1500 kvm loppis...

fornasa_loppis.jpg

Bild lånad från någon som vart där

tänkte vi besöka idag. Vi sticker kl två när Sara slutat. Har läst lite på nätet om andra som varit där... mycket mycket skit och det tar lång tid att rota igenom allt... men det finns något för alla! Kanske inte så konstigt att det är mycket skräp om man ska fylla upp en sånn stor lokal. Vi får väl se om där är något för oss där.
Ska bli kul att åka iväg på nått idag. Nu ska jag städa ut stugan och diska och laga lite mat. Sen ska vi packa in allt i bilen och imorgon åker vi hem till Varberg igen. Imorgon lördag är det också storjakt vi får väl hoppas att det blir nått mer på flaket än loppisfynd. :D






"Egentid" ihop

Efter lite god middag i huset var det dags att åka de tre milen hem till vår stuga. Men först behövde vi stanna och tanka. Jag passade då på att smita in och köpa lite godis en veckans nu och såklart något till T som jag vet stod där ute och sura ihop för att bensinpumpen inte vill fylla hela tanken med bensin. "Detta skulle aldrig hända i stan eller hur?" Dom subtionerar ut här på landet" E dom rädda för att besninen ska ta slut eller? Tror dom jag ska sticka med full tank ha?

Ja så han fick sig en liten trisslott så han lungade ner sig.





Väl hemma bland lite tända ljus mös vi var och en för sig.



Lyx! men jag märkte att någons ögon smygläste...

Jag känner mig lurad...



"smakar som hallonbåtar" my as att det inte gjorde.
Mer gammalt russin med råttgift på.
Eller som jag tror det hade smakat.

Eller rättare sagt blanda russin ihop med juice och drick det ihop med nyborstade tänder. Där har vi det!

Redan Torsdag

Vad tog veckan vägen. Var uppe tidigt och åt frukost med T som skulle ut och jaga en stund nu på morgonen. Inte konstigt att han hoppar upp så fort klockan ringer, ringde ens klockan imorse?  Att jakt kan vara så roligt! Jag och Ella gick och la oss igen efter en stund och vaknade kl halv tio. Hur skönt som helst. Så nu har hon ätit sin gröt och sitter och leker  titt-ut med plastduken på bordet. Själv lyssnar jag på Winamp och Leila K spelas från datorn. Får mig att tänka på ... Blir sugen på att.... Jaja kanske till helgen. Helt fel låt här ute i vilket fall. Så jag byter till nästa och då hoppar den till Lyckorus med Elin sigvardsson. Så den letade jag fram på You Tube så ni också kan få njuta av den.

Ikväll ska vi bli bjudna på middag i huset och det betyder täckning på mobilen så då ska jag försöka få tag i några av er. Pappa fyller år imorgon så då ska jag sjunga ja må du leva!






Don´t mind the video just listen to the lovely music people.

Nu kommer Sara snart hem...



Har hängt i hennes hus hela dagen. T stack iväg en stund nu med bössan i högsta hugg och skulle sätta sig själv på en stubbe. Hur kan det vara så kul det fattar inte jag. Men det är väl som mina loppisar... ibland dyker det upp något. Ella har totaldäckat här efter en heldag med nya leksaker. Speciellt kul är Mossa och Nya, hundarna i huset. Hon skriker helt lyriskt när hon har dom runt sig. Hon gillar djur min tös, ska bli fint sen när hennes far ska berätta vad han gör ute skogen. Jag ska strax betala lite räkningar och sen borde Sara komma hem. Då ska hon få ett litet paket från oss. Hon får den redan nu fast vi stannar till lördag, men det är så vi får stanna tills dess. ;)


Vad hittade jag i Stockholm då?


Med en skinnjacka och några randiga tröjor så är jag nu redo för vår 2009. Känner att min gaderob är på banan igen och jag har hittat en jacka i skinn som jag inter ser ut eller känner mig som en raggare i! Så får jag hänga med dig Lina nu? Från H&M kommer den och den har inte mudd utan är mer vårfräsch enligt expediten. bla bla bla.Lite Leopardgrejjer med till den! Lina jag lär av den bästa!

Halsband från Indiska, randigt från H&M, Gina Tricot.
Keramiklykta från Lagerhouse föreställande ett ekollon, kompisen ugllan står där hemma och väntar. 29 kr på rea.

Och jaaaa den kommer passa bra till vårt djur och skogstema ;)

Loppisrunda nr 1 & 2 slutade såhär:



I måndags var vi inne i Linköpings stad för att handla och göra lite småärenden och då hittade jag Åhlens. Så där sprang jag in en snabbis och hittade ett örngott med klöver på. Underbart retro.Tänkte nämligen sy sängkläder till Ellas spjälsäng. Tyvärr fanns inte tyget som just sänkläder annars hade jag slått till, fanns bara som örgott. MEN på första loppisen igår så hittade jag något ännu bättre! Ett påslakan med just klövermönster. Och min lycka var gjord.



T:s lycka var gjord när han såg det här fatet för 10 kr. Behöver inte utveckla det mer va?



Samma sak med denna Fristads-Helly som var helt oanvänd och i strl M. Kanon när han ska jaga och behöver synas i skogen vid tex drev eller i ett jakttorn.



Jag hittade en axelremsväska... är lite osäker på denna. Kanske kommer älska den eller hata den. Ska göra fler hål i remmen bara. Små vintageväskor e tydligen Da Shit nu! Jag kånkar fortfarande runt på min bag från H&M.



KOLLA!

Finaste brödkorgen, en Kanoldsplåtburk från Götet! Den är rätt stor och kommer göra sig fin på min ännu inte klara köpmannadisk. Perfekt som brödlåda. Jag blir lite kär när jag ser den.

Jag glömde ju fota min Opalinkruka (vit kruka på fot i pressglas) som jag ska ha en hjärta på tråd i, så den får ni se när den kommit på plats hemma istället!

På fredag blir det en runda till ihop md Sara som slutar tidigare. Hon har hittat en lada  med flera våningar någonstanns här på landet. Det luktar fynd!

En glimt av stugan



Igår lagade vi middag i stugan ala 70-tal ska det va ska det va! Så det blev falukorv med pastaskruvar.
Sen spelade vi Yatzy, jag förlorade då T tog hem bonusen på övre raden, attans!

Mina "matchaögon" har det lite jobbigt när dom tittar på köket. Det händer så mycket så hjärnan får inte ihop det alls. Så tillslut fann jag mig i situationen och tog semester från mig själv.

Underbart!


Ge bort-kort



Här är några av mina alster. Jag och Sara pyslade lite igår kväll också. Då gjorde jag kortet med kannan och fjärilen. Vad som inte syns på bilden är att det är en distanskudde bakom bilderna så dom kommer ut lite från kortet. Mycket tufft.

Idag var vi uppe kl åtta jag och Ella, T gick upp sju för att sitta en timme i skogen själv och kolla på hjortar. Han ville att jag skulle påpeka att jag också sett hjortar... Var det dov? Kron? Har nog sett båda. Det är tydligen lite ovanligt att se dom men här uppe står dom på vägarna på kvällarna när vi kör på stugan. Lite som att vara på Kolmårdens Safaripark om någon varit där. Nu ska jag göra påskkort sen ska jag laga mat och sen blir det loppisrunda i eftermiddag.

Så här såg det ut igår...



och idag ska jag forstätta lite här i stugan. Är speciellt nöjd med ett kort som jag ska fota av. Plockade ner lite pennor och förstämplade lite på ett vitt papper och tog med mig hit från Saras uppsjö av saker. Kvinnan har en hel låda full med stämplar. Men sen är det ju hennes största hobby också. Men oj vad kul det var! Man kan ju sitta i timmar och bara tänka ut hur man "vill" korten ska se ut. Jag saknar mitt jobb märker jag. Men jag håller kreativiteten igång minsann.
Nä nu ska jag och Ellagnälla pyssla lite.




Projektet Hemängen



Lite bilder från Topret som ska göras iordning. Stugan ska sen hyras ut till jägare, golfare och fiskare och framförallt fungera som en gäststuga för vänner och familj som vill komma upp och jaga och hälsa på.
Jag som älskar den här gamla stilen gick med öppen mun när Sara berättade om sina planer. Lite tapeter skulle spara och lite skåp. Sara hade även hitta lite fina utrdagängar och gamla möbler som hon skulle inreda med. Det kommer bli så fint. Allt ska kännas som det var 1881 (tror det var då den byggdes). Sara berättade att hon skulle ha blåvitt porlin men blanda lite olika. Det kommer bli så fint där uppe. Bara lite avundsjuk.
Imorgon blir det loppirundor med GPS, fin apparat. Sara jobbar så T får följa med mig! Så roligt för han.

Frukost med Anna




Vi åt yogurt med müsli. med skivad banan och russin på.

Tack för en god frukost, Anna!

Stugan och ett viktigt meddelande...

Stugan har allt såsom underbara 70-talstapeter, öppen spis, stora fina ytor och massa andra härliga retrosaker, dock har den helt missat det här med mobiltäckning! Det har den inte. Så vill ni ha tag i mig eller Tommy så lämna ett meddelande på mobilen. Det är bara i stugan våra mobiler inte fungerar. 3G-nätet fungerar bra trots att den bara har en "pinne" men DET fungerar! Så ut till omvärlden kommer jag trots att jag inte vet var jag är.

Imorgon ska T jobba halvdag och jag ska ha lunch klar här vid tolv. Om min man inte lurat ut mig hit för gott så hoppas jag han kommer hem så vi kan göra lite ärenden i Linköpings stad efter maten.

Har även plockat ner en liten påse med scrapbooking och pyssel som jag ska underhålla mig med imorgon. Gjorde lite fina kort idag som ni ska få se imorgon för nu ska vi sova här.

