Förberedelser...

Ska jag börja med idag. På torsdag är det ett år sen jag fick värkar och Ella titta ut. Så nu ska här firas. Jag ska göra barnkalasinbjudningar tänkte jag och skicka ut till hennes polare och sen tänkte vi ha lite släkt här. Tyvärr måste vi nog skjuta på hennes kalajs till nästa helg igen eftersom det kan vara kul att ha vatten om man ska ha lite kompisar här.
Så idag blir det städa och plocka undan och planera tårtbakande.

Lek och bus i värmen

Igår var det varmt. Puh! Men vi löste det genom att åka ner till Sara som intagit stranden. Där var det ännu varmare. Ella och jag satt under ett GB parasoll hela dagen och sen åkte vi hem till Jan-Eric som fyllde år.




Glasspinne är gott att bita i.



Mormor rota fram lite gamla leksaker som jag hade när jag var liten fis tex den här som också var min favoritleksak. Den spelande guitarren. Bakom sitter Doris docka som jag inte lekte med så mycket som min mor hade önskat så nu fick hon chansen att ta fram den till Ella.



Dom dansade små grodorna igen och Doris hängde med så gott hon kunde efter några år säj 25 år i en låda.



Efter dansen blev det dryckespause och Ella började acceptera Doris mer och mer.



Till Doris bestämde sig för att göra ett lite partytrick och tappa huvudet. Det uppskattades inte av Ella eller av Mormor. Själv kunde jag inte sluta skratta av bådas miner. Men Mormor och Ella hjälptes åt att laga Doris som sen fick hoppa ner i lådan igen.




Efter Doris lilla " Spela Allan" incident gick vi bort till hönorna. Det tyckte Ella var riktigt roligt, såklart.



Sen åt vi tre sorters Sorbe med vaniljglass och njöt av sommarkvällen och Lotta Engberg. Jag hängde med så gott jag kunde till Bra vibrationer trots hjälp av rullande text i nederkant.

Sen åkte jag och Ella hem till vårt och testade om vattnet hade runnit till, det var precis lagom till en dusch för pappsen.
Ibland ska man ha tur. Nu såg jag att det skulle komma regn och åska. Det gör väl inget va?


Söndagen i Malmö

På morgonen vaknade Elin, lisa och jag helt utvilade på ett hotellrum och gick ner för att äta hotellfrukost. Det bästa! Sen mötte vi upp Jannike och Emma som sovit hos en kompis. Vädret var så otroligt fint så vi gick en runda och kollade in butiker som öppnade vid 12-tiden. Sen var det fem shoppingsugna tjejer som intog butikerna.



Hotellfrukost med frasiga baconskivor. Kan det bli bättre!



Elin var redo att hugga in.




Jag bad en Farbror ta en bild på oss i motljus, jag har mixat lite med bilden i Photoshop. Den var nämligen helt vit av allt ljus. Stackars farbrorn darrade och var mest orolig för att det skulle bli oskärpa.




Efter att denna bilden togs dök det upp en skum dam som räckte över ett papper till Jannike. På en sekund slängde sig en ordningsvakt över henne och sa till henne att hon skulle dra här ifrån och att det var förbjudet att dela ut hennes tidning på Malmös kommuns platser. Det visste ju hon iof redan men hon ville så gärna att Jannike skulle läsa lite ur henne tidning. Säkerhetsvakten förklarade sen att hon var från Scientologkyrkan och då ville Jannike läsa ännu mer. Jannike visste tydligen riktigt mycket om dom knäppgökarna och förklarade för oss okunniga om deras alientänk och så. Tydligen så har dom köpt ett ställe för 50 mille i Malmö. Dom har tydligen rättså bra med pengar.

Men dom var rätt smarta. Ingenstanns stod det avsändare på tidningen förens på sista sidan kunnde man hitta en mailadress med scientolog i texten. Jag blev lite rädd för tanten och tidningen. Hela situationen var rätt skum.

Men Shoppat fick vi gjort såklart och jag hittade ett par coola byxor på Vero Moda med slit på benen. En snygg Tunika(klänning från Indiska och lite smink. Ska fota när jag har det på! Kanske mer kläderna då sminket kan ju bli lite svårt att se kanske.








Möhippa för Kajsa



Tåget med Danskarna och Kajsa kom precis i rättan tid, på satt en mycket förvånad tjej. Helt säker på att hon skulle till Milano med sin Morten. Tji fick hon, istället blev det en heldag i Malmö med diverso göromål. Hon var inte besviken. Med rödvita kläder och en svensk vikinghjälm fick hon utföra diverse aktiviteter.


Vi började med magdans. Som Kajsa Rockade! Hon var asgrym. Det var många som hade magdansen inom sig. Jag hade det inte utan lekte mest fotograf när det andra jobbade.



Efter en stadsvandring i Malmö och magdans köpte vi med oss lite mat och satte oss i en park och läste upp lite lappar vi tagit med oss, där skulle Kajsa gissa vem som skrivit vad. Sen fick hon köra ett rapbattle och dansa med valfri person och visa vad hon lärt sig tidigare under dagen. Jag skålade loss med Erika som har samma titel som mig. Och på det är vi från samma stad. Kul att träffa ännu ett Original.
'



Med Lunch i magen var det dax för dagens andra fysiska aktivitet, min första ;) Vi blev uppdelade i två lag och på menyn stod Gladiatorgrenen: stå kvar på och knuffa samtidigt, Laserstrålargympa och Sumoputtardans.
Laserstrålarna var riktigt roligt och samtidigt spelades Mission Impossible. Vi var instängda i ett mörkt rökigt rum och sen skulle man så smidigt som möjligt ta sig til len knapp och sen tillbaka igen.  Sumobrottningen behöver jag inte gå in mer på va? Den första grenen gällde det att hålla balansen samtidigt som någon slog på dig. Fin kombo.



