När Leo var liten var han inte så stor!







Men sen gick det ett år och hängmage var ett faktum! Förra årets vintertröja har blivit kort i rocken och istället för att ta  lite plats i sängen tar han nu upp halva min plats! För det är precis där han ska ligga som alltid förr, brevid mig, brevid Ella som ligger brevid pappa!

Världens bästa flickvänn...



Har smygit ner lite "För god jaktlycka" chips och Redbull! i jaktryggsäcken...tänk så förvånad och förhoppningsvis glad någon kommer bli 05.30 imorgon bitti!

Knep & Knåp!





Häromdagen kom symaskinen fram och lite retrotyger fick sig lite stygn och dragkjedjor.
Blev riktigt nöjd, men nu är dragkjedjorna slut, men som tur är ska jag och Elin på loppisen onsdagkväll och där burkar finnas för 2 kr styck! Har jag tur hittar jag lite fina tyger också! Är lite sugen på att göra ett nytt lapptäcke också till spjälsängen. Gärna i rosa, oranga och bruna färger.

Tänk om Ingegerd såg mig när jag sydde i dragkjedjorna, mitt MVG hade rykt direkt! Kommer inte ihåg hur man gjorde riktigt... Det var ju nått om att byta fot? Jag kör på känn och använder den vanliga foten!

Resultatet får ni se efter jul!

Denna skulle passa fint...






i Ellas rum. Mer passande pall går inte att finna...
Finns hos russinet

Gooood moooorning!

Idag bär det av till pepparkakeland! Ska packa färdigt idag! Igår blev det inte mycket gjort av det, åkte in till staden för lite bankärende och småfixande! T Fick ner huset med 1000 kr i månaden, gör gott för vår kommande ekonomi! Bra gjort!
Själv sa jag upp min VI föräldrar prenum. Litet strå till stacken! Vi behöver köpa ny Boxer med mitt i allt...har bara hem till gården kanalen och Svt.... suuuger! Så dte är väl en investering vi får göra snart! Iband brukar dom ha lite erbjudande vid jul, kanske borde vänta in ett sånnt! Är lite sugen på en inspelningsbar boxer...Om nu ändå måste ha en ny! Men kanske får det vänta! Fast det smärtar att missa kanal fems härlig program! Är ju ändå lite kontakt med omvärlden här ute i skogen! En boxer får det bli haha!

Igår pysslade jag klart julklappsträdet! Blev rätt mesigt utan paket så ni får alltvänta tills helgen är över! Då ska nog några paket vara uppe med nummer! Ni kanske vill följa paketöppningen fram till jul? Kan ju visa er vad det låg i respektive paket om ni hade tyckt det var kul!?

Nu ska jag fixa lite här men har lite smått och gott att visa er sen!

Häj på däj!

Godaste filen!

 



Kommer från Falköpings Mejeri och smakar banan och päron! Den försvinner i ett naffs här hemma så man får passa på när den är nyhandlad. Såg igår att det kommit den coolaste förpackningen i plast, med uppblåst handtag. var ju tvungen att köpa den! På samma hylla stod en pepparkaksfil, men den lät jag stå kvar till någon annan. Har ni någon favorityogurt/fil som jag borde prova... behöver lite nya smaker!


Mycket på gång nu... Nyckeln ska gömmas och locket ska läggas på brunnen...

Så då blir bloggen lite lidande, men det är bara igår och idag troligtvis... för sen ska vi på en liten minisemster mitt ute i Lidköpingsskogen! Årliga peppakaksbaket nalkas! Då ska min kompis med, han heter LG och drivs av en strömsladd!
Hejja 3G-nätet! Igår hade jag 35 olästa mail alla från Tradera... Så jag har lite paket att skicka innan vi åker! Superkul att så många gillade grejjerna vi hittat på auktioner och loppisar! Men det betyder att jag har lite att packa nu och det ska jag göra till den verklighetsbaserade filmen The Bankjob! Struntade i att se den igår... läste lite bloggar istället och när T gick och la sig så sa han att den är så värd att se, så nu måste jag ju se den! Typiskt! 

Var ju hemma hos mor i går också med mina vinterdäck som ska på nu innan den 1 dec. Fick lite tidningar av min kära mor, lite Leva & Bo som hon samlar till mig och några härliga Allas. Så dom låg jag och läste igår till nattlampans sken då vi båda i mun säger att - Jag är nog lite hungrig... sen ligger vi där och väntar ut varann tills en stiger upp och börjar greja i köket... T förståss... Sen smyger jag efter så där satt vi kl 00.00 och åt fil och makor som två pensionärer... sen gick jag tillbaka till min Allas för att inte förstöra stämningen... (Många fina recept ju! )

Igår var jag på återbesök hos ryggMårtensson också, vilken skillnad! Jag fick en timmes massage och nu mår jag superduper mycket bättre! Höfterna är med i matchen igen! När jag var där så passade jag på att ställa mig på vågen! Och tr odet eller ej, den visade 73 kilo!!! Med kläder på gottfolk! - 1 kg till och snart har jag nått mitt mål! 5 kilo kvar! Men bara att vara under 70 strecket... är ju värt iallafall en flaska Bollinger, inte sant!

Annars är det packa som gäller, innan slängde man bara ner lite saker och stack! Nu måste man planera och få med allt och allting! Matstol, och snutte, nappar gärna flera... Jaktkängor, pepparkaksformar, spritsar, bröst, polotröjor, vantar till hela familjen, raggsockar och skott! Djur ska ha mat, ved ska in, disk och sopor ska bort...Nyckelns ska gömmas och locket ska läggas på brunnen...





Skapa!

Med för lite pengar i börsen och för mycket kreativitet i kroppen blir det att ta fram symaskinen idag! Några julklappar ska produceras som jag tänkt på ett tag! Det dumma är ju att dom som läser är ju dom som ev får den bästa "det är ju tanken som räknas" present dom någonsin skådat! Så vad ni fårse kommer jag visa efter den 24 dec!

Lillan har somnat så gott nu så nu har jag ca  två timmaratt pyssla Brasan är tänd och i magen ligger två mackor av nybakat bröd! Jag är så en lantis nu! Behöver jag säga att jag sitter i trekvartsbyxor i verlourtyg och en förkort TIGER tröja, det är ju endå en Tischa för 400 spänn med klass, det kunde ju vart mitt oranga gekåslinne menar jag... Men så kul ska vi inte ha!
Ska ta mig i kragen... men jag börjar imorgon!

Nu ska jag gasa pedal!

Blogg-SM är igång och vi är nominerade!





Och jag har blivit nominerad av Ludde! Tack snälla du!

Man kan rösta på sin favoritblogg om den blir uttagen till deltävling (Fyra nya bloggar blir nominerade varje dag)
Om min dyker upp får ni gå in och rösta och har chansen att vinna fina priser!
Jag ska försöka hålla utkik om vi hamnar där!

Men ni kan säkert fortfarande nominera mig om ni vill, det gör ni här!

Jag sa ju att jag skulle kunna vara med i ett SM utan att träna på ett gym! Eller iallafall sitta på avbytarbänk... och det kan man ju säga att jag gör nu... för än är jag inte med i matchen! Håll tummarna!

Stolta! men för två anledningar!