P o K

/Skogsmulle

En liten viktupp(ned)datering



Tydligen har mina soppor gett resultat. Igår ställde jag mig på vågen innan läggdags... Här i detta hus finns en digital minsann. Och förvånad jag blev när den visade 71,5.
Så imorse var jag tvungen att väga mig igen, denna gång naken såklart och döm om min förvåning när jag ser 70,4 (morgonvikt då) JIPPIE! Mitt delmål är ju 70, sist vi var här och bakade pepparkakor stod vågen på 75 kilo. Det var innan jul.

Nu ska jag bara ta mig ner till 68 så har jag nått mitt mål. Men kanske borde det vara ett delmål det också då det enligt mitt BMI ändå är för "mycket" till min längd. Men jag är nöjd om den visar 68. Så får det bli!

Jag är mycket stolt över mig själv och jag tycks kunna känna lukten av den där Bollinger´n som står och väntar på mig.
Men sen ska man ju stanna kvar det är ju en gunst i sig! Eller rätatre sagt en Bollinger i sig.

Sovmorgon och husesyn

Inatt har vi sovit gott eller nja nästan iallafall. Leokatt har levt rövare i sin bajsochkisslåda och raspat och sen var han ju hungrig efter allt nattarbete... och det ville han ju berätta. Så plask plask i vattenskålen och lite naffs naffs i armarna så jag skulle fatta att maten var slut. Så jag väkte T som fick gå upp och fylla på maten. Då var klockan visst sju och då gick T upp men jag och Ella sov vidare.

Nu har vi precis varit ute på en liten promenad runt husen och kollat in vad det är Håkan och T ska bygga på under tiden vi är här. Världens finaste Torp ska byggas upp invändigt precis så som det sett ut innan. Mycket ska bevaras och lite ska byggas om i gammal stil. Jag har fotat lite bilder som ni ska få se.

Tydligen hade grabbarna varit uppe och jagat imorse så när jag och Sara steg upp nu på morgonen kom dom lagom till kaffe, våran frukost då ;) Nu ska vi nog sättta igång och pyssla tror jag sen blir det att laga mat till massa byggjobbare och elektriker som kommer ramla in under dagen.

På återseende mina vänner.

Vill ni följa med mig till Stockholm då?

- JAAAAAAAAAAAA!

Igår kom vi fram till Västerby precis lagom till att se en förvånad Blondinbella dansa sig ur Lets Dance, den hade hon nog inte riktigt räknat med. Kanske inte så många andra heller. Håkan hade fått ett samtal av sitt jobb under dagen där dom ville ha med han på en utbildning/föreläsning om hans jobb och då behövde han infinna sig i Stockholm kl 10.00. Så det blev ingen jakt för honom men T fick följa med jaktlaget och blev upphämtad vid huset endå, lycklig han blev!

Två andra som blev lyckliga var jag och Sara som fick förfrågan av Håkan att göra han sällskap dom 2,5 tim det tar till Stockholm. Vi hade ju inget planerat för dagen så absolut att vi ville åka till Stockholm och få några timmar på stan.
Så kl 06.00 ringde min väckarklocka imorse och det var bara att ge sig upp och kl 07.00 gick bilen.

Sara var lyrisk eftersom i Stockholm finns Panduro och det är hennes favoritaffär. Så det första vi gjorde när vi kom till storstan var att stå med våra näsor tryckta mot Panduros fönsteruta kl 09.59 prick. Vilken sjuk affär! Jag har aldrig varit inne i någon så stor pysselbutik, man fick ju så mycket idéer. Sara gillar att göra kort och pysslar massa framför sitt jättestora pysselbord, och kom med den finurliga idén att imorgon skulle vi ha pysseldag så det ska vi ha! Då ska hon lära mig göra fina kort.

När klockan var halv tre kännde vi båda att vi hunnit med det mesta vi ville se och lunch hade vi fått i magarna så vi beslöt oss för att ta en långfika och vänta in Håkan som skulle sluta kl 16.00. Vi gick till GALLERIAN och satte oss på övreplan och kolla på folk. Vi lyckades se två intressanta span den ena var Roomservice-Johnny och den andre var allätaren-Peter Siepen. Jag trodde jag såg Magnus Uggla också eller killen var lik hur jag tror Uggla skulle se ut bakifrån. Så jag har sett 2½ kändis, kändiskåt som en stadspingla kan bli :)

Så jag och Sara har hunit med massa kul butiker vi inte har hemma som tex Granit, Lagerhouse, Stockholms största H&M, Topshop, Lindex och lite annat smått och gott. Oc visst blev det lite shopping! Och vad får ni se någon annan dag!

Nu har vi precis ätit middag bestående av kyckling och ungsbakade potatisar med mangochutney och sweetchili sås. mumma! Ikväll sover vi faktiskt hos Sara och Håkan igen för imorgon ska T upp och bygga hus och vi ska ju då pyssla.
Stugan får vänta på nyfikna gäster tills imorgon.

Hihi vem hade trott att Stockholm väntade bakom hörnet!

En annan kul sak som hände förutom att vi åkte till STockholm över dagen.. kan jag sluta ;)
VAR... att jag bad Sara sjunga på en låt... (hon jobbar på fritids) och då kom hon inte på någon och då sa jag jo men kan du den... Om du har ett äpple vill du dela det med mig... nått! Jag sa att den tyckte jag så mycket om som liten men kan inte mer än den versen. Vet ni var hon svarar...
Hon börjar iof först sjunka sen efter en stunds komma-på-låten-nynnande så säger hon!! HAHA han bor precis här!
Vem då? Han som skrev låten... Äppelmelodin!
Hur stor är chansen? Att han bor precis där vi är i Lambohov.

Trisslott på den? Ibland bara händer det!




En mycket tidig morgon med snökaos och oplogade vägar.




Pysslarnas himmelrike! Panduro. Jag köpte ett set bokstäver och en stämpeldyna.




Sara påväg att köpa tulpaner på Hötorget




Vätskepaus och tjejsnack

På väg...

Nu är klockan snart nio och vi sitter fortfarande i bilen, vi har kört förbi både Köttkulla och Ödeshög. Man förvånas fortfarande av alla lustiga ortsnamn. Köttkulla... mysigt! Imorgon ska T upp tidigt och jaga med Håkan och jaktlaget, jag vet inte riktigt vad Sara har hittat på, men kanske loppisar? Hoppas. Vi ska bo i deras hus inatt eftersom killarna ska upp så tidigt imorgon.

Ella sover så gott där bak i bilen nu och katten sover han också. T håller hårt i ratten för det blåser otroligt mycket ute just nu. Vi kör ju monstertrucken också så vinden känns rätt bra, lite som att åka färjan när det blåser faktikst. Hua!

Antagligen en timme kvar sen är vi framme! Ska bli skönt.

Vem åker ur Let´s Dance?

Leo har beskymmer...


Tävlingar



Jag är med och tävlar om en plåtburk hos MariaMargareta



och hos bambii.blogg hoppas jag på turen att vinna smink från Face

Och där låg den...



Igår innan bion åkte vi förbi Möbler och gamla ting i Spannarp det ligger påvägen från oss till min mor om man tar en liten liten omväg bara ;) Brukar iof inte hitta så mycket där eftersom detta är mer en affär än en loppis och då har ju fynden redan hittats och fått en ny prislapp. Fast han som äger den är inte så bra på att göra fynd direkt, eller han tar mest hand om gamla dödsbon. Men så igår hittade jag inte bara denna godispläd utan min goda vän Tina som sprang runt i butiken också. Så glatt överaskad jag blev! Så vi gick ett varv ihop och då hittade jag den! Har kollat runt lite på Tradera men dom brukar sluta bra dyrt och sen med frakten på en tung pläd så tjänar man inte på att köpa den där.

Men den här var ju finare än alla andra jag sett. Vilket arbete någon har lagt ner. Basen är brun och det är ju så perfekt sen är den bara fylld med regnbågens färger. Jag blir glad bara jag ser den!

Har ni någon mormorsfilt hemma?


Igår grät jag i två timmar...










Denna film är helt klart en av de bättre jag någonsin sett, välgjord och skör. Jag mådde illa och hade rysningar i kroppen flera gånger. En film om kärlek som ni bara måste se, jag lovar att ni aldrig glömmer den. Baserad på en verklig händelse från 1928. Jag är glad jag inte levde då. The Changeling, se den!


Välkomna alla nya läsare

Ser på besökstatitiken att jag fått ett gäng nya läsare, och att ni valt att hänga kvar för ett tag! Skitkul. Även fast ni inte alltid kanske gillar det ni läser eller bara älskar det ni läser så är det ju lika roligt att ni vald att hänga just här. Tack vare er så lever ju bloggen varje dag. Jag har ju genom mitt valda forum en chans att påverka er därute lite grann och ni är idag faktiskt 100 personer som läser En stadspinglas liv på landet nja 97 är ni just nu;) Men när ni är 100 så ska jag fixa en tävling bara för er! Det måste ju firas.Hoppas ni får både lite inspiration och lust till att fixa och dona själva där hemma.

Tanken var ju att ha bloggen som en dagbok för husbygget, men idag försöker jag skriva om sånnt jag själv gillar att läsa om på andra bloggar. Välkomna är ni iallafall och ni gamla trogna läsare ni är underbara som stannar kvar! Ni är värdefulla till tusen och för alla små kommentarer som kommer gör att man har lust och ork att fortsätta skriva och tänka inlägg. Jag ger en del av min värld och ni ger mig olja till maskineriet. Och ju mer ni finns vid min sida ju mer får ni att läsa på dagarna ;) .