Men vad gjorde det när det röda laget var asgrymma!



Jannike, Lisa och Elin

Sen var det dags för trerätters på en restaurang i närheten. Det smakade sååå bra. Alla var så hungriga. Kajsa hade så kul och var väldigt rörd att alla hade gjort hennes dag så fin och rolig. Så vi fick påminna henne om att hon skulle få i sig lite mat också hehe.



Sen var det dags att inta Malmös nattliv och låta Kajsa få göra det hon älskar. Sjunga. På en bar fanns det ett band som spelade och tjejjerna fixa så hon fick sjunga ihop med dom. Tror det var en trött men väldigt lycklig Kajsa som vaknade upp i Söndagsmorgon.






Imorgon blir det blogga av...

nu blir det till att hoppa i säng. Har haft en superfin dag vid havet med vänner och firat Jan-Erics födelsedag. Kom hem ganska sent och väl hemma gick klockan ännu snabbare. Men jag har hunnit förbereda lite bilder som jag lovar lägga upp imorgon.

Men det kommer bli svårt att sova... tror vi har 25 grader i sovrummet. Jippie!



åååmen då!

Vattnet är slut i brunnen, det har varit för fint väder. Visst man ska inte klaga men nu kan jag varken diska, duscha eller tvätta. Nu börjar den spartanska sommarmånaden igen. Förra året var det redan i Maj nu kom den i Juni. Jag behöver regn eller en väldigt lång borr som kan borra sig ner till vattnet. Det får bli en dag på stranden istället.

Det måste ju vara minst 25 grader redan nu klockan 8 eller? För det är lika varmt inne som ute. Vet inte riktigt var man kan ta vägen i detta läget. Det får bli stranden tidigt idag. Kanske ska testa barnens badstrand för första gången.

Hörde precis att hela Karlskrona har samma problem som oss, kanske ska sluta klaga.

Nu är jag hemma!

Har varit på Möhippa i Malmö i två dagar! Har ju inte kunnat blogga om det eller under tiden ifall "någon" skulle se det. :D Men nu vet ni! Lite bilder kommer så snart. Ska betala lite räkningar och umgås lite med familjen här som jag skanat något otroligt. Är lite lite trött också ;)

Ikväll glömmer vi inte Ernst mannen...

på kanal 4! Sommar med Ernst börjar klockan 20.00. Visste ni att Ernst inte bara är inredare utan har också jobbat många år som kock. Den mannen han kan sina saker. Sommrigare än hans program kan det inte bli, han tar Lundin med hästlängder. Bokstavligt.

När vi ändå är inne på kända ben så såg jag att Paolo Roberto kommer vara ny programledare för Robinsson 2010. Ett riktigt bra val. Tycker han har skärpt till sig framför rutan de senaste åren. Han om någon kan ju det där med överlevnad och det brukar ju synas igenom rutan om man "känner" för något. Inte som Linda Isaksson som mer eller mindre läste manuset innantil och som såg ut att somna. Kul att han fått förtroende av TV 4 och på tal om dom, vad dom värvar folk just nu. Det går bra nu!





Foto: Filip Cederholm/TV4

31 grader i solen



Nästan så varmt som vi hade i Tunisien. Dagarna blir så otroligt myclket längre nu när man får mer värme och ljusare kvällar. Igår blev vi bjudna på lite grillat hos Ts familj. Vi skulle ändå åka dit och lämna hönor som hon ska få av oss. Men eftersom det är så fint ute så vägrar ju dom gå in och lägga sig. Så vi kunde inte fånga in dom. Får vänta och göra ett nytt försök ikväll. Vi har ju ingen chans att nå dom under huset nu när vi öppnat upp där.

Ellas hade ingen bra dag igår. Hon snubblade och ramlade igår och fick en fläskläpp. Hon bet sig i fallet. Jag blev lika ledsen som Ella. Det blödde och hade sig. Fyy. Men T sa till mig att sluta gråta och ta mig samman och ge henne en blöt tuss för att få det att sluta blöda plus att det är skönt med något kallt. Ella gnällde och sen var tussen och pappa hjältar hela kvällen. Det gjorde så ont i mig att se att hon hade ont. Nu ser hon ut som hon har världens putläpp. Lite lik



Shiloh helt plötsligt. Jag hade iof en fling med Brad Pitt. Bäst att inte säga något till Angelina bara. Man vill liksom inte bråka med henne.


Godmorgon

Gud vad jag är känslig för AC:n då. Igår hade jag fullt ös på den i bilen, kanske lite dumt. Idag halsont som bara den. Typiskt. Får ta det lite lugnare med det där finesserna tror jag. Känns så fel att vara förkyld i Juni snart Juli.

igår påbörjade vi förvandlingen i Ellas rum. Hoppas vi kan få det klart till hennes födelsedag. Vi har tänkt att ge henne ett alldeles eget kök med spis och kakel och diskhov. Hon har ju ett ganska stort rum så något kul finns det möjlighet att göra där inne. Fast vi insåg gasnka snabbt att ett barnkök inte tar sådär värst mycket plats haha. Det blir sååå litet och sött. Vi ska fästa allt mot en spånskiva för att slippa så mycket hål det bara går på väggarna. Hoven är på plats nu men jag tänkte att jag visar er det färdiga resultatet istället.

I Tisdags var jag och mor på Gekås. Det var snällt med folk eftersom det var stekhett utomhus. Köpte lite kläder till Ella som jag ska slå in till henne. Brukar inte hitta något alls men just denna gången hade Gekås lite "i min smak"
GEkås har nästan blivit för stort nu för att åka upp efter jobbet tider. Krävs ju minst fyra timmar för att hinna med alla ställerna.

