Oj då...

Den filmen sög. hade inga höga förväntningar och det gjorde inte saken bättre. Tyckte det fanns ett svart sorgemoln över filmen som aldrig riktigt försvann. kanske fanns en tanke bakom det men eftersom det är en girlpowerfilm med vackra människor och vackra kläder så är det väl dumt att ändra det konceptet och blanda in Svensson-problem och dåliga svensson-skämt. För påkostade scener och miljöer samt kostymer, förlite budget åt manus och stuntals skådespeleri. Samantha gjorde väl inte direkt bäst ifrån sig. 
Men vad vet jag om att filmreccensera egentligen. 
Nu tar jag helg.

Bilbesiktning 08.20

Tror ni bilen gick igenom? 
Imorgon ska bil nr 2 dit, hmmm undra vad jag ska ha på mig då? 

Shoppingdag med Sara

 

 

 

Vi kämpar på jag och min kompis Sara, hon började tre månader senare än mig och har idag gått ner precis lika mycket som mig nu. Ni ska se henne hon är grym. Varje morgon ses vi nere på gymmet och tjötar lite skit och svettas ihop. I 27 års tid har vi vägt för mycket men förhoppningsvis så kommer 2010 vara sista året vi gör det. Det är en sjuk känsla att inte kunna göra vissa saker, ta på sig vissa saker eller vilja göra vissa saker för att man är för tung. Bara på att lägga om kosten och röra på oss lite mer så har vi/jag mycket mer energi och ork att hitta på saker med på dagarna. Mer lust och kraft och framförallt har träning öppnat upp ögonen för att våga se saker på annat vis. 

Jag har väl kanske inte varit helt bekväm innan med att våga mig på nya saker för jag har trott mig veta hur jag ändå skulle tycka om det. Dom där hurtbullarna som tränat och sprungit tom varit ute och gått har låtit asjobbigt i min värld. Men nu när man själv är inne i det så är det ju inte så att man dör på gymmet, man klarar mer och mer för varje gång och det är kul att puscha sig och se förbättring. Speciellt i något som man aldrig trodde var nått för mig. Tänk vad fel man kan ha.

Tex har jag aldrig riktigt kännt mig bekväm i jeans, utan bara köpt på mig tunikor som jag haft med strumpbyxor... Sen kom ju legginsen och då köpte jag alla sånna jag kunde hitta. Jeans passade aldrig riktigt till mina ganska smala ben och stora mage och rompa ;) Men häromdagen vågade jag mig in i provrummet och vet ni vad.

 

 

 

Från att ha pressat i mig 31:or så kan jag nu ha 27:or med låg midja. En lyckans dag. 
kan ha och göra med att ALL rumpa nu är borta :( 
Problemet som uppstått nu med att ramla ner några storlekar är ju att inget passar i gaderoben, jag har fått plocka bort efter hand... massa har jag gett bort, vissa grejjer ska ut på Tradera och några ska ner i en låda till l Ella när hon blir stor. Tänk vad hon kommer skratta åt vissa plagg. 
Att behöva plocka bort nästan hela sin gaderob och behöva köpa ny kan ju låta helt fantastiskt. Men det är som att göra sig av med en del av sig själv. jag har alltid älskat kläder och valt det med omsorg, men nu är det nästan lite sorgligt. I mina kläder finns massa minnen. Precis som det gjorde i Saras. Igår röjde vi ur hennes garderob och gick en runda på stan och shoppade loss en ny. Tror hon kom hem med 12 nya plagg för en rimlig summa. Perfekt med alla reaställ när man ändå ska bygga upp från grunden. Nu var det nog bara två saker vi hittade där, annars blev allt nytt och fräscht. Ska bli kul att se det på. Roligt att jag fick äran att vara hennes personal shopper också, för nu fick hon med sig lite "inte sara" kläder hem. Hihi. 
Och idag kom ju lönen så kanske skulle man ta en repris. Fast jag kommer nog bo i mina nya fina jeans.

