Schyrre!

Som reklam på min sida.. har jag just nu.. Vinn 10.000 på IKEA.. och gå ner 5 kilo snabbt! Måste ju seriöst bero på mina senaste inlägg! Som om 5 kilo skulle hjälpa..Tack för den!

Jag ger er denna!+ 20 kilo!, och seriöst den bästa vinkeln av alla att fota i, Tack T, mysbyxor och en alldeles för kort tröja!
Det kan ju bra gå åt ett håll nu!

Föresten igår kväll hände nått väldigtskumt!
Min vänsterhand domnade bort och sen började det sticka i den! Den svullnade upp, sen försvann känslen i halva näsan och vänster haka... Kaxig man va då!

Vad är det för dag?

jag har helt tappat räkningen...  allt handlar om att sova, äta och få tiden att gå! Inga nämda saker är några problem iof...men det är det imellan som kallas väntan som är det jobbiga! Vilken sjuk påfrestning...Folk säjjer att efter att man fött barn som kvinna så klarar man allt! Men seriöst att gå över tiden såhär länge och vara laddad till max varenda dag är en utmnaning! Kroppen kan inte vara mer redo, jag känner ju att allt är så färdigt att bara... Men varför kan jag inte bara få värkar då! Ungen är ju halvägs ute redan!

Inatt har jag vaknat somvanligt 04.00 och tittat ut på regnet och åskan... Fan tänk om det blir inatt! Det är någon mening med blixtrana... Jag svär att jag ska döpa ungen till Ronja... eller Birk då! Men nej! Det vara bara att gå upp och hämta sista pocketen ur BB-väskan och vända sida efter sida tills jag slockna. Maten är slut IGEN här hemma,vi handlar alltid som om det vore den sita handlingen på ett tag, alltså för lite! Varje måltid jag äter, tänker jag högt ååå tänk om det här är min sista... sen blir det bara soppa och fesljummen sjukhusmat!

Utbygget är mer eller mindre klart! T har jobbat på som alldrig förr, tanken var att han skulle slå hål på väggen när vi var på BB, men det gick ju inte att vänta.. så nu är det klart! Klinkerkillen kommer i veckan...  och inflyttningen som vi skulle ha i september kommer vi kunna ha så fort vi besökt IKEA och fått köpt säng mm... Kanske har bebisen smitt planer och låtit vänta på sig tills det var såppas klart! Den enda som utnyttjar den stora tomma ytan på 70 kvm är Leokatt just nu. Han springer i hallen så fort han kan och är överlycklig över ytan!

Förste augusti skulle vi hämta alla mina möbler från min lägenhet som jag hyr ut till nån grabb. Ja jag har den kvar! Eftersom vi inte haft nånstanns att göra av alla mina saker! Det enda jag tog med mig när jag flytta till T var Jolly och min gaderob, allt annat står intakt! Kanske borde ta och ringa han och börja hämta lite saker redan i Juli!
Nä först ska fisen ut!

Imorgon kl 8 ska vi återigen till förlossningen för koll, den tredje i raden... Snart är jag bästis med alla barnmorskorna  där! Kanske ska be om att få hyra ett rum på obestämd tid istället!

Häjrå!

Fågeltavlor

Igår sprayade jag några av loppisfynden vita! Idag satte jag i fågelbilder! Ska se om jag kan hitta fler gamla läroböcker i samma usla skick som jag hade liggandes i bilen, nästa loppis! Får ju inte göra ont att klippa i dom! Visst blir det kul tavlor! 


T talar vett med bebis, kom ut

MMS

T talar vett med bebis, kom ut nu!


Hemma!

OchT klipper gräset... Då har man sett världens underbaraste lilla bebis! Nej lilla var väl att ta i, den har växt på bra där inne... Doktor Pär uppskattade den till 4 kg +. Men den hade det riktigt bra där inne...Bra tillförsel och bra fostervattensfickor! Pär var även inne och greja lite...klappade bebisens huvud om man säjer så... Och han trodde det skulle göra susen...var öppen 1 cm..wohooo! Hoppas hoppas nu att det sätter igång här av sig själv! Han sa att det blir en längre och mer utdragen process och jag har igen det sen om jag orkar hålla ut! Så det ska vi göra!

Fick en tid kl 8 på tisdag igen för koll, men han trodde vi skulle ses innan! :D Det är 4 % som går över 2 veckor + som vi gjort! Alltså har jag höjt statestiken nu! Man vill ju vara lite speciell!

Istället för årets snabbaste bebis som brukar delas ut i Januari, kanske vi kan få årets segaste bebispris!

Vi känner oss iallafall JÄVLIGT laddade och längtan efter bebis är bara ännu större nu!

På återseende!

Inga krystvärkar här inte!

Här e det lugnt vatten! Alltså ingen bebis! För bebis mår fina fisken i mammas mage enligt barnmorskorna! 
NU ska vi snart in för rutinkontroll! Och få träffa en läkare. Han kommer göra tillväxt UL och se hur stor bäse är! Och sen får vi se vad som händer... vad han beslutar! Självklart hör vi av oss om det skulle hända något! Och vi har självklart inte på våra telefoner på förlossningen... så om dom är avstängda kan ni börja filura... ;) Idag är jag på BF42+1 alltså i V 43! Jag är en elefant! Inte bara till utseendet nu utan att jag kommer få gå så här i två år!

Bjuder på lite härliga bilder från igår då vi var inne en snabbis och kolla ctg:n !
Elefantgång i Vbgs underbara korridorer... (notera stolen om man skulle bli trött)Några sammandragningar (bergen sist på pappret) ca en 1 på Richterskalan!Musik till dig och en dator till mig... tröttnar vi kan vi kolla på tv!

 


Lördag den 28 juni!

Inget nytt! att rapportera... eller jo min spaceknapp har lagt av... Får nog bada min dator också! Den vill bara funka ibland! jobbigt! Jo en sak till...vi fick nytt fårstängsel igår... så inatt behövde jag inte leka herde.

Imorgon kl 8 hoppas vi på mötet på sjukhuset! Kanske får vi ett UL-hade vart kul! Risken e väl att man ser vad det blir för nått! Men just nu spelar det ingen som helst roll... bara den vill komma ut till oss! 

Ha en bra lördag vänner, vädret ser rätt lovande ut! Nu ska vi in till stan! Hoppas mitt vatten går på byggcenter, så förvånade dom skulle bli!


Cool!


www.bluebox.se 199 kr så söta!

Familjen nybadad!

Passade på att ta med både fågel och katt in i duschen! Sen fixade jag lite pedikyr på Jolly och Leo! Så nu är alla så snygga! så!Du Jolly, du har fortafrande lite smuts kvar!                

Sådär hjärtat! puss puss!


Library of Fragrance

Har ni koll på dom dofterna? sååå ett most have! Jag har redan citondoften... luktar fräscht! Inte alls i närheten av WC-citonigt! som det ibland kan göra!
Andra dofter som finns... är tex regn, Cosmopolitan, Cocktail, Bubble Gum, Green Tea, Lavender, Ocean och Mojito, Gräs, födelsedagstårta, blöta löv t o m Cannabis om man skulle vara sugen på det! Gin & Tonic, Gurka, Hav, jordgubbsglass och massa massa fler!

Vet att tanterna på Gallerian har dom och FACE... annars har nelly.com dom! kostar runt 159 krLunch!

Jag &  en findusfärdigrätt, lite Animalplanet! Till det Aqua bordsvatten citrus lime. Alla dagar kan inte vara topnotch!Flugornas fruga!E det inte fåren så är det flugorna! Vaknade tidigt imorse av att jag en kattröv som landade på mitt ansikte, katten leta flugor! Han hänger sig i gardinen ovanför våra huvuden... sen släpper han bara.. så det gjorde lite ont! Så jag gick upp och hämta smäcken, och satt där i sängen med Leo och vifta kl 4 på morgonen. Ibland satte sig flugorna på T, det tog jag ingen som helst hänsyn till, utan bara vifta hejvilt! Han hade inte ens vaknat om Ringhals kärnkraftslarm hade gott igång... Vi har ju en liten dosa under sängen... och piller i skåpet om det skulle bli utsläpp!

Så nu sitter jag här lite halvgroggig... med yogurt runt hela munnen! Om man äter 10 paket Valioyogurt och klipper ut streckkoden, får man en frukostskål och kopp från Littala. Jag som jobbar med reklam borde inte gå på sånnt!
Men vi äter ju hysteriskt mycket yogurt... så det kommer inte bli några problem! Är fortfarande lite sur på Kellogs som tagit bort leksaken i de stora Conflakespaketen... De ska ju bara vara en liten plastgrej där...

08.48 och fredag... imorgon är det exakt två veckor sen fisen skulle kommit! Det blir lätt ingen veckopeng!

Fick meddelande från min barnmorskefaster som är nere hos min kusin och väntar på att hennes bebis vill ut, det vill den inte! De har biljett hem från Österrike på söndag... 10 dagar har dom varit där nere... så det ligger väl i släkten att vara sen.. eller iallafall i Lindbergssläkten ;)

Ha en bra fredag yall!

Operation slå ihop nya delen med gamla delen!

Husmusen Jonas kom ner och hjälpte T med att slå ut vår minihall! Vi hade en liten disskusion hur mycket vi skulle öppna! Tillslut öppnade vi allt, och titta så bra det blev! Känns verkligen som att de två delarna hör ihop nu! Lina glad!
Först ett litet testhål, bakom anar ni tapeten :) Men mer av den en annan gång!

    

Såga, mäta och dra lite...Sparka funkar med!Undra vad den  tapeten stod i, 1960 ,1975 och 1980 nått!
 

Sådärja, vem städar? Jag kan ju inte böja mig så bra killar.. vet ni ju!Så fint det blev! Ett lakan för att hålla katten i styr, lite lister och klinker på det, måla lite toadörr vit sen så!

Blev en otrolig skillnad, plus att vi fick in mycket av ljuset från den nya entrén.

Oj oj!

Dubbeloj! Kan ju inte vara så bra!

En mysig dag med Sara!

Fick ett sött sms om lunchdejt idag! Så jag och Sara hookade upp på torget, efter att jag lämnat in T.s älskade Scorpion trummpinne och Judasplektrum till Gallerix! Försäkrade dom om hur viktiga dessa två artiklar var för min sambo och skulle inte klistras in i en ram utan tejpas. Dom förstod! Valde ram och gick som en nöjd kund därifrån! Så om ett tag så har vi T:s största ögonblick (förutom när Camaron lagades) inramat! 

Sen träffade jag Sara och åt en god Gregisksallad med henne på Paganini! Sen fick hon henka på till låssmeden där jag shoppa loss! Sen bar det vidare till läjet för lite glass! En mycket trevlig dag!


      

 

MVC besök 41+4

Hej!
Idag var det alltså sista besöket hos Tina! Hon skrattade när hon såg mig! Jag skrattade inte när jag såg henne!
Vi gick in till henne och gjorde det gamla vanliga kollerna, mitt blodtryck och bebisens hjärtljud!
Hjärtljuden har legat på 140, 144, 150, 134, 140, 152, 144, 150, 146, 144, 140. Det säjer mig ingenting förutom att den lilla/lille verkar vara rätt sansad bebis! Min startvikt var iallafall 72 kilo nu var den inte riktigt det längre!

