Sista blåbärsplocket för iår
Farmor undervisar i bajsläran från skogens djur.

Jag plockar bär...
Man får ju gå in för det helhjärtat.


Liseberg precis 90 cm lång...och inte rädd för någonting...


Hej alla söta läsare där ute!

Ni blir fler och fler som hittar hit och det är riktigt roligt att se att det finns fler med samma intressen. Men vilka är ni? Vill så gärna veta vilka ni är så jag kan besöka er ibland. Det är så roligt när ni kommer fram på stan och säger hej och att ni läser bloggen, jag blir lika förvånad varje gång det händer. Så har ni tid när ni är ute i bloggvärlden och läser så skriv en rad eller två till oss.

Kram kram, och trevlig lördag!Vi i Helsingborg i sommras på tumand hand efter bakluckeloppis i Lund med övernatting påvägen hem. Här är vi ute på stan och och unnar oss lite klädshopping ihop!


Ella på Dantes dop i sommras!
Mammas stolthet! växer så det knakar. Älskar busiga Pippi, inte så konstig kanske... Duktiga på att pussla och klippa med sax på dagis. Hade helst följt med pappa och jagat på helgerna eller stannat hemma och hoppat studsmatta. Hoppa och studsa gör hon hela tiden! Vid sista besöket på BVC var hon lite över 90 cm och vägde 14.2 kg och Lisabeth tyckte hon var en riktigt klippskt och rolig tjej! Såklart hon är ju min Ella ju! En solstråle med glimten i ögat som just nu vill skala sin clementin själv!Lite uppdatering från huset i VärmlandAlla stolar är målade i en grå nyans, ingen stol är den andre lik men endå så påminner dom om varandra.
Tänkte ha grå fårplädar på fyra av det åtta stolarna. Skönt och varmt att sitta på!

Såhär bra blev bordet med färg! Benen är i samma kulör som stolarna. Blir fint med rött och blått som jag tänkte använda som färger i köket tillsammans med svart.Hela golvet är målat nu och det blev ett sånnt lyft! Nästan så man skulle bjudit över mäklaren som sålde huset till oss och som bor en bit bort! Nu har vi hallen i köket eftersom vi inte värmt upp hela huset. Dörren där Ella str ska jag måla nästa gång jag åker upp, testmålade den andra dörren sist. Man får ta lite av de färger man har när man ska hålla nere kostnaderna, så den grå färgen som stolarna målats i får funka till att fräscha upp det sunkiga dörrarna också.Här torkar dörren in till vardagsrummet, till vänster står hallmöbeln som väntar på en symaskin ska ordna sittkudden. Får bli lite syslöjd nästa gång nu när målningen börjar bli klar.Två lager med vit golvfärg från Colorama, kan göra under för ett hus från 1890-talet!
Nästa gång ska vi fixa isolering i fönster och foderna runt fönsterna så det inte drar kallt i vinter. Även skorstenen ska muras på så vi förhoppningsvis kan börja elda i husets hjärta.

Till helgen åker vi, och då sticker vi nog redan torsdag kväll!


Gästbloggar hos Louise!Om man är ute på vägarna och gillar bloggar som mig! Så rekommenderar jag Louise blogg Loppis skattkammaren, där jag numer är gästbloggare. Jag kommer försöka blogga om olika loppisar jag springer på i min jakt efter fynd! Vet ni någon braig loppis/antikbutik som man inte får missa så kom gärna med tips så skriver jag en rad om den och förhoppningsvis besöker jag den en dag. 

Kika in hos Louise


Från havet till min tallrik...Lite makabert kan tyckas, men dom är ju så sjukt goda dom där krabborna.
På bilden är svärisarna ute oh fiskar hummer och krabba.Den här grabben ska till auktionen i Göteborg! Bilderna är tagna av T:s faster som var med på sjön en dag.T fick med sig två hem som jag snabbt eller näää långsamt smaskade i mig en helt vanlig torsdag. LYX!


Lite nya detaljer hemma hos oss

Kunde inte motstå dessa åror när dom bara kostade 20-kronor. Vad ska jag med ett par åror till. Superfult att hänga på väggen, men kanske luta mot väggen...

Nu står dom mot mit vackra plåtskåp och mot det är inget fult! Åror, lite knäpp är man allt.

Tycker dessa skolplanscher som visar det olika bokstäverna och ljuden i vårt alfabet är fina. Hittade denna för enbillig peng på Tradera och tydligen var tj-ljudet inte lika populärt som tex Gris som gick loss på 320:- Vi får väl se hur många bokstäver det blir, dt kanske stannar vid denna lilla pippin. Till Värmland ska den i allafall där alla skogarna är fulla med Tjädrar och Orrar.


Ellas lilla kökLite nytt från mina loppisrundor, En hylla! Gevaliburken hittade jag sist jag var iväg på burkhyllan på Gif Second Hand. Vanilinburken har jag fått av en vän En liten äggkorg har Ella fått också där förvarar hon sina plastägg. Får väl lära henne hur man hämtar riktiga ute i hönsgården.Såhär fint och städat är det alltid, hehe iallafall när fotografen varit i farten ;-)Medicinväskan nära tillhands om Pippi ramlat eller om någon har ajja någonstanns.


Nya golvet i huset och höstmys...Våra små nivåskillnader i huset har vi löst genom att sätta golv på väggen om ni förstår hur jag menar. När vi la om golvet i vardagsrummet höjde vi det itzibitzi och då blev steget lite mindre.
Så istället för tre olika golv så har vi nu ett, och som blev ett jättelyft för huset!
Äntligen börjar man känna en helhet i huset! Kanske ska man börja med golvet först ;-) Men just i denna "gamla delen" så har vi behövt göra andra saker före och fått vänta med golven. Men nu är det på plats!Nya kuddar och nygamla ljusstakar som jag hittat på lite olika loppisar. Tror dom är från IKEA, dom är iallafall väldigt OIKEIGA i sin gjutgärnskostym.


RSS 2.0