Nu tar jag kväll!

Efter att ha rotat bland döda och hanterat myskankor hela dagen så känner jag för en långdusch. Så nu ska jag och Ella hoppa in och bada i lavendelschampoo och tända lite ljus. Min sambo som antagligen snusar speed ska ut och sätta sig med geväret och jaga nu på kvällskvisten. Orka som Tina hade sagt haha. Själv ger jag upp och kommer slänga mig i soffan med Slumdog Millionär så fort skruttan somnat. antagligen somnar jag med. Fått lite för mycket luft idag ;)


Imorgon ska jag jaga dagiskläder!


Nu vill jag ha många bra namnförslag och berätta nu lite om vad ni pysslat med i helgen.


Godafton.

Säj häj till de två två nya familjemdlemmarna



Den vita bruttan föll jag pladaskt för när jag spåg henne. Hon var så lugn och snäll och bara stod och flirtade in sig i mitt hjärta. Så hon fick följa med hem till Knuffas. Sen när vi skulel åka hem så pratade vi med en dam som sålde vita myskankor och hon hade inga honor kvar men hon hade en svart tam från iår. Hon e så liten och nätt och faktiskt inte ens könsmogen så hon fick följa med som moraliskt stöd för den andre när hon skulle träffa Knuff för första gången.







Idag har dom fått gå instängslade och Knuff har fått gå utanför och lära känna de två som vi ännu inte har bnågot namn på. kanske har du något förslag?



Ella har sprungit runt o trädgården och samlat maskrosblad och äpplen till dom.






Ingen dålig charmör den där Knuffas som nu är inne på sin tredje flicka. Ev fjärde då. Lyckliga myskanka.

Nu när dom blivit tre så komemr dom få flytta till en annan del av trädgården så nu pyssslar vi med deras hus och idag har vi fixat med en altan som leder ner till en damm. (Jacuzzin)


Lördagsmys hos Karin


Längesen nu vi träffades alla flickorna om en gång jobbade ihop. I lördags var det Karins tur och hon hade lagat supergod mat som bestod av fläskfilé och kall potatissallad med Gorgonzolasås. Mums. Til lefterätt var det något med ost och jordgubbar som bara smälte i munnen. Lite osäker på vad osten hette men den var söt och smarrig.



Milla och Karin mätta och belåtna



Efterätten som jag nästan hoppas på att Karin kan ge oss receptet på. Karin?



Lina och Carina Berg



Kvällen slutade med en kurs om Facebook och massa filmtips. Så nu kommer jag se på film i höst och tjejjerna kommer leta upp vänner på Fäjsan och kanske poka en och annan gammal flirt. :D

Tack Tina för Herman. Vem han är ska jag berätta en annan gång. Men han luktar sådär.


Riktiga Arkeologer för en dag

Igår såg jag en annons i Hallands Nyheter om att Arkeologer skulle hålla till på Getterön och allmänheten var välkomna att hjälpa till att gräva fram kvarlevor och saker från muddermassor från ett 1500-tals skepp som dom hittat i sommar. Jag hade redan en dröm som liten att bli arkeolog och kunde inte låta bli att släpa med familjen på det här. Så sagt och gjort. Imorde stod vi redo med gummistövlar och spadar och penslar och begav oss. Det var lite svårt att hitta först men efter ett tag så såg vi en grävmaskin som var i full gång. Vi var inte så många ibörjan men fler och fler dök upp under dagen. Det var riktigt riktigt roligt och jag åker gärna iväg igen och leker arkeolog.






T var väl sådär till det här igår men vem tror ni stod och grävde mest och vem var helt okontaktbar iblan i jakten på att hitta ben från människor eller gammalt glas.



I tre stora högar låg rester från 1400-1600-talet och det var bara att sätta sig i en av högarna och hugga in.




Ella satt snällt i vagnen tills nyfikenheten tog över och hon ville vara med i sanden och leta. Så hon fick sitta på en filt och gräva lite.





De tre Arkeologerna som var på plats för att ta hand om fynden delade ut stora brickor där vi skulle samla alla ben och delar vi hittade. På bilden ser ni tex rester av tamhöns, gris(käke) revben från ko. Keramik från 1500-talet.



När man fyllt en bricka med fynd fick man det analyserat av en kille som kunde allt om alla djur och alla döda djur och alla deras ben. Han kunde säga precis vad benet hade suttit bara av att titta på det. Hur gammalt djuret var när det dog och vilken ras. Rätt cool kille.




Hittade man något intressant så fick man äran att lägga upp det på en tallrik för att det sen skulle bevaras någonstanns på nått gammalt museum kanske. Rätt stolt var gubben som hittade ett hundhuvud och man kunde tom se hur den dött. Hua! Men inga människor hittades innan klockan ett när vi åkte.



Killen som hittade hunden och som var på jakt efter resten. Han satt i sitt hål och grävde i 4-5 timmar.



Det blev en del ben. Det kan vara Noaks ark vi grävt i idag. Eller? Nää såhär är det. Djuren har åkt med som föda och haft oturen att ha en dålig kapten ombord. höns, gris, gås, ko, får, hund, häst och en SÄL hittades idag.


