Fint hos hönorna!

   

När vi fått målat hönshus/vedhus ska det upp en skylt likt den på bilden! Såg en sånn på Östertulls, det lilla huset med nytt & gammalt här i Varberg. Ca pris 129 kr. Trådkorgar har jag sneglat på länge, vill ha en till fallna äpplen och absolut en till ägg. Har man tur kan man hitta dom på loppis. Praktiskt att ha när man ska bära in äggen. Letar efter en större fyrkantig variant att ha tidningar i också. Fårse vad jag hittar!


Änglavingar

Fick ett tips från min kusin Tomas tror jag det var som hade en kompis som fotat sin nyfödda bebis med vita änglavingar! Letade egentligen efter något annat, men så hittade jag dessa fina vingar på http://www.kitsch.se/  för 119 kr.
Kanske borde beställa dom ganska snart... för vår lilla ängel växer verkligen massa nu!


Grattis

Ludde som fyller 2o nått idag! Ha en riktigt härlig dag på Harrys, och sen skulle du på en date med Magnus Bäcklund minsann! Och svänga dina lurviga!

Härliga målardag!

Idag har vi målat hela dagen, eller jag har inte målat jättemycket men T har! Imorgon ska vi börja klä huset med våra nya fina vita brädor! Jippie! Solen har stekt och vi har nog dödat ett 15 tal getingar, T dödade en genom att nästan svälja den och sen låta den sticka honom på läppen! Så kan man också göra! Mig rör dom inte, måste vara hans Hugo Boss parfym med Deo som dom går igång på!

Nu ska vi ner till Läjet och äta varsin god Pizza, jag ska lätt ha en Jannes, favorit!

Återkommer med lite härliga bilder från grillkvällen igår!

Men som sagt nu är jag för hungrig för att göra någonting annat...

Köss



Färg från Colorama såklart!

Glass och allsångskväll!

   

Igårkväll var mamma och Jan-Eric här och de hade med sig glas, massa glass... med roliga smaker! Verkligen smart fika att ta med istället för att köpa fikabröd! Efter den goda glassen blev de att vi slötittade på allsång på Skansen, men jag och T ville höja tempraturen ytterligare och satte igång vårt Playstation! Så vi sjöng Singstar resten av kvällen sen! Det bästa är att lakrits och citronglassen ligger i vår jätte jätte stora frysbox alldeles själv nu, nästan synd om den...

Mina mörka möbler!



Som ska upp på loftet! Leo linslus, passade på att sitta modell. Den röda lampan hittade jag i mitt förråd, har nog aldrig använt den. Kommer från IKEA. Men kanske ska ha lite röda toner däruppe!



Ett 2-hand fynd för 200 kr som hängt med några år! Ska ha extra kuddar och täcken för gäster här i!



Lite nytt från huset!

Nu kan man säga att det mesta är klart! Förutom trappsystemet! Tror det kommer bli riktigt bra! Sen är det lite tomt här och där... men vet med mig att det kommer fyllas på efterhand! Rätt skönt med alla ytor som det är nu! Ska ju upp en del ramar på hall of fame väggen! Men ska låna jobbets braiga kamera och ta lite härliga bilder med, min digitalkamera är inte den grymmaste på marknaden, men en helt fungernde bloggpapparazi!

Igår var vi inne och kolla husfärg, vitt med ljusgråa knutar blir det! Fint till bandtak, vi ska inte ha tegel utan plåttak. Panel kommer i eftermiddag så sen blir det att stå i trädgården och måla brädor resten av sommaren. Hade ju vart toppen om det inte var 30 grader då. Längtar lite till min favoritmånad hösten nu, får man säja så? Ja det får man om man är en ammande-hormonell-svettandes-blöjbytande-småbarnsmami med 30 grader i skuggan utanför knuten.... och på det inte får bada!



Gaderob på plats! Nu ska jag bara hitta några färgklickar till korgar!



Denna vägg blir det hylltrappa på!



En blomma och en lampa uppe, lite mer ombonat!



Skohyllan och mitt auktionsfynd har fått sin plats!



En tjuvkik på en ännu inte klar klädgaderob!



