Mors lilla dag

Strax ska vi göra oss redo för en dagpå havet och Varbergs öar runt Norra Näs.Ikväll blir det grilla i solen. Hoppasni får en mysigdagniocksåmederamammor

Nuharsopace knappengett upp också... Finnsdetnåttkvbarsom fungerarpå min dator?


Bilen gick igenom!

på en hade han kollat dimljusen, mendet var ju inte riktigt det som var felet från början utan att hela ljusskiten satt löst ochhängde på sniskan när man öppnade motorhuven. Det  missade killen kolla. Men såklart var det ju åtgärdat. Han ville nog hem och fira helg. 200 kr på sisådär 1 min. Det är ingen dålig timpeng :D

Idag har jag också fixat lite morsdag-gåvor till mina mammor runt mig. På söndag börjar vi dagen med att åka ut på havet och sen avsluta med grillning på kvällen. Dax för mig att ta på mig bikini tror jag. Har varit dåligt medsolande för min del, men det ska det bli ändring på banne mig.

Trevlig helg på er och glöm inte kommentera då och då...Jag ser er men jag hör er inte :(

Söt trädgårdsmöbel




till söta ungar. Tänk att ha en sånnt här litet trädgårdsbord i trädgården i sommar. Hur sött som helst. Ella kanske ska bli lite större men nästa år så kommer hon och hennes polare lätt hänga runt bordet och äta bullar.Finns på Rusta och kostar 399 kr. Är helt säker på att dessa kommer ta slut fort så skynda fynda. Parasollet ingår.


Igår så...

somnade Lilly in i T:S hand. Jag hann inte hem. Känns jobbigt att hon inte klarade det, men vi gjorde vad vi kunde iallafall. Lilla söta kycklingen. T städade ut allt och grävde ner henne innan jag kom hem. Mycket snällt så slapp jag se det. 

Däremot så släppte vi ut den andra pigga kycklingen ihop med sin mamma i uteburen så dom fick gå i gräs. Vi tog med hennes ägg också så hon kan ruva lite när hon vill för hon e nog lite knäpp som snart har ruvat i en månad eller mer. 

Igår hade jag iallafall en bra dag på dagen. Var på stan med Jessica och Nellie. Vi åt lunch och kolla lite i butiker. Sen åkte jag vidare till min Farmor o Farfar och satt där till klockan sex. Alltid mysigt att träffa dom. Två härligt pigga 84-åringar som spelar golf och reser utomlands. Så vill jag med ha det när jag blir gammal. Ella lekte med Molly, mina kusiners hund som Farmor passar. Så hon var ju lyrisk och ville knappt åka hem. 

Idag blir det återbesök till bilbesikningen och lämna tillbaka två filmer... måste bara se klart en av dom för jag råkade somna lite igår. Känner mig väldigt utvilad idag. Ikväll ska det tvättas och packas lite inför den stundande Sweden Rock och Tunisienresan. Det gäller att synka kläderna där... jag känner att jag kommer få börja med att tvätta min killes kläder så fort vi kommer ner till solen. Han äger inte allt för många sommarkläder och en vecka på SRF dammar lite. När han väl kommer hem så blir det bil direkt upp till Landvetter för SEMESTER! En vecka kvar... 


Så fort luckan är öppen...



så smyger en liten tjej dit och petar på on/off knappen. Igår satt jag nämligen och undrade om jag hörde spöken som spelade piano. Hörde ett dovt spelande men kunde inte lista ut var det kom från. Då hade Ella satt igång DVD:n.
Har jag berättat att våran granne hör röster och att någon knackar på hennes ruta när dom är här. Tydligen så har hon kollat upp att här har legat en herrgård och i vår slänt har det varit en sjö. Grannen säger sig vara synsk och kan höra när dom håller fester och tjoar och tjimmar som hon säger på sin skånska. Typ jag ser Ronja Rövardotter framför mig. Hon kan även känna matos lukt i tid och otid på nätterna. Lite coolt tycker jag.
Men dom håller sig borta på hennes länga här har väl legat ett hönseri och sånnt kanske...

Själv har jag spått mig flera gånger och det var det häftigaste jag gjort, ja förutom förlossningen då bar det var j uen jävla resa för kroppen och hjärnan.


Thats a table!


Så här ska ett bord se ut! Mitt hjärta hoppade till av lycka när jag såg det. I flera år har jag tjatat på min styvpappa att han ska släppa sitt sågbord på vinden som är ett gammalt Ikeaslagbord. Men som blivit "förstört" av allt sågande och grejande. Men det bordet är ju inte ens i närheten av detta fantastiska bord om vi sprang in i i tisdags. Det är toppen att det kan vara så litet samtidigt som att det går att få stort vid behov. Det var så fint igår kväll när ljuset var tänt mot spegeln. Tänker att det kan bli ett bra avlastningsbord som man kan duka upp maten på när man har gäster.

Det ska vara lite maskätet med vattenringar och gamla rostiga gånggjärn. Me love.





Brownierecept



Igår blev det att jag bakade lite endå, hittade ett Brownierecept som jag gav mig på.
Före det hade jag slängt ihop lite björbärsmuffin och en chokladsockerkaka med chokladbitar i. Perfekt att ha i frysen när man får besök.

Brownisarna blev riktigt goda så nu vill jag att ni testar det. Kanske bjuda mamma på morsdag? Jag gjorde dubbel sats.

4 msk smör
1 dl kakao
1 2/3 dl strösocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
100 g krossad choklad
1 nypa salt

till 180 grader. Ha bakplåtspappaer i en liten fyrkantig form inte en stor ungsplåt för då får du göra ännu större sats)

Smält smöret på svag värme. Rör sen ner kakao, socker och sen äggen.
Rör om och sikta ner mjölet och bakpulvret tillsammans med en nypa salt.

Blanda väl och rör ner den krossade chokladen.

Häll smeten i formen och grädda i 30 min men kan bli mer eller mindre beroende på hur mycket smet du har. Men ni vet ju hur det går till när man stoppar i en sticka och kollar efter.
Skär den i fyrkanter när den svalnat lite.

Njut!

Åska?

Igår kcäll fick jag ett märkligt tryck över bröstet som höll i sig när jag gick och la mig för att sova bort det. Såklart vaknar jag med samma känsla. ibland kan jag få det såhär om det ska bli ett riktigt åskväder eller om det är ett tryck i luften. Vi får se vad som händer, lite oroväckande är det endå. Har tagit min medecin så hoppas det går över.

T har åkt till jobbet och jag sitter vid datorn och Ella leker med DVD-lådan. Idag ska vi växla in pengar på banken, kopiera ett pappaer som ska skickas in till någon myndighet och sen ska jag in med bilen också. Ombesikta och se om dom tycker ihoplimningen på ljuset blev godkänt. Det finns alltid massa att göra.

På söndag det bli supervarmt... kanske det är det jag känner.... härligt ska det bli iallafall att fira mammorna i värmen.

