På önskelistan just nu!

         

IKEA.SE
Toalettlock 159 kr
Toalettborste 49 kr
Toalettrullshållare 49 kr

HOUSECOMPANY.SE
Tvättkorg 599 kr

ELGIGANTEN.SE
Tvättmaskin pris beroende på effektivitet!

/L

Äntligen ett par gummistövlar!

image22

Som jag har letat! Kanske beror på att det finns fler som velat ha ett par nu i regnsommar!
Mina hittade jag tillslut på Rusta för 149 kr, fynd! Fanns ett annat par som också var fina, hade svårt att välja!
Dom har redan vart ute och plockat björbär och svamp.

/Lina


Kan man vara kär i cykel?image21


Jag blev just kär i en cykel. Kolla in hojjen!
Den bara måste jag ha! För 3995 kr blir den min!

Men alltså kolla in så snygg den är!

Hitta fler färger och stilar på www.inreda.com

wow!Pirate Skurvy Gloss Black 1-speed - Inredningsproffsens favvo, självklart utan skärmar!
Design Paul Frank - Paul Frank har i samarbete med Nirve designat en serie hojar som inte skäms för sig. Lättcyklade, enväxlade godingar med korg som man blir lycklig av att äga. Håll till godo, ringklocka och skärmar ingår! Samlarvärdet tar vi heller inget extra för!

Nirve Sports Ltd från Kalifornien med rötter i surfkulturen finns nu representerade i Sverige! Designgurun i Cruiservärlden Aaron Bethlenfalvy lägger sin själ i de alster han skapar i Nirves studio på Fountain Valley. Nirve® finns över hela världen och samarbeten med Paul Frank, John Deere, Hello Kitty, Pink Panther, Mooneyes, Barris Kustoms, Drew Brophy och Robert August Surfboards vittnar om en kvalité och design som står över det vanliga.

Cykeln levereras dagtid med utkörning till önskad adress efter överenskommet datum. Upp till 30 dagars leveranstid på just denna modell. Ange telefonnummer för telefonavisering. Cykelns pris är 3995 kr + 310 kr (+69 kr) i frakt. Paul Frank cyklarna är prissänkta 1000 kr från 1 mars. Tidigare pris 4995 kr, nu 3995 kr!


fina saker...

image20


Var inne och kollade www.inreda.com och hittade det här fina sakerna.

Kaffeburk: 100 kr
Rosa godisburk: 130 kr
Gamaldags plastglas: 20 kr
Hon och han hängare: 70 KR

/L

Svampplockning på hemligt ställe...

image13

Igår var vi ute och plockat svamp, vi gick till vårt hemliga ställe och där var dom, våra trattisar! 
Fick en stor korg och direkt hem för attt göra iordning dom.
Det blev toast med smörstektsvamp och ost! Tänk på att inte skölja svampen, borsta hellre med en svampborste så behåller du mer av smaken.

Föresten skogaran är fulla med blåbär.

/L

Jag testar på ålfiske i Bohuslän


image18

Upp tidigt och sen bar det väg till Bohuslän. På med oljestället och ner i bauden.
Det var en fantastisk dag att fiska ål på. Vi befann oss mellan Tjörn och Orust på Kalvöfjorden.

Mina svärföräldrar fiskar ål där varje dag och tycket jag skulle prova på det för att få ett avbrott  mellan trädgård och husplanering. Och visst fick jag det. Det var så kul!

Sen måste jag nämna att jag blev otroligt trött av så mycket frisk luft och kanske gjorde sjösjuketabletten sitt.

Vi fick 320Kg/17länkar med oss hem.

Vi åt pulvermos med korv stekt i vatten, det har alldrig smakat så gott!

/Lina

En prins i skogen...
                                                      image12

                                               Det var synd att man redan hittat sin prins, för den här var söt!

                                                                     Svampplockning Lördagen den 25/8-07


Fredagsgott

image9                                    image10

Klyftpotatis med Rosmarin
Om man inte vet vad man ska bjuda på en fredag eller lördag så har jag  ett gott tips.
Gör klyftpotatis i ungnen, häll på olivolja, släng på Rosmarin. Rosmarinen kan du ha hela som delade. Flingsalt och in i ungnen. Går inte att misslyckas med. Pluspoäng om det är egenodlat.

Tidningsställ till köketimage7
Den här vill jag ha! Praktisk att ha gamla som nya tidningar i. Perfekt till mig som är en riktig tidningsnörd.

Nyhet från IKEA 199 kr.

I vår Hönsgård

image6


Tänkte presentera mina fåglar som finns i hönsgården.

Två nya svarta hönor kom för 2 veckor sen och fick namnen Aska och Embla och är helmysiga.
Dock var det en engångsförteelse att det fick lite gottismat inne i vårt kök, innan det blev ihopsläppta med resten av gänget, som består av: Hönan och pipen.

