Tar en liten paus vänner

Vi grejar och har fullt upp där hemma och jag har hela tiden massa att visa men jag har åtagit mig ett stort projekt vid sidan av mitt jobb som jag kommer berätta mer om men jag kan inte göra det just nu. Projektet är riktigt skoj men tar mycket tid, så datorn åker inte ens fram på kvällarna. Istället har jag valt att ta en liten bloggpaus. Förutom det så har jag fått tre nya beställningar av mina askar som ska produceras innan jul. Det är från samma ställen som jag har dom på nu, så jag är överlycklig. Kunder frågar tom om specifika motiv och texter :D  Ni förstår kanske att jag måste prioritera om lite. Så istället för att undra var jag gör och om jag har tröttnat på att blogga så är svaret absolut ICKE, jag vill blogga hela tiden men det får ligga på vänt ett tag. 
Annars förutom allt jobb så ska jag och Jessica upp till Göteborg och bo på hotell fredag till lördag. Vi ska handla julklappar och shoppa kläder till oss själva. Mycket lyxigt. Så tills vi hörs igen kan ni testa dessa muffins som är helt otroliga.

                              

 

 

Ellas Äppelmuffins

2 dl matolja

3 dl socker

2 äpplen

3 ägg

4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

1 msk kanel

1 msk nystött kardemumma

3 röda äpplen (ej för stora)

1/2 dl socker + 1 tsk kanel

 

 

Vispa olja och socker kraftigt. Riv äpplena. Tillsätt dem och äggen. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och kryddor. Rör ner blandningen i smeten. Spritsa ut smeten i muffinsformar. Fyll dem till hälften. Kärna ur och skiva äpplena tunt till fyllningen. Vänd varje skiva i kanel- och sockerblandning och tryck ner en eller ett par i varje muffins. 

Grädda i 15-20 min i 200° C.


En liten glimt av köket...




Våra luckor är nu på lackering och för att inte skrämma våra gäster med vår organiserade lådinnehåll så hängte jag upp handdukar för ett lite mer lugnare intryck. Fläkten är på plats och brädorna likaså. Nu är dom också målade och så fort betongbänkskivan är gjuten så kan vi kakla. Förhoppningsvis kan vi njuta av köket till jul. Hoppas hoppas. Spisen har iallafall kommit och står helt malplacerad i hallen kära tomten. Harkel.


Hjortlig afton med vänner

Vid sex-tiden anlände vänner utan barn denna gång, vi hade även låtit farmor & farfar ta Ella för att kuna sjunga Singstar hela natten... och det var precis vad vi gjorde. Efter en god hjortsadel med Gino som efterrät så sjöng vi tills vi bokstavligen stupade. Taxin anlände klockan tre och vi själva vaknade inte förens klockan ett dagen därpå med känslan att vi försovit oss. Ni vet när man vaknar upp och känner sig oförskämt utvilad men något är lurt. Välbehövlig sömn och en rolig fest = lykad helg.




På bordet ser ni min lilla samling av loppisfynd, glas, tallrikar, bestick och skålar.




Fina Adam och Angelica.






Till efterätt serverades Gino med glass.



Mikael och Jessica förlovade sig med servettringarna och Jessica var så exalterad över den stora ringen och försökte förklara för Mikael att det var precis en sån hon ville ha när dom gifter sig. Precis en sån.





hon försökte med alla medel, tillsut så var även jag förlovad med Jessica.



Singstar all night loooong.

 


Sista helgen i trädgården för iår...

Nu i lördags ställde vi undan alla trädgårdsmöbler för denna säsong. Vi kratta upp alla löv från gräsmattan och planterade lite fint utanför dörren. Känns så skönt att få plockat undan och städat inför vintern som lurar bakom hörnet. Åkte till Blomsterlande faktiskt förra helgen och köpte på mig lite fina vinterväxter. Den bruna stålkorgen som rostat så fint hittade jag också där. Den klädde jag med gjutesäck och fyllde med jord. kanske får det bli en liten julgransslinga i enbusken sen.

Alla ljusen tände vi lagom innan våra gäster anlände för i lördags var det också fest på menyn.