Finsk skål på fot



Den här skönheten hittade jag igår. Är ganska säker på att det är en Riihimähen Lasi
från samma serie som den jag hittade för ett tag sen.





Finsk är den iallafall och fin på mitt bord. Det framgår inte riktigt hur maffig den är, den är perfekt till bullar.

Jollys hem nu också Shabby...





och med funktionen skräpa ner så mycket du vill, men nu kommer inte allt på golvet. Den fula ljusblåa plastbotten är nu utbytt mot en stålbotten som matchar resten av hemmet. Yeah!


Förebild med plastbotten

image187

Ser ni Leo?

Vad ska vi göra idag?

Trodde det skulle vara lite sämre väder idag så jag kunde göra av med lite ägg på muffinsbak men tji fick jag. Ella har kört runt sin vagn här hemma sen T åkte till jobbet kvart i sju. Att det kan vara vara kul men det tycker hon. Hon har ju bara kört i en timme typ. Igår gjorde vi två fina fynd i Veddige som annars är rätt kass. Har inte riktigt bestämt var och hur jag ska göra med den ena bara så bild får vänta. Men annars är våren en bra tid att springa på loppis. Folk rensar och röjer och skänker bort sakerför att få plats med sommaren. Sen brukar dom flesta loppisarna öppna för alla sommargäster. Så håll utkik.

Nu får jag stiga upp och fixa lite sen ska jag nog se vad Farmor & Farfar gör en dag som denna. Började packa lite för resan igår också eller la allt jag hade fått ihop i en resväska, den är nu full. Bara med Ella saker, det enda som ligger i den som är mitt och T.s är våra handdukar. Så vi får snällt dela resväska. Kommer bli två fulla handbagage känner jag redan nu.

På Torsdag ska jag till Göteborg med jobbet! Kommer bli asball.

Nä nu får jag upp och ge djuren mat och kolla om det kommit fler pippis.



fram och tillbaka... Det tar ju stopp ibland och då måste jag springa dit och vända vagnen innan Ellas tålamod tar slut. Träning för oss båda alltså.

Ella har beslutat...




att hennes kyckling ska heta Lilly efter henne och Woodstock för han är en cool seriefigur. Ett tjejnamn och ett killnamn som gör sig fint ihop.

Maja är tillbaka också thank good. Men dom är lite stirriga där ute så nått fuffens har dom nog för sig. Vad återståratt se.

Tack för alla fina förslag och det är så kul att ni engagerar er i min lilla värld.
Tycker så mycket om er!

Regn utanför, mys innanför


Två tidningar, en har jag redan belyst den andra tipsar jag om nu. Bli inte skrämd av den fula framsidan. Den har mycket att erbjuda och känns modern, fast då med en lantlig toutchen. Precis som jag gillar. Första numret är fylld med fina bilder och roliga gör-det-själv-tips. Tidningen heter 101 nya idéer och finns på nyhetshyllan. Själv har jag redan fått massa härlig inspiration.

Så ikväll ska jag släpa med mina två älsklingar på tisdagsloppis i Veddige.

Hos BVC


Igår var vi på 10 månaderskontroll med lillstumpan och såklart så hittade hon något hon kännde igen...



Hoppas hon inte växer upp till one crazy ducklady som sin mamma.




"lillstumpan" har blivit stora tjejen nu på exakta hela 9 kilo med en längd på 75 cm.

Bra att jag vattnade...

gräsmattan innan... Inte.




Var är Maja?

Idag stod Knuff helt själv på gården! Han verkar orolig och sökande. Det ser inte ut som något brott har begåtts mer som att Maja gett sig av frivilligt. Dax för ankungar tro? Jag frågade Knuff men han vill inte ge mig något svar som vanligt. Anatgligen vet han inte heller för när en Ankhona ska lägga ägg vill hon vara ifred och Ankpappor kan bli tämligen argsinta under denna period och vilja ha sin fru ifred. Svartsjuka finns även i djurvärlden. Men hon kommer vilja ha mat så förr eller senare kommer hon visa sig för att lika snabbt försvinna igen.

Det piper i hönsgården också... Hoppas hönan gör sitt jobb denna gång.

Kyckling här inne mår prima, Hon/han börjar picka själv och är nyfiken.Jag känner mig stolt att jag klarade av dom kritiska dagarna, mina förhoppningar är att släppa ut hon/han till dom andra sen.


Det var lite om djuren härå.




Det utspelas ett krig här hemma...



I helgen har det spelats spel. Det mörkblåa TP-spelet rotades fram... Jag vill förtydliga att det var det MÖRKblåa.
Vi orkade inte spela klart det helt och dagen efter var spelet nerpackat! Jag spelade inte med rosa tårtan och det kan vara anledningen till det. Sa jag att det var det mörkblåa spelet.

Att spela spel är mycket underskattat.

Har ni några favoritspel som ni kan tipsa om, skulle kunna tänka mig fylla på med lite nyare SVÅRARE spel i framtiden ;)

Skönaste sovställningen



Ella i pappas bil på väg hem efter en heldag på stan.

Måndaaaa

och vi ska in till stan idag och besöka BVC och Elisabeth. Ella ska vägas och mätas. Tror hon var 8 månader sist vi gjorde det. Så nu har det hänt massa sen sist. Sa jag föresten att hon inte fick någon Twinrix spruta? Hon var för lite enligt spruttanten men enligt BVC så är hon inte det. Skumt. Men tydligen så ska det inte vara någon fara om man tar det lite försiktigt och torkar av händer och saker som Ella sitter och leker med. Det hade man ju gjort endå. Mat har vi ju med oss som hon ska äta och sallad och glass äter hon inte endå.

I helgen har vi haft massa för oss, vi har varit på 50-årskalas i en kyrka. Vi har shoppat saker att ha med till resan och ätyit en god lunch på stan. Grillat och haft grannen på besök. Fikat med vänner och ätit massa bullar. Hyrt film och påbörjat altnaen till ankorna. Jag har även röjt på loftet så snart kommer en bild där uppifrån.

Jolly har fått en ny bur eller egentligen ett nytt underrede. Grannen kom ju in och frågade om vi behövde ha något svetsat. Vi kunde inte direkt komma på något förens jag kom på att fågel behöver ju ha något runt buren så inte alla fröerna hamnar utanför hela tiden. Tydligen satt 12 svetskunniga killar på Ringhals sysslolösa i söndags och Bobby behövde uppgifter till dom. Sagt och gjort. 8 timmar senare så stod världens finaste underdel till buren utanför dörren. Den blir ju mycket tyngre nu så vi behöver fixa rejälare kjedjor och krokar. MEN så fin den blev.




Tacotallrik på Ströget



Regnbåge... Jag fick för första gången se en hel båge, har aldrig gjort det innan.
Alla andra har säkert det men inte jag. Så det var lite av en uppenbarelse. Fick ju tyvärr inte med hela på bild bara.