En mycket spännande dag kan man säga.

Här kan man läsa mer






Bondens dag, såklart vi var där!

I lördags var vi på Bondens dag som Åkrabergs trädgårdar anordnar varje år. Där ställer folk ut både djur och mat och allt är till salu. Mycket spännande och både jag och T var helt lyrisk över alla olika djur. Speciellt hönorna och alla andra fåglar. Vi gick runt där inne ett bra tag och såklart fastnade vi för två charmisar som nu bor hos oss...




Burrar och djur överallt.

 



Här är Berit och Rune dom bor hos oss nu! jag skojar. Det gör dom verkligen inte. Men söta var dom. Lite bara.



Hönor, Myskankor, Kanariefåglar, strutsar, kaniner och hundar överallt.



Påväg för att hämta våra nya djur som skulle få följa med hem. En tam, en mindre tam och en på två ben som skulle få flytta till granngården.

Lovar att snart berätta mera.


Någon som har en bra rabattkod till Ellos?

har hittat massa fint till dagis men får vänta in en bra rabatt tror jag. Så sitter ni på någon så släng hit den. Puss på er.

07.00

Alldeles för tidigt för en lördagsmorgon. Idag ska jag träffa Anna och vi ska hämta hennes stolar som jag lagt undan till henne på Bois Second hand. Hon har redan fyra och så sprang jag på två till och nu har hon sex men de två sista behöver målas. Dom är riktigt fina. Ska fota så ni får se. Det är kryssryggar på dom. Me like!

Efter det ska vi till Bondens dag på i Åkrabergs trädgård. Förhoppningsvis har dom ankor där. Vi behöver en livspartner till Knuff. Visst kan vi ringa våra "uppfödare" men vi tänkte se om vi kunde hitta en där idag. Vet inte hur vanligt det är att man säljer myskankor och gör man det är det kanske ungar. Vi får se. Maja har inte kommit tillbaka och vi misstänker att räven hittat hennes ruvningsställe. FY.

Ikväll blir det riktigt roligt! Då ska jag träffa mina gamla jobbarkompisar och snacka massa skit och dricka vin. Vi ska hem till Karin denna gången och vi ska träffas redan klockan fem. Ska bli kul att träffas igen nu har det gått en hel sommar sen vi sågs sist.

Nu ska vi äta frukost här och sen ska jag göra mig redo för denna förkylda lördag.


Känner ni hur höstigt det är idag?

Backuptider



Visst är det fint med fruktstegar? Stegar över lag är fina tycker jag och speciellt dom i trä. Bakom ser ni syrenskott som börja komma och täcka dom fula stammarna. Det blev så i år. Där ska bli staket så småningom. Gärna i kryssstaket älskling :D



Idag känns som en ypperlig dag att göra Backup på datorn och alla bildmappar som snart svämmar över på skrivbordet. Det blir ju ett antal bilder när man bloggar och många behöver man kanske inte spara på. Blir ju ett arkiv i sig att ha bilderna på bloggen. Men nu ska här rensas. Har fått låna en backup av min styvfar Jan.eric som jag har tryck på on nu. Tyckte jag såg att det var 78 min kvar på en mapp att tanka över. Suck. Men bättre att göra det nu än när det är försent. Sen har jag bara kvar att sortera alla bilder i mappsystemet.Familj och vänner/semestar/huset/djuren/trevligehter osv ja ni förstår. Kanske kommer min dator blir snäppet vassare om jag gör det också. Man kan ju hoppas iallafall.

Fasen vad persikorna är goda nu...Men nu är dom slut tyvärr måste ha fler i helgen. mums!

Snorig med feber...



Nej, jag har inte solat solarie haha dåligt ljus på bilden bara eller bra beror på hur man ser det ;) 

Det blir mysa för hela slanten idag. Morgonsömnen har vi tagit bort sen en tid tillbaka och nu sover hon bara vid två-tretiden. Jag la henne i sin spjälsäng och sa det  hemska ordet "nana" så ser man direkt i blicken att hon vet att det är dax för spjälsängen. Hon klamrar sig fast och läppen börjar röra på sig. Asjobbigt. Men det går bättre och bättre och igår somnade hon redan efter 10 minuter på kvällen. Jag tror inte ni förstår va det innebär för oss, mig eller Ella att hon kan somna själv. Det är nästan som om man tränat på gym och det börjar visa resultat. Jag känner mig nästan lite stolt som mamma. Haha.

Igår fick jag städat och snyggat till här hemma så idag kan jag bara njuta av att det är fredag.

Nu när hon är sjuk sover hon liten stund på förmiddagen också. Bäbä bä vita lamm skivan från Mormor går varm.


FÖRE & EFTER Ellas bord


Före ett tråkigt bord för 40 kr. Antagligen ett gammalt sängbord. Nu vitt och fint precis som hennes stol.Här kan man sitta och pyssla.Det är lite häftigare att sitta på en egen stol än i en barnstol.