 


jag ber om ursäkt för dålig uppdatering...

tänker på er. 
kram 

Några julklappar...


hittade jag allt, mest till Ella. När ni andra tittade på Gekås i Ullared var jag där. jag var nästan där helt ensam. Varför åka dit när man kan titta på det på tv:n liksom. Mycket fina saker att slå in och jag köpte bara saker jag behövde...jahaaaraaa.



Åk dit måndagar och gärna så sent som möjligt det är mitt tips inför klappköpen.


Här är vaggan

Fick leta lite själv innan jag hittade den. Hoppas den kan inspirera.








Efter lite pill och tålamod, så är den klar! Vaggan! Tyget hittade jag på Gekås! Skumgummi till sidorna och botten är beställt från Hemabutiken + repet. Plattan som ska ligga i botten har T sågat till. Den hänger från taket i en rejäl krok med en säkerhetshake. Sen är det labanlakan från babyhuset. På madrassen ligger en liten handduk sen ett underlakan! Den röda hästen hade jag när jag var liten. Så nu är den uppmonterad i köket!

Denna vaggan gjore jag till Ella innan hon föddes och den var perfekt att ha i köket när man lagade mat. Se till att ha mycket luft runt så den kan gunga fritt. 

I hem ljuva hem nr 12 2007 har du hela beskrivningen!



skummgummi tror det var 4-5 cm runt och 8-10 i botten. Sen är det en utsågad spånskiva. Rep grovt. Går ju som kanaler runt! Kabinhake i taket.



Ella kan säga ordet rita nu...

 


Man ska inte handla för sent på kvällen...



Ella sover på en ullpläd i kundvagnen.

En dagistrött fredagstjej som somnade påväg in till affären och sen sov hela handlingen igenom och hela vägen hem och hela natten fram tills morgonen. Pigg som en lärka var hon då. Då hade hon missat att hennes två kompisar Nellie och Jonna varit här hela kvällen och att mamma och pappa suttit uppe till klockan två och pratat skit med kompisar. att vara på dagis tar på krafterna.






Ny kudde



den som väntar på nått gott. Kudden från H&M home beställdes efter sommaren och kom för två veckor sen. Tror det var fler som ville ha den.




Men mitt exemplar är det finaste ;)



Olivträdets nya plats.



Det går trögt med köket, eller vi har gjort så långt vi har kunnat, nu väntar vi på betongkillen som ska gjuta och sen kan vi kakla. Dörrar och lådor ska monteras ner i helgen, tänkte T kunde få det i farsdag present av mig. Förhoppningsvis kommer dom som en julklapp innan jul vita och fina så vi hinner få upp dom innan tomten kommer.

Nu ska vi bege oss till Mormor och så ska vi byta till vinterdäck. Ska leta upp en riktig farsdagpresent x 2 också.
Fick veta en sak igår som gjorde mig väldigt glad...





Vi har att göra med en rymmare...



- PAPPA!!! Vad har du med dig?




- Jag hittade en busig tjej när jag körde hem.
- Jag får se...




- Titta Ella en liten rymmare som hade flygit till andra sidan Torpa. Men nu är hon hemma igen.
-  TUR pappa.






- Först en kram och sen blir det vingklippning på dig!


Ny säng







Hjärtat har fått en ny mysplats. Vi har hittat en gammal träsoffa som bara är 1,45 lång. Helt pefekt i ett sovrum. Kanterna är så höga när man drar ut den så Ella kan redan nu ha den som säng. Vill hon så kan hon klättra ur den för den är så låg. En perfekt säng och nu får hon lite mer plats att röra sig, tycker spjälsängen är för liten för henne. Vi har två breda brädor till den som är själva locket om man vill göra om den till en träsoffa sen. För tredje gången i detta inlägg ska jag nu använda ordet perfekt-sliten. Så snygg att jag bara inte kan måla den vit.

Vår för ynka 100 kr. Jag hade kunnat betala en 0 till faktiskt. Underskatta inte loppmarknader säger jag bara.
mamma hade lite gamla sängkläder som mormor hade i vitt som jag ska sy om så det passar Ellas säng. vissa hade tom mormors brodyr på. Nu blir  nog mormor glad där uppe att hennes barnbarnsbarn ska sova i hennes sängkläder, mindre glad att hennes mamma klipper itu dom kanske.


