Sälen 2010

 

Lite sent kanske men i Mars iår var vi i Sälen med familjen och vänner. Här kommer lite bilder från det. Tog inte med bilderna där jag ligger ner i backen ;) Roligt var att Jesper skulle överaska oss, och helt plötsligt stod han i backen och bodde hos oss i två nätter. Mindre roligt att han efter några timmar bröt handleden och fick gipsa. han var full när han ringde sin a bandmedlemmar och berättade att "deras trummis inte kan spela" det nästkommande inbokade giggen. Aj! 

 

Förutom det hade vi supertrevligt och besökte även ett minnesvärt badland som var nytt! Experium tror jag det hette. 

 

 







Ny hårfärg!

Brunt på huvudet och bruntsvart i topparna, sketsnyggt! Det började med att jag hade en solblekt utväxt som jag behövde ge kärlek, men istället blev det två nya färger i håret. Jaja man e aldrig riktigt nöjd. Dom grå hårstråna försvann iallafall. Får väl ge mig på en räddning av det nästa vecka. 
Notera gärna att jag har läppstift på, ska nämligen åka iväg och sätta på mina sommardäck strax. Tänkte jag åker till x-jobbet och ser om man kan snylta till sig lite rabatt hos grabbarna i verkstan. Sen ska jag hämta min lilla tjej på dagis så behöver hon inte vara där hela dagen eftersom jag jobbar halvdag. Trevlig Valborg på er! 

Jag har ett problem....



snäpp till beroende! Men jag kanske lär mig något litet xtra på att läsa... läsa och läsa. Man får se det som inspiration och ett försök att hänga med i trender och mode.

Vi säger så.


Lungt på byggarfronten...


Tills nu, en liten altan som ska gå runt ena husknuten är på gång. Stomviket är på plats och nu saknas bara trallen. Men ekonomisk som man är så ska det inhandlas när Byggmax kör sin sommarkampanj och sänker priset. Så det är bara att hålla ut och titta på skelettet ett tag till. Vi hade en altan utanför altandörren innan, men klantskallen som byggde den glömde använda rostfri skruv så den var sådär snygg plus att skruvarna började klättra upp, livsfarligt! 

Känns skönt att inte ha så mycket projekt som behövs göras iår, 2010 är året där vi ska försöka hålla oss ifrån husgöra och bara njuta lite mer än 2009. det är inte säkert vi kommer kunna hålla oss ifrån att inte göra något men vi kanske inte behöver göra fem saker samtidigt. Lätt sagt kanske. 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                           




Minns ni mina tavlor?



För ett bra tag sen hittade jag tre fina motiv som då hade tre hemska och och olika ramar. Efter helgens IKEA besök fick dom nytt liv! Skulle kunna tänka mig fler tavlor ur samma serie. Är mycket nöjd över dessa och tror dom ska få hänga i sovrummet faktiskt.


Tänk vad lite nya ramar kan göra stor skillnad. Harald Wiberg är konstnären.

I rampljuset nr 2

Det är inte bara jag som linslusar vår dagstidning, T är upprörd. Läs hela artikeln här



Oj!

Vad många ni är som läser här inne! Glad jag blir! Kram till er alla.
Idag är det fredag! Weeeee. Ska laga god mat till min man ikväll som kommer vara helt slut efter sitt träningspass med min andra man i livet Mr G. Tänkte bjuda på det här ikväll: http://www.tasteline.com/recept/ortmarinerade_kycklingspett Visst lät det smarrigt! Får bli en kall vitlöksås til lden och en stor sallad. T han får klyftpotatis. 

Örtmarinerade kycklingspett

I helgen är det perukfest för min del, har införskaffat mig en blond wigg ala polenhorora runt 95. Vi får se hur mycket bilder det blir av detta. 
På lunchen ska jag springa iväg och göra lite ärenden, bla hämta ett par kostymbyxor från Filippa K på FACE, har äntligen hittat något för mitt presentkort. Det blev ingen klänning utan ett par snygga dressade byxor istället. 
T är nytatuerad också och den blev svingrym, så den ska jag försöka få med på bild i helgen. Tatueraren tyckte jag var en konstig tjej som gillade att min kille hade läskiga bilder på sin arm. Tyckte nämligen att skissen han ritat upp var för mesig så han fick äckla till den lite. 
Puss och trevlig helg på er!  

Köket del 2

 


 

Love my window!


