längesen...

                 image287

Jag kunde böja mig smidigt... Här bygger vi ved/hönsgård.. Ursäkta jag bygger... Har T ens sett att denna bilden existerar? Ska sätta upp den på kylskåpet! 

2004!

                 image286

Såg jag ut såhär! Tänk vad det har hänt saker sen dess! Måste ju gå att komma tillbaka dit igen lr? Jag har bara en pause nu! Eller jag har lånat ut min kropp till något gott... Får snart tillbaka den! Hoppas! 

Bilden var döpt till full.jpg, var jag full när bilden togs? 

18 dagar kvar!

                                                                 image230

men det kan också vara 0! Ska ner och fira Peter på hans födelsedag idag! i Halmstad! Kanske får precis när han skär i tårtan! Så överaskad han skulle bli! 

Klinkergolvet har kommit!

                      image285

Läcket va! Det ser ut som trä men är klinker! Kommer enda från Enköping! Jag såg det i en tidning och fjäskade till mig frakten gratis! Så nu har vi 17 kvm Wreckless black hemma! Golvet läggs i nya entrén och hallen, sen in till den gamla delen + framför den öppna spisen!
www.lhadoskakel.se

Godmorgon!

Det är en rätt god morgon idag! Vaknade tidigt och han snacka lite med T som jag inte såg på hela kvällen igår. Han Var ute och snickra med Jonas och jag SOV! Hade en helkväll med sängen.. somna när jag kom hem och sov runt! Gott! Förr när man gjorde så blev mn alltid så konstig och groggy... nu är det mer himmelriket! 

Kanske tog ut mig på presentationsteknikskursen igår! Den var riktigt kul. Henri Kokko som håller i det är skådespelare här i Vbg, ni har säkert sätt Clownerna som han och Beischer gör! Så ni kan ju fatta att han är kul! 
Vi fick gå upp på en "scen" och snacka om ett ämne inför jobbarkompisarna sen bedömdes det av både dom och Henri! Jag fick frågan om vad jag skulle gjort om jag inte var på Treativ.. Jag berättade på om att jag ville ha Second-Hand butik och fixa och greja med möbler åka runt på loppisar och samla på mig coola ting och sälja i en butik... Hade gärna gjort det när jag blir gammal :) Andra gången vi skulle upp var valfritt.. Men man skulle börja med att släppa en BOMB! Något som intresserade och höll kvar publiken, jag berättade om den gången jag hällde ut ett glas med vatten på Robert Wells, när jag jobba på Såsen. Fy vad pinsamt det var! Han frågade om jag var nervös... eee ja! första gång som servitris och hade aldrig hållt i en bricka och fatta inte att den vippar om man tar ett glas ifrån den... tyngdlagen Berntsson. Vi kommer träffa han tre gånger till och jag ska suga i mig allt! 

Föresten igår, aspinsamt.. Vi hade käkat lunch på Paganini.. Grekisk Sallad.. mmmm Så skulle vi gå ut där ifrån och jag hade gjort mig till med klackar... jag känner hur jag sakta sjunker ner i marken... och upptäcker att mina klackar och JAG! har fastnat i asfalten... nylagd men endå... Jag frågade KArin och Louise om man är för tung om man går igenom marken... Vi skrattade rätt gott! Jag skämdes... Två hål har jag gjort som minne i Varbergs gata! 

Ikväll ska jag om far och sen har T lovat mig och bäbis en god middag! 

Puss på er! 

Karin...

...frågade Jörgen en väldigt viktig politisk fråga (Jörgen är ordf. i barn & utb. nämnden) ang vad Flourtanterna tagit vägen... Karins teori var att det nog hade blivit P-lisor allihopa! För det är ju nästan samma jobb... Karin! 

Presentationsteknik och fina fina berlocker

Ska vi ha idag hela eftermiddagen. Spännande! hade det i min utbildning när jag pluggade i Göteborg! Men nu känns det lite mer på riktigt! Alla på jobbet ska bli bedömda och lärda av ett proffs! shit! Han kommer berätta om alla mina brister... damn! 

Annars är det full rulle på jobbet, massa kul projekt som ska fixas innan Måndag nästa vecka.. som ser ut att bli min sista dag just nu. 