Från och med nu blir det lite enklare...



Svärmor, Farmor, Mamma, Farfar, Pappa, Svärfar, Faster och Extra momor och Extra moffar.
Nu finns det en sida som heter bak. Dock är den på engelska så vi får ha oss en liten språkkurs först bara.

Säj häj till Up&Go!

100 år gamla brädor...



100 olika möjligheter. Vi ska göra nr 1 av dom och bygga ett....


















Nää det får ni se :) Eller har någon en gissning?

En äggkorg och en liten glasvas med sigill




       



från Skruf Sweden. Visst är den superhäftig. 10 kr och vaser i glas kan man inte få för många av. Tänk en ros i den. Så läckert. Äggkorgen är väl i nyaste lagret. Men det är en äggkorg och en sån behöver vi. Ella har den som förvaring för sina stenar. Men mest blir det nog att plocka in ägg med den. En 20:a gav jag. Som hittat!





trött...

efter sprutorna kan man lungt säga... Har tagit en powernap när jag mellanlanda hos pappa innan idag. Han tog Ella och jag sov... Sitter i sängen nu och skulle kunna somna på sekunden. Ska det vara så här nu! jag kommer ju inte kunna ta sprutor på morgonen och sen tro att jag ska kunna jobba. Får bli eftermiddagstiderna då så jag kan åka direkt hem. Jisses. Men det kanske blir bättre och kroppen kanske vänjer sig. Häst fick jag inte idag då serumet är "lite ovanligt" och svårare för dom att få tag i. Så jippie det förlänger bara veckorna ännu mer. Ibland ska man ha tur.

Har iallafall haft en fin dag förutom tröttheten. Mannen och dottern har jag satt i arbete haha. Dom drar ut spikar ur ett kommande projekt. Själv ska jag plocka upp leksaker från golvet för jag gjorde klassikern innan och trampa på en kalv. Just nu ligger det tandborstar, bongårdsdjur, bh-band, pusselbitar och handdukar över hela huset.

Det är så jobbigt bara att böja sig ner och plocka upp det...

Men jag ska göra det så får jag energi att visa er loppisfynden. Bra va ;)

Vita rockar & fem minuters-metoden

ska vi träffa idag. Först mina sprutor kl nio och sen Ellas första besök till tandläkaren. Vi får se vad hon tycker om det. Så vi är uppe tidigt här idag och faktiskt klara och påklädda, mätta och färdigbytta så vi kan åka iväg för dagens aktiviteter.

Igår storhandlade vi och det känns alltid gott att ha ett fyllt kylskåp här hemma. Åkte om Åkraberg och köpte två träd som ska i krukor och sen hittade jag en fin vas på loppisen. Blev en snabbrunda där inne för jag konstaterade snabbt att det inte fanns något spännande alls. Vi har börjat lägga Ella klockan åtta varje kväll nu för att få lite rutin inför dagis.

Vi har provat fem-minutersmetoden nu i tre dagar och det FUNKAR! Visst e det lite jobbigt. Första gången vi testa tog det 40 min innan hon somnade, nästa gång lovade metoden att tiden skulle halveras. Det gjorde den banne mig. Vi blev förvånade då hon nästan på minuten somnade. Igår var hon missnöjd över vårt beslut i en kvart sen låg hon och myste en stund med sitt lam och vällingen och somnade sen på fem minuter. Det är sånn lättnad när hon annars bara har somnat med mig. Jgah ar så mycket tid på kvällarna nu.

Vi får se hurdet går ikväll men jag är hoppfull och metoden verkar fungera. Två veckor brukar behövas för dom ska känna sig trygga med omställningen.

Någon som har provat den på sina barn?

OM! om om om...

huset bara inte hade legat i Veddige.... Det är så mitt drömhus ska se ut. Men så ska det inte ligga i Veddige bara....


KOLLA

Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!



Pluto och Kasper gillar Ella starkt, dom bor hos svärmor dom

Min infektion i luftvägarna har blivit mycket bättre och idag fick jag efter sex månaders väntan reda på att jag kan börja med sprutor om jag själv vill. Läkaren var bara orolig för att jag antagligen kommer reagera starkt när dom sprutar in häst i kroppen på mig och att det kann finnas risk för chock. Spännande! Inte så. Så jag kommer få sitta kvar en halvtimme varje omgång sprutor och bli övervakad så inget händer. Måste också ta två tabletter innan och fortsätta med medecinen som jag har tagit nu under väntetiden. Men äntligen kanske jag kan leva ett normalt liv med hundar och katter och djur lite lite närmre än att bara titta på. Kvalster ska jag få en spruta för också så totalt blir det tre för katt kännde jag inte behövdes då jag aldrig kommer skaffa någon med päls ;)
Så håll i hatten nu... om tre år är jag frisk! Imorgon börjar jag med tre sprutor VARJE VECKA i 15 veckor. Jag kommer hata Varbergs sjukhus efter det (igen). Sen tar man var sjätte vecka så det är ju lite humanare. MEN JAG KAN JU BLI FRISK!

Det är huvudsaken.

