Oväntat besök

Snart helg igen. Försöker hinna med att blogga men det går trögt just nu. Måste komma in i bättre bloggrutiner på kvällarna. Just nu är det ganska skönt att slippa datorn när man kommer hem efter att ha tittat på den hela dagen. Idag jobbar vi halvdag och imorgon ska jag på fest med Lina, ser fram emot det mycket. Antar att jag ska klä ut mig till nått bara... 

 

Häromdagen fick vi besök av en ny vän oxå! 

 

 

 


Tändsticksaskar

Jag började för ett tag sen att göra tändsticksaskar lite på skoj hemma, bara för att få pyssla av mig. Men ju mer tiden gick och ju fler det blev så tänkte jag att det kunde ju vara lite kul om någon ville sälja dom Så en dag gick jag runt och frågade om någon var intresserad. Jag frågade på fyra ställen och tre stycken sa ja! Roligt! Så mina askar kommer ni kunna köpa och titta på i butik Ögonfröjd, L home i Hunnestad och Handcraft. Så i helgen har jag lämnat en omgång och fick redan då en ny bokning på fler direkt för hon gillade dom så mycket. 
Det kommer komma upp fler bilder på dom. Jag har använt mig av Nordens Flora på några av askarna och sen glitter. Några har en lackstämpel och gamla psalm och bibelpapper. Av en gammal skolbok med fåglar har jag använt dom mest juligaste fåglarna och glittrat lite på dom också. Gjorde ett klipp på loppis och fann en gammal karta över Varberg dom askarna kommer bara finnas på Handcraft. 

Nu kan jag blogga igen...

Jag har hittat felet! Eller jag ringde till blogg.se och fick hjälp! Man skulle bara trycka på en knapp så var det löst.
Nu blir det blogga av! 

Försöker blogga?

men kan inte lägga in bilder, har jag använt min kvot? Det kommer inte upp några ikoner ovanför fönstret. Någon mer med samma problem?

Nordens flora nu i min ägo

Jag har kommit över ett band av Nordens flora. Gick in till Antikvariatet här i stan som inte säljer gamla böcker längre utan mest nya... men han berättade glatt att han hade dom liggandes någonstanns och jag kunde väl få dom för säj 75 kr. jag trodde han menade styckpris först men förstod sen att han menade för ALLA. Det var bara att svälja sin lycka och spara den tills jag satt i bilen. Nu har jag massa fina bilder att pyssla och dekorera med. 
Happy

Vinnaren gristavlan

För ett tag sen hade jag en tävling på min blogg och ni var tre stycken som hade svarat rätt på frågorna. Den första var egentligen bara förslag på vad vi skulle döpa våra fina myskankisar till men de andra två om hur gammal jag är (27) och vilken färg vårt hus har (vitt med grå knutar).
Den som vinner som min kollega nu ska dra från tre små lappar är: 
Lurans blogg med det här svaren :
Hi, hi så underbart med gristavla, jag har bara sett kotavlor förr! Vill väldigt gärna pryda mitt kök med denna :-)

Svaren på frågorna är 

1. Fia (vilket alla kommer att föreslå då det liksom är gjutet) och den andra Med (lika gjutet det) 

2. Tja Lina man talar ju aldrig om en kvinnas ålder, men 27, snart 28?

3. Huset är vitt med grå knutar

Trevlig helg önskar
Therese
Så Therese stort grattis hör av dig till mig om din hemadress du kan skicka den till min mail på [email protected]

Ska vi mata hönorna?

Ella gillar att mata hönorna med gräs, gärna som hon plockar själv och stoppar in. I början är hon rätt snabb på att mata dom men efter ett tag så blir hon mer järv och trycker in mer gräs, då har hönorna fattat vad Ella gör och ser små söta fingrar mellan grässtråna som man kanske ska testa att smaka. Så då och då får hon sig ett nyp i fingertoppen men tycker det är lika mysigt endå att mata hönorna med gräs, tills tuppen kommer. Då är det inte roligt längre.