Igår städade jag hela huset... dammsög, moppa och röjde... fick ett galet ryck och tog toan, började möblera om och tvättade av varenda kakelplatta som fanns därinne. Tvättade två tvättar med kläder svart och vittvätt! Slängde även in T:s snickarbrallor som behövde sig en omgång av tvättmaskinen!

Under tiden detta skedde var T ute och jagade...
När T kommer hem är båda lyriska:

T - Hej älsklingar!
L - Heeeeej!
L - Känner du vad gott det luktar? jag har möblerat om lite... och tvättat dina.....
T - JAG SKÖT ETT MUFFLON!
L - Jag har moppat och tvättat kaklet i badrummet... kolla! så fint det blev med den bruna... 
T - Och två harar också!
L - kuul för dig, du kan ju kolla badrummet när du tvättar bort blodet från händerna!
T - Ja, jag är precis på väg in där...
L - Du är så duktig hjärtat.... mummel mummel...
T - Så fint du har gjort här, har du städat?


Sen satt vi stolta i soffan, var och en för sig!






 



Whatever makes you happy darling!

Ute på Tradera!

Lovade ju er en länk till det som ligger ute till försäljning just nu! Kanske finns det nått du tycker om?

Fy sjutton!



Vilken äcklig film vi såg igår... Hua! Riktigt längesen jag fick rysningar genom kroppen! Har ni sett Saw och en annan av mina favoriter Cube så ska ni se den här!... Har bara en fråga... men den kan vi ta när ni sett den!

Barnbarns barn!




Blir man inte lycklig av den här bilden så säj!



Wapnö Julmarknad 2008



Viken härlig lördag! Kallt och sol! Kl 11 var vi på marknaden och gick runt och titta! Kanske inte lika spännande iår som förra, då mycket var samma... Hittade inga raggsockar till Ella så jag får nog ta fram virknålen ev dom dammig stickorna!
Vi fikade också, våffla med grädde och sylt! Jag drack glögg och provsmakade allt gott som fanns till försälning.. nja inte allt men några provsmakningbitar slank ner! T ville så gärna att jag skulle prova alla viltdelikatesser som fanns! När klockan var två var vi rätt mätta på maknaden så vi bestämde oss för att åka in till Halmstad city och kolla julklappar! Blev lite spontan men helmys. Hittade en julklapp till T:s lillasyster. Sen var vi rätt hungriga och hittade en riktigt mysig liten restaurang/pizzahak. Där dom hade Italienska pizzor utöver dom gamla vanliga! Så det fick det bli för min del iallafall.. T tog ett säkert kort! Så han fick pizzasallad och jag fick en Italiens pizzasallad bestående av Mozarella och tomater. mmmmmm! Sen var vi mätta och goa och åkte hem till min Farmor och Farfar för lite kaffe! En mycket roligt och trevlig lördag!

Personlighetstest!


Hittade ett persolighetstest på nätet med 41 olika frågor! Besvarade dom och fick svar på att jag är nog valt rätt yrkeskarriär! Men steget från marknadsförare till präst känns som ett stort hopp! Fast man ska ju tro på det man säljer!
Ho ho ho!






Vill du med göra testet så finns det här!

Imorgon får det gärna snöa lite...



Imorgonbitti bär det av till årets första julmarknad! Ser verkligen fram emot det! Vi ska möta upp mamma och Jan-Erik vid Waapnöslott! Hoppas det blir fint väder är så laddad för en dag med julasaker och framförallt pepparkakor och glögg!
Ska drömma om lite snö inatt! Från mig till er, ha en riktigt bra helg!


Om tomten bestämmer sig för att jag varit snäll iår...



Så vill jag att tomten slår in detta och lägger under granen!

Vad önskar ni er?

40 000...

arbetslösa finns det nu, helt sjukt och tänk vad det drabbar familjer runt om i Sverige! Dom förutspår att vi ska tillbaka till 30-talet då vi var som fattigast. 1929 hade vi ett börsfall i Usa likt det vi upplever nu! Då kallades Sverige "lortsverige" och alla hade det kärvt! Men upp på fötter kom vi och välfärden var ett faktum, den välfärd och rikedom som speglat dom sista åren i Sverige. Hus har byggt som aldrig förr, människor har handlat och rest, unnat sig saker och lånat av bankerna! Nu har det nått sitt antiklimax och Sverige har åter hamnat i en såkallad deppresion. Varsel varsel och speciellt i två kategorier Industri och byggnads! För varje person som Volvo vasla drabbade det tre till, det blir några underleverantörer, familjer och personal i matrestaurangerna det! Visst är det fruktansvärt men man får göra det bästa utav sina föutsättningar!

Igår nådde varslet Torpahills och T och 8 till på hans firma fick lämna in hammaren! Jag vet inte varför jag inte blir ledsen eller orolig över att vi nu kommer få lite mindre pengar ett tag när T stämplar och jag är mammaledig! Kanske är det för att jag ser möjligheterna i det istället! Ska man vara hemma kan man ju vara det när den andra hälften också är det i den synpunkten att vi kan få tid med Ella som en familj, skit i pengar eller välfärd, vi får leva på glädjen över vår lilla familj! Och visst klara man sig! Det handlar om vilja! T kommer jobba fram till Januari men eftersom jag har världens driftigaste sambo så kommer han inte nöja sig med att gå hemma och kommer göra allt för att hitta ett jobb tills "krisen" är över och hans chef kan börja återanställa igen!

Så nu gäller det att hålla i sina pengar och njuta av det man har! Kanske något Sverige skulle tänkt på innan! Men bättre sent än aldrig!

Vänt på dygnet!

Har man nog gjort om både unge och mamma är vakna halv 1 på natten och sen sover till halv 11 utan att vakna! Men jag mår så bra i ryggen så det är skönt att ligga läänge i sängen nu! Får skylla på det! På tisdag ska jag dit igen och det ska bli så jäkla gott! Det är synd att det ska kosta så mycket pengar bara, men det får det tusa(e)n vara värt! På Tisdag har jag även en inbokad lunch med en gammal goding! Jag och Ella ska mysa med Lina, inte jag i tredje person utan en annan Lina! Kattvakt Lina...Hon bukar ta hand om Leo om vi behöver ska åka bort! Men det är inte därför vi ska träffas utan för att Lina är en riktigt kul tjej som jag inte riktigt hunnit med nu med bebisar och hus... finns ganska många människor(läsare) som jag inte hunnit med särskillt bra! Det ska bli bättring jag lovar! Men nu är det så att det är en liten fiskorv som behövt mig mer... På tal om Ella så har hennes hår börjat växa... hon har ju slitet ut en del men nu börjar det komma en del på hjässan, och hennes ögonfransar... lika långa som pappas nu nästan! Behövs ingen mascara där inte! 

Mitt hår däremot det ligger lite här och där i huset, framförallt i sängen och i duschen! Maningen gör att man tappar sitt hår och det kan gå riktigt bad om man har otur, kanske inte bli så illa som Britney men typ...Som Leo kanske?  Nä ska inte skoja bort detta... det liger tover med hår här och där! Jävligt jobbigt! Det bara ramlar av! Vad gör man t det? Kan man äta typ nån ört?


Ella är ingen bebis längre, eller det är hon ju men rörelser och uttrycken gör att en liten personlighet börjar så smått göra sig till känn...Speglen, tv:n, och brasan är riktigt roligt att titta på! Då blir det många minspel. Se bara på den här!