Här bor jag!








och jag har det toppen under min lampa! Jag kvicknar till efter varje dag som går. Äter mest välling och dricker lite vatten. Sen sover jag resten av tiden om jag inte kurar ihop mig hos min låtsasmamma.

Men jag har ännu inte fått nått namn så kom med fler förslag!

Bilbesiktningen ja...

var ju 10.20 idag ju! Råka se det när jag var inne i köket. Var ju helt hundra på att det var vid två-tiden. Så kvart i tio när jag såg det slängde jag och Ella oss i bilen. Ella utan byxor men fick med ett par i farten. Jag osminkad och utan jacka. Fel BH till en halvt genomskinlig tröja... istället för kort kjol kan man säga ... gaaah! In på Statoil och fick gå före en snäll kille i kön, fick köpt en ny lampa till bromsljuset och in till stan. Skulle möta upp T men hann inte så jag körde direkt dit utan fungerande bromsljus. Flirtar upp en raggare vid inchecket och ber han hjälpa mig. Han kunde såklart lite om bilar och var min hjälte där ett tag. På med byxor på Ella och fram med varningskrysset. REDO! Väl inne gick det galant förutom på en liten del. En liten lampmojäng satt löst OCH kunde ev ge fel ljussken om jag körde på skakiga vägar. SUCK. Men inga klagomål på mönsterdjup eller vindrutetorkare. Tur jag hade att det regna påväg hem.

Så nu måste jag dit igen på återkontroll efter att jag limmat fast lampan lite. Men i det stora hela mycket nöjd med att jag kom i tid, ragga upp en raggare och gulla mig före i kön på Rasta.

Killen som släppte före mig sa:
- Man ska alltid hjälpa en kvinna i nöd! Möjligt att jag såg lite stressad ut eller så syfta han på min klädstil.

Vad e det med mig och bilar.

Mitt lilla mammahjärta...


värkte när jag var inne hos hönan precis. Hon bara puttar bort kycklingen som inget annat vill än att få komma under mammas vingar. Så jag bestämde mig för att ta in den och ha den hos mig. T är på Granngården och köper en diflaska till mig. Det kommer bli vetevälling och vatten till att börja med och sen blir det keso som ska vara bra för tillväxten. När jag tog in kycklingen hängde den och ville inte öppna sina ögon ordentligt, men jag tvinga i den lite vatten och så piggnade den till. Så nu har den t o m tagit tre fyra steg. Jag trodde nämligen att den var förlamad som många kycklingar kan bli, Ska göra allt jag kan så den repar sig. Den antagligen alldeles för tidigt född eller så har skalet gått sönder.

Vad tycker ni kycklingen ska heta? Kom gärna med namnförslag. Det kan vara både tjej och killnamn eftersom man inte ser än på ett tag var det blir för sort.




Varmast är vid mitt hjärta



Tur jag har min hönsbibel!



Vad ska jag heta?



Idag ska jag göra något så tråkigt som...

att besikta bilen. Fyyy vad jag längtar. Men ikväll blir det kul då ska vi på släktträff med T:s Usasläktingar som är på besök i Sverige. Så idag blir det väl kort kort om man ska få igenom mina däck som sjunger på sista versen. Får bara se till att byta innan släktmiddagen bara.

Ha en fin helg så hörs vi snart igen.

Puss

Tog in lite blommor...





tyckte det blev sommarfint!

En liten hälsning



från hönsgården. Mammahöna fick en liten kycklig igår, Tyvärr verkar den vara lite för tidigt född eftersom jag inte hör några mer pip eller så blev det bara en kyckling i vår. Så vi får avvakta några dagar och se om det kommer några fler. Idag kikade jag in och då var kycklingen piggare och med öppna ögon och torr fluffig fjäderdräkt.
Får hoppas den klarar sig fint i väntan på sina syskon.

Såld till mannen i Kungsbacka

 

Med fri hemkörning till dörren. Då är det inte läge att pruta.
Så jäkla gott att moppejäveln är såld. Nu kan jag äntligen börja piffa i Ellas rum och vi har råd med att fixa träaltanen på framsidan. Dubbelglädje för mig och T var mest glad att han åter igen fick en anledning att använda sitt flak!


Liseberg



Igår vid tretiden åkte vi till Göteborg med en avstickare inom Kungsbacka. Det var rätt mycket folk i parken eftersom Streaples spelade eller rättare sagt det var många lite äldre som dansade... överallt i parken. Ett tips om ni åker till Liseberg i sommar är att besöka Evert Taubes värld. Blev glatt överaskad över denna attraktion. Man åker ner med hiss til lett rum och får se en högljudd film tyvär men resten av alla sju rummen är otroligt välgjorda om hans innehållsrika liv. Värt att se.
 

Massdans



Ny femkamps gren som blev våran favorit. Ankskytte.



Kasta sill är också en favorit liksom kasta ägg...



Ella fick sin sjugröt och somnade mycket gott klockan åtta. Hon fick hälsa på Lisebergskaninen också som kom fram och sa hej. Ella var mycket lyrisk men lite avvaktande när de nstora kaninens hand skulle ta i hennes lilla hand. Ballonger var häftigt också.



Fick ta av mig flip floppsen i alla branta backar... blev rätt bra glid. Ett tips är att inte ha skoskav innan man åker till Liseberg.






Innan vi åkte hem så tog vi en avtickare till Trädgårdsutställningen som är på vad ska man säga baksidan av Liseberg vid huvudentrén. Vi hittade som tur var en barnvagsnanpassad grusgång med snirkliga vägar istället för alla tusen trappor man skulle tagit egentligen tror jag.



Oj där vann jag en chokladask till mina två chokladkakor. Det roliga var att jag vann bara om T inte var med haha.








Det piiiiiper

i redet!!! Gud vad kul. När som helst kan det kläckas en alldeles liten kyckling. Hon ligger på ca 6 ägg men jag vet att hon har lite av en kleptoman våran dvärghöna så kanske ett ägg är hennes. Sen tror jag att hon inte tagit alla ägg till sig vid samma tillfälle utan lite då och då. Så vissa kommer inte bli något av eftersom hon kliver av när hon fått en eller två kycklingar.

Så nu har jag en spännande tid framförm ig som man brukar säga... med att mala hönsfoder och fylla på vattenskålen. Dom måste ju ha en liten låg skål så dom inte ramlar i och det händer en olycka. Men med för låg skål så trampar dom oftast omkull den istället.

Nää nu måste jag ut igen och börja förbereda lite.



image171

Förra årets kycklingar

06.00 och dax för lek

Det är inte länge man får sova längre men man jag har vant mig bra tycker jag. Precis när T stängde dörren för att sticka iväg och jobba hör jag någon gny där inne... då var det bara att masa sig upp och fixa välling. Ella somnar aldrig på sin välling utan ser den mer som energidricka på morgonkvisten. Idag har vi lekt med mina smycken, kört vagn och ritat med kritor på golvet och lite på pappret. Nu ska vi strax ta på oss dagens kläder och bege oss ut för att se om det blivit några kycklingar i hönsgården.

image226

Hittade den här bilden från förra året och det är nästan på dagen som vi får nya kycklingar. Kanske något senare eftersom dom här var ganska stora runt den 20. En höna ligger på sina ägg i 21 dagar och sen är det klart. Gud så bra dom har det. Fast det känns som hon legat där superlänge så kanske blir det inga kycklingar i år :(. Vi ska inte behålla några iallafall utan ge bort allihopa. Så hoppas det blir lite blandat med både tjejer och killar.