Tre vita dörrar ;)


Mammas ögonsten!



Sover frukost!

Varm morgon!

Och gröten ligger i magen! Idag med svart och -rödavinbärs topping! T är på jobbet. Blev akutinkalladpå semestern, ska jobba till onsdag, sen så är han ledig nästa vecka istället! Då funderar vi på en dagsutflykt... kanske Danmark eller Göteborg! Kom gärna med tips! Ni som vart iväg lite i sommar! Så nu väntar jag på att Ella ska vakna här! Känner att det är blöbytardax, men vill inte väcka henne ännu. Funderar på att ta en tur med barnvagnen. 27 grader ska det bli idag! otroligt varmt! Annars blir det inte mycket mer gjort idag, ska ladda min kamera så ni fårse hur fint loftgolvet blev och vilka möbler som ska upp! Har hämtat de indisktinspirerade möblerna från min lägenhet, så golvet på loftet har lite mörkare struktur än vanlig tråkparkett.. nu är detta laminatgolv från Byggmax, men ger ju då lite mer att välja på! Nu ska jag hoppa i mina nya shorts, med lufthål mellan benen, okej dom kostade 49 kr på Gina-rean.. men behöver väl inte gå sönder direkt för det! Bäst att passa på nu när lillan sover!

Ha en skön-varm dag!


Trapp-steglösning för loftet!


Sitter och letar stegar och trapplösningar på internet! Vi har tänkt specialbeställa två stegar, men sen så såg jag i senaste nummret av hus & hem... denna lösningen! Och byggare Bob här hemma är ju rätt flink, så om mitt tjat går igenom så kanske jag får denna lösningen istället för en stege! Trappa och förvaring i ett! Jag vill isåfall ha min helt vit så den känns som den sitter fast i väggen mer, och handtag i stål. Kanske också väljer att inte ha lika många hyllor under utan gör vissa större och vissa högre för mer variation. Blir så pyttit med småfack som på bilden! Bättre att kunna få plats med större och rejälare saker. Men visst är det en smart lösning! Känns säkrare än en stega också!






Trodde jag!

Nu ringde faster Vonne, så nu ska jag och Ella dit och hänga lite med släkten! De skulle grilla Makrill... måste vara det nya! Ska ta på mig mitt nyshoppade Linne och shorts!... ska lägga ut mina reafynd så ni får se n! Det är inte lätt att ha 10 kilo extra vikt och sen ska det man lyckats få på sig vara amningsvänligt.. jaja... nu ska jag inte gnälla! Ha en bra kväll bloggläsare!

varför se Ajron Mäjdeen...



när man kan mysa med sina snuttisar! Just nu har jag fyra olästa tidningar och tv-kontrollen för mig själv! Skulle bara haft en stor påse godis också, men jag är ju nyttig och så nu...så jag låter bli de oväntade-gäst-chokladcockiesarna som jag vet ligger i skafferiet...grr!

En dag på havet!



Far och svärson



Ella sov hela resan! Missade både makrill och sälspan!



Öl och vin till gästerna ombord! Även oliver, melon och druvor serverades.




Äppelpaj med rabarber smakade ännu bättre ute på havet! må ni tro.



Sälar!



fiskarpöjk! med lite otur...



Svärmor och min far fick upp tre makrillar! Först fick Lillemor två efter att ha lånat Ts lina i 5 min, sen  när vi skulle sluta fiska och åka hem och ta upp sakerna, så hängde det en på min fars, så glad han blev! att han fick en och inte T!
Sen bar det hem och grilla makrill och njuta av kvällen som höll 25 grader.


Nu ser min frukost ut såhär!



För att minska både mig och frukostkontot så tänkte jag slå två flugor i en smäll...Tycker faktiskt det är riktigt gott med gröt även fast det är Juli, jag varierar med "lite nyttigare" sylt eller äppelmos, och olika frukter!




nyttigare!...





än rostat och yougurt!


Rensa i röran!