Igår var jag på Loppis och hittade lite smått och gott. Var ute efter lite saker till Ellas kök men såklar så hittar man allt annat. Fick med mig en Lackhylla i vitt för 15 kr. Vi hade tänkt använda den svarta vi har men svart blir lite väl hårt tycker jag. Så nu hade jag ju tur att hitta en vit. Hitade även en tavellist för samma peng. Oöppnad från just IKEA.



T fick sig ett par coola glajjor för 5 kr



Kunde inte motstå denna fina stringhylla som jag ska sätta iite lägre i Ellas rum. Så kan hon själv hänga upp väskor och kläder på. Under Lackhyllan. :D



Denna fina rosbricka såg jag då jag själv hade ett loppisbord i Sparbankshallen. Så den föll ögonen snabbt på. Visst är den supersommrig. Precis samma ljusgulfula färg som vårt kök också.




Hittade en maffig krok också, kunde fått med mig två hem om jag vart lite snabbare ;)
Skoltavelfärgen ska jag ut och använda nu med desamma.




Loppisdax

En loppislista med öppettider - Second hand i Varberg





Eftersom jag själv gärna vill ha tips på loppisar runt omkring här i trakten så tänkte jag dela med mig av dom jag känner till + öppettider på dom jag har i huvudet. Rätta mig gärna om jag har fel eller har missat något eller någon. Detta är vad jag hittar nu men fyll gärna i där det saknas. Jag har inte tagit med Antikt och loppis i Veddige då jag fann den sådär kul och onödigt dyr...


Bois 2-hand        0340-898 11         Lördagar 10-16 onsdagar 16-18
Uppstickare bland alla stora... Här gör jag alltid fynd. Sjukt billigt och bra fyndchanser på roliga och annorlunda saker. Dock en del nagg på saker och ting så man får kolla noga på vad man köper. Billigt!

Varbergs Gif 2-hand
          0340-67 98 04         Lördagar 10-16 onsdagar 17-20
Den store bland dom andra. Bra kvalité på varorna och bra uppdatering på saker. Mycket glas, tallrikar och prydnadssaker. Bra på möbler och det är dhär dom är billigast! Annars bra priser i övrigt.

Pingstkyrkan 2-hand
         0340-61 16 00        Lördagar 10-16 onsdagar 16-?
En lite Hawaii loppis. Ibland väldigt utplockat och ibland finns här god chans till fina fynd. Billiga och bra priser. Här kan man hitta det mesta.  inte lika stor rullning på sakerna, många saker står kvar på sin plats läänge.

Möbler och gamla ting i Spannarp        0340-431 56       Onsdag - fredag 13 - 18  och söndagar 11 - 18
Detta är ingen loppis eller 2-hand mer en butik där ägaren tar hand om dödsbon och sätter egna prislappar. Han har koll speciellt på glas och porslin. Men saknar man något hemma så hittar man det här. Stort och fullt med gejjer från golv till tak. Lätt att bli förtjust i saker utan att bry sig om den är dyr eller billig. Mycket tallrikar och glas.

Röda korset Bikupan 2-hand
       0340-69 58 50  onsdagar
Denna Second handen är lite dyrare än dom övriga men sen går det ju till något bra. Här kan man köpa uppsydda saker av personalen. Jag hittar alltid något intressant men oftast så tycker jag att den är för dyr. Bra på kläder och tyger, men som sagt duktiga priser.

Östra Tullhuset       0340-131 31
En rolig antikaffär med utplockade härliga saker av damen som driver butiken. Mycket trämöbler, sockerlådor och julgransbling-bling. Här finns mycket att titta på och man kommer oftast ut med något man blivit förtjust i. Bra priser trots att det är en antikbutik. En liten upplevelse i sig att titta in där.

Veddigeloppisen
  tisdagar & lördagar  Flyttad till gamla Möbelhörnan i Veddige
Denna loppisen besökte jag för första gången i helgen. Glatt överaskad trots att den inte hade något just då som jag blev intresserad av. Väldigt stor loppis med hur mycket möbler som helst. Stort Väldigt billigt så bara det gör ju en varm i kroppen.


För fint väder...

för att sitta inne med alla måsten så jag tar med mig dom ut. Men först ska jag och Ella in och handla griffelfärg så vi kan måla lite idag. Tänkte kanske hinna med att fräscha upp skrindan också.

Hörs igen när sola gått i moln.


puss

Sommarfrukost


Fånga den Leo!



Blås mamma!




Aaaaaaah!



Svåra att få tag i...



det hade varit lättare om du hjälpte till lite Leo.

En helt vanlig dag i mitt liv...



men med betalt dessutom! Idag har vi fotat hönor i fyra timmar. Jag gissar att jag nu är ägare till ett antal härliga fästingar. Det var inte direkt superlätt att få dom precis dit man ville men med lite list och lite fart i benen så löste det sig ändå. Riktigt skoj var det och de som bodde runt omkring har nog fått sig ett och annat gott skratt idag.
Det är synd att detta upptåg inte blev filmat.

Jag återkommer med det färdiga resultatet



Lovely



Jag vill ha ett nytt kök! Jag vill ha det Shabby och jag vill ha öppna skåp och hyllor. Jag vill ha prickigt.


Dax för lite arbete

Idag ska jag ta mig till Falkenberg och hjälpa till lite med ett jobb. Jag kommer mest assistera och förhoppningsvis inte få modellerna att rymma. Ella ska hänga på hon också, idag funkar det bra att hon är med mamma på jobbet.
Jag ska vara där runt tolv-tiden, skönt att vi vaknade redan klockan sex så jag hinner med allt här på morgonen. Ella brukar somna den här tiden så då får jag lite tid att pyssla med sånnt som hon tycker är skittråkigt.

Måste ta mig till Gekås i veckan och handla lite inför kommande barnkalas och sen det där vanliga tråkiga som sköljmedel och tvättservetter. Gekås är också dom enda som har papegojmat i Varberg, förutom djuraffärerna då.
Det kommer va knökat med folk och jag har nästan ingen lust fakstiskt. skumt. Brukar tycka det är roligt annars. Jaja det kommer nog rätta te sig under veckans gång. 