T kommer hem lite tidigare idag och då tänkte vi åka till Liseberg och dra en femkamp och inte vädret blir sämre. Vi skulle gjort det förra fredagen men det blev en Afterwork istället som var minst lika rolig. Tänkte Ella skulle få åka lite farfars bilar och så och dra lite i fiskedammen. Eller rättare sagt jag... hehe nu har man en anledning att få åka lite nygamla attraktioner såsom sagolandet och spegelhallen ;)


- Mormor...




 

du tror inte du skulle kunan dra upp mina byxor lite lite högre.
- Dom sitter precis så som din mammas byxor gjorde när hon var liten.

Tack!

Sa jag att det var mycket folk?

Anders Medin är glad över sitt fynd, en äkta handknuten matta från Pakistan. - Jag gav 40 kronor och den är värd 1 500 kronor. Jag frågade säljaren om hon inte ville ha mer betalt, men hon var nöjd med 40 kronor.

Bild Hallands nyheter

Hittade en artikel i HN precis om storloppisen som jag och Larssons hade bord på. Visst känndes det som att det var mycket folk ett tag men inte såå många som bilden visar. Mitt bästa fynd var nog skrindan för 30 kr. 



Har bestämt mig för att måla den rosa.

Bor du ii Götäborg älllär?


Min fina kusin och gudfar tittade förbi i söndags med sitt nya åk. En mycket fin bil hade han gått och fixat. Ljusblå och smidig. Perfekt för stadskörning bland göteborgs gator. Kanske mindre lämpad ute på landet bland grusvägar och ibland terräng. Efter en liten stund så dök ett nytt besök upp, farmor... hon äger en ganska rejäl pickup Nissan King Cab för att vara exakt... efter bara nån kvart dyker ännu en bil upp! Robin med sitt monsteras till bil en såkallad Dodge ram 1500 inte nog med det så stod det ju redan en bil runt min kusins bil, T:s Chevrolet Silverado K20.
Detta såg riktigt roligt ut och den lilla nyinköpta åkets glam mer eller mindre försvann på någon sekund. Ungefär samma sekund så bad Toyotan att få åka hem till sitt igen.


Ella pusstokig med favoriten Teo



Idag har Anna och Teo varit på besök hos oss. Ella tog fram sina nya leksak som jag hittade på loppisen i lördags. Dom turades om att åka skrinda. Så fort Ella fick chansen så pussade hon på Teo som inte riktigt hängde med på alla omgångar med pussar.



Ella har börjat ställa sig upp lite smått och Anna lyckades få det på bild.

Min rediga lilla tjej!

Till doktorn...

och ta sprutor ska vi idag. Båda två. Hoppas lillskruttan inte får ont bara, men i vår famil jär det T som är crybaby när det kommer till sprutor. Han hatar det. jag är ju ganska härdad efter alla mina allergisprutor. Däremot tandläkaren är tycker jag är läskig.

Strax kommer Anna och Teo och leker lite. Ella har somnat så gott i sin vagn så hon kommer vara superpigg sen och kommer bli glatt överaskad när Teo är här när hon vaknar. Idag ska sista gräsmattan sås, får se till att hinna med det innan jag åker in till stan. Eller så kanske jag kan göra det när mamma kommer ut ikväll. T ska jobba hela kvällen så jag och mamma ska nog laga nått gott att äta.

Nu ska jag byta kattsanden och diska lite innan vi får gäster.

kram kram

Och så fick han sina bär...



Igår var det trädgårsdag och vi hade massa kul besök här. Vädret var ju fint också så vi åkte in och handlade på morgonen och åkte förbi Bruce handelsträdgård och köpte vindruvor och klätterbjörbär när vi skulle hem. Visste inte att det fanns. den har inga taggar heller. T var mycket glad när han satte händerna i marken. Här kommer dom triivas mina bäär. Så dom har han platerat nu och hoppas nu att dom trivs i hörnan och kan växa upp som ett tak på hans nybyggda spalje.



Vår lilla trädgårdshörna. Vi tände en brasa igår när vi grejjade. Jag satte upp en hylla som jag målade i samma färg som väggen vit. Lyc´xigt när man kan kladda på direkt på väggen. Här ser ni spaljen lite bättre också. Våra förhoppningar är att vi ska kunna sitta här under om det skulle komma lite regn. Ma nska aldrig sluta drömma... ;)




En fin trädgårdshylla. Under vill jag ha ett planteringsbord med kryss på sidorna.
Jag vet inte riktigt vad jag ska ha på hyllan ännu men... SÅKLART JAG VET... det har jag vetat länge. Bild kommer senare.







Kom och kööööp!

Prick 8 stod jag med mina lådor på Wics hemmaarena och packade upp mina saker. Redo för en dag som säljare. Strax efter kom familjen Larssons med sina saker och vi höll på fram till tio nästan innan vi var klara med allt.. Det var tur att vi hade två bord för så mycket grejjer vi hade. Alla som hade hyrt ett bord hade verkligen röjt där hemma. Jag busa till det lite och jobbade mig frammåt. Det var bara det att nästa direkt när portarna öppnades så kom en och ville köpa min radio. Mitt lilla tallriksbord bara försvann haha. Dagen gick superfort och på förmiddagen var det riktigt mycket folk, sen blev det lite mindre på eftermiddagen. Men dagen slutade nästan exakt 1000 kr plus. Lite fina pengar till den nalkande resan. Jag var helt slut när jag kom hem efter att leka försäljare en hel dag. Men gud så roligt det var. Kommer defenetivt göra om det igen. Det fanns många fina saker till försäljning och här är lite av vad jag hann med att köpa själv:

Sen kom det en och köpte duken... Kanske inte så smart att ha den under alla saker. Men man lär sig. Här är vi innan loppisen öppnar.



Ella fick ett par gummistövlar, Lite förstora nu men dom ska stå i hennes rum sålänge. 10 kr





Hur mycket folk som helt! Detta är en vy över halva lokalen. att gå på loppis har blivit en såkallad folkrörelse. Nästa gång är det i Göteborg men då med 500 bord.


I slutet gick jag ett varv och hittade ett bord som sålde ut kassar med kläder. Såg att det stack upp något blåvittrandigt stickat. Fick tag i mössan och frågade när hennes dotter haft den? Hon svarade ett år eller strax över och jag tyckte den var lite stor. Ella har ju rätt litet huvud så den kan nog passa till vintern. Sen ser jag i samma påse en tröja. Mitt hjärta hoppar till. En fiskartröja för 5 kr. Det är inte klokt. Betalar lyckligt. Koglaset hittade jag på ett annat bord för samma peng.