För 10 år sen gjorde jag detta första gången men då mot pollen, gråbo och hö, och det går fin fint att plocka in blommor och klippa gräsmattor nu så hoppas det komemr bli lika bra denna omgången.

Det tråkiga förutom att man blir hemskt trött i två dagar och springandet till sjukhuset så är det att man får så sjukt ont i armarna. Men vad är det mot att få gossa med en hund.

Puss på er det här ska firas med loppis och ett olivträd.

Återbesök

hos läkaren för min del idag! Jag ska dit och kolla mina värden gällande allergin och jag hoppas innerligt att det gett resultat nu. Pappa ska följa med som sällskap och hålla lite koll på Ella. annars kommer hon nog springa runt överallt i korridorerna på sjukhuset.

Nu först ska vi in och göra lite småärrenden bla kolla in en Shabby butik mitt i stan Östertullhuset tror jag det heter. Hon säljer en del antika saker och jag hoppas hon kan hjälpa mig med beslag till skåpet.

Så vi hörs ikväll!

Mysig dag i Morup

Åkte ut till Anna och Teo vid halv 12-tiden och kom hem vid halv sju idag. Det är så mysigt hemma hos dom att man inte vill åka hem. Så vi har lagat pannbiff med feta och färskpotatis med lingon och brunsås. Pratat och lekt med barnen, nattat och tittat på deras vind som är rena guldgruvan av saker. Jag drog ner en del och gjorde lite fint i deras kök av det jag hittade. Bor man på en bondgård så ska det finnas lite trälåder här och där ;) Så nu gör det det. Älskar att vara kreativ med det man har och göra det bästa utav det. Men det var inte så svårt med den rekvisitan. Sen fika vi och prata lite till sen kännde jag att jag kanske borde åka hem och natta min lilla fiskorv som var helt slut efter en dags lek med Teo.






Älskar bordet och trådrullarna



En stor fin tomtelåda att ha julklapparna under granen, men nu får Teo ha sina leksaker i den.

  

Underbara trälådor ni äro så sköna



På vinden fanns det massa fina glasburkar med lock som Anna fyldde med pasta och ris. Ser ni dom fina litermåtten i trä?



Glömde ju.. Näääsch! Vi talade lite om den lilla krumeluren i Annas mage också. Teo ska få ett syskon i Mars.
Det ska bli så mysigt!


 

Lite nytt i stugan och framtida tävling!




Lyktor från senaste loppisrundan. är väldigt förtjust idom här och kul när man hittar ett par. Kommer från Serholt såg jag. (Village). Gillar den råa stilen på dom. Lite stalllykta/båtlykta.





För et ttag sen kom jag över fyra stycken kotavlor, men mina är iof gristavlor haha. Men lika fina endå. Har tagit in två stycken och fundrar på om jag skulle ta och lotta ut en kanske. Skulle det vara ett bra tävlingspris?
Dom är ju så lättplacerade och lite oväntade detaljer gör ju ett hem.





En ko/gristavla till. Passar bra ihop strecken i tapeten i hallen.



Den här filten fick jag tag i när jag och elin var på loppisen sist. Fulaste jag har sett tänkte Elin nog haha men hon sa mer att den där kanske inte var nått att ha va?. Men jag gillade den endå på nått sätt. Bar runt på den en stund och tyckte om den mer och mer. Gillar att den har text och siffror på sig. Filten är en jubileumsutgåva för postverket och föreställer deras stämplar för olika städer och län i Sverige. Så det var väl stämpeltrycken jag gick igång på undermedvetet kanske. Nu är den min och ligger i soffan och jag tycker om den mer och mer.



En Zinkhin som ska få vara kruka till ett olivträd. Ska bara hitta ett lite sött träd först bara. Nu står den bara där och påminner mig. Älska zink!








Tjuvkik i Ellas rum!


Igår sprutade idéerna här hemma på mig. T var väldigt trött på mig där et ttag men det blev ju bra så då gör det inte så mycket hehe. Jag sydde en duk, ett draperie och två kuddar till Ellas rum. Han spakla och målade under tiden. Fördelning när den är som sämst. T är nämligen inte så dum på att sy så jag fick fråga hela tiden om hur jag skulle lösa lite kluriga saker. nu tänker ni vad kan vara klurigt med raksöm på en kudde och en duk. Jo men nu ska ni höra, En kudde är sydd i örngottsteknik och går att tvätta om man vill. Smart. Men för att klura ut det behövdes en och en halvs hjärna.





Ny duk på nymålat bord. Emaljskål köpt på senaste rundan för en femma.




Ellas nya fina bord i rött. Emaljpotta från Tradera. Knoppen känenr ni kanske igen sen innan, den blev pricken över i:et som jag då och då tjatar om.



Den stora kudden från Ikea har fått sig ett nytt överdrag. det är den som går att ta bort och tvätta om det skulle behövas. Svamptyget blev kvar en bit av när jag klädde om sulkyn. Tror det får bli en tuff svart kudde nästa gång.