Nu har ja rensat ut hela mitt förråd, från min gamla lägenhet i stan! Sjukt mycket grejer! känndes underbart att slänga nästan allt! Jag har aldrig slängt ett klädesplagg sen jag började handla mina egna! Men nu... åkte dykarluvtröjorna från 2000, kofter med luderludd, nätlinnen som man bara skulle ha!, Gina linnen med spets lite här och där! även cowboy bootsen fick ett bye bye. några saker fick bli tvätt och kanske åker på igen! Hittade min saknade morgonrock och mina lovikavantar! Mitt liv känns lite lättare nu... har man väl börjat så kan man inte sluta, man ska bara över den där ribban
- Den här älskade jag, kanske kommer jag göra det igen--tanken, eller - Den här är bra att ha-snacket
- Denna går inte att få tag i igen-övertalningen, eller - Förstår du hur mycket denna är värd?-önskan.
En bild säjer ju en del!






På vägen hem frågade T om jag visste vad det bästa han hade i sitt liv efter Ella var, jag svarade naturligtvis... -jag, jag, jag! -Fel, min släpkärra, förstår du hur användbar den är Lina! -Jo!, jo



För två år sen...



Lurade han ut mig på havet för att för första gången prova på makrillsfiske i skymmningen!
T var väldigt långhårig då och jag var nyfiken! inte på varför han valt att köpa dom fulaste skorna i världen och sen välja varianten i rosa! Men han hade något hos sig som jag mådde bra av! Och fortfarande gör! Han är min bärande väg! Men Foppa-tofflorna fick han aldrig mera ha på sig...



I fören satt "husmusen" och undra vem fan jag var!

Nu ska grabbarna ut och göra havet igen!


2 år av kärlek T!

Idag kom min T på den exellenta idén att vi skulle gå ner till havet så han fick bada! Så vid tre-tiden så gick vi ner till Kärradal med barnvagn och bullar! Nu kl halv åtta, är vi hemma... jag är helt död. Det är ju asjobbigt att gå med barnvagn innan man gått nåra rundor. Då har jag knappt kört den idag! Jag behöver träna! Men jag har iallafall låtit mina grannar se mig gå-amma. Ella vakna och tokskrek efter mat, så det var bara att ge henne det längs vägen... min lilla fis Ella! När vi väl kom ner till havet ville T inte bada! Så vi gick till restaurang fyren och åt en romantisk middag! För vi träffades faktiskt för just två år sen, i Torpa där vi nu bor! Och på Fyren hade vi vårt första hångel... så sött! Skulle naturligtvis bett om just det bordet för att verkligen krydda dagen, men jag försökte använda all luft till att andas efter den toklånga promenaden istället! Sen efter den romantiska dubbel-ost-hamburgaren med pommes, höll vi handen hela vägen hem och passade på att plocka av lite bigaråer!

Nu är jag så trött så jag skulle lätt kunna lägga in mig på BB igen...

Imorgon ska vi ut på havet och fiska makrill med våra föräldrar! T ska ut redan ikväll och smygöva... antar jag! för fisk äter han inte!

Snuttan!



Sover, så nu måste mami... borde städa köket.. för gläsklipparpapi gav mami en blick precis... om att jag inte skulle sitta vid datorn när köket ser ut som det gör. Ligger en del sanning i det!
Så thats all for now Yáll!

Familjen och släkten, samlade!



Lillemor, Pappa, Jörgen och Sigge!
Farfar håller det obligatoriska välkomstalet... om att det är tur att hans barnbarn och barn har så fina "andra hälftar" Jag tänker snabbt på min som inte är med utan dricker burköl med sina polare! Fint.



Pernilla, Tomas, Markus, Carolina och Lars



Ulrika, Erik och Yvonne... lyssnar också!

Tomas


svärfar håller i Ella... Efter en stund går han iväg...

- var ska du?
- Jag ska kolla mig i speglen.
-Varför det?
- jag vill se hur det ser ut när jag håller i en bebis.
-Men det vet du väl!
- Nej, det var 20 år sen sist! Jag minns inte hur det såg ut!


Långtorsdag!

Träffade Lillemor och pappa på stan i torsdags, T tog en öl och jag en kall Cola... Wheels & Wings började samtidigt och det var fullt med bilar! T blev så till sig när han såg alla bilar och samtidigt fick avnjuta en öl på en uteservering, att när vi sen skulle hem så kom vi på, på uppfarten (hemma) att jag satt i baksätet! Vi hade helt missat den där ölen! Två poliskontroller på "fel" sida körde vi förbi.. Fy vad mitt hjärta bultade!