Såg precis att T smygit sig in och kommenterat på bloggen när jag var inne i duschen igår! Kul! Han hänger ju inte direkt vid datorn annars! Jag har tydligen vart dålig på att uppdatera om det som händer i bygget ;) 

Idag har jag på mig ett av mina favoritsmycken. Det är ett armband med berlocker från min mormor,mamma, pappa och mammas bror. hajen har jag köpt till själv. Tänkte börja fylla på det med nya berlocker som har med mitt liv att göra..


                  image283

Tomas Sabo smycketillverkaren gör lite modernare berlocker som man skulle kunna blanda upp med!
Nedan ser ni ett urval och några av mina favoriter! Vet att Victorins Guld har Tomas grejer! 

                      image284

Min favvis!

Är på REA! Nu 407 kr från www.laredoute.se ska hem och fynda! 

                                  image280

Nattbelysning för trötta föräldrar!

Vi behöver en väggbelysning.. Eller rättare en stickkontaktsbelysning till badrummet och barnrummet. Vi har två hål (kontakter) mitt på väggen (där platttv någon gång ska sitta) Så dom kan man smidigt dölja med en lampa, nedanför ska spjälsängen stå...

Är lite opraktiskt att tända taklamporna varjegång man ska byta blöja eller kolla till den lille/lilla.

Hittade dessa varianter... sött!

                           image277

         image278      image279



Svart och vitt och gult...

                     image275

Igår beställde vi tapeten ovan... det är en tapet som gör sig bra på höga väggar! Sen har vi ju naturtema också. 
Jag har fått en gammal pinnstol av svärfar som jag ska måla om och igår besluta vi att accentfärgen till det svartvita får bli gult! Så nu får jag köpa färg så har jag att pyssla med. Letar efter förvaringskorgar i gult med, så hojta till om ni ser några! 

Vad diggar ni tapeten? 

                     image276
Den här är ju bara för söt också.... den finns på duka... här i stan! 






20 dagar and counting...

                   image273
        Bild från www.hn.se Men så här såg det typ ut... Fast 20 pers till.



Igår var vi på förlossningen och kollade läget! Skojar inte om vi var ca 40 st som trängdes i korridorerna... Det var säkert 40 grader därinne också... Men det var intressant... fick se väntrum, förlossninsalen, lustgasen, platttv, akutrummet, där man blir lagad och snittat... beror lite på läget! Spa-rummet (där jag ska hänga) Hon sa att det sällan är kö dit... Jag ska säja till direkt att jag vill gärna dit!  som naturlig smärtlindring funkar varmt vatten perfa för moi!... . 

Skulle kunna tänka mig akupunktur... men T skulle nog bli lätt hysterisk.. Inte bara att han ska se mig ha ont, han kommer antagligen få se lite blod, vara nervös och på det se min kropp fylld med nålar.. han e ju nålrädd till tusen... Får ta det det där med smärtlindring eftersom det kommer... smärtan alltså!

Lustgasen verkar rätt najs med... Fick inte testa den igår, lite synd! 

Hämta barnvagn igår också och den gick precis in i min bil! Jippie! Bilbarnstolen är också på plats i bilen! 
Vagnen är väldigt smidig och såklart väldigt snygg! Hann iof inte provköra den något! 

Så nu e vi rustade! 

Välkommern ut lilla bäbis! 




Kycklingarna växer...

                   image272

Och dom andra två hönorna har en äggläggartävling! Vi får så sjukt mycket ägg på bara två hönor, annars så brukar ju mamma-hörna också lägga men hon har fullt upp med bäsarna!
Så ta gärna med er ägg hem när ni kommer och hälsar på! Dom är riktigt goda!

Vi får ungefär 3 ägg om dagen.. på en vecka blir det 21 ägg på en vecka! på två veckor har vi 42 ägg! Jag är överbeäggad!

KAN NI KOMMA IHÅG ATT TA MED ER HEM?

Gipsat och klart! nästan...

            image270               

Från sovrummet och ut mot ytterdörren... I gången håller el-niklas på att sätta upp spottar! Eller egentligen överallt där det inte är gipsat ännu. Jag passade på att ge T lite Löööve också...    
           image269

Sovrum med altandörr och barnrum.... i barnrummer blir det två fönster likt den ni ser på bilden. 


              image271 

Jag vågar mig för första gången upp på "stegen" till loftet för att kolla till hur fint det blev! Ni ser ju hur stabil den är med min vikt på! Loftet blir riktigt cool och större än vad jag tänkt mig! heja!