Klart T skulle få något också. Han gillar ju att spela kort så ett Bridgeset med bok och karaff med tillhörande snapsglas helt i kortleksstuk. Fick ge 15 kr för det och det kallar jag ett fynd. Boken får följa med på vår semester också.

Ella fick en annan sak som hon skulle kunna sova med så glad blev hon. Men den ska målas lite först och sen ska ni få se. Men det är något i trä som man kan dra fram och tillbaka. Och sitta i om man vill. :D


Kreadag med jobbet


 I fredags var det träff med jobbet! Vi började dagen med att äta på Stinas. Innan vi åkte dit fick vi välja en siffra ur boken "uppdraget" som går ut på att göra en uppgift som står i boken. Jag drog såklart en rättså pinsam som jag tyvärr inte gjorde. Synd. Men det fanns andra som fullföljde sina uppdrag och fick i uppgift att bara äta brun mat under hela dagen, skicka en kjobbansökan till ett jobb man inte var kvalificerad till, skicka en tavla med signatur till närmaste konsthall i kommunen. Daniel fick nog den svåraste men lyckades endå lösa sin den jäveln. Han skulle stirra på ett föremål i en kvart och få den att sväva. Smart drag att käka på Stinas där de flesta lägger i sina båtar för säsongen. Vipps så svävade det båtar lite här och där som skulle ner i plurret. Vi var mycket imponerade av Daniels kunskaper.

Vidare bar det av till Teater Halland för att titta på Blodsbröllop. En teaterpjäs som utspelade sig i Spanien way back och var riktigt riktigt bra. Jag blir alltid så förvånad att jag slukas upp så av teater. Mycket bra skådespelare som tyvärr gjorde sin sista föreställning för i vår. Men sen tar dom upp samma pjäs i höst för er som vill se den.
När teatern var slut ställdes det fram vin och tilltugg och vi fick lyssna på ett föredrag om hur det går till på en teater och hur det är att jobba med olika masker. Sen ställde vi frågor och jag är grymt imponerad av alla skådespelare där ute. Vilket arbete. Sen var det dax för oss att bli satta i arbete. Vi fick händerna fria att leka scenografer. Vi hade pappaer och pinnar och plast och snören och grejjer och sen skulle det vi pysslat ihop hissat upp 6 m upp för at tsen belysas med ljus och med rök. Blev skitfräckt. Det var kul att jobba så stort och inte på en liten skärm som man annars är van vid.

Vi avslutade dagen med mer vin och en afterwork på stan.






Ni ser vem som är mammaledig va?




Tapas med vin och möjligheten att snacka med de fantastiska skådespelarna




Ett snölandskap, ser ni det?



Daniel och Lars gjorde en ascool mygga som blev ännu coolare när den blev belyst



Riktigt snygg!



Myggans pappa och pappa: Daniel och Lars



Teater Hallands nyanställda Scenografer, jovisst serni!

Jobba!

Idag ska jag jobba lite eller vi ska ha en KREA-dag. Då brukar vi hitta på något allihopa på byrån och föröka lära oss något nytt. Ibland är det föreläsare med övningar eller så sticker vi och gör nått kul ihop. Kommer bli supertrevligt och det brukar alltid vara väldigt givande dom här dagarna. Vi ska träffas först och äta lite gott på Stinas vid havet.
Ella är hos farmor hela dagen eftersom vi håller på till 5 och sen stannar jag kvar i stan och T kommer in och möter upp mig. Då ska vi ha lite myspys ihop utan barn och massa husgöra :D Vi funderade lite på en femkamp på Lisan men det är om det är öppet. Spänannde dag kommer det bli!

Imorgon blir det kul för T också han ska hjälpa mamma och pappa på havet. Dom ska dra ruscher utanför Varberg. annars är dom i Bohuslän men nu på våren fiskar dom runt omkring här också. Ts pappa har åkt iväg på en herrmiddag till RYSSLAND av alla ställen. Tror han är nere och hejjar på Marlena eller vad vår svenska sångfågel heter.
Vi får alltså hoppas att det inte blåser för mycket imorgon för Ts skull. Samtidigt som han fiskar med mor är jag med Elin på Sparbankshallen och säljer loppisgrejer. Så kom förbi vettja! 10-16 är det öppet!

Ha en fin fredag!

kvällsmys med ett riktigt busfrö



Igår kom brevbäraren med ett nytt nummer av favoriten Mama. Tog mig en liten lyxstund och började läsa sida efter sida.



Då kom T in med ett tjog ägg och påminde mig att jag ligger efter i bakningen. Tror dom har nån sorts tävling där ute.


Ella var helbusig och ville inte sova, det var roligare att busa med mamma och pappa och läsa reklam. Såklart! Mammas tjej.




Pappas mössa var också kul att leka med.



Efter ett tag när T hade lyckats få in alla ägg i kylskåpet så kom han tillbaka med varsin Smoothie. Sen la han Ella och tillslut fick han henne att somna gott i sin säng efter lite vaggande fram och tillbaka i hallen.
Jag passa på att läsa lite till och smutta bara lite på min yogurtdrink... Sen satt vi i sovrummet och bara njöt av livet och våran dryck och titta på Greys.

Livet är allt fint ibland!





Jag som liten...



på Sörse där vi bodde då! Tror jag går i andra klass här. Tröjan var min favvis och den har jag faktiskt sparat. På bildenb syns Jonas och Johan och kallusen Hockeyfrillan som tar upp halva bilden är Johans bros Daniel med efternamnet Moberg. Gud vad man hade det bra när man var liten och tiden på Sörse värmer fortfarande mitt hjärta.

STOR loppis på LÖRDAG 16 maj



I Sparbankshallen! Jag och Elin kommer ha ett bord där och göra oss av med lite saker. Jag kommer framförallt sälja lite av mina fynd jag gjort under våren.
Öppettider är 10.00-16.00  i  Sparbankshallen och vill man själv boka ett bord så kostar det 400 kr och går att göra här: 
PS: har ni HN kort får man 100 kr i rabatt

Så idag blir det att fylla några lådor och sätta prislapp!

Så nu får ni komma och säga hej till mig och Elin och kanske hittar ni något fynd bland de 300 utlovade borden.
Kostar 40 kr i inträde.

Hoppas vi ses alla loppistokiga!




Lindex blir bara bättre och bättre...

på att designa snygga kläder se bara på den här underbara klänningen. Kan min nyfunna kärlek till Lindex bero på att jag blivit  lite lite äldre?. 349 kr kostar klänningen och den finns med röd bas också.





Love it!

Förberedelser inför resan...