Shoppade lite nu på morgonen

Vilken tur jag hade att jag bara råkade ramla över ett billigt PS-skåp som dessutom fanns i Varberg. 
Tänkte Ella skulle få ha det på sitt rum så man fick bort lite leksaker från golvet. Har sneglat länge över ett sånnt men det har inte blivit av att vi köpt något, inte förens nu. :D Men drömmen om ett riktigt skrangligt,smårostigt plåtskåp står kvar. 
Satte T på att hämta det, han har ju ändå lite större bil än vad jag har.  

Hot mama!


Här har ni baksidan på Ts arm. Ella kallar som sagt henne mamma, men jag vette fan om det är så likt. Det skulle väl vara ärret i pannan som hon då tycker är likt mitt vattenkopperärr kanske? Eller mascaran som ramlat ner sådär den kan göra när man suttit framför datorn hela dagen, eller så är det kanske dom fylliga ögonbrynen hon tar det på? Cool är den iallafall, där är vi lite lika. :-p


Köket del 3



Fick ett ryck i helgen och bestämde mig för att göra klart köket. fram med målarpenslen. Målade lite lister och fönstret som vi satt in i väggen. Gjorde stor skillnad. Nu är det bara att måla taket och fixa en ny matta till köket, sen är det klart!





Vi satte upp en knivlist också, blev riktigt coolt. Notera även den nya lampan som jag är skitglad över. hittade den hos min faster, fast då var den orange. Fick låna den tills den dagen dom skaffar höns igen, och då har jag ju bara varit snäll mot hönorna efterso mjag bara gjort lampan snyggare. Vitt is da shit! Även för hönor.



Älskar den! fullkomligt.



Piffade lite på träväggen också. Ett snöre och två gamla spikar, tre klädnypor och några vackra bilder. rena Farbror frej över mig där ett tag. Bilderna köpte jag på förra årets bokmässa. Det har tagit sin tid att fixa rätt spik, och rätt sletna klädnypr. Hörde mig för med Svärmor som hade några stycken, YES!



Det gjorde mycket att få in det gamla fönstret i väggen.



Målade vita lister på det, innan var allt brunt. Men nu ser det bättre ut, passade på att dra en fog också när jag ändå höll på. You can call me Lulu Carter.




FÅR du vara där?




Ibland möts vi av får på vägen upp till oss, häromdagen stod ett som skämdes lite, hon berättade att gräset inte var så värst mycket grönare på andra sidan.



Hon berättade lite andra saker hon varit med om under dagen, så T tyckte så synd om henne så han visade henne vägen tillbaka till polarna.



Först tvekade hon lite, men när T väl öppnat så sprang hon in.



och vi kunde köra hem utan att behöva ringa "fårahedern" några gårdar bort.


Träning och matlagning...


är det som förgyller mina dagar mest nu, faktiskt riktigt roligt att träna och äta bra mycket "bättre/nyttigare" mat än innan. Nu får man vara lite kreativ med maten också nu när man ska se upp med vissa saker. Ibland tränar vi i grupp, det är extra roligt och då är det bara att göra som chefen säger.




Chefen älskar att vara med på bild, visst är han söt!



Vi får instruktioner, och sen är det bara att köra hårt! När vi inte tränar så lagar vi god mat, det händer att vi gör detta i grupp också ;)



Jag och några till hade med oss egna recept som vi lagade ihop med Georg och åsas recept, så vi gick runt i olika grupper sen hade vi Taberas. Vi åt så en faktiskt somnade, sittandes när vi andra gick in på desserten.



sara och Karin lagar en kyckling och äppleröra gjord på Kesella och lite kryddor



Fullt ös i köket!

 



T lagade Mufflon med tomat och Rosmarin.





Jag hade med mig muffins! Som jag snyggt lägger upp här...

Massa gott i trevligt sällskap! Det får vi göra om snart...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Busfabriken i Halmstad

I söndags åkte vi till Halmstad med familjen Nylén/Junhall (gift er) Vi hade inte varit där innan och blev glatt överaskade, mest T som gärna kunde tänka sig åka dit själv och "testa" alla saker utan barn. Vi hade supermysigt till Ella fick för sig att det var roligare att hosta än att leka... Sen ville hon bara hosta.. och då fiick vi tacka för oss. Men hon hann hoppa på studsmattan med tjejerna innan vi fick tacka för oss. Sen fick vi vara uppe hela natten med en sjuk Ella... vet inte riktigt vad det var hon hittade för bakterie i bollhavet.