Nu ska jag äta lite frukost


Hej så länge

Om Ella får önska...



vad som ska ligga i hennes paket den 2 juli då önskar hon sig:

Schleichdjur, gärna svenska med exotiska går också bra ;) (hon har redan anka, höna, rådjur och gris) ( Ko med kalv ligger i ett paket från hennes föräldrar har hon hört ;)

Nya sockar hennes gamla är för små. Trumpette gör fina :D

Regnkläder till dagis med tillhörande gummisar gärna med snörning.

Små hårspännen till håret

Kritor och barnvänliga pennor så jag kan måla på allt och alla.

En egen bil som ska heta Bobby

Och sen har hon förälskat mig i en nyckelpiga på BR som har en fjärrkontroll.

Sen är saker som låter, går att bläddra i eller blinkar väldigt spännade också.


Det var la sjutton vad svårt det skulle vara då...

att blogga denna afton. Blogg.se har inte haft sin bästa dag. Igår var det midsommardagen iallafall och då var jag, T, Anders och Jill på lokal. Målet Socitén. Vi startade hos Anders och Jill och han med tre stopp innan vi kom ner. Men väl inne var det tokmycket folk och jag och T som inte är så vana vid denna mängd Boråsare bestämde oss ganska tidigt för att dra oss upp mot maten istället. Så vid ett snåret satt vi och kioska i oss varsin kebab och sen ringde vi svärmor och åkte hem. Vi var helt slut. Idag vaknade vi nämligen klockan 12 det har aldrig hänt mig innan vad jag kan minnas. Jonas ringde och väckte oss och fråga när T skulle dyka upp... Han fatta ingenting, tills han kom på att han skulle på AC/DC. HAHA så upp fort som tusan och på med nya patykläder och på det igen. Jag tog det lite lugnare och var verkligen inte avundsjuk. ringde Pappa som hade Ella och sa att dom gärna fick titta ut... men då var dom hos Farmor och Farfar och busa så Ella kom inte förens tre-tiden. Som jag längta.

Så jag har verkligen vilat ut idag så när solstrålen dök upp sen passade jag på at tta min energi till att fixa lite i hennes rum. Så nu är alla babykläder och babyleksaker nerpackade i en låda. :( Då kom jag på att det är på tiden att jag börjar planera Ellas första födelsedagskalas. Tiden går väldigt fort nu.



Med Icapåsarna i högsta högg och redo för fest! Ett kort blev det denna kväll, kameran hälsar att den inte fått vila tillräckligt denna midsommar så vi får nöja oss med ett kort tyvärr. Den behöver nämligen ladda sina batterier.


Grannens katt...



är inte riktigt säker på var han bor. Vi försökte förklara i en timme att det iallafall inte är bland våra hönor.

Det är ett mysterium hur han tog sig in.

Nu är det sommar!

I torsdags träffade jag mina gamla kollegor på Stormen AB. Det hade bjudit in alla som jobbar med Reklam i Varberg. Det bjöds på snittar och jordgubbar och i deras bar stod två killar från Oscars inhyrda på plats. T o m en DJ som spelade för oss hela kvällen. Vi fick en lite barskola och se hur vi skulle göra för att fixa till årets "hetatse" drinkar. Vi fick se 6-7 stycken och när kvällen var slut så hade jag nog beställt alla. Sen gick vi ner till Bodegan och fortsatte in på morgondagen. Jag blev snabbt påmind vad det var för dag när jag tog taxi hem sen. Midsommartaxan är inte att leka med och inte dom som syrliga chaffisar som fått den dagen på schemat heller. Varbergs taxi borde se över sin personals approach. Hon han med att anmäla en av sina egna kollegor, vara otrevlig mot sitt egna företag inkl vi som satt i bilen och sen allmänt irreterad. Alltså inte helt lyckad marknadsföring för henne. Det var en låång väg till Torpa.



Lite bilder innan Bodegan. Många hade gott hem och börjat förbereda för midsommar.
Baren var nu fri.



Niklas min gamla AD inte hel olik den nya AD Lars. Niklas har också en dotter som heter Ella.



Bröderna Emil och Ludvig, deras kusins fru spelade på Bodegan denna kväll så det var fullt ös på släkten Ohlsson.


forts från gårdagen...

Dagen efter bokstavligt talat var det upp tidigt och hem till Svärföräldrarna för årets höjdpunkt. Hummerfrukost. Jag hade tagit ´det lite lugnare med snittarna än drickat dagen innan så Hummern satt som en smäck ihop med svärmors bröd som hon formar som en midsommarstång. Sen tog jag mig en liten liten powernap och sen var jag på G igen.

Sen vart det dags att äta midsommarbuffé och leka lekar. Lekarna bestod av fyra delar.

Kast med boll i spänner med olika poäng per spann.
Spotta groda
Hämta saker på bokstaven G i trädgården.

Jag hade satt ihop tre olika priser bestående av choklad, öl och annat gott som man kunde mysa med i midsommarhelgen. Men vi delade upp i slutet så alla gick hem med något gott.




Men förstå så gott det var... Ella fick en liten :D



som hon kunde tugga i sig med sina sex tänder som hon har fått



Hela gänget



Ella fick också lite gott! T hade lurat ner en hackad sill i maten. Han vill att en i familjen lär sig äta fisk.



Haha Här slänger man inte utan lagar. Syns det var T:s föräldrar arbetar med?



Alla klädde midsommartsången...




utan Ella som inte gjorde något annat än stod upp hela dagen. Även att hon tog tre steg. Wihooo!



Farmor och Mormor dansade små grodorna med Ella



sen spottade vi små grodorna med stort engagemang

En bra start på Sommaren 2009 alltså.


