Vacker bild!

image71
Kunde inte låta bli att visa er denna fina bild jag tog imorse... T bekantar sig med Leo och viseversa... Leo spann för första gången!


sött!

Mamma höna!

image68


ligger på ägg, det betyder att om det nu blir en kyckling så kommer den frysa... får lägga in en filt till den... Lite fel årstid nu hönan att ruva, men kan inte ta bort henne, föresten ligger hon på två plastägg också helt inne på att det är riktiga ägg... så det känns lite taskigt! Kanske iof mer taskigt när hon upptäcker att det bara blev en kyckling...

Vet iof inte om det är befruktat ägget... återstår att se! Men hon är rätt gullig där hon ligger... 3 veckor utan mat, i en och samma position... vem hade klarad det förutom pingvinerna då som kan stå i flera månader utan mat!


Nu har Leo lagt sig precis vid min han när jag skriver... sött!

Vårtbitare?

image67


En väldigt stor gräshoppa!

Endast på landet som sagt!


/L

Mammas fotomodell!


image66

Jolly heter min papegoja! Har nog inte visat någon bild på han innan. Han är 1 år och kan säja sitt namn, vissla Dallas, Jysk, bron över floden Kuwait + busvissla och härma en del ljud... han e grym!

Brukar vingklippa honom, men nu får jag nog vänta med det och se hur Leo och Jolly kommer överens. Hitills har det gått bra, men det har ju också bara kännt varann en dag.

/L

Bokhyllor till salu!

image65


Superfina bokhyllor i ekfaner till salu. Har satt 3500:- för båda, men priset går att disskutera.
Beslagen av järn är jättefina, och möblerna känns nästan lite indiskinspirerade.


Kräftskiva - 5 september

image63th


Eller födelsedagsfest/inflyttningsfest/kräftskiva var det mer...

Väldigt trevligt! Som vi kioska kräftor! 13 kg åt vi upp. Det blåste väldigt mycket när vi satte upp partytältet, det var påväg bort några gånger... men vinden la sig senare på kvällen! S midigt att sitta i ett tält när det ska ätas kräftor, blir ju en del söl. Var beredd på att städa massa på söndagen men det hade redan våragoda vänner gjort åt oss. tack!

Vi ses nästa år!

Svampplockning på hemligt ställe...igen


image62


Det var dags att besöka vårt kära trattisställe, och nu hade de växt till sig. Vi fick massa svamp och T gjorde en smarrig kantarellopaj med fetaost.


Mums!


Leo "Nogge" ny familjemedlem!

image61

Leo heter tuffingen! Hämtade han igår fredag från hans uppfödare Cindy som driver S*oftskins. Han fick fotograferas innan han flyttade till sitt nya hem.

Väl hemma har han redan hittat sin plats. Han har gått på lådan! Duktig! Nu har han sovit av sig allt bus i 2 timmar, för hela mogonen har han lekt och skojat!

Han är väldigt gosig och enligt uppfödaren en riktig bra utställningskatt, med bra gener. Precis som sin mamma då! ;)

Jag kan inte sluta pussa på han!

Nogger Black heter han på stamtavlan "Nogge" även kallad!

Ännu en prins i skogen!

image47

T får passa sig!

/Lina

Musse!

image43


Fint besök!

Först sår man sen skördar man...

image46

Känns som det inte var alls längesen jag planterade mina tomatplantor, vipps är det höst och dom blommar och ger frukt! Tomaterna har klängt sig enda upp till uthusets tak och det är fullt med nya små gula blommor. Får hoppas att det inte blir för kallt nu så dom klarar sig. Nästa år kanske jag har ett växthus att ha dom i. hoppas!

Ps: Rosmarinen i mitten!

/ Lina

Badrummet är klart!!

image38

Jag lovade att lägga upp lite bilder på badrummet!

Såhär kommer dom! I taket har vi gjort spottar likt de andra inne i huset, men i duschen har vi blåa små som ger ett mysigt ljus. Vi har satt dödskallar i kalklet för att det är coolt och sen har vi en bänkskiva i massivek, som är lackad med båtlack för att tåla mycket fukt!

Det är sjukt lyxigt och underskattat att kunna spola, få varmvatten när man vrider på en kran, och borsta tänderna i badrummet i ett handfat och se nse om man har kvar tandkräm i mungipan!

Badrumet har faktiskt inte blivit så dyrt, vi har fyndat både handfat och toalettstol, kakel och golv.
Sen är det toppen med kontakter som kan komma att hjälpa till. Heja Kjelle, Robin, Paaso, Erik och såklart T som gärna vill påpeka att han tagit på sig alla roller under badrummets uppbyggnad. Elektriker och kakelsättare. Trots hans rädlsa för ström så fixade faktiskt T så vi fick varmvatten då en sladd saknades till varmvattenberedaren på vinden. Heja T!

Fler bilder kommer!

Söndagspromenad i skogen!

image42

Dagens skörd, lite trattisar och massa blåbär! Lina är så stolt över sitt nya fynd!
Bärplockaren från Coop 69:-

Ska nog göra muffins i veckan!

Var inne och jobba en sväng i morse, känndes skönt att hitta på något efteråt.
Plockade två små brunsoppar, men kom på att jag behövs nog imorgon också så jag lät bli att smaka dom. Hade lite snigelkonsistens enligt T. Så nu får vi se om han överlever natten!

/ Lina

Fullmåne & fotbollstisdag!

image37

Påväg hem från fotbollen i Tisdags såg himlen ut såhär! fiiin!
Tränar i Åskloster tisdagar och torsdagar, precis de boulande tanterna och farbröderna.
Fårse hur länge det är kul, just nu är det skitskoj! hur som helst är det bra att jag rör på mig... det var ju inte igår.Även på landet finns det vandalister!

image36

ja seru det finns det! 2-dagar irad oxå! Men tur att byggare bob har med sig sin skruvdragare i bilen vart han en ska! Så nu sitter den fast! Men jag menar det är ju lite sport att gå runt på åkern och leta efter just sin post! och se vad de andra grannarna får post ifrån, hihi!

Kanske borde önska oss en finare brevlåda som ingen vågar sparka sönder!


/ Lina

Det börjar bli kallt nu!

image34

Hittade ingenting i min gaderob så jag gick loss och började städa och hänga upp allt iordning. Ser kanske inte så ut på bilden, men det blev riktigt bra efteråt. Nu hittar jag iallafall de varma plaggen nu när myshösten smögit sig på.

Samtidigt i en anna del av Torpa, närmare exakt i trädgården fick hönorna lite värme. De fick en dörr! Den blev så fin. Snickar T är grym, när den sen är målad kommer man knappt se att där är en dörr! wee!
Mamma höna har börjar värpa igen efter en veckas uppehåll! så igår åt vi äggfrukost! det är lyx!

Skylten på dörren hittade vi på Björketorpsmarknad, det var faktiskt innan vi visste att vår lilla kyckling (pipen) skulle bli en tupp! Så nu var det rätt passande att sätta upp den!

/Lina


Långås - hitta en passande kasett!


image31

Då var man påväg dit, ska kolla på en kasett till kakelungnen. Sen ska T in i jaktbutiken, kan tänka mig att det är som Ikea för mig. Sitter föresten i bilen och bloggar nu! rätt lyxigt med ett mobilt bredband som man bara stoppar in i sidan på datorn.

Blev en rätt fin dag oxå, jag som har mina nya höstkängor på mig. Hoppas på lika fint nästa helg då det är Inflyttningsfest/födelsedagsfest/kräftfest!

hej hej!

L

RSS 2.0