Mera bilder och svar på vad draperiet ska vara får ni en anna dag. :D

Vi har tagigt bort kylskåpet





och flyttat det till ett annat ställe. Så för att dölja hålet som blev så sydde jag ett draperi av tyg jag hade här hemma. Vilken tur jag hade att tyget passade så bra ihop med den svåra färgen ljusgult. Detta är bara en tillfällig lösning fetersom vi sparar ihop till en diskmaskin som ska stå där istället.

Ja och vi har levt utan diskmaskin lika länge... eller jag har iallafall ;)
Men nu är det dax för det också haha

Nu i vinter har vi tänkt att det är kökets tur att få sig en makeover. Men vi gillar våra köksluckor så dom kommer vi antagligen bara lacka om till vitt.


Sover lite bättre nu...



tack vare att persiennerna kommit upp. Fiffig uppfinning det där. Inte är dom särskillt fula heller.

Det tog bara 10 år för mig att komma på att det kan vara bra att ha det så.
Första gången på 10 år sover jag nu i ett mörkt rum.
Lyxigt!





Pysseldag hos oss



Idag är vi barnlediga och går över hela huset på oklara saker. När man har fyra händer så blir det lite gjort faktiskt. Även fast vi inte riktigt vet var vi ska börja.Jag syr och fixar med Ellas rum och T bygger klart lite småsaker här och där. Nu målar vi om vart annat och springer runt som yra höns här med varsin pensel och fyller i vit färg där det behövs.

- Sitt onte där nu Lina, vi har hur mycket som helst att göra!


Hej!

Ps: Kommer lite fina bilder sen på vad vi pysslat med.

Kramis

Blocketfynd

Igår tittade jag lite snabbt på Blocket och ramla över det här skåpet. Först tänkte jag att gud! Hur kan man måla det blått. Vem köper ett sånnt? Kanske en som inte har råd med ett vitt helt nytt från Mio antagligen. Så nu ska vi ta pick-upen och åka och hämta vårt skåp. Har jag tagit mig vatten över huvudet? Bredden på det är 124. Det är precis att det går in i matsalen på den "tomma" väggen. Tänk vilken förvaring det blir! Hoppas nu bara det är så fint som det ser ut. Men för 500 kr så tar jag chansen!

Lycklig!





 

 

Ja ni förstår vilken potensial skåpet har. Nu ska jag bara hitta svarta ringar som på bilden nedan. Ingen som råkar veta var man hittar dom? Jag får nog börja med att slipa lite innan jag sätter pricken över i:et.




Leo

Leo mår bra igen! Han är sådär go och mysig som han ska vara. Han går på kattmorfin och antibiotika och har det hur bra som helst i sitt lilla lyckorus här på dagarna. Går jag till köket så är han snabbt efter och hoppas på att han ska få mat. Så allt är verkligen i sin ordning. Och flugorna lever farligt igen. SKÖNT!

Han hälsar och tackar här för era fina små ord. Det var med er hjälp han tog sig ur denna "förkylning" 





Nytt i höstgaderoben



Linne från JC-rean (jag som aldrig handlar där har fått upp ögonen för dom igen faktiskt) Tror jag gav 69 kr



Smycken. Gladast är jag för plastrosen med svart kjedja. Diademet hittade jag samtidigt, båda från JC. 19 kr st. Silverhalsbandet med tygknutor är från indiska och såklart på rea den med :D



Tuff i höstvimmlet ska jag vara i dessa glitterleggins. H&M



Har äntligen fått bytt ut min bruna väska till en från Gina Tricot. Facken där fram är perfekt blöjförvaring. Man måste tänka praktiskt när man inte har skötväska. Älskar väskor med många fack! Går även att göra om till ryggsäck när jag nu ska använda den funktionen?


Svag för dlmått



perfekt slitna och fungear lika bra som dom i plast och rostfritt! Men mycket vackrare att titta på. Så fort jag ser en på loppis så vill jag ha den, men nu har jag så många 1 dl mått så ska jag köpa så får det bli större mått. Konstigt att siffror fascinerar mig så? Kanske för att jag både hatar och älskar dom samtidigt.

Skogspromenad


Häromkvällen tog vi oss en liten promenad i skogen på jakt efter guld. Jag har hört f¨rån flera håll att det finns fullt med guld nu. Men inte där vi gick, däremot hittade vi lite av det blåa guldet och som nu liger frysta i vänta på att bli blåbärsmuffins. En mysig kväll blev det iallafall.
















Snart loppis med Elin



Tänkte ni kundefå njuta lite av blåklinten som blommar i trädgården. De har fått blomma lite som det vill i vår trädgård i sommar. Men igår klippte vi gräsmattan och vipps så hade vi gräs. Äntligen ser det inte ut som en leråker framför huset.

Nu ska jag piffa till mig och sen ska jag väcka en liten skrutt som sover alldels för sen eftermiddagssömn.

Imorgon visar jag er om det blev några fynd.

Pannkakor






kan man äta ofta! T hade tänkt att vi skulle göra det också iallafall fram till jul. Tyckte han var borta en bra stund. Tre omgångar med smet hade han gräddat. Jag är fortfarande mätt.