Det var inte längesen pipen var en söt höna, trodde vi. En dag vaknade jag av ett kööckelikuuuuu... och förstod rätt snabbt att det var en tupp vi fått. Det vara bara att hitta två nya flickor till han. Och förhoppningsvis kanske vi får fler kycklingar när han växt till sig lite och vet hur det hela fungerar.

/Lina

Myskankor

image4                          image5

Jag har haft (som alla andra) problem med "mördarsniglar" i sommar. I början gjorde vi en insatts och fick väl samlat ihop 4000-5000 sniglar som vi sen hälde kokande vatten på. Men tillslut gick det inte längre, det vara bara att acceptera att dom fanns där så fort det blev fuktigt, och det har det ju varit i sommar.

Så tillslut så köpte vi Myskankor som vi hört så gott om, iväg till närmaste uppfödare och vipps var vi med ankor. Två tama underbara ankor som följer en i trädgården. Fia & Knuff som vi döpte dom till äter mördarsniglar lite då och då. Dom riktigt stora låter dom bli, men dom små slinker fort ner. Kanske hade man önskat att alla sniglar skulle försvinna nu när man skaffat myskankor men en snigel lägger 400 ägg på en sommar, och har man då som vi flera tusen är det rätt lätt att förstå att det är omöjligt att få dom att försvinna.

Nedan följer en lite beskrivning på rasen Myskanka.

Fler bilder på Fia & Knuff kommer snart och även bilder på hur det bor.

/Lina


MYSKANKAN En annorlunda anka
Myskankan är en lämplig anka att hålla i villaträdgården. Den är tyst, lättskött och den älskar sniglar t o m den fruktade? mördarsnigeln? som den gärna äter med god aptit.
Myskankor som går lösa ute i trädgården brukar finna den mesta maten själv bland bärbuskar och blommor, ibland kan en och annan delikat grönsak följa med.
De är lugna och sprätter inte som hönsen gör, utan går mest och plöjer med näbben i jakt på något ätbart.

Hemkära
Myskankan är en duktig flygare, men ger den sig iväg brukar den alltid komma tillbaka, bara de får rikligt med rent dricksvatten, hel säd och allfoder för höns och ankor. Vill du vara på den säkra sidan går det att vingklippa dem, då räcker det med ett staket i normal höjd för att hålla dem på plats. En damm behövs inte, utan en balja med vatten att bada i räcker.
När det är ruvningstider är det viktigt att det finns tillgång till bad, så att hönan kan bada för att kunna hålla den rätta fuktigheten under ruvningen. Myskankan är en mycket god ruvare och det är inte ovanligt att hon lyckas ruva fram 10-15 ungar, hon ruvar i 34 -41 dagar.
Efter kläckningen skyddar hon sina ungar precis som hon gjort med äggen, det är inte ovanligt att hanen hjälper till med barnpassningen.

Bostaden
De kan vistas ute hela vintern, men de måste ha ett hus som är dragfritt och torrt. Myskankan är köldkänsligare än andra ankor och det är nödvändigt att det finns ett tjockt lager halm eller kutterspån att gå på. Idealiskt är att kunna ha ett extra tak utanför huset så de inte behöver bli blöta av regn och snö när det är ute.

Läs mer på: http://www.mittsverige.com/Artiklar/myskanka/myskanka.htm

Bara bär - ett fynd!image19


Den här boken hittade jag på Coop i Kållered för endast 39 kr. Vilket fynd! 220 kr kostar den i bokhandeln. Fina bilder och bra recept på hur man gör saft, sylt, gele ja allt man kan göra med bär. Och bär är min nya hobby! En fin bok att ge bort.

Nu finns det föresten fullt med Björnbär på buskarna. Ut och plocka!

Författaren är Jens Linder
ISBN: 91-0-057622-0

Fin text hämtad ur boken
?Ibland fick vi barn viktiga uppdrag av mormor. Att hämta en flaska med hennes dunkelt röda svartvinbärssaft i den svala matkällaren, eller att plocka någon liter bär från de väldiga och taggiga krusbärsbuskarna i den soliga trädgården. Det var uppgifter av stor vikt, fick vi förklarat för oss. Och när vi bar saft eller bär uppför den såptvättade trappan gick vi med försiktighet för att inte tappa dyrgriparna.


Idag har jag startat en blogg!

Har länge kännt att jag vill dokumentera vad som sker med huset, jag har tagit massa kort, men vet inte riktigt vad jag ska göra med dom. Men så fick min älskling en snilleblixt och sa - ska du inte börja blogga då?
Fan det var ingen dum idé.

Att renovera och bygga på ett hus tar lång tid. Man gör fel och man hittar en del bra lösningar som man vill dela med sig av till andra. Det är kul att se när ens ideér verkligen funkar i praktiken. Tur att jag har min T som är snickare och kan hejda mig när saker inte riktigt går att genomföra så som jag vill.

Hoppas ni kommer tycka min blogg är rolig och inspirerande.


/Lina

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0