Våran lilla kycking mår bra och växer väldigt fort. Den kommer nog bli helt vit när den blir stor. Den är bäbis till en av de två värphönsen jag tog med hem från ett fotojobb i somras. Ni ser dom på sista bilden. Där ser ni också lite av altanen som är rundad utanför dörren och en höjd som vi har grusat.



















Inspirationsbilder...



  





I brist på mina bilder så får ni titta på andras vackra bilder. Bara mysrer när jag sitter här och kollar igenom min inspirationsmapp. Köket på första bilden är ett drömkök to kill for. Visst är det helt otroligt läckert. Har en mapp med säkert tusen bilder på vackra hem, men jag har inte sparat adresserna så om ni känner igen erat eget så hoppas det är ok att jag visar upp det här hos mig.





Bilder...

skulle det vara här nu! Men när jag skulle lägga in dom så frågade datorn om jag ville formatera min kamera istället så nu vet jag inte vad jag ska göra. Ska se om jag kan lägga in dom på jobbet eller om det är kört. Fotade en söt padda utanför dörren innan haha. Padda här? Hoppas inte ankorna ser den.


Har ju massa fina bilder att visaer på hur det går i köket. Ikväll är det Roast på Berns, älskar det programmet. Föresten min väska gick sönder idag så jag gick faktiskt in med den till Gina eftersom det var rätt så nyligenn jag köpte den och vet ni vad jag fick pengarna tillbaka, men nu har jag ingen väska. Fick en plastkasse. Kunde ju behållt den om den inte var utsmyckad med dragkedjor och en hade ju gått sönder så nu var den mest trashig. Pengarna ska jag spara till jag och Jessica ska till Göteborg. Idag bestämde vi oss för att ta en liten minisemester med hottel och bubbelbad med shopping.

Lovar att det ska bli lite bättring här med inlägg så fort jag styrt upp min nya vardag med kameran, rutiner och mindre ombyggnationer här hemma på kvällarna. När köket är klart ska vi inte göra så mycket mer... men då är det nog jul och sen kommer vi vara lika rastlösa som vanligt när januari/februari kommer.


Hoppas ni har en skön kväll!




Barometer



En skrivbordslampa blev det också. har ingen nu och det har dykt upp lite göromål runt och på mitt skrivbord så en riktigt snygg bordslampa var ett måste. Kom på att jag helt glömde köpa lampa till den nu. Trött jag blir...

Köket

Idag har det varit fokus på köket, det är klurigt att få ihop ett nytt kök med det man har. Vi har flyttat skåp och varit en sväng på Ikea för att kolla ut ny diskhov, spis, fläkt och hyllor. Den ugnen vi vile ha gick inte att köpa mer, antagligen är det något fel på den och dom har slutat tillverka den. Lite märkligt. Så det blev vårat andra val som var 2000 kr billigare så det gjorde inte så mycket. Ska knäppa lite bilder på hur det ser ut nu. Idag har T satt upp spont på väggarna och pusslat med skåpen. Ett skåp kommer vi få v'ända och spakla igen hålen på. Ett skåp är utskuret ett stort hål i baksidan på för att få plats med våran fula micro.


Vi har faktiskt spelat på hästar idag med önskan om att vinna några tusenlappar. Dom hade suttit fint efter idag. :D

Har en annan rolig sak att berätta för er imorgon som jag är glad över.


Trevlig lördag!

Strax ska vi äta en familjepizza nermysad i soffan med en brasa. Gott det ska bli.











Inte superspännande att se vitvaror så här rakt upp och ner. Leveranstiden var två veckor och det passar oss kanon eftersom vi måste gjuta en bänkskiva i betong innan. Tänk vad läckert med en betongbänkskiva i köket.

Längtar, känner nästan hur bättre jag precis blev på att laga mat nu.
Kanske inte ska sitta här och skryta med pizza då, men som sagt köket har ju inte kommit än hehe.





Tack!

