Nytt fynd?



Häromdagen så var jag på stan och såg den här läckerbiten. Tog så klart en bild för att kunna visa hemma. Fick ett Nej!, MEN så efter lite egen betänketid så var det grönt ljus... bara så. T hade ändrat sig och jag fick som tur var tag i min snälla mor som var i stan och, skon fanns kvar på hyllan i hans strl 43. Skon är mjuk i skinnet och lite nättare. Kostymbyxorna är ju slimfit så vill ju inte råka ut för nån Ville Vessla effekt i kyrkan.

Jag älskar att fynda. Pris 250 kr. Före rean 900 kr.

Var det det ett bra fynd? eller är det våren 2006 som blivit osåld tills nu? Hon i kassan var jäkligt snabb på att påpeka att det inte var bytesrätt nämligen.

Fin dag i trädgården!



Äntligen har min Dalia vågat sig på att titta fram.. bättre sent än aldrig!

   

Fasters pall fick sig lite färg och blev såhär fin!



Dax för tak och jag måste seriöst lägga ner min Britneyfrisyr.




fyrtumsspik betyder max fyra slag...




Vissa maskiner får jag inte leka med.

     



T byggde ett sandbad till hönorna, jag försökte rädda min gräsmatta som haft brädor på sig, snyft. Sådde i för att se om den går att rädda. Hoppas på mer sol nu.

När ska du ta dina "lådor?"

Ni vet alla dom där lådorna man har hos sina föräldrar. Dom som är överfulla med skolgrejer, bebisleksaker och saker man kanske " kommer använda någon dag". T:s mamma tyckte det var dax nu... Min mamma har vart på mig i många år och om vi kommer ha lika kul att gå igenom mina saker som med T:s så kan jag gå igenom dom imorgon.
Kolla här:





Alla bebislådor gås igenom, T har ju en syster också. Men på många av dom blå plaggen fanns det mystiska fläckar lite här och där. Jag skratta så jag höll på att dö. Tillsut vägrade T vända på vissa kläder. Men vi hittade lite fint som Ella ska få ha, ska fota detta så fort jag hinner så ni får se.



Alla saker skulle gås igenom och berättas minnen om, den här mössan är något sorts syslöjdprojekt som T var måttligt stolt över. Jag och hans mamma fick snällt säga att allt går inte att spara på allt man måste våga släppa taget. Tur hon var där. I handen ser ni The Nalle!



Detta är en av mina favoriter, Bamse med moppemurra!



Eller denna, En huvudlös tomte som T haft på sitt rum. Huvudet fanns såklart också med i lådan och tillhörde en tjej med långt hår. Men inte ens det kunde rädda tomten om att få följa med hem.

I dagens HN...

Står det att dom funnit ett lik i Tvååker, dom tror det är ett styckmord. Dom säger att dom funnit vad vi tror är en "hel kropp" och dom är osäkra på om det är en kvinna eller man. Har man då verkligen hittat ALLA delar?

Bara en liten fundering från min sida...




05.30

Ringde mobillarmet, T skulle upp och ladda bössan! Nu sitter han i morgondagget på nån åker i länet! Själv ligger jag och fisen i en varm säng...

Fast vi ska gå upp nu är det tänkt! Idag ska jag tokbygga på ankornas hus! Vill få det klart nu! Efter igår ser det ut så här!
Takstolar och lite klädselbrädor på plats! Man börjar se hur deras lyxvilla kommer se ut nu! På framsidan har vi valt att inte ha något fönster så dom får vara lite ifred, speciellt om dom kuckilurar och skaffar små bebbisar. Men på sidan sitter ett fönster gjord av en glashylla som blev över efter Ellas klädskåp! Fönster är ju skitdyrt att köpa så man får vara lite smart! Ankorna får även isolering eftersom deras tassar är köldkänsliga och ankorna ska akta sig för drag. På golvet blir det cutterspån och på sidan ska det bli en stor dörr(vägg) med gångjärn som går att öppna vid städning.




 
Knuff inspekterar att det blir rätt gjort!



Bästa vänner i våt och torr mark!

Nu ska vi äta frukost!

Min färgglada tjej!



♥ Älskar dig! ♥

Äntligen klar(t)!


En båt får en flaska slängd på stäven, Ett tak får en krans när taket är täckt, Vårt hus får en tavla på väggen.



En trumpinne från Scorpions och ett plektrum från Judas Priest, signerat av Klaus Mine och KK Downing, inramat av Gallerix, fixat av världens bästa flickvän.



SwedenRock fynd! 2007 och 2008.


Otroligt!

Åkte ju in till stan idag för att träffa mammor i grupp! 9 mammor alla över 30 några över 35! Jag var så yngst! Många hade redan barn sen innan, vissa en, vissa två och andra tre. Kännde inte riktigt att jag passade in, så ska se om jág kanske får hoppa över till en annan... men ska ge det lite tid... Fick vägt och mätt lillan iallafall. Honär nu 7 veckor och 2 dagar och väger 5500 g och längden är 58,5 cm. Hennes mamma ställde sig också på vågen! Med glädjande besked. -1 kg sen sist! Exakt 76 kilo!
Från 92 till 76 på 7 veckor och 2 dagar! - 16 kg! Jag e på rätt väg! T har har sagt att jag får välja en ny kamera eller ett par nya glasögon om jag når mitt mål 68 kg! Nu hänger det ju på mig om det ska dröja 3 år eller några månader innan jag kan visa er bättre bilder eller om jag vill se bättre (ut).


Men till rubriken otroligt! Jag tänkte kolla in om det fanns nått tll svägerskan som fyller 20 nu i dagarna i Gallerian, och går mot sminkaffären. Kommer in där och ser skyltar 6 plagg för 250 kr eller 50 kr st! Nedanför hänger sjukt många Bh:ar . Min hjärna kopplar rätt snabbt här... Change... REA!...Bh:ar stora som Hängmattor... men jag fick fråga kassörskan två ggr om dom inte skrivit fel på skyltarna.. 50 kr plagget?

-Stämmer priset?
- Ja då, affären ska upphöra, så vi säljer ut allt vi har!
- Du skojar med mig!
-Nej då, men vi har nästan bara stora strl kvar!
- Du gör mig väldigt glad när du säjer så
-haha jasså...

Jag kännde mig som August Glupsk i "Kalle och chokladfabriken"

Det som fanns kvar på pinnarna var "bara" allt efter bokstaven D...Jag hittade även en som var FÖR stor! Hallelulija moment! Jag var lätt snyggat i omklädningsrummet!
Så 5 Bh:ar ska sova brevid mig i min säng i natt.. kommer inte släppa dom ur sikte! En var faktiskt en bikini överdel.. bara en sånn sak!

Det sjukaste av allt är att jag betalade endast 250 kr för 6 st men som i själva verket skulle kostat 1880 kr

Thats what i call jävla bonnröta att jag gick förbi affären!




mmmmmmm...



En blåsvart bikinitopp, en svart "känna sig fin i" En "syns inte genom vit tröja" En "push"
En med "spets-syns-lite-sådär-sexigt-syns-under-linnet-bh.

HAHA, Gekås släng er i väggen!

Hade vart kul...

om någon av mina 70 dagliga läsare ville vara med och fira 1-årsdagen! Fegisar!








Ett litet paket kan bli ditt!
Tävligen pågår till den 6 sep. Fram till kl 21.00
Vinnaren meddelas på sin blogg eller mail.

Gissa om jag e glad!



Den här lampan köpte vi på Ikea! Snygg tänkte vi, trasig vad var den var! Den är så sönder så att en elektriker kunde inte ens laga den... iallafall... Vi har ju tänkt lämna tillbaka skiten länge men inte hittat kvittot! Överallt har vi letat, och nu hittade jag kvittot i skötväskan en månad senare, mellan blöjorna låg det hur det nu hamnat där! Jag tittar på kvittot och upptäcker att lampjävel kostar 599 kr helt galet, det är ju en gaderob och fler vita lådor som vi saknas i klädkammaren...

Glad jag!

Älskar...



mitt nya nagellack! Snyggt nu till hösten! Fast idag är det väldigt soligt och väldigt varmt ute fast kl är bara 8! Inte så höstigt med andra ord! Ska in på mammagrupp idag kl 13.20 nått och bara en sånn sak kan ju vara spännande... ska se om jag kan leka lite papparazi! Sen tror jag husmusen ville ha med oss på en Bowling ikväll! Hade så gärna velat klå T så det skriker om det... men jag är lite orolig över mina naglar... Får skylla på det om det går åt fanders!




Gårdagens fynd var denna väska som ser helt galet guldig ut på bilden, men jag lovar att den är mörkt mörkt brun! 149 kr på H&M! 10 % rabatt var det med... Cloetta sponsrade H&Ms clubbdagar i aug. Jag fick en Pollypåse!


Mammor på stan!