Skruttan!


Tycker ni inte Ella är lite lik mig på bild nummer tre? Tog lite bilder precis och tyckte jag såg mig själv som liten...
Men jag kan ha fel ! Sötaste ungen är hon! Och det bästa är att hon är min min min!

Älskar dig gullunge!

Kotletter i Sweet Chili sås!



Tråkkotletter på ett lite roligare sätt! Till detta klyftpotatis med rosmarin på!
Jag serverade också en grekisk sallad!

Favoriten bland alla äppelpajer!




Den här har jag gjort nu det sista! Hittade receptet i Buffetidningen! Så underbart god! Men jag tycker inte det behövs 2 dl socker, ta heller lite mer sirap... Tok för mycket att ha 2 dl i, 1 räcker! Jag har också i mer äpplen än det står! och gör dubbell sats av geggamojjan! Ha en hög form för bakpulvret gör att den växer en del i ugnen och ytan blir alldeles krispig och god!

Vaniljglass till det så är du hemma!

Till helgen!



Blir det julmarknad för vår del! Det är så mysigt! Man får verkligen julstämmning när man går och tittar på allt och känner alla lukter! Finns så många pysslare där ute som visar upp sina verk! Förra året såg jag så fina tossar till Ella i fårskinn... så söta! Sånna skulle hon haft! Fast nu har hon ett par rosa i fusk, det får räcka!

Påminner igen om ett av julens måsten: Tjolöholmsslott eller Wapnöslott den (19) 20 -23 november 2008. Lisebergs julmarknad får ju inte glömmas bort, den är ju iof redan självklar!

Ska ni gå på någon julmarknad?


  


Lite bilder från tiden innan bloggen!


Gick igenom min dator nu på morgonen och hittade massa bilder från tiden innan jag bloggade! Tänkte det kanske ni ville se! Man blir ju helt nostalgisk när man ser några av dom! Vissa är inte så längesen men mycket bra har hänt på lite tid för mig och det har jag ju dokumenterat i min lilla blogg! Här kommer alltså lite bilder från tiden före...





Här är jag 2004! Första dagen på min utbildning i Göteborg! Det var en overklig dag när jag fick pappret att jag blev antagen och tack vare den 2-åriga utbildningen så har massa spännande dörrar öppnats! Gina Tricotlinne var inne och här hade jag precis fått mina glasögon minns jag... efter flera år med "jag-har-inte-så-dålig-syn-tänk" Nu kan jag inte leva utan dom och har dom på varje dag! Här minns jag att jag inte var bekväm i dom och tog av dom innan bilden togs...



Är iväg och åker skidor med tjejerna och kollegor från förra jobbet! Jag hade inte åkt skidor på fler flera år och var väldigt ringrostig! Men så kul det var! Vi lagade mat ihop och hade tre härliga dagar i Branäs! Den här kvällen sminkade jag några av tjejerna en av dom var Carro som är med på bilden! Tycker hon blev skitsnygg med sotiga ögon! Detta är vintern 2007!





Samma skidresa och jag är rätt så go och mör efter två dagars skidåkning! Här är på en afterski och jag vettekatten om jag kännde mina egna ben! När jag blir trött så syns mitt märke på kinden väldigt tydligt! Ser att det är rätt framträdande här haha!


Roadtrip 2005, med stopp i Lysekil! Jag får syn på den här och måste posera! Jag och min dille på hajar...




2003 Kajsa och jag i en busskur i Lund... Vi är jätte bakis och ska ta tåget till London! Vi ska på Nyårsfest!




Roadtripen 2005, vi bodde i en gammal Volvo! Här står vi parkerade på Långholmen i Stockholm! Klänningen har svärmor fått för den har växt ur mig! Den var jag riktigt snygg i!



Jag och Elin sommaren 2007! Vi har förfest och ska strax ut en sväng på stan!
2007 västens år!



Min 25-års fest, Gansterfest! alla var kädda och inspirerade av 50-talet! T i förgrunden med sitt avsågade hagelgevär i plast! Vi käkade Chiliconcarne och hade Italiensk buffé! Bordsplaceringen bestod av ett kort på en kändis...För att lära känna varann skulle man leta upp kändisens partner och på såsätt hitta sin bordskavaljer för kvällen! På bordet stod vinflaskor med ljus i och runt låg spelkort från en gammal kortlek! Allt för att få in känslan av real gangstar party!





Jag och Emil! Notera min vågiga lugg! Alla killar var så fina med sina hängslen och hattar! Tjejerna hade coctailklänningar och mycket spets! Min klänning hittade jag på Asos och boan fick jag nog låna av någon snäll!



Midsommar 2007 Ludde och jag har precis kommit och smuttar på vinet! Det smuttades inte sen om jag säger så! En galen kväll och riktigt rolig! På natten blåste det och hela tältet välte och ingen hade väl tänkt på att städa direkt så när läjetsborna skulle gå sin promenad dagen efter midsommar... log nog många mot trädgården vi partajat i! Det såg ut som fan! Måsar och sill, platsglas och systemetpåsar överallt... stolar och bord på fel ställe! Det pratas fortfarande om den där midsommarfesten i läjet då "det syntes att det vart fest"



Julen 2006 firades på Gran Canaria! Mamma hade packat ner glögg och russin! Av T hade jag fått låna en liten gran med ljusslinga som jag hade packat ner till min mors förtjusning! Vi hade köpt lite paket som vi delade ut ihop med Arne Weisse som fortfarande var julvärd! Hotellet sände svt 24 När Kalle Anka var kl 3 då låg jag vid hotellets pool istället!



Så typiskt svenskt! Julen ska med vart man än åker! I ipoden hade vi Julsånger! Jan-Erik hade köpt högtalare på dagen så vi kom riktigt i stämning! mamma hade lagat fläskfilé med champinjoner! Skulle kunna tänka mig att fira jul utomlands igen! Det var inte så dumt!





Jag avslutar med en fin bild på mina föräldrar! Tack för att ni finns!



Loppisjakten fortsätter...



Nu har jag och T och skruttis gjort loppisar igen! Och vi hittade massa kul! Roligt att man fått sambon så engagerad att hitta godbitar bland all skit. Idag fann vi massa retrogrejer bla massa läckra tyger och burkar och en del emalj! Ska lägga upp allt på Tradera och förhoppningsvis älskar någon sakerna lika mycket som vi! Vet inte om jag är dum eller smart som köper saker som jag tycker om! Roligt är det iallafall! Och vill ingen ha det så behåller jag allt själv! Kolla in det roliga ap-fatet eller den fina gröna emaljkannan! Plåtburken med design av Al & Lena Eklund är dagens fynd!
Återkommer med en länk! 

Sommarkjol och mössa !

      


Jag känner mig bättre i ryggen konstigt nog! Jippie! Lite tidigt kanske, men så känns det! Farbror ryggdoktor sa att det skulle bli bättre runt fredagen och imorgon skulle jag ha grym träningsvärk! Tydligen hade jag ett ben som var längre än det andra och mitt bäcken hade rört på sig när Ella ploppa ut! Så kan det tydligen bli... Så han knäckte (helt underbart) och drog lite, så nu känner jag mig rätt mör! Men jag har lika långa ben igen... Vem kunde ana!