Grattis Jennie



Idag blir du lite lite äldre...

Jag må hon leva, ja må hon leva...

Förra midsommar...



såg jag ut som jag svalt en badboll. Då var det inget fel på hungern om man säger så. Jag är lika rund bak som fram haha. Jag gick på övertid och vad jag inte visste då var att jag hade 12 dagar kvar! 12 dagar vet ni hur lång tid det är när man ser ut som jag gör på bilden?

ja harrejisses, så glad att det är 2009 nu.


Inte på hugget!

Men ser fram emot helgen... Denna veckan har varit trött! Jag har mest sovit så fort jag fått chansen. Förkylningen är bättre men magen krånglar fortfarande. Tror jag drog med mig något hem från Tunisien. Skulle gissa på att det var den där Wrappen på flygplanet för T är lika skum i magen och vi har inte ätit något samma den sista dagen. Eller så är det bara svårt för magen att anpassa sig till svensk mat igen. Jag mår mest illa hela tiden och har ingen matlust. Jag som alltid kan äta allt annars.

Känner mig lite piggare idag och ska ta mig in och handla på Hajen innan alla andra också ska det. Imorgon är det midsommar och det ska firas i Norra Näs med min och T:S familj. Kommer bli superkul. Min famil ska ordna lekar och jag ska komma på något bra pris. Tror det blir en vinstkorg med smått och gott.

På midsommar morgon är det tradition med hummerfrukost, det är typ årets höjdpunkt men nu är det inte alls lockande. Hoppas jag mår bättre imorgon för JAG har längtat som sjutton på det här. typiskt också.

Idag blir det en jakt efter jordgubbar till 23 personer. Det blev vår uppgift att fixa till midsommar. Känner att jag måste ge mig iväg och börja leta nu.

Har ni någon kul lek som ni kan tipsa om så vill jag ha den! Tänkte köra tre lag.

Läs den!



Vilken otroligt vacker bok. Jag grät och grät och grät... Njöt och skrattade med huvudpersonen.

Har försökt blogga hela dagen men det går ju fan inte...

eller?

Tunisien 2009

Här kommer en bildkavalkad på hur vår vecka varit. Jag skojar inte om jag säger att vi tagit 500 bilder. Vi hade nämligen två kameror med oss.Den lilla fick följa med oss när vi gav oss iväg på äventyr ifall den skulle få fötter. Detta är som sagt bara en liten del av allt vi hittat på, kanske dyker flera bilder och anekdoter upp i bloggen längre fram. Vi börjar med bild nr ett:



En blekfis tar sina första steg på Afrikansk mark. Vi var i Tunisien redan klockan 11 så vi hade gott om tid att gå runt och kolla läget. Det var bra att vi valde att ta med den stora vagnen på resan. I den har Ella sovit riktigt gott och vi har kunna förvara saker under den på våra promenader.




Första dagen köpte vi en badanka till Ella. Sen testa vi den i poolen. Vi fick inte upp henne. Ankan fick man ta först och på så vis följde hon efter ankan. Det känndes som jag var i himmelriket trots att jag satt i en barnpool. Hej semester.



Två kvällar i rad gick vi förbi ett Zoo. Men båda gångerna sov Ella så vi tycte det vore roligare om hon var vaken. Vi gick dit tidigare dag tre och då var T så upprymd att äntligen få entra Zoot. Det fanns massa fåglar och häftiga blommor och en del större djur. Jag vet inte vem som var mest glad över besöket men Ella fick iallafall klappa en babysköldpadda.



Och T bad mig ta en snabb bild ifall den skulle få för sig att spotta.



Sen såg vi en söt Emu, men som snabbt förvandlades till ett monster så fort jag börja fota... vi gick snabbt vidare.



Efter en stund såg vi Myskankor och kännde oss som hemma.






Varma men glada tjejer. Vädre höll ca: 30 grader förutom fredagen då det var närmare 35-40 grader och satte man ner foten i sanden så brände man sig. Så då var man glad att man hade varit tidigt uppe och fått solstolar med parasoll.




Ella fick en egen säng som var lite större än den hon hade hemma, tur för då fick hennes anka plats också.



På måndagen alltså andra dagen åkte vi med en såndär pensionärbussresa som Apollo ordna. Det var inga pensionärer med märkte vi sen utan nästan bara folk i vår egna ålder. Där fick väl vi för våra fördommar. Bussresan gick ut på att lära sig mer om Tunisien och vad det har att erbjuda oss turister. Vi fick se Medinan och lära oss om deras guld och silvertillverkning och hur vi ska akta oss för att inte bli lurade inne i Medinan. En Apolloresledare lärde oss vilka seder ocg regler vi skulle försöka rätta oss efter. Sen besöte vi en mattbutik och fick testa på själva hur man tvinnade garn som sen skulle luras på någon turist. Sen åkte vi till et Spa och en restaurang. Jag kommer ifortsättningen alltid åka med på sånna här resor. Mycket lärorikt. Ella fick ett eget bälte en stund och plötsligt såg hon så stor ut. Under veckan lärde sig Ella också dricka ur egen flaska. Vi drack som kameler hela tiden och Vi bytte dubbelt så många blöjjor på henne än vad vi brukar.



Inne i Medinan som är omringad av höga murar pågår försäljning av allt möjligt nästan dygnet runt. Här kan man hitta det mesta till bra priser, om man kan konsten att pruta. Det är sjukt smala gränder so mman ska trängas in i, med affärer överallt och sen jobbiga araber som gör allt för att få in en i sin affär. Hi Sweden? How mutch do you pay for this in your country? Do you speak swedish? Din lilla groda! Breda rumpa! Ja allt försökte dom med för att få ens uppmärksamhet... men ju mer dagarna gick hittade man på fler knep att undvika dom och deras blickar.




