Tävling Julig inspirationsbok



Jag är med och tävlar om den fina bok hos Lantlif, här kan man vara med i utlottningen

Håller tummarna nu!

Nysprayat & pip pip





I helgen tog jag tag i mina sprayprojekt. Man kan få väldigt mycket fult snyggt med lite vit färg. Köpte matt sprayfärg från Colorama. Matt is the shit! Återkommer snart med foton.

Var ute och hämtade in ägg innan... Tror bestämt att vi är med kycklingar... Har haft en höna som legat snart 4 veckor på samma ställe och vart aggresiv så fort man kommit in, igår var hon surare än surast och det betyder att hon fått bäsar. Så jag tror jag hörde två pip under henne... men hon är så pms:ig att jag allt får ta på både handskar och solglasögon innan jag vågar mig på att flytta henne ikväll. Nu ligger hon så högt upp att kycklingarna kan riskera att ramla ner... men det är en balansgång för det kan ju vara fler ägg som ska kläckas... så vi fårse... sen behöver ju dom som kläckts mat och det blir ju svårt att skaffa uppe i luften.

Det blir nog skyddsmundering för mig ikväll.


solen skiner men det är inte så varmt för det

Igår var det tid att sätta igång värmepumpen. Nu kunde vi inte hålla på det längre. Golven börjar bli kalla här hemma så jag får leta upp våra tossor. Kanske ska börja elda i öpnna spisen på kvällarna också. Mysigt.

Igår var jag med mamma och Jan-erick på ljusshow i Åskloster... vet inte riktigt var ljusshowen var men ljus var det. Någons trädgård var vi i och dom hade belyst den på olika sätt.Fick lite tips på en kul grej man kunde gjort på vårt berg.

Idag ska vi till BVC för 15 månaderskontroll med Ella, ska bli kul! sen ska vi stor handla jag och Ella. Här är helt tomt på mat... vi har blivit så duktiga på att laga mat på kvällarna så allt tar ju slut här hemma nu.

Idag kommer också två brunfisar hem från sin semester. Hoppas ni haft det bra Sara och Ludde. Ska bli kul att jhöra om allt ni haft för er. Dom brukar även ha med sig lite bra pockettips hem också.

Nu ska jag fixa frukost av det som finns här hemma. Något med ägg kanske :(


Gamla fula brädor blev ett snyggt soffbord hemma hos oss

Det är inte det lättaste att bygga något som ska se gammalt ut. Problemet var att vi inte hade så många brädor så min kvicktänkte T har räknat ut hur stort bordet kan bli av det materialet vi hade.Jag ville att det skulle se ut som en sleten låda som man sen skulle kunna vända på om man tröttnar. tanken är att vi ska såga ut handtag i sidorna, men när den kom in i går så kännde vi att det nästan var lite onödigt. Den var så fin som den var. Men det svåraste och varför projektet tagit sånn tid är att vi velat dölja alla sågade kanter. Dom hade ju sett helt nya ut om vi bara spikat fast dom. SÅ allt är snedsågat (svårt att förklara) men tänk er som en tavelram. Sen ligger själva bordsskivan lös(bra för nu kan man stoppa ner saker i den, typ färdiglästa tidningar) uppepå så man får som en ram på ovansidan. Klurigt och jag är så jäkla imponerad över min sambo som förverkligar mina bilder i huvudet.











tack vare nya bordet så insåg även T att golvet i vardagsrummet måste målas vitt. För många träslag är inte snyggt. Jag ska måla hela världen (vit) för dig mamma... tralla lala lala laaaaa



Militärhjälmen


Cool detalj här hemma. Nu saknas bara hatthyllan som Helmut ska ligga på också. Nu hänger han på en krok sålänge. Någon som vet ålder på en sån här? Antar att dom används länge...Försvaret är väl inte måna om att uppdatera sina saker väl? ;) hade vart kul om någon visste hur gammal den kan vara... Jag kan ingenting om militären och min sambo har inte gjort lumpen så han kan ingenting han heller. Pappa du var ju ändå kock? Vet du? Fin detalj med de tre svenska kronorna där fram. Innuti står det vem den tillhört.







Vad ska vi göra nu?



Igår ringde min mor och ville umgås med Ella så hon kom hit och hämtade henne på förmiddagen. vad skulle vi nu hitta på? T gick och la sig en stund mitt på dagen... när gjorde man det sist? Jag låg brevid och plöjde igenom Allas och Leva&bo tidningar som mamma hade med sig. Sen gick vi ut i köket oh målade på på köpmannadisken som jag köpte för snart ett år sen. När jag målat lådorna lämnade jag över och lagade lite mellanmål: Kokospannkakor. Mums det var riktigt gott! Om jag minns rätt så gör man såhär:
Ta 2 dl kokos och mal i en mixer till mjöl
Blanda sen i två ägg
2dl grädde
lite salt

Stek i smör och servera med sylt och glass

Det är vad jag kallar lunch!

Sen var energin på topp och jag gick ut och spraya på lite saker som legat i hallen i väntan på vit färg och T fortsatte på soffbordet. Som nu är klart! Jag tror jag har det finaste bordet någon kan ha. Är superduperglad över att det blev så bra. För att få ut max av dagen innan det var tid för hämtning så gick vi ut i skogen och letade efter trattisar. Vi hittade lite grann men många hade torkat... antagligen för lite vatten och förmycket sol. Men några ligger här på en plåt i väntan på rensning. efter att vi hämtat fiskorven så åkte vi och köpte varsin kebabtallrik och tittade på den överdubbade filmen på fyran... men efter ovanstående dag så orkade jag inte se vems som var mördaren... Jag var helt slut.