Tillbaka vid min dator och pysslar för fullt. Tiden går så fort och vi har massa att göra så jag märkte nästan inte att det började snöa innan idag. Känns bra att vara back in buisness.
Igår fick jag fina blommor av kollegorna och idag matchar jag buketten med en klänning.
En vecka går fort ;) redan fredag. 
Puss

Idag vs imorgon

det kommer bli stor skillnad. Hjärnan ska sättas på ON igen haha. Imorgon kommer jag sitta på min nya plats på jobbet. Jag kommer sitta framför Lars och Lars kommer sitta framför mig. Det ska bli kul att komma in jobb igen. Det här 1½ året hemma har gjort mig riktigt gott. Jag har lärt känna Ella och mig själv mycket bättre. Man har verkligen levt i nuet och jag hoppas jag kommer fortsätta göra det och inte bara leva så mycket för morgondagen hela tiden. Det är ganska bra att ibland kunna stanna upp och bara njuta lite. Inte bry sig så mycket och bara ta allt med lite mera ro. det där med ro kanske har att göra med alla hormoner som lugnat ner sig iof haha. Det ska bli kul med lite fart och fläkt nu och lite stimulerande utmaningar för hjärnan min. Nog om detta.

Igår var jag hemma hos Jill på Me&I party och för Jill skull *harkel* så köpte jag en festlig tunika till lillstumpan och ett par mjuka mysbyxor till dagis i svart.

                                            


Imorgon är det fotografering på dagis och sen FÖRÄLDRARMÖTE... Vårt första. T sa till mig häromdagen att förstår du att vi är sånna där föräldrar nu... som ska lämna in olika lappar och så...ha koll på datum och sååå. Det där med datum och siffror och sånnt där är jag glad att vi är två som ska ha koll på :D


Nu ska vi bege oss ut i solen en stund.

Hej på ett tag.

pysseldag

Ella är på dagis och jag ska snart äta lite frukost sen ska jag pyssla fram till klockan två. Jag ska bara pyssla pyssla pyssla tills jag inte vill se det längre... det går nog inte. Igår köpte jag lack ochnytt glitter till min idé.

Burr imorse fick man skrapa rutorna, det betyder att det snart är advent! Mer pysslande... :D



Imorgon börjar allvaret som mamma brukar säga...

nästan iallafall, Ella ska lämnas på dagis redan 7.45 och sen hämtas klockan två. Sen har jag två val. Åka hem och städa som man alldrig kan göra för mycket eller sätta mig ner vid skrivbordet och rita. Suget efter att måla har smygit sig på nu ett tag. Det är väl hösten som grepet tag i mig kanske. Det kommer bli konstigt att ställa om sig från att ha varit hemma i 1 ½ år med världens bästa unge till att nu lämna världens bästa unge på dagis och vara bara jag. Tur man ska börja jobba med världens bästa jobb då så man inte hinner tänka på så mycket annat än sina kunder. Sketkul ska det bli och jag känner mig laddad. (har föresten skickat lite inspiration Karin till dig och Louise)

Kommer få gå och lägga mig i tid idag och antagligen kommer jag vara supertrött bara för jag satt mitt mobillarm för första gången på 1 ½ år elelr så är det en förkylning som spökar. Ska berätta något konstigt...Sen i måndags har jag haft ont i min tunga, upplevt den svullen och att det kliat i den. Haft svårt att känna smaker också. Haft lite ont i halsen och nu är jag tät. I fredags natt vakande jag av att jag tycket tungan hade svullnat och att jag hade svårt att andas. Började googla där mitt i natten och fick känslan av att det var nog bra att ringa in till sjukvårdsupplysningen. Det gjorde jag ett dygn senare och dom tycket jag absolut skulel åka in direkt. Jag tycket inte att jag hade ont längre ;) Förstöra en barnfri lördag med at tsitta på primärvården för något så befängt som kli på tungan. Det jag nu tror är at tdet är en biverkning från mina sprutor. Borde kanske ta upp detta för min läkare med risk att vi måste avbryta det här mystiska labbtester som dom gör på mig. Anatglien har jag fått en allrgichock, den man helst ska undvika...