Han sa att när jag sitter ner så sitter jag på ena skinkan så sne var jag.... Varför har ingen sagt nått undrar jag :D Måste ju sett lustigt ut om det var så, tror nog att min rumpa tatt för sig bra när den suttit på stolar här och där!

Men huvudsaken är att jag känner mig bättre och nu kan det bara bli bra! Ska dit igen på tisdag och få ännu en timmes massage... längtar! Men då ska jag ta på en BH som fixar att man ligger på sidan, det gjorde inte den jag hade på mig idag! Varsegooood säger jag då!

Laga mig!

Idag är det redan Onsdag, och loppisdag! Får bli en sväng sen och kolla lite... Men först ska jag in till ryggdoktorn! Eller en specialist på massage Herr Mårtensson! Jag ringde imorse och berättade om mina krämpor, och kl 14.00 fick jag tid!
Hoppas verkligen att han kan sträck ut mig eller knäcka mig eller vad dom nu gör! Hoppas han hittar vad som behövs jobbas med! Skulle ju egentligen gått på en massage till direkt efter den förra, men känner inte att en massage kan laga det som sitter i min svank... Det är nått annat! Men jag kan ha fel! Idag har jag på mig min sommarkjol haha, men den funkar bra med mina bruna stövlar! Och jag har inte direkt den största variationen på kläder i gaderoben nu! Ska önska mig kläder i julklapp! Egentligen borde jag hänga bort alla sommarkläder... det ska jag banne mig göra!

Igår ringde min faster, dom fick ett samtal häromdagen om ett par som skulle sälja sin hund! Min faster har väl egentligen inte letat efter någon ny hund nu för deras Molly är ju 13 år och mår bra. Men denna hund var 1½ år och behövde ett nytt hem, gärna gård som dom har! Yvonne min faster förstod direkt varför när dörren öppnade sig! Ut sprang den största hund dom någonsin sett sa hon! Ester heter hon och är en Sydafrikansk gårdshund! Vi får väl se vad dom bestämmer sig för om dom ska låna hem hunden en helg och se om dom trivs ihop! Jag blev helt kär i hunden när jag såg den och hoppas hoppas vekligen att dom tar sig an den! Jag återkommer med hur det gick.

Nu ska jag göra dom dagliga sysslorna såsom diska, gossa bebis och röja, sen ska jag lämna den sista lägenhetsnyckeln till killen som har min gamla lägenhet, posta paket och sminka mig snygg! Så får det bli!

Over and out!

God Only Knows i ny tappning!



En av världens bästa låtar på Uckulele...

Jag sitter faaaaaaaast!



I måndags morse stod två ankor och tittade på ett får! Efter ett tag förstod jag att fåret satt fast! Och gav mig ut i gummistövlarna och börja bänja och mecka med stängslet sen lossnade fåret! Antar att gräset var lite godare om inte grönare på andra sidan!

Ladda in bilder...

Skulle jag gjort igår eftersom jag fått min gamla kamera tillbaka från Tina som var här i lördags... Glömde ju den hos henne sist! Blev helt tokig här igår när jag inte hitta sladden till kameran... visste ju att jag lagt den vid datorn.. skäller och surar ihop och letar som en tok i både sladdlåda och under soffan i tron om att katten hade något med det att göra! ev T!

Snygg jag e som nu noterar att sladdjäveln sitter i datorn.. HAHA! Sladden har jag blandat ihop med de nya kamerans sladd som visst funkar till båda mina kameror... Även fast den ena är en Avant och den andra är en Sony och det typ skiljer några tusen emellan, dock inte på sladdarna! Jaja man får väl se att det bara är praktiskt att ha en gemensam sladd! I vilket fall som helst så kunde jag ju kanske kollat på det mest väsentliga stället en datorsladd kan sitta! Trött!

Auktionsmat!



Nu det sista har det blivit en del auktioner med vänner! Många som undrat vad vi sysslar med på söndagar och frågat om dom fått följa med! Ett par som vart med nu det sista har haft med sig så goda baguetter att hålla energin uppe med! Vi har haft torra ostmackor och en blandad saft! Aldrig mer! Jag har hittat den underbaraste kombination av smaker!
Mozzarella och Parmaskinka mm mm mm!

Så i Söndags var vi duktiga och satte igång ugnen och bakade till några frysta baguetter! Lät dom kallna lite och "smörade" dom med gräslöks Bonjour! Fyllde dom med kryddad mozzarella, allad, lök och Parma! Lite Folie runt dom och sen gotta dom till sig och osten smällte lite grann... Fatta gott!

Så nu ska jag bara ha med dessa Johannamackor, varje gång det är auktion!

I lördags var det fest!


Så var Tina, Karin, Carro här! Vi är ett gäng som jobbade ihop förut, och sedan fortsatt träffas! Och det finns alltid massa att prata om! Och i lördags slängde jag fram ett spel som heter Orangino, och då hade vi ännu mer att prata om! Spelet går ut på att lära känna sina nära ännu bättre! Man bedömmer utifrån en fråga hur mycket det stämmer in på den personen som tagit kortet. Poängsystem med fyra kort (1 stämmer inte-stämmer mycket bra 4) Det kan bli heta disskusioner om man inte tycker att man är det som sina vänner tycker eller uppfattar en som! Ett riktigt tjejespel :D
Sen för att öka upp tempot lite så sjöng vi lite Singstar, ingen hade testat det innan så då är det extra kul! Måste säga att tjejerna var riktigt duktiga och då hade jag ställt in miccarna på medium!

Till middag blev det kottletter i sweetchili och sojasås med grädde och cream fraich! Potatis med timjan och en grekisk sallad! Efterätten bestod av en äppelpaj med vaniljglass!

Tack för en goo kväll!







Orangino, julklappstipset!






Värdinnan fick en röd dörrmatta! Ibland är det inte dumt med en blogg ;)



Röd om näsan!

Oj oj oj vilken härlig helg vi haft! Ska ladda upp lite trevliga bilder men först måste jag berätta hur duktig jag har varit! Svärmor och jag har precis gått en långpromenad runt Norra Näs, eller runt halva Näs... Men jag har iallafall vart ute och gått en långpromenad. Det är det jag vill säga med mitt inlägg! Det var verkligen välbehövligt och efter fick jag varm choklad med bullar och äppelpaj! Så gott! Nu ska jag hoppa in i en varm dusch och tända upp alla ljus jag har i huset! Får nämligen inte elda i öppna spisen för murar´n har vart här och ökat på sten runt vår skorsten. Så eldförbud i två dagar, typiskt nu när det är så kallt!

Hörs om en stund!


Jag kan inte säga det tillräckligt många gånger!



men fasen vad bra att Tradera finns! Ella är i ett stort behov av Bodys, enkla simpla att ha under klänningar och tjocktröjor. Vi har flera fina plagg som vi fått av nära och kära men allt är nästan i strl 68 och där är hon inte riktigt än! och jag går inte och köper helt nya kläder i strl 62 för att kunna ha i en månad eller två, så vad hittar jag då på Tradera! Ett klädpaket med fina mer eller mindre oanvända kläder i rätt storlek! Tjejen som sållde dom har valt att skriva "kläpacket" som rubrik... kan vara därför det inte fanns så många budgivare som om det stått "klädpaket". Tur i oturen för just oss! 60 kr för alla kläder och jag får nästan ångest för jag vet att det är värt så mycket mer!