Lite sömn blir det!

Men vi sover iallafall gott när vi väl får sova... Det blir ju lite mindre inlägg nu av förklarliga skäl... men också för att vi har lite semester jag och T nu... Sen har vi tok grejat så fort vi har kunnat för idag kl tre kommer en värderingsman och ska kolla på huset! Så vi springer runt som yra höns här och försöker fixa minsta lilla för hans första intryck ska bli bättre och han kanske värderar upp huset lite lite mer. Om en stund ska vi in och fixa lite smågrejer... typ dörrmatta, och hönsmat!
Skorstenen på loftet som vi valt att inte klä in, ska målas vit.. ja massa småpill! Samtidigt som jag skriver försöker jag få en trött Ella att somna i bilbarnstolen som vi använder som babysitter... toppen att vagga henne i. När man behöver två händer ledigt!

Annars tycker jag att jag börjar vakna ur min babykoma... Börjar faktiskt få tillbaka mitt egna tänk och känner att jag tagit mig igenom den värsta dimman. Nu kan jag om jag vill faktiskt fokusera på flera saker samtidigt... förstår precis hur männen har det... det där med att göra två saker samtidigt... Det har inte gott så fint innan. Det e inte kul när man upptäcker att man inte kan göra något som varit en självklarhet innan... Sen det där med de 10 extra kilorna som ska bort också... är ju inte heller så kul! En sak i taget! Blodvärdet var på 99 sist vi kollade och borde vara betydligt högre nu! Känner mig inte yr alls längre... nästan sugen på att springa en runda.. men bara nästan!

Nu ska jag se om jag kan lägga upp lite bilder!

pöss

Nybäddat!



Som här ska sovas! Eller hur Ella?

Hörde något väldigt fint häromdagen...

En bekant till T hade kommit hem från jobbet och sett att det låg brödsmulor på golvet... en liten brödsmulestig som ledde in han till köket och fram till ugnen som stod öppen. I mitten av ugnen låg en liten liten kanelbulle...

Till historien hör att paret hade försökt att skaffa barn väldigt länge!

Vi var inte lika fyndiga utan slog in nappar och gav bort till alla våra föräldrar... två nappa (fyndigt Lina) och en (min mor) fick vi säja det till... flera gånger..om och om igen,  innan poletten ramla ner.

Men visst var det en söt grej att göra!



Härliga soliga, blåsiga och nu regniga dag!

Tänkte tokblogga lite nu, Ella sover och jag har satt mig i solen hos mor min! Men då strular det med uppladdningen av bilderna, typiskt! Inatt har vi allafall sovit hos min pappa och hans sambo Lillemor! Jag och Ella var först på släktkalas hos min farmor & farfar i Norra näs! 16 st är vi när alla är samlade! Det är som alltid lika kul att träffa min släkt och nu har vi ju fått lite tillökning av tre bebisar också! Så nu kunde jag och min kusin Ulrika gå och smygamma i ett av gästrummen och snacka lite skit samtidigt!



T har i helgen besök från Dalarna, tre kompisar kommer ner nu över Wheels & Wings! Så för hans del blir det dubbel bakfylla... Jag har lovat att fixa lite god mat till gästerna senare idag! Men nu lät det som om ingen var speciellt sugen på mat.. hmmm. Så när dom tar sin andra runda på stan i natt ska jag och Ella underhålla oss med lite bra film! och godis såklart! Under hela min graviditet åt jag kanske två godispåsar... nu efter är jag hur sugen som helst på godis. Och igår åt jag kyckling också, något jag haft svårt för i 9 månader.

Nu sitter jag mest och surar över att det inte går att ladda upp bilder och mamma surar över att hennes rosor har bladlöss... vet inte riktigt vilket som är värst.


Klädskåpet är färdigt!

Sådärja! Nu har vi sprayat stången och fått dit kedjorna! riktigt fint blev det! Jag har bytt ut beslagen till Ikeas, tyckte det blev bättre än de man fick med. Skåpet kommer från Jysk och heter Annika.

