Loppisglädje!

Är när man hittar en så här fin gammal snurrstol för 100 kr med vacker gängtapp under till. För en gångs skull något som passade till fulparketten i sovrummet! Lite industrikänsla på skrivbordstolen som tyvärr blev klädstol direkt men en snygg sådan!
T med svärfar och 400 kilos tungt skjutparti!


I lördas har T och min pappa satt in skjutpartiet som kom i fredags. I ösregn sattes det 400 kilos tunga glaspartiet in med hjälp av nära och kära. Ut med en gammal altandörr och två fönster och in med ljus!Kallt där ett tag!Ögonblicket då det skulle in på sin plats! Nervöööst!
Tadaaaa! Sen fick jag gå en kurs med pappa hur man tvättar fönster. Den kursen kommer hålla på hela livet.
Lite färg där dom gamla fodrerna har suttit så ser det ut som det alltid varit ett skjutparti på denna vägg. Nu börjar huset verkligen ta form och det åt rätt håll, men vi är ju inne på fjärde året nu. Men man säger ju att man aldrig blir klar med ett hus, det finns alltid att göra.

Bra jobbat alla och tack så mycket för att ni alltid ställer upp. Ni är bäst!


Jag ♥ MedicinlådaMin för en billig peng! Älskar trälådor men denna är nog min favorit! Den är redan fylld med meducin och krumelurpiller så man inte blir stur och annat smått och gott!

Visst är den vacker i sin enkelhet!


Kan bli kanon eller så blir det inte det...

Sprang på den här möbeln på loppis för ett tag sen, kännde att den hade potensial. Den funkar som ett skrivbord man kan nämligen dra ut ett skrivbord. Jag tänker mig att detta ska få bli en kreativ plats för Ella. Papper och ritblock i facken och pennor i lådorna. Tänk er vit färg, lite beslag i form av arkivhandtag. Praktiskt att den är på ruffa snygga hjul också. Har inte ens haft tid att damma av den så om den blir vit i år är ju toppen! det siktar vi på!

Vad tror ni kan den bli bra? Har aldrig sett någon liknande möbel innan.
Nytt golv!


I sommar har vi fixat och förberett för att lägga in nytt golv, något som vi borde gjort för länge sen. Trots att det känns som att det faktiskt är något man gör sist i en renovring, så kanske börjar det bli ett ljus i tunneln. ;-)

Väggen i köket behövdes rivas först och såklart rikta upp golvet i matsalen. Så fort det var gjort och det var dåligt väder låg vi på knä och la in parkett. Nu är jag ju rätt grym på detta så det gick ju rätt så kvickt, eller hur! jag kan inte ta åt mig äran. Jag satt mest söt och hejjade på, och någon ska ju göra det.

Men så här fint blev resultatet! Innan hade vi tre olika golv. Plastmatta i köket, fin parkett i matsalen och furuplank i vardagsrummet. Nu blev det en fin helhet och "den gamla delen" upplevs mycket större och framföallt mycket fräschare. Vi gick även upp med parkett på trappstegen och satte dit en aluminiumlist.Hipp hipp hurra snygging!


Den 7 september fyllde min prins hela 24 år, ååå jag minns när jag var det! Snart är han ikapp mig ;-) Jag slutarfylla år om två år nämligen. Hittade ett sånnt där paket med tårtljus, tur att det var 24 han fyllde för det var alla som fanns i paketen. Nu orkade han bara blåsa ut 22 stycken så Ella fick hjälpa till med de två sista, passande nog. Sen tog T en bild på oss mammor. Kanske världens bästa mammor faktiskt!


Vårt nya projekt!

Vi kunde inte låta bli att köpa ett hus i Värmland! Vi såg det på Hemnet och jag föll pladaskt och efter ett tag även min kära sambo, när jag berättade om jakten utanför dörren. Så nu så fort vi har tid så åker vi upp på helgerna och bara myser och grejjar med nya huset som vi ska ha som sommar och hösthus på helger och lediga dagar. Hela huset är totalt utblåst innuti så vi får börja helt från början med kök och toalett. Men det gillar ju vi!

Här kommer litet smakprov på huset.
 85 kvm hus, nu med ny ytterdörr
Det finns en del att göra i det blivande köket.Panel i hallen/trappan upp till våning två.Nere vid sjön, ljuvligt!Första rummet klart, här blir vardagsrum med kamin

Vi är så glada över vår nya pärla! Här ska jag strosa i skogen och plocka svamp och göra saft och lingonsylt.RSS 2.0