Har ni gjort några fynd på Tradera?

You Tube och jag är numera ihop!

Jag lyssnar på REO Speedwagon och njuter av att det är fredag! och en sak till... att ha ljud på datorn!



Att jobba med reklam!

På en reklambyrå vill man många saker, tex vill man hjälpa sin kund på det yttersta sättet och hitta den mest kreativa lösningen på ett problem. Moroten är att hitta den där idéen eller namnet, kanske bilden som ingen annan tänkt på innan. Ibland kan det nästan bli översmart briljant! Så bra att man känner att man löst alla världsproblem i universum.
Här är ett exempel på hur fel det kan bli om man glömmer några pusselbitar!





Kanske en kund Treativ skulle satsa på? hohoho

(och nej jag har inte varit och tränat, hittade bilden på internätet)


Alla för en!




Skattjakt efter nappar!



Och visst fann jag några nappar, en under sängen och en under soffan... Vem kan ha gömt dom där ihop med lite leksaker och ca 15 hårband?

Tryckfelsnisse i Hallands Nyheter!



Ha ha ha ha !

För små tossar!



Favoritskorna nu i rosa! Och i en strl större... På innelistan igen: Uggs!
Inomhus får det blir ett par härliga raggsockar, båda från H&M!
(Tack Ingegerd för presentkortet och det fina brevet du skrev)

Var hittar man ragssockar till vuxna tossar?
Kanske kan hitta ett par på julmarknaden på Tjolöholmsslott eller Wapnöslott den (19) 20 -23 november 2008. Har ni inte vart där så får ni inte missa åka dit! Har man inte fått julstämning innan så får man det då!




Sol ute!

Men inne har vi inte gått upp ännu! Ella var inte sugen på att gå och lägga sig igår och sen var det roligare att vara vaken och uffa inatt än att sova... så vi är lite möra idag! Jag har flyttat datorn till sängen och blir här nog en stund... Ella har lärt sig somna på sidan nu...den allra bästa sovposition, hon är nog lite lik sin mor endå :D Så nu ska jag och Ella surfa lite tills hon somnar om igen!



Linslus!


Igår var jag inne och handlade mat till på lördag! Nu är det bestämt vad tjejerna ska få smaka! Kommer bli super! Har även bestämt efterrätt! Köpte rött vin så något som passar till det blir det :) utan att avslöja för mycket hehe
Jag bestämde för ett tag sen att jag skulle göra egna julkort iår! Hittade lite fina saker som får funka som dekoration. En ask kommer från Rusta den andre från Netto! Tillsammans ska det bli egenknåpade julhälsningar till nära och kära! När jag får tid och lust!




Resultatet får ni se en annan dag!




To-do-today!


Idag har jag en lång to-do-list!
Jag ska först in till stan och käka lunch med Lillemor och gå om systemet! Posta lite paket och handla lite inför lördagen!För till helgen kommer några härliga tjejer hit! Ska bli riktigt roligt! Tänkte kanske slänga fram ett spel som heter Orangino eller ta fram mickarna och låta dom sjunga för fulla halsar till Singstar! Det får kvällen utvisa vad dom är sugna på! Men sen ska dom ha sig nått smarrigt i magen, och det är ju gourmekockar som kommer så det är upp till bevis för min del nu! Har iallafall lagt fläkten i blöt så nu e det klart ;) haha!


Idag har jag också tomtar på loftet, eller plåtslagarna på taket... dom har redan varit inne och frågat efter en skyffel till ankbajset på taket haha! Maja sitter ju där på nätterna och lägger ju en del pruttar på en natt, så där kan ju vart ett par högar... Dax att vingklippa lilla donnan tror jag! För på vårt nya plåttak får hon inte skita!

Nu ska jag och Ella göra oss fina för dagens strapatser!
Vi hörs ikväll mina fina läsare!







Hejdå paket! Hoppas ni får det fint hos era nya ägare!

- 2 kg

Meine damer und herrar! Sen Ella kom har jag gått ner 18 kg! Sen jag vägde mig sist har jag gått ner - 2 kg! Jag är två kilo ifrån min utångspunkt! Fast mitt mål stannar inte där... 68 kilo vill jag ner till. Då om jag når det ska jag fira med den största godispåsen Hemmakväll har sålt till någon kund någonsin!





   

Det syns inte i ansiktet att du gått upp i vikt sa alla! HAHAHAHAHAHA!

Lite blandat från veckorna som gått!



Bild 1: Min dammsugare har fått en kompis, chokladkaka med vaniljkräm.

Bild2: Den vita pallen har fått flytta in i badrummet.

Bild3: Jonas gosar med Ella när vi skär pumpa inför Halloween.

Bild4: Ella sprallar i sin babysitter!

Bild5: Godmorgonmys med katt och bebis... Leo tycker det är lika kul med leksaker som Ella... kanske mer! Här försöker han "sno" gömma ännu en napp!

Bild5: T och Ella hemma hos min far på middag! Ella fick tag i salladskålen och satt ett tag med hela handen full av grönsallad, haha! Man får vara på sin vakt numera!

Bild6: Vi har hängt upp en ljuslykta utanför ytterdörren, Nu kanske man ser lite vad man går i vår svarta "trädgård".


Fint under granen!


Ikea gör det igen, ger mig villa-ha-känsla! 299 kr inkl belysning!

Nästa projekt!



Kärlek vi första ögonkastet igen... När jag och Elin var på Bois 2-hand för ett tag sen och precis skulle gå därifrån står denna vackra "köpmannadisk" och tittar på mig! Det var Kärlek och jag flirtade till mig att få hålla den två dagar tills T kom hem från jakten. 500 kr skulle han bara ha för disken som behöver en massa jobb men ändå har stor potential att bli riktigt fin! Nu står den i vårt kök efter bärhjälp av husmusen... Den var svintung! jag orkade knappt bära lådorna... Tanken är att den ska slipas ner och få nya handtag. Och sen såklart bli vit! Två barstolar ska få stå på ena sidan och sen har man en kombinerad förvaringsmöbler/matbord. Finns ett fint utrymme att ha tidningar och böcker också! Nu har den en märklig färg. Kan inte bestämma mig för om den är grå eller blå. Men här har jag iallafall tagit mig an ett spännande projekt tror jag... kommer nog svära en eller två gånger över den...
Så att... all min lediga tid får nu gå till att slipa lådor och såklart blogga :D

Regn regn regn...

Trist! Men det finns väl inget dåligt väder... det är väl det man ska intala sig själv nu när man är mor! Igår blev iallafall vår hall klar! Äntligen efter flera veckor med funderingar hur jag ska få ihop möbler med tapet och saker!
Så igår kom jag på det! En klädhängare från Rusta var den sista pusselbiten! och den som löste hela grejen. Och såhär blev det! Jag var så nöjd igår att jag tände alla ljus och bara satt i min trädgårsinspirerade hall och bara myste!

Bänken är ett gammalt loppisfynd som min mor gjort och som stått i hennes trädgård och behövde lite nya vit färg. På den står två svarta ljusstakar köpta på Gekås för några år sen. De tre korgarna längst ner på gaderoben kommer från Jysk!