Ikväll har vi varit ute i skogen, ett inlägg kommer senare. Nu ska jag mysa ner mig med Ikeakatalogen och kolla lite bloggar.

Trevlig tisdagkväll på er!

När Ella får besök...



kan hennes kompis sitta brevid henne i en likadan matstol. Denna fina hittade vi i sommar. Den är i riktigt bra skick och har säkerhetsband. Vi gissade på 80-tal på den här? Men fortsatte man tillverkade sånna här matstolar då ? Kanske man gjorde. Någon som vet? Vi betalde 75 kr som säljaren ville ha. Ett klipp alltså.


Skolplanscherna är uppe


Har länge velat ha gamla skolplanscher på väggarna, men inte hittat några. Tills min favoritbloggare hade kommit över ett parti och sålde av några. Man fick vara först till kvarn och vi fick vårat andra val som var spindel och orm. Dom är riktigt coola och välbevarade. Tycker dom passar fint ihop också och på kvällen när man tänder ljuslyktorna under så blir det så fint. Skulle kunna ha hur många skolplansher som helst! Nästa får bli motiv med blommor till sovrummet.

Kolla in Josefines blogg här








Ni som känner mig vet ju att jag antingen har det mest makabra hemma blandat med nått gullisnuttigt. Antingen svart eller vitt. Synas eller inte höras. Hårt eller mjukt, alla mycket fina kombinationer.




Jag har ställt dom mot två Ikea lister. Perfekto!

Har ni några skolplanscer framme där hemma?

Update Leo

När klockan var runt elva blev Leo sämre... han började halta och orkade inte hoppa upp till vattenskålen. Så jag lyfte upp han för han såg ut att vilja ha vatten. Men han drack inte, förens jag gick ur rummet och satte igång rinnande vatten. Skönt. Sen halta han tillbaka till sängen och somnade. Så jag ringde min mamma och bad hon följa med till Viskadalens djurklinik utanför Veddige. Så klockan två åkte vi och då var han slö. Väl där fick vi komma in direkt och Leo började fräsa direkt. Så mycket att en sköterska fick hjälpa till för jag kunde inte hålla fast honom när vetrenären skulle undersöka. Men han hittade ingenting mer än att han var öm överallt. Sen tog han febern. Den låg på 39.8 det ska det inte göra på en katt. Då är dom sjuka. Så snabbt antibiotika och sen fick han vila lite. Nu har jag fått både smärtstillande och mer antibiotika som jag ska ge han här hemma. Fick lite specialmat som ska få igång han också. Men nu för en stund sen kvickna han till, fräser inte och öronen rör sig och han verkar nyfiken på ljud. Men han är sleten. Så hoppas han bara blir bättre nu. Anatgligen har han fått ett virus eller en infektion. Men tänk om jag hade väntat med att åka? Vad hade hänt då. Den här dagen har varit sååå jobbig och jag fällde faktiskt en och annan tår inne hos vetrenären.

Nu har jag själv tagit igen mig efter pärsen. Jag har sovit i två timmar. Det är fruktansvärt att se sitt djur så sjuk.

MEN dieten verkar fungera, Leo kan stolt meddela att han är 1,2 kilo mindre katt och v'äger bara 6.5 kilo nu. Ett kilo till tyckte vetrenären.



Leksaksförvaring



När vi var i Ludvika i sommar så ville T besöka sin tjejkompis mamma som dom ofta bor hos när han hälsar på där uppe. Regnet öste ner och vi visste inte riktigt vad vi skulle hitta på så vi körde runt tills vi hittade hennes hus, som iof inte var så svårt att hitta eftersom hon bodde i ett slottliknande/herrgårdsliknande hus mitt i Ludvika. Det var ganska sent på lördagkvällen men hon var hemma!
Vi satt där i nästan två timmar och prata med henne och vi berättade lite om våra loppisrundor och hon har alltid älskat det själv att gå och leta fynd så hon visade oss runt i huset och berättade glatt om alla saker. Men nu skulle huset säljas eftersom det var för stort för henne och hon kulle börja sälja av. Så hon frågade om vi ville ha två stora trälådor som hon hade på vinden. Man kan aldrig få för många sockerlådor. Dom här var helt perfekt för alla leksaker som Ella har. En är full med nallar och gossedjur och den andra med diverse leksaker. Perfekt höjd så Ella kan välja själv vad hon vill leka med.

Det är något speciellt med trälådor! Extra fint när dom är märkta med text.

Tjejfika hos Jannike




När Janna är hemma i Varberg brukar hon alltid samla alla tjejer på fest eller fika. Hon och Jonas bor i Stockholm annars men kommer båda från Varberg. Idag hade hon bakat en supersmarrig chokladmoussetårta med handplockade blåbär från Håstenshallen. Det ni! Den avnjöts med det senaste skvallret såklart.






Lisa, Elin och Jennie...



Jannike och Jennie



Två till fikasugna tjejer.