Helgens ögonblick!

                     image262

T får en rejäl frukost av mig! Jag önskar att det var jag som lagat den, men brickan avslöjar mig... Vi åkte till Rasta Nord och käka en riktig hotellfrukost! Sen kunde vi greja hela dagen lång! 


                    image263

Inte jättesnygga händer just nu! Det sticker sådär skönt i dom också! Kan helt lägga ner ringar just förtillfället!


            image264

Litemyspysbelysning på altanen!



             image265

Det här är jag, min mage min katt och mina tuttar om ni nu missade dom! Magen har sjunkt väldigt mycket nu.Tuttarna likaså...

              image266
Johanna, björn och lilla Clara tittade till oss och Clara passade på att kolla av så vårt blivande skötbord höll måttet! Sen var det dags för mat! Familjen bygger hus en bit bort från oss, kul! Så jag har "gångavstånd" till Johanna och Clara sen när jag blir mammaledig! Jag ska alltså börja gå...Måste köpa rosa Converce bara...


                  image268

Tog in Syrener från trädgården! Väldigt fint! Tills det började lukta skumt.Luktar Syrener illas om man tar in dom? Eller gjorde jag nått fel?

Till hemmet...

           image259
           
                  image261

Bullformar www.inreda.com 45 kr
Mixer att blanda smoothies i 430 kr från www.elgiganten.se



Promenadskor!

                                              image258

Har jag aldrig ägt! Så ett par rosa Converce kanske hade vart något! ca 600:- från www.zoovillage.com





Inatt!

Har jag sovit 12 timmar, jag somnade direkt när jag kom hem igår. Vakande av att T vart på McDonalds och köpt en QP meny... åt den drack lite Cola somnade sedan om och vaknade imorse... Är så trött idag! Antagligen av att jag sovit för mycket... eller bara behöver sova. 

Skulle mest av allt nu vilja se en film i min soffa och slumra.. och när jag vaknar får det gärna gått en vecka eller två! 
Målaren var hemma igår och började spackla på gipsen, han heter Clementin... det tyckte jag var roligt! 

Jag vaknar nog till sen när vi är och kollar in BB! 



Baka baka liten kaka...


                 image251   
                image252  
                image253

Kan seriöst inte ta på mig äran till denna tårta! T gör alltid bottnarna och jag vispar grädde och dekorerar.
Det är en toppentårta för den innehåller massa ägg! Vi brukar ha Hallon i men idag blev det jordgubbar, mycket godare! Mamma och Jan-Eric fick sig en bit på Morsdag och vi fick ett parasoll! Det är 12 år gammalt, men ser helt nytt ut! Typiskt! Jag kommer alldrig kunna hålla det i samma skick så länge... men jag ska göra ett försök mamma.
Toppen att ha över barnvagnen i sommar!

Grattis på Morsdag MammaMormor!

Gissningar...

JAG 8 juni 02.00
KARIN 18 juni 02.00

LOTTA 10 juni 14.00 

JENNIE 18 juni 06.23

SARA 16 juni  04.10

TOMMY 16 juni 03.15

LILLEVI 15 juni 07.15

LUDDE 13 juni 09.21

LARS 20 juni 14.00

JÖRGEN 25 juni 08.12

STEFAN 6 juni 10.42

REBECCA 11 juni 05.35

MARGARETA 15 juni

NIKLAS 20 Juni 05.24
CINDY 14 juni 09.13
TINA 20 juni 15.40
MAMMA 12 Juni 07.15




måndagen den 26 maj... och FÖRVÄRK!

Besök hos MVC precis, hon konstaterade sammandragning (magen blir stenhård) ... jag konstaterade aj aj när hon tryckte , hon trodde det kunde vara förvärk! Sitter på jobbet igen och tycker det ömmar och känns INTE som vanligt... Men jag tro iof inte bebis är på väg... men nu vet man hur det känns med förvärk... Eller mensvärk i HELA magen kan man säja... 

Har fått i mig en räksallad (såklart) och en Loka... så nu är jag redo att krysta if i have to! 

fattar ni att det bara är två jävla veckor till BF! 