Den vita krukan hittade jag på Blomsterlandet och får sällskap med tre stora blockljus från Ikea. Hjorthuvudet har fått sin plats ihop med klädhängaren från Rusta. Under har vi en korg för vantar och mössor. Svart spegel kommer från en Auktion och nedanför den står en trädgårds buxbom med ljusslinga från Gekås och Hinken som jag budade hem för 40 kr har både funktionen kruka och förvaring.

Nu är det bara mitt lilla träd som ska sprayas en gång till innan det ska hoppa ner i den vita krukan ihop med lite mossa och pynt! Nu har jag samma problem som vanligt bara, vilken accentfärg ska få pryda hallen? Jag gör det enkelt för mig nu till jul och väljer rött... Säljer Village fortfarande det där fina dörrmatorna med texten välkommen?






Första dagen på jobbet i nya lokalen!

Japp idag har jag och Ella vart i stan hela dagen lång! Först var det vägning och mätning hos Elisabet på BVC! Nu väger Ella 7130 g och är 64 cm lång! Man märker att hon är tung nu när man bär henne i bilstolen. Borde kanske sluta göra det med min rygg! Sen gick vi en runda på stan och Ella somnade och jag kunde gå upp till kontoret och börja på lite jobb! riktigt kul att sitta framför macen igen! Ella sov en bra stund sen låg hon på sin filt... gick hur bra som helst! Smet in i konferansrummet och smygammade lite trodde jag, men då öppnade min chef dörren så nu har han sett mitt ena bröst! haha! Tror iof inte att han såg så mycket...Han verkade mest ledsen för att det inte var båda... men så kan det gå en första dag på jobbet under mammaledigheten! Så i veckan blir det en del jobb så då kanske jag det blir mindre bloggande eller ev mer :D

Nu ikväll blir det fullt ös med att packa Traderapaket som ska runt i Sverige! Har fått sålt en del saker som inte behövdes mer här hemma! Överskottet får gå till en resa precis som pengarna jag får ihop nu när jag jobbar! Jag vill så gärna till Grekland med familjen! och T har äntligen gett med sig... Han trodde inte Grekland var nått att ha... Hallå...Men hade han fått välja resa hade vi suttit på en alptopp i Österrike... inget fel i det, men jag vill ha sol! Men om det blir och när... det vet man aldrig! Men inom två år hoppas jag!

Idag har jag fixat en kruka till mitt träd! Så nu är det bara kvar att trädet ska torka sen kan jag börja pynta det! Längtar!

ha ha ser ni vad jag ser. En d

MMS

ha ha ser ni vad jag ser. En dubbel däckare! Vad är oddsen att man kör om en sådan med mosterbilen? Nu han jag säga att det är som att sitta på vån 1 inte 2 som jag trodde i nya bilen. Lustigt att den bara dök upp!


Drottningen av smågodis!...

är nog jag! Har precis tryckt i mig hela påsen smågotta från Karamellkungen! Jag började efter frukost och kunde inte sluta... Kl är tre och jag har inte ätit någon lunch bara smågodis, fy! T har inte ätit något av det... dubbelfy på mig! Kanske borde laga nått! Fast nu mår jag ju lite illa...



Denna bilde hittade jag, det är alltså INTE mitt uppätna godis! Bara så vi e klara på den saken...

Titta! Jag kan sitta!


åh vad jag gillar min nya kamera! Det är superduperroligt att fotografera igen! Speciellt när det händer så mycket hos Ella nu! Hon är den bästa modellen av dem alla!


Igår fick jag ett kul samtal!

min chef ringde och fråga om jag ville hoppa in och jobba lite i en månad! Några förmiddagar och eftermiddagar i veckan! Roligt! Och det hade ju aldrig gått om jag inte hade haft mina mammor, Tommys mamma, min mamma och min styvmamma! Två av dom är hemma hela dagarna så det är perfekt! Sen kan ju T följa med in till stan på kvällarna så jag kan sitta på kontoret och jobba och under tiden kan han gå hem till en kompis eller bara ta en promenad med lilla Ella. 

Ser iallafall framemot att hoppa in och hugga i! Har förstått att det är riktigt roliga grejer som ska produceras också!

Sovmorgon!

Så himla härligt! Idag fick jag verkligen sova ut... Ella vaknade klockan 06.30 och var hungrig men såhär en lördag så kan ju T gå upp och hämta henne. Kanske inte ge mat men serva lite... Han fick henne att somna om efter lite frukost. Sen gick T upp och grejade och jag fick vakna upp till frukost och en röjd lya... naajs! Ella sov så gott i sängen när jag gick upp och kunde äta massa gott innan en pigg tjej vakna. Vi har försökt några veckor nu att ge Ella nappflaskan... Hon vägrar det är bara tutten som duger... Vet inte riktig hur jag ska lära henne ta den... Kan bero på innehållet med.. men vi har testat både Nestlé och Sempers ersättningsmjölk, nån som har några tips? Är det fel nappflaska vi använder... grejen är att hon tagit nappflaskan innan precis den vi använer nu! (fast med pumpad mammamjölk) Så jag vet inte om det är flaskan eller innehållet som är felet! Testade för en stund sen att ge henne lite banangröt! Och det gick hur bra som helst! Vilken lycka! Gröt var gott!

Jag lagade ju lite smakportioner till henne för ett tag sen och har smått börjat ge henne det, morot är den smaken hon har börjat testa på och den kör hon runt med tungan! Ska testa den ett tag nu och se om hon vill svälja det. Men som sagt banangröten var ju verkligen inga problem!




Nu ska vi strax i väg här, T och min pappa har grejat med taket hela dagen och snart ska vi tvätta den ena bilen och försöka få ut den på annons! Även att jag åkte Chevan igår... Jag skojar inte om det känns som man sitter på övervåningen på en Dubbeldäckare i London någonstanns! Man äger ju vägen. Det roligaste är att den är helt inredd i vinrött, det är som att komma in i en sleten porrklubb... man vet inte om det är snyggt eller fult liksom.
jag får väl fram med pyssellådan och knåpa ihop nått snyggt där inne... med lite filtar och så kan det nog bli fint! Ja menar det är ju lite yta att jobba med... Lina goes pimp my car!

Men nu är det pimp my christmas tree som gäller! För när T tvättar bilen ska jag vitspraya mitt julträd. Hittade en fin julslinga från Rusta igår som var just vit så nu har jag bestämt mig att trädet också får bli det.


Äntligen tak över huvudet!

I dag var jag alltså uppe med plåtslagarna 07.00 flytta bilar och storstäda. Kl 09.00 var det frukost! Då hade jag röjt av huset och dammsugit! Får ju göra sig till lite när man ska ha in folk i huset... speciellt när man inte är beredd på det. Ut och hämta ved och satte igång en eld till dom så dom kunde värma sig! Sen blev det kycklingwok som jag åt ihop med dom, fast dom åt sin egen mat som dom värmt i min micro. haha Sen bjöd jag dom på bullar och kaffé! Dom åt tre bullar var, måste ju vara väldigt goda bullar... inte sant :) Trevliga grabbar Jonas, Ingemar och Lennart!







Det var inte läge att peta sig i näsan! Kännde mig som en fisk i ett akvarium!



Bullar i stora lass!



Det tre musketörerna...



Här ser ni en glimt av vårt nya tak!



Lite utsikt från vår klippiga trädgård.