I Medinan hålls varje söndag en stor matloppis för befolkningen, det är här man köper alla råvaror och mat, Supermarkets och Monoprix finns bara för turister, där handlar inte araberna. På bilden kryddor... Jag var livrädd för alla deras bakterier och höll mig lång borta från allt som kunde tänkas gör mig dålig och vi sprita oss frenetiskt hela tiden. Jag spritade allt hela tiden haha.




T får lära sig knyta en riktig arabisk lammullsmatta. Dom är rätt duktiga dom där kvinnorna som sitter dag ut och dag in med sina fantastiska mönster i sina huvuden. Att dom kommer ihåg precis var dom ska sätta ner färgen och sen hur do mska knyta den.



En sprallis i bussen! Min hätta som jag snart har haft i 10 år håller ännu. Har jag inget på huvudet i solen så blir jag supersnurrig, tur jag har min Scarf!




Frukost på rummet åt vi nästan hela tiden, vi hade tur och hittade ett lunchbröd i vårat närliggande supermaket. Det bestod av oliver, lök och korv och paprika och jag gisar att det var saffran i det också. Utsökt, resten gick väl ner. Allt smakade syntetiskt och på låtsas. Vet inte hur många E-kombinationer och kemikalier jag fått i mig denna veckan.

Jordgubbsyougurten var vit och utan bitar och smakade hubba bubba. Men Melonerna var goda både vatten och honung åt vi eftersom det var säsong nu. All frukt smakade ljuvligt.



Sen var det vattenpipsdax, Hotellet hade ett egte café som vi testade. T hade aldrig rökt innan och som erfaren vattenpipsrökare som man är så fick man ju lära en gammal snusare hur man gjorde för att inte ta halsbloss utan att samla all den goda aromen i munnen och sen andas ut. Massa skratt kan jag lova.



sådärja! Duktig kille.



En kväll träffade vi brudarna som bodde 7 km bort tyvärr, men vi hade en riktigt kul kväll inne i Medinan. Tur vi hade Linda med oss som tokpruta ner både det ena och det andra. Vi fick massrabatter och eftersom T hade fem vackra flickvänner så var han ju mannen of all times så bara det gav oss mer rabatt. T var den lyckligadet mannen ever den kvällen.




Solat någon? Det är tur Sraa har blont hår annars hade det varit svpårt att se henne... Hoho



T fångade veckans vanligaste min. Jag har gått ner tre kilo på Coca Cola, PomeFrits och Pasta Bolognese.



Tuk Tuk ett måste om man har en för stor vagn för små taxibilar. Vi åkte Tuk Tuk en gång sen tog vi taxi resten trots att vagnen hängde hälften utanför bagageluckan. Jag började alltid artogt att säga till taxichaffisen. Drive safe, i´m not kidding.



Sju personer och en Prinsessa. Lågkonjunkturen har nått Tunisen och säljarna var ännu månare om att sälja om man säger så. Notera Arabernas blick när dom väntar på om det är rätt storlek eller om dom ska springa ännu en gång som yra höns efter rätt storlek i rätt färg. För man får vara vaksam på att dom luras med allt. En 38 är inte samma som en 7 grabbar.





Frukost, idag med Vattenmelon och ny smak på yogurten. Ellas räkost gick åt.



Stranden, här bodde vi 8.15 till 15 varje dag. När Ella inte sov badade hon med sina föräldrar. Det gick hur bra som helst att ha med henne och hon trivdes bra nder parasollet mellan våra stolar.



Ser man på min Kuz och hans fru har tydligen varit här före oss. Gick ni på att bli avmålade för 10 Dinars? Fina blev ni iallafall, konstigt jag inte sett tavlan hemma hos er? Ja okej jag förstår ni lämnade kvar den som utställningsex hos konstnären. På så vis. Likt blev det iallafall ;)



Marinan i El Kantaoui där vi bodde. T kollar in fiskar och alla fina båtar längs kajen.





Ett populärt yrke sen många gerationer bakåt har varit sjörövaryrket. Numer kan man mönstra på en sådan båt och få lära sig mer om det. Båten har hållit bra för vara så gammal som dom påstod... Vi hoppade detta evenemang.




- Sprit håller borta bakterierna älskling! Ju mer du dricker desto mindre chans att du kommer bli dålig.
- Okeeeej.
- Här får du en annanas drink alla T.
- Men jag drack ju precis en Jäger.
- precis! Botten upp.




Sista bilden i kameran och sista bilden för detta blogginlägg. Hoppas ni har tyckt att det har varit kul att läsa om vår vecka i Tunisien. Jag kan rekomendera det varmt om man villa komma bort till het sol och varmt vatten. Står man ut med galna säljare så kan man också shoppa och leva billigt. Vin var dom duktiga på trots att dom inte är så mycket för sprit och så. Ta med er handsprit och drick sprit så klarar ni en vecka gallant ihop med Araberna.

Och använd er Kvinnliga list när det kommer till att pruta. Det är nu ni kan få användning av den i praktiken. En arab hyser all respekt åt en kvinna som vet vad hon vill.


Hemma!

Resan har varit helt fantastiskt. Allt var bara så bra det kunde vara... Känner mig utvilad i knoppen men är lite sleten i kroppen. Igår drog jag på mig en AC-förkylning/Flygplansförkylning så jag är lite trött och sjukt hes. Men så fort jag fått packat upp och fixat härså ska jag visa er massa härliga bilder av vad vi gjort i veckan. Känns som vi varit borta en månad nästan.Längtar redan tillbaka... kanske inte till maten... eller araberna men min solstol.



Bild tagen från min solstol... Igår Afrika idag Torpa.

Puss på er!



Nu åker vi snart mot Landvetter och då passar jag på att ta en liten paus från bloggande och mobiler.
Då ska jag göra nått jag inte brukar göra... jag ska testa att inte göra någonting.
Jag ska ha semester.