Men iallafall... hon ringde ganska snabbt förlossningen och kollade läget! Den 29 alltså på söndag fick vi tid att komma upp och ta CTG-kurva och kolla att jag har tillräckligt med fostervatten. Dom kommer alltså inte att sätta igång mig (om inte det visar dåligt på testerna) Men Tina förklarade så fint att jag var en liten piggelin, glad och med bra värden, så någon igångsättning behövs inte! När och om man sätter igång någon så säjer dom att värkarbetet blir mycket kraftigare och gör ondare! SOM OM JAG SKULLE VETA NÅGON SKILLNAD! men iallafall på söndag om inget hänt så ska vi ringa kl 8 och förhoppningsvis åka in och kolla läget efter det! Alltid något!
Tina, lyft luren nu!YES! 3 dagar till... sen så? Eller?Myshörna!Jävla stil att sätta ut en trasig våg i väntrummet!
Vem sa nått om elefanter? 


Christer Fuglesang pallade ju väntan!

Han är min hjälte!

Så med lite Yogurt i magen åker jag nu in till Tina och se vad hon kan göra som inte ananasen kunde!

Jag börjar ana att det var den 14 juli jag ska ha! Att dom bara sagt fel! Som om en liten pappersnurra skulle kunna räkna rätt ;) pyttsa!

Återkommer under dagen med mer info!

Ps: jag har mjukisbyxor på mig idag, med alladinhäng... Jag e ingen mjukisbyxtjej och defenetivt inte om jag ska till stan. Det är som om att inte klä upp sig inför kyrkbesöket. Men det är det jag kommer i nu! Så gud får förlåta!


Puss på er tappra åskådare! Snart e vi i rymden!

Nu ska vi in och köpa färsk ananas!och som jag ska kioska sen, så har jag iallafall gjort allt!

hej hej

Om ni ska...

måla möbler eller vill förnya något framöver! Så kolla in dessa sprayfärger! Alla är i pärlemo och skimmrar läckert! En burk kostar runt 90 kr. Varför inte spraya gamla ljusstakar eller en hylla! Dessa hittar ni på Colorama såklart!


Nu fasen ska la det ändå sätta igång!

                                             


Har tryckt i mig fyra heta Chili cheese balls. Wasabi är inget för mig! Men McDonalds e så... nu jädrar!

I min trädgård...Ser ni alla plommonen! Nästan lika gott som persika!Dagens utfodring, kycklingarna är stora nu!Ni vill inte veta vad jag ropar till lammet!

Hacker!

moi! Nu har jag skaffat E-legetimation och anmält att jag fått bebis, man måste ju tydligen göra det för att de ska börja behandla ärenden och jag ska kunna ta ut föräldrarpeng! Så den 25/6-08 idag är bebisen född! Eller inte! Men tror inte det är så noga, bara att man anmäler det! Känner mig rätt stolt över att ha lyckats fixa e-legetimation, klurigt! Var tvungen att installera massa javaprogram och uppdatera explorer och jag vet inte allt! Men nu så är jag en av dom som kommer gå psyk på FK! Längtar!

Idag är jag lite otålig i humöret... Borde laga något att äta! T tog snällt fram dammsugaren igår.. som en vink att jag skulle använda den... Det är väl det minsta jag kan göra... när han var så söt igår och satte upp skåpet från Jysk, ASBRA att det saknas en lådbotten, så den måste vi in och sno från ett skyltex i butiken sen... Kan inte saker bara vara med i paketen!
Idag ska vi även fjäska tillbaka en rulle tapet från Colorama, det blev en för mycket! Kanske lite 2-hand shopping! Ska kolla efter ramar på Pingskyrkan, Gif har inga :( Lämna tillbaka lite filmer och köpa hönsmat och kattbajssand!

aaa just d, sen ska T kolla på SIN frysbox! NetonNet har den han vill ha, på Rea nu! Och den måste in, innan vi kan få upp en vägg! Alltså jag kommer ha en frysbox i mitt sovrum.... Låter lite värre än vad det är, men man får kompromissa!
Vi kommer ju bygga in den och fan ta den om den surrar eller nått... då vet jag inte vad jag gör! Ok bara T blir glad och kan en frysbox på 160 cm i bredd göra det så fine med mig!

Han vet ju inte att jag hittat trädet på blocket än.... Kompromissa va det ju!

Dax att mata skitungen!

Swedese Tree wallJag älskar Blocket! En kille säljer mitt trä för halva priset!
Detta är en klädhängare som ska sitta ihop med den "dyrare tapeten"
Som ska upp idag!
Tänkte först köpt ett vitt trä, men svart kan nog bli coolt till klinkersen!å så lilla kaninen på det!


Kommer sakna min mage!

Man har liksom vant sig vid att man har den med sig hela tiden, ibland får man en liten knuff eller spark! Man kan äta den där extra kakan, eller den där konstiga kombinationen av mat! Det syns endå inte! Eller det är inte ens äckligt eller konstigt, man är ju bara gravid.
Aldrig har man fått så många leenden som när man går där med magen i vädret! Antingnen är det mammor som vet hur man har det, men endå! Vårat matkonto har nog aldrig varit så högt som de här sista månaderna. Vi, jag har testat massa nya saker... att fiskpinnar kunde vara så gott! Den gamla marängswischen vaknade till liv efter lite 80-tals vila.
Och så gott det är med kräftost! Jag som ätit så mycket godis innan har knappt köpt en påse! Istället har kulglass blivit mycket godare, eller glass i olika dess former. Och frukt! Persikor... Apelsiner och Clementiner t o m äpplen och päron köps och försvinner antingen ner direkt i min mage eller i formen av fruktsallad!

Och vi ska ju inte gå in på hur många 100 yougurtförpackningar som vi släpat hem! Jag har testat den alla! om och om igen! Lyxen är ju när det står SMAK PÅ TILLFÄLLIGT BESÖK! Då gläds jag lite extra!

Så hejdå alla tajta kläder, det var naajs att råkas, hejdå glänsande hy och tjocka hårsvall!

I nästan ett år har man varit gravid ( ja jag har ju snart det) och vilken häftig grej att vara med om! Så nu hoppas jag att vi snart får se dig gulleplutt! Vi längtar massa här! 

Så hejdå mage och välkommen bebis! ( hör du det!)

And we have a winner!

Den 25 har ju inte varit ännu, men ingen har gissat på något senare datum och i min mage ligger en sen bebis så! J du vann! Ett gott vin (och kjolen) kommer stå på ditt skrivbord när du minst anar det! Minns att jag skratta när du gissade ditt datum, men som trebarnsfar så vet du ju vad du snackar om! Så i rest my case. Så bjud nu Titti på vin och tacka för lånet av kjolen! Den kanske åker på dig igen efter vinet...
STEFAN 6 juni 10.42
JAG 8 juni 02.00

LOTTA 10 juni 14.00 

REBECCA 11 juni 05.35

MAMMA 12 Juni 07.15
LUDDE 13 juni 09.21
CINDY 14 juni 09.13

LILLEVI 15 juni 07.15
MARGARETA 15 juni

SARA 16 juni  04.10

TOMMY 16 juni 03.15

MICHAELA 17 juni 12.00
KARIN 18 juni 02.00
JENNIE 18 juni 06.23

NIKLAS 20 Juni 05.24
LARS 20 juni 14.00
TINA 20 juni 15.40
MARIA 20 Juni 17.00
TOMAS 20 juni 03.00
PETR 20 juni 05.32
HELENA 23 Juni 04.15

JÖRGEN 25 juni 08.12


Nu...

sätter dom upp "den billigare" tapeten, men hur vet dom vad som är upp och ner? Jag har fått order om att hålla mig borta tills det e klart! Blir det tapet över ska jag klä in lite skolådor! Clementin sa att - ja dom brukar ju villa göra det! hmm menar han oss tjejer eller?

Tänk vad nojig jag kommer vara sen när den "dyra" ska upp! Kanske ligger på förlossningen och har annat att tänka på!
Tur att vi har anlitat ett proffs! som heter Clementin hihi!

Lovar bild så fort jag får grönt ljus!En Clementin!En T!En tapet! weeee!

snygg stil!

MMS

snygg stil!


Halleluja moment, pappa!Då kör vi! Mot brevlådan!En bit kvar till mål!Taxi? - Jag vill till Torpavägen 68!  - Du är där!Jag klarade det! Älskade Reklam!
 


Fan, ska ju tillbaka med...
Istället för bebisbild!

Så blir det magbilder idag istället! Får ju passa på nu! Detta måste ju ändå vara den sista!
Nu ska jag ge mig ut på en promenad. Skiter det sig får jag ta en Ponnytaxi hem! 

Tack Annika!

Du har precis tagit min oskuld på Blocket! Då hämtar vi Enzo nästa vecka!
Och sovrummet är komplett!Mensvärken är tillbaka!

Så nu får vi se vad som händer! Har faktiskt ringt T, men han ska jobba på ett tag till... vill ju inte lura hem han!
Måste googla hur man klockar nu! Spännande!

Nu har värken vart borta ett tag!

Kul att känna nått iallafall!

Hittade den här klockan, som hjälper till att klocka värkarna. Internet asså!

Det var nog bara mensvärk... inga förvärkar... jaja

Godmorgon dag 10!

Eller nja, har varit uppe och tagit hand om fåren kl 05.00... E det tänkt att jag ska nattvaka dom som test innan bebis?
Är iallafall trött så jag tog sovmorgon... Har ätit lite rostat bröd och yogurt nu! Har en stor hög med disk som får underhålla mig sen! Köpte sprayfärg igår så det blir kanske att spraya de ramar som jag hittat! Mer avancerat blir det nog inte!

Hade Mensvärk igår föresten... Under 2-3 timmar i omgångar... Har antagligen sovit bort dom! Men det kan vara ett tecken! Får hoppas dom kommer tillbaka under dagen! Jag har ju sånn skum mensvärk med, strålar alltid ut i benen.

Det är en jäkla väntan! På Torsdag är det nytt MVC-besök hade verkligen velat slippa det! Efter det kommer jag få gå på kontroller på sjukhuset istället! Då utreder dom om jag ska bli igångsatt!

Vad har ni andra för spännande för er idag?

Puss

Familjen Valnöt!

68 personer har tittat in hos oss idag Roligt! Det ger mig mer energi att uppdatera. Allt kanske inte är så kul många gånger för er, men jag har nästan bloggen som en minnesanteckning. Saker man ska göra eller införskaffa!

Har inte gett upp mitt sökande efter en Enzogavel, har hittat en brutta från Göteborg som säljer en. Ska se om hon vill sälja den till Varberg. Sen har vi beställt den här också... ! T såg den på Mio, och tingade den när han hämta byrån, fanns bara två kvar! Vi har ju byggt ett sovrum på 33 kvm så vi behöver ju ha lite snygga möbler!

Ang vad jag hittade sängarna så var den första från Mio, den andre från Sängjätten. Men fanns även på sängvaruhuset Sova. Men där var den 2000 kr dyrare! Ikea har en liknande variant på de vi kollat på, men där drar man ut "sängborden" från sidan. Om jag inte minns fel är det i serien Malm, men jag kan ha fel.