Fattar inte vad tiden tog vägen, minns när jag låg och ojade mig för jag mådde illa i soffan..  tre helger på raken låg jag raklång med sjöband runt handlederna och va ynklig.. Allt luktade asäckligt och man var "konstig" som i en bubbla av hormoner... Sen vände allt och man blev rätt snygg... sen sket det sig och man blev otymplig och orörlig.. Men man är väldigt glad och lugn i humöret som gravid (i slutet).

Så nu får ni tänka på mig... Ifall jag skulle föda här på jobbet...

Undra hur hög smärttröskel man har! Vet inte om jag vill ta reda på det heller faktiskt! 

puss



Tårta på posten!

image250


Idag fick vi en tåta till jobbet, eller en tårt-låda... med alla ingredienser för en smarrig tårta... Det var Reklamförbundet som firade sin nya grafiska profil med att ge alla reklambyråer varsitt egna bak-set att slänga ihop! Kul idé! Påkostad men jäkligt kul!

Kanske skulle snott med den hem... Jag som måste göra marängbottnar till min morsdagtårta imorgon. Superavanserad tårta (tycker jag) men den innehåller mycket ägg... och det har vi massa just nu.. så det är bara   för mig att baka...

Tänk nästa morsdag får jag med äta tårta och fira!

För en liten stund sen grillade vi... Fick se T en snabbis... Men nu är han ute och bygger igen! Ännu är han inte trött på det! Klockan är 22.57 och jag fattar inte vad kvällen har tagit vägen! Själv har jag pysslat och diskat, lagat mat och tagit tvätten, fjäskat med grannarna och gett dom massa ägg, klippt syrener och satt i en vas. Bloggat lite och nu ska magen, Leo och jag hitta en bekväm ställning och förhoppningsvis somna gott! T dyker nog upp när gipsen är slut...

Natti natti! ses imon!

En gång höll jag i 18 tusen...

image249

..tills jag kom på att dom inte var mina, och gav tillbaka dom till min kollega (som skulle betala ett altan bygge)

Min man han kan!

                      image246
                       image247
                        image248

Spjälis är på plats! Lite tidigt kan tänkas, men vi ska försöka få Leokatt att inte hoppa ner och skaffa sig ett nytt mysställe. Det går rätt så bra! Allt i sängen är från IKEA förutom skötväskan! Den låg föresten i min brevlåda häromdagen. Intryck och hängde halvt utanför... tur man bor på landet för i stan hade den inte fått hänga så länge...
Grodan-gossedjur kan man öppna med dragkedja i munnen som kan vara bra att förvara nappar och grejer i.

Sängen får precis plats mellan hyllan och vår säng! Längtar efter större nu!

Fast mest längtar jag efter bäsen...

Nyttig Lunch!

                           image244


                          image245

Karin skulle köpa Morsdag-present så vi åkte till Blomsterlandet och handlade massa sköna örter. Sen åkte vi till Schnappies och löpte favvon Chilimarinerade räkor med fetaost! Som vi delade med fru anka.

Jag har lätt ätit 20 Chilimarinerade-räk-rullar från Schnappies nu i vår! Vi kan säja att jag och ägan e rätt så ihop!

YEAH!

                    image243

08.15 stod jag redo med min otvättade SEAT LEON utan för bilprovningen... 30 minuter senare var den godkänd och redo för avfärd! Jag frågade hur många som klarar sig egentligen, statistiken säjer att 1 av 3 blir underkända. Det är ju otroligt många! De flesta som faller  gör det på trasiga lampor och serviceskit som man ska fixa innan man åker dit, min bilverkstad heter T Albertsson bil och motor! Thank good! 

Ikväll ska jag uppdatera med massa härliga bilder! 

Fler gissningar...

Beräknad BF är 14 Juni! 

JAG 8 juni kl 02.00
KARIN 18 juni kl 02.00

LOTTA 10 juni 14.00 

JENNIE 18 juni 06.23

SARA 16 juni  04.10

TOMMY 16 juni 03.15

LILLEVI 15 juni 07.15

LUDDE 13 juni 09.21

LARS 20 juni 14.00

JÖRGEN 25 juni 08.12

STEFAN 6 juni 10.42

REBECCA 11 juni 05.35

MARGARETA 15 juni

 

 


Alkoholfritt i sommar

                image241
                image242

Tips från www.systembolaget.se

Jag är så sugen på dricka nu... Föresten har man med skumpa till förlossningen innan amningen är igång, alltså kan man dela en liten flaska? Eller är det bara att lägga ner? Finns kanske alkoholfritt... Kanske får man det där...