Allt är packat och ska strax ut i bilen. Mamma, jag och Jan-Eric hänger i sovrummet och har hjälpt till med det sista. En kollar nån match och en nattar. Vi har ätit god mat och ätit svenska jordgubbar till efterrätt. Gott!
Nu fattas bara en trött T sen bär det av!

Hörs om en vecka



Har jag missat något?


SKÅL på fot turkos glas 15 cm hög

Jag ser att det är en Marimekko... men något saknas. Kransen längst upp. Men det är inte en kopia heller. För den har smal fot.  Kan det vara en mycket mycket gammal Marimekkoskål? Nya görs inte i opalglas än så länge. kolla in priset!





NY Marimekko skål.Iittala   


Äkta & falsk

Tjejtorsdag


I Torsdag kom Jill och Me¨ja ut och hängde. V ilagade en riktig god middag som jag måste lägga upp receptet på. Senare under dagen kom Jess med sina flickor så då var det fullt ös här. Jag lyckades fixa till mig inför den där fotbollskvällen (helt i onödan ;-) ) Tack Jill för att du körde mig runt halva stan så jag slapp ha en bil ståendes i stan.
Meia har blivit riktigt duktig på att krypa nu och Nellie går som bara den. Ganska galet endå att det bara precis var små bebisar helt nyhemkomna från BB.

Lina och Lina



var på festligheter igår... Vi mötte upp våra vänner på Bodegan och förklarade tidigt att vi går inte på efterfest utan mat. Det var vi mycket tydliga med.

Tack för en riktigt Majse kväll

Fotbollskväll i Göteborg



I torsdags var och jobbet uppe i Göteborg och träffade en byrå som hade bjudit in oss på en liten tunering. Tuneringen gick ut på att bilda lag, gå in i en bur och överleva.
Hälften hade fotbollskläder och det var riktigt laddad stämning. I dörren frågade en kille om jag hade benskydd med mig och var super seriös i sin fråga. När jag såg buren vi skulle in i blev jag lite rädd. Tror jag och Martin var lag tre att entra buren. Man kan säga så här... det var inte på skoj. Väl inne och när gång gången ekat i rummet så satte våra motståndare igång ett jäkla tempo och det var liksom inte mycket att göra än att förska hålla samma takt. De tre minuterna gick och jag var säker på att jag åkt vasaloppet typ. Jag kunde ju inte dö framför alla där så jag gick ut och dog. Fick återhämtat mig iallafall och drack ner mitt flås med vin. Efter ett bra tag var det dags för finalen... Den var vi inte ens i närheten att kvalificera oss till. Men rätt tur endå för en kille fick sin axel ur led. Jag saknar "bara" tre naglar på vänster hand och lite småsår på mina fötter. Kanske inte så smart att spela med sandaler... eller rättare sagt anmäla sig.

Snart åker vi mamma!



men först så får du packa om väskorna tror jag...
BUSUNGE

Semester...

snart snart bär det av... igår var jag i Göteborg på Dragster reklambyrå och spelade fotboll i en bur. Fruktansvärt jobbigt men roligt. Vi åt korv med bröd, drack vin och käka popcorn och minglade runt. Igår kväll kom jag hem till ett tomt hus. Ella är hos farmor och T är i Sölvesborg. Fick skjuts hem av Karin som stannade på Statoil och då passade jag på att köpa två tidningar som jag mös ikapp med igår i sängen. Rätt mysigt att vara lite själv. Kom inte ihåg när man var det sist. Har iof sovit riktigt dåligt inatt... Ska strax gå upp här och hämta min lilla gullunge och så ska hon få vara med och piffa mamma för en utekväll.

Trevlig helg


heeeeeeej



I dag var Sara och Ludde här och hängde med mig och Ella. Ella var överlycklig och ville bara leka och leka trots att hon haft feber i två dagar för dom där dumma framtänderna. Idag har hon sovit så fort hon fått chansen, men nu på kvällen var det fart på henne. När Ludde och Sara skulle bege sig hem kom pappa och Lillemor med mat. Lyxigt. Sen badade vi Ella i hallen haha så vi alla kunde vara med och leka... Hon och Sara hade busat med saft och sen hade hon ju varit varm hela dagen...stackarn. Så efter lite gröt och sen välling somnade hon på stört i min säng och nu ligger hon på mage och snarkare banne mig.

Tack för en fin kväll!

Nu ska jag hoppa i säng och drömma om nått fint!

nu har...

vi vinkat av pappsen som ska iväg på årets höjdpunkt enligt han. Man kanske själv skulle skaffa sig en egen dag eller två där man åkte iväg på något varje år. Får kolla om det finns något i mitt intresse. Har inte mycket för att tälta i regn eller sol för den delen. Unket och fuktigt. Mamma jag och Ella ska iof åka iväg på våran egna lilla Sweden Festival till Göteborg. Vi ska bo en natt på hotell och gå på stan och shoppa och äta hotellfrukost :D

Nu ska vi göra oss iordning för att åka ner till Farmor och Farfar och träffa faster Yvonne och äta lunch ihop. Sen blir det besök hela kvällen. Så det kommer inte bli ensamt en sekund.

Var ute imorse och skulle kolla in kycklingen... den var inte i sitt esse. Mamma höna hade inte ro att ligga kvar och värma den tyvärr. Men ni som väntar på kycklingar ska inte deppa för goldie (Hawn) ligger på minst 11 ägg och det är första gången hon gör det så det bådar gott. Hoppas där blir några kycklingar.

Vi har fyra spekulanter som vill ha hönor och tuppar så med lite tur nu så kanske ni får de lagom till semestern.

Igår storstädade vi och packade allt så nu står resväskorna klara och jag behöver inte tänka mer på det. Bara lite mat ska ner och flaskor och sånnt som används.

Hoppas nu solen lyser på dom i Sölvesborg.