Tror ni det blir bebis inatt?, nä tänkte väl inte det!
Såklart fanns denna på Rea! YEAH!


Om ni bara ska läsa en bok i sommar!

Så är det denna... Jag grät och vände sida efter sida!Nu vill jag sjunga dig milda sånger
är en stark och gripande roman om kärlekens kraft, om de val vi gör i livet, om hur vi hanterar sorg och förluster, men framförallt om vänskap.


Bakside text:
En mörk marskväll kommer Veronika, en ung författare, till en enslig stuga i en liten by i Dalarna. Hon är på jakt efter ensamhet och stillhet, för att skriva färdigt en roman och för att komma över en stor sorg.

Hennes ankomst observeras i tysthet av den gamla kvinnan som bor i huset bredvid, den enstöriga Astrid. I tryggheten bakom sina skyddande väggar bevarar hon mörka familjehemligheter och en personlig tragedi.
Medan den kalla vintern efterträds av våren närmar sig de två kvinnorna sakta varandra. Mot bakgrund av årstidernas växlingar spirar en ovanlig vänskap. En vänskap som ska förändra bådas liv för alltid."Det är en vacker bok, impregnerad av längtan." Tidningen Vi

"Kan vara den vackraste bok jag läst. Någonsin." Norra Västerbotten

"En bok att tycka om!" Dagens Nyheter


"Berättelsen förför läsaren med sin starka dragningskraft, vilket gör att boken inte bara är omöjlig att lägga ifrån sig utan också omöjlig att glömma." New Zeeland Herald


Får inte nog!Se ni rumprona som sticker ut? Dom har hittat ankmaten som vi har gömt där inne... Kl är 04.00 är bilden tagen. Igår kom bonden upp! Han hade haft ett par uppe hos sig (som letat efter en katt) som hade pratat om hur fint ungdommarna bodde upp på kullen, med hönor och lösa ankorn och får i trädgården! Bonden hade skrattat gott och nu har han beställt riktigt fårnät! (vad har han nu då?) Men iallafall till veckan ska det vara löst! T sa att det inte bra att får äter fjäderfäfoder, så när han såg ut genom fönstret på fårrumporna så trodde han seriöst att dom var döda!
Så han fick på sig kläder snabbt och kom efter mig, för att ev behöva trösta mig... haha! Så där stod vi två halvnakna Torpabor med två lamm som inte ville gå hem på midsommarmorgonen.

Tur i oturen!
3+3-lådig byrå i lackerad valnötsfanér, B 219, D 47, H 85 cm Byrån som vi måttat efter, fanns kvar ett utsällnings ex för halva priset! Hoppas den inte är helt repat nu bara! Så för 4000:- så kan vi hämta den till sovrummet, färdigmonterad!
Det coola med den är att den är så lång!

Sen ringde jag Jysk ang mitt klädskåp och där fanns två kvar, en uppsatt i butik och en på lagret! Så jag frågade om den skulle komma på rea, ja om två veckor, så stor chans att dom fanns kvar då! Och det skulle bara vara 400 kr, rabatt så nu har vi det vita skåpet Annika med!

Lina glad!


Bf + någonting...

9 om vi ska räkna! 41+ 2 Den 23 idag! Kanske ska satsa på att få den 1/7. Det är väl bara 7 dagar kvar dit?
7 dagar är ju som en fis i rymden... Det jobbigaste är inte att bära runt på bäsen utan att man blir ju nästan knäpp av att inte känna något. ( jo jag vet att jag kommer ångra att jag säjer det nu) men ni fattar! Sover som en stock på natten, äter normalt, grejar och fixar. Det betyder att dom inte kommer sätta igång mig! För mår jag och bäse bra så kommer dom inte göra ett skit.. om 5 dagar är jag i V 42. antagligen lite större än störst! Tur att man haft lite extra spänst i huden innan man gav sig in i graviditeten. Så man har att ta av nu :D.

Läste någonstanns att  färsk annanas ska få fart på det! Hur sjukt det än låter så kommer jag testa det! Äter ju ändå upp all Varbergs persikor som det e nu endå!

Kommer på knäppa saker som att nu måste jag få betalt mina räkningar... och storstädningen här hemma.. jo den får göras om, gör iof ingenting!

Det enda possetiva med att gå över är att T får mer tid att hinna klart! Och när jag förhoppningsvis ligger på BB, ska han ta upp hålet "dörren" mellan den nya delen och den gamla delen av huset! Så vi kan flytta in i det nya sen!

Kvar att göra nu är att elektriken ska sätta in elen, klinker och värmeslinger ska in i hallen och ytterdörren ska hämtas och två tapeter ska upp, en dyr och en lite billigare ;) !
Sen har vi dubbelt så stort! Bebisrummet blev klart igår! SÅ FATTA VINKEN! nu unge!

Ha en bra måndag allihopa!

Min sommarsallad!Gott att ha i!
Färskpotatis eller vanlig potatis som du för kokar och låter svalna
Gurka
Körsbärstomat
Fetaost, gärna marinerad tärningar i burk, typ Apertina.
Färsk sparris
Svarta oliver, Icas är bäst!
Rödlök, ett måste.
Lite gräslök gör den extra smarrig!
Grön paprika
Soltorkade tomater, men skiva dom (hela blir lite mycket)


Blanda samman allt när potatisen kallnat!
Häll på lite olivolja och vinäger, eller nöj dig med spat från fetaosten.
Flingsalt, snåla inte och svartpeppar!

Servera med en grillad fläskfilé!
Listan!

Vad ska man säja! Jag känner nästan att jag lurat er... Jag och T får väl dela på flarran själva sen! Men det ska vara en bebis där inne! Helena och Jörgen kvar! Heja!


STEFAN 6 juni 10.42
JAG 8 juni 02.00

LOTTA 10 juni 14.00 

REBECCA 11 juni 05.35

MAMMA 12 Juni 07.15
LUDDE 13 juni 09.21
CINDY 14 juni 09.13

LILLEVI 15 juni 07.15
MARGARETA 15 juni

SARA 16 juni  04.10

TOMMY 16 juni 03.15

MICHAELA 17 juni 12.00
KARIN 18 juni 02.00
JENNIE 18 juni 06.23

NIKLAS 20 Juni 05.24
LARS 20 juni 14.00
TINA 20 juni 15.40
MARIA 20 Juni 17.00
TOMAS 20 juni 03.00
PETR 20 juni 05.32
HELENA 23 Juni 04.15
JÖRGEN 25 juni 08.12


De två favoriterna!Får svar på denna imorgon, förhoppningsvis! Verkar vara helt slutsåld!...annars blir det den här, betydligt billigare men också i Valnöt!    
Denna kan man ha spottar i! Vi saknar bara "lådan" runt, men det kan gå att få tag i kanske!
Eller Byggare Bob kanske kan snickra en... Vi vill gärna ha låda att sov i ju!

Hejdå Gekåsgalgar!

Vill ha stilrena galgar till barnrummet och till oss! Hittade dessa fina galgar som skulle kunna hänga framme!


Barngalgar 49Kr/4-pack ÅhlensSlösa 150 kr / 5-pack www.inreda.com


Spara 49 kr 5-pack IKEAMidsommarflickor!Fin bild som bara måste med på bloggen!

Sängletarna!

Idag har vi vart i full färd med att leta säng! Var inne på Miorean kl 12.00. Det står mellan två stycken, den ena är lite knivigare att få tag i och den andre är mycket billigare... så det lutar ju åt den snygga med bra pris, runt hörnet :D Dock är denna inte från Mio.

Hittade ett klädskåp på Jysk också till bebisrummet! Mycket billigare än det jag tittade på från Ellos! Så vi har bestämt nu att även om det blir en kille eller tjej så ska han/hon få ett tufft klädskåp! Det är ju ett vitrinskåp, men vi ska sätta in en stång längst upp.

Vad har vi mer pysslat med idag! Jo vi åt en rejäl frukost på Rasta, älskar bufféfrukostar! Såg nästan resataurangchefens blick när han såg min mage, nej jag skulle aldrig skrivit all you can eat!

Sen har vi vart och köpt en dörr till bebberummet som kommer bli klart ikväll! Sen ska vi börja flytta in alla saker som ligger överallt! Ska bli såååå kul!

Fyndade två ramar a 10 kr st också! Många reor som börjar nu!

Så nu har jag en liten samling... Vill mest ha gamla typ som den omålade... Ska samla på mig ett gäng och måla dom vita!

Det e inte sant!

att Jamie Lynne Spears fått unge före mig! SA JAG INTE DET!

Bf + 7

Och inga känningar alls! Men jag är rätt säker på att det är en bebis där inne! För den sparkar på bra! Idag kunde man nästan se foten! Underbara lilla lilla gullunge!

En minnesrik dag!

Midsommar 2008!
Vaknade lite sent, men vi kom iväg i hyffsad tid till svärmor och svärfar som hade dukat fram den årliga traditionen, hummerfrukost! Jag var helt lyrisk när jag såg min hummer! Och kolla in brödet hon har bakat! Inte bara en utan tre hade hon gjort, som hon skulle ge bort under dagen! Jag satt seriöst och sa mmmmm hela tiden. Gud vad jag älskar skaldjur! och mina Svärföräldrar!Kolla in klon!


Flätad brödkonst!

När det var dax för monsterklon fick jag hjälp! Men den var så sjukt hård i skalet att "nötknäpparn" gick i två delar...Går det? Tomas fick hämta hammaren! Min hjälte!
Sen plockat vi blommor till kransarna! Och begav oss till mamma och Jan-Eric! för lite lunch! En gravid kvinna måste ju äta, eller hur?

   
 

Vi satte igång och fixa kransarna, T gjorde sin helt själv i år! (snygga jag med målarfärgen på armen) Jag påminner lite om hon morsan i mumindalen! Haha! Mamma snodde björkris från grannen med sen jätte-klippa-grenar-arm!Sen, vidare till T:s Släkträff i Åskloster! Gissa vad vi gjorde där? Svaret är inte dansa... !

   

Fika, och riktig jordgubbstårta med! Och massa massa namn att komma ihåg!

 

Sen var vi bjudna på fest! Hos Jannike och Jonas! Träffade många goda vänner och det var en riktig trevlig avslutning på kvällen! Det var roligt att få vara med på midsommar 08, gjorde inget att bebis är lite sen ut!
Jordgubbar är det bästa!


Nu är det midsommar.


T är förberedd till max!

Han googlade förlossningsnummret och sa att han skulle  lägga in det i mobilen, men det hamnade även på vår griffel i köket! söt!Glad Midsommar!Säjer jag redan nu! För imorgon ska vi iväg tidigt!
Sen är det full rulle hela dagen!
Puss och kram!

En annan värld!

Vi hörs om 10 timmar! Nu ska jag proppa i mig Korvstroganoff och äta upp resten av godiset från igår!


Fårgott where you live?

Knasiga får till att inte fatta! Dom e ju så sjukt söta också! bara står där... precis utanför dörren... De är samma tre får också. Det e klart gräset e ju alltid grönare på andra sidan... Eller?


En glad nyhet!