Men en riktigt trevlig helg har vi haft och detta var bara söndagen...
lördagen spenderades i Göteborg på bokmässan med Svärmor och Svägerskan. Hittade något som jag tittat efter ett bra tag... Det är på antikvariaten man ska leta. Ska fota så ni får se, en bok fick följa med hem också.
 






 





Vackra bilder tagna från helgen



Ella och jag gick en runda för att plocka av dom sista björnbär men vi hittade bara röda. Lite mer sol tack så vi kan smaka dom sista bären. Vi hittade två svarta som vi delade på.



En mycket stor spindel lyste upp hela den svarta asfalten med sin stora vita kropp. Gissar att den var på smällen så jag hjälpte den av vägen och sa till henne att ta det lite lugnt så här nära inpå födslen.




Fin men finare i skogen än magen.



Något slags djur?



Betongtunnel som ser ut som en trätunnel. Snyggt om bara den.


Mina första...

Klicka för att visa Megabild! Reebok gympaskor i svart och turkos knappt använda! Strl. 38
.
träningsskor om man bortser från dom man hade i gymnastiken. Köpte dom på Tradera och dom är i strl 38 och passar perfekt. Har redan provat dom i en hel timme igår och vi trivs redan bra ihop. Tänk att det skulle ta så lång tid att skaffa ett par. Tre dagar från det att jag la budet kom dom, det är snabbt det. Är detta ett litet vuxenpoäng kanske?

 

Nu ska dom bara komma till användning mer än den där timman ;)


Glöm inte att vara med i tävlingen idag

Tävling Gristavla






Längesen vi hade tävling här och idag fredag tycker jag passar bra att lotta ut en gristavla. För att vara med i utlottningen så svara på det här frågorna (1) och du som länkar får en extra lott i skålen. (1+1)

1 Vad tycker du vi ska döpa våra två nya fina Myskankor till? det är två honor. Hanen heter Knuff.

2 Hur gammal är jag?

3 Vilken färg har vårat hus? ;)



Jag drar en vinnaren söndagen den 27 september

Lycka till nu!

Glöm inte skriva med era mailadresser och namn så jag kan meddela vinnaren.







Bokmässa

Idag blir det bokmässan i Göteborg. Hoppas jag hittar en bok som jag tittat på lite. Har ett uppdrag med åt en vän som jag ska försöka ro i hamn. T ska på hamnmöte och iväg till sin farfar som är på sjön idag och drar hummertinor med T:s pappa. Hur spännade som helst. Hoppas det går bra för dom.

Annars är här otroligt lugnt här hemma, njuter av höstens intåg och tänder ljus och tittar på tv på kvällarna. Min sambo roar sig med Farmville när Ella somat. han som aldrig sitter vid datorn annars. Vad är det med Farmville?

rensar i garderoben inför jobb också och inser att jag måste lägga min energi och lön där inne sen. Har fyllt tre påsar med kläder som gjort sitt för et ttag. Måste ha haft för höga grader på tvätten.

Nu ska vi äta frukost och vid tolv sticker jag iväg. Egentid bland böcker.... Weeeee!




Möte på jobbet idag

Sitter just nu och väntar in ett möte med min kollega, snart smäller det. Ska bli så roligt att börja jobba igen. I kväll ska vi ner till läjet på middag ska också bli kul. Men innan dess blir det tre sprutor i armen. Inte lika spännande kanske men behövligt. Så tråkigt att ränna till sjukan hela tiden bara... Är där varje onsdag men idag är ett undantag. Veckan har gått fort tycker jag... känns som det var i förrgår vi varpå auktion i Okome. Märkligt. Tänk då när man börjar jobba igen hur fort går inte tiden då? 
Var på loppisrunda igår och hittade värsta cooola prylen som ska dekorera våran hatthylla. Rustad för krig är en liten ledtråd. Hörs snart igen.
Lina på jobbet... wiii

Skoskåp i hallen


Nu har jag fixat lite här hemma med det nya skåpet. När jag först såg det på auktionen visste jag direkt var jag skulle ha det och vad som skulle döljas i det! Våra skor. Nu är det rent och snyggt i hallen och det bästa är att vi nu fått en låda med två fack i. En till dig och en till mig. Innan har allt bara legat framme på soffan och nu får mitt ordningssinne lite mer frid. Väldigt skönt.

Den gamla skohyllan fick flytta in i gaderoben istället och håller ordning på lite fler skor. Älskar ordning och reda.










Höstigt



Känns som det var alldeles nyligen vi var iväg på semester i Tunisien, strax åker min faster och hennes man dit och ska njuta av solen. Samtidigt nästan åker Sara och Ludde till Spanien för att njuta i värmen. Bara lite avundsjuk. Själv börjar jag förberda mig för arbete och dagislämning. Hösten är min favoritmånad men jag hoppas ändå att den kommer bjuda på några härliga soldagar likt den helgen som var nu. Hoppas ni får en bra emester allihopa.

Strax ska jag in och handla lite på hajen. Kvantum här hemma har blivit superfin, men där byggs och ändras fortfarande så dom får ha lite mer tid på ig innan jag åker dit igen. Nu var det bara rörigt. Sen kommer det nog bli riktigt bra och med risk att man hittar massa nya favoriter att stoppa in i kylskåpet.