Mera askar



 





Lite nya motiv har kommit till, alltid spännande vad man kan hitta och använda som omslag på askarna. Mina favoriter är den trasiga kartan över varberg jag hittade på loppis. Grisen är en stor favorit också. Askarna ovan kommer finnas på L Home och Handcraft nu under jul.


Bild från helgen...

Hittade mig själv på Facebook. Så den här bjuder jag på. Lite mer utklädd än vanligt men så hade jag också lite mer roligt än vanligt. Vilken kväll! 
Jag verkar ha lite problem med att ladda upp bilder på min jobbdator så återigen får ni ha lite tålamod med mina inlägg... dom kommer öka... snart! Har gjort massa fina fynd som jag vill visa. Ella har tex fått en ny säng.
Igår var jag på en mycket intressant föreläsning på Campus som Göran Adlén stod för. Han är trendanalytiker och en mycket duktig föreläsare som inspirerar. Har ni inte lyssnat på han eller läst någon av hans böcker så rekommenderar jag det. Nu ska jag passa på att springa lite på stan på lunchen.
Hoppas ni får en fin helg.

Stumpans julklänning

 

Igår vann jag en söt auktion på Tradera. Den här lilla klänningen i strl 86 för 29 kr + frakt ska Ella ha under julhelgen.

Tycker den var hur söt som helst. Tänk er en liten kofta till och vinröda strumpbyxor till det. Handlar ni också på Tradera? Jag vet oftast vad jag letar efter och bara för att man vet det så finns det inte i butikerna just då när jag har tid att leta. Men på Tradera kan man hitta allt och oftast något liknande bilden i tanken. Det är nästan så att jag skulle vilja ha en i min egen storlek också faktiskt. Love it! 

 

 


Välkommen in...

Nu är det alldeles för kallt för min än olivträdet att stå ute så häromdagen fick det följa med in. Nu står det inne i vardagsrummet mot den vitmålade tegelväggen och är snygg. Den gjorde sig bättre där än i hallen faktiskt. 
Någon som vet om man kan ta skott på olivträd och om man kan det hur gör man? Vet du Anna? 

I jul tycker jag att du ska...

besöka L home, tror jag skrivit om Tinas butik innan här på bloggen men den är absolut värd att nämnas igen. En bit utanför Varbergs innerstad närmare bestämt mot Hunnestad så kan man hitta den vackra och inspirerande miljö. Det är också här jag har mina askar till försäljning. Tina berättade igår att nästan alla var slutsålda så det blir bara för mig att producera nya. 
Jag ska nog slå till på en zinkkorg som jag förälskat mig i nästa gång jag åker ut till henne. Den finns både som rund och fyrkantig och jag tror det blir en rund för min del för att mjuka till allt det fyrkantiga och hårda där hemma. När vårt kök är klart där hemma ska vi gå på sovummet och då kommer jag inreda med många saker från L home. Vi har för lite pynt i vårt hem, men det blir mer av den varan nu till jul. 

 

Hittade en bild på Tinas blogg där man ser både den fyrkantiga och den runda korgen.  Dom finns i en större variant en den på bilden och det är den jag vill ha. 

 

 

Dom här flaskorna är så söta och jag har två av dom. De två första står i mitt badrum. Superläckra. 

 

Vill ni kika in i Tinas blogg så kan ni göra det här

 

 

Trevlig dag på er! 


Jag kom tvåa i omröstningen...

på Viivillas månaderns blogg i oktober. Inte så illa och det är tack vare alla er snälla som röstade fram mig. Ni är bäst!



I mammas verkstad



Så fort det finns en stund över så pysslas det med tändsticksaskar. Jag har fått fler beställningar och det är skitkul! Alla askar bli lika fast olika och det är så roligt att få skapa av sig. Igår var jag på fästningen på en riktigt lyckad Halloweenfest. Så idag hade jag plnaerat att jag skulle pysslat massa men jag fick tänka om haha. Har varit ovanligt trött för att vara jag dagen efter, men jag tror ju roligare man har ju tröttare blir man sen.

Tack Lina för en toppenkväll. Bilder kommer...


RSS 2.0