Välkomna mina nya läsare och ni gamla ni vet redan att ni är bäst!



Redan torsdag

Gick tiden så här snabbt när man var yngre?  Varför gjorde den inte det? och varför gör den det nu? Det är ju bannemig snart vår igen. Fattar ingenting. Två nätter i rad har Ella lyckats somna kl åtta med vällingsflaskan i munnen. Men sex timmar senare så vaknar hon och vill upp... kommer ta ett tag innan jag vänjer mig. Tycker inte det är särskillt jobbigt för den sömnen tar vi igen på morgonen för vi sover nästan fram till nio. Min lilla skatt, det bästa som finns är att ligga i sängen på morgonen... hämta lite frukost på brickan och värma på lite välling till stumpan... kolla Nyhetsmorgon och bara värma sig under täcket. Helmys.

Idag ska dagen bestå av att packa mammas kappsäck och pappas kappsäck, lillans packades igår. T kommer inte hinna packa idag för jag ska bjuda på en överaskning när han kommer hem men han skulle lätt kunna åkt i bara sina jaktkläder/snickarkläder. Det är hans myskläder nästan enligt honom. Suck! Men det är ju lite kvar att packa såsom vällingsflaskor, extra nappar och snuttisar, matstol och sen ska katten packas ner med sin snutte och mat.
Räkningarna får vi inte glömma får betalas på resande fot! Tänk om vi inte har täckning till 3G-nätet vad gör jag då?

Ikväll ska vi åka till min mor och så ska Ella stanna där medans vi går på bio... Ska strax kolla vilken det blir. Det får nog bli 7-bion och då finns det nog inte mycket att välja på. Vet ju att det är lite Pitt vs Jolie nu på biograferna.
Hinner vi så ska jag se om vi kan åka en sväng on Gamla ting i Spannarp och se om han har nått kul. Men det vet inte T om... inte att vi ska på bio heller...

Vad går på Bio nu som är bra? Vi är inte så kräsna så allt funkar men om har ett val som jag brukar säga så kan man ju ändå välja.

Kram på er.

På fredag bär det av...






Då åker vi mot Linköping, tanken var först att vi skulle bo i en lägenhet i samma hus som dom som vi ska besöka. Men nu blir det inte så utan vi får en liten stuga i 70-talsanda utan rinnande vatten och med utedass. Jag klagar inte då det var det enda jag och T hade när vi flyttade ihop och levde med i 10 månader. Det gick fint. Stugan är jättefin och ligger tydligen fint också brevid en sjö. Men ska jag ge mig ut med barnvagnen så måste jag ha en orange väst tydligen. Nu under jaktsäsong kanske jag blir tagen för en älg, jag vet inte. Men stugan ligger på jaktmarker så man ska vara extra försiktig. Undra om jag kommer gå ut? hm. T har iallafall sett fram emot denna vecka bra länge nu och jag och Ella följer med eftersom vi blivit lovade en eller två loppisrundor.

Har packat ner mina oljefärger och några dukar, min laptop och sen blir det nog lite matlagning i stugan. Antar att det blir en del bloggande dom stunderna jag väntar på att Sara ska komma hem från sitt arbete och T med för den delen, för han ska jaga och hjälpa Håkan och Sara att bygga i en av deras andra stugor. Leo hänger på han också.

Så nu hoppas jag ni gör mig glad och underhåller mig med lite fler kommentarer. Jag kan behöva er där ute i skogen när jag sitter där alldeles alldeles själv. ;) Ser faktiskt fram emot veckan jag med nu, när man inte har något planerat brukar det bli väldans bra! Jag lovar att hålla er á jour mina söta bloggläsare.


Tävling


Jag är med och tävlar om en Mini-Marimekko-skål hos booble.bloog.se
Hoppas på tur, för den här hade passat perfekt till min svarta och gråa skål!

Före och Efter-Badrumsdörr

    

Hur fult var det inte innan och varför har vi väntat sålänge med att fixa det undrar jag? När vi betsade den första gången så tröt färgen och det var ju inte så att vi köpte ny färg nej nej, vi lät bara det vara så. Suck!

Men nu är den vit som alla andra dörrar hemma. Nu är allt som det ska vara! Och det bästa är att det är jag som kan ta åt mig äran. Om ni kollar noga på bilderna så ser ni hur mycket vi fått såga av dörren längst ner för att kunna ha klinker i den lilla hallen. Vet man hur dörren ska vara så ser det rätt kul ut. på förebilden är den redan avsågad rättså bra. Det är en rätt liten hall om man säger så.  Eller rättare sagt lågt i tak :) Precis så en dörr går in om man sågar av den då dvs.

Lite smått och gott från Gekås igår



Igår var jag alltså iväg och kollade in vad Gekås hade att erbjuda. Jag skulle ju bara dit för att köpa burkar och disktrasor egentligen ;) Och det hittade jag ju såklart plus ovanstående som jag inte kunde låta bli. Shortsen och den vita oversize T-shirten var båda på Rea på Gekås det ni, halva priset. Shortsen är från Koola Anna och kostade 49 kr. Supercoola till bruna ben har jag fått för mig. Jag köpte även sockar och hittade dom här när jag rotade som mest, T-sockar till min darling. Ser ni att dom fått dit en stickad siluett av mig med, helt ljuvliga!

Till Ella blev det en baddräkt till sommaren från Panos, ibland dyker det ju upp lite kända märken bland alla sunkkläder. Tror min lilla hårdrocksbebis kommer bli tuff i den. Ny nappar hade dom också fått in (kolla jessicka vita och rosa i samma paket ;) )
Men det finaste jag fick med hem i mina gula kassar var nog endå dessa underbara servettringar som ser ut som stora diamantringar. Nu måste jag ju bara ha linneservetter att stoppa i. Ringarna kostade 25 kr st.
Hittade även svarta strumpbyxor till Ella, som jag letat efter det då! Ibland är Gekås rätt bra ;)

Två nätter med barnskriik!

Har vi överlevt nu! Ella har inte riktigt varit på humör. Kl två på natten har hon vaknat och inte riktigt kommit till ro och istället bestämt sig för att köra en operett med oss som publik. Vi har turats om här och jag vet inte om det är tänderna eller hunger som varit problemet. Ett tag trodde vi hon hade magknip så då ville vi inte ge henne mer välling. Men inatt gick vi upp och gjorde en hel flaska som hon slurpa i sig och somna om på, men som räckte fram till halv sex något då det var dax att vakna tyckte hon. Tror det är dags att ställa om från underbara nätter till vakna och vagga bebis till sömn nätter nu.

Så idag vaknade jag av näsblod, det gör jag alltid när jag sovit för lite. Det är ett tecken från min kropp att jag har lite att ta igen. Men vill Ella sova nu? Nej hon vill hellere riva sönder Buffétidningen från Ica och dra stackars katten i örat och svansen.

Nu är klockan snart tolv och jag sitter här som ett spöke och undrar om en orkan dratt förbi Torpa. Ella ska egentligen sova middag men är lycklig till tusen och inte alls trött, hennes mamma däremot ser verkligen fram emot semestern i Linköping som startar fredag kväll, men mer om den sen.



Min lilla snuttfisa!

Polariodbilder på sekunden

 





Ladda ner det gratis här och dra in dina bilder i polariodkameran som lägger sig som en bild på ditt skrivbord. Supercoolt program som sen framkallar dina bilder när du tittar på dom. Sen för att spara din polariod som jpeg fil så dubbelklickar du bara på den och vips så är det färdigt! Någon borde få en guldstjärna!

Perfekt för oss bloggare och för dom som inte orkar mecka med photoshop eller kanske inte har programmet!

Coolt va?



Jag gillar att organisera mig med färgkodning



så imorgon kommer jag gå igenom regnbågens färger bokstavligt talat!
Imorgon drömmer jag mig bort till La la land och Gekås med alla andra.
Jag behöver mest schampo, disktrasor, matburkar och sånnt. Men det brukar ju bli lite lite mer än så.
Nu ska jag skriva mig en lista för morgondagen.

T är och handlar på lunchen...

Vad behöver vi mer än bla bla bla...?

- Blöjor är slut!
- japp!
- Ajvar Relish också!
- VAD SA DU?
- Ajvar Relish...
- Vad e det?
- Ingen aning men det står i receptet
- Men hur ska jag veta om du inte vet?
- Jag googlar... en sek.
- Tror det är nån sort dressing från Druvan med paprikabös i!
- Tack för den!

Tips

 

När man har femtioelvatusen saker som ska göras varje dag så måste man ha bra planering, tack vare den här kommer vi ihåg hälften iallafall. Kan beställas från 123, men görs i en lite upplaga och efter förfrågan.
Jag ringde innan jul och skrev upp mig på en lista och för ett tag sen dök den upp. Helt ovärdelig hemma hos oss. Bra översikt och ett plus är att den har två månader åt gången.


En ny favorit

Igår åkte vi hem till min mor och hämtade hem denna vackra byrå som mamma fick i 30-års present av min far. Den ståt lite här och där på olika ställen och platser i lägenheter och hus som den fått följa med till. Nu fick den följa med mig! Den kommer bli perfekt förvaring till mitt glas och porslin.









Knopparna som nu är i trä är väldigt fina som dom är, men lätta att ta bort om man vill och då hade jag nog valt ovantående knoppar som variation. Kommer från systerlycklig och är i porslin.

Efter många veckors tragglande...



så har hjärtat bestämt sig för att äntligen ta välling! Nu är det nästan det bästa som finns.
Och hennes föräldrar gör glädje-dansen ikapp!