På torsdag ska vi ner på middag till läjet! Jessica och Mikael behövde lite hjälp med sitt badrum så T skulle dit och titta på det. Ska bli kul att träffa familjen Junhall/nylén igen för nu var det längesen.

Nu handla!


Samtidigt på sjön...

Under tiden vi var på auktion så var Ella hos Farmor och Farfar och hjälpte till på deras jobb. Dom skulle sätta ut var hummertinorna skulle i och Ella älskar att åka båt så hon hade en fantastisk dag. Jag hade lagt ner den lilla kameran så farmor kunde fota hur Ella hade det under dagen. Tänk så kul att vara med när dom ska dra hummertinorna... men då ska man nog ha lite mer erfarenhet av det kanske. Jag har ju bara dragit ål en gång i mitt liv.






Ella har på sin pappas gamla arbetarbyxor som han hade när han var med på sjön som liten. Inna dess hade hans farbror dom. Visst är dom ursöta.



Bästa platsen i Farfars knä


Bänkskåp och gammal trälåda




Här är två av dom sakerna som vi budade på och fick för 50 kr styck. Jag skrek av glädje när jag fick dom så billigt haha. Skåpet fick vi vänta på i sex timmar och då hade de flesta åkt hem. Träffade en supermysig tjej som handlade en massa möbler som jag absolut skulle kunna ha här hemma. Tillsut var jag tvungen att fråga om hon hade butik och såklart hade hon det. Nästa fråga var, ska du möjligtvis måla allt vitt? Såklart jag ska svarar hon. Butiken ligger i Falkenberg och den måste jag absolut besöka. Vi pratade hela eftermiddagen och jag blev riktigt glad för hennes skull för hon fick 1800-1900 tals möbler för nästan ingenting. Dock gick klaffborden dyrt men dom släppte hon till en kille med antikbutik i Slöinge.




kanske var det färgen som skämde många. Brunorange är väl inte direkt het.



Så då tog jag fram slipmaskinen och gick loss. Det var riktigt roligt!



Såhär blev den sen, lite charmig om den inte hade varit så orange. Fram med vit färg.



Här är trälådan, antar att det är ett gammalt mått. Full med spindelväv och damm.



Nytvättad och iordning. Den här ska vi ha under julgranen och fylla med julklappar.

Väldigt väldigt glad över mina fynd.

Skåpet är målat och har fått sin plats! Nyfikna?


Bonnauktion Okome en solig lördag





Ni hör ju. Såg en annons på Hebergs hemsida att det var auktion på lördagen istället för söndagen. Hela gården skulle säljas hus, man skulle bara hitta dit först. Men vi körde lite och sen körde vi lite till och DÄR efter kyrkan såg vi ALLA bilar. Det såg ut som det skulle hållas marknad, nja det skulle det ju iof men en helt kohage? T gick och dregglade över traktorer och annat ihop med traktens bönner som på tal om traktors tagit sin egen till detta ovanliga happyning i Okome. Allt skulle säljas och hamna hos almänna arvsfonden och vi hittade fyra saker som vi gärna ville komma hem med Vi buda på alla och tre av dom fick vi :D



Dagens lunch i det gröna




Stora bilar längst fram och små längre bort. Vi fick alltså stå långt fram.



Kvinnorna fick stanna hemma, det här var buisness.



I strålande sol satt man i trädgården, vi var där i sex timmar och ahde med oss scones och kexchoklad för att orka med. Rätt häftigt endå för när klockan var runt ett så satte sig flera familjer ner under fruktträden och hade picknic under tiden auktionen höll på.





Vi hittade en bok över halländska gårdar rån 64 som T gärna skulle vilja ha, den gick för 3300 kr. vi hade trott ca 200 kanske haha. vad vi kom hem med får ni strax se.

Håll utkik efter bonnauktioner för det är riktigt roligt och man kan få mycket till bra pris. Det vi ropade in gav vi 50 kr för tex.












Vilken händelserik helg vi haft

Och vi har varit ute hela helgen! Jag har t o m fått lite färg på kinderna såhär på höstkanten. haha.
Huset ser ut som ett bombnedslag och jag har inte ro att sitta vid datorn nu när lillan sover frukost så jag ska nog ta tag i hemmet och så får jag återkomma lite senare med alla härliga bilder på helgens utflykter.

Nu ska jag ringa ett spännande samtal.

Puss

Ellas minikök är (nästan) klart!



Nu är ellas kök nästan färdigt det fattas bara en liten del i hörnet där kastruller och grytor ska få plats. jag har samlat små saker i säkert ett halvår för att kunna förverkliga min bild jag haft i huvudet. Nu är köket både kaklat och strömmen är på plats. Bord och stolar är målade och dukar och skynken är sydda. Välkommen in på ett besök i Ellas alldeles egna lilla kök.





På Gekås säljer dom små prickiga serviser som Ella nog får vänta med ett bra tag. Men på en hylla kan dom stå sålänge. Bakom ser ni ett diskställ som egentligen är en cd-hylla från IKEa men köpt på loppis för en tia.