En annan del av huset! Ser lite större ut från denna sidan!



Kärlek vid första ögonkastet!

Ikväll har jag och Elin vart här: Möbler och gamla ting i Spannarp där fanns massa fina saker och det var stort! Större än vad jag minns det! 7 rum och en övervåning! Och jag hittade såklart dom bästa fynden! Enligt mig! Det är kul att Elin älskar loppisar lika mycket som jag gör! Det är så kul att gå och pilla och plocka bland både skräp och riktigt fint porslin mm. Det roligaste är ju att man lär sig så himla mycket. Man kommer ju aldrig lära sig allt i vilket fall, det är som han som hade affären sa: Det är som en djungel! Och så är det speciellt med alla förfalskningar på tavlor och dylikt...Nåja jag och Elin går på kärlek vid första ögonkastet och det gjorde att fyra saker fick följa med hem idag!

Kvällen avslutades hemma hos Elin med en Baguett fylld med massa gott! Sen smed vi lite planer och sen var det dags att åka hem med en trött liten Ella! Nu har T kommit hem och vi har inte setts på två hela dagar nu! Så nu ska han få prata av sig om sitt bilköp och jag om min dag med plåtslagarna ----> se nästa inlägg :D




En Marimekkoskål lookelike ett ursött halvlitermått i tjockaste glas och lite sne och vind! Känns nästan handblåst på fyllan! Och sen favoriten: Lådan...Varberg och den var min! 40 kr st kostade de!



Min lilla samling... Svart skål från Gekås, Vit skål från T:s mormor och sen den nya familjemedlemmen orange skål från Spannarp ;)



Sen fick en liten bok följa med hem också... Kurre rödsvans...Visst gör sig boken fint ihop med träräven från Village... Som om dom var ment to be! I boken står det skrivet till Kaj från Pappa! 1973. sött! 10 kr kostade den! Men Ella fick den!

Idag vaknade jag av att det knackade på dörren...

jag gick upp med täcket runt mig och öppnade... Där stod Plåtslagarna/takläggarna och undrade om jag kunde flytta den stora STORA bilen som stod lite i vägen.

Tack älskling för att du påminde mig om att det var idag dom skulle komma! och hur faasen kör man den nya bilen... den har ju inga vanliga spakar och pedaler...Men den var fin... det var den!


Nytt på Tradera!

Har i dagarna lagt upp lite saker till försäljning på Tradera! Finns lite smått och gott att buda på!



 


 


I mitt julklappsträd!


Vill jag ha en fin slinga, dessa kommer från Rusta och kostar från 69 kr-299 kr, får ta mig en tur dit idag! Dom finaste brukar ju gå åt fort! Vi har hittat ett träd nu som ligger inne och torkar i hallen. Nu fattas bara lite färg eller om jag behåller det som det ser ut, har inte riktigt bestämt mig där än. Trädet är lite avlångt nu, jag hade mer tänkt mig ett stort med breda grenar...Men tanken funkar ibland inte ihop med verkligheten. Trädet ligger i hallen och jag studerar det hela tiden om det är det rätta eller inte... Snart är det dax att köpa dom små paketen som ska hänga i grenarna och det är ju det roligaste!

Den öppna spisen!



Har många möjligheter, men har blivit lite bortglömd hemma hos oss. Men inte längre, igår fick jag ett ryck och drog fram en gammal ljusslinga med stjärnor och började dekorera den. Hämtade in mina pippifåglar från trädgården och en korg med ved. Under vårt vardagsrumsbord har det stått en stor korg med tidningar i, den får nu ha ved i sig! Det rymmer nämligen en del i den. Visst är det kul att man kan återanvända saker som man haft i flera år och plötsligt så får dom ett helt annat användningsområde?











Jag längtar efter julen nu!

En liten tjuvkik på barnrummet...





Lillsnuttan har ju flyttat in i sitt alldeles egna rum... och hennes mamma har ju gått bananas på naturtemat!
Tapeten har kommit upp... saknas gör en vit hylla där räven och ugglorna ska stå! Fågelholken ska sitta på väggen sen med en fågel i som jag ännu inte har hittat! Skolbänken är ett loppisfynd för 200 kr.





Sängen fick den bästa platsen i rummets mitt och ovanför har vi hängt henns silverbokstäver från Villiage.
När Ella blir större kommer det stå en växasäng här i finaste vitt! Barbapappa fick Ella av gudföräldrarna på dopet och Kermit är en vinst från Liseberg. Mobilen över spjälsängen är från Ikea och heter Korall.

Och så lite om gårdagen...

Ibland förstår jag inte hur mycket som kan hända på bara några minuter av en dag som bara skulle vara helt händelselös var det tänkt!

Vi vaknar här hemma och är rätt trötta från söndagens promenader och matintag. Så vi tar en lugn frukost och kollar lite på tv, tanken är att vi ska åka in och träffa en kompis och gå lite på stan... Väl påklädda och med vakna, nyammade, nybytta, i bilbarnstolsatta barn! ska vi gå ut till bilen, starta den och köra iväg från tomten! So far so good... FAN då har T som vanligt ställt sin bil bakom min... men då ska jag vara lite smart och ta en genväg genom åkern (som vi brukar göra). Då sätter jag bilen på en kulle och fastnar med hjulen i det blöta gräset och bara slirar... bajskorv. Så sur och med en varm skrikande bebis som undrar varför vi står still så ringer jag och skäller lite på T! Det var ju verkligen hans fel tyckte jag... annars kunde jag ju hållt mig från att köra på terräng med en framhjulsdriven Seat. Iallafall där stod jag och kom igenvart! Avboka alla dagens händelser och ringde till husmusen. Han är ledig måndagar tur i oturen. Vi kämpa på där tills vi gav upp... och ringde nästa person, svärfar! Så han kom med sin fyhjulsdriva 4x4-moster och drog upp mig från sunkmarken.... då hade vi puttat, och grejat med brädor och grus i säkert en timme. 
Det hela slutade med ett sms till T:

Köp din leksaksbil, jag inser nu att den kan vara en bra investering!

Jag har hela tiden sagt nej till detta även fast vi bor som vi bor med möjlighet att bli insöade och dylikt. Nu förstod jag genast vad han menade med att ha en sådan bil. Så nu ska Camaron och volvon säljas och dessa två ska bli en bil. T förstod att det var bra att vara snabb här ifall jag skulle ångra mig. Det som är bra är ju att den kommer ha ett stort flak och vi behöver inte mecka med släpkärran längre. Så hela kvällen igår satt T med ett stort leende och leta bil på Blocket! Han visste naturligtvis precis vilken han skulle ha, och hittade den! Bilen finns i Jönköping och är hans om han vill ha den av alla 47 som har ringt! Så nu hänger det på husmusen om han vill hänga med och hämta den i veckan... jag tror inte han kommer säga nej till det. Kruxet nu är att vi kommer behöva sälja två bilar i rekordfart!






Här har ni the monstertruck!

Och det går att sitta fyra och barnstol funkar bra att ha i baksätet! Kan ni se mig köra runt i den här? Fickparkerar bil nr1!

Och nu lite om min tand!