- känner mig lite kass

Japp igår slog huvudvärken till och frossan, jag hoppade in i duschen och somnade som ett barn inlindad i min morgonrock och filt i soffan redan halv nio. Känner mig lite halvfebrig idag men mår annars lika bra som vanligt. Skumt. Känndes som jag druckit förlite vatten efter en hel dag i solen. Ni vet hur jag menar, lite lite för länge på Sälarklippan ;)

Vakande iallafall tidigt och måste ut och hämta ved, vi missade det igår. Sådär kul att behöva hämta det en kall morgon. Sen är det någon som luktar kissblöja här också. Dax att ta tag i dagen.

Har lite bilder som ska upp idag också... kanske leker jag också modell, det händer ju inte varje dag. Men nu lite fruksot till efter tio. Malaou lider av samma åkomma som mig som jag för övrigt ärvt av min far, att inte komma ihåg namn. Hon är så rolig när hon ska presentera namn på gäster och personer... hihi släpar efter och glömmer och vänder på namnen. Man får skratta när man gör samma sak själv! :D


Hörs lite senare idag!

Före och efter - Tak





Visst blev det skillnad! Är mycket nöjd över resultatet. Hela den "gamla" delen fick ett rejält lyft.

Om en stund åker jag till mamma


Hos mamma ska jag hämta en sak som jag längtat efter länge. Mor har äntligen bestämt sig för att den ska få bli min!
Kanske dammas en annan sak av också.

Ledtråd: Shabby chic förvaring.

Måste bara ha lite mer färg och sen ska vi om Byggmax och köpa lister till vardagsrummet.
Ikväll ska här pysslas. Vakande av full energi och det kliar i mina händer. Måste få ur mig det, redan ikväll.

Igår började jag måla trappan och badrumsdörren. fick målat den omgång iallafall. T åkte iväg en stund till Farmor med Ella så jag kunde måla lite själv i lugn och ro. Jag hade stjärnorna på slottet på i bakgrundenoch satt där på golvet och bara måla. Helt underbart meditativt!





Varberg i ett nötskal...

Är det inte en rödhårig benhög eller en tårta på kungen så kan ju alla där ute tänka på Varberg och få upp det här som top of mind om Varberg.

Precis som inte de flesta här i Varberg har skedat någon som har skedat någon som har... men var det tvunget att hamna på löpet?

Allt för lite LÖSNUMMER. ;)  Dellert sa något bra på Stjärnorna på slottet idag, något jag ska ta med mig som ett motto här i livet:

Man kan inte tvätta sig ren i trycksvärta. En mycket fin mening tycker jag!


Tävlingar



Hos Humlebacken kan man vinna denna fina lyktan. Väldans fin var den! Kika in hos henne och var med i tävlingen.



Och hos Lilla Provence kan man vinna dessa fina gardinerna. Hade inte dom varit fina i vår matsal. Hoppas på tur även här!

Man behöver inget bord...



när man har rödvin och målarkväll!

I vårt förhållande lyssnar vi på varann...



Tjocka och varma tröjor är det värsta T vet, han hatar också stickat och koftor.
Därför köpte jag denna till honom.

Nu älskar han mig lite lite till...

Långprommis i Norra Näs med Ester the dog!

Har precis kommit hem från en kall och lång promenad runt Norra Näs. Men så skönt det var. Tiden gick väldigt fort, man kanske skulle ut och gå långpromenader oftare. Jag är iallafall kär i min nya kompis Ester. Vilken underbar hund.
Hoppas hoppas hon får stanna! Då ska jag lätt gå fler promenader med henne.



Ester, en mycket glad men också stor hund!



Säj hej till Ester!



Sköt dig nu så du får stanna på Havsnäs!




Allvädersjackan på och ett glatt humör till den!



Sigge, Ester, Lillemor, Ella, Pappa, och FasterVonne.



Efter 1 och 30 minuter var vi hemma igen. Jag gillar Ester!



Lördaaa!

Härligt med lördag, vaknade precis och konstaterade att klockan bara var nio. Helt fantastiskt! Kl elva kommer min far och min styvmor hit, dom har inte sett Ella på två veckor. En vecka i Egypten och en vecka med influnsa. Men nu mår dom bättre och ska fika lite här. Borde kanske röja lite... står lite tvätt innanför dörren och jag tror bestämt att en dammsugning inte alls hade varit dum.

Kanske åker in och köper ett par badbyxor till Ella också, vi är lite sugna på att besöka den lokala sunk-simhallen Varberg har att erbjuda. Hur man nu skulle kunna vara det.
Men sen tänker jag såhär... Det finns ju också på Gekås som allt annat.

Nästa löning då står jag i kassan i Ullared!

Mer på menyn idag är ett besök ev till min faster som har hunden jag berättade om på besök denna helg. Skulle vara kul att träffa Ester. Det är nog den största hunden jag sett på bild. Fast st: Bernard är rätt stora med, vem har sånna hundar nuförtiden? Hade inte alla sånna innan eller är det bara för att man kollade på Tjorven?

Nää Upp och Hoppa Lina det är lördag!

Nattugglan!

klockan är exakt 00.45 och det enda som lyser i Torpa är min laptop och nån stackars bilist som är ute och kör, som man kan ana från motorvägen "mellan åkrarna". Annars är det bara svart. Men det blir väl så med en liten kotte att man tar all tid man kan få till att göra det där man inte annars hinner med... som att läsa, surfa och ta hand om sig själv. Nu vet jag inte hur mycket ta hand om sig själv det är när man lägger sig runt halv ett men endå.

Har iallafall hittat ett recept jag ska bjuda Jill på, på tisdag då vi ska powerwalka Varberg. Det e min tur att kocka då, fast i hennes kök ;) Imorgon ska jag också laga mat fast bara till T, för han går här och målar. I morgon ska vi påbörja matsalstaket för nu är nämligen vardagsrummet klart! Men ni ska få se det i sin helhet. Då tänkte jag att jag skulle hjälpa till också, idag hade jag faktiskt ingen lust, roligare att städa i gaderoben :D

Nu vill bara ugglan göra en sak innan jag trycker på off-knappen. Och det är att ge en stort puss till mina vänner för att ni är helt underbara. Tack för att ni finns, tänker på mig och min lilla familj och följer vårt liv på bloggen varje dag. Ni vet vilka ni är! >PUSS<

Nu ska jag krypa ner mellan storfis, mellanfis och lillfis vi hörs igen imorgon.


Stentvättat och linstid beställd

Igår hade jag en mycket trevlig och rolig eftermiddag med Brunssbergs Drottning. Vi käkade en god lunch och shoppade lite. Man kan säga att de är lite av vårt favoritintresse det där med shopping. Vi hittade faktiskt ett par byxor/leggins från Gina Tricot som vi båda gillade och jag ska se om jag kan få till en bild på dom. Dom var iallafall stentvättade och jävligt tajta. Jag fick iallafall beställt en tid för synundersökning så jag kan skaffa mig linser. Tydligen får man en kurs i hur man sätter in linserna också. Helt fantastiskt ju. Snart kommer jag att kunna se folk på stan och känna igen dom före dom känner igen mig. Faser fortfarande iof för hela grejjen med att sätta in något med fingret i mitt öga. Men kan alla andra så ska la jag med fixa det. Jag återkommer efter måndag... Hua!


 


Lina klickar lite bilder och Ella leker med Linas kamerafodral. En helt vanlig gekåsstrumpa med små lamm på.



Efter lunchen åkte jag förväntansfull för att hämta mitt paket från Asos som äntligen kommit. Jag blev lite förvånad när jag får ta emot denna stora flyttkartong. Men får in den i bilen och passar på att ta en bild som jag skickar till Lina med texten spännande. I sms hon skickar tillbaka står det: Va faan det är som att skicka en bild på en sil till en heroinist! HAHA
När jag kom innan för dörren här hemma slängde jag mig på paketet bokstavligt talat... och om vad jag hittade i berättar jag mer senare... Men jag var inte missnöjd om man säger så :)

Älskling vad är det som sitter i trädet?



- ja just det!, det är bara en av våra hönor som passa på att rymma imorse när jag gav dom nytt vatten. Hon har det bra där uppe. Hon har lagt sig för natten nu, jag tar ner henne imorgon.
- TA NER HENNE NU!

Mammablogg Award



Tack så hemskt mycket Therese för den fina utmärkelsen. Therese och jag är klasskamrater från tiden i Göteborg då vi läste på Studium. Hon fick en liten Alva den 27/8. Grattis till lillan.

Jag vill ju såklart skicka vidare denna utmärkelse till andra härliga bloggar med mammor bakom. Och det bloggar som förgyller min tillvaro är: Michaelas för hon är så duktig på att göra bra fynd till sin Elvin och till sig själv och ibland till andra så som mig och Ella. Den andra utmärkelsen går till min väns sambo Lina som skriver på ett roligt och pricksäkert sätt och berättar precis hur dagarna med en liten kan vara och hur glad man kan bli för minsta lilla framsteg våra gullungar gör.






Ska strax in till stan

och äta lunch med Lina fina sen ska jag och Ella tjacka färg. Så ikväll blir det måla för hela slanten. Det är våran Onsdag! Vad ska ni hitta på?

Idag har jag också tagit ut liggdelen i barnvagnen. Det betyder att jag har en stor flicka nu. Få bulta upp med lite filter och kuddar, men det bästa hon vet är att sitta upp. Hon försöker även sätta sig upp själv nu och sträcker ibland på armen efter hjälp. Hon kan stoppa i nappen själv och är superduktig på att hålla i den lilla nappflaskan själv. Hon har även sakta börjat luta sig frammåt, men bara i sängen än så länge. Lägger man henne på magen så glider hon bakåt... men det dröjer nog inte länge till förens hon fattat galoppen med att dra sig frammåt. Min stora tjej. :)

Hej så länge.