HA en bra onsdag

Veckan och bla bla bla

Idag ska jag ta den sista sprutan av två. Solen skiner och jag fullkomligt toklängtar till Söndag då vi sitter på planet till Tunisien. Imorgon åker T och jag blir Sweden Rock änka. Den här gången är det inte lika jobbigt som det var förra året då jag var höggravid och nästan skulle föda. I år kan han få dricka en öl eller två, det var inte läge sist. Jag har passat på att boka in mig på lite roliga saker så denna veckan ska gå snabbt som attan. Imorgon är det lunch hos Farmor och Farfar, sen kommer Ludde och Sara och hälsar på. Dom ska ju med planet till Tunisien också så vi har massa att prata om. På torsdag ska jag med jobbet upp till Göteborg, rodde det var förra veckan men vi ska träffa lite reklamfolk och spela fotbollstunering. Skitskoj, jag ska dricka vin! På fredag ska jag dricka mer vin för då ska jag träffa fina Lina och inviga Bodegan för iår. Lördagen blir det att fixa det sista och skriva en to-do-list till svägerskan med kompis som ska bo här under tiden vi är iväg. Det blir att passa kycklingar och vattna blommor, göra rent kattlådor och annat spännande.

Igår läste jag ut bok nr två av fyra som jag köpte för att just ha med till resan men nu har jag fuskat och har bara två kvar. Små citroner gula och Matilde är klara, den sista var bäst. Mycket bra faktiskt.

Jag har heller inte lyckats hitta Majas gömställe och igår fick jag ta bort en fästing i knävecket så nu är det slutletat. Hon kommer väl fram sinsnog med små fjunbollar efter sig. Mamma höna har fått en till kyckling även den medtagen så den tvingar jag henne att ha under sig nu. Den behöver minst tre dagars värme från mamman för att överleva så chansen är liten att den klarar sig eftersom hon är uppe och rör sig med den lilla. Men två ägg har hon kvar där inne som hon ruvar lite då och då. Ett ägg tog jag bort i morse eftersom den inte lyckats knacka sig ut själv. Man får bannemig stålsätta sig när det kommer till djurvärlden.

Vi har haft en tråkig tid med djuren här i Torpa, för någon dag sen kom Helen på gården (den ni kör igenom) med en kanin som hade stängt av men som fortfarande levde. Så den fick T ta hand om, i lördags så såg T något i fårhagen och sprang dit då låg Baggen stendöd utan utvändes skador. Så snabbt ner till Reine som äger dom med tråkigt besked. Den var bara ett år gammal också men vi har ju många fina lamm i hagen så han hann ju göra några fina jobb innan han somna in.

Nä nu ska vi inte prata tråkigheter mera utan nu ska jag passa på att grejja lite inan trollungen vaknar som för övrigt har varit Ellagnälla idag. Kollade snabbt munnen på henne och konstaterade att det var två framtänder på gång. Skönt att det kom denna veckan och inte nästa. Tack för det.

Bjuder på lite trädgårdsbilder som jag tog imorse.
















Njuta!



Igår kröp jag ner i nybäddade lakan ihop med ett glas Rosè, saltlakritschoklad och en god bok.
Samtidigt hör jag T stå och diska. Ibland är livet för bra!

Sånnt här får ju inte hända...

en vecka innan man ska sätta sig i ett plan. Fy vad hemskt.

Sola...

Idag ska jag passa på att bättre på brännan och grejja lite i trädgården. Sen måste jag handla för kylskåpet är tomt, ska köpa mig lite smarrigt att ha hemma nu när jag blir själv ons-sönd. Känner at jag inte hunnit med att fixa allt som ska packas heller... och sen allt som ska förberdas inför när vi är borta. Men inte idag, imorgon blir det nog sämre väder. Idag ska vi vara ute!

Mållös



T och Ella har varit hemliga i två veckor. Igår fick jag svar på varför. T behövde förbereda lite innan jag fick öppna portarna till hans föräldrars garage. Där inne stod en present från Ella sa han. Det luktade stark utanför som om han hade sprayat något och det glittrade i luften. Fattade ingenting tills jag öppnade dörren. En Voljär hur stor som helst.
Jag blev helt mållös och bara gapa. Sen kom hundra frågor... var, vem, hur. Tydligen så har T fått nys om att Stenåsa Zoo har flyttat och sålde ut sin inredning. Så han var snabb på att åka dit och köpa just en utebur om han montera ner den själv. Och sen har det tagit tid att montera ihop den och spraya taket i silver. Taket var blått innan och han känner ju mig så den blev ju snabbt som den övriga buren ;) Kan ni förstå vilken cool morsdagpresent. Nu kan Jolly flytta ut på sommaren och kanske få sig en kompis. Buren är väldigt stor så nu ska vi hitta ett bra ställa att ha den. Älskade älskade T och Ella såklart ;)





Morsdagen i bilder


Vi började dage med frukost och att pyssla ihop två stycken morsdagkort. Jag gjorde ett till min mamma Rosita och T till sin mamma Lillemor. Sen packade vi för dagen och åkte iväg till hamnen i Norra Näs. Där ifrån tog vi båten till Balgö. Vädret var på topp och när vi kom dit tändes grillen och vi åt korv med bröd. Jag hade med mig en bok och bara njöt. Lillevi passade på att bada och Farmorh ade fullt upp med Ella som tyckte det var toppen i sanden.

Vid fyra åkte vi hem igen och  då var det dags för nästa kalas. Jag plockade en blombukett till min mor och sen åkte vi ner till Ga: Köpstad. Där fick vi nygrillat med hemmagjord potatissallad. T förstod tjusningen med att fotografera och sprang runt och tog kort på det mesta. Ella åkte vagn tills ingen orkade köra henne längre... då var vi så trötta att det var dags att åka hemmåt. En toppendag helt enkelt.























RSS 2.0