Första andra tredje, såld eller?Vi åkte från sol hemifrån tidigt på lördag morgon för att ställa oss i regn i Halmstad.
Utan paraply och jacka på mig! Bra! Så Ernst lånade ut sitt paraply... Det du mamma!
Efter en stund kom en producent ut och ville se vad vi hade med oss, då sa vi att vi hade ett skåp i bilen och då hämtade hon Peder Lamm som följde med. Det diggade skåpet som fick följa med in för värdering!Vi slapp alltså kön... Ella myser under pappas jacka!Väl inne förtsår vi ganska snabbt att det är inte en värdering vi ska vara med om utan en tv-inspelning...För under tiden vi visar vad vi har i bilen så filmas vi.. även när skåpet bärs in så filmas vi...Vi ska alltså vara med i TV, harregud!Det blev en lång dag! Vi väntar tålmodigt efter att vi fått i oss lite lunch! De vill inte säga mycket till oss för att vi ska se lite "förvånade ut på bild" när Peder berättar det han vet! Jag ringer min chef och frågar om jag nu slipper presentationsteknikkursen eftersom jag tycker detta är the final test!Precis innan vi ska inta våra positioner framför kameran kommer ett annat "objekt" inrullandes.. En stor jävla brunbjörn från Ryssland som stått på ett hotell i Sverige sen 1987 då den blev uppstoppad på beställning! Vårat skåp ser genast litet ut! Björnen var 2.10 lång!(lånade en bild Jennie ;) )

Tagning! Vi får reda på att skåpet är från 1920-talet Och Kinesiskt! Poppis på 30-talet i Sverige då alla skulle ha just denna stilen hemma! Peder gissar att vi ska få 3000 eller mer på Auktionen imorgon! Vi tycker väl det är ok, fast vi gillar ju skåpet... men vad gör man inte för bra tv!När jag springer iväg och skriver pappren med Anders på Auktionskammaren i Halmstad så snackar T med våra maskotar Jennie och Jessica som kom förbi! Tjejen med legginsen jobbar med programmet! Jag föreslår ett reservationsvärde på skåpet (betyder att om ingen lägger som i vårt fall 2000 kr så blir det osålt) och Anders håller med. Men han förtydligar att skåpet är såpass lättsålt så vi behöver inte oroa oss...

Auktionsdagen
Igår Söndag åkte vi då ner... lite mer sminkade lite mer iordningjorda för ännu en tv-inspelning med Ernst & Co. Vi fick speciella platser och Ella var glad och förväntansfull! Vi fick klppa lite händer i början  och vissa höll upp sina auktionsnummer för att få lite bra klipp! Sen riggades lampor och kamera sen började tv-auktionen (ca 80-tal objekt som valts ut för just tv-inspelningen) Det var tavlor, lampor, jukebox, brunbjörn, porsling och en tobaksdosa bla. Vi hade nr 54 som upprop! Men vi tyckte hela auktionen var rätt B... det var inga speciellt höga priser och Peder såg ut att svettas lite mer än vanligt... Efter ett tag sa Peder oj idag är der Rea... och påpekade att många gjort riktiga fynd här inne idag...Summan av kademumman var att det var inga som vågade buda fast lokalen var full... Jag råkade nämligen överhöra en av killarna i tv-teamet att dom budat på lite saker... Hur gick det för skåpet då? Jo när det var nr 50 då pallade inte Ella mer, hon var varm av alla lampor och T fick gå ut en sväng med henne.. så jag satt kvar med en kamera i fejjan haha... och lyssnade spänt på budgivningen... Det blev "vi" mot en budgivare i lokalen som la sig på 1800 alltså vann vi själva vårt skåp... eller vi fick tillbaka... det! Så gladast på hela auktinen var nog vi... för efteråt så stod producenten helt uppgiven och sa hur fan ska vi få ihop ett program av det här...ingen handlar ju! Så vi tog vårt skåp (blev såklart filmade igen när vi bar ut skåpet mot bilen...) och åkte till hem... Eller vi åkte till Eurostop och köpte dopkläder till T!
Så nu står barskåpet här hemma, nyputsat och glad... Ska aldrig sälja det "igen"

Till hösten sänds programmet... lovar att återkomma med tid och dag.

Kommentarer
Postat av: zzara

hahaha stackars er!!! vi var oxå i halmstad igår men då var det soool!! =)

2008-08-25 @ 16:39:31
URL: http://zzarazz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0