I går 20:55 fick jag ett samtal...







ett samtal som vi i fortsättningen skulle prata tyst om.

Ha ha ha ha



När man vet att det är dax gå hem...



... man har helt missat att det dykt upp en kamera från höger



man noterar kameran...



Man fixar till "hårspännet"



Trots tappra försök så hjälpte det inte ett skit.








Lunchtider

Tiden går så fort med en liten bäse och man borde få gjort så mycket på en dag när man är hemma. Nu ska jag strax äta lite soppa som jag tillagade igår och sen blir det att bädda rent och ta hand om tvätt. Roligare än så blir det inte, men blev hemkt sugen på att hyra film. Kanske åker jag in lite senare och hyr nått eller väntar tills imorgon. Känner för att ta det lungt idag och göra så lite som möjligt. Har precis nattat lillan som sover i sin säng och nu ska jag passa på att äta lite lunch.


Väder: Dimmigt och ruggigt och jag tror nog att det regnar lite.

Ser fram emot just nu: Att vardagsrummet och taken i huset ska bli färdigmålade så jag kan börja pynta och fixa.

Nyfiken på: Ella och hennes framsteg varje dag.

Glad över: Livet just nu och att jag tagit tag i "saken".

Längtar efter: Veckan i Linköping i slutet av Januari då vi ska jaga, hitta på kul saker, gå på loppisar och mysa.

Tittar på: Rachel Ray och kommer på att jag borde äta.

Humör: Förväntansfull och lite slö.

Pinsam jag



Hon måste ju seriöst tycka att jag e helt jävla CP... Kolla in min lite blyga avslutning.
Kan ju bara skratta åt det och sjunka igenom Torpagrunden här hemma.

Kvinnan som fick detta innehållrika mail har jag precis vunnit en auktion hos på Tradera och hon  förväntade sig nog inte ett puss som tack mer pengar. Men nu fick hon båda.

Nytt år & nytt(igt) på menyn



Jag kan namnet på hälften!




Men två soppor blev det och nu har jag finmiddag flera dagar frammåt!

Gott och smidigt! Precis som jag vill ha det.

Den här "smala" soppan får ni testa:


3 paprikor i blandade färger
1 gul lök
2 potatisar
1 l hönsbuljong, vatten + tärning
300 g chorizokorv
1 burk majs
1 dl crème fraiche
1 msk potatismjöl
Vatten
salt
peppar

Garnering:
Hackad gräslök



Gör så här

Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och hacka löken. Skala och tärna potatisen.
Fräs allt i lite matfett under omrörning.

Späd med buljongen. Skär ölkorven i mindre bitar och lägg ner dem i kastrullen.
Låt soppan koka på svag värme ca 15-20 minuter.

Skär wienerkorven i bitar under tiden och stek dem i en stekpanna tillsammans med lite matfett. Rör ner korv, majskorn och crème fraiche i soppan. Låt den koka upp på nytt.

Rör ut potatismjölet med lite vatten och red av soppan. Låt den koka upp på nytt under omrörning.
Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad gräslök.






Håll i hatten (vanten)







Idag har jag och Jill gått en långpromenad runt halva Varberg. Nääää nu ljög jag. Men nästan. Vi startade från Urbaths, gik ner till Johns Place runt Kusthotellet och hela Strandpromenaden och upp till stan. Sen gick vi in på Kvantum och handlade lite inför middagen och sen upp till Urbaths igen där Jill bor. Vid havet blåste det på rättså bra men det finns inget dåligt väder ju. Men en vind fick tag i min ena vante och försvann ner i plurret. Eller nja min lånade vante som jag snodde av T i morse oooops!

Sen åt vi ungsbakade grönsaker med kyckling och till det Tzatziki. Hur tror ni det smakade
efter den promenaden?

Tävling

På bloggen Simplicity kan man vara med i en tävling och vinna ett fårskinn, så titta in hos denna härliga tjej som verkligen har en blogg i min smak. (Kolla även in hennes gamla blogg) full med massa inspiration. 




[Tävling+simplicity+fårskinn.png]

Bilder man blir glad av



Hi hi idag får ni se dom här två bilderna som är så härliga med Ella och Frida.



Några sekunder senare... haha


Godmorgon

Idag har vi varit uppe sen klockan sju, varför är man inte det oftare? Nu klockan nio ska vi träffa Jill och Meja för en långpromenad. Mysigt att det fortfarande är mörkt ute. Det är synd att det inte är såhär hela dagen för nu måste jag sminka mig. Lite får jag nog ha på mig. Nu ska jag och mitt morrande lejon skynda oss iväg.


Hoppas ni får en bra dag.

Puss

Födelsedagsfest på Malmgatan



Igår hade Sara sin 27-års fest och massa folk var bjudna. Vet inte hur många tjejer vi var uppe i ett tag men alla hade väldigt kul och dansade och drack gott. Sara hade gjort ett bufébord med tilltugg och morötterna med dipp råkade stå lite för nära mig så det kan vara jag som åt upp hälften av morötterna. Sorry. Det bjöds även på snittar och en och annan shot som vanligt ;) Jag var nog ganska rund och go när jag gick ner till stan och möta upp Lina som var lika piffig som vanligt! Vi hade såå roligt, det blir ju det när man inte är ute lika ofta nu fast jag brukar alldrig ha tråkigt ihop med Lina heller.Träffade massa kul folk ute och på Oscars beställde vi drinkar. Jag bad bartendern välja en som han trdde skulle passa Linorna, jag fick en med Passionsfrukt och Lina fick en med Granatäpple trodde hon till bartendern sa snäll, Nä det är Rosepeppar sötnos.. haha askul.. sen snabba vi oss därifrån och drack upp våra drinkar. Tiden går som alltid alladeles för snabbt och sen var det om Campino för att möta upp Svägerskan som skulle dela en taxi med mig och sen "råkade" vi få med oss varsin kebabrulle också till taxichaffisens förtret. En helt vanlig natt ute i Varber så att säga.

Sara var kvällen färgklick med sin fina Egyptensolade kropp och lila klänning. Alla andra hade valt svarta kläder därav mitt kreativa blogginlägg ;)

Jag är så glad över helgens fynd





I lördags åkte jag in för att köpa en present i stan till Sara och passade på att ta en svängom bland loppisarna. Det hade kommit in massa fina saker trots att jag var den kl 11 och ska man göra dom riktiga fynden så ska man vara där kl 9 då det öppnar, men jag hittade verkligen massa fint som fick följa med hem.

Två skålar på fot med klövermönster 10 kr st

Tre underbara tavlor med djurmotiv av konstnären Harald Wiberg som ska pryda Ellas rum. Ska nog byta ut ramarna till vita med lite fetare ram. Kommer passa perfekt med hennes djurtema vi kör där inne.

Två fina ljusstakar i klarglas som passar fint ihop med mina blå Verecokoppar. Design Maria Kariis. hon har även designat den här som ni säkert känner igen från bla IKEA.

Sen har vi den som gör mig lite extra glad, En taklampa från IKEA som går lite i gammal stil och jag är så förtjust i att den har glas, silver och kjedjor allt i ett liksom. Fick ge 125 kr för den så det var kanske inte ett fynd, fast det hade varit kul att veta vad den har kostat, så är det någon som vet så hade det vart kul att veta. Hittar inte den på IKEAs hemsida och jag har inga gamla kataloger. Vi har vart utan taklampa i köket ett bra tag och den här blev helt perfekty bär den kom upp. Precis så där lantligt snyggt jag vill ha det :D

Och sen, sista loppisen jag var på, vad springer jag på då...Verecokoppar för 5 kr st + assietter för samma pris. Wohoo Det fanns 5 koppar och 7 kaffeassietter så allt det fick jag för 20 kr, de två extra faten fick jag gratis. :D
Brevid dom stod 8 tallrikar och dom blev mina för 40 kr. Förstår ni vilken lycka. Dom är så tuffa och passar så fint ihop med med mitt vita matsalsbord. Och vet ni vad det bästa är mina vattenglas i samma stuk från förra helgen är från samma tillverkare och är precis i samma kulör. Dubbel glädje.

Sen fick en rådjurstavla med Kid för 10 kr följa med hem och en liten brun kanin som kommer passa ihop med det övriga i ellas rum. Ella blev helt extas och tyckte den var så rolig... men hon fick inte leka med den förens den först fått sig en omgång i tvättmaskinen.

Ska visa er bättre bilder när sakerna är i sin rätta miljö. Nu är det så rörigt här hemma att jag inte vill ta fram någonting. Men visst går det att hitta fina saker på loppisar och 2-handaffärer.

Målning pågår



Två olika vita nyanser, en ny och en gammal. Tänk vad lite ny färg kan fräscha upp ett rum.



Ner med spottarna och upp med färgen. Jag gick före och målade springorna och ibland min panna, T gick efter med roller.


Bullseye


Och en bild när T leker med döden. Taket har fått sig två omgångar med färg nu och vi behöver nog gå över det en sista gång för bästa resultat. När det är klart får ni se hur fint det blev.




Ella satt mest och chilla i sin stol och ringde lite polare när vi målade.
(under Ellas stol står tidigare ägare, den första hade den 1964 så vi skrev in Ellas namn och år 2008.
Tänk att stolen har hållt till 10 ungar på 34 år.