Då har man blivit en! En sånn grupp som går på led och tar upp gatorna och torgen med barnvagnarna! Men så mysigt det är! Igår träffades vi över en stantonssallad hemma hos Charlotte (svart tröja).
Tiden gick attans så fort, och jag var säkert ute tre ggr och bytte tiden på min p-skiva. Vi hade ju massa som skulle disskuteras, erfarenheter som skulle delas, och en del tips att testa. Alla vi hade samma mödravårdstant och samma försäkringstjej... rätt lustigt!
Theo, Vidar och Ella hade också en del att prata om.





Theo pratar Ella lyssnar. Vidar passade på att ta en nap!



Ella var rätt nöjd med situationen. Allas bebbar är så lika sina pappor!



Barnvagnsparkeringar hittade vi på Ströget! Tre trötta bebisar och tre fikasugna mammor! Vi bestämde att göra om denna roliga dag näst nästa torsdag! Ser fram emot det!

Lunchplaner!

Idag ska jag träffa två tjejer från föräldrargruppen! Anna en av dom ringde och bjöd in mig och Ella på en lunchdejt! Ska bli spännande att träffas och se deras två små pojkar! Sen håller jag mig nog kvar i stan och möter upp T som ska klippa sig och färga håret mörkt! han är så fint i mörkt hår! Jag börjar få lite panik så som han piffar sig med ny kostym och frisyr. Själv ska jag "försöka" komma i en gammal nyårsblåsa...  Idag ska jag passa på att gå in på Mello en sväng också! Har ju börjat få upp ögonen för det danska barnmodet ju! Sen behöver jag en handväska, en rymlig. Är inte riktig vän med min skötväska tyvärr.

Idag ska mina fynd nagellacket, kjolen och baskern på!

Ha en bra dag!

Och T som är färgblind med...



Ögonporr för en färggalen och sin-sak-har-sin-plats-tjej som mig!
Ska lätt ha mina böcker såhär, glöm strlsordning...nu är det färg som gäller!
Se fler hyllor!

Bloggen 1 år!

Tänk vad fort det går! För ett år sen flyttade jag ut på landet, lämnade min lägenhet och trygghet och bosatte mig i ett "hus", utan toalett, sovrum eller möbler! Jag tog med mig mina kläder och min papegoja och flyttade in på 52 kvm ihop med mannen i mitt liv! Jag har aldrig ångrat mitt beslut. Nu har jag både toalett och dubbelt så stort! Mina kläder har fått en Walk-in-closet och min papegoja har fått en kattkompis! Jag har fått så mycket mer att leva för och tillsammans med T har jag fått en underbar dotter! Och tack vare er bloggläsare som följer oss varje dag har Bloggen blivit en del av mig, och våra familjer och släktingar som både bor nära och långt bort kan följa vad som händer med Ella, huset och vad vi hittar på härnäst!
Jag skriver inte för att jag måste utan för att jag vill och så länge det känns så kommer jag fortsätta dokumentera vår vardag.

Tack! ♥








Ett litet paket kan bli ditt!
Tävligen pågår till den 6 sep. Fram till kl 21.00
Vinnaren meddelas på sin blogg eller mail.


Gekås


Här är lite bilder från vår dag igår! I slutet var vi så trötta att vi skratta åt allt.
Det var vår bil och personalens bilar kvar ni vi åkte hemmåt typ. En riktigt kul dag kväll natt i shoppingparadiset!





Man har rätt kul när man är trött! Förutom mina fynd så blev det konserver och det "vanliga" Hittade en fin tvålpump till köket, gröna glas och en bakform i form av ett hjärta. Hittade även vit sprayfärg och penslar billigt!



Vi var även dagen till ära klädda i likadan stil, jeanskjol och svart tröja.



Mina fynd till födelsedagsbarnet: 4 DVD filmer, En snygg tjock-tröja, Nöt Creame, en filekniv till makrillsfisket och en "gör-din-egen-barnvagns-skylt" Förutom detta så får han en snygg Puma väska från Intersport att ha till jobbet!  Hoppas han blir glad nu!



Till mig själv blev det en kjol, som både går att ha kort i midjan såsom hög. En svart basker och ett mörkt vinrött Maybelline nagelack. Köpte även den fulaste BH:n dom hade. Den var så ful att den säkert hängt där sen 1986. Men skiten passa perfekt så den fick motvilligt följa med hem. Vissa ögonblick tar jag med mig i graven, detta var ett sådant.



Äntligen en välbehövd kebabtallrik med värdens största pommes i!



På Sko-Boo fick man ta gratis lådor. Toppen... Dessa passade perfekt i Walk-innen och ska kläs in i tapeten
som blev över.

Min bästa vän...

har fått ett virus eller två... Måste checka in han på pc-sjukan! Han känner sig seg och har problem med både minnet och orken.

Så om jag blir bloggborta ett tag så vet ni att min vän bara är inne en sväng för hälsokontroll!


Jag har aldrig...

varit på Gekås i 6 timmar innan.. Jag och Jess åkte dit lite spontant idag på eftermiddagen... Vi kan inte ha missat en enda hylla. Har precis landat här hemma nu.. kl är 23.00 strax! Oh my good som Janice skulle ha sagt! Tyckte precis jag hörde Ella säga Gekås... jag måste gå och lägga mig...

Återkommer med mina fynd imorgon!


Den där kameran...



always in my face!

Tuffa babylkläder i höst!

Lilltjejen börjar bli stortjejen! Är helt kär i småfolkets grejer... och Molos babykläder! Hittade lite ögongodis på en sida som just sålde dessa klädmärken till bra priser. Kanske ska man kolla efter dessa på tradera! Men jag har inte fattat grejen där inne än... så jag får väl ta och göra en provauktion någon dag! Så man lär sig!
Dessa plagg hoppas jag snart hamnar i Ellas klädskåp i höst!








Allt kommer från http://www.luckylittleme.se

Vackert!

Denna dopklänning hade kunnat vara en stand-in om inte T:s passar när det blir dax. Men den är för dyr tyvärr.




(Bild från Russinet.se)


Jag börjar morgonen...

med lite wasabiärtor och att avanmäla mig från massa skräpmail på hotmailen... Har även läst lite Amelia och hunnit med en go allergichock...

Jag är mest orolig över Ameliagrejen...Hur långt bort är Ica-kuriren Karin?

Nya tävlingar!



Tävla hoss Tumadre om ett presentkort värde 300 kr. Hos Klara färdiga gå - www.klarafardiga.com 
hittar du bland annat massor av skojiga pepparkaksformar,
muffins/cupcakeformar, barnkläder, leksaker, heminredning m.m.




"Jag tävlar om ett valfritt plagg från Lollopard på Robins Garderob http://robinsgarderob.blogspot.com/ Coolaste barnkläderna i stan... TÄVLA DU MED"

Vi tävlar om ett par tuffa byxor här!




Charmtrollet!



Tar sig ett bad inför tv-inspelningen!

Jag blir så trött!



Påväg till Peder Lamm i Söndags.. vad står inte påvägen då? Jo mycket riktigt ett Lamm.


Tror fåren har varit precis överallt i hela Torpa snart!

T shoppade loss!

När T kom hem i fredags hade han vart i en barnklädesbutik som ligger i samma hus som dom nu renoverar!
T fyndade lite dreggelkragar och en söt mössa.. sen det bästa av allt en rosa napphållare!
Den rosa dreggelkragen ska Ella få ha på kräftskivan... mycket passande!








Första andra tredje, såld eller?



Vi åkte från sol hemifrån tidigt på lördag morgon för att ställa oss i regn i Halmstad.
Utan paraply och jacka på mig! Bra! Så Ernst lånade ut sitt paraply... Det du mamma!
Efter en stund kom en producent ut och ville se vad vi hade med oss, då sa vi att vi hade ett skåp i bilen och då hämtade hon Peder Lamm som följde med. Det diggade skåpet som fick följa med in för värdering!



Vi slapp alltså kön... Ella myser under pappas jacka!



Väl inne förtsår vi ganska snabbt att det är inte en värdering vi ska vara med om utan en tv-inspelning...För under tiden vi visar vad vi har i bilen så filmas vi.. även när skåpet bärs in så filmas vi...Vi ska alltså vara med i TV, harregud!



Det blev en lång dag! Vi väntar tålmodigt efter att vi fått i oss lite lunch! De vill inte säga mycket till oss för att vi ska se lite "förvånade ut på bild" när Peder berättar det han vet! Jag ringer min chef och frågar om jag nu slipper presentationsteknikkursen eftersom jag tycker detta är the final test!



Precis innan vi ska inta våra positioner framför kameran kommer ett annat "objekt" inrullandes.. En stor jävla brunbjörn från Ryssland som stått på ett hotell i Sverige sen 1987 då den blev uppstoppad på beställning! Vårat skåp ser genast litet ut! Björnen var 2.10 lång!



(lånade en bild Jennie ;) )

Tagning! Vi får reda på att skåpet är från 1920-talet Och Kinesiskt! Poppis på 30-talet i Sverige då alla skulle ha just denna stilen hemma! Peder gissar att vi ska få 3000 eller mer på Auktionen imorgon! Vi tycker väl det är ok, fast vi gillar ju skåpet... men vad gör man inte för bra tv!