Miniglad från IKEA i plast. Capuccino glas i keramik från IKEa men köpte på loppis för fem kronor styck. Hyllan Lack vet nog alla vad den är ifrån egentligen men fyndad på loppis för 40 kr och perfekt att ha saker på ovanför köksbänken.,+




Lite annat kul från mina loppisrundor. Är svag för äpplemotiv och nu får dom stå som prydnad men dom passsar bra ihop med hennes äppelkudde. Rostfri skål kan man hitta på loppis men viktigt att man hittar en med kant, vi köpte en lite mindre variant på Ikea. Nu saknas bara kranen som ska sitta brevid. :D





Köket i sin helhet och med min gamla Mickispis. Draperiskynke i prickigt tyg.Redskapen är från barnavdelningen på Ikea och några från vuxenavdelningen ;)



Det kommer till lite saker då och då, sen bilderna togs har jag målat en till stol i vitt. Hela köket är byggt på en distans för att slippa hål i väggar och för att kunna dra ström så att spottarna fungerar på kvällen och lyser upp nya lekplatsen. Kakel köpte jag på Cheapy och vit fog från Byggmax. På sidan har vi satt hängare som vi själva aldrig fick upp i vårt badrum som Ella kan hänga handdukar på.


Fler bilder kommer säkert längre fram när jag piffat och ändrat lite, man kan hålla på i all evighet.


Är ni intresserade av ett minikök så hör av er till mig eller maila mig på: [email protected]


Mina snickare...


har fått huvudbry. T och pappa fick slå sina kloka huvuden ihop häromkvällen när jag som vanligt kom med en galen idé. Vi har ju fått tag i 100 år gamla brädor som jag vill göra ett nytt soffbord av. Det ska se gammalt ut och vara som en låda med utsågade hantag på sidorna. det får gärna se gammalt och ruffigt ut. Men att få ihop något som ska se gammalt och lite slarvigt ut är faktiskt rätt svårt eftersom man inte ska se några sågade kanter. Alltså om man sågar i en gammal bräda så ser ju sidan "ny" ut. Så det är lite att klura på men såklart kom dom på en bra lösning och nu ska det bara spikas ihop. Tröttnar jag sen så har jag en fin låda istället. Då är ju inte arbetet ogjort så att säga.




En liten fråga...



om ni hade kommit över en stor plåtburk med rött lock och en Nils Johan brödförvaring, hade ni då behållt dom i rött? Eller sprayat dom vita? Vet inte riktigt reglerna för Nils Johan saker men han skulle antagligen vända sig i graven och 50-60-tals människorna där ute skulle nog sätta mig på någon intern dum-i-huvudet-lista. Dom är fina ihop som dom är nu men jag har och vill inte ha rött i mitt kommande kök ;) om möjligt till jul men brödlådan är ju så fin att man skulle vilja ha den året om. Självklart skulle jag tejpa över och behålla handtaget i silver och jaaa den är snyggt sliten som den är nu. Help meeeeeeee....ps innuti är lådan helt i silver.)

vad hade ni gjort?


Vårat badrum



Häromdagen fixade jag lite i vårat baddrum. ellas skötbädd fick ett nytt överdrag ni kanske kännder igen tyget. Hade en stuvbit kvar och som passade perfekt. Min byggnadsingenjör här hemma fick visa hur jag skulle sy för att kuna få den av och på för eventuella tvättar i framtiden. Tyget fungerade lika bra här inne som i köket när det kom på plats. Nytt är även den lilla smala hyllan som kommer från ett loppisbesök. 20 kr fick jag betala för den eftersom den ändå skulle slängas. Billigt! Symbolisk summa heter det :D Nu når jag blöjorna eller dom har fått en bättre plats iallafall. Mattan på golvet är från H&M Home och passar bra ihop med griffeltavlan som jag flyttar runt på här hemma. Nu får den stå i badrummet ett tag.















Sitter lite mindre vid datorn...

och njuter den sista tiden med heldagar med Ella innan arbete och dagis! Hon är så mysig nu min lilla korv. Fick en liten iblick om framtiden igår och den ser mycket spännande ut, kanske berättar jag mer om det framöver.;)

Nu ska vi mysa med lite välling och Vakna med the Voice!


I`ll be back!

Söndagsfika och Tim the man

Ikväll ska vi hem till min faster och hennes man och fika och prata om en liten idé vi har :D Vi har lite att tänka på inför framtiden om man säger så. Ett beslut måste göras och jag måste i detta fallet ha lite andra ögon och syn på det. Denna gång är det inte lika lätt att fatta det själv. Men det har om vår lilla familjs framtid att göra på ett possetivt sätt. Vi får se vad vi kommer fram till. Pirrigt och spännande.


Igår hade jag lite pysseldag här med Ella och samtidigt som hon lekte med sina dockor så sydde jag lite kläder till Naken Tim. han har varit tillräckligt nude nu så jag kännde att det var på tiden att han skulel få lite kläder. Men så svårt det var att sy byxor och speciellt tröjor till docker med opropotioneligt huvud till kropp. SÅ... jag sydde en klänning till Tim... med hårband. Fin han blev! Han ser verkligen inte ut som en kille med sina svallande lockar och ögonfransar men under kjolen döljer sig något.






På kvällen åkte vi till Frillesås för at tträffa Robin och kerstin som hyr ett hus i väntan på att flytta in i sitt hus. Robin hade lagat Buffalo Wings all american style och Kerstin hade gjort potatisgratäng och sallad. Mums! Sen kollade vi på två avsnitt av överlevarna och åt kladdkaka. Men vad hände egentligen i slutet? Kan någon snäll själ förklara vad ihelvete det var för slut?










Det blå skåpet är på lackering!



Han på Manovi tyckte vi skulle lämna in det så han hade det där om han fick lite tid över. Dom har hur mycket som helst att göra. Snabbare och billigare skulle det bli om vi monterna ner det också. Sagt och gjort.