Redan 2 timmar och 20 min efter mitt första inlägg tycker jag att humöet har blivit mycket bättre!
Klart det hjälper ju att träffa MVC, så man vet att allt är som det ska! Bara hon rör magen så blir den hård av sammandragning! Så hon fick jobba snabbt idag! Men värderna var bra och hjärtljudet låg på 144.

Sen pratade jag med T och han berättade att vi ska äta den årliga hummerfrukosten hos hans föräldrar! Tror ni jag blev glad! Trodde jag skulle missa den! Fast risken finns ju iof fortf. men endå...

Förra året såg det ut såhär, ingen som blir avundsjuk eller så? Lyx med fiskare som svärföräldrar!


   


Tack också för alla fina lyckönskningar! Det känns skönt att ha så många supportrar! Känner lite av det som Ibra gör innan han går in för en landskamp! Och som någon skrev, när jag inte uppdaterat på ett tag då lär ni ju veta vad som är pågång!

Ute ur EM, regn och ingen bebis idag heller!

Känns som jag försökt med allt nu! Igår fick jag iof en allergisk reaktion innan sängdax, och tänkte YES nuså! Svullna ögon och rinnande näsa! Wohhoo äntligen... men det var nog bara en helt enkel jobbig allergireaktion! Så jag har sovit på soffan inatt! Haft mardrömmar också! Nu Har jag underbar huvudvärk och måste ta mig in till staden för att besöka Tina på MVC! Kan man skylla på att det är hennes fel? Eller min faster som gjort mina Ultraljud, nån måste ju satt datumet helt galet ;) + 5 dagar idag! Det är 120 timmars extra vänta på fisen!

Hör min fars ord i huvudet:
-Upp med hakan, stumpan!

Får väl dra upp hakan och hoppas på bättre humör i eftermiddag! Vi hörs då!

puss på er!

Nue det match, gottfolk!

32 000 svenskar 12 000 ryssar! I mitten 22 pojkar som ska göra upp!

Vi hoppas på seger, men lika går också bra!

Heja!

Gick ju sådär bra!

Men Pizzan och godiset var gott iallafall!   
Oj!

Vaknade innan av att katten mjauade och liksom pratade... helskumt lät det! Så jag tänkte att han kanske var törstig och reste mig upp! I köksfönstret såg jag att vi hade besök!
Fåren hade rymmt, okej att det kännts som vi haft dom i trädgården. Men detta är lite overkill! Jäkla får till att inte stanna i hagen!Kolla in Maja och Knuff!

Del 2 i att måla om skänk, bänk, skrivbordet!  

  

Hormonerna leker med mig!

Jo men idag var det NOG MVC-besök! Imorgon kl 10.00 men som tur var kollade jag min almenacka så jag slapp höra!
- Oj, är du här iag, det är inte förens imorgon du har tid! TUR DÄR!

Så jag åkte med sur min till Försäkringskassan för DOM skulle nog kunna muntra upp mig, YEAH RIGHT!
Möts av en kvinna i dörren, som ska släppa ut en gobbe.

-Vi har stängt, bara öppet tisdagar och fredagar, men du kanske kan ringa oss?
-aaaaaaa det försöker jag men 230 andra pers försöker också!
-Då får du läsa på Internet och se om det funkar... för på fredag är det ju midsommar så då har vi inte heller öppet!

Var så jävla sugen att låta vattnet gå på hennes foppatofflor!

Sen kom jag på att jag hade ju vårt eller T:s presentkort med mig, så jag tänkte då ska jag sörjeshoppa den där jävla kaninlampan som jag suktat för! In till Duka/Önskebutiken/Cervera eller vad fan stället heter...
RÖD/GRÖN/ROSA/BLÅ kanin står upprddade så fint på hyllan... Men ingen vit!
Springer till Kassan (vaggar)
-Har ni möjligtvis någon chans till att ta hem en vit kanin?
-Den finns inte i vit!
-jorå det ska den göra!!!!
-Ja just D, det är ett annat material så den är mycket dyrare.
-Skit samma!
-Det kan bli till hösten då!
-Hösten!!!
-Ja vi får köra en sammbeställning med andra varor från det företaget!
-Suck!
-Men jag ska kolla i skylten...
-Ja det hade vart ASbra! (försökte se sådär överlycklig ut)
- TITTA HÄR! Vi hade en vit i skylten! (Bakom all annat bröte som ni har. där ja.. tänkte jag tyst)
-DEN E MIN!!!

Så för 15 kr blev den lilla Kaninen min! Presentkortet täckte nästan hela kaninis!

Visst e den läcker!Listan!

Jennie och Niklas ligger bra till, dom har ett stort glapp imellan sig! Spännande! Jennie fyller ju också år idag! Grattis! Ska se om du kan få en present... försöket ju redan när din man Petr fyllde...


STEFAN 6 juni 10.42
JAG 8 juni 02.00

LOTTA 10 juni 14.00 

REBECCA 11 juni 05.35

MAMMA 12 Juni 07.15
LUDDE 13 juni 09.21
CINDY 14 juni 09.13

LILLEVI 15 juni 07.15
MARGARETA 15 juni

SARA 16 juni  04.10

TOMMY 16 juni 03.15

MICHAELA 17 juni 12.00
KARIN 18 juni 02.00
JENNIE 18 juni 06.23

NIKLAS 20 Juni 05.24
LARS 20 juni 14.00
TINA 20 juni 15.40
MARIA 20 Juni 17.00
TOMAS 20 juni 03.00
PETR 20 juni 05.32
HELENA 23 Juni 04.15
JÖRGEN 25 juni 08.12


08:52

Och ögonen går i kors! Ska strax gå upp och ge magen "huset" lite frukost! Ska äta nått riktigt äckligt... Kanske Kaviar... så den hoppar ut! Om en timma ska jag vara hos MVC och kolla läget! Idag blir det nog lite prover också... FETRESOM MAN ÄR ÖVERTIDEN! Ska väga mig med, kan ju va kul!

Föresten man kan säja att vi fick en bebis igår... T var lika glad som om han hade vart med om en förlossning. Redan när han kom hem började han fråga om vi kunde åka och hämta hans bil... Ja visst kan vi det, sen kan jag ju bli trött ;) ojoj ok men då hämtar vi den vid 6-tiden då! Så iväg till stan för att ta ut pengar och sen till ett garage ute i socknen.. och där!!!!! Stod den... Hel och ren! Framförallt ren! I två år har hans Camaro samlat damm i ett garage, med dom mest konstigaste felen. Hans nya "Buddie" Hans hade en lista på vad han fixat! (och såklart bevarad de gamla delarna) så inget skulle va nytt! (viktigt). Jag hörde egentligen att tutan funkade och att själva bilen gick att starta! Men tydligen var det rätt mycket mer som Hans the man hade fixat!

Jag skojar inte att T tog en sväng kl 23.00 och slängde soporna igår! Hela natten har han legat med ett stort leende på läpparna! (har ju mina vandrande nattrutiner) Glad som ett barn på julafton!

Tack Hans!

Ps: Kanske ska ta Camaron in till stan?

          

Lycka!

Kommentera mera...

Hej mina läsare! Idag har ni slagit rekord igen! 48 personer har tittat in hos mig och T! Kul tycker vi! Men vi skulle bli ännu gladare om vi visste vilka ni var? Nåra av er har vi koll på och det är för er vi skriver och dokumentar allt kul (tycker vi) som händer i vårt liv! Det händer just nu väldigt mycket spännande för oss! Tex åt T oliver för första gången idag, och jag har lärt mig fråga vad en tapet kostar innan jag beställer den.. små små saker som gör vårt liv lite mer lyckligt!

Så kom igen nu och säj hej till oss!

/ Lina o T!
Kanal 5 vs Kanal 4

Masturbation for girls vs Fotbal for guys.

Följ Fiona 37 när hon skriver sin sexhistoria eller se Tieri Henry sparka på en boll...

Se kvinnor som onanerar eller Hollands B lag luftas...

E det ens någon skillnad?


T!

Du vet när du lagade mat häromdagen..
-mmm?
-Det är bra om du tar bort allt du spiller på spisen då!
-mmmmm...
-Alltså tomatsoppan satt rätt hårt!
-JO! men det stod ju att den skulle serveras direkt!
Jag älskar märket Småfolk!Om ni inte har sett dom innan så kolla in här! Urläckra färgkombinationer och roliga tryck!
Vill ha!

Här är den nya tapeten!

MMS


Turkos o guld. Fyra rullar till ett bra pris. Den kommer ändå från Frankrike, syns ju nästan. ;) inte sant! Känns som en gaderobstapet iallafall! Jag e så ihop med Colorama!


Små guldkorn från igår och idag!


Hallå hallå! Hemma igen... Fick gjort massa bra saker! Åkte in tidigt till stan för att hinna med allt! Först Colorama...Skulle välja tapet.. lättare sagt än gjort! Men tillslut så hittade jag en! Turkos med guld, försökte få in bilden i datorn från min nya mobil... Men jag har inte hajjat än hur man gör! Så får återkomma där! Men blev nöjd med mitt val, även om jag fick sätta mig ner med svettpärlor i pannan! Hade nog slarvat lite med frukosten!

Sen bar det iväg till Veterinären för att köpa ögondroppar! Men man kanske skulle haft med sig katten, så jag fick åka hem och hämta han lite snabbt! Så dom fick se vad det var för fel, egentligen ville dom bara ha 350 kr för en undersökning! Men som jag misstänkte, en vanlig ögoninflammation! Så sen fick vi åka till Apoteket och hämta ut medecin. Vidare till Stantons där Jennie och Jannike väntade på mitt lunchsällskap!

Så nu ska jag ta mig en glass och sova lite. Har lovat T att jag ska hämta hem hans Camaro (leksaksbilen) Sen blir det väl en liten raggarrunda för vår del! weee! Vill ju så gärna börja måla skåpet idag också!


En bild från igår... Nellie 7 veckor och Jonna stolt storasyter!Mina jordgubbsgrottor!En burk med kaffe i kan se ut såhär!Leo påväg in till veterinären nu imorse!
Vi ska ta bort en envis ögoninflammation! Det e kul att åka bil!Lunch på Stantons... Jannike var så mätt så hon orkade inte vara med på bild!Fick desa två rullar från Colorama... köper ju rätt mycket tapeter där, dyra också! ;) Nej men jag frågade om dom hade några "stuvar" till min skänk bänk skrivbord, så jag fick välja lite och valde dessa! Kommer nog bli bra! Går bra ihop med turkos med! Det limegröna tänkte jag ha i lådorna och inne i skåpet på hyllan.

ingen bebis...

Får köpa tapet istället... Ska sova lite till! Har varit uppe tidigt idag! To be continued...

Härliga tjejer på besök!

Ikväll har 5 söta tjejer besökt oss i Torpa! Jag hade gjort mig till med hallongrottor, limesockerkaka och fanta... Vårt vatten la av! Eller det tog slut! så det blev inget kaffe! Men så kan det vara på landet, när man har egen brunn!

Så nu är jag helt slut!