När jag springer iväg och skriver pappren med Anders på Auktionskammaren i Halmstad så snackar T med våra maskotar Jennie och Jessica som kom förbi! Tjejen med legginsen jobbar med programmet! Jag föreslår ett reservationsvärde på skåpet (betyder att om ingen lägger som i vårt fall 2000 kr så blir det osålt) och Anders håller med. Men han förtydligar att skåpet är såpass lättsålt så vi behöver inte oroa oss...

Auktionsdagen
Igår Söndag åkte vi då ner... lite mer sminkade lite mer iordningjorda för ännu en tv-inspelning med Ernst & Co. Vi fick speciella platser och Ella var glad och förväntansfull! Vi fick klppa lite händer i början  och vissa höll upp sina auktionsnummer för att få lite bra klipp! Sen riggades lampor och kamera sen började tv-auktionen (ca 80-tal objekt som valts ut för just tv-inspelningen) Det var tavlor, lampor, jukebox, brunbjörn, porsling och en tobaksdosa bla. Vi hade nr 54 som upprop! Men vi tyckte hela auktionen var rätt B... det var inga speciellt höga priser och Peder såg ut att svettas lite mer än vanligt... Efter ett tag sa Peder oj idag är der Rea... och påpekade att många gjort riktiga fynd här inne idag...Summan av kademumman var att det var inga som vågade buda fast lokalen var full... Jag råkade nämligen överhöra en av killarna i tv-teamet att dom budat på lite saker... Hur gick det för skåpet då? Jo när det var nr 50 då pallade inte Ella mer, hon var varm av alla lampor och T fick gå ut en sväng med henne.. så jag satt kvar med en kamera i fejjan haha... och lyssnade spänt på budgivningen... Det blev "vi" mot en budgivare i lokalen som la sig på 1800 alltså vann vi själva vårt skåp... eller vi fick tillbaka... det! Så gladast på hela auktinen var nog vi... för efteråt så stod producenten helt uppgiven och sa hur fan ska vi få ihop ett program av det här...ingen handlar ju! Så vi tog vårt skåp (blev såklart filmade igen när vi bar ut skåpet mot bilen...) och åkte till hem... Eller vi åkte till Eurostop och köpte dopkläder till T!
Så nu står barskåpet här hemma, nyputsat och glad... Ska aldrig sälja det "igen"

Till hösten sänds programmet... lovar att återkomma med tid och dag.

I´m back!

Här på landet där vi bor... finns ingen telefon dragen... Och jag tackar dagligen den som uppfann mobilen. Det betyder att vi kör 3G nät inkopplat till datorn! När den krånglar är man utan dator... men nu har jag installerat om hela skiten och påbörjat en städning på datorn. Den klaga över något Virituellt minne här...fjantigt ;) Så nu ska vi vara back on track! Vilken helg vi har haft... ska strax återkomma till detta! Dax att tanka in lite bilder...

Vaknade med gröna fingrar!

och förstod att det var en "peak"





Så den döda pelagonian fick bli så här fin!



Och resten fick bli vinterfina dom med!

Hos tatueraren!

Så var det då den 21 augusti och min älskade T skulle få tatuera sin arm! Vi hade nog trott att bara strecken skulle göras idag men nästan hela underarmen blev klar! Och så snyggt det blev! Min roll i det hela? Fixa dricka och snus... köpte även lite godis för blodsockret ;) Drickan jag köpte som jag trodde var Fanta var "MangoFanta" T hatar Mango, Snuset han snusar var slut så jag tog ett "rättsånär" Det var asbra! Förutom det att jag glömde det i butiken... Asskön min jag fick när T satt i abstinens och en nål i armen... som tur är när man bor på landet så springer kassörskan efter in hos tatueraren och ger mig dosan, söt! Han räddade min kväll!




T får några "streck" tatuerade för att se hur det ska se ut!



Thorleif utför japansk konst!

.

Själv sitter jag på golvet och läser första och andra testamentet... och äter lite av den förbjudna frukten!



Ella hade dagen till ära på sin "tuffe T-shirt". Pappas favvoband Judas Präster!

Hos bilverkstan!

Jag vaknade.... lite sent... Ella var redan vaken och redo för morgonrutinen. Blev lite stressigt och kl 09.30 stod vi utanför verkstan! Fasen måste amma! Jag hade nog missat tiden lite för kl 10.00 kom killen ut! Redo att sätta tänderna i min ruta! Precis när jag fått tuttarna på plats! Bra taijmat!




Lilleskutt kollar så det blir rätt gjort! (notera killen blick)



Men det tog sånn jäkla tid!

Imorgon gäller det!

Hoppas dom behåller det! Om Ernst nu skulle dissa vårt skåp har T sagt att han ska läxa upp han lite och berätta hur man snickrar på "riktigt"... jag har försökt förklara att Ernst är inredare.

Önska oss spark i rumpan!




Då ska Barskåpet få träffa Ernst!



Skaru haréj en stänkare? Eller så kanske vi bara kan uttala ditt efternamn ihop!

Programledarna Foto: TV4

(Bild från tv4)

"Ernst vill se dina prylar"

Röj vinden och töm förrådet. Nu drar Ernst och kollegorna ut på en auktionsturné runt om i landet och kanske blir du rik på kuppen. Här hittar du starttider och platser inför inspelningen av den kommande säsongen av Första, Andra, Tredje.

Halmstad

Värdering och inlämning lördag 23/8. Plats: Kapsylparken vid biblioteket
Tid: kl 11-17


Auktion söndag 24/8. Plats: Halmstads auktionskammare
Visning: Klockan 10-12 Start tv-inspelning: Klockan 12.00 därefter ordinarie auktion





En Tävling till!



"Jag tävlar om ett valfritt plagg ur Sideline Fashion´s
sortiment på Muppsan´s blogg
Tävla HÄR du oxå"

Och här kan jag vinna Pippitröjan till Ella! Tack Michaela för tipset!

Tävling!



Jag är med o tävlar om 1 presentkort på 300kr hos BarnensRum i Tant Ulrikas blogg. Var med o tävla du oxå!

En fråga!

Hittade den, Pippitröja, Islandströja,fiskartröja heter den!
Pippitröja efter just Pippiserien (1970)! Tjorven var ju rätt nära då ;)



http://sidelinefashion.jetshop.se/

Finns lite olika varianter... Vet någon vad man köper en sånn här? Eller ska vi önska oss en i doppresent!
Eller om kära faster Vonne ser detta... så... e.... Ella är ju rätt liten och det går ju inte lika mycket garn då...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vad heter en sån där kofta som är vit med smala blåa och röda ränder? Stickad... Lite lovika lik! Skulle vilja ha en sånn till Ella... Kommer ni på vad jag menar eller vad den kan heta... tänk tjorven.. tror jag!

puss 

                           

Coolaste Gummistöveln ever!



(letade ju efter dom här på skrivbordet)

Jag är kär i ett par skor! Rosa gummiconverce. från pippilottas! Rea för 199 kr, kolla under menyn skolstart!

Fyyyyy!

Hittade precis den här bilden på skrivbordet... det är nog bra om vi åker bort och styr upp det här "tatuera armen" grejen... Seriöst...


 




Tänk om man skulle vakna upp brevid en sånn här varje morgon! Spännande!

Fixad och klar för både Halloween och ett bankrån!

Dax att gå upp nu...



Mamma... Vi ska laga din bil idag...Sen ska vi in till stan för jag vill åka vagn! Och sen ska vi ju faktiskt hämta pappa... för han ska tatuera hela sin arm... så då kommer han ha ont! Och då måste jag vara där.. för det sa han!
Och sen har jag sovit hela natten, nästan så nu är jag tröttt på att ligga ner! Ät din äckliga gröt och snygga till dig så åker vi sen! Lilla mamma!

The ring of fire...



and it burns burns burns, the ring of fire... the ring of fire...

Igår var det Ankbygge igen... nu har dom fått klädsel runt huset och all isolering är på plats.. men det är så tråkigt att fota så jag väntar lite! Men det är kul att få vara lite praktisk och hålla i ett eget projekt. Jag passade på att städa lite och elda upp lite bös från trädgården... känns lika befriande varje gång man får tutta på lite gammal skit.
Lite mysigt också... synd att man inte hade Marshmallows hemma...

Bland kuddar och gardiner!

Igår var det syjunta i Torpa! Mor var här och hjälpte till... eller hon gjorde egentligen det mesta... Det hade aldrig blivit såhär bra annars! Duktig mamma! Tyget är beställt från russinnet. se  och finns som jag nämt innan i olika färger. Det svarta är snyggt också, men gör sig bättre i ett sovrum eller vardagsrum än i ett barnrum. Efter en heldag med symaskinen beställde mamma en resa till solen på fredag... jag är inte alls avundsjuk! ;)






Mamma och Leo mäter upp tyget!



Leo mätte så bra att vi fick ut två kuddar av tyget...



Mami klar med första kudden! Fint det blir!