Fler gissningar...

Vill ni gissa på vilken tid bebisen kommer?
Skriv datum och tid och vad ni tror det blir, så fixar jag en lite present till vinnaren som kommer närmast! Ni skriver era gissningar på kommentera under inlägget.

image240Vinnaren får det här...  ett gott vin att fira med...


Beräknad BF är 14 Juni! 


JAG 8 juni kl 02.00

KARIN 18 juni kl 02.00

LOTTA 10 juni 14.00 

JENNIE 18 juni 06.23

SARA 16 juni  04.10

TOMMY 16 juni 03.15

LILLEVI 15 juni 07.15

LUDDE 13 juni 09.21

LARS 20 juni 14.00

JÖRGEN 25 juni 08.12

STEFAN 6 juni 10.42

 


Känns som fredag...

Idag, typiskt! Mycket på jobbet, jag som var så trött imorse... Men om en vecka så ska jag vara hemma. Jag har aldrig haft mer än 4 veckors ledighet i ett sträck, någonsin. Tänk om jag går över tiden i två veckor, vad ska jag göra då? 

jag har lite projekt inplanerade de två veckorna hemma... Som måste fixas innan fisen anländer...
1 Städa ur bilen så den ser ut som ny, typ.
2 Städa huset
3 Spjälislakan tvättat och bäsekläder tvättade
4 Skriva en telefonlista till T så mina underbara vänner får sin nyfikenhet stillad.
5  Sy en Leandervagga, se nedan. Prickigt tyg är inhandlat... (1 vecka bara där..)


image239
6 Äta pasta
7 ev läsa på om jag vågar...
8 Hoppas på att inte gå över tiden.


Imorgon ska jag besikta bilen kl 08.20 så jävla askul! 

Snygg förvaring 2

              image236
              image237

Kommer från www.myfirstroom.se/ 325 kr Gungan är rätt fräck oxå! 


image238

Bebbens gaderob

                              image233
                                  image235

Ska jag ha en så ska lillan/lillen ha en! Detta vitrinskåp kommer från Ellos, bilden med kläder i är hämtad från http://annamirjamaria.blogg.se/ hon har bytt ut dörrknopparna till rosa och hängt in en klädstång. 

Riktigt snyggt! 

Lunchdax! och bla bla bla

                      image228

Det är ost i också... 

Föräldrargrupp idag, + 1 kilo till på invägningen igår total +13, mina värden var bra som vanligt! Har säkert att göra med alla godsaker jag trycker i mig! 

Frågade hur det funkade med kräftor och amning, var lite orolig inför den årliga kräftskiva... i september... Men hon sa börja redan nu att vänja bebben med kräftor ät lite då och då... Sen sa hon du behöver ju inte äta ett kilo... på en gång! Har hon aldrig varit på kräftskiva människan????.. förstår hon inte att det e precis vad man gör... Så T,  ge mig kräftor nu! Måste börja öva...

Idag är det föräldrargrupp och lära sig andas rätt tekniksövningar... Ikväll ska vi skruva ihop bebbesäng och på Tisdag ska vagn och bilstolen hämtas! Sen ska jag ladda tills den tittar ut.

Det går undan där hemma med! Får gå ut och fota i veckan så ni får se hur det ser ut nu! Elektriken kommr ikväll och gör det sista, sen så skulle målaren komma och spackla förhoppningsvis i veckan.. 

Oj nu blev jag trött, jäkla kebabrulle.

Ha en bra tisdag! 





Just nu är jag sugen på...

                                             image227

Smoothie... Finns i 3 olika smaker... Jag som älskar banan, kommer ju lätt dricka så många jag har råd med i sommar! bara frukt....

www.chiquitasmoothies.se/

Jag har inte kunnat äta kyckling...

                                      image226

Under hela 9 månader... T börjar nog tröttna nu! Hittade han precis i hönsgår´n!

schnygg förvaring!

                          image225

Nyhet från IKEA, 26x26 cm! kan bli fint i min walk-in-closet!