Galgarna hämtade jag ut på H&M faktiskt, letade som en tok efter vita... men hittade inga barngalgar någonstanns. Som tur var är dom generösa och lämnar gärna ut just dessa galgar, ett hett tips!




      


Godmorgon sunshine!

Idag är det sol! Härligt! Idag ska vi fixa lillans klädskåp och våra egna gaderober... vi ringde IKEA igår för att se om det som var slut sist hade kommit in.. jo i Bäckebol finns det och gott om det sa dom på kundtjänst..Så vi åkte dit i hopp om att hitta 100 x 58 x201 gaderoben och bäddmadrassen vi saknade! Gaderoben hade tagit slut på tre timmar.. jävla skit! men madrassen fanns. Men vi fick med oss massa annat bra.. som ljusslinga till walk-inen och hyllor och galgar. Köpte fina sängkläder till sängen också som jag ska tvätta idag! Sen kan jag börja bädda... Jag vill så flytta in nu! Samtidigt som vi var i Götebor la Henke klart golvet...

Igår fick vi också premiäranvänt vagnen! Vi var ute och plockade hallon! ca fyra liter blev det av bären! Såhär såg det ut!




Lite fusk med trädgårdshallon ;)




Men betydligt lättare att plocka och så mycket godare!



Före, ett hål i golvet och en Rustamatta som täckte det!



Efter, samma klinker som i resten av huset.. bara lite fog kvar!


Nu ska vi äta frukost och sen sätta igång med dagens bestyr! Lilla Ella är nybytt och nymatad! Och ikväll kommer faster Vonne som vart på semester, hon ska träffa lillfisen för första gången! Hon har ju vetat om att det låg en liten tjej i min mage sen vecka 13. Hon är ju även stolt mormor till de nykläckta killarna Erik och Theo. Ellas tredje män.

Puss på er och ha en bra Onsdag!




Virka mig!

Mamma... Du var väl rätt duktig på att virka engång? Kan du inte leta upp din gamla virknål? Lina vill ha!!!

Hittade nämligen dom här... och 20 kr kostar mönstret.. men det är rena grekiskan för mig! Alldeles för många siffror och steg.. men på deras hemsida kan man ladda ner gratismönster.



           
     

E L L A




Bokstäver i silver 55 kr/st Village. Blir fint i bäjbirummet!

Nanig tjej...

MMS


Lillsnuttan har precis somnat! Elektriken har precis gått hem och nu dök klinkerkillen upp och ska lägga klart golvet! Klockan är 21.00... Detta ska förhoppningsvis vara klart snart! Tisdag till fredag ska vi inte ha något folk här, vi ska bara vara för oss själva! Idag vaknade vi utvilade efter en hel natts sömn. Vi åt bufféfrukost på Rasta... Love it! Sen var det en tur in till stan för att hitta galgar till klädskåpet som ni snart ska få se! H&M gav gärna bort sina vita... så det får bli dom tills jag hittar några andra! Var om både Rusta och ÖB men ingen hade...Sen körde vi om Byggmax och köpte stång som ska spraymålas vit, och sen ska det på kedja som ska hängas från taket i skåpet! Kommer bli så fint!

I söndags hade vi lite besök också! Lisa och Lars tittade förbi med sina flickor, och hade med sig väldigt fina paket till Ella. Senare kom mina kusiner med familj... + hamster! 9 härliga personer!  fullrulle var det här.. men det var kul att dom fick se hur vi har det! På fredag ses vi igen, för då är det släktträff!

Sen kom T:s tjejkompis Frida med Sambo och när vi trodde det var slut på besök dök min Kuz upp med sin söta tjej och gav Ella en rosa snuttefilt med tillhörande gossedjur! Så kul att träffa alla! Och inte nog med det... När det började närma sig kvälll åkte vi för att träffa mina gamla jobbarkompisar som hade samlats för Tacokväll hos Karin, så jag fick kramas lite med dom med! Ella fick sagt hej också på sitt lilla vis...