Nu börjar det mer och mer bli ett barnrum... Ella älskar sina nya gardiner. 



Notera de fina "rullgardinshandtagen" i mitten av gardinen.

Tack mamma!

Vilken dag!

Känns som  denna dag bara hade 5 timmar... Fullrulle hela dagen... och vad fort dagen gick! ska visa er imorgon.. men nu ska jag stupa i säng... imorgon ska jag få bilen lagad och jag har ett otroligt sug efter en ny kofta... så det blir nog en runda till city! som det känns nu... men jag kanske bara blir kvar i sängen... trött!

Varberg



Jag den största patrioten av min stad, inte konstig när man fångar sånna här bilder!

(påväg hem efter en trevlig kväll på Stinas, vi tog Getteröbåten)


Ellas faster!





En klippa! Utbildad barnskötare, kan man ha bättre tur! När mamma snickra så passade hon Ella!


(bakom ser ni Knuffs hus! Inte så kul! hans flickvänn sitter på vårt hustak... Knuff är för tung för att ens försöka göra henne sällskap om kvällarna)



Hon är även händig! Ligger nog i generna!


Ett projekt mellan projekten!



Älskar sprayfärg!

Idag ska studentpresenten fram!

När jag tog min student... hade jag önskat mig en bil, vilken som helst, bra som dålig bara den gick att köra! Och när det var dags att öppna mitt paket från mor och far så stod det ungefär såhär på lappen!

Med denna kan du både köra fram och backa med, men viktigt då är att du använder gaspdalen.

I mitt paket låg en symaskin... haha!

Så den ska fram idag, mamma ska komma hit strax och sy gardiner och kuddar till Ellas rum. Ikväll blir det fortsatt ankhusbygge! Det märks att det mer och mer blir höst ute så vi får skynda på! Det hjälper ju inte att det regnar hela tiden heller. Men jag antar att det finns både björbär och svamp nu! Fårse när vi ska hinna med årets första svamppremiär.








Ska se om sömmerskan i mig kan få ihop några sånna här!

Mammas lilla...



krabba!

Min ruta!



 Ser för övrigt ut så här nu! När jag var på väg in till stan idag så hände detta! Jag kör helt normalt, och plötsligt så ramlar rutjäveln ner under körningen... vad gör man... jo jag greppar rutan... försöker väjja av vägen samtidigt som jag gapflabbar! Använder min tredje arm (som man får efter barnafödande) och ringer T... Han skrattar åt mig ! och leder mig till närmaste bilverkstad. Där använder jag mina långa ögonfransar och får hjälp av en kille... som hittar felet efter lite meck... och beställer sen en vajer som rökt av!, så den kommer troligen bli lagad i början av nästa vecka! ! Tur!

Det roligaset av allt är när han sen stänger bilen och jag kör iväg... och jag sen ska ut då är jag inlåst... han har alltså vart lite "smart" och inte kopplat in allt efter sig, antagligen för att underlätta till nästa gång!
Så nu får jag klättra över till passagerarsidan idag iförd jeanskjol!


Kopisrace!

                                                 



Efter en liten ovanlig morgon slöt jag upp med Jess...Fika på Veras! Älskar deras räkbaguetter!



Två trötta småtjejer!

Ankhusbygge på kvällarna!


I två dagar har vi byggt på Ankhuset! Såhär ser det ut när jag får hålla i hammaren! Med lite lite ytterst lite ;) hjälp av byggledaren T!



Planering innan är viktigast! Här är två starka viljors idéer!




Jag får lite hjälp av Byggarebob!



Arbetsskorna på! Allt är verkligen så fel det kan bli här!



T nästar och jag fortsätter spika!



Isolering ska dom också ha!



Bitskiller moi! Jävligt fokuserad här!



Nu börjar de ta form!



Två mycket nyfikna, snart husägande ankor!

Lika som bär!



Cina & Lina!

Insynsskyddat!



Nu kan man göra både ettan och tvåan ifred! Lyx!

Fram med hammaren bara!



Så ska la jag banka ihop ett sånnt häringa hus!

Ankhusbygge blir det nu!

Godmorgon Söndag!

Inatt har vi sovit lite dåligt både jag och Ella. T skulle köra hem från jakten och när han inte var hemma kl 03.30 när Ella väkte mig för mat blev jag orolig. Ringde och då var han så pigg och glad men att han kört två timmar åt fel håll, bra där! Kl 06.30 när Ella växker mig för andra gången och vill ha mat... då stiget en trött Jägare in i sovrummet...

-Precis lagom att byta baaaasblöja hjärtat! Välkommen hem från skogen!

Nu sover han som en gris och jag ska göra en bricka med frukost om en stund! För jag ska inte nämna stora frysboxar eller djur på ett tag serni! 

Ps: Detta tyckte jag var fint! att vakna till!  Ds: Idag blir det Auktion i Heberg!

OS-drömmar!

Imorse bläddrade jag bland kanalerna lite i väntan på Nyhetsmorgon skulle börja... På kanal 1 var det handboll, häromdagen var det också handboll... En annan dag var det Rodd. Lite senare kom husmusen ner och vi hamnade i en OS disskusion om boxar´n Ibrahimo abrahamnama nått, hade gjort rätt! Vi tyckte olika, men endå lika... Jag frågade ut husmusen lite och berättade min teori varför vi ens fått medaljer i detta OS! Jag menar att cyklisterna dopar sig så mycket och åker fast på kuppen att det inte finns några duktiga cyklister kvar och då! kan våra Svenska hopp, stajla och cykla hem lite medaljer. För vi skulle inte ens våga låta det bli en Ludmillaskandal igen... Sen kom vi in på hur många svenska hopp vi hade flygit ner till Kina... 300 nått gissade husmusen på.. Då undrade jag om det skulle gå att smyga in där i nån gren och få delta i OS med den fysiken man är i nu? Skulle någon märka det? antagligen... Jag kom iallafall fram till efter att ha gått igenom nästan alla grenar... att en avbytare i det svenskafotbollslaget nog hade varit det enda stället jag skulle kunna hantera! En gulblå bänksittare som kanske skulle få springa ut på plan i sista minuten och lädjas över ett OS guld... men nej... Alla grymma svenska fotbollstjejer spelar ändå i Brasilien och där hade inte ens mitt tattarblod kunnat hjälpa mig!

Kanske skulle jag få ställa upp i Barr? Det handlar ju inte om att vinna har jag lärt mig bara att delta!



Idag är jag 75!

Idag har jag tvättat och hängt ut lakan på tork, har även "luftat" lite kläder, precis som en gammel tanta! Samma lakan är nu nybäddad i sängen! Jag har även målat huset med Svärmor i i 6 timmar, slängt på skit från trädgården på en kommande eldningshög och tagit upp fallen frukt från marken! Så jävla mycket Vuxenpoäng så jag dör!

På måndag ska jag säja upp mitt tv-abonemang, Fixa nytt Ica-kort och ringa Försäkringskassan och frånga varför i helvete dom inte kan sätta in pengar på rätt konto! Nu är barnbidraget på vift också!


Och det värsta av allt! Lyssna på denna! Jag funderar på att skaffa en strykbräda i trä....


Usch jag får inte glömma att lägga lösgommen i blöt när det är dax för godnatt!

Snälla Svärmor!



Var här och målade med mig idag! T och hans pappa är jägare i helgen!
Undra om han ska få använda sin frysbox nu då? Eller om man varken ska nämna djur eller stora frysar på ett tag! Det återstår att se!

Härliga Höst!



Äppelpaj och tomatpaj får det bli!

Vad tycker ni?


Ska smått börja fixa med barnrummet och vi vill ha en fondtapet! Var inne en snabbis på Colorama och hann titta igenom några av deras barntapetskollektioner. Fastnade för dessa två... Den tredje visar tyget som kommer vara genomgående i rummet! Tufft eller gulligt?





Den gula är så härlig eller ska man gå på den beiga? Är rosa ( och brunt), gult fint ihop?



Den rosa Miffykaninen isåfall, mycket söt tapet!



The tyg!

Vilken tycker ni?

Före och efter!



Svart smyckesträd från Ikea! Snyggt då, men inte nu!





Lite vit sprayfärg!




Tadaaa... Ett vitt smyckesträd från Ikea! Ser man på!

Försäkringskassan är nog sköna!

T var ju pappaledig i 10 dagar... De pengarna kom häromdagen! Trodde han. Igår skulle vi åka in till stan för att hämra ut dom, men på utbetalningslappen står det Nordea och ett annat kontonummer. 9000 kr helt borta, in på någon annans konto! Märkligt som fan!

Så idag ringer T och kollar upp det och dom fattar ingenting. Han blir kopplad till lite olika personer och tillslut ser man att T inte gjort något fel iallafall, han har t o m angett sitt kontonummer, tur! Så nu sitter det nån glad jävel med lite extra pengar! Ärendet kunde ta upp till 2 veckor. Dom sa iallafall att han skulle få sina pengar!