Det är alltid något skumt med mig om jag får aj någonstanns.. aällan något normalt som huvudvärk eller snorig näsa... nej jag har alla andra konstia symtom.

Vi får se vad det blir av det. Ni märker kanske att lilla Lina är själv i kväll och inte har någon att tjöta hål i skallen på.






                                                                      Ny kalander check!


Se upp!

Idag har jag skickat iväg min fina sambo på älgpremiär i Dalstorp. I tre dagar ska han gå upp ännu tidigare och sitta och huttra i ett ragligt torn någonstanns i någons skog utan mobil eller kompisar. Helt ensam gör han detta frivilligt. Han andra lagmedlemmar är visseligen där men kanske sisådär någon halv mil bort åt höger eller vänster. Vid halvtid samlas dom om inte någon skjuter något dvs. Då firas det med fika. Det är ändå en ganska skön hobby eller livstil kanske man kan kalla det. T får tid att hämta inspiration och energi och sprudlar likt en pojk som hittat en-hundralapp-och-får-göra-vad-han-vill-med-den-sen-energi när han kommer hem. Hoppas det är hans tur i år att få fälla älgen, det hade varit kul för han. Om inte annat så har jag skickat med den stora kameran så han kan underhålla sig med att ta vackra naturbilder från sitt torn. Hoppas kunna bjuda på några här  sen.

Ella ligger och sover och jag surfar runt lite på olika bloggar och hamnade tillsut på blocket. Klockan 13.06 la en tjej ut ett skåp, lite senare köpte en annan tjej det! JAG! Det roliga är att det står precis brevid T:s jobb så han kan ta med det hem från jobbet på onsdag. HAHA har man ingen älgjakt att sitta vakt på så får man skaffa sig en annan sorts jakt.

Förstår ni att det här skåpet är 162 cm högt, 100 cm bred och hör nu 40 cm djupt. Exakta måtten i mitt badrum. Ni förstår säkert om jag är lite glad, Hoppas bara det är lika fint som på bilden irl. När jag ringde T och berättade att inte behöver snickra ihop ett skåp längre hörde jag hur han log i mobilen. Dubbel glädje :D





Tycker iof att den blå färgen är rätt härlig men den färgen har jag ju i sovrummet. Tänk er handdukar längst ner. Shampoo och fula badrumssaker i skåpet och fina ting i glasskåpet. Lådorna kommer jag fylla med hårnålar och hårsnoddar. I'm in löööve with a...


En liten gå-bort-present



I fredags var jag hos Elin och kollade idol, flera mysiga tjejer hade samlats för tacochips med smält ost, kladdkaka och fredagsgodis. Det blädddrades i skolkataloger och ett tag var vi expertkommentatorer på hela idol. Vi visste allt. Supertrevlig kväll och någonstanns där lovade jag att anordna en pysselkväll innan jul. Det hade faktiskt varit väldigt kul.

Hade lite tid innan jag skulle åka iväg och fixade ihop en liten present till Elin, i bakhuvudet hade jag hennes fantastiskt snygga äppelmöblemang i ek. Tänkte en tändsticksask med naturmotiv kunde bli snyggt till bordet nu till vintern. Tänkt och gjort: Lite lim, en vacker bil, lite glitter och tråd så blev det en liten men söt gå-bort-present.

Älskar fyndiga små textrader.


En liten stol till liten tjej



sötare stol får man ju leta efter, en mini pinnstol. Tung och stabil gjord på en "riktig möbelfirma" någon gång för längesedan. Finns en stämpel under där det står C.I.C 69 och en text i en cirkel som jag inte kan tyda. Kan iof vara gamla Ikea men det tror jag inte. Det bästa är att jag hittade två. Ella flyttar med dom lite överallt här hemma, eller så långt hon orkar eftersom dom ju väger lite. Men bra att ha som ta-på-sko-stol.