Häromdagen var jag inne på apoteket istan och frågade lite vad jag behöver inför resan med Ella. Hon tyckte det var bra om jag hade med desinficeringsmedel eftersom det finns en del fula bakterier i Tunisien. Jag slog till på den mer praktiska flaskan dom hade plus några smarta handservetter. Lite andra saker som kan vara bra att ha när man reser till solen är en UV-skyddande tröja. Den fina gula tröjan har snälla Michaela köpt till oss på PoP där hon jobbar. På Ica hittade jag swimpants från Huggies. Kan nog vara bra att ha om det ska badas i poolen. Lite annat som inhandlades var tabletter för magen om den skulle komma i såkallad obalans och vätskeersättning för både stora och små. Känns bra att ha detta hemma även när man kommer hem. Man kommer ju på saker hela tiden som man skriver upp på. Innan när det bara var jag reste jag med så lite som möjligt. Man märker när man blivit mamma att man ofta tänker tanken - jo men den kan vara bra att ha med sig. Man är lite mer förberedd nu. Vi packar ner en kaffekokare också lite tvättmedel.

Har jag glömt nått smart som borde vara med i väskan tro?








Lite förvånad kan man säga...



Tog ur tvätten innan idag och hängde upp den precis som jag brukar. När jag kom till en av de få vita tröjor jag har såg jag något helskumt. Hela tischan var full av nääästy fläckar. När jag la in den var det max en eller två barnmatskladdar på den. Nu ser det ut som någon torkat upp något äckligt med den haha. kan detta hända med en nytvättad tröja? Okej jag är ingen hejjare på att tvätta eller så men jag vet en sak och det är att det ska bli rent efter en timme inte som nu komma ut smutsigare än smutsigast.

Otroligt!

Scrapbooking på trä ute i solskenet




Igår fick jag en idé när jag såg ett par pinnar på Byggmax. Det är dom pinnarna som ligger mellan brädorna. och som sen slängs helt i onödan tycker jag. Så jag fick ta med några hem och såga till dom lite och penslade på lite färg. Idag hade dom torkat så jag kunde ta fram min lilla bokstavslåda.



Kollade en extra gång vad jag hade planterat i pallkragarna och började stämpla.



Blev lite extra piffigt i krukorna och lådorna.



Under min fina Treativkanna ligger en glasruta som ska hålla gurkorna varma. Har inga som helst förhoppningar på att dom kommer fixa det... men kanske. Rädisorna mår riktigt bra och växer som hejjsan.

Höll ju på att glömma...



det lilla rådjuret som jag hittade på Röda korset. Visst e det sött. Känner att jag håller mig till den röda tråden med djurtema... Undra vad Ella kommer jobba med när hon blir stur!

Folk ger bort så mycket fint...



Två danska Ira saker av Anita Wangel. En burk och en bricka. 10 kr styck. Fåse om dom hamnar i Traderahögen. Funderar faktiskt på att boka ett bord på en sommarloppis och sälja mina loppisfynd där. Det hade faktiskt varit riktigt roligt. Får hålla utkik efter det och ni får gärna tipsa om ni ser någon annons där man kan hyra in sig. Brukar dyka upp lite närmmare sommaren. Den vita lyktan kommer bli fin på den nya uteplatsen. 30 kr gav jag för den. fanns även två mindre modeller, men dom han en dam ta innan jag han blinka. Man får vara snabb som attan. Det är ju det som är lite sporten med det också.

En kärleksförklaring...



Jag kan ingenting om hur man sköter en trädgård, jag mer eller mindre låtsas. Men jag försöker och hoppas det blir bra med lite ny jord, fina krukor och massa vatten efter sol. Klart en del kärlek blir det ju också som växterna ska ha, massa påtande och pillande. Nu har jag fått ett nytt tillskott i trädgården. Minns ni när jag var lite extra kär i min sambo... här är varför. Finast kom hem med ett olivträd häromdagen. Han hade åkt förbi en blomaffär för att köpa just blommor, men blivit förtjust i olivträdet så mycket att han köpte det istället. Det är väldigt roligt med oss två, vi får för oss saker och tar oss för det eller an det eller vad det heter på direkten. Det vi känner för gör vi, tänker inte så mycket utan lever i nuet. Det känns fint att ha träffat någon som känner så och som har det drivet i sig också. Ibland blir det sådär men oftast blir det riktigt riktigt bra. Och man ska inte vara rädd för att hitta på nya saker eller testa på nått man inte tror är "min grej" ofta blir jag själv förvånad över att min åsikt ändras och jag blir överbevisad att det faktiskt nog var min grej. Luddigt kanske men har man samma drömmar och samma mål med vad man vill så har man bra förutsättningar och inget är så kul som att skapa tillsammans.

Tack för att du kommer med överaskningar då och då! Det gör livet med dig ännu bättre.

Har planterat en vit Petunia i väggkrukan mot vedhuset. Hoppas den kommer trivas där.



John blund påslakanset i originalförpackning...






i färgen brunt för att toppa det ännu mer. Är så otroligt lycklig över att jag fick chansen att norpa åt mig dom. 25 kr för påslakanet och 10 kr för örngottet. Jag som har dregglat över ett sånt här set på Tradera men tyckt att det varit på tok för dyrt. Bara tyget är ju så eftertraktat. Det kommer göra ont att öppna paketen och jag kommer få be mamma att tvätta det första gången. Men nu kommer Ella sova extra gott.

Tyget finns i grönt, rött/orange och gult vad jag sett. Men brunt till Ellas skogstapet blir perfekt.

I ORGINALFÖRPACKNING VÄNNER... det händer inte... Man blir så glad över konstiga saker :D

så mycket att visa...

men så trötta ögon så resten visar jag imorgon, då kommer lite bilder från loppisen också.


puss

Denna helgens pyssel

Igår påbörjades höjningen av lillstugan, innan stod den under gruset/marken och det är tydligen inte så bra om det regnar och så. Därför lånades det hem en mackapär som skulle lösa detta. Man vevar lite och vipps så är ena delen av stugan i luften. Helt sjukt att det fungerar. Men jag ska erkänna att jag var väldigt orolig igår när T höll på själv med att putta in sten bara med att ha en domkraft som höll uppe "lillstugan" Fick ta mig två glas vin för att lugna ner mig.




Men bra blev det! Så nästa projekt blev att slå upp en skärmvägg mot stugan.





så det har vi pysslat med idag. T har spikat och sågat och jag har målat och hejjat på.




Såhär ser det ut nu i vår lilla myshörna. Här kommer det bli många härliga frukostar. Tanken är att T ska ha sin vindruvsplanta i hörnet och sen få den att växa upp och bilda ett tak. SÅ då byggdes det en spalje också. Tror det kommer bli hur fint som helst när det är klart.