Måste bara säja tack för alla fina saker ni gett Ella och oss! Det uppskattas ska ni veta! Tack alla... även ni som kom till BB och mina och T:s älskade familj!

Imorgon som kontrast till söndagen så ska vi plocka hallon uppe hos husmusens mamma... Det är sånnt man gör på landet!




 

Ulrika och Pernilla, träffar Ella för första gången!



Carolina håller en nanig Ella



Tre goingar, Carro, Karin och Baleysflarran!



 


Mormor och morfar!



Hälsar på Ella på BB! Mysigt!

Mellan korv och makaronerna...

Har vi fått till några läckra måltider!




Kotlettspett, med champinjoner och lök! Fäskpotatis röra med gräddfil, gräslök och purjolök!
Till det... blomkol med gräslöksdipp!




En smarrig omelett! i... ost, korv och färska champinjoner! sidedisch..grillad aubergine!



Stinas hemlagade köttbullar!

Huset!

Jag lovade ju er lite bilder från huset... Detta är vad son hänt sen sist! Listerna sitter där dom ska, parketten har vi tagit fram, vi har storstädat ut och börjat lite smått sätta in de möbler som "fått tag på" har ju fått leka lite detektiv, men nu äntligen så är dom här! Vi har ju några fantastiska hantverkare här... nästan dygnet runt! Att måla och spackla, lägga golv och göra allt underarbete tar nästan lika lång tid som att resa och bygga upp ett hus! Men nu är det bara golvet kvar i hallen och elen som ska dras klart! Och det görs nu as we speak!




Parketten får se dagens ljus!



Snart... kan jag börja inreda...fönstrerna!



Dörrar på plats!



Den omtalade tapeten i sitt rätta jag!



Klinker kungen märker ut skift på vårt nyflytade golv!



Så... jag har levt utan badrumsdörr i fyra dagar.



Henke är grym! I bakgrunden ser ni gaderoberna till walk-inen!



Sängaveln och sängar, allt från Götet!

Ikea!

Igår var familjen på Ikea och shoppade sängar och paxgaderober... Husmusen Jonas var också med, men han är ju mer eller mindre en del av familjen. Känns så bra att fått köpt säng, fast vi fick inte med någon bäddmadrass... slutsåld. Och T:s ena gaderob var med slut... så det blir nog en vända till snart! Fick handlat min badrumsmatta också! Hittade även beslag till Ellas klädskåp, så nu kan jag visa bild på hur fin den blev. Gick bra att ha med Ella också, hon sov nästan hela tiden... hittade en bekväm ikeasoffa och ammade henne där när det var dax för kvällsmat. Jag var inte direkt ensam på Ikea att amma... eller mata... eller byta blöja...

I förrgår hämtades sängstommen så snart har jag en bild att visa er på hur sovrummet börjar ta form!

Snart ska vi göra oss iordning för inskrivning på BVC... T ska klippa sig... och sen ska vi om mitt jobb! Ska bli kul att se alla igen! saknar dom lite...

Ikväll kommer Klinkerkillen tror jag och fortsätter med golvet! Då ska vi åka iväg och testa barnvagnen som vi fortfarande inte använt! T hade hört om någon ruin som skulle vara fin! Vi får se hur länge jag orkar gå ;) Konditionen är verkligen på topp! Känner att det lär ju bli några turer med vagnen innan man är uppe i den dåliga form man var i för några veckor sen. Men det ska bli mys att komma iväg lite för oss själva!

Nähä nu ska lillan få en liten nytvättat body på sig och jag ska dra T från värmeslingan han lägger i hallen!

uppdaterar med lite bilder senare idag!


ELLAs vecka i bilder!



Några dagar på hotell BB!




Pappa kom och hämta mig! Vi tog en liten tupplur innan jag fick åka hem!




Jag ska hem till mormor och mysa!


Ellas födelsedag i bilder!



Värkarbete pågår... Detta är "dagen innan"




T sover riktigt gott första gången på två veckor, i ett skåp!



Björn Borg intar "sista måltiden"



T och Jag!



T, jag och lustgasen.. som jag vägrade släppa taget om!



Välkommen!



En av oss testade "skumpan"



Mina älsklingar!



Ella en vecka och två dagar!