Vitt är inte alltid vitt, det finns många toner i denna vackra färg. På bild syns det oftast tydligare än i verkligheten. Och verkligheten får väga tyngre och det betyder att jag inte kommer måla dom vitare. :D




I hopp om att få hitta en gammal reg skylt så får jag nöja mig med en liten moppeskylt som ser ut att ha varit med om ett och annat.


Vänner...



En som kommit att bli en av mina närmaste vänner det senaste är Fru Tabort. Vilken klippa, vi umgås minst en gång om dagen och ett tips vad man kan ha henne till förutom att ta bort fläckar på kläder är att göra rent i handfaten. Fungerar toppen.

En annan vän är Elin och hon ska jag hem till ikväll för lite Idol och nachos... tyckte jag hörde något om en kladdkaka också. Så nu ska vi bara laga lite fredagsmat här hemma sen sticker jag in och myser ner mig i soffan med brudarna. Trevlig fredag.

Idag har jag föresten flyttat runt halva husets möbler när Ella var på dagis, boar som bara den nu innan jag börjar jobba och min tid kommer behövas till annat. Tog tag i fönstertvättandet idag dock inte med Tabort medel det hade väl pappa och mamma aldrig förlåtit mig för utan varmt vatten på utsidan och det där andra medlet på insidan det där som luktar 80-tal.... ja just det Ajax fönsterputs.

Imorgon ska jag umgås med Sara och jag ser framemot det mycket, kanske hinner med en loppistur innan Sara tittar ut till mig. Men vi fårse ganska skönt att inte göra något ibland.


Nästan nysprayad ;)




Denna rakspegel var en av de saker jag sprayade för några helger sen. Den ska hänga på hatthyllan som vi ännu inte har... Det blir rätt bra när man sprayar. Det fulaste fult kan bli finaste fint av lite matt vit färg. Sitter en gammal krok längst upp som man kan hänga ett snöre i.



Klicka för att visa Megabild! 10 st ankarkrok retro oanvända

Ankarbeslagen är stommen i hatthyllan kan man säga och jag har letat och letat och letat. Haft koll på Tradera och runt om i olika webbshoppar på dessa svårhittade ankarkrokar. Så igår under Bonde söker fru-premiären hittade jag 10 st för 79 kr med frakten blir det 11:- styck och dom vi hittat innan har kostat 55 kr styck och därför har vi väntat. Ni förstår min lycka. Tack Linda Isaksson för att du tog upp halva Sveriges Traderare från mina krokar. :D

idag har jag haft en helmysig dag på stan. Trodde jag skulle vara med Ella idag men sopen jag blev när jag fick åka hem istället eftersom det går så bra med inskolningen. Jag som nästan hade vant mig vid att jag också gick på dagis. Men istället för att åka hem och vara där till klockan två åkte jag in till stan i jakt efter ett par byxor. Smet in och pussade på min T som är på Kvantum och snickrar. han ville äta lunch vid tolv så då gick jag upp till min faster som jobbar på ungdomsmottagningen och pratade med henne en stund och då frågade hon om vi också kunde äta lunch ihop. Mysigt. Påväg till Café ströget så stötte jag på Sara och Ludde som också var hungriga så det slutade med att vi alla åt ihop. Supermysigt. Sen gick jag in och beställde en klipptid till min långhåriga sambo och åkte och hämta en trött men glad dagistjej. Hon satt och ritade och det hade gått kanon idag. Hon hade dansat och ätit bra och får gå dit även imorgon fast hennes fröken är ledig så det andra fröknarna tar hand om henne då.

Nu ska det bli spännande att se hur T ser ut i håret. Hans frisör är bra på att hitta nya stilar.


Har ni glömt mig?

Sitter just nu i ett rum på förskolan som Ella går på. Har suttit här inne i två timmar nu. Tur att det fanns en dator som jag kan roa mig med. Hör Ella lite då och då. Titta titta skrek hon högt innan då såg hon en katt och fröknarna berätytade hur en sån lät. Mjauuuuuuuuu men när Ella ska berätta hur en katt låter så säger hon Schhhhhhhhhhhhh. Det gör ju hennes katt när man drar den i svansen. Så dagisfröknarna har fel.