Under tiden så ligger jag här och äter ICA-druvor ur en ask ;)

Inspiration till trädgården





Idag åkte vi till Åkrabergs trädgård som ligger ganska nära oss. Jag minns att jag var med mamma där en gång när jag var liten bara och det har hänt massa på dom åre :D Där fanns hur mycket som helst att titta på. Tror verkligen där fanns allt. Vi gick runt och titta länge på alla avdelningar och lät oss inspireras. Hittade lite fina träd och blommor som vi inte vet var vi ska sätta men som vi bara vet att vi vill ha. haha



Dom föder upp fisk till dammar också och där fastnade min man. Det slutade med snälla... snälla.. jag kan väl få...



en Koifisk eller två... - JAJAJA



Ella fastnade också vid ett ställe, hon såg en anka som hon gullade länge och väl med.



Det blev tillslut två murgrönor som ska få klänga på våran brunn. Tror dom kommer trivas bra där.

Väl hemma var vi fulltankade med nya idéer om trädgården.

Hej mina fina vänner

idag har vi sovit ut här och strax väntas parmamackor i solen. Igår började vi höja upp lillstugan med en domkraft, så nu lutar den, men förhoppningsvis så får vi ordning på det efter lite god frukost. Solen har ju vågat sig fram också. Toppen, så idag blir det att plantera om purjolöken och ärtorna. Den sista gräsmattan ska sås och krattas platt. Det blir en heldag i trädgården.

T har frågat några hundra gånger om han kan få en vindruvsplanta mot lillstugan. Jag vet inte riktigt hur man sköter en sån, bara att den tokväxer om den mår gott. Så han har lovat ta sig an denna uppgift med att sköta den. Den ska väl ha grejjer att klänga på och bli som ett tak eller? jaja han får kolla upp det där om han ska ha vindruvor. Kan det vara nu när han lärt sig dricka rödvin? Kan det vara det som fått han på dessa tankar?

Igår sa Ella pappa också så att pappa hörde. Mäktigt stolt någon blev. Men hon är rolig när hon säger det. Liksom sådär tyst som att ingen ska höra.

Såklart gjorde jag fina fynd på loppisen också, man ska ju vara där när det öppnar. Och det lönar sig att springa där kontinueligt. FÖR JAG HITTADE NÅGOT SOM JAG VELAT HA SÅÅÅ LÄNGE och som man bara inte hittar på en loppis som GIF. Riktigt riktigt superlycklig när jag såg den, men fattade nog inte att det var en sån förens jag fick lägga den i min korg. Blixtsnabb var jag också haha. Jag kan säga såhär... Dom låg i orginalförpackning. Det händer bara inte.

Ni får se senare ikväll, men nu ska jag ta vara på dagen.

Godmorgon sol

Du hörde min önskan om att lysa på odlingarna va? Bra att du dök upp.  Igår fick jag ett ryck och röjde ut allt i ellas rum. Vilka planer jag har där inne. Men vill inte avslöjda dom riktigt ännu. Ska iväg idag med mamma och Jan-Eric och se om jag hittar lite saker till det, resten ska  Ella få önska sig när hon fyller 1år. Så idag blir det IKEA för hela slanten.
Men fört en loppisrunda, det är mitt och Ellas lilla lördagsnöje. .

Igår efter att vi fått ut lite i förrådet och proppat min bil full med gungor, selar och babysitters som Ella är för stor för nu och som mamma lovat ta hand om efter som vi inte har utrymme till det än så åkte vi in och köpte ne pizza på Campino. Gott det var.  Jag fattar inte var tiden tar vägen, helt plötsligt var klockan 9 och vår kväll började... Men som vanligt så suger utbudet på Tv:n på fredag och vi ångrade oss snabbt att vi inte hyrde en film istället. Jag drog fram några tidningar efter att T bläddrat igenom kanalerna och hittat filmen Loser som jag tror gick på trean.

Önskar er en trevlig helg

FÄRDIG! Lite lite nane bara...



och morotsjuice är  = botten upp! Men gröt är ju sååå gott också...

Ja jag vet, jag skrattar som min mamma, nu finns det på film också ;)

Det händer inte mycket i Torpa idag...

vi myser mest och kurar in oss i soffan, leker lite med olika färgglada DVD-fodral och läser några Allas som jag fick av mamma igår. Regnet vill inte sluta ösa ner här och jag oroar mig lite för mina plantor faktiskt. Kan man få för mycket vatten på dom? Igår var jag och en trött Ella hemma hos mamma och hämtade resvskorna och min gamla ugn från Micki-leksaker. Har lite nya planer i Ellas rum.

Jag har en otroligt söt video som jag måste visa er också...  håller på att ladda upp den nu!







Ella lekte sig helt slut på att köra runt med min gamla nallevagn. När den kom ner från vinden var hjulen helt skeva men med en skruvmejsel så var dom som nya igen. Roligt att mamma sparat på leksakerna jag hade när jag var liten.

Lite toppar med färg


I städartagen...

Igår gick tvättmaskinerna fulla här och min gaderob är nu hälften så stor. Som jag har röjt där inne. Tre stora kassar som ska in i förrådet. Kommer inte slänga kläderna, kanske fyller jag i dom igen eller som med en del av det också kommer i någongång. Troligen inte men man kan ju få hoppas. Nu när jag fått en bättre överblick så märker jag att det är tröjor jag ska titta på vid nästa shopping. Så ska det handlas något så får det bli sommarlinnen och fina toppar inför den nalkande sommaren.
´
Fick ihop en liten lista igår också på bra att ha saker till resa. Tar gärna emot tips på bra att ha saker när man reser utomlands med barn, någon av er kanske sitter inne på några fiffiga.

Idag ska jag fortsätta här hemma. Ska ta tag i Ellas rum tänkte jag, därinne är det grejjer överallt, saker som ingte ska vara där. Moppen står kvar, vi har fått några riktiga skambud och då kan vi behålla den själv. Så vi får se hur det går, antingen får vi sålt den eller inte. Men ur rummet ska den och jag får se om jag kan hitta något bra ställe att ställa den på så länge.

Idag känner jag mig lite extra kär i min fina sambo också. Härlig känsla. Han ska föresten iväg på lerduveskytte med nya jobbet ikväll. Dom andra hade tydligen aldrig testat det, tror inte T har nämt att han har jaktlicens och så... Men det är klart när man inte har sitt egna vapen kan det ju gå lite hur som helt. Det är var han säger när jag glänser på skyttebanan på Liseberg iallafall :) Fel inställningar på grejjerna och så...

Baka baka massa kakor


Igår var det som idag kasst väder så svärmor frågade om jag ville vara med henne och storbaka. När jag kom dit var bakstugan redan i full igång och hon hade satt tre degar redan. Så det var bara att kavla upp ärmarna ;) Med dubbel sats blir det en del bullar. När dom var klara vad et dags för lunch, då kom T och åt med oss och Lillemor hade gjort rabarberkräm och så fick vi smaka på nybakade fiskebäckskakor eller som jag kallar dom sjömanskaka. Det är bröd som är bra att ha med sig på havet och Lillemor bakar alltid massa av det brödet så fort dom börjar tryta i frysen.
Jag fick med testa på att göra en sats och baka ur, sen ska dom bara vara inne i ca 5 min i ugnen så det gällde att vara på sin vakt.