Kanske någon sommarjobbare med Nordeakonto som tyckte det var taskig lön på stället? Spekulationer men endå!



Sängdax!

Får det bli nu... Torsdag idag, betyder städning! Det är precis vad vi gjort här hemma... Jag har sorterat mina smycken... och T har dammsugit! En mycket fin fördelning tycker jag!



Vad blir det till middag, älskling?!

Sambon gick med på att köpa/titta på IKEA:s nyhet Norden! Vi har dividerat om vilket matsalsbord vi ska ha länge nu! Ser kanske lite taftatt ut här på bilden utan pynt och stolar! Men vad som är bra är att man kan vara 8-10 personer runt det! Ska bli så mys att kunna bjuda hem våra vänner på middag och få plats!
Sen är kruxet bara vilka stolar man ska ha! Dom ska såklart med va vita! Alla nedan är från IKEA förutom den sista Pinna som är från Mio och såklart dyrast i gänget! De två o-vita skulle isåfall målas... men vill man måla 6 stolar vita... orkar man det? Ibland önskar man att det inte fanns så mycket att välja på! Vilken tycker ni är finast? Vi kommer nog kolla mest åt "favoriten" som det ser ut nu 495 kr IKEA.




        



Dopinbjudningar!





Nu har nog alla fått sina inbjudningar och jag kan visa hur dom blev! Jag köpte en stämpel och rosa stämpelfärg och om ni ser på framsidan på alla kuvert så är där en liten klänning! Har fyllt i hjärtat med rosa penna. I Kortet står en personlig text och runt sitter ett rosa band mot vitt! Precis som Ellas dopklänning ska se ut! Tema dop alltså :D




Nyfiken!

Idag släpps nya Ikeakatalogen! Är det bara jag som är nyfiken på som finns i?

IKEA katalogen 2009

Trodde väl inte det! Kolla här då! hela katalogen på nätet för oss som inte kan hålla oss!

Åska i luften!




Blixtra på bra igår en timme in i vår film. Så det var bara att dra ut alla sladdar och sen satt vi i mörkret alla tre. Vi tände vår taklykta och satt och titta på spektaklet! Bara på landet... bara på landet!

Loppis Onsdag!

Efter målningen åt vi lite kvällsmat. Tog på lillan lite varma kläder och åkte till en ny Loppis vi hittat i Kärradal! När vi kom in upptäckte vi att dom som hade loppisen är dom som alltid är på samma auktioner som oss. Inte undra på att dom alltid är där. Men vilken otrolig Loppis! Tog lite snabba bilder innan jag sjönk in i alla grejer och lät tankarna vandra! Vi blev väldigt förtjusta i en stor Janne Långben som hängde i en gunga. Pris 1500 kr. Vi frågade om priset och fick då reda på att hon även hade Mimmi och Pluto tror jag det var. Så fina i ett barnrum. Men jag gjorde några småfynd, var inte ute efter något idag.

Vi har planer på att besöka Första Andra Tredje (Kanal 4) som kommer till Halmstad på Lördag-Söndag den 23-24/8. Vi vill isåfall se vad vi kan få för vårt barskåp vi ropade in i Kungsbacka för 2500 kr. Fårse om Ernst tror det är nått värde i den. Mamma ska jag ta hans autograf då?





Fint i trädgården.



Antagligen en gammal sängstomme! Söt!




T hatar servisen Måsen (de ljusblåa faten längst fram på bilden). På varje auktion går det flera delar och det är så keligt att lyssna på om och om igen för servisen verkar odödlig... -Då har vi en Måsen, måsen var det här! bla bla bla




 Agataböckerna såg helt olästa ut! Och Tomtar och Trollboken blir kul att få läsa för Ella när hon blir större. Detta var en Jubileumsutgåva också. Ett fint exemplar, knappt bläddrad i. Det var halva priset på alla böcker också. Så 25 kr för allt!

Måla skorsten!



Sådär! skorstenen i sovrummet blir vit! Ska se om vi kan hitta en fin ljushållare i stål att fästa på så man kan ha ett värmeljus tänd om man sitter däruppe och läser sen. En liten list är kvar som ska sitta mot taket och gå runt skorstenen.
Ska bli så kul att inreda myshörnan där uppe sen!

Läsartips!


Nattlampa SPÖKA från Ikea 119 kr, bra att ha vid sängen om natten! Tryck på huvudet och lampan tänds och släks.Bättre än mobilen... ger ett fint sken enligt Karin! Finns i lite olika färger.

Tack så mycket!

Jag är ju väldigt svag för Kockums emaljskålar och av min kära faster fick jag denna som ni ser på bilden! Den är nästan så stor så Maja anka får plats att bada! Emaljskålar blir inte rostigt och funkar bra att ha i trädgården. Allt är arvegods som jag ska vårda ömt! Fick två bakformar också, precis vad jag behövde! Nu kan jag baka två sockerkakor åt gången. Pallen förstår ni säkert redan att den ska målas om! Turkos lutar det åt, behöver nått att stå på i gaderoben.

Det ska vara gamla ting! Nya håller inte i längden. Eller det visar väl sig!




Ordning och reda!



Hittade turkosa korgar till mina olästa tidningar idag! Korgen står på min sida av sängen! Att få sjunka in i en ny tidning är en av mina "lyxstunder" i vardagen!



Två korgar fick följa med in i gaderoben! Där passar dom perfekt!



Korgarna hittar ni på Villiage från 99 kr -119 kr beroende på storlek.



Fick gått igenom mina tidningar igår! Nu ligger alla efter namn och nummer snyggt och prydligt i gaderoben!
En del av dom... Har säkert 500 till som jag inte sorterat... Men det tar vi en annan dag!
Det har blivit många lyxstunder ;)



Mys i soffan!



Stora tjejen i sin rosa molntröja! Från Lindex!



Haha, mamma du e kul!

Jolly på Spa!



Nybadad tvagad fågel!




Då är det bäst att passa på att klippa klorna! Sen firar vi med lite gurka! Precis som en riktig Spabehandling!

I mitt Ellospaket!



Nu på sensommaren... Kan man göra många fynd hos postorderfirmorna! Här är mina!
Stövlar 30 % rabatt så dom kostade mig ca 350 kr nått! Flip-flops 99 kr och svart skjorta 99 kr!
Sen fick jag med ett gratis bäddsett till det... Valde den gråa varianten! Blir fint till Loftet!

Skynda fynda! Gillar ni inte stövlarna så rekommenderar jag Flippisarna... helt kanon! Har gått i dom hela dagen och har inte ont någonstanns!

BVC-dax!

Japp! Idag kl 11 ska vi till BVC för vägning och mätning. Ska bli spännande att se hur hon växt, för växt har hon! Inatt har vi sovit hela natten... inte ammmat en enda gång! Och sen fick hon lite vid 6-tiden... sen så gjorde jag lite frukost! Läste en tidning i sängen och då somnade hon om, så då passade jag med på och för en timme sen kl 09.00 vaknade vi! Förstår ni hur lyxigt! Idag ska dopinbjudningharna på lådan och jag ska försöka få ut lite bilder som ligger i kameran och bränner! Men det får bli sen för nu är jag sjukt sen!


pussar och kramar!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tösabiten växer efter kurvan, skönt! Nu väger hon 5230 g. Längden var 58 och huvudmått 38.
Ännu har inte dom tjocka babylåren kommit! Bra är väl det för i september vankas det dop och då kommer Gudföräldrarna få träna för hon lär ju lätt väga 6 kilo! Och då kan vi nog fetglömma T:s dopklänning! Eller vad tror ni? Ella ska prova den i helgen. Det är så skönt med vår BVC-tant för hon är inte så hispig och hysterisk, cool och lätt! Orkar inte med folk som oroar sig för minsta lilla och med henne finns inga problem! Fick en eloge för att hon tyckte jag var en lugn och harmonisk mamma... :D Stolt jag! Och om två veckor alltså fredag om två veckor ska jag bli satt i mammagrupp!  Då kommer alla prata bajs och kiss, spyor och tjuriga sambos! jaja... Bara det är ju superspännande! Sätt mig inte ihop med 8 hysteriska förstagångsmammor bara snälla Elisabeth!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Föresten...

Från att ha vägt 92 kilo! ( ja det stämmer, pappa!)
Så väger jag nu 77!
Många kilo kvar till mitt mål 68! (Eller ett par byxor som jag har i gaderoben som jag ska i!!)
Men jag går neråt och sen förra vägningen har jag tappat 2 kilo!
Heja amningen!

Jag vägde runt 71 när jag blev gravid!

Hur är det med tuttiluttisarna? blir dom mindre när man slutar amma?

Kalas!

Nu ska vi iväg på Kalas strax, lovade att vara klar när T kommer hem! Så får snbba mig lite nu! Vi ska ut till Stinas och fira T:s faster som fyller 50! Jag hoppade stan idag, tänkte tagit bussen... men blev inte klok på tidtabellen... får kolla upp den.Vad betyder X ?  Tur var väl det för som det har regnat! och regnkläder är inget jag äger. Tror inte ens jag har någor paraply här i Torpa!