Nu har det gått en vecka och jag antar att jag får vänta några till.
har även beställt beslag som jag ska spraya svarta.

Nu kommer snart mamma hit och hälsar på.

Kram


Jag och mitt lamm


Ella har nu 1 år och snart 3 månader börjat med snutte. Hon har blivit förtjust i ett lamm som hon gärna vill ha för att somna i sängen. Ganska bra för hon vet vad som gäller när lammet kommer fram. Annars är lammet mest bra att ha till att bära runt på. Goding!

Nu sover hon middag här hemma och jag passa på att smita ut till ankorna för att mocka deras altan. haha. Vilket fantastiskt liv man lever. att man kan tycka det är mysigt att skrubba ankskit. Ikväll kommer min mamma och jag tänkte bjuda på något riktigt gott. Måste komma på något innan fyra för T skulle svänga om affären innan han kommer hem. Någon med ett bra tips?

Tänkte ta en dag i helgen och göra ett storröj i min gaderob också. Börjar snart jobba igen och då kan det vara bra att ha koll på vad utbudet är. tror nog att det är mycket som kommer behövas plockas bort och läggas undan. Får ta en bit av första lönen till att uppdatera gaderoben sen för den är lite ur mode om man säger så. ska bli kul att börja jobba och träffa alla igen och få roliga uppgifter att knäcka och hitta lösningar på.  Ser framemot mycket jobb och att få göra sig fin och piffa till sig igen. Hejdå mammasunk. Kommer bli skönt att komma ut i det sociala igen och få PRATA haha...



 


Höst



och flera bra program har startat. Nu tittas det på idol med Torpas nationalrätt pannkakor. Senare ska vi titta på överlevarna. Imorgon kommer min mamma hit och ska sova över här hos oss. Så imorgon får jag åka in och handla lite gott till kvällen. Tror jag ska köpa mig en triss imorgon... känner på mig att jag har lite tur på gång... men bara kanske.


Recept Limepaj/citronpaj






Du behöver:

3 dl mjöl
2 msk socker
125 g smör eller margarin
1 ägggula eller 2-3 msk vatten

Detta var pajskalet. Låt smöret bli rumsvarmt arbeta sen ihop allting utom ägget/vattnet det ska i sist. använd gärna elvisp. Tryck sen ut degen i en form och ställ in i kylen i 30 min. Under tiden gör vi fyllningen:

3 ägg
2 dl socker
2 msk
mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
1 lime
1 citron

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner resten. Riv sen skalet på citronen och limen. Dela dom och pressa i vätskan ur båda. Blanda runt så smeten blir slät. Häll smeten i pajskalet och grädda längst ner i 30 min i 200 grader. Den ska se lite ofärdigt gräddad ut när du tar ut den, den stelnar till sen.

Låt pajen svalna helt och sikta på florsocker, det gör halva kakan. garnera med citron och lime. Vi hade björbär till det var supergott.

Pajen kan man ha i två dagar innan servering i kylskåp. Perfekt inför kommande kalas.

Låt kaka smaka!


Sa jag att Ella börjat leka med dockor?







Hon tog det ett steg längre nu imorse... Hon tyckte att Leo såg naken ut.







- Leo var endå rätt ok ett tag tills han kom på att det fanns Facebook


vackra ting... ni äro så sköna!


Igår smet jag iväg en stund på loppis efter att ha fikat hemma hos farmor och Farfar. dom är så härliga och man kan sitta där i timmar och bara prata om allt möjligt. Men efter et ttag fick jag ursäkta mig för att jag skulle iväg.... på loppis haha. Egentid även kallad. det går inte att ha med Ella längre. Folk knör och gör allt för att komma först fram. Galet har det blivit och det gör jag gärna utan ella i famnen. Hon ska inte behöva se mammas tokiga frienimies. Skämt åsido så går det verkligen inte att ta sig ram och pilla på alla saker med en busig tjej på armen. Så onsdagar smiter jag iväg in i min lilla skaparbubbla. Igår slutade jakten såhär:




En liten zinkkorg som nu förvarar mina ljus



en genomskinlug Glimmaskål på fot, har bara sett oplainglas från Glimma Glasbruk innan. Nu har jag skaffat mig en liten samling som alla ska få pryda mitt skåp som är på lackering.



Ett silverfat och en liten klämma. Klämman fick jag av mamma :D







Lite oväntat sprang jag på dessa tallrikar för 5 kr styck och brevid fanns fem tallrikar av den servisen jag redan har börjat samla på med blåklint som vi använde flitigt i sommar. Vilken lycka! Så dom står nu redo för en omgång diskmedel och putsning. 12 stycken flata tallrikar med det härliga mönstret fann jag och dom är precis
lagom Shabby för vår smak 7 stycken djupa tallrikar fann jag också. Det roliga var att T tyckte om dom lika mycket som jag när jag kom hem. Vad har jag gjort med min sambo. haha!


Lite dåligt här...

på bloggfronten har det blivit. Vi har haft fullt upp här hemma. hatar också att min dator inte har ett fungerane tangentbord. Måste bära med mig ett hela tiden. Opraktiskt och ibland använder jag inte det alls utan löser mitt surfande utan att skriva.. Det ni.. Hackeri på hög nivå.