Vi laddade tjejerna med MacDonalds innan det skulle lekas



Vems barn är vems?



Det fanns massa kul att göra...



tex krypa in i en flodhäst.

'


Eller åka kana i en hoppborg



Lite vätskepåfyllning och fika innan vi åkte hem och kurera oss.

Har ni inte varit där så är det ett perfekt utflyktsmål om det regnar eller man är lite rastlös.


Kärleken håller i sig...

Har varit riktigt sliten denna vecka, igår fick jag åka hem från jobbet och sova vid två-tiden. Kännde mig väldigt yr och trampade några extra steg. Trodde det var vattenbrist men vatten hjälpte inte. Sov fån klockan tre till fem och sen från sju och runt till idag på morgonen. Känner mig fortfarande slö men det känns mycket bättre. Misstänker att det var från mina sprutor, och jag fick en slags allergichock som kroppen försökte arbeta bort, sne hjälpte det ju inte att det var 25 grader och alla blommorna gav ifrån sig pollen. 
Idag ska jag köpa en ny kattlåda till Leo & sen tänkte jag blogga lite, för nu är köket nästan klart där hemma. 
Plus att jag har massa annat skoj att blogga om. Föresten så sjunger vår dator hemma på sista vesren nu, den flimmrar hela tiden så man blir helt galen när man ska sitta vid den. Jag har varit för snål innan men nu är det banne mig dax att hitat en ny. Någon som vet nån bra? Tänkte mig en PC runt ca 5000 kr som mest ska funka till att spela musik, blogga och betala räkningar på. 
Sen vill jag säga grattis till Familjen Lindblom som har fått en liten Dante. Bra kämpat Mamma Jennie. 

Upp & Ner, Before and After

Har gjort lite nya inställningar på min kära jobbdator och sen jag började jobba på Treativ så har jag tagit en bild nästan varje dag. Men några av bilderna har varit försvunna fram tills denna vecka då jag loggade in på mitt gamla admin. Tänkte bjuda lite på några. Det som är roligt är att jag under denna tid helt bara gett upp och tagit bilder beroende på hur jag mått för dagen, har jag varit trött så har jag låtit det synas och inte smilat upp mig, just på en bild ser det ut som jag håller på att somna. Ni ser nog den va? En annan sak jag själv nu inser är hur mina tutteluttisar krympit och att jag numera slipper ha så ont i ryggen. Yeaaajh!
Visst e det kul med "gamla" bilder. 

Drömmer....


Säljer av lite möbler hemma så jag får plats med sånna jag faktiskt vill ha, tex så står ett plåtskåp högt på listan just nu. Det eller en riktigt gammal medicinskänk från ett nerlagt apotek, där kan jag nog få drömma läänge. 











En annan sak skulle vara att få en fin arbetsbänk i trädgården full med härliga teracottakrukor som man dränker i filmjöl för att få den vita patinan. Kanske ska börja se mig om efter lite krukor nästa loppisbesök. Lite fina krokar, lådor och spänner till det sen så är det klart. Förstås massa vackra blommor också, ja ni ser ju bilden. Den tog nog inte en dag att samla ihop. Ett drömhem gör ju tyvärr inte det. Ständigt detta letande efter den perfekta saken på rätt ställe. det är en tjusning i det också. 


Matlagningskurs i Tvååker



I söndags lagade vi några kompisar mat och bjöd varandra på nya rätter, jag och T bjöd på dessa smarriga muffins, fyllda med rödlök, färsk basilia, krosssade tomater, ost och vitlök. Det är väldigt roligt att laga mat har jag kommit fram till. Innan var det bara ett måste, nu är det lite mer kul. Kanske för man vågar exprimentera lite. Vi lagade också köttfärspaj, olika rörer och T gjorde en slags grytbit på Mufflon, hans specialité. 