Nu sitter dom och äter fisklunch och jag håller på att hungra ihjäl här lite halvt om halvt bortglömd i mitt rum. Jag som inte ens gillar fisk hade absolut kunnat äta det nu. Får ta något på stan sen för vi ska dit och fördriva tiden tills det blir dax att ta sprutorna klockan tre. Kanske kan ringa och fråga om vi kan komma tidigare. Smart jag var nu.

Efter hade vi tänkt att ta en liten loppistur som vi alltid gör på onsdagar och det öppnar klockan fyra.


Tack alla fina som röstar på mig i Viivilla.se omröstning om oktoberbloggen. Jag ledde en stund där men Vita Ranunkler med sin fina blogg har börjat trappa in. Så rösta gärna om ni inte redan gjort det.




Vackra motiv från gamla böcker





Liknande motiv finns i Nordens Flora

Ni som följer bloggen vet ju min svaghet för skolplanscher. På bokmässan i år fanns det ett antikvariat som sålde delar ur en bok där dessa fina motiv fanns. Både fåglar och växter kunde man välja på. jag stod där mins en timme och letade tills jag var nöjd. fick sålla en bra stund sen också. Tror killen som hade montern trodde jag var lite knäpp där ett tag. Vissa ska jag rama in och några ska få hänga på ett snöre med en klädnypor i trä. Men klädnypor i trä har jag inte hittat några ännu som passar mitt snöre, så antingen får jag hitta ett tjockare snöre eller vanliga klädnypor i trä som håller fast korten än dom på bilden. Ni förstår vilket huvudbry man går runt med.
Blåkråkan har en given plats i sovrummet brevid den turkosa stolen och en ny ljuslykta i samma färg som jag hittade på loppis förra veckan.


Min blogg är nominerad på Viivilla.se

Fick precis ett mail på att man kan rösta på min blogg på Viivilla.se, jag tävlar mot fyra andra bloggar och nu skulle jag bli superglad om ni ville rösta fram En stadspinglas liv på landet.

Annvänd denna länken så kommer ni till röstningen. Ni får skrolla (rulla ner mamma) en bit så till höger kryssar man i sin favoritblogg!


Tack söta rara Johanna som har nominerat mig. Blev otroligt glad och stolt.




Vårat fina kök


Vi kommer nog behålla så mycket som möjligt av den blå tapeten och bara måla över kaklet en gång till med vitt. Spakla igen hålen och ev lacka tacket bara. Några av kakelplattorna ramlade ner när vi drog bort skåpen men dom får nog vara så, lite shabby känsla bara. HAHA jag skojar med er. Nytt kakel och råspont ska upp på väggarna. Sen blir det skåp på en vägg och öppna hyllor på andra. Ny fläktkåpa och spis är planen. Jag skyller helt och hållet på elektriker Niklas att det ser ut som det gör i vårat kök.

Egentligen varför det ser ut som det faktiskt gör nu och varför vi ens började med detta var att jag ville ha Bacon till frukost i lördags, men vår kolfilterfläkt har helt lagt av sen en tid tillbaka och så fort man steker något så luktar det i en vecka. Så T blev så sur att han drog ner allt och fläkten ligger nu i trädgården haha.

Baconen smakade extra gott :D









Jag har skissat och T snickrar så jobbar vi.


Före & Efter Vitrinskåpet från Blocket

I fredags hämtade vi hem ett färdiglackerat vitrinskåp i delar. Vi kunde ju som vanligt inte hålla oss utan började direkt montera ihop det. Då hade dom missat att skicka med påsen med några av gångjärnen. Några hade vi som tur var men några smådelar hade vi glömt att ta bort. Som tur var så har dom så mycket att göra så vi åkte dit i söndags och då var dom där och vi fick resten med oss hem. Vi ska byta beslag i vårat kök som vi paralellt håller på med så jag tänkte ta skålhandtagen därifrån och montera på vitrinskåpet. Återvinning när den är som bäst. Gånjärnen är i guld och då är det snyggast att köra på den linjen, i köket vill vi ha allt i rostfritt en vacker dag. Skåpet är riktigt snyggt lackat och man förstår nu att ibland ska man inte göra allting själv utan vissa saker ska proffs göra :D Skåpet är lackat i HTH-köks vitt ifall vi behölver kompletera med luckor därifrån till köket sen. Nästa steg är att skicka iväg köket på lackering.