Jennie har gjort en handpåläggning på min mage hon säjer sig ha den effekten... Det ska tydligen ha funkade på en gemensam vän till oss. Det återstå att se inatt! Om jag inte ska föda imorgon så ska jag ge mig på att köpa tapeter (betydligt billigare än förra omgången) till walk-in-closetten och sen ögondroppar till Leokatt! Hans öga rinner lite.

Sen blir det Lunch med tjejerna!

Sov gott!


För 1 år sen!Åt jag pizza på Svärföräldrarnas kontor i Bohuslän... T och jas kulle ge oss ut på 1 veckas Roadtrip! köpte Jordgubbar vid vägen! Vädret var inte det bästa men det var ändå hur mysigt som helst! Vi fick iallafall 3 härliga soliga dagar! Vi tog en dag/natt i taget och körde dit vi kännde för! Vi följde östkusten upp och körde inlandet hem! En kväll somnade jag gott i bilen, och vaknade upp av att T kört till Kolmåden! Det fanns ett rum ledigt! Skulle gärna göra en ny sånn resa i sommar! Fast besöka lite loppisar också!T, leker på Astrid Lindgrens värld!En trött och hungrig Lina, i ett tält i Västervik!

Påväg in till Kolmården, T är otålig för jag måste ju bara fota allt!T, kan vi skaffa sånna här gullepluttar?
Kan vi inte bygga en sånn här då? Denna var kul!
Måndag och BF + 2

Var det Juli barnmorskan sa, kanske har jag hört fel? Så kan det ju vara! För jag känner verkligen ingenting! Måste säja att det är en väldigt snäll bebis som låter mamma greja och vara någorlunda pigg! Jag får sova och mår inte dåligt! Men ligg inte där och gotta dig bara! Det e roligt här ute också!

T ojjar sig för att inte sover så bra! ! Han säjer att det är omedveten nervositet som han inte kan göra något åt! Ibland får jag bara lust att skriika till lite för att se hans reaktion. Men bättre att spara den till när det verkligen e dax! Han e ju helt övertygat att krystvärkarna sätter igång direkt... igår mummlade han om rena handdukar och ljummet vatten!
Jag har sagt, ta mig till sjukhuset sen så får DU instruktioner! - jo jo säjer han... men jag e ju så trött på mornarna... Tänk jag ska ju orka med, måste ju få sova!

ja ni förstår ju! Igår tog han två powernaps och somnade tidigt! Så idag skulle han nog klara av en förlossning! ;)

Nu ska jag gunga mig upp från sängen, diska, tvätta och göra sken att det på ytan e fint här hemma! För ikväll blir det först besök av Jess och hennes flickor, sen kommer Jennie och Jannike och ska hoppa hopprep med mig!

Ska man göra sig till och baka något? Fårse om Aska och Embla har skött sig inatt!

Puss på er!

Insynsskydd till vårt badrumsfönster!


Tiden är inne att skaffa detta nu! Snart kommer man behöva gå förbi det in till den nya delen, eller ja in till huset! 260 kr www.inreda.com och så e det djurtema! Ska se om jag ska ha något mer kul... vill ju ha mattan då förstås...

Någon som ska till IKEA?

Skulle behöva en badrumsmatta till vårt kalla golv, vill ju ha en orange! Gärna en lite grövre än IKEA:s men den får funka! Bra pris också! Hojjta till om ni ska dit! Eller har sett en rund orange matta någon annanstanns!


Vill helst ha en sånn här... Men dom e så dyra på www.inreda.com. 70 cm 399 kr. Men den e ju så mycket snyggare!


Ramar!

Det är sånna här jag letar efter! Har lagt bud, men jag e inte så hemma på Tradera... Blir överbudad hela tiden... grr! Får hålla mig till loppisar och auktioner Irl.


Any day... minute now!
STEFAN 6 juni 10.42
JAG 8 juni 02.00

LOTTA 10 juni 14.00 

REBECCA 11 juni 05.35

MAMMA 12 Juni 07.15
LUDDE 13 juni 09.21
CINDY 14 juni 09.13

LILLEVI 15 juni 07.15
MARGARETA 15 juni

SARA 16 juni  04.10

TOMMY 16 juni 03.15

MICHAELA 17 juni 12.00
KARIN 18 juni 02.00
JENNIE 18 juni 06.23

NIKLAS 20 Juni 05.24
LARS 20 juni 14.00
TINA 20 juni 15.40
MARIA 20 Juni 17.00
TOMAS 20 juni 03.00
PETR 20 juni 05.32
HELENA 23 Juni 04.15
JÖRGEN 25 juni 08.12


Utbygget börjar närma sig ett helt hus!

Nya bilder på utbygget!
Bild 1 "Hallen" och påväg in till vårt sovrum, taget från nya Entrén.
Bild 2  När man kommer in i den nya entrén och tittar till höger så ser det ut så! Där ska stå en gaderob!
Bild 3  Nu är man nästan inne i sovrummet, till höger går man in till Walk-in-closetten.
Bild 4  Man kommer från sovrummet och ser den nya entren! till vänster är snedväggen som man ser tydligare på bild 1.
Bild 5  Svärföräldrar i målat barnrum!

     
  

Ovanför skolbänken...

Kommer ni ihåg den här läroboken man hade i låg och mellanstadiet? Jag har haft en skruttig liggandes i min bil! Så kom jag på att jag kan ju göra fågeltavlor. Hitta lite gamla ramar i lokia storlekar och spraya alla vita och sätta in en tuff pippi i! Fint ovanför skolbänken! Skolkänsla med naturtema! Och vi är ju lite svaga för fåglar, ja det har ni säkert inte missat!
Stolen!Ser ut såhär nu! och kommer bli fräck i turkos, slipar den just nu förfullt!
Lite mycket regn just förtillfället.Mer fynd!

Sällan har jag hitatt så bra grejer på Gif 2-hand! Iof var vi där rätt tidigt! Det är väl det man ska vara! Har varit på jakt efter en serveringsbricka som rymmer lite och som inte har massa mönster och skit på sig och som är stadig. tadaa för 20 kr fick jag en klassisk sommarbricka!

Burkarna är gjorda av ERIK KOLD, Danmark och är 70-tals retro! Burkarna heter SALLY.Brukar finnas lite olika färger och storlekar, men jag har inte sett vit innan. Brun, orange, gul och röd har jag sett! I antik och designbutiker ligger priset på ca 250 kr st! Jag fyndade den stora för 60 kr och den lilla bruna som det står Kaffe på för 40 kr. Visst e dom läckra!

Ska bli kul att visa er före och efterbilder sen!

Hittade den här bilden på nätet:  Den lilla björnen kostade 10 kr och ska målas i samma färger som stolen! Behåller nog hjulen i den färgen den har nu och kanske den röda björnen i mitten!

Det sista fyndet jag gjorde för 50 kr var ett hyllplan med "hönsnät" på framsian, tänkte måla hela vit och ha post och brev i eller kryddor skulle med funka! Passar bra här ute på landet! Fick till 3 bonushyllor, får se vad jag gör med dom!


 Mina fynd:


Loppisfynd 2

              


Denna "skänk" bänk? skrivbord, ska målas vit och få nya handtag på luckorna! på ldörruckan ska det på en tuff tapet ev eller så ska jag bara måla den vit och måla små myror som vandrar lite här och där. Till luckan finns en liten söt nyckel. Sen kan man dra ut en skiva, funderar på att måla den i svart griffel, så kan man rita med krita på! När ritbehovet innfinner sig! Pris 50:-

Utsövd...

och med en stadig frukost i magen! laddad...

Kommer min bebis att bli en unge som inte kan hålla tider? Målarna har vart här tidigt idag! Barnrummet är klart, så nu ska vi åka och köpa lister och fönsterbänkar!

T sitter i skolbänken och äter en Mars, och väntar på att jag ska ta på mig kläder!

Alltså ingen bebis idag/natt heller!

Ska uppdatera med lite bilder på loppisfynden under dagen! tjingeling!

15-25 juni!

Jag hoppas verkligen inte Jörgen tar hem det här!


STEFAN 6 juni 10.42
JAG 8 juni 02.00

LOTTA 10 juni 14.00 

REBECCA 11 juni 05.35

MAMMA 12 Juni 07.15
LUDDE 13 juni 09.21
CINDY 14 juni 09.13

LILLEVI 15 juni 07.15
MARGARETA 15 juni

SARA 16 juni  04.10

TOMMY 16 juni 03.15

MICHAELA 17 juni kl 12.00
KARIN 18 juni 02.00
JENNIE 18 juni 06.23

NIKLAS 20 Juni 05.24
LARS 20 juni 14.00

MARIA 20 Juni 17.00
TINA 20 juni 15.40
HELENA 23 Juni 04.15
JÖRGEN 25 juni 08.12

Loppisfynd 1

I dag har jag fyndat! För 200 kr blev denna underbara skolbänk min! Den är så fin och väldigt ovanligt att stolen ser ut så här, tänk att kanske sy en liten kudde i något tufft tyg! Man kan dra ner "locket" och där i finns pennskrin och pennhållare! Så fin! Som tur var hade vi ju med släpkärran in till stan så jag fick med den hem direkt!
Sen bar det iväg till colorama för att köpa färg till stolen... Turkos, snyggt! Ska börja måla imorgon! Skulle gjort det ikväll men T åkte iväg med allt (l¨åg kvar i bilen) när han stack iväg på firmafest vid 15.00-tiden.. Eller fest.. dom skulle Bowla och se matchen och han dricker ju bara Cola nu och så! Perfa när företaget bjussar! ;)

Mer loppisfynd kommer snart! Hittade verkligen massa kul!

A just d, sen hämta vi ju tapetrullen också... den kostade bara 2500 kr, nog sagt om det! T önskar nog att han kunde druckit en eller två Whiskey ikväll om man säjer så!T hade en tuff dag igår...

Först rymde fåren... så han fick jaga in dom!sen... fick han ta ner ett av de största getingboet jag någonsin sett!


Loppis!

Idag är temat Loppis, egentligen borde det vara föda barn... men jag ska koppla bort det och börja renovera min stol! Vi ska in och hämta vår tapet som har kommit och då ska jag passa på att köpa lite färg. Tänkte ta en sväng om 2-hand när T är på dumpen! Har inte inte inhandlat något till barnrummet ännu, så det hade vart kul att pyssla ihop något! Fårse vad det blir!

Man vågar knappt ringa någon nu, mamma och pappa blir ju helnervösa! med sin rätt! Misstänker att många är inne hör och kollar efter om det hänt något! Jag försöker iallafall sova när jag e trött för att vara alert när det gäller! Ganska sjuk grej man går och väntar på! ja vi får väl se om det händer något i dag!

Puss på er!

Säj aldrig detta till någon!

Men idag har jag aldrig ätit så mycket mat! Eller vart så hungrig! E ni med, här kommer en sjuk lista!

Frukost 1:
3 mackor med smör och kräftost
En tallrik med yogurt och färsk frukt!

Frukost 2:
2 mackor med smör och kräftost
En persika
En halv Marabou chokladkaka
5 salta godisar
1 violpastill

Lunch:
4 pannkakor med sylt
3 stora glas med mjök
1 persika
Chokladkaka (nybakad)

Mellanmål 1: Fika med Yvonne, nybakad chokladkaka med två glas juice

Mellanmål 2: 2 mackor med smör och kräftost

Middag:
En QP meny från McDonalds
En McDonalds wrap
1 persika


Men jag äter ju för två, eller nått!