Mitt paket med kläder har iallafall kommit!  Ska se om vi hinner hämta ut det! Hoppas stövlarna är lika fina som jag tror! Fick en skön rabatt med 30 % på valfri vara, idag såg jag att det var 40 % som gällde, så passa på nu om ni vill ha något från Ellos i höst! Dom hade fina jackor såg jag.

Föresten! Alla dopinbjudningar är klara nu också... så snart får ni se hur fina dom blev! Riktigt stolt!

Nu ska jag och lilla Ella göra oss kalasfina!

Honom ska vi ha!



Precis en sånn här lampa har jag letat efter! Denna kommer ifrån http://www.northernlighting.no/ vet inte om den går att beställa där eller om man måstekontakta en av återförsäljarna i Sverige! Lite detektivletande blir det nog!
Kommer bli så cool i hallen! Passar bra ihop med fröken kaninlampa med!

080808

Fick två kompisar till mig Barn! Jill och Anders fick en flicka och samtidigt fick Peter och Maria en pojk! Magiskt datum som betyder tur också!

Imorgon fyller Ella 6 veckor om 6 år går dom kanske i samma klass!

ååååååååååååååååååååå!

Igår vaknade jag och var så trött, inte vanligt trött! Hormonstinn till tusen! Försökte sova bort det på dagen, började sen må illa! Svettas och sen fick jag ont i mina ben! Efter en stund började jag få ont i magen, kännde mig obekväm och svullen! Kännde ju igen symtomen. Efter ett tag slog det mig!

Mens! Och mycket riktigt! Här sitter jag med värk! Är inte det sjukt jävla tidigt! Kunde den inte hållt sig borta ett år eller nått som man hört! Hade vant mig vid att slippa den, får ta tag i detta!

Idag ska vi iallfall ta oss in till staden är det tänkt! Väntar på ett paket med lite betällda höstkläder! Har även beställt ett par höststövlar från samma ställe! Fårse om det piper i mobilen här sen! Ska hälsa på mina kära kollegor också! Ska bli kul att se dom!

Annars blir det nog storhandling för vår del ikväll, ska in en sväng till stan ikväll och lämna över lite tack-för-hjälpen-viner!

Men först ska jag ta min sista Panodil för att ens klara av dagen stående!

God tisdag gottfolk!

Min uppfödare!



Har fått sin 9:onde kull... Vita! Så fina.
Leo fyller 1 år med oss nästa månad, den 21/9! Tänk vad tiden går fort!
Fler nakenfisar hittar du här på Cindys sida!

Doppresent!

Isabelle Norman Sällström, gör fina dop, bröllop och minnestavlor! Så ha-begär man får! Önskar mig här och nu en tavla till Ellas rum. Gärna i rosa toner. Det som är så kul är att man kan välja färger, budskap och namn på de flesta illustrationerna. Visste e dom härliga! Kolla in Isa Form här!







 









Planerar årets Skiva!

Tvättar för fullt idag med! Svart och vitt! Har precis ätit Lunch, blev ingen Skottegryta igår. Jag gjorde istället Hastbiff i Panna och en Lasange. Bra att ha lite frysin mat att plocka fram! Är lite sugen på att åka till Gekås... Saknar massa saker här hemma. Tvättlappar, tvättmedel och sånnt tjaffs! Skulle behöva en ny BH med, Gekås e bra på lite större Bh:ar! Ska se vem jag kan få med mig på detta! T vägrar.. ändå försöker jag locka ner han i källaren bland Palystationsspel och musik... Måste ju vara en mans dröm... men han snickrar hellre! Bra är väl det!

Nästa projekt här hemma efter att huset fått alla bräder och färg det behöver blir nog ett ankhus nu innan hösten! Så vi hinner lära dom var dom ska bo i vinter. Nu slipper Maja och Knuff bo med hönorna. Knuff kan ändå inte hoppa upp på pinnen och får sitta under pinnen.. och ja... det är ju inte så kul... om någon ovanför behöver släppa en liten bajs eller så. Ïnnan var inte detta något problem men vi har blivit tvungna att göra en extra pinne därinne och så nu får ankorna sova ute varje dag! Knuff ligger på trappan, och Maja sitter på vårt hustak. Sen vill jag gärna ha lofttrappan invändigt klar innan Kräftskivan! Kanske blir nattgäster här! Kan ju vara bra att dom kommer upp lite smidigt då :D Började skicka ut inbjudningarna idag! Så om alla kommer bli vi ett stort gäng... 30 st om alla kommer... men det tror jag inte alla gör! Det ska bli kul att träffa alla! Tänkte köra nån sorts lek.. fårse vad det blir!

Ikväll ska jag hem till Faster Vonne när T har jaktpremiär... Han har laddat bössan länge nu för att kanske skjuta en fågel... Lite dubbelt där. Bygga Ankhus hemma och skjuta Gäss på kvällarna... Han hade en bra förklaring på varför han sköt vissa djur och så när vi blev ihop... nu har jag glömt det! Men jag frågar mig samma sak varje höst! Märkligt att jag som är sånn djurvänn blev ihop med en jägare... fast dom säjer ju att jägare är dom bästa djurvännerna. Jag blir inte klok på det.

Nu ska jag hänga tvätt!

puss





Havskräftor blir inte lika snygga på bild!

Inspiration



Snygga ramar behöver nödvändigtvis inte ha glas!
Skriv något vackert på väggen och häng ramen framför.
Blir nog något sånnt här i hallen... ska bara hitta en fin text!

Vackert från Melba.se

       




Ny klädbutik på nätet! Med fina Lina kläder!
Kanske något till dopet...


Frikort

Det har vi disskuterat många gånger under film och tv-tittande... Jag har alltid haft samma... Men nu har jag två... Och det slog mig nu att de två är otroligt lika... Lustigt! jack Wagner (ny!) och Willem Defoe Long-time-love!


Vad heter era?


      

Detta är T:s

 
Han har en... Tog en retuscherad bild på Cat Von D och en som inte var det ;)

Undra vem som har störst chans att få använda sitt kort?


Just D

Min mobil ligger i min bagagelucka på bilen, förhoppningsvis! T har nycklarna.. därför hör jag eller vet jag inte om någon ringer! Får leta upp den senare idag!

Ella på Fälla!












 På bilden är hon 5 veckor gammal! La nakenfisen på sin fårfäll som hon fått av Moffar! Fick några riktigt fina bilder! Kaninen har hon fått av Jan-Eric när hon låg på BB. Funderar fortfarande på att köpa änglavingarna.. men roligare när hon är lite äldre och kan sitta upp med dom!

Nu!



Gör jag en Linda Rosing och visar min tvätt! Men detta är mest tre par skitna skor som behöver lite vård! Tvätt och städdag idag! T är på Vallarna och kollar på Fars! Hatar sånnt! Så han fick gå själv med sin släkt, ville inte sitta sur och blöt och se på Stefan och Krister-komik med Ella heller! Biljetterna var bokade sen länge! Ska snart laga en god middag tänkte jag! Funderar på Skottegryta med inlagd gurka.. men undrar om det går med färskpotatis?


Överaskningsdag!

Vaknade i lördags pigg och glad, och Ella T var redan påklädda och klara... för vad? Jag skulle bli utbjudna på en heldag till hemligt ställe kom det fram sen! Jag skulle klä mig varmt och promenadvänligt! Spännande! Så jag gjorde som jag blev tillsagd och så här blev dagen!




Jag och mina vänner tuttiluttisarna redo!



T hade ordnat frukost... söööt!



I Halmstad öste regnet ner... Men vi skulle dit det var sol!



Fruksoten bestod av yogurt och goda mackor... nånstanns i skåne!



Tack älskling! Vi hamnade i Danmark! Närmare bestämt Helsingör!



Lätt en av det godaset kycklingar jag ätit! Middag på en av innegårdarna.



Ella gullunge! Nu en berest bebis!


Lite Shopping hann vi med!



Jag köpte ett par byxor som jag gillade, när storleken inte passade, lät jag T leta upp en strl större, de var visst på Rea. Typiskt H&M! Men jag blev glad 70 kr kostade dom farfarsbyxorna!




Av T fick jag en otroligt fin kappa! Det var en sånn... köper-inte-du-den-så-gör-jag-det-plagg! Mycket glad över denna, tycker dock inte att min bild gör den rättvis. Jag kommer vara så snygg på jobbet nästa höst!


Ideér!



Den vita stolen är på plats! Funderar nu på att leta upp fler gamla stolar och ha dom i matsalen. Tänk att ha åtta olika vita varianter till ett snyggt vitt bord. Helläckert!

Jannike och Jonas!



Kom och sa hej! Ella fick en jättesöt rosa träbil med vita prickar!
Bakade min plommonsockerkaka... kom sen på att Jonas är ju fasen bagare! Kunde ju gjort mig till ännu mer om jag inte kommit på detta försent! Det är som att träffa en frisör lite sådär oförberett, man får direkt ångest över sina slitna toppar, gamla utväxt och  vinterfrizz...