Jag och bebis ska glida... i sommar!

                     image223

En lika dan bil som denna Camaro 91 kommer ni se mig och lillfisen åka runt i, i sommar! T har precis lagat sin bebis! Den har stått undangömd hos hans mor och far i 2 år! Men nu ska den ut på vägarna! Den har 4 säten och automatlåda! YEAH! han funderar på att sälja den.. men inte förens jag lekt klart! Hell no!

Någon som vill åka med?

Planer idag, lördag

Var vi uppe tidigt, känns som vi ofta är det på helgerna nu! Skönt... jag är iof en morgonmänniska och det kanske har smittat av sig lite... Efter lite frukost (ägg från hönsgården, såklart) så gick vi ut och filmade lite med videokameran. Kan nog lägga upp lite klipp här sen när jag fatta hur...

Vi bestämde oss för att kycklingarna och hönsmamman skulle få komma ut till de andra idag! Det gick väldigt bra, men tuppen var framme och hacka lite på dom... han var väl nyfiken...Så vi håller tummarna nu att det går bra och dom kan växa upp ihop med dom andra. Det tråkig är bara om det blir tuppar av kycklingarna... Då kan vi inte ha kvar dom, tyvärr. Skulle bli kallabalik.

Idag ska vi ner till Halmstad och grilla med Jennie och jessica och deras karlar! Tylösand minsann. Sen ska vi hämta ut ett paket på posten, ingen av oss vet vad det är i, nyfiken. Säkert något astråkig komunalbrev eller nått... Det enda jag beställt och väntar på är skötväskan, men den skrev jag inte T:s namn på.

Kul att ni gissar på tid och datum... Såg nu att T och Sara har nästan samma gissning.. Kul! Får se vem som har mest rätt! Ska se vad jag hittar för bra pris!

Igår var vi hos T:s föräldrar och grillade, Dovhjort. Det var helt ok. Jag är ju världens sämsta på kött, ser skillnad på kyckling och hamburgare typ. Nähä dax att fixa till sig lite!

Sitter ute i vårt nya sovrum och skriver.. T sätter upp gips! mysigt! Men jag har haft en nys i näsan nu i 15 min...

pappapresent!

Tänkte ge T något kul på BB, så jag måste börja spana lite, behöver verkligen inte vara något dyrt... men något med tanke. Gärna något han kan ha använding för i sin nya roll.. Var inne på en snygg väska... Nu har han en ryggsäck till jobbet som hängt med ett antal år och ser riktig sleten ut... En bra väska kan han ju också behöva om vi ska göra något eller om han inte vill ha min limegröna skötväska... 

Kollade på denna: 

                         image217

Hittade den här tröjan... rätt kul men lite lite elak... Man beställer sin egna på www.barnpresenter.se

                             image216

Eller räcker det med att han får en bebis? Jamenar det är ju endå jag som ojat mig i 9 månader ... Han borde ge mig VÄRSTA presenten.. ok då har jag några små förslag:


                 image218
En ny cykel, varför inte... 


Eller mest vill jag ha...

                    image221

En resa till Grekland älskling! 

Det är väl inte så mycket begärt.. efter mitt slit...






Hur snygg kan man bli?

                              image215

Allt är rätt, klänningen, färgen, håret, tuttarna, stället (Cannes) och mannen brevid henne, sen är hon också gravid med tvillingar! Sjukt snygg! Går människan inte upp i vikt under sina graviditeter? 

En strimma all the way!

                     image213

               image214

Och vad betyder det när man har den över hela magen? 


Vecka 36 - 11 maj - 17 maj 2008   
Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Hur som helst är det bra att ta reda på hur förlossningsskedet går till och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2000-2500 gram och längden är ungefär 45 cm. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man t.ex puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

The Väska!

I väska ligger nu: 

2 stora kexchoklad!
En halvt uppäten gott och blandat!
2 bodys
2 byxor
1 par bebissockar
NY! ett bebislinne
NY! Underbyxor/trosor
tofflor till mig
en handduk i strl mindre
bindor i strl större
laddare filmkamera
filmkamera
kameraladdare
2 små nappar  (napp ska man tydligen inte börja med förens högst en vecka efter ok amning! )
mjukisbyxor
ett linne
tjock tröja
ej åtsittande lång tunika
T-shirt till T


ännu inte nedpackat:
Neccesär
amningsinlägg
schampo/duschkräm
tidningar
spel helst frågesport
bok, tips?
TIPS FRÅN ER! Jag älskar dig!/En sorts kärlek/Män som hatar kvinnor/ Flickan som lekte med elden/Luftslottet som sprängdes.
plånbok
luvtröja
kameran laddad och redo
frukt

Säkert missat nått... uppdaterar isåfall! 