Brädor på väggen, nymålade och så jäkla bra det blev! Förutom den där sista lilla listbiten som ska på plats nångång... när den är där är det perfekt! Förutom golven då som ska...


Samma brädor på väggen. Ny spis och ugn från Ikea. Handtag på plats. Mycket nöjd över dom barnsäkra knapparna/handtagen för att sätta på plattorna, som är på ovansidan. Smart lösning. 


Klocka på plats, men har inte vågat sätta igång den ifall den låter... Så hemma hos oss är klockan alltid

halv 10 oavsett .


Ella bjuder alla som vill ha på fika

Pottan har blivit kruka, och en liten griffeltavla från loppis håller koll på inköpen som behvs göra. Min gamla tuggummiautomat har fått sin plats i köket. Ella leker nästan varje dag i sitt kök nu och jag tror jag behöver fixa lite leksaksmat till henne. kanske borde vi också montera fast kranen som ligger under skåpet också... hmm.



Här Leo!

Vill du smaka?



 

Sängen har fått en ny plats, lite närmare tv:n.







Full rulle på jobbet!


Köket del 1

För et ttag sen så satte vi in ett fönster på den väggen som vi först var klara med att den skulle ner, men vi ångrade oss och gjorde så här i stället. Fönstret skulle egentligen bli en badrumsmöbel men passade bättre här, kom jag på. Det går att öppna och det är perfekt när man steker pannkakor ;) 
Satte den låga skänken framför och konstaterade att det blev väldigt bra! Nästa gång får ni se en glimt från köket. 

Vårkänslor, hosta & snor!

 

Leo längtar ut!

 

Spring i benen, så fort solen lyser.

 

 

idag är jag hemma med Ella som inte kan vara/får vara på dagis. Just nu är vi på mitt jobb och passar telefonen, för ingen är här på förmiddagen, så Ella pusslar och mamma datar. 
Vi får se hur länge pusslet är roligt. Har precis vänt det upp&ner för att klura till det lite... ;) 

 

 

 


Vår!

Idag åkte vårsjalen på till jobbet! Köpte den för längesen, nästan runt jul faktiskt. Fick en Odd Molly tröja av T som inte passade i julklap så jag fick tillbaka ett presentkort på FACE här i stan. Så nu kan jag plocka ut lite godbitar när jag vill. Jag började med denna, och han precis norpa åt mig en i blått innan dom var slutsålda. den är superfin till min svart skinnjacka. 
Idag ska vi ha utbildning i vårt datasystem, som vi fakturera och gör offerter i här på jobbet. Så det blir en heldag i att lyssna och anteckna. 
Igår fick jag åka till dagis och hämta hem en trött och förkyld liten Ella med rinnande ögon, stackarn. Så nu får hon vara hemma och kurera sig ett par dagar. Hon får som mig alltid hosta när hon är förkyld.
Annars har vi börjat med altanbygge där hemma, så jag antar att det blir det vi kommer pyssla med i helgen förutom en liten sväng till en barnloppis i Rolfstorp med Jill & Anders. 
Äntligen är våren här, vi hade en otrolig fin lördag förra helgen med lite utflykter. Kvällen och natten slutade hos fam Nylén/Junhalls i Läjet som bjöd på god mat! 
Nu blir det kurs! 

Öströö fårfarm, första lediga vårdagen med sol
















Ank, höns & kaninbytardag i Väröbacka












Puss! Söta ni är





Tack för era kommentarer! Det har verkligen inte varit så enkelt som det kanske ser ut när man lägger upp en före och efter bild ;) Det heter ju som sagt vill man bli fin så får man lida pin, eller blod svett och tårar är en annan favorit dom har väl aldrig stämt så bra som i detta fallet kan jag tycka. Idag var jag på gymmet kl 06.00 & körde ett två timmars pass för att sen gå ner och köra styrka på lunchen. Jag klagar inte före och inte efter, möjligtvis lite lite under tiden. 
Ikväll ska lilla familjen hem till Sara och laga mat och spela spel. Ska bli kul att träffa tjejjerna och snacka skit. T får följa med han också och brukar bli en av oss efter en stund. hehe. Lilla Ella har varit supergrym på dagis utan sin blöja. I tisdag efter påsken så skickade vi henne till dagsi utan blöja och igår var hon utan hela dagen. Fröknarna frågade lite då och då och ibland följde hon med till pottan, varför gå om man inte behöver. Tänk om jag kundde säga så om gymmet ;) 
Trevlig fredag på er! 