Fint i fönstret!



Ville haft hjärta på tråd, men både fågel och katt äter upp dom! Av dessa fyra är det bara sukulent nr 1 som Leokatt verkar gilla, så får antagligen byta ut den snart... Hälften av bladen är nu kvar!



Blommorna är inhandlade på Blomsterlandet så är också krukorna! Grå dekorationssten ligger i jorden!

Lite beroende bara...

av Glamour... fasen! Dubbelavsnitt! i ett helt år! varje dag... Men mest kollar jag på Jack Wagner faktiskt


Höstkärlek på fat!

Kärlek vid första ögonkastet!
Helt underbara serveringsfat eller väggdekorationer!
Fler hittar ni här: http://www.madeindesign.co.uk/prod-The-lovers-Victor-Ibride-refpl-victor.html

♥ ♥ ♥






Vi behöver en klocka!

Jag har aldrig använt en klocka på min arm någonsin, möjligt att mor och far lät mig ha en FlickFlack nångång, men utöver det så har jag aldrig varit någon klockbärare! Har ju lite fler väggar nu och vad hade passat bättre i vår hall än den här skönheten! http://www.designtorget.se/  Gökur Cucù Pris 1995 kr. För jag tror knappt jag haft någon väggklocka heller. Tv , bilen och mobilen har varit min räddning.


En stor dag idag!

Vaknade pigg och utvilad! Har haft lite egentid nu på morgonen när stor fis och lillfis sovit. Mycket uppskattat! Har bloggat och piffat till mig! Ska städa lite nu för i eftermiddag får vi besök. Pappa och T snickrar upp mer bräder på fasaden... Om en stund ska vi in till nått kontor och skriva på faderskapsintyg! Detta är en mycket stor dag för T! Ska passa på att handla lite blommor till våra fönsterbläck... dom gapar tomt! Sen måste jag köpa frimärken till Ellas dopkort! Är ute efter några speciella... godbitar heter dom. Sen ska T betala sitt jaktkort på posten. Det vankas höst!


Snygga små pappersbitar!

Höstläsning!

Lika svårt som jag har att slänga kläder så är det även med tidningar! Jag är verkligen en sucker på alla varianter av tidningar! Läser alla jag kommer över. Ligger högar här hemma, i förrådet och i friggebon. Väl sorterade i genre och tidningsort. Så nu eftersom vi bor på landet, och jag ska vara mammaledig i höst så slog jag till och beställde lite till brevlådan. 3 nr för 49 kr. Letade även efter Amelia och Kreativa kvinnor... men hittade inte dom.

Har Mama och Family Living nu! Dom rekomenderar jag. Men behöver blanda upp det med lite skönhet och kändis-snusk! Vad prenumererar ni på?och vad har ni för favorittidningar?





 

   

Få gratis Biobiljetter!




Och jag säger som alla andra, det funkar! Man samlar poäng genom att surfa runt på sidor och handlar på nätet! Man får även poäng om man värvar fler medlemmar! Det behövs inte mycket poäng för att få gratis biobiljetter! Och man får automatiskt 50 poäng när man aktiverar sig! Läste lite om det och det är nån smart jävel som kommit på detta för bloggare... jag som jobbar med marknadsföring kan ju inget annat säja än good job och jävligt smart!

Börja samla dina egna poäng här!

Ps: I rutan Värvare skriver du Sharkgirl så får du automatiskt 25 poäng utöver dina 50 poäng!

Lika som bär!



Det är kul när man kan få riktiga ögonblick fångade med kameran! T:s lillasyster Lillevi hälsade på Ella, och
det tyckte Ella var riktigt kul!

Höstnytt!



Vita leggins H&M, Lila höstklänning Lindex, randig top H&M, rosa moln T-shirt Lindex, Vit baströja H&M, Princessbok Göransson bokhandel, Tuffa jeans H&M.



Skor från Nilson, Munkjacka H&M.


Till Mamma, nothing! måste ju vart första gången :D i historien det händer!

Shoppingdag!

ojojoj! vad vi har sprungigt på stan idag! Köpt inbjudningskort och en liten söt stämpel... ni ska få se... men inte förens dom ligger på brevlådan ;). Jag är så nöjd! Sen har Ella fått lite höstkläder från hennes Mormor som vi träffade på stan. Jag hittade en lite tröja till henne.T har shoppat han med, skor och en tröja! Ska fota en bild så ni får se det! Men nu måste jag sluta skriva för T kommer strax och jag har lovat att börja städa...  hörs senare fokes!

Ps: ska berätta om vår morgon också...

ååå dammsuga, kul!

Städning klar! Sen blev det pastasallad.. sen tokdäcka jag i soffan! Underbart. Imorse var vi nämligen uppe redan kl 05.00 för det var en liten dam som inte ville sova mer! Så vi gjorde frukost på sängen och låg och myste.. tills alla somnade igen fram åt 7-tiden. Inte konstigt man är trött.


Dop!

Ska planeras idag! Prellen är underrättad! Och vi har fått några datum, klurigt bara att synka allas släkt och familj så alla kan just de datumen vi har att välja på! Men det lutar åt ett nu... mer säjer jag inte! Snart dimper det ner en liten inbjudan i brevlådan. Ska bara fixa och trixa klart här! Imorgon måste vi ha bokat tid och kyrka. Ella ska ha T:s dopklänning som är sååå fin. Vet att den är på tvätt nu! Ska bara fixa ett rosa brett band. Hoppas bara hon inte är för stor när den väl ska på! annars får vi hitta en annan lösning.

Igår fick vi flyttat ut allt från lägenheten och fyllde återigen släpkärran! Så nu är huset a mess! Står massa grejer innanför dörren! Borde ta tag i det! Har lite kvar i förrådet, fick inte med köksbord och säng. Ska bli skönt att säja hejdå till lägenheten sen! wehooo! Fick handlat på hemvägen också! Så nu ska jag gå och ta mig en skål yogurt, ska jag!
Kanske snygga till mig lite, ta på mig något smidigt och börja greja! Ska bara pussas lite med Ella fis!

Ha en bra dag!

Ps: vad har man själv på sig på dop? Ska T ha finbyxer? harregud... får berätta det när han kommer hem...

Min Prins!

Jag har världens bästa sambo, hur många hade ställt sig och sorterat Ellas kläder i storleksordning? Underlättar så vid klädbyte!


Bäbisbesök!

Igår var Jessicka och Nellie här! Jag hann baka en plommonkaka innan dom kom! Sockerkaka med finhackad plommon i! Känndes B att inte ha nått att bjuda på! Jag börjar bli rätt haj på sockerkaka nu, annat är det med bullar! Sist jag gav mig på det så jäste dom inte, inte ens i ugnen reste dom på sig! När jag tog ut dom var dom helt stenhårda, så två stora brickor fick hönorna smaska på! T hade med sig brickan ut när han skulle bli hämtad för att åka och jobba, och hans jobbarkompisar bara gapa av förvåning när han slängde in alla i deras ögon nybakade bullar till hönorna! haha.





mmmmmmmums!



Härlig bild! När Ella och Nellie säjer hejdå till varann!



Blev väldigt glad över denna fina hösttröja som Jess hade med sig till Ella! Kolla in mönstret! Rätt lustigt när jag beställt exakt lika dant några timmar innan! Tröjan är från Lindex.

snart!

Får vi besök av Junhalls, skit att jag inte har någon fika! Kylskåp och frys gapar tomt! Måste handla idag! Får bli lite nyplockade plommon.Har precis ätit min nya lunchrätt! Superenkel.


Koka pasta (jag brukar ha spagetti)
Hacka en tomat i stora delar
Feta ost i burk med örter.
Salt och peppar
Paprika
Rödlök (men jag hoppar det nu)
Stek kantareller, salta och peppra även dom.

Blanda allt i en skål och njut! Mums!

Har du fetaost utan marinad så testa att släng i lite pesto.




Trädgårdsskörd! Tomater och plommon!


Ny trappa!


T var ju som sagt inte överförtjust i min trapphyllförvaringslösning, och nu i efterhand så känns den rätt trist. Kan bli rörigt under trappan och ta upp onödig plats, plats vi inte har, så vi kör på en Ernst istället! 35 cm bred bllir den.

Måndagsregn, men vi har ett vitt hus!

Igår satt jag uppe och kolla på North Country. Längesen jag såg en film helt! som faktiskt var helt okej. Blir nästan lite sugen att ta bilen in till stan och hyra lite film. Men har lite att greja med här hemma först. Vaknade av att det regnade hysteriskt. Vi har (tror det heter utskjut) under taken som gör att vi inte får regn på fönstrerna, lite synd för jag älskar smattret. Men jag och Ella låg och drog oss till kl 9 idag. myspys. T gick upp kl 6 för två dagar nu ska han jobba! i detta regn, stackarn. Ikväll ska vi nog fortsätta med att sätta upp klädsel på huset, det ser verkligen ut som ett helt annat hus nu... ska strax ge er en bild. Hoppas vädret blir bättre för senare ikväll ska vi hämta mina sista möbler från lägenheten... Ska bli så skönt att få ha alla sina saker på en och samma plats! Men det konstiga är att så som jag har rensat så är det faktiskt inte mycket saker som jag har kvar, har jag kommit fram till. Väldigt skönt. Igår fick jag målat min gröna stol också, en målning till sen kan den flytta in. Tack alla som är här och hjälper oss måla och greja! Ni är så snälla och väderfulla fär oss! ♥



Hejdå gulfula hus!