Hej alla!

Nu har vi landat här hemma och fått lite rutin på vårt nya fantastiska liv! Ella är en guldklimp, äter och sover bra redan! Och jag har hittat en del stunder att ta igen mig! T är en kvällsmänniska och har tagit en stor bit fram till 2-tiden och sen har jag tagit morgonbiten, så han fått sova ut! Funkar toppen! än sålänge...

Så då kom hon äntligen ut den lilla skruttan! 18 dagar över tiden... och ännu längre tid skulle det ta...

FÖRLOSSNINGSBERÄTTELSE
På måndag kväll satt jag som vanligt framför min dator och grejade, och började känna av mensvärken mer och mer... T kom hem med en glass och jag satt och pratade med en kompis på msn... Vi bestämde oss för att åka in till stan och äta något ifall det kunde vara på gång! Men först skulle vi bara städa och bädda rent här hemma... T skulle täcka en sak på taket... och ju längre tiden gick ju oftare kom mensvärken... Jag föreslog att vi skulle börja klocka och så satt vi här... fram till 8-tiden något och klockade med 10 minuters mellanrum. Underbart! Så vi åkte in och fixade mat... och åka till min far på söderhöjd och äta där och sen se vad det blev av det! Så det gjorde vi och när maten var uppäten... så var värkarna nere på 6 min och klockan var ca 23.00! Då ringde vi förlossningen och vi var välkomna! Jippie!

SEN...Jag förstår nu varför sjukhuset har sååå långa korridorer... Vi fick komma in i ett rum... och jag blev kopplad till en ctg! Värkarna var riktigt rejäla och jag låg där en bra stund... men det var svårt att bestämma om det var förvärkar eller riktiga förlossningsvärkar... okidokki... så det var bara att börja vandra... stanna mot en korridorsväg... vandra.. klocka... vandra... När klockan var 01.30 nått var vi välkommna tillbaka för att försöka sova lite... då fick jag Morfin... mums! Det gjorde att jag slappnade av och att jag antagligen skulle få sova lite... eller inte.. När klockan var 03.00 stod jag inte ut och ringde och bad om att få en panodil... Istället fick jag akupunktur i pannan och såg ut som Björn Borg enligt T. Men jag fick sova...

Klockan 08.00 hade vi en tid hos läkaren, som konstaterade att gårdagen värkarbete hade gjort resultat! Öppen hela 2 cm och "mogen"  nu e det äntligen på gång! Men var var mina värkar, dom hade avtagit.. nej! Så det bestämdes att det skulle sticka hål på vattnet kl 13.00, jag grät av lycka! Kl 11.00 startade värkarna igen... och det hela var igång! Vi fick ett förlossningsrum och lite mackor att tugga i oss. Runt 13.00 kom barnmorskan och jädrar vad vatten det kom, fräckt! Det började göra mer ont nu... Jag får för mig att testa lustgasen... som senare skulle bli min bästa vän. På monitorn kunde man se att värkarna blev kraftigare och intensiva, och jag försökte klura ut hur jag skulle hinna med lustgasen, och samtidigt dra in såpass mycket att när värken var på max så skulle jag inte känna särskillt mycket, tjena! Jag bestämde mig för att ta en dusch, men bara om lustgasen fick följa med! nu är kl runt fyra och jag är nära döden... allt är annat än underbart.. och jag tänker för mig själv.. det kommer ju inte göra mindre ont sen...harregud!  lustgasen som jag trodde skulle spela på min sida... gjorde ingen nytta (än) så i min smärtorgie ropar jag... - ge mig allt knark på bygget! och barnmorskorna förstår att nu skojar jag inte... I väntan på narkosläkaren försöker jag komma underfull med hur lustgasen och jag kan samarbeta.. när jag väl förstår att man inte ska släppa den utan hålla kvar den vid munnen, får T en utskällning där jag förklarar att han kan la fan säja det! att man inte ska ta bort den från munnen för då ger den inte samma effekt, Han säjjer att han sagt det tusen ggr... aha mummel mummel!