Ok nått e skumt!

Dagen innan BF och kolla in min fejja! Ni kan ju seriöst inte säja att jag ser ut så annars?Pippin är ju söt!

För att göra det tydligt!

Så kolla in det här, så här har jag det två ggr om dagen! Just nu! och runt 20.00! Dom säjer ju att det är den dygsrytmen bebisen har! Alltså skulle min bebis sova resten.. tror inte det! Som tur är har jag kunnat sova nätterna igenom... Hoppas det blir så sen, återstår att se!

Visst blir det lite mer verkligt?

UL bild i V 21

Om jag inte minns helt fel! här är fisen är cirka 25 cm lång här och väger runt 250 g. (alltså väldigt liten)

Nu är den mellan 2750-4500g och 47-53 cm lång! och jävligt välkommen ut!

Ser ni huvudet? och armen? Ser ut som hon/han räcker ut tungan! Man ser en fot och fem tår med och knät! Det tar en stund men sen blir det rätt tydligt!

Rätt fantastiskt att man har en liten mini T eller Lina i magen!

Här luktar nybakat!

Har precis bakat en chokladkaka (på mina sista 4 ägg) jihooo! hurtig jag e! Precis när den var klar kom min faster Yvonne på besök! Hon kännde nog lukten från kakan hela vägen till Norra näs! Hon e ju min andra barnmorska, eller hon jobbar ju som det fast nu är hon på Ungdomsmottagningen här i stan. Fast hon har gjort mina ultraljud, och hon vet ju vad det blir! Bara hon som vet! Men jag kan inte med att pressa henne, fjant jag e! Vill bli överaskad! Hon tog med beskrivningen till vaggan, och ska göra en sånn ihop med sin dotter(min kusin) som hon ska hälsa på i Österrike nästa vecka! Så jag måste få ut fisungen innan hon åker, annars får hon ju inte se den på en månad!

Har gjort iordning fyra tavlor till bebberummet också! Det är Ultraljudsbilder från V 13 och V 21! I den sista ramen ( längst ner till höger) ser man rumpan och två ben! (tagit underifrån) Sött!Här kommer receptet på chokladkakan också!

200g cholkad (mörk eller vit)
200g smör
4 ägg
2 dl socker
2,5dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

1.Sätt ugnen på 225 grader, smörj form, smält smör och choklad tillsammans, 2. vispa ägg och socker pösigt, 3. blanda mjöl och bakpulver, 4. rör försiktigt ner choklad/smör i äggblandningen, 5. sikta därefter ner mjöl och rör försiktigt...
6. grädda i 15 minuter i mitten av ugnen, låt svalna i formen... (jag fick grädde min lite längre)

hussugen?

Hejdå Urban! Hälsa Kungsbacka!

Och så äntligen kom regnet över Torpa!

Vaknade av att det regnade! Förlösande! Nästan! Nej inte ens lite regn vill sätta igång den här lilla krabaten i magen! Iof så är det ju efter imorgon som räknas. Runt den 29 är det snack om igångsättning om jag skulle gå över! Känns långt bort! Min kurva ser rätt rolig ut nu.. Istället för att öka som man brukar göra nu så går min neråt. Ingen fara! men nu borde man lägga på sig, men jag tro nog att bäsen har ätit upp sig ordentligt. Kanske brås på sin far där som kan äta allt! . Iof kan det ha att göra med att magen sjunker, och det har ju min  mage gjort. Uppe tidigt idag med! Betyder att jag får mer tid till att göra av med! Funderar på om jag ska ta mig till läjet och snoosa bebbe hos Jessica!
Ligg på mage! helt jävla omöjligt! Jag, avundsjuk på en struts!
Har sorterat listan lite... Idag är det föresten fredagen den 13! Hoppas verkligen vi kan hoppa denna dag! Men än så kan Ludde vinna, hennes gissning är 09.21 nu på morgonen! Få vara en snabb bebbis isåfall!

STEFAN 6 juni 10.42
JAG 8 juni 02.00

LOTTA 10 juni 14.00 

REBECCA 11 juni 05.35

MAMMA 12 Juni 07.15
LUDDE 13 juni 09.21
CINDY 14 juni 09.13
LILLEVI 15 juni 07.15
MARGARETA 15 juni

SARA 16 juni  04.10

TOMMY 16 juni 03.15

MICHAELA 17 juni kl 12.00
KARIN 18 juni 02.00
JENNIE 18 juni 06.23

NIKLAS 20 Juni 05.24
LARS 20 juni 14.00

MARIA 20 Juni 17.00
TINA 20 juni 15.40
HELENA 23 Juni 04.15
JÖRGEN 25 juni 08.12

Kvällsmat!

                                          

Lotten hamnade på mig! ;) Så det får bli räk/kräftröra med bakad potatis ikväll! Kanske slänger in några kokta ägg med!
Har köpt diskmedel idag också, så nu kan jag diska också! Jippie!

Hörs!

Pappa var här igår!

                                      

och övade lite...

Nyvaken!

MMS

Barnmorskan trodde inte jag hade så lång tid kvar! Hon tyckte mina läppar hade svullnat! (jag kan tala om att allt på mig ha svullnat) men men.. ser ni någon skillnad... Här är jag sådär underbart nyvaken. Tycker fejjan e svullen!

T ringde precis och väckte mig,
T - Du har väl inte glömt att Clementin kommer idag!
 L- sover!
 T - Ville bara säja till dig att du får ta på dig nått!
 L - ligger under täcket!
T - Lina, det brukar ju hjälpa!

Undrar hur mycket Janne 50 såg av min goa kropp igår morse, fan!
Vaknade med en äggmacka i ansiktet!

Det är ett jäkla tjat på mig och äggen... men T brukar steka sig några på mornarna! Och imorse har jag yrat om att jag också vill ha en, så innan han skulle gå så tryckte han upp den i ansiktet på mig och sa godmorgon gumman, här är din macka! Jag undrade varför han gjorde så? - för att du skulle se den! Snällt men lite ovan väckning! jag åt snabbt upp den! Som en krokodil!

Igår snacka jag med en gammal klasskompis från Göteborg, riktigt kul! Kul att bli lite uppdaterad på folket från klassen! Alla verkar ha det bra med, med jobb och livet! En stor klump har hamnat på Icas Inhouse! Så dom jobbar fortfarande ihop!

Nu ska jag fixa till mig och ta mig in till stan för ett MVC-besök hos min barnmorska! Förhoppningsvis det sista! Ska handla lite också! Diskmedel tex...

Föresten T ville att jag skulle nämna att han la klart hela parketten igår, totalt 6,5 timme och det var 24 kvm2... så nu vet ni det! Han mer eller mindre klocka av vid 23.00 när han kom in igår!

Hoppas ni får en bra solig torsdag allihopa!

Kända bebisar!

denna sida kan man se när kändisar ploppar! Nu har Donna (tori Spelling)  och Jessica Alba fått, säkert Angelina Jolie med... Undra vilken kändis som får ihop med mig? Lynn Spears eller nått kanske... ZZzzZzZ!

V 40 och färdig!

                                           


Vad kommer all hud ifrån? Kan man skylla på att jag åt massa pannkakor innan? Nej... det är ju lillfisen som är färdiggräddad! Kom ut nu! Mamma är framtung och rastlös!

Parkettläggare no 1!

       

Bebisrum klar, nu håller T på med sovrum och Walk-in-closett golvet, det är där inne han ligger just nu! Han e underbar! Imorgon kommer Clementin vår målare och ska jobba hela helgen hos oss, så bra med lite back up om bebben tittar ut på lördag!  Samtidigt inne i huset, jag roar mig på mitt sätt!

Leandervaggan färdig!
Efter lite pill och tålamod, så är den klar! Vaggan! Tyget hittade jag på Gekås! Skumgummi till sidorna och botten är beställt från Hemabutiken + repet. Plattan som ska ligga i botten har T sågat till. Den hänger från taket i en rejäl krok med en säkerhetshake. Sen är det labanlakan från babyhuset. På madrassen ligger en liten handduk sen ett underlakan! Den röda hästen hade jag när jag var liten. Så nu är den uppmonterad i köket! Fin va?

Gott!

                                     

Dagens bakning! Imorgon blir det nog muffins!

Köp inte!Yes natural med citron extrakt, luktar mögel! Mår verkligen illa av lukten! Fattar verkligen inte hur jag kan tycka diskmedel luktar illa... men denna tål jag inte! Får bli den gröna nästa gång! Karin möjligt att ni har den gula på jobbet...

Bakar som bara den nu!

Pannkakor på 6 ägg! och två sockerkakor med 4 ägg i! En med jordgubbar och en med limesmak! Totalt: 10 ägg!

Nu ska här stekas! Om 35 min är sockerkakorna klara!

Vad gör ni andra just nu?

Onsdag och tre dagar kvar, förhoppningsvis!!

och lika tjock som vanligt! Inget aj aj någonstanns! Har sammandragningar hela tiden, men dom gör inte ont! Var inne och luktade på sjukhuset igår, men bebis fatta inte vinken. Fick fixat MIN biljett in till BB iallafall! Det är ett par riktiga muntergökar som sitter på Varbergs alla informationer! Seriöst många har nog suttit förlänge, fast sen är det ju egentligen bara en evägskommunikation det där med information, alltså är det deras röst som gäller att ifrågasätta är dom inte vana vid. Så måste det vara!

T försov sig idag! Så hans jobbarkompis knackade på vårt fönster (som inte var nerdraget) Så jag har antagligen flashat hela min kropp för någon Janne 55! Snygg! Sen slängde sig Leo på rutan och han är ju också naken så det var nog en svår chock för han så tidigt som kl .06.30! Jag har fått i mig frukost med färska jordgubbar, jovisst! Läst lite i min pocket.

Lite tvätt och disk som tittar på mig nu! Idag ska jag laga pannkakor... Vår kyl väller över av ägg! Kanske kan göra en sockerkaka också! Leilas bakverk får vänta lite tills jag övat mer!

Hur går det med gissningslistan? Tror de som gissat den 16 är nära. Det går fortfarande bra att skriva in sig! Företsen igår hade jag 40 besökare på bloggen! Det är rekord! Roligt att så många vill läsa om smått och stort i min värld!

JAG 8 juni 02.00
KARIN 18 juni 02.00

LOTTA 10 juni 14.00 

JENNIE 18 juni 06.23

SARA 16 juni  04.10

TOMMY 16 juni 03.15

LILLEVI 15 juni 07.15

LUDDE 13 juni 09.21

LARS 20 juni 14.00

JÖRGEN 25 juni 08.12

STEFAN 6 juni 10.42

REBECCA 11 juni 05.35

MARGARETA 15 juni

NIKLAS 20 Juni 05.24
CINDY 14 juni 09.13
TINA 20 juni 15.40
MAMMA 12 Juni 07.15
MICHAELA 17 juni kl 12.00
HELENA 23 Juni
MARIA 20 Juni 17.00

Och så var matchen igång!