Jannikes mamma har en fantastisk smak när det kommer till inredning. Kanske skulle jag gått loss med kameran men får göra det nästa gång. Kolla in trägolvet :D Ella leket med Lokes leksaker som hon hittade lite här och där. Loke är Jannikes brorsbarn och passande nog fanns det en tripptrappstol som Ella fick låna av Loke.


Vetrenären

Leo är sjuk, han bara sover. Är inte sugen på mat! Mycket märkligt för att vara min katt. Han spinner inte utan bara fräser och morrar på mig. Något är verkligen fel och jag hoppas vetrenären kan ha svar på vad klockan halv 3. Mitt kattmammahjärta blöder av oro. Han orkar knappt gå och dricka vatten och vill bara vara ifred. snyft.

Min lille bebis är dålig

Sommarpärlor 8


Söndagmorgon...

Ella leker med sin docka tim, han har inte varit intressant innan men dom sista dagarna är han hur spännande som helt. Han kläs på och av. Får testa hallsband och armband och så ska han ju matas och pussas på. Kanske dax att köpa lite dockkläder till han eftersom han bara äger ett par kalsonger nu.

T sov när jag kom hem igår han skulle upp på Bockpremiären kl halv 4 imorse. Han har ny bössa som han fullkomligt älskar och den går precis som han vill. Bra där. Så vi får hoppas att han har det bra under sin gran eller var han sitter... det regnade ju lite imorse om man säger så...Men nu lyser solen så jag hoppas att han torkat lite. Det är ju frivilligt det där med att gå upp tidigt och -+-ut i skogen och sitta still och bara vänta. Man kan ju också bara ligga kvar i sängen och mysa med Leo och Ella.

Leo föresten har rasat i vikt. Han är "smal" nu... gick hur fort som helst med det där dietfodret. Nu sover han nästan bara hela tiden och har knappt någon energi alls. Som en vanlig katt alltså. Tror han har gått på överenergi av all mat innan. Eller så är han bara sur.



Modell för en dag

Idag har fyra tjejer fått känna sig som modeller. Vi blev sminkade en efter en och sen fick vi byta om snabbt som attan och ställa oss framför en fotograf. Fort gick det och det låg kläder och skor överallt i vårt lille omklädningsrum på två kvm. Jag skrattade många gånger åt fotografen när han bad mig posa. Men sen när jag såg bilderna så ser det bara helt naturligt ut. Man ser inte hur jag står med ben eller håller armarna. Man skulle ha hans fantastiska ljussättning med sig överallt så fort någon försöker knäppa en bild. Riktigt roligt upplevelse var det och jag fick med mig många fina bilder hem.








Sommarpärlor 7


I goda vänners sällskap





Fina kladdkakan med glasyr 

Smält 200 g blockchoklad med 200 g smör
Vispa 3 ägg med 2 ½ dl socker
Rör ner chokladsmeten + dl mjöl

Grädda i 175 grader i ca 320 min kakan ska vara lite kladdig när du tar ut den, stelnar sen

glasyr:

Smält 150 g blockchoklad med 50 g smör + 1 dl vispgrädde blanda och låt svalna. Smeta över kakan som du gräddat i en avtagbarform som du först smörat och ströbrödat.


Servera med grädde, glass eller yougurt med pressad lime i som jag gjorde men glöm inte att du måste ha vaniljsocker i yogurten ;)

Då var det dax!

Har precis provat mina tre outfits och jag hoppas det är en såpass proffsig fotograf att hon/han säger till mig om jag ska ändra på något. Har med mig fyra ombyten och en kavaj och en liten jacka. Känner mig ändå nöjd med att jag hittade något här hemma. Ska ha ett Gina T linne under på en av bilderna och jag märker att Leo har gått loss på det så förhoppningsvis kommer vi gå förbi en Gina butik i Götet så jag kan springa in och fixa ren ny utan hål lite här och där. Nu ska jag bara fixa naglarna och ta med produkter till håret sen är jag redo. Jag blir upphämtat vid ett-tiden och fotningen börjar vid fem så det kommer bli en lång dag.


Men roligt ska det bli! Härligt att få bli ompysslad och fixad med efter ett år och lite till mammasunk.

Nu ska det lagas mat och bakas

För klockan sju ikväll kommer Jessica och Mikael och Anna och Markus hit för en bit mat. Kanske slänger jag fram Singstar när grabbarna fått i sig lite. Kanske ska dela upp oss bland varandras partners och köra en riktig tävling. Fast det är lite fusk eftersom Jessica och Mikael haft vårat hemma hela våren och sa hon att dom sjöng varje kväll när barnen somnat? Nä det måste ju varit när barnen fortfarande var vakna.

Nu ska jag och Ella baka en smarrig chokladkaka med chokladglasyr som vi ska ha till efterrätt.

Föresten imorgon ska jag iväg på en modell-för-en-dag grej som Anna tagit med mig på. Man blir sminkad och stylad med tre medtagna klädombyten och så får man sen köpa bilderna om man är nöjd. Kommer nog bli en riktigt kul dag i Göteborg. Ett inlägg om hur det gick kommer på söndag.

ha en bra fredagkväll!