Som ni vet så har jag ju haft rätt ont och suttit uppe totalt tre nätter med den. Var ju helt hundra på att det var bihålsinflammation och började på en pencelinkur. Tydligen hjälper det mot tandvärk med och min teori om bihålorna stämde för jag blev ju snabbt bättre! Sen fick jag en natt till med värk och bokade ju snabbt en tid. Väl där hos Herr Sjödin konstaterades det att det var en inflammation i en gammal rotfyllning. Min enda lagning, vad är oddsen? Rätt stora kanske...! Sen var det så att en visdomstand tryckte på underifrån och gjorde det ännu härligare. Så för att göra plats för den och sen få bort det onda så fanns det två alternativ... Rotfylla om eller dra ut den, Fan tänkte jag.... trodde att jag på sin höjd hade hål. Jag e nog rädd för tandläkaren nu såhär i efterhand. Fick ringa ner min styvmor som kom ner och tog Ella en stund, kännde jag behövde vara 100 % fokuserad på detta hemska som skulle ske, och sen var det bara in med bedövning... Alltså jag skrek så att dom ute på gatan hörde... Fyfasen vad obehagligt! Jag trodde ju att det mer eller mindre var som en operation att dra ut en tand, det tog nog inte ens 5 min haha! Så sen dess har jag luktat död i munnen, men det börjar rätta te sig! Känndes som jag saknade en viktig del av mig själv när jag gick därifrån... Iallafall har inte haft ont alls efteråt och det blev ju en billigare räkning från tandläkaren än att rotfylla om, kanske lite mer smärtsam bara.












Efter mitt tandläkarbesök gick jag upp till jobbet fortfarande i bedövningens grepp! Så här glad var jag då! Älskar dom nya lokalerna som vi flyttat till!

Fyra månader!



Gossan är redan 4 månader! Igår fick vi vara med när Clara sa Mamma! Vi lunchade på Paganini och då sa hon mamma flera gånger, hon är snart 8 månader! Tidigare på dagen hade hon försökt resa sig upp på vårt golv. Hon kryper och sitter stadigt och plockar upp saker och delar med sig. Och jag som tycker hon är så liten fortfarande! Tänk vad snabbt dom lär sig. Vi satt och jublade allihopa och jag och T var nog lika lyriska över att Clara sa Mamma som hennes föräldrar!

Uppe med Veiron!

I ottan alltså... Man kanske ska klaga att lillfisan har lärt sig sova runt mer och mer... men det betyder att hon är svninpigg kl 07.00.. innan kunde hon äta lite och sen somna om och sova fram till 09.00 tiden iallafall... ibland ska hon upp vid halv 6 när T:s alarm går igång... Då ligger hon i spjälsängen och gurglar! Så då får hon hoppa ner under mitt varma täcke! Ihop med Katten! Så där ligger vi varje morgon och snoosar tills piggheten intagit kroppen! Nu måste man ju också upp och tända en eld i brasan för att hålla skön värme i hela huset! Inte mig emot, men så trist när veden tagit slut och man måste ut och hämta in ny... Förr kunde jag skylla på att jag inte kunde bära tungt... men inte längre tyvärr. Funderar på att ta in massa ved så det finns för flera dagar framåt istället.  Men vad ska jag lägga den?

Idag ska tydligen vårt nya tag på! Vi har ställning runt hela huset som T och min far satte upp i lördags! Nu ligger det bara svart papp på så fan ta om det börjar snöa nu! Men än har inte plåtslagarna kommit... Ska iallafall bli bandtak (silver) istället för orange plasttak som det vart nu! Kommer bli fint! Det som är kvar ute sen är lite foder runt fönster och lite färg som ska på! Sen äntligen kan vi ta tag i det som behövs inomhus... Det har ju fått ligga lite på vänt nu med alla utomhusprojekt!

På onsdag ska T iväg och bygga på trappan till vårt loft! Rätt sjukt att jag inte varit uppe på vårt loft som typ är 20 kvm stort! Det går ju inte ta sig upp dit nu om man inte är jätte spänstig och det har jag inte vart sen gympan i 7:an. Så T säger att det är fint där uppe, jag har ingen aning som sagt!

Här kommer lite husbilder!









När det inte kan bli bättre...



Kan en härligare helg slutat på något bättre sätt en såhär... T har hela dagen tjatat om att han ska fixa middagen och ja ja jäkla tjat tänkte jag... När jag kom ut från duschen för en stund sen så hade han dukat upp HUMMER! Jag tror jag har den bästa pojkvännen (svärföräldrar)  i världen. Ni kan ju gissa hur sjukt överaskad jag blev. Notera hur mallig T är på bilden... I ½ vecka har han pysslat med detta! Hur fasen toppar man det?

Söndagspromenad!









I min underbara stad Varberg! Idag har vi hängt med Johanna, Björn och Clara. Vi åkte in till staden och gick en lång runda runt fästningen och stan. Det blev lunch på Paganini och även ett litet stopp i Lottastugan där det serverades glögg och pepparkakor. Johanna köpte tomtar till nya huset! Jag har varit rättså mör efter gårdagens festligeheter och då drack jag inte en droppe alkohol och efter en lång promenad var jag helt slut... men vad jag inte visste var att någon fixat en överaskning där hemma!

Halloweenfest!



I lördags hade vi en kanondag! Vi höll först på hela dagen med huset. Fick gjort massa bra och fina saker. Senare på kvällen var det dags att svida om till fest i Morup! Vi hann tyvärr bara med T:s sminkning innan det var dags att åka till festen. Men jag tycker han var läskig för oss båda. Anna och Markus hade lyst upp sin väg med Marschaller så det skulle bli enklare att hitta... riktigt fint! När vi kom in möttes vi av ett jättebord som var uppdukat för Hallloweenparty! Dom har precis flyttat till en stor gård och ska man ha en Halloweenfest så är det i deras hus! Tända ljus i alla rum... jag tror jag fick det till 11 rum på nerderplan och 3 rum på övervåningen. Ett väldigt stort hus så att säga! Vi fick ocksåträffat massa kul människor under kvällen! Markus bröder inkl han själv pratar riktig Morpekanska och det är så gott att lyssna på! När klockan var 01.00 tackade vi för oss, då hade vi vart uppe läänge! En riktigt lyckad kväll blev det!

Jag hade med en liten present till värdparet bestående av massa gott från Ica! :D Tapernad, oliver, basilikaolja, limesalt och örtkex. mums!

Tävlingen är avslutad!


Grattis till Wyseriia som vann! Maila mig din adress så skickar jag dig ett paket!
Du når mig på [email protected].

Tack alla ni som deltog, riktigt roligt att så många ville vara med och jag finular redan på en
ny tävling så håll utkik!

Booooo!

Äntligen är kylan här, och jag är antagligen den enda som tycker det är skönt! Hösten och dom första minusgraderna är underbara! Lika mycket som när Påsken klommer och de första plusgrdaerna kommer... ungerfär samma känsla. Här laddas det iallafall för Halloweenfest! Vi har köpt ett sminkit som ska på ikväll. Vi ska verkligen spöka ut oss, i ansiktet! Vi har inte gått så långt som till maskeradkläder... men det hade vi säkert gjort om vi haft mer tid.

Hoppas ni får en spooky lördag!

Pumpan passade perfekt på den avhuggna grenen. Den lyser med hjälp av ett bregravningsljus som håller i 55 tim. Vi köpte ett gäng så nu brinner det hela tiden. Pumpan hittade jag på Kvantum!

RSS 2.0