MMS


och våran antenn verkar ha ballat ut, tajming! två surisar sitter i vår soffa och kommer byta tv i pausen... Bilden hänger sig hela tiden! attans!


test med mobilen!

MMS


Mobilblogg test 1


Jag är kär i Leila!

                            
    


Förberedelsetid: 10 min

Färdigt på: 10 min

Ingredienser

100 100 g Philadelphiaost
60 60 g mjukt smör
300 300 g (1pkt) florsocker
0.5 0.5 st citron, saften

Gör så här

1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.

2. Vispa i Philadelphiaosten.

3. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.

4. Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.Antal portioner:
8

Förberedelsetid: 30 min

Tillagningstid: 20 min

Färdigt på: 2 tim 40 min

Ingredienser

1 1 msk svarta kardemummakärnor
3 3 dl mjölk
50 50 g jäst
1.5 1.5 dl strösocker
0.5 0.5 tsk salt
150 150 g mjukt smör
1 1 st ägg, ekologiskt
1.2 1.2 l vetemjöl special

Vaniljkräm
5 5 dl mjölk, 3%
1 1 stång vanilj
1.5 1.5 dl strösocker
7 7 st ekologiska äggulor
1.5 1.5 dl maizenamjöl
50 50 g mjukt smör


Tips

När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen
på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.


Gör så här

1. Gör vaniljkrämen: Dela vaniljstången på längden med en vass kniv och skrapa ur fröna.
Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken. Koka upp.

2. Vispa strösocker, äggulor och maizena luftigt med elvisp. Slå över den heta mjölken under vispning.

3. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp försiktigt under vispning. Det får inte koka! Så fort blandningen börjar tjockna, häll snabbt över i en kall skål. Tillsätt smöret, låt smälta och kyl krämen i isbad eller kyl.

4. Gör degen: Mal kardemummakärnorna fint i en mortel och värm med mjölken tills den är ljummen, 37 grader. Skär smöret i små tärningar. Smula ner jästen i en bunke eller matberedare och
blanda med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg.

5. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg. Jäs degen under bakduk i behållaren till dubbel storlek, i cirka 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.

6. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Dela den i 16 bitar och runddriv bitarna till runda bullar.
Lägg dem med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.

7. Platta till bullarna lite och jäs till dubbel storlek under duk, cirka 40 minuter. Fyll vaniljkrämen i en
spritspåse, sätt spritsen i varje bulle och fyll med lite kräm.

8. Grädda bullarna gyllene, i cirka 7-8 minuter och låt sedan svalna något. Pensla dem sedan med smält smör och rulla dem i strösocker, utan att det hamnar socker på vaniljklicken.

Mördeg:
300 300 g kallt smör
8 8 dl vetemjöl
1 1 dl florsocker
2 2 st ekologiska ägg
1 1 msk kallt vatten (om det behövs)

Lemon Curd:
9 9 st citroner
4.5 4.5 dl strösocker
150 150 g smör
7 7 msk majsstärkelse
6 6 st ekologiska ägg
6 6 st ekologiska äggulor

Ägg till pensling
Färska hallon till garnering

Hallonmaräng:
3 3 st ekologiska äggvitor
0.5 0.5 st citron, saften
3.25 3.25 dl strösocker
200 200 g färska hallon


Gör så här

1. Mördeg:

2. Nyp ihop tärnat kallt smör med vetemjöl och florsocker.

3. Tillsätt äggen och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte.
Tillsätt vatten vid behov.

4. Plasta degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.

5. Lemon Curd:

6. Koka upp citronsaft från 6 av citronerna och rivet skal från 9 med strösocker och smör.

7. Sila vätskan och släng skalet.

8. Blanda ut majsstärkelsen med saften från de sista citronerna och rör ner detta i den varma vätskan.

9. Vispa samman ägg och gulor.

10. Rör ner äggen i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud under vispning tills krämen tjocknar.

11. Häll över krämen i en ren skål och låt svalna.

12. Hallonmaräng och montering:

13. Sätt ugnen på 175 grader.

14. Kavla ut mördegen, fyll en pajform och frys.

15. Pensla botten på det frysta pajskalet med uppvispat ägg och täck kanterna med
folie så de inte sjunker ned. Förbaka i cirka 10 minuter.

16. Fyll pajskalet med lemon curd.

17. Höj ugnstemperaturen till 250 grader övervvärme/grill (om inte marängen ska brännas av med gasbrännare).

18. Vispa äggvita, citronsaft och 1 dl strösocker till ett fast skum.

19. Tillsätt ytterligare 1 dl strösocker och vispa till ett fast skum.

20. Rör sönder hallonen med resterande strösocker och rör ned i marängen i omgångar. Vispa till ett fast skum.

21. Spritsa eller bred marängen över pajen och grädda marängen gyllene i mitten av ugnen,
cirka 5 minuter alternativ bränn marängen med en gasbrännare.


Parkett VS Glamour

                                              

Nu har vi precis varit och inhandlat Parkett i Ek. Fint! T bär in det och jag kollar på mina 2 dagliga avsnitt av långköraren Glamour! Ikväll är det fotboll! Då lägger jag parkett!

Samsung vann!

Det är tur det finns experter på ämnet mobiler! Av Onoffs alla (ca) 200 mobiler vann Samsung U600 Evo Lila...Men där var den slut (beställningsvara) så jag köte den sista på Davids! Det är ju Limited Edition förstår ni! Doro släng dig i väggen.

En framsida som associerar till spegelglas. 3.2 megapixelkamera med autofokus och blixt, musikskpelare, FM-stereoradio. Och så är den perfekt att blogga med! Långa barnvagnspromenader med musik i öronen! Pauser med bloggande! Perfekthet! Har iof inte tryckt på on knappen... kanske borde görda det först! Men nu laddas min lilla lila bebis! 

                                                                       


Denna kanske?

                                  
Man vill ju bara kunna svara och lägga på! Och så om jag skulle så ännu sämre syn så är den ju perfekt! Trist att det är en beställningsvara... det har jag inte tid med! Billig med 959 kr, men då är den ju vit också! Föresten får man bara ha kompisar som heter något på A B C eller D? Den kanske är för avancerad endå för mig!


Godmorgon!

Och så kom blåsten, men inget regn! omen! Jag är uppe och pigg som attan! Ska snygga till mig och ta mig in till staden för lite ärenden.. T skäller på mig för jag inte fixat patientbrickan... Han säjer att det är vår biljett in, han har redan packat sin... så då kan väl han föda då! jaja ska fixa! Skötbädden behöver ett lite roligare tyg! Ska se om jag hittar ett fräckt orange som går ihop med det andra i badrummet!
Sen ska jag om Treativ och fylla i lite papper, papper som ska vara ifyllda innan den 14... och då har jag lite andra planer förhoppningsvis. Men bebis har det riktigt bra där inne verkar det som! Iof trycker den ner mot min vänstersida. Där borde vara en axel, så jag fattar inte varför det trycker. En bebisaxel är ju inte jättestor!
Vad ska jag mer hitta på idag jo, jag borde åka in en sväng om försäkringskassan... Igår var det 259 personer före mig i telefonkön, sinnesjukt! A just d sen måste jag köpa en ny telefon... Meck! Min nygammla är riktigt trött och håller inte måttet som mellanmobil innan T kan hämta ut en ny i september! och jag kan ta hans...

Ni ser riktigt viktiga grejer på gång!

Idag är det studenten! Det var 7 år sen man själv tog den! Det ÄR sinnesjukt!

Leo läser skvaller!

          
Visst har Linda Rosing blivit tok för smal.. jahadå. Vem fan bryr sig! Skilsmässor och misslyckade botoxinjektioner! Leo läser helst om nakna kändisar, det är hans favvoscoop!


Måndag och inte uppe med tuppen som jag hade trott! Har legat och dragit mig i sängen till kl 12! Sovit kasst i natt för Leo skulle läsra sig spela trummor på sin matbricka och sen hade han fullt upp med en topps som satt fastklämd vid tröskeln och som han bara var tvungen att få tag i! Men nu har vi gått upp och ska väl ta tag i ogjorda uppgifter! Bebis gör inga tecken på att hon/han vill ut! Borde kanske laga lite lunch! Lasagne får det bli!

Ha en naaajs måndag! pöss


Söndagsbestyr!

Kl 06. 00 var gräsmannen hemma igen! Men efter lite sömn var det trimmerdax! Våran "ogräsmatta" har växt otroligt mycket så T gick loss på den! Efter en stund ringde hand pappa och lät väldigt stressad...Han hade hört att det var oväder på gång in... så han behövde förstärkning ute på Gettrön där dom skulle gå i land med båten! Alla ruscher måste upp för att inte bli förstörda av det inkommande blåsvädret! Så vi åkte in med släpet och hjälpte till! T:s föräldrar jobbar som ålfiskare och har gjort det i 35 år! Det är väl egentligen bara tyskar som älskar ål... men ibland får dom nått annat smarrigt i båten som vi kan ta del av :) ... Krabba, kräftor och hummer! Mums! I år har det varit det bästa fisket sen T:s pappa börjafe fiska 1971! Roligt! Vet inte om ni ser ålen på bilden nedan.


                                        
                                       
Lillemor & Tomas går i land vid Stinas på Gettrön för att lasta av ålruscher på flaket! Dte fanns massa ål i ruscherna!

                                      
Massa snirkliga hala ålar! Auf Wiedersehn!


                                       
Sen åkte vi hem och jag fixade ihop lite mat sen grillade vi, till efterätt blev det Rabarberpaj! mmmm!
                                    
Pappsen har shoppat på SwedenRock! En body där det står Mammas Beast, Screaming for Attention. sött!
Två par sockar... och en mini T-shirt med Judas Priest text! T:s favvo! Tänk er den och en blöja... naaaaw!


Gnäll!

En vecka till.. eller jag har semester! Men jag är i ett såkallat mellanläge! Det kommer bli den längsta veckan i mitt liv! På måndag kommer jag vakna.. superpigg och utvilad och antagligen baka hysteriskt! Det är 24 grader i huset just nu, jag har legat i solen i 2 dagar! Min temperatur är ca 30 grader + bebisens värme... Jag funderar på att strika fårahagen bara för att bli av med all energi och hetta, men närmaste grannarna är här! Typiskt! annars hade jag gjort det med tuttarna i vädret! Jag har surfat nu i snart 3 timmar... Lyan är storstädad... Tvätten är tvättad! vikt och undanstoppad! Tv:n suger och jag e så varm! T kommer hem kl 3 inatt! Längtar så efter han! Vad fan ska jag göra... Gå en promenad? Nej Lina det är inte du som talar! Ska jag Duscha? Nej det har jag ju redan gjort? Djuren har fått mat... Spjälis är bäddad... Jag e så rastlös! Pocketen läste jag ut igår... Katten sover. Bebisen sparkar... kan den inte bara fokusera på att komma ut... Ge mig en värk! får väl gå och kissa för 100:ade gången då!

Hoppas ni andra har en fin lördag!

T, längtar efter dig!

Inatt vbg - Inatt Sölvesborg!