Vi har haft lite tråkigheter här det sista, inget allvarligt men lite grejer som fått mig i obalans så kan det vara ibland. Föresten påtal om tråkigheter hfick jag reda på att Ts farfar precis tillfrisknat från svininfluensan. Damn. Han bor iof i stockholm så vis ses ju inte så ofta men vilken grej. Men tydligen så är han inte i riskzonen pgr av hans ålder. Riktig obehagligt och skönt att det gick så bra. Har inte tagit åt mig det där riktigt med Svinis. Fast vi missar ju inte ett enda avsnitt av Överlevarna, har ni sett den serien? Lite lostfeeling fast på riktigt om en pandomi som ödelägger världen. Går på fyran varje dag klockan 21.00. Sex avsnitt. Tips!

Idag är det Torsdag och det betyder städdag. Suck.


Jess: jag ska lägga upp pajen jag lovar!
Vivi: T är superfin i sin nya tatuering. Det smälter riktigt bra in i det övriga och tatueraren är otroligt med att göra skuggor. Bild kommer så fort den läkt lite så ikväll kan jag nog fota av armen. han har en ny tid i oktober då ska dom nog köra klart hela armen.

kram på er mina gamla klasskompisar!


Tatuering och besök...

Nu får jag fixa iordning här för Meja ska komma och leka med Ella och sen ska jag överaska T med en tatueringstid på Hair of the dog istan. Han ska tatueras klockan tre. Och jag ska serva med mat och vatten och sen smiter jag nog ut och går en runda på stan under tiden han blir fin. Det kommer upp bilder på armen för det är ett sjukt snyggt motiv han ska göra, men vi får se hur långt han kommer idag. Lite annorlunda än vad man sett tidigrae tycker jag. Vi får se vad T säger när han är klar. Hihihihihi!!!!


Och det är inte mig han ska tatuera på armen, jag får nog gå ner lite i vikt först för att få plats ;)


Hörs ikväll sötnosar.

Mufflis



Den bästa födelsedagspresenten blev klar i tid hos konservatorn. Han heter Mufflis och är ett mufflonfår som min kille sköt för et tag sen, faktiskt under bockpremiären, ni vet då jag var och fotade bildernai Göteborg på the studio. dagen efter kl fyra på morgonen ska han alltså iväg och jaga rådjur men kommer hem med ett vilt får istället. Nu hänger den på vår vägg och heter Mufflis för att inte lilla Ella ska bli helt Schizofren och börja kalla den får.






inga dåliga horn, han fick sättas på distans killen.



T sköt igenom ett av hornen och pyntade det med hylsan. Inte bara jag som kan komma på konstiga idéer i den här konstiga familjen.


Säj nu grattis och hur fint det blev :D


Väggen är på plats



Ibland är det bra att ha målat för många brädor i färgen vitt! I helgen har vi fått upp brädorna så Ankorna får lite lugn och ro och vi slipper se tråksidan där bakom som ändå inte går att göra något roligt av. Vi har format staketet efter berget. Tänkte se om jag hittar en fin sockerlåda att hänga på väggen med lite vintercväxter i.
Längst upp ska det bli kryss och sen längst bort en lite minidörr till ankorna och för oss om vi behöver pasera där.
Kanske bölir det någon slags belysning här också för att hålla bort räven så mycket det bara går.


Födelsedagkalasande


I söndags så var det kalas för T och han fick ett sällskapsspel av svärmor. Toppen eftersom vi var ett stort sällskap att vi skulle prova det. Sista ordet heter det och var riktigt roligt. Roligast var att jag och Lillemor tog hem segern. Hermankakan blev riktigt god ihop med lite grädde och björnbär. Väldigt mastig heter det så? Så det räckte med en liten bit för att få plats med resten hehe. Nu har jag iallafall blivit av med mina andra Hermandelar och köket börjar lukta normalt igen.


Puss min lilla 23-åring

















Tävling Gristavla

Tävling Gristavla

Jag har förlägt datumet så fler kan vara med att tävla. :D Har du inte svarat på frågorna så kan du göra det här




Längesen vi hade tävling här och idag fredag tycker jag passar bra att lotta ut en gristavla. För att vara med i utlottningen så svara på det här frågorna (1) och du som länkar får en extra lott i skålen. (1+1)

1 Vad tycker du vi ska döpa våra två nya fina Myskankor till? det är två honor. Hanen heter Knuff.

2 Hur gammal är jag?

3 Vilken färg har vårat hus? ;)



Jag drar en vinnaren söndagen den 13 september 27 september

Lycka till nu!

Glöm inte skriva med era mailadresser och namn så jag kan meddela vinnaren.





Välkomnande

 



Jag älskar nyplockade blommor, kanske för att jag var så allrgisk som liten och vi inte kunde ha det inne. Någon som vet vad dom rosa heter? Blåklint är min favoritblomma, men det vet ni nog nu.

Nu ska vi gå en runda och plocka björnbär till limepajen och plocka in lite gråpäron.

Trevlig söndag på er


Skrinda FÖRE & EFTER


Minns ni den söta skrindan jag hittade på loppisen i Sparbankshallen? Igår målade jag den med en färg jag hittade här hemma. Svart stod det på burken och det blev högglanssvart. Lite coolt bland allt det vita. Varför jag hade den burken kan jag inte riktigt komma på men nu tål den tuffa tag iallafall. Ella brukar natta sin docka Tim i den och hon bäddar och pysslar med han så han kan somna gott. När hon var mindre kunde hon sitta i vagnen som har en liten stol... men nu är hon förstor så nu kör hon runt med gossedjuren istället. Sötunge.