När Narkosläkaren väl kommit är jag så inne i min sköna dimma att jag bara minns, kryp ihop till en boll... Hon presenterar sig och ett en liten liten tjej som pratar tyska ska sätta epidralen. Det roliga här är att en barnmorska bestämmer sig för att översätta hennes svensk-tyska... Som enligt T är helt förstårbar! haha. Ryggbedövningen börjar värka och jag yrar några gånger om att jag är i himmelen... En helt annan smärta... och jag var med i matchen igen! Nu var jag öppen 3 cm och nu börjar man räkna att förlossningen startat! (ni förstår, hon var inte snabb) Nu är det lite suddigt i mitt minne, men inte i T:s, vi kämpar på där och när kl är 23.00 går tredje passet barnmorskor av och önskar oss lycka till ( jag kännder mig som  Rachel i Vänner, när alla får föda utan hon. Ny barnmorskor kommer in och presenterar sig och vi uppmärksammar snabbt att det är samma som tagit emot oss... många timmar tidigare... Vi har alltså gått runt ett helt skift! Men iallafall nu är jag öppen 8 cm! Vi firar med nyponsoppa och mer lustgas! T höjer radion efter att jag skrikit högt att den låten är aaaaassbra så jag sjunger högt till i´m yours och är helt inne i min egna värld! Nu konstateras det att epidralen vart så effektiv att mina "riktiga" värkar försvunnit och de får höja upp det värkförstärkande droppet mer och mer! För att skynda på den här nu redan lite utdrgna processen, så vill dom ha mig på en pilatesboll... jaha... där sitter jag och sjunger och försöker få ner bebis förbi sittbenen... efter en timme var jag öppen 10 cm, men bebis var fortfarande kvar på samma plats, sketunge! Så efter ytterligare en timme på boll, så tyckte dom att jag skulle stå på knä i sängen! Och då äntligen... började det som jag trodde var krystvärkar... jag skiker till T.. att jag har krystvärkar... men han säjer nej nej..och vägrar ringa på klockan som jag uppfattar det... Då skriker Lina så högt hon kan -jag har krystvärkar!!!! så han ringer snabbt på klockan... jag har såklart inga krystvärkar utan det är bara bebisens huvud som tryckerner mot mitt bäckenben! Lurad igen! Sen 10 minuter senare är jag fortfarande övertygad om att jag har krystvärkar... och så håller vi på... tillslut får jag äntligen lägga mig på rygg och då förstår jag att jag har riktiga krystvärkar! Nu är det inte långt kvar.. Vad jag inte vet här är att min ryggmärgsbedövning har tagit slut och funkar inte längre... Och lustgasen har dom tagit ifrån mig! Så nu är det upp till mig! När det väl är dax att börja krysta, känner jag ingenting.. jag e helt slut! Då kommer "hon" som jag kallar min ängel... och håller sitt finger på min mage och känner när nästa värk är på gång! Så efter 30 minuter och en urmoderkraft som inte alls gör ont konstigt nog... lägger dom upp min flicka på mitt bröst! Hon är helt sagolikt vacker och, hennnes stora nyfikna ögon tittar på oss.. och säjer nu är jag här!
Hon är det bästa som har hänt oss och både jag och T känner från denna stund en känsla som inte går att beskriva... kanske är det den känslan som kallas att bli förälder... när inget annat spelar någon roll!

Detta är vad jag minns, men enligt T finns det så mycket mer att berätta... Kanske tog det lång tid men nu i efterhand känns det som tre, fyra timmar bara... och smärtan är konstigt nog glömd.

Hon är född 3.24 den 2 Juli!  Lilla Ella Lilly Alma Albertsson!

STORT TACK!

Ni är helt underbara! Tack för alla fina gratulationer! Känns skönt att kunna meddela att hon äntligen tittat ut! och så efterlängtad!  Det finns så mycket att berätta... och ni ska få reda på nästan allt!
VI ÄR SÅ OTROLIGT LYCKLIGA! och Ella är en helt underbar liten tjej!
Tyvärr har mitt blodvärde totalknasat... Men det ska snart vara back on track! Men det gör att jag e lite snurrig och orklös just nu! Så vi hörs om ett litet litet tag!

Puss på er så länge!




KÄRLEK!

RSS 2.0