Många plåtar blev det, tur Lillemor har några extra.



Lunch med nygjord rabarberkräm och kokta ägg från svärmors hönor.



Mina sjömanskakor redo för ugnen.



Som alldeles egna hönekakor kan man säga :D




Ella var med och baka hon också, fast det var roligare att slänga i plastdjur i matberedan och hoppas på att ingen märkte det.

regnet det bara öser ner...

och jag älskar det! Efter sol så är det skönt med lite ny energi i form av regn. Idag ska jag och Ella städa gaderoben inför sommaren och damma av lite gamla plagg och ta undan en del plagg som bara hänger. Sen tänkte jag ta tag i alla lådor i badrummet och städa ur dom och se vad jag faktiskt har. Köper alltid tandkräm i tron att den snart är slut och att vi inte har någon extra på lager. När vi typ har 5-6 tuber som bara ligger här och väntar. Lite organisation TACK.

Idag sov föresten både jag och Ella fram till halv nio. Fatta ingenting. Satte på tv:n som vanligt och då var Vakna med det Voice nästan slut. Men vi kom mitt i en musikvideo som tur var så Ella fick dansa lite som hon brukar på morgonen. Skaka rumpan och vänta på vällingen.

Annars blir det att börja tänka på vad som ska med i väskorna till resan. Borde åka in och kirra lite mediciner och vad var det Ludde sa, sprit till händerna. T ska la ha sitt Colombia snabbkaffe och gud jag kommer säkert glömma massa saker, men fan skit i det det är semester och allt löser sig. Får inte glömma extra våtservetter... och pass... och  tandkräm och...

Dax att ta tag i dagen.

Katten just D! Visste det var något ;)

Lina (A) hur många vinare blir det på dagarna 7 juni-14 juni? Ringer dig om detta men Leo vill till Brunnsberg har han sagt, Det var nått om någon brud han hört rycktas om...

Loppisfynd


Jag har varit en del på loppis det sista, men inte gjort några fynd alls. Men så såg jag i VP att det skulle vara en loppis i Kungsäter typ Karl-Gustav någonstanns, så lördagen 2 maj åkte vi på en lite roadtrip dit. Man fick hyra in sig på bord för en 100 och folk passade på att göra av sig med det ena och det andra. Bra för oss.



På ett bord hittade jag denna fina sockerströare med inaste retroäpplerna. 20 kr och den var min.





Den här bokstavligen slängde jag mig över och fick endast betal 25 kr för, tror inte riktigt hon visste vad hon sålde damen på den andra sidan av bordet. En Barokki av Riihimähen Lasi gjord i Finland. Dom här finns också i en uppsjö olika färger och är en föregångare till den finska Mrimekkon. Det ni!



T slängde sig över den här på ett annat bord. En Flytväst som tar upp till 15 kg. På bilden ser man inte hur liten den är men den är ursöt. En 50 lapp för den.




Nu ska jag baka...


Kvällsmat

Köpte mig ett Kockums plättjärn häromdagen. Idag var det premiär för det. Gud så gott, vi hade gjort dubbel smet, men det fanns inte många kvar sen. Fort gick det att grädda också, kanske att det kommer bli mer plättar än pannkakor här hemma härdanefter. T åt så många så han somnade vid nattningen med Ella. Haha, tar  det enbart som en komplimang.






Fotografen var ju tvungen att ta den omgången som jag brände.
Sex ägg gick det också. Wohoo!

Grillkväll med massa god mat och dricka

I lördags hade vi lite härliga gäster hit på grillkväll. Mikael och Jessica med Nellie och Jonna. Dom hade med sig en kall potatissallad. Pär och Frida fick uppgiften att göra grönsallad. Passar ju perfekt eftersom Pär har jobbat på grönsaksavdelningen på Ica. T stod för köttet och grillade bland annat mufflonfår, hjort, fläskkaré och kyckling.
Jag tror alla var lite trötta dage efter ;)



Dukat för fest!



T bjuder på en stänkare och Pär gullar med Ella.





Gästerna har anlänt och köttet är på grillning.



Potatisallad och grönsallad, nu saknas bara köttet!



Alla till bords, småtjejerna på sidorna. Nellie och Ella satt och matade varandra. Nellie försökte lära Ella säga skål!



Efter all god mat så kunde vi inte låta bli en smarrig efterrätt. Marrängswisch fick det bli.



Frida tyckte skålen var lite liten så hon byggde på höjden.


Till efeterrätten bjöds det på några glas Bailys Dooleys



och en fajt paren i mellan. Jessica och Mikael som vafrit ihop längst vann såklart. Då spelet gick ut på att man skulle gissa vad den andre partnern skrivit för svar och sen synka dom med att ha skrivit samma.


Glada grabbar med tomma glas. Gulllungarna somnade tidigt och Jonna hann med två Disnefilmer ut Ts samling. Sen somnade hon gott i soffan hon också, medan dom vuxna drack vuxendricka och snacka skit ända in till nästa dag.




Nu blir det däckbyte...

finns det nått tråkigare. Jo kanske att åka fast med vinterdäcken på. Så nu ska vi åka hem till mor och fixa min bil. Sen köper vi nog med lite god mat och slänger oss i soffan. Igår blev det nämligen lite mycket vin här hemma ;). Slänger upp lite roliga bilder på det senare. Nu måste vi åka.

tjingelling

2 maj



och gröt är det bästa!

Första maj firades ute till havs


Denna helgen har varit solig och helt fantastisk. Vi började 1 maj med att gå på auktion och loppis i Horred. Jag ropade in dessa fantastiska rosskålar i "Bersåstil". Jätteglad över mitt fynd. Annars kom vi nog lite sent då det mesta hade gått. Det var sjukt mycket folk iallafall och det är ju kul när insamling och loppisen gick till något bra.
Vi stannade inte sålänge och klockan var bara 11 när vi åkte där ifrån och vi kännde oss lite rastlösa. Vi hade ju faktiskt packat ner en picknickorg. Så vi ringde T föräldrar som började sätta ryssjor 1 maj, dock i Bohuslän, men det hindrade inte oss. Så en liten stund i bil så var vi där och överaskade dom med lite första majfika. dom hade några ryssjor kvar när vi kom upp och då fick vi följa med och sätta dom. Men först lite fika i magen.





Bonnauktion på landet :)


Bohuslän, mot skåpesund.


Sommartjejjen Ella


Ska ni inte döpa om na till Lina? Bullar och saft i Lisa.


Familjen Albertsson


Tittut!!! Jag sitter i en trälåda jag. Här satt min pappa och faster när dom var små.




För god fiskelycka.


Weiiiii, åka båt är kul!


Efter några ryssjor så dök dom här upp vid strandkanten. Alpackas eller lamor. Två söta kompisar. Tydligen är dom bättre på att beta än får när det kommer till lite bergigare områden. Vi blev väldigt förvånade iallafall.

RSS 2.0