Äntligen...

Två år tog det! Men skam den som ger sig. Några kebabrullar senare och en graviditet så är jag i ursprungsform. 

-11 kilo. 

November började jag på maxvikt 78. Med Ella i magen så var jag uppe på 91. Gaaaah! Efter fyra månader slit på gymmet och en jävla massa broccoli, är jag nere i 67. Under resans gång har jag iof blivit väldigt förtjust i både broccoli och träning. 

 

Så 24 kilo, med lite hjälp av Ella och dig då Georg ;) Så är jag en god bit! ....på väg ;) 

 


Nerja - Spanien Mars 2010



Dagsutflykt uppe i bergen, hittade en fin lekplats så Ella och Moffar fick gunga lite.



en liten del av den sjukt långa backen upp till huset. Det var precis att bilen Pappa och Lillemor hyrt orkade upp med alla oss i. Här är jag ute och provjoggar lite. ;-)



Min fina lilla Ella. Kläder från klädmarknaden som höss tisdagar i byn.



Utsikten från balkongen. På bergen åker folk skidor. Denna dagen hade vi 18 grader i solen. Underbart!




Utflykt i bergen, skulle besöka grottorna men det var Siesta, har ni hört nått så dumt?



Balcony of Europe, måste ses i Nerja.



storhandling, är man fem vuxna och ett lite matvrak så går det en del mat. Fin supermarket, den skulle ni sett Ica. T har ett fats grepp om handväskan.



Sovdax för ett lite troll! Väntar på vällingen med Moffar.



Lammis nerbädad och sälis nerbädad. Sälen är en plastlampa som dom andra lamporna i Ellas rum. Hon har sen innan Mimmi Pigg, Kanin 1 & kanin 2. Sälen är inköpt för ynka 20 kr på en Antikmarknad i Nerja.



Tips från min gamla skolkompis Johanna om att det fanns ett "ställe" som hade dom största clemetinerna du någonsin sett, smakade också helt ljuvligt. Tänk vi sprang på dom.



Och dom var verkligen så goda som Johanna sa.
Man var helt mätt efter en Clementin.



Semester!



det var inte riktigt badväder men lite häng vid pollen blev det.



På antikmarknaden hittade jag en påse med riktigt fina plastdjur som Ella lekte med under toden vi var där. Eller jag lekte med dom, mest tror jag...




Det skulle blivit regn denna dag så jag fick gå in och byta till lite "lättare" kläder efter fotningen. Jättejobbigt.

.

Så kom vi till grottorna... Droppgrottor som dom råkade hitta av en slump så sent som på 60-talet. Lycklig han måste vart som gick fel.




vi hade med en bärryggsäck som vi hade Ella i under semestern, ett bra tips till er som ska på semestrar som innehåller mycket gå.




Utanför vårt hus stod en svenskreggad BMW, dom skulel bara vara här i de fem veckorna deras hus i stockholm blev färdigbyggt. Dom hade nyligen köpt en tomt. Tur att dom hade ett hus i Nerja under tiden. Visst ser den nästan ut att vara min?

Toppensenetser som satt som en smäck efter all snö och trubbel här hemma i vårt paradis.









Klockfynd


Kära Bois, lätt den bästa loppisen i stan. När snön låg som vitast på marken och ingen sprang på loppis passade jag på att fynda, nja nu ljög jag allt men så var det nästan iallafall. Klockan hade stått där i två veckor och på den tredje knep jag den till ett rabatterat pris, mest för att den hängt på Åsas järvägsstation här i Halland och för att det var en Wetterstrand. Fin fin klocka alltså. Sen gör det ju inget att den är stor som bara den och klockan kommer bli första saken vi hänger på väggen i vårt hus. Premiär både på väggprydnad och klocka i huset.

Min för 700:- nerprutad från 1000:- och det var den värd. Ska testa koppla in den så fort våran elektriker kommer hem från sin jorden runt resa 2. Han har det för bra!

Bild när den hänger på plats kommer plus lite andra fynd som hittats i vinter.








En liten liten Simon



Teo har fått en lillebror, Anna och Markus en liten bäbis till!
Vi var där när bara var 5 dagar gammal och inte visste átt han skulle heta Simon. Väldigt lik sin bror. Ella var framme och klappa och jag passade på att snoosa av mig lite.

Välkommen lille vän och grattis stolta föräldrar.






RSS 2.0