Gissningar...


Vill ni gissa på vilken tid bebisen kommer?
Skriv datum och tid och vad ni tror det blir, så fixar jag en lite present till vinnaren som kommer närmast! 


Beräknad BF är 14 Juni! 
JAG gissar själv på 8 juni kl 02.00, flicka.
KARIN 18 juni kl 02.00, flicka.

LOTTA jag gissar på 10juni, kl:14.00 runt där någon gång!

JENNIE 18 juni såklart, min födelsedag! kl 06.23, då har du varit vaken hela natten säkert, hehe! ;-)

SARA 16 juni kl 04.10... Detä r mycket spännande nu vännen... =)
TOMMY 16 juni 03.15


Grillning!

                            image212

Rädissallad med gurka och melon, potatisgrstäng och nygrillad flintastek.... efterrätt grillad banan i folie med choklad. Fick en svart solstol av min styvfar, väldit snällt! den är helt perfekt att sitta i för min del...som ni ser ;)

Sommaren hälsade på i helgen!

                      image211

Varmt och skönt och fullt upp! Kycklingarna får snart flytta ut i gräset, några veckor kvar bara! Så vi byggde en "kaninbur" Häftpistol, hammare och lite träbitar... Sen var den klar! Men mammahöna vägrade låta oss flytta över hennes familjen och gick till attack, så efter otaliga försök gav vi upp och får väl försöka igen när det verkligen är dax!

Vårat vatten håller på at tta slut... Hoppas nästan på regn... Våran stackars nysådda gräsmatta! T dök ner för att se hur mycket vatten vi hade kvar! Då upptäckte han att slangen är alldeles för kort, så nu ska den förlängas... ännu ett spännande projekt!

Jonas har hjälpt till massa i helgen, och killarna har planterat mina bärbuskar som stått ovan jord alldeles förlänge... Men nuså är dom under jorden och det har blivit lite prydligare i trädgården. heja heja!

Maja tyckte med det var varm och gjorde som mig, bada fast jag i vattenspridaren! min Bikinitopp är så liten i dagsläget så jag kör med min iiiii BH! Yeah!

Lunch med tråkig utsikt!

                      image210

Svullna fötter (och vader) men vad 17 gör det när man har denna utsikten... Heja Varberg!

Fika med mor!

                      image209

Tacopanini... glass och en svalkande is te. Väldigt gott! Vi gick en  runda på stan och jag hittade två små söta kalsonger/trosor till den lilla/lille. Med grodor på...

Tumble Torch oljelampa i svart metall!

                   image206

En mycket trevlig ljuskälla till trädgården! Perfekt att ha 2-3 st och placera ut lite här och där på vägen upp till huset! 

info:

Den utvecklades under 50-talet av det amerikanska vägverket, som hade behov att kunna varna trafikanterna, när det var ett pågående vägarbete. Lampan har en kraftig glasfiberveke, som varken slocknar av blåst eller brinner upp, och den kulformade lampan är så tung i botten att den inte välter, om någon kör på den. Förutom sina uppenbara fördelar på blåsiga och regniga dagar så är tumble torch dekorativ och lyser upp terrassen eller entrén såväl på sommaren som på vintern. Fyll lampan med vanlig lampolja.

Den ska ju bara vi ha i Torpa! 

http://buxus.se/ 249 kr

V 36 och 36 dagar kvar... och bebbens BB Hout Couture!

                 image198
                 image199




Hej allihopa! 
Mitt internet funkande inte i helgen.. ska se om jag kan få ordning på den ikväll! Nu är det fyra små veckor kvar för mig T och bebben. Det börjar faktiskt märkas nu att det är nära... Svullna vader och stick i fingrar och svullna fötter, och mina stackars trampdynor får ta en del "tyngd". Helgen har varit varm och härlig och jag har lyckats få lite sol! underbart! Min misslyckade brun-utan-sol-