Har jag varit och kissat 8 ggr! kan det vara på gång då? Som ni förstår har jag inte sovit så mycket...
Inatt tappade även T sin röst! Han har det så bra på SwedenRock, sjunger med i visorna som spelas :D äter älgkebab och shoppar Ramlösa och bebissaker! Han hade inatt köpt en Judas Priest mini mini mini T-shirt för små fans! och två sockar ett par blå och ett par rosa!
Sen det bästa enligt T, han fångade ett plektrum på Judas konserten, det glittrade och hade autograf! Hade han inte varit nykter hade han aldrig tagit det! Så bebis skulle få även den, inramad ihop med hans älskade Scorpionstrummpinne!

Skönt att T har det bra!

Inte en av mina bästa bilder!

                        
Det kan vara svårt att se vad det faktiskt är på bilden, men det ska vara en fot! Fast den mår inte så bra just nu i värmen och med den extra tyngden! Det kunde ju vart värre... det kunde ju vart båda fötterna!

Inte ett moln...

             

Det är som att all sol som försvann förra året, kommer nu! och lite till! Inget regn sen 1 maj! Bara sol! Sitter just nu nere i Läjet och bloggar från stranden, solen steker och kl är bara 10.00!

Härliga sol!

                    

Storstädning i torsdags! Jag och mamma städa på (mest mamma) eftersom hon är proffs på ämnet och mamma och nogrannare och GILLAR att städa. Min generation kommer aldrig kunna bli lika duktiga. Men iallafall nu e det så rent så det e sjukt!!! Ringde T (har bestämt att jag ringer inte om det inte är super viktigt) och frågade om jag fick ta bort spröjsen (de fula vita kryssen på fönstrerna) Han blev nog lite skit i byx och trodde bebisen skulle komma så han svarade bara ja ja, ta bort dom! HAHA! Men huset blev så mycket snyggare! Leokatt hjälpte såklart till!

I fredags var det verkligen en riktig semetserdag för min del! Kännde mig så pigg och njöt av väder och ledighet! Åkte ner tidigt till stranden där Sara befann sig sen låg vi på Säalarklippan hela dagen lång! Man får rolig bränna med stor mage! Det gäller att snurra med när solen snurrar! Ska ner strax igen!
Annars har hotelvistelsen varit fantastisk ute i Ga: Köpstad, god mat och husrum! Har kännt mig som en prinsessa på semester!

Dax för mer sol!

Dubbelhakan och T på Johns Place!

                                        


                                             

En liten snabbpromenad i sanden, jag var helt andfådd!

Kyparen frågade om det var vi som hade beställt bord för tre!
-nääääääää...., svarar T!
Innan poletten ramlar ner.
- jo det har vi ju!
haha!

T ville ha struts, men den var slut! Jag åt fläskfilé. mums! Mitt första besök på JP!

10 dagar kvar!

Och T åker till Sweden Rock idag kl 13.00! Men jag känner mig lugn, ingen förvarning om bebis ännu! Har lovat knipa. Ska sova hemma hos mor nu resten av veckan tills han e på hemmaplan igen, lördag! Torsdag ska jag och mor städa huset och ta fönster mm. Måste ju se till farmen också! 

Igår när vi satt på Restaurangen och samtalade (bilder kommer) Så berättade T att Torsdagen är viktigast dagen av alla! Det har jag greppat babe!) och att han kommer ringa innan och tjecka läget före han ser favvobandet Judas Priest som går på kl 00.00-03.00. Jag bara alltså får jag innan så kan du tekniskt sett se Judas endå för jag och bebis kommer vilja sova då och besökstiden för pappor går ut vid 23.00 så var du gör efter det skiter jag i för då sover jag gott! bara du dyker upp dagen efter! 

Han svarar lyckligt: 
– Du måste verkligen älska mig! 
– Ja, Jag gör ju det! 

Föresten jag jobbar veckan ut också... Trist att vara hemma själv. 

Slutar tidigare idag!

Så nu åker jag hem till min lilla skrutt! Ska hem och fixa lite, sen ska jag bli utbjuden av T på restaurang! Så jag ska ta på mig mina finaste kläder och smink och se så där alldeles fantastisk höggravid ut! YEAH! Hoppas jag inte somnar i maten! 

Ha en bra dag! 
  

                                        

V 39 Gul och tung!

                                        

Nu e jag stor... Sover mer än jag är vaken! man ska göra det om man behöver det säjer Barnmorskan. Jag har mitt plingelingsmycket som jag fick av Lillemor på mig nu, så bebis känner igen ljudet sen! 

Kroppen v39: Barnmorskan kontrollerar nu om barnets huvud är fixerat. När barnet slutgiltigt har lagt sig med huvudet nedåt är först huvudet rörligt (R), sedan brukar det gå över till att bli ruckbart (Ru). Slutligen fixeras huvudet (F) vilket kan kan göra lite ont just som det sker, det kan kännas som något stort och hårt surrat sig fast i bäckengången. Man kan också känna som ilningar i slidan och neråt benen vilka beror på att barnet kommer åt nerver när det vrider sig ned i bäckenet.
Kroppen har förberett sig, livmodertappen har mognat och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet v39: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältingssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Mycket härlig info där! 

Ikväll blir det Rabarberpaj!

Fick Rabarber av Farmor i lördags! Älskar Rabarber! 


                                  image298


Rabarberpaj 6 port

6 Rabarberstjälkar
150g mjölk
150 g margarin
2 dl socker
3 dl vetemjöl 
2 tsk vaniljsocker
2 msk potatismjöl

Blanda mjöl och vaniljsocker. Tillsätt det skivade margarinet, arbeta snabbt ihop till en smulig deg. 
Låt stå svalt en stund.
Skölj,skala och skär raberbern i bitar. Lägg i en smord form, blanda i potatismjölet och strö på sockret och smula på degen ovanpå. Ställ formen på mellersta falsen i en 225 grader varm ugn i ca 25 min. 
Servera med vaniljsås. 

Mums! 

V4-37

                                      image297

Det syns att det blir tyngre...

Badankan!

INTE... Knuff har varit lite slapp på badningen det sista! Så vi fick ta saken i egna händer! Vi ringde till Djurkliniken i Slöinge och fick ett nummer till en Sofie, som hade kanonkoll på hur man tvättade en myskanka! Det var en rätt avancerad förklaring med Yes och rätt ljummet vatten... Så först fick han bada i en balja ute och tvätta av sig det värsta böset i YES-diskmedel, sen tog T in han och han duschade ihop med honom i 15 min, helt cool lugn! Nu e han hur tam som helst! Det är viktigt att man får bort all YES annars torkar fjädrarna inte, men vi torka av han med en handduk och nu skiner han ikapp med sin nya brutta Maja!

                          image296

Knuff numera en ren och lyckligare Myskanka!


Lite shopping!

                         image295

Vi kom iväg i god tid... och jag hittade några saker som jag var ute efter! En vacker klänning till midsommar där både jag och tuttar får plats! En gul klänning! Ett par bikinitrosor. Svarta mjukisbyxor att "dra på"! Ett rea-fynd! En rosa tröja som är längre bak och fram fin att ha över ett svart längre linne!
En orange korg till badrummet för blöjor och bebisgrejer så man slipper böja sig ner varje gång det är byta-dax! 850:- blev totalen! Är mycket nöjd över klänningen... Tänk er präskragar i håret till den också!

Söndagsmorgon och sjukt varmt!

och T sover fortafrande... Han har lovat mig en tur till Kungsmässan...Sen vill jag bada!
Så dax att väcka Melonlikörs-whiskey-leffeöl-rose-vin-rödvin-konjak-ochnånhostmedecinlakritsdricka-tröttiskillen!

Hur tror ni detta går? Det bästa är att locka upp han med dukat frukost bord! Funkar alltid.. men vet inte hur sugen han är på mat?

Damn!

Grattis P Lindblom!

på födelsedagen! Vågar knappt säja att man åt tårta, jävla massa tårtor nu det sista!

puss på er!
                     image294

Vad säjer man till sitt försvar?

Otur? dålig tajming.. nä jag vet! Jag bor på landet!
                       image293

Tur att problemet nu är löst och jag slipper skämmas på måndag morgon!

Lördag och full rulle!

                       image288

Vakande tidigt och åt frukost på altanen! Mysigt! Men bröd är bara att lägga ner, det som får plats nu är en yogurttallrik med frukt i! Sen packade vi ihop släpet med massa skit som skulle till dumpen! Ett lass av två iväg iallafall! pris 80 kr! hurra! Vi trodde det skulle vara mycket dyrare att slänga gips!

                   image289
Under tiden fick vi får utanför huset! Bara en sånn sak! Så nu kan jag även vakna till bäää ljud och inte bara kuckeliku ljud! wee!


                  image290
Sen hälsade vi på min Farmor och Farfar! Fikadax! Pappa hade tagit med sig min bil till dom och tvättad den så den såg helt ny ut både inne och ute... vågade knappt sätta mig i den! Tack pappi!
Nu behöver inte bebis skämmas över att bilen är sketen! 
  
                   image291
Sen skulle vi bort till Södernshöjder! Jag planterade lite örter i en teracotta och vips hade jag en gå-bort-present!

                 image292

God mat och massa sprit och vin...likör, whiskey, konjak...Men inte jag då, jag suktade och luktade lite...
Till den "hemmagjorda glasstårtan" fick "dom! melonlikör.. lägg av liksom! jag åt upp jordgubbarna som låg på kanten av brickan istället... T tycket "snackset" var riktigt kul och lekte med det... o ja just d, T:s mamma och pappa Lillemor och Tomas var med också... Hur stor är chansen att båda svärmödrarna.. heter Lillemor??
När klockan var halv 1 somande jag lite på pappas säng! Sen ville härskapet ha skjuts hem! typ 2 tim senare! 
6 månader och 2 veckor till sen Lina får du också dricka...

Receptet på Torpatårtan!

                            

Torpatårta

Blanda i en bunke:
3 ägggulor (spara äggvitan)
190g osmält smör (fast mjukt)
2 1/4 dl socker
 
Vispa samman tills det är poröst!

I en annan bunke häller du nu  i följande:
2 1/4 dl mjöl
3 tsk bakpulver

Blanda runt detta!

i med 7,5 mtsk mjölk

Blanda nu ihop detta med den första smeten du gjorde!
Ta fram en långpanna och sätt på ugnen! 175 grader. Bred ut smtet 1 på bakplåtspapper.

Vispa nu äggvitorna hårt!
Blanda sedan ner försiktigt! INTE VISPA!
2, 1/4 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker i äggvitesmeten, bred ut detta ovanpå smet 1!

In i ugnen!

Vispa 3 dl grädde ihop med hälften av bären.
Totalt ska du ha en påse frysta bär.. eller färska om du vill göra dig till!
Jag har lite vaniljsocker i min grädde också.

Nu har smeten varit inne i 30 min och marängen är klar!
Ta ut den, dela den itu, frys in (du kan göra denna dagen innan)
Men vi fryser inte in den nu, utan nu ska du ta farm en bricka, ta bort bakplåtspappret och smeta ut grädden på första marängbottnen, sen lägga ett bär på (glöm inte sockra om du har hallon.
Sen gör du samma sak på marängbotten två, Jag rev på lite choklad på toppen. Testa gärna vit!

In i kylskået och vänta på gästerna!

RSS 2.0