Vilken natt

Igår målades väggarna i vardagsrummet och vi testade att sätta soffan mot den nya väggen. Jösses varför har vi inte haft det så innan. Toppen blev det och eftersom vi hade eldat hela dagen i spisen så kunde vi hänga upp tv:n för färgen torkade så fort. T var lite förstörd när han tyckte den såg pytte ut mot den stora väggen men jag tyckte nog det blev finare, mer luft och rymd runt på nått sätt. Men en kille kan nog ha hur stor tv som helst. Iallafall tillbringade jag och Ella mesta tiden igår inne i sovrummet för att inte känna av färglukten. Så Ella somnade lite tidigare än vanligt och var superpigg kl 1 inatt och ville leka. Det ville inte jag... försökte med allt och efter några timmar gav jag upp och väckte hennes pappa som fick gå ut till bilen och hämta in vagnen. Sen försökte jag få henne att somna vaggandes i den... lönlöst! Bytte blöjja och gav henne lite att dricka och sen somnade hon faktiskt om en stund för att vakna pigg igen kl 6, då fick T ta över och så kunde jag få sova lite. Vi är inte riktigt vana vid sådana nätter... utan har haft det rätt bra måste jag säga så nu hoppas jag hon inte gör detta till sin nya grej... Kan tro att det har att göra med att vi försöker få henne till lite nya matvanor. Får se hur det blir i natt.

Idag har Jill varit här med sin lilla Meja som blivit stora tjejjen nu. 5 ½ månad. Vi bestämde oss för att ses varje tisdag framöver och gå en promenad och sen laga mat ihop. Kommer bli supermysigt. Jill älskar att laga mat och jag älskar att äta mat så det kommer bli perfekt.

Strax ska vi åka in och storhandla på hajen, antar att vi inte kommer vara själva. Suck kanske åker vi till Willys istället, brukar vara lite mindre folk. Nu ska jag återgå till mitt sorterande av bilder som ligger på skrivbordet i olika mappar... det blir ju en del bilder. Och det är nog dax att göra en backup om jag känner min dator rätt. Ikväll efter handlingen ska vi måla taken i vardagsrummet och äta något gott fårse vad det blir.

Trevlig fredagkväll på er och på lördag ser jag kanske några av er ute... :D för då ska vi fira Sara som fyllt år och som smet och firade det i Egypten istället. Men på lördag kommer hon inte undan.


Ni missar väl inte...

Premiären på Antikrundan? På Svt nu. Vilken lycka!


På G i huset



Igår kväll spacklades den sista väggen och sen slippades dom och idag var jag inne och handlade färg och roller! Så nu kommer helgen bestå av att gå banana inne i vardagsrummet. Den vita färgen ska appliceras på massa saker där inne. inte bara väggarna men vad får ni se senare ;) Trappan däremot ska bli vit och liksom sjunka in i väggen den ligger framför. I min dröm gör den det, vi fårse hur det blir när den kommer upp. Just nu ser det lovande ut eller hur?
Bara längtar efter att få ta mitt första steg upp på trappan och framförallt att få bjuda hem gäster för en sleepover med frukost! Återkommer med lite bilder efter helgen.

Så pass!



kl 13.00 stod vi utanför receptionen på Medecinavdelningen. Patientbrickan var med, vuxenpoäng på den! Och när jag betalt och fått ner plånboken så säger den kvinnliga receptionisten. Visse har du vart här innan, det är du som är Lina? Jo... Jo men du har väl vart här innan och fått sprutor, det var väl du som var så pratglad och så... men gud tänkte jag... Hur kan kvinnan komma ihåg mig i 10 år? Hon var iallafall fortfarande receptionist på samma ställe. Lite trist kan tyckas samma stol i 10 år om det räcker... jaja nu var jag ju inte därför att prata med henne utan George. Eller egentligen fick jag träffa en sköterska, efter att vi alla tre spritat våra händer från WRE viruset som härjar... usch! Men väl inne så var det min tur ganska snabbt, Körs! Fick träffa en sköterska som sagt, även denna lilla kvinna minns jag och speciellt hennes röst, kännde mig lite som hemma där för en stund. Hon bad mig blåsa i en superkul apparat. Det gällde att hålla ett moln flytandes på en display med utluften. Hänger ni med? Man skulle alltså titta sig i spegeln med grejjen i munnen och blåsa och få det där molnet att sväva annars pep det om det sjönk eller åkte upp. Det skulle iallafall mäta om man hade någon sort infektion eller inflammation i luftvägarna. Sen var det lite andra tester och sen dax för pricktestet.
Fram med armen och sen var det bara på med lite droppar ocg fram med nålen för att göra hål på huden så det hla kunde blandas och ge mig en härlig allergireaktion. Yes! Och som det kliade... men fick iallafall sitta ihop med mamma och Ella som var kvar i väntrummet. När klockan plinga fick jag gå tillbaka in och sköterskan sa bara: jaha så här mycket har jag inte ritat på länge... Jag fick utslag haha utslag hängde ni med på den, skoj jag e .. jaja testet visade på allt från björk till häst och damm och mögel. Är man föresten Björkallergiker så är man automastisk allergisk mot nötter så då är det kanske inte så konstigt att jag mår illa när jag äter nötter. Så med kli på armen och papper i handen fick jag då träffa George. He knows his shit! Han hade en intervju med mig om mina dagar och mina vanor, när jag träffar hästar och när jag kommer i kontakt med djur mm. Hur jag mår och hur jag känner då och då. Till slut var jag helt slut efter ett korsförhör. Men han fick sina svar och sa till slut: Du har Astma och du har en Luftvägsinfektion, dina värden ligger på 82 man ska ha 35 som max! Oj! och för en stund blev jag rädd. Han frågade om jag ofta hade bihålsinflammation och snorig. Och det stämmer ju. Men nu kommer det bästa med hela läkarbesöket. Han frågade om jag tränade, Nej sa jag ärligt jag e för lat! Eller så sa han orkeslös? Nja lat sa jag... eller så är du inte tillräckligt rastlös! Och där satte han huvudet på spiken. Fan jag har inte kännt mig rastlös på många år. Ingen extra energi alls till det jag bestämt mig för att göra. Så nu har jag fått två medeciner som jag ska andas in och en ska jag dra genom näsan. Om jag får bort min infektion på tre månader är jag en kandidat för Hypersensihabilesering, sprutor och kan påbörja det om ca 3 månader isåfall, men det är om jag får bort skliten i luftrören.

Så varför jag inte tränar har alltså sin förklaring! HAHA! Nej så enkelt är det ju inte men en liten bidragande faktor är det säkert och min vardag är ju min vardag, jag vet ju ingenting annat än att må såhär. Så efter denna behandling hoppas jag att jag kommer känna mig annorlunda och framförallt lättare och lite allertare. Det är skumt att vara sjuk fast man inte känner sig sjuk.

En bricka full med gottis!


Hon är inte bara lik sin far hon är som sin far! Kolla blicken och fingertekniken. Till och med handen på knät skvallar om vem som är hennes pappa. Idag har det varit BVC-besök och Ella väger nu 7.7 kg och är 66 cm lång. Hon fick träffa en läkare idag som kollade så allt följde utvecklingen och det var inga problem alls. Läkaren tyckte hon var väldigt stadig och duktig som kunde sitta så bra själv. Mamma stolt :D Nästa besök är när hon 8 månader.

Imorgon är det Ellas mamma som ska till Farbror doktorn eller rättare sagt Farbror Fatah! Han ska sticka nålar i armen och kolla vad för allergier som gäckar i kroppen. Jag ska göra ett så kallat pricktest! Mycket spännande. Utifrån det och resultatet får jag min dom om det blir sprutor i 3 år eller inte. Vet inte vad jag hoppas på. Ska se om jag kan smuggla med kameran in. Mamma ska med och ta hand om Ella under tiden... för jag tror man måste sitta still... Och sen minns jag att man absolut inte får klia... och när man är allergisk så kliar det nått fruktansvärt. Måste lägga band på mig själv.

Berättar mer imorgon om hur det hela gick, kanske får ni se en bild eller två också.


Lite fint till Ellan!



Sprang in en snabbis på H&M idag för att kolla in deras rea... Köpte den limegröna kjolen som jag tittat på innan. Ella har den i brunt och är så fin i den. Klänningen var så läcker så jag kunde inte låta bli, det blev en 68 för 74 var så stor att två Ella kunde fått plats i den. Både för en 100-lapp! Tycker det är svårt att hitta fina barnkläder just nu. Gillar det enkla men inte så det blir tråkigt. H&M har ju en förkärlek till att göra allt i rosa eller krussedull eller så är det fullt med text och blajj på tröjorna. Och den där rosa HEllo-kaninen katten... okej jag fattar ni har köpt rättigheterna men sluta ha kanin kattjäveln på alla annars så snygga plagg, ni förstör ju det som kunde blitt snyggt! Vad hände med 60-70-tals designen kära H&M, vann Lindex den bollen?

Smaskens för småfåglarna


En till mig och en till mig!



Det vankas ny fest!

Mer spackel och sen BVC-besök

Idag blir det att fixa mer spackel till vardagsrummet och sen till Elisabeth och väga/mäta-koll. Igår fick vi i Ella 1 dl välling spädd med bröstmjölk men endå, stora framsteg. Nappflaska tar hon nu och det är kanon men nu ska man traggla att hon ska äta välling. Men vi tänkte lura henne nu med bröstmjölk och sen byta ut det sakta mot vatten som det ska vara. Fårse om det går att lura min bestämmda lilla madam. Men hon somnade iallafall gott med flaskan i munnen. Jag själv somnade så fort jag la huvudet på kudden och T somnade nästan innan han la sig i sängen. Vi var helt möra efter allt badande och tvagande.

Och ni som är tillbaka på jobbet och ni som börjat skolan och ni som är mammalediga och ni pensionärer där ute glöm inte kommentera här hos mig på bloggen, jag blir så glad över att se era små kråkfötter i kommentarsfälten och framförallt värmer det i hjärtat! Jag har ju inte tid att prata med er alla där ute så detta får bli ett forum i brist på tid just nu!