Köket



i snart ett år har vi pratat om att ta ner väggen mellan kök och matsal men igår kom jag på att det nog inte var så dumt att ha kvar den endå. Flyttade nämligen slagboret som stått på andra sidan av väggen till köket och vips så kom jag på att man kunde göra en liten plats att slå sig ner föär en snabb frukost innan jobb eller lite prat. Den vita stolen är en Ikea som någon målat vit köpt på loppis såklart för en 40 kr och den andra stolen som jag gissar är 40 år gammal om inte mer är från Faster Yvonne och kom tillsammans med den turkosa. Dom är syskonlika eller hur :D Men den bruna är lite mindre än den vita. Kobringaren öängst upp i vänstra hörnet på hyllan är ett annat fynd från sommaren samt den lilla fina trähästen. Boken Bara bär tittar jag flitigt i nu när det finns så mycket bär och frukt i naturen. Märkte också att jag fått in lite av det temat med måttenheter och bringare utan att tänka på det.

Sommarpärlor 6


Lite fynd från sommaren

Äntligen känner jag hur alla små saker faller på plats här hemma. Man ska inte skynda för mycket (som jag vanligtvis är duktig på) utan var sak får ta sin tid. Kommer säker flytta runt på saker endå men saker jag släpat hem från loppis har börjt hittat sin platsr. Såhär ser det ut nu.





Den här stolen har jag inte hittat på loppis utan istället fått av min faster som skulle rensa sin loge från "skräp" Där stod den här  fina stolen i underbar ljusturkos färg.  Nu står den ren och fin i sängkammaren med en lykta och plats för att tömma sambons fickor ;)



Älskar denna lampan & jag menar verkligen älskar!



Lööööver it! 




En gammal ölback från en Faluloppis. Lite dåligt med öl i den bara.



En gammal lanthandelkorg som får förvara potatisen. Den går också i turkost och kommer få byta plats med tidnings(kund)korgen i sovrummet som är i stål.



I den här kan man ha bullar och kakor eller dekorera fint till jul.



En vacker tallrik för 5 kr

Edaskåpet är på plats

Hittade ett bättre skåp på min favoritloppis = det krävdes inte lika mycket förarbete innan det kunde bli vitt och komma upp på väggen. Nu är det målat och hänger på plats. Nästan alla färger får plats i det. Det blev ett litet ögongodisskåp.det ska på en liten hasp på det så fort jag hittat en sån jag vill ha. Det är svårt att fota men fönstret på skåpet är perfekt slitet och kanske kanske kommer jag gå över med ett slippapper och rugga ytan ännumera nu när den är nymålad.















Sommarpärlor 5


Sommarpärlor 4


Fixar dag

Det är precis vad vi haft här hemma. Jag har kommit över två superfina skolplanscher som vi satt upp idag. Köket har även fått ett lyft. Men efter all städning sen klockan 8 imorse är jag helt slut nu och gjorde mig lite till med plommonkräm nu på kvällskvisten och den gjorde mig sömnig. Imorgon blir det festligheter i huset. Då får vi gäster. Så bäst att vara utvilad.

Godnatt på er!

Sommarpärlor 3


Ni kanske märker att här händer grejjer...

Hoppas ni gillar det också? Kännde jag behövde lite nya fräsch design på stället.  Det kommer bli lite ändrad rikting sen här inne men jag tänkte smyga fram det. Så jag hinner vänja mig själv också.

Hoppas ni haft en skön semester och att ni hittat på massa kul och massa ingenting. Det har vi!

Sommarpärlor 2


Sommarpärlor 1


Tillbaka på bloggen!

Jag önskar jag hade suttit här med en sprillans ny dator men istället har jag nu skaffat ännu ett handikappshjälpmedel till min dator med nio liv. Ett nytt tangentbord. Min bärbara dator kan inte bli mer stationär en såhär. Jag får ösnka mig en ny i julklapp eller nått... eller rean efter jul kanske. Suck! Men det funkar ju fortfarande gör ont i mig att köpa ny på nått sätt. kan jag lägga av?

Helt underbara fyra veckor har vi haft semester, jag har tagit igen mig en extra vecka. Men nu känner jag att batterierna är laddade och jag längtar till hösten.

Idag har stora tjejen varit på dagis och hälsat på. Lekt med fyra nya kompisar som hon ska gå med till hösten. Vi fick vara med på deras inskolning eftersom det var så få barn idag. Så nu har vi bra koll på vad vi behöver och vad Ella ska hålla hus när jag börjar jobba igen. Antihalksockar och en tuff Kånkenryggsäck och såklart en märkpenna till kläderna.

Nu har jag lite bilder att tanka in både från den lilla och stora kameran och sen kommer jag spotta ut inlägg på sommarens aktiviteter... ni kommer vara så trött på mig :D

Hoppas ni haft det bra och ni har lust att hänga med oss på bloggen nu i höst! Vi har en del spännande projekt på gång som alltid här ingen rast ingen vila... eller hade vi precis haft det i fyra veckor???

puss

RSS 2.0