Idag ska vi ha kalas här hemma

T fyller år imorgon så vi samlar alla släktingar idag för att alla ska kunna träffas ihop. Så idag blir det nybakade Hermankaka, Limepaj och Cookies med choklad. Just nu klipps det gräs och piffas här för fullt. Fjärde födelsedagen jag är med och firar min karl. han var 19 år när vi träffades. Idag blir han lite större :D

Själv har jag samlat på mig paket under hela året och temat är som vanligt jaktprylar. det är det han blir mest glad över speciellt nu när det är jaktsäsong och allt. Han ska få en ny Helly Hansentröja att jaga och jobba i. Sen har jag hitta gamla ölglas med rådjur på som jag tror han kommer bli riktigt glad och överaskad av. Han har själv letat efter sånna glas på auktioner. Så den presenten är jag riktigt nöjd med. Sen ska han få två kökshanddukar vi får väl se vad han tycker om det haha.



Det ska bli spännande att smaka av Hermankakan gjord på surdegen som underhållit mig i 10 dagar.

 

Sara H det är ditt recept :D






den här är så god så man nästan dör... så det receptet ska jag lägga upp åt er.



Smarrigt!





Tävling Gristavla






Längesen vi hade tävling här och idag fredag tycker jag passar bra att lotta ut en gristavla. För att vara med i utlottningen så svara på det här frågorna (1) och du som länkar får en extra lott i skålen. (1+1)

1 Vad tycker du vi ska döpa våra två nya fina Myskankor till? det är två honor. Hanen heter Knuff.

2 Hur gammal är jag?

3 Vilken färg har vårat hus? ;)



Jag drar en vinnaren söndagen den 13 september 27 september

Lycka till nu!

Glöm inte skriva med era mailadresser och namn så jag kan meddela vinnaren.









Schhhhhhhhh.....

Jag har smygit in och står här i väntan på julen. Kanske flyttar jag på mig då och då men jag är här för att hålla vakt om nätterna. Egentligen ska jag vara målad men min ägare tycker om mig vit, vem är det som har tomtar på loftet egentligen. Schhhhhhh!



Premiärdoppet

Så när T häftat klart så släppte vi ut tre förvånade ankor. Först ställde dom upp på en gruppbild och man ser verkligen hur det skiljer i storelk på dom. Känns lite som dom adopterat den lilla svarta honan ihop.




Smile



Men sen efter bara någon minut blev ankorna som galna. Dom dök ner i vattnet och bada och bada och bada och bada... Dök och tvätta och noppra sig och gjorde sig till. Knuff stod mest och titta på.



jag tror dom trivs med sin nya pool och altan... visst har dom det bra :D



Lycka!


Sen läste vi att hanarna är inte så mycket för att bada utan det är mest honorna som behöver ha vatten. Inte konstigt att Knuff stått ute i ösregn och tyckt om det. Han är mer för dusch än bad.


Ankornas villa nu med terass och pool


En del tycker vi är lite lustiga som lägger ner så mycket tid på att fixa för djuren, men för oss hör det till .Klart att dom ska ha det bra och trivas. vad är vittsen annars med att ha djur. Dom är en del av oss varje dag SÅ i sommar har vi gjutit en damm till dom och flyttat deras hus som Knuff inte velat bo i. Men han har ändrats sog ska ni veta... Kolla här...




I somras murade vi upp en rundad vägg för ankor behöver ha tillgång till bad hela tiden. Då blev det naturligt att flytta huset också som det är en del kvar att göra på. Tur var väl det för det var precis att lyftkranen klarade det. Det ska på samma tak som vi har på vårat hus och lite knutar och färg saknas också. Men dammen blev toppen men Knuff visade inget större intresse tyvärr... 




Ella som är helt lyrisk över sina nya ankor ville vara med pappa när han skulle presentera nya huset för dom.



Ankorna har nämligen varit instängda ihop under tak nu när det varit så dåligt väder och för att lära känna varann och veta var deras mat och vatten finns. Men igår skulle vi premiär släppa ut dom så de tre kunde gå fritt!



Så här ser det ut nu. En skärmvägg ska upp för att lämna Ankorna ifrwd och för att dom inte ska smita över till oss. Det är rätt brant också så deta var en bra lösning tyckte vi. Längst bort ska det bli en liten dörr och ovanför staketet blir det kryssrutor. Snyggt. Bra för då ser man ankhuset också om man står på våran altan framför ytterdörren. Den som ni inte sett kom jag på... Men igår satte vi bara upp nät för att tidigt lära dom var dom ska vara.






Sura Herman

Förra lördagen när jag träffade Tina så hade hon med varsin Herman till oss. Supergulligt! MEN Herman luktar illa och kräver en del uppmärksamhet. Han ska matas och gullas med. Men sen ska han tydligen göra underverk på bröd och äppelkakor. Så jag låter han hållas och gullar på här. När det är dags att baka med Her Herman surdeg så ska man dela upp han i lika stora delar och pas him on till vänner... SÅ var beredda på att ligga i riskzoonen ni som träffar mig härnäst. Mohahahahaaaa!






Tydliga beskrivningar som tur är :D

har ni haft/fått en Herman någon gång? Tycker det är en kul grej endå.


Ellas regn och ruskkläder



Hittade den här tuffa svarta jackan som Ella och dagisfröknarna kan slita ut hur mycket dom vill. Älska Gekås. Tyvärr fanns det inga bra byxor till så det vill jag gärna hitta i rosa/svart om jag har tur.