 

Nytt badrumsskåp



I vårt badrum har det varit ont om förvaring, speciellt nu när jag slängt ut den enda vi hade typ. jag ersatte det med ett litet i glas, men fasen så mycket snyggare. Dock är jag lite sparsam med vad jag ska ha i, så det blir ju tyvärr inte direkt någon förvaring av det utan mer piff.




en vi tom yta, hm kanske passar mitt skåp här?




T, fick snabbt ta fram borrmaskinen och undersöka det. (nej så här gick det till, jag har tjatat i 2 månader på att få upp det men T ville inte göra märken i kaklet haha, men sen fick han tänka på saken lääänge och kom fram till att det kanske kunde vra snyggt endå) Så en dag vågade han.

 



Toppen! som Montazami hade sagt!


Loppisskål och lite fint på bordet



Gjorde lite fint på bordet här hemma och passade på att fota av min nya skål, perfekt att vispa i när man bakar. Fint att blanda olika nyanser av vitt tycker jag. Man måste ju våga blanda in nya kulörer i inredningen menar jag ;)


Från en familjemedlem till en annan...

Det händer grejer på min killes armar nu, inte bara tatueringarna växer utan musklerna. T har gått up 3 kilo nu, det är stort för han. På insidan sitter en riktigt snygg brud, så snygg att Ella kallar henne Mamma, det ska ju tatueraren ha en eloge för. I maj ska hela armen vara klar.



Stora tjejen...


har fått en ny barnstol. den andra tyckte hon att, att hon växt ur. varje gång vi skulle sätta oss ner och äta skulle Ella stå upp istället, tro hon tyckte det var lite trångt med trä runt magen. Den här är lite friare och lite vuxnare. Kul när Ikea tänker till, dom är ju trots allt ett företag som tänker på familjen främst.

Det som är fiffigt är att Ella kan hoppa upp på sin stol alldeles själv. Kan själv är rätt viktigt just nu ;)



Fredagsfin

Nymålade (neonrosa) naglar. Varför är man så dålig på att piffa till händerna? Måste skärpa mig med smycken och nagellack. Så då var det bestämt.
I eftermiddag efter jobbet ska jag och Ella gå och handla inför kvällens mys, kanske lyxar till det med en film också. Nu ska här surfas recept. Önskar er en underbar helg! 

1 maj för ett år sen...

Eftersom det var ett så tråkigt väder 1 maj i år så bjuder jag på bilder från förra året då vi var med T:s föräldrar på havet. Det är deras första arbetsdag på säsongen och då är det alltid lite spännande. Dom fiskar uppe i Bohuslän. Känns som vädret ligger lite efter i år. Men det kanske gör att vi får en helt fantastisk sommar nu när det är vinter när det ska vara vinter. Tänk! Det kanske är jag och T som står där i båten om sisådär 15 år. 

 

 


En liten present till T

Klicka för att visa Megabild! Skolplansch IDISSLARE Antik Shabby chic ORIGINAL

Tror ni han blir glad?


♥ MAJ ♥

Vackra vårväder! idag har vi varit uppe tidigt och hunnit med massa. Har precis lagat mat till familjen och alla är mätta i magen. Prinsen & Prinsessan är ute och bygger altan och jag smet in och bloggade lite. Altanen börjar ta form, igår var vi och hämtade första lasset trall och nu pusslas det för fullt där ute. Så här ser det ut just nu.




Osminkad och ledig! Underbart!





Tog mig en sväng om på dansbanan, jag menar altanen. Ska vi räkna mått så är altanen lika stor som min förra lägenhet, typ 10 kvm större faktiskt. Stört om man tänker på det. 60 kvm stor altan.



Finast!



Längst bort ska det bli en rundning, som vi gjort på de andra altanerna. Den röda tråden ska man inte underskatta. Spänd på hur det blir.



Soldäcket längst upp kan man komma till från sovrummet. Sen blir det trappor ner på två ställen.






Favoriten just nu, Herr apa.


RSS 2.0