Duktiga snickare!



Tada, ser ni skillnaden!



KladdLina har varit i farten, men bra blev det!

Sväva på små rosa moln


Detta härliga tyg blir basen i Ellas rum, även sitsen i matstolen från loppisen ska prydas av molnen!
Skulle kunna tänka mig kuddar och ev två små gardiner. Fårse hur mycket det räcker till!
Tyget finns i grönt, blått, brunt och rosa vad jag sett! Ett 70-tals tyg som Designern Gunila Axén ritat om på nytt!
159 kr på www.russinnet.se

Fönsterfilm Löv



För vårt badrum, äntligen införskaffat! 225 kr på www.urbanliving.se

Loppisfyndet!

Påväg hem från da Castle, hittade vi en loppis med gamla förådsgrejer från en familj. Stod inget pris på denna. Så jag fick den för endast 40 kr. Älskar att den är så nätt och att den är gammal såklart! 1964 är den köpt. Och i botten står alla barn som använt den. Kul! Matstolen är ju en sånn man kan ändra så det blir ett rullande ritbord, vi har väl alla suttit i en sånn! Nostalgi! Nu ska den slipas till och lackas om! Så den är nog fixad lagom till Ella ska ha den!
Ska se om jag hittar ett tufft tyg att göra en liten kudde att sitta på, för att poppa till den lite!



Tjolöholms slott!

Kännde att jag behövde vara lite kulturell i sommar! Påväg hem från Liseberg, svängde vi in och kollade slottet! Då var klockan runt 21.00 tiden, alltså var det lite lätt spooky där ute! Så vi valde att åka dit dagen efter då det var öppet och vi var lite mer välkomna! Minns att jag var där när jag var liten på nån sort julmarknad. Det regnade lördag morgon så vi tog gamla E6:an och tänkte kolla in lite loppisar innan vi begav oss mot slottet! Gjorde ett toppenfynd! Återkommer om detta.

Men kl 13.00 stod vi laddade med barnvagn... utan för slottets port!
-Ni kan lämna barnvagnen här nere, blir lite svårt med alla trappor sen. Guiden klädd i medeltidsautfit ville bara påminna oss om att vi var på ett slott och att det inte riktigt var byggt efter Emmaljunga Citycross barnvagnar. Just D. så vi tog med liggdelen och började lyssna på guiden, Ella ville inte ligga där såklart! Så jag bar henne en stund, tills T kom på att man kunde vagga liggdelen samtidigt som man gick. Smart! Så hon somnade på en sekund. Sen kunde vi gå rundvandringen som var så intressant! Rekommenderar er att åka dit! Man fick naturligtvis inte fota där inne så håll tillgod med de bilder jag lyckades ta med en batterislut kamera.

Här är lite kort info:

Tjolöholm inköptes 1892 av den förmögne göteborgsköpmannen James Fredrik Dickson.
Uppdraget att rita slottet anförtroddes efter genomförd tävling den 27-årige arkitekten Lars Israel Wahlman.
Sitt uppdrag fick han genomföra under Blanche Dickson. James Fredrik Dickson avled nämligen kort efter det att byggnadsarbetena påbörjats, till följd av blodförgiftning som han ådragit sig genom att vira stanniolpapper från en flaska om ett skadat finger för att stämma blod. Slottet stod färdigt 1904, efter 6 år. Blanche dog också av blodförgiftning fast på havet, efter att ätit Engleska importerade äpplen. Hon var som sin man också 54 år, de fick fyra söner som alla växte upp på slottet. Alla rummen är inredda med fingertoppskänsla och Blanche har godkännt allt. Slottet har massa roliga vinklar och trappor. Utanför finns en stor trädgård och utsikt över Kungsbackafjorden. Här hålls ofta bröllop på sommaren, det skulle faktiskt vara ett samma dag som vi var där.  



Lina påväg upp till slottet!



Slottet, Tjolöholm! fint.



Slottets baksida.




Ett sånntdär uppställt foto med utsikt bakom.



(namnlöst)

haha, sandaler och skoskydd, fötterna andades riktigt bra i dom.



Kungagästrummet ifall de skulle få besök! Det kom aldrig något sånnt fint besök, fast en prins har sovit där på 80-talet. Alltid något.

En dag i Göteborg!

Så skönt att slippa huset för en stund! Och bara mysa runt! Vi började med att gå en sväng i City... T skulle ha sin mössa som han säjer är den enda som passar hans huvud. Både jag och T har små S-huvuden.. Undra om det går i arv då!
Iallafall, det blev lite shopping för min del också! En svart skjorta som jag är glad över från Rut mfl samt ett skärp att ha till! Sen var det lite annat smått och gott! Sen åkte vi till Liseberg och flanerade runt med Ella! Två amningsstopp och ett blöjbyte utan problem blev det! För amningsstopp nr 1 hittade jag en fin plats i skuggan, där satt iof två tantalantas redan men det fanns gott om plats, då sa T att jag skulle vara ohyffsad om jag satt där eftersom dom åt sin lunch där! Vadå, mat som mat... men han hade iof rätt! Så Ella skrek lite extra högt när vi gick förbi tanterna... Mammas tös!
Vi körde även femkamp... Det var inte min dag om man säjer så. Men vann som vanligt TankRacet! Men fick en taxibilsnyckelring, blev sne som fan! Ska jag med den till, det ska ju vara dom vanliga bilarna! Var nära på att reklamera... men sen kom jag på att jag var 26 år!






Götet! Nästa gång ska T få åka Paddan för första gången.



Två skärp! En svart kjol! Ett par helschysta trosor. Skjortan var svart med lite vidd om magen... mycket bra!




Blöjbyte och glasstopp!




En mycket nöjdare Ella, som var laddad för femkamp!




Här ser ni årets nyhet... Eller Rainbows efterträdare! Verkar asgrym!



Haha, när vi skulle hem var T så glad att han hittade utgången för oss med vagn! Bara det att han fastnade lite snyggt halvägs ut! Jag och folket bakom skrattade gott!. Tur att vi inte har en dubbelvagn!



Ella vann en termos. Precis en sånn här fast gul hade jag på mina skolpicknickar! Nostalgi minsann! Den kostade ca 200 kr. För vi hade även hoppats på lite choklad och så också...

Smulpaj!



Slängde ihop en snabb paj bestående av våra gröna sommaräpplen och plommon som sakta börjar
mogna i trädgården. Inget svårt alls! Men väldigt gott! Till det vaniljvisp 12 %.
Min smulpaj består av mjöl, smör, havregryn (rätt mycket gryn) och socker! Sockra även lite på bären eller frukten!
Gegga ihop allt och sätt ugnen på 225 grader. Lägg i bären i botten och geggan över lite pö und pö! Glöm inte smöra formen först!

Klart!

En het dag!



Varmt var det i torsdags! Jag tog en promenad med barnvagnen och gick förbi den här!  32 grader!
Två dagar senare ösregnar det!

En kul kväll med tjejerna!


Efter lite grillning på altanen så gick vi in och sjöng lite! sara vann hela skiten! Ella däcka efter andra låten...







Fredag med planer!

Idag ska vi fortsätta måla och ev hamra lita! Den gamla delen av huset som idag är skitgul ska tvättas, eller fasaden ska tvättas! Innan den kan bli målad! Tror det blir helgens jobb! Så vill ni komma hit och dricka öl och måla så är ni välkomna! Vi blir nog ett gäng!

Idag har vi planer på Göteborg... T behöver en ny keps, som bara säljs på Shock. Jag behöver egentligen ingenting. Men lite nya underkläder hade vart najs! Ett par promenadskor och ett par slänga på sig skor hade vart bra också. Två par sandaler jag haft här hemma är spårlöst borta! Kommer väl fram i vinter när man behöver dom som mest ;)
Vet inte riktigt vad jag ska ha i mina fönster i sovrummet heller, nått stabilt som inte katten kan riva ner iallafall. Inatt har både fågel och katt löpt amok och jag har haft en AC-förkylning och nyst hela morgonen.

Kanske kan lura med T till Liseberg och vinna en fem-kamp ikväll! Okej att han är Jägare men han slår fasen inte mig i Gevärskyttet på Liseberg. han säjer att det är ett jävla skitvapen som inte är rätt inställd för folk som kan... Verkar vara rätt inställd när jag skjuter, skumt!

Nu ska jag förbereda frukost innan vi tar tag i dagens sysslor.

Ps: Kommer säkert komma hem med massa saker som jag verkligen behövde... ja ni vet!


RSS 2.0