Ny vinter och hötkor



tjock gossig luvtröja



Den här regnjackan är lite fulsnygg, men jag gillade den och den känns praktisk istället för att mecka med både byxor och jacka. En rosa liten sopsäck typ ;)


ljusstake och linneduk


Det här fyndahittade jag när jag besökte loppisen sist. En ljustake i rostat järn. Urläcker. Den är lite sned och vind men desto mer av den varan ju mer charmig i mina ögon. Tre ljus kan man ha och till vintern kan man pimpa den med mossa och röda juläpplen. Linndeduken/vaxduken hittade jag för en 10 och täcker nästan hela bordet. Nu måste jag hitta fina små ting att lägga där fram till jul. Kanske lite frukt sålänge.




 




Godmorgon

Igår fyndade vi riktigt bra grejer från kära Gekås. Två par skor och en luddjacka och en tjockare vinterjacka. Dagissockar med halkskydd och vinter vantar och en varm låtsaskrage istället för halsduk. Tyvärr inga bra fodradebyxor för vintern, men det ska jag nog lykas springa på. Kansk behöver en overall längre fram också. Ska försöka fota så ni får se. Nu lyssnar vi på barnens glada sånger på cd som Ella skulle lyssna på nu på morgonen. Jag har skaffat mig en musiksmak nu om någon frågar. annars har jag bara sagt blandat innan men nu kan jag säga barnmusik iallafall.


I eftermiddag ska jag ta mina sprutor och sen ska jag hem och sova av det. Nu ska vi äta frukost och kanske ta oss en sväng ut i trädgården och ta upp lite fallna äpplen och bjuda hönorna på. Inte mycke måsten alltså. Lovely.

Bro bro breja.. trallalalallalaaaa


Coolt!

Igår hade jag besöksrekord! Undra vad det var som lockade så?  Kanske var någon av er som länkade kanske. Till hon crazy cat/bird lady på landet. Hihi. Roligt iallafall 160 personer var inne igår och hälsade på. tack fina fina läsare. Ni får drass med mig ett bra tag till för det är fortafrande lika roligt att skriva av sig om huset, mina idéer och all inspiration jag får där ute hos er.





Slängpuss till er alla


Schleischdjur

Har ni sett dom här förut? Leksaksdjur för barn och mig. Vi började faktiskt köpa en tror det var rådjuret när vi var och handlade en gång. Sen köpte vi en varje månad till Ella så hon skulle lära sig vilka djur som var vilka och hur dom lät. När hon fyllde år fick hon kossan och kalven av oss och igår fick hon Lammet, hunden och strutsen av mormor. jag vet iof inte hur en struts låter men frågar man Ella om man kan få strutsen så får man den. Hon tvekar fortafarande på Rådjur och gris. kanske för att kossan och grisen är så lika. Roligt är det och för et ttag sen fick dom ett hus.







Titt-ut!



En bondgård visseligen från Playmobil men den kostade 15 kr och jag hittade den på loppis. Den är kanon för Ella kan stoppa in dom i huset och sen bära med sig dom.

Schleisch gör även Dinosaurier, smurfarna och en älvserie. alla är handmålade och skiljer sig lite plus att det kommer nya djur varje år.


Slappardag

Ella har precis somnat och jag passar på att blogga lite. La ner henne och utan gråt och gnäll så förstod hon att nu var det dags för en powernap. Underbara sketunge. Ska ta mig en an världen största tvätthög med kläder som ska vikas och hängas upp. Antagligen efter lite lunch bestående av köttbullar och makaroner. Hoppas hon är sugen på det när hon vaknar. Annars är det lugnt här idag. Var hos mamma igår kväll och gick igenom alla gamla barnkläder och packa ner dom fint i en låda på henns vind. En del kläder tänkte jag lägga ut på Tradera och får sponsra nya kläder till Ella, framförallt skor som är lite dyrare. Känner att någon anna kan ha användning för dom än att dom ligger där uppe och jag ändå inte skulle använda dom om det skulle bli fler bäbisar i framtiden. Man kan ju inte spara på allt. Så igår fota jag och vägde påsarna och förhoppningsvis komemr dom ut på söndag.
Sålde för et ttag sen mina Nestléettiketter på Tradera och fick in 300 kr på dom det var 190 poäng. Dom ska jag förvalta idag när vi åker till Gekås.

Föresten har ni inte sett slumdog Millionar så gör det! Annorlunda film än man brukar se och ett possetivt annorlunda menar jag då.


Kram hoppas ni har en bra vecka där ute.

Dagistuff



Lite nytt från HM och Kapphal. Jeansen satt som en smäck! riktigt coola. Gillar bambitischan också. N ubehövs lite skor och varma tröjor också. Sen är hon rustad. Hitta ett coolt nitarmband på Kapphal.

Stortjejen börjar snart på dagis och då behövs lite nya saker och framförallt i hennes storlek. Nu är Ella en ganska liten tjej och kan fortfarande ha 74/80 på det mesta. Hon är i något mellanläge där mycket är för stort eller för litet. Byxor som sitter bra över blöjan ;) är oftast för korta och tröjor som sitter bra typ hennes klänningar är förkorta i rocken. Så jag har gett mig på att köpa 86/92 nu som ev kanske krympper lite i tvätten men som hon kommer få ha till dagis. Lite osäker på hur jag ska göra med regnkläder och varmare tröjor som är tyngt och svårare att röra sig i. där kanske jag faktiskt få gå på hennes strorlek hon har nu. Så för att spara lite pengar så blir det Gekås ikväll med siktet inne på varma dagis och allväderskläder till stortjejen(lill) som ska börja dagis.

Galet!


RSS 2.0