I helgen har jag diskat och ställt in mina skålar och tallrikar från diverse loppisar och äntligen har jag mina fynd samlade på samma plats i mitt alldeles egna vitrinskåp.
























Det har blivit en liten samling av skålar på fot nu. Till vintern ska de pyntas med mossa och dekoration och ställas på borden.


Krabbfest



I helgen fick jag min efterlängtade krabba. Sen att det tar en hel kväll att hitta allt kött är en annan historia, men så gott det är! till krabban åt vi sparris och haricoverts. Mmmmmmm.


Ingen dagis idag

Idag har vi sjukstuga light här hemma. Ella är för snorig och hängig för att gå till dagis. Hon har legat på mage hela natten för att inte snoret skulle täppa till lilla näsan på henne. Vi har vaknat lite från och till hela natten så vi är lite trötta idag. Ikväll kommer min mamma hit en stund efter jobbet och ska hjälpa mig att röja eftersom köket ser ut som om en storm dratt igenom det. Men hon vet iof inte om att hon ska hjälpa mig med det, liten överaskning kan man säga. Antar att hon kommer stänga in sig på Ellas rum med Ella och så får jag ta tag i det själv.

Hoppas ni har klarat er ifrån höstsnorandet.

Kramen


Ny vecka och nya projekt här hemma



dag har det varit mer inskolning för ella, nu sover hon middag. Efter dagis(förskolan) så åkte vi med hem till farmor som´var med idag och kolla hur det gick för Ella. Farfar hade lagat mat till oss. T ska jobba natt idag på Kvantum som dom håller på att bygga om. Han ska vara där själv, lite läskigt. Så jag vet inte när han kommer hem inatt. Själv får jag umgås med elektriken som kommer hit idag ock ska titta på alla kablar som hänger i köket. Igår drog vi nämligen ner alla köksskåp och börja flytta om och riva kakel. Så ni kan ju gissa hur det ser ut i vårt kök nu. Spisfläkten är borta och det var den iof innan också för den har knappt fungerat det sista året. Man kan inte steka någontiing utan att det luktar i en vecka efteråt. Luckorna ska in på lackering och brädor och kakel ska upp på väggar. Det kommer bli ett ganska långt projekt i mån av vad vi har i pengar. En kakelplatta i taget så att säga. Men mycket av det vi har ska vi behålla och egentligen bara byta ut diskbänken och flytta runt. Nya beslag blir det också.

Påtal om lackering har vi fått hem det blå skåpet igen, men nu är det skinande vitt! Måste ta mig tid att gå och fota av allt nytt som hänt här hemma för som ni vet så kan vi inte sitta still här.

På bilden ser ni lite nya zinksaker som jag ska planetra i. Blomkrukan är i silver och superfin. I den har jag satt ett olivträd och den matchar så bra mina ljusstakar.


Dåligt täckning i Torpa

Vi har ingen telefoner som fungerar här. Telenor verkar ha lite problem och eftersom vi inte har någon hemtelefon så är vi lite svåra att nå. Vi ser att ni ringer men får bara ett meddelande och sen står det endast sos-samtal och den omvägen känns lite onödig att ta. SÅ vi är hemma om ni vill komma hit istället :D




För närvarande har vi 1 störning i Hallands län.