Pratar just nu med en kompis som aldrig varit på Gekås... Försöker berätta hur gekås är och vad man kan förvänta sig. haha hon är helt salig. Måste ju vara en otrolig upplevelse om man inte vart där innan och fårse allt för första gången. Jag som är där lite då och då tycker ju fortfarande att det är lika kul. Fasen nu blev jag sugen på att åka dit! Någon som ska dit eller vill åka med?


En fin avslutning på ledigheten



Så mysigt vi har haft det. T hade inte varit där innan och jag hade bara varit på Asia Spa när det öppnade och det är många år sen nu. T var lite ovan med det här med tvagning och sitta på en pall och så... speciellt när han läste på en skylt att man inte skulle bli förvånad om någon erbjöd sin hjälp med att tvaga din rygg haha. Bassängen med alla massage och avslappningsövningar gick vi till först efter att jag fått vänta säkert 10 min på T som verkligen fastna i sitt tvagande. Sen efter en stund blev vi lite frusna och gick bort til 40 graders bassängen som når upp till knäna och som man måste ligga raklång i, för i samma rum är det öppet ut och svinkallt för huvudet. Men mycket behagligt. Där skulle man kunna ligga hela tiden och bara njuta. Efter lite bad tog vi våra små korgar som man bär med sig överallt med badrock och tofflor och en handduk och gick upp till gungorna med frukt och lakritsrotste. Här knäppte jag lite bilder på utsikten men dom blev inget bra så ni får gissa hur fint det var att sitta där uppe och se ut över Varberg och hamnen med all julbelysning och lampor i mörkret.

Efter en stunds rogivande gungning gick vi ner till ångbastun och saltbastun och satt där och prata. Det är rätt skönt att bara prata med varandra om allt och inget. Sen gick jag in i min favorit, det tropiska regnet med färg och lukter, fanns även isregn som jag testade... nja mest kallt! Sen hoppade vi ner i plurret igen och låg där tills det stängde och det var dags att åka hem.

En liten retrobebis ute på promenad



Igår skulle Ella fara hem till farmor, farfar och faster på kalas och för att få stanna där några timmar när hennes föräldrar skulle iväg på Spa. Väl där kommer vi på att vi tagit fel bil och vagnen inte är med, till farmors besvikelse. Så hon ringer till sin syster som bor en bit bort och frågar om hon har kvar sin vagn. Visst fanns den kvar och i ett otroligt skick dessutom. Så vi bestämde att vi skulle ta på Ella och så skulle dom få skjuts dit för det var verkligen galet kallt. Någon varm overall hade vi ju inte med heller utan bara hennes jacka, så svärmor letade fram T:s gamla och hittade hans fina mössa som han hade när han var liten. Ella blev en liten mini-Tommy på en sekund. Sen åkte vi mot vagnen. Vilken vagn sen! Helt underbart retro. Nätt och fint. Vi la filtar både under och över Ella sen satt hon gott och kunde gå en långpromenad och vi åkte in till stan. Det värsta är att jag har blivit helt såld på vagnen nu och springer jag på någon så kanske jag köper en, men har iallafall bestämt att en sulky ska vi ha och den ska vara i 70-tals anda.

Ingen som har en gammal vagn eller sulky likt den ovan som ni vill bli av med för en peng?

Ett halvår

Om ett halvår är hon ett år! Förstår ni det, jag gör det inte? Men finast är hon. Hon förgyller dagarna för oss och jag älskar henne av hela mitt hjärta och det är en helt fantastisk känsla.
Grattis lilla hjärtat på sexmånadersdagen som var den 2 januari 2009.


 
  

Fotograf Gudfadern


Idag ska vi unna oss älskling!

Vakande av ett sms, någon ;) ville bli hämtad i stan. Det händer lite då och då att T får sms från vänner och familj som bor på byggden och vill hem efter fest och dylikt..kanske inte lika vanligt morgonen efter.. fast då har det nog vart en bra fets!. Så då kom han med det förträffliga förslaget att fixa frukost med sig hem. Så gott! Så nu ligger jag och Ella här i sängen och väntar på detta lyx... Ella leker med en gammal leksak som jag hade som liten och kollar på nyhetsmorgon. Hon tycker om att prata med nyhetsankare för hon tror dom pratar med henne. hihi

Senare idag ska vi på kalas och äta tårta, Svärmor gör så goda tårtor. Senare runt tre-tiden checkar vi in på Spa-et och jag kommer inte gå förens dom stänger. Nu ska jag återgå till lekandet med Ella för nu har hon fått tag i min mobil med touchfunktion och alla vet ju vad som händer med en sånn om den blir blöt, eller vilken telefon som helst som utsätts för väta.

Ha en bra dag kära läsare.

Tävlingar

Jag är med i utlottningen om en Sex and the Citys DVD-box hos Linda.




Och sen hittade jag den här på en annan sida! Tävla hos Vintage retro mami, tävlingen avslutas 11 januari och vinn en Pocket baby barnsits.


       

Någon som vet?

Kandelaber 5 arm polerad mässing No

var man kan köpa en kandelaber i mässing eller vad det är för material gärna lite prålig och tung och med krussiduller och brääk. Men den ska inte vara som på bilden utan mer som min lampa, ni vet den i sovrummet som jag hittade på auktion!

Julklapp från Svägerskan



En rutig skjorta från Lindex och från mig själv till mig själv ett par strassöronhängen. Fin jag kommer bli.

Kallt så inn i...

Vaknade och ville inte gå upp ur sängen, utanför var så kallt. T hoppa upp och tog på sig sina sexiga långkallingar och stressade iväg för att åka till fabriken där han och en kompis gör det sista finliret på vardera trappor. Han hann inte komma långt fören han ringer, bilen har stannat! Vill du hämta mig snälla... Så upp i kylan, ta på kläder på mig sen Ella, fixa välling som vi tragglar med och ut och skrapa rutorna. In till stan med T och fixa Glykol och annat tjaffs till bilarna. När vi kom tillbaka till T:s bil så starta den utan problem och mådde hur bra som helst... ååå så vi åkte hem och drack varm choklad och Ella fick lite gröt.

Igår påbörjade jag en storstädning av köket och drog ut alla glas och tallrikar och ställde det på golvet. Så jag har lite att fortsätta med nu känner jag. Klockan blev så snabbt  21 igår och då gick det ju en film som jag ville se. You, me and Dupree sådär tyckte jag. Tog ett tag innan det faktiskt hände något men det kanske var det som var grejen med filmen.

Äntligen!

      



Imorgon Ska vi unna oss en SPA-dag på Asia Spa här i Varberg. Har två presentkort som ligger här hemma och som inte direkt varit högaktuella nu det sista året, och snart går dom ut tyvärr. Även fast jag inte är superpigg på att hoppa i en bikini så gör jag det endå för att vi har äntligen hittat en dag där båda kan. Skönt nu när det blivit så kallt också. Ella ska vara hos Farmor hela eftermiddagen för hon fyller år och bättre present kunde hon inte önska sig. Bra tyckte vi! Så imorgon blir det fullt med bilder på mig i poolen, HAHAHAHAHA!

Bilder från Asia Spa

Godmorgon soliga söndag

Det är lite svårare att gå upp nu med Tv:n i sovrummet. Bra mysigt. Men magen kurrade så fasligt och snabbast frukost blev havregrynsgröt så det har jag ätit nu. Om en stund bestämt kl 13.00 kommer mamma hit och vi ska äta lunch och sen ska hon få hjälpa mig lite med hur jag ska få iordning sovrummet som jag fastnat lite med inredningsmässigt. Min mamma är även en klippa med blommor och blader så hon ska få komma med lite idéer dvs göra lite fina arrangemang runt om i huset.

T och jaktlaget är i Borås och jagar igen... sist hittade dom en sak som T la på flaket på bilen för att se vad den innehöll.... kan ni gissa vad det var? Inte jag heller när jag såg den... men det var BJÖRNBAJS... jisses vilken körv. Jägare är tydligen skitintresserade av just djurbajs ch när man ser en björnbajs på sin jaktmark då är det som att få en trissvinst. En björn borde sova nu så alla jaktgrabbarna var intresserade vad den åt om den hade något spännande att redovisa med sitt bajs... men så långt kom dom inte eftersom T tog med sig skiten hem. Så nu har jag tvingat han att slänga den långt å skogars innan jag närmar mig bilen. Men så sa han att den går bara inte att slänga i vilken skog som helst för tänk den personen som hittar den här i Torpaskogarna... haha han skulle ju inte fatta någhonting. Precis min humor... placera ut den och sätt griller i någons huvud...

Nog pratat om björnbajs. Nu ska jag och Ella hoppa ner och kolla klart på söndagsmorgon... sen röja upp bombnedslaget här hemma. Ikväll ska vi iväg till Björn och Johannas hus som börjar bli klart och så ska vi fika och jag ska knäppa några fina kort. Huset är så Shabby Chict att jag gapar av avundsjuka.

Dagens loppisfynd

Idag var jag och Ella uppe tidigt och tog en sväng in till stan för att göra Varbergs loppisar och 2-hander. Idag gjordes riktigt bra fynd, speciellt stolt över två som jag ska berätta om lite mer.




Första braiga fyndet var de åtta små assietterna med små hjärtan som kostade 5 kr st men som jag fjäskade till mig för endast 1 kr st. Har nämligen sett att dom är attraktiva ute i cyberspace, men troligtvis får dom flytta in i mitt köksskåp. Teakgalgarna blir Traderafolket tokiga av och där får dom hamna. 6 kr för allihopa, men räknar med mera när jag lägger ut dom.



Två lantischglas med kor på, tänk er nybakade pannkakor och ett glas kall mjölk. Alldeles för billigt var dessa glas som jag gav 50 fjuttiga öre för. Dom passade iallafall kanon ihop med litermåttet jag hittade för ett tag sen.