En liten fredagspresent




Åkte in till stan idag efter inskolningen och skulle se om det fanns två almanackor till mig och T. Vi måste börja synka våra dagar lite mer nu med dagislämning och hämtning. Så han ska få sig en egen liten agenda i byxfickan. För enkelhetens skull köpte jag en mindre variant av den jag köpte till mig själv nu inför jobbstarten. Tycker om när man har överblick över hela veckan när man öppnar almanackan inte så som vissa som visar en dag per sida, det funkar inte för min hjärna.
Påtal om min hjärna så älskar den tankenötter. Älskar kanske är fel or men den fascineras av det. Mattematik har aldrig varit något för mig och troligen kommer det inte bli det heller. Logiska problemlösningar däremot är riktigt roligt så när jag var inne på bokhandeln så sprang jag in i denna bok Einsteins Gåta. Huvudbry som håller hjärnan igång och vad passar bättre nu innan jag börjar arbeta igen att väcka kreativiteten riktigt till liv med lite gåtor.

Ska se om ni kan den här:

Två pojkar föds av samma mor
Samma dag
Samma år
Samma timme
och ändå är det inte tvillingar.

Hur är det möjligt?


Drömmar om ett badrumsskåp...



Det här fina fönstret står utanför dörren och luftar sig lite i blåsten. en dag ska jag måla det vitt och T ska få byggain det så det blir ett badrumsskåp med plats på sidan till ihoprullade handdukar. Vi har ett ganska litet baddrum så det gäller att utnyttja alla utrymmen till max. I skåpet vill jag bara ha det mest nödvändigaste och min fina läkemedelsburk. Var tvätten ska ta vägen har jag inte riktigt kommit på ännu. Nu har vi en korgmöbel men det blir så himla mörkt där inne med den och den fylls bara på med massa onödiga saker.

Helst skulle jag bara vilja ha ett hem med det mest nödvändiagste och finaste. Slänga bort allt man inte använder och som bara ligger och tar plats. Men hur man än rensar och slänger så samlas det bara på med nytt. 

Märkligt det där ;)

När jag flyttade hit till huset gjorde jag faktiskt så att jag bara tog det viktigaste ur min lägenhet och slängde resten. Mina kläder, möbler och lite små minnes saker var det ända som följde med. Fantastisk känsla.

Påbörjade en rensning i min garderob igår och det är nog första gången jag går igenom den så noggrant, innan har jag tänkt att den kommer jag att använda... men man gör ju aldrig det. Jag tog mod till mig och fyllde kasse efter kasse och nu hänger det fullt med tomma galgar och det känns underbart och befirande att släppa ut den där hålla-kvar-i-omorärna-kanske-blir-modernt-igen-och-när-jag-gått-ner-i-vikt-tanken.

It will never happend.

Punkt slut.


Första inskolningsdagen på förskolan idag 1 oktober 2009



Idag har min fina stora tjej varit på inskolning. Det var bara en timme men för varje dag som går nu så blir det längre oh längre. Första veckan är jag med lite här och där, veckan därpå lämnar jag bara Ella där en stund och så leker hon sjäv där en stund och är med på fruktstunder och utomhusstoj. Tro inte det ska bli några problem, men man ska aldrig säga aldrig. Idag var det två förtvilade barn en kille som var superorolig och satt med sina skor i famnen och bara ville ut och hem till mamma. Det gjorde riktigt ont i mig men så är det ju oftast bara en kort stund.

Bvcbesöket igår gick också fint. Ella ligger fint i sina kurvor och är nu 79 cm lång och väger 10.2 kg. Elisabeth tyckte hon var extra inteligent som kunde förstå så tidigt att man skulle hälla vätska ur en oöppnad flaska ner i kaffekannan vidare till kaffekoppen och sen bjuda dockan på detta. så många steg är lite ovanligt vid 15 månader. Tror du hennes mamma växte upp till taket av stolthet. Dom senaste dagarna har Ella även börjat prata lite. Flera ord kommer ur munnen nu och Mamma och Pappa använder hon flitigt.

Nu ska vi äta kvällsmat bestående av grillad kyckling och sen blir det storstädning av golv och hyllor!
Imorgon är det redan fredag, vad händer med veckorna, var tar dom vägen?

Puss och trevlig kväll


RSS 2.0