Dagens superfynd.... har spanat ett tag nu och IDAG hittade jag en, Helly Hansen så Vintage. Har inte sett någon strl lapp, men gissar en M/L 30 kr för den. jag tackar och bugar. Jag bara älskar den. Superskick och ren och fin var den också.



Made in France såklart, Verecoglas till min lilla samling. 2 kr st med ettiketter kvar och allt.

Å vad jag älskar att fynda, alla saker skulle haft en liten lapp med sin historia. Tänk vad spännande att läsa var dom bott under åren.


Tack för i år

 




Ansad och avbarrad, redo för kremering.

Renovering pågår

Huset är upp&nerv vänt och ingenting är där det ska vara, ÄN! Nu i julhelgen har vi äntligen tagit ett grepp om våra idéer och skridit till handling. Så: En öppning till köket räcker gott så en ryker. Förberedelserna för att vända hela vardagsrummet har alltså startat.



T börjar lite smått med att ta ner listerna, samtidigt som jag tittar på tv.





Vips så var hålet igensatt och vips blev hålet en vägg... och där försvann antennuttaget...



... för att flytta sig till denna sidan av rummet där det innan satt ett fönster.



När tv:n försvann fick jag jobba lite också, och nu är både jul och tapet nere.



Leo hör något i väggen, ingen bra kombination där Leo. Isolering och avsaknaden av päls.



Det var ingen mus i väggen, bara en sladd.

I love my Uggs


Lite irreterande...

...att jag inte ser kommentarerna ni ger mig på inläggen när jag tittar på min blogg, men dom dyker upp så fint om jag går bakvägen och t ex vill lägga upp ett nytt inlägg. Detta gäller ju såklart inte alla inlägg men några då och då har jag märkt.Fler som har problem med att kommentarer inte syns? Kanske kan vara lite svårt att kommentera detta ifall jag inte ser det. Suck!

Hejdå 2008 välkommen 2009

       


 snygga tjejer redo för fest!



Hemma hos Jess och Micke. Sandra och Micke var i fullgång med den utsökta maten som dom föreberett hela dagen. Vi fick potatisbakelse och rödvinsås och jag tror det var ryggbiff som var helt perfekt tillagad. Rödvinsåsen han med massa olika karaktärer innan vi gäster fick smaka, men så är det väl kanske med en bra sås, den reder sig själv.



Tre familjer fem barn, när den ena vakna somnade en annan. Och där det fanns plats då fick första tjing. Ella han med både vagnen och att norpa Nellies spjälsäng. Det måste vart trötta barn dagen efter.



Efter maten var det Singstar o Wii, T hade så ont i axeln efter två matcher mot Jocke i tennis. Han ojjar sig fortfarande.



Sandra och barnen chilla, Sandra drack saft eller jag menar Rosé och väntar på att klockan ska slå 12.



Efter 12 varvades skumpan med nappflaskor som man sen kunde hitta lite överallt i huset. Både Ella och Nellie var helt i extas över fyrverkerierna.



Japp och sen sjöng vi liter mer Singstar

Nyårsdagen



Tillbringades i soffan med lite Triss, yougurt och såklart godis.
Vi vann 60 kr, får bli nya lotter. Vi samlade lite mynt från julafton till lotter som vi skulle köpa och ha nu under nyårshelgen. Det blev en del mynt. Ska seriöst börja med det att lägga mynt som blir över på hög... det går fort så har man några hundralappar. Vad gör man med alla mynt annars?

Just D jag glömde ju att vi hade snus också. Hur kunde jag glömma det!

Nu är det dags igen...

att börja renovera. T är ledig i 5 dagar till och vad passar bättre då än att göra iordning vardagsrummet. Det ligger lite efter nu när vi har en nybyggd del som man kan jämföra med. Bakom soffan så har vi ett inbyggt fönster som idag ska bli vägg. Det som syns bakom fönstret är väggen i sovrummet. Den är ju inte jättefin attt titta på, speciellt när det hänger en svart kabel som syns tydligt genom rutan. Så nu ska fönstret alltså väck och sen har vi lite nya planer som jag håller lite på! Så strax blir det till Byggmax för att köpa brädor och spik.





Sydda julklappar

Här kommer bild på mina egengjorda julklappar som jag väntat lite med att visa upp. Det blev fyra blöjfodral men ni får se två av dom. Vill gärna påpeka att de är fodrade med brunt tyg och att de har dragkjedja minsann. Så nu håller sig blöjorna fina i väskan. Man kan säkert ha dom små väskorna till annat såsom smink eller småprylar, gjorde nämligen en liten ögla för att kunna hänga den på en badrumskrok eller kökskrok.




Årskrönika 2008

Oj oj oj vad det har hänt grejer på bara ett år, snabba 12 månader och fjuttiga 365 dagar. Jag har fått vara med om massa spännande och roliga saker och fått upp ögonen för grejer jag aldrig trodde skulle roa mig. Insikten har blivit bättre och jag har lärt mig en del nytt om mig själv som person och som människa. 2008 var då livet tog en ny vändning och fick mig förstå vad som egentligen betyder nått. Här är några tillbaka glimtar på det. Hoppas på ett lika händelserikt 2009.


image75



Mars, Ja det var då vi gick ut till hela världen och berättade att det låg en liten bebis i magen. Jag tog upp bloggandet igen som legat på is, eller rättare sagt i soffan ihop med mig och illamåendet. Men i mars började energin komma tillbaka och vilan var över. Ännu hade vi inte påbörjat bygget med huset utan pumpen frös lite titt som tätt och i mars minns jag att jag blev insnöad och kunde inte ta mig någonstanns. Fick ta in snö och smälta, ja jisses.




image133

Nu hade vi börjat planera huset och fått ritningarna klara. Grunden gjöts och massa snälla människor var här och hjälpte till, själv sov jag om jag inte jobbade. Jag passade också på att gå upp 10 kilo ganska snabbt. T jobbade hemma en vecka ihop med en jobbarkompis och reste huset. Sen bodde han mer eller mindre där ute... fast det märket ju inte jag eftersom jag sov mig igenom hela april månad.



image211

Härliga maj, Stekheta maj! Minns att sommaren kom en helg och det var sjukt varmt. Kanske var det för att jag var stor som ett hus. Det kompenserade jag med att våga klippa lugg för första gången och kännde mig riktigt fin.  Fullt ös på jobbet och alla skulle ha sina projekt till tryck innan sommaren. Blev en del övertid innan jag skulle bli mammaledig. I maj gick jag och mest väntade på att det skulle bli den 14 juni. Vi skaffade även nya ankan Fia och i samma veva passade hönorna på att lägga sig på ägg och fyra små kycklingar tittade fram. Så vi byggde en liten utegård ala kaninbur till dom. Vattnet tog slut i brunnen och vi fick hämta vatten hos nära och kära. Husmusen var här och hjälpte till att plantera eller rättare sagt rädda mina bärbuskar som grävkillen hade "ställt undan"




Denna månaden gick mest ut på att lista ut ett sätt att få ut ungen! Den ville inte ut alls utan trivdes så bra där inne så vi han med både midsommar och att få huset klart. Husmusen var här och slog upp väggen mellan nya och gamla delen. Hela juni gick men ingen bebbe syntes till... sjukt frustrerande.







Men så kom då Juli månad och lillan valde 2 juli som sin födelsedag. allt gick toppen och förlossningsberättelsen kan ni läsa under Juli månad i bloggen om ni vill. Huset var nästan klart och vi kunde sova i vårt nya sovrum. Underbar känsla. Bilden på mig med köttbulletallriken är första gången jag förstod att vi var tre personer och det är också första gången jag är "ute" och äter efter BB-tiden. Lyxigt det var! Tycker jag strålar av lycka och jag var ju hemskt lycklig också.



Augusti hände massa kul, huset fick panel och målades om från gult till vitt. Fåren fortsatte gäcka oss och hade flyttat ner sitt revir till vägen istället för vår trädgård. Jag gör ett av mina bästa loppisfynd, Ellas stol för 40 kr. Auktionstokiga som vi är så får vi vara med i Första Andra Tredje med vårt orientaliska barskåp. Och just det... Rutjäveln ramlade ju ner under körningen med och bara det var ju så kul att det fick vara med som ett roligt minne från 2008.





Vi fixade till trädgården lite och sådde i lite i gräsmattan. Allt för att få det fint till den årliga kräftskivan som vi brukar ha i september. Vi hade dop i Torpa kyrka. Bloggen får nytt utseende och jag är i fixartagen inför hösten och ger mig på ett och annat syprojekt. Ett som iallafal blev bra var Ellas lekfilt i lappteknik.







Full rulle i både trädgård och inomhus. Barnstolen får sig lite färg och på min nyfunna sajt Tradera hittar jag en sittdyna och lite fint till Ellas rum. Första datorkraschen och vi är utan dator. Vikten börjar rätta till sig och de galma sommarkläderna som inte är aktuella för denna månaden passar fint. Vi bestämmer oss för att investera i en riktig kamera och kommer hem med en sånn + en Eumoppe för 1 kr. Det var ju inte riktigt det vi behövde men T skulle bara förlänga sitt abonnemang. Nu står den i barnrummet i väntan på att Ella ska bli 15 år ;)


Jag är inne och gästspelar på jobbet, känns riktigt kul speciellt nu med nya lokaler och nya medarbetare. T köper sin drömbil efter att jag fastnat med bilen på åkern och inte kommer loss. Vi firar Haloween på riktigt med urskuren pumpa och halloweenfest. Och vårt tak kommer på plats.



December: Livet leker! Jag njuter av livet som mamma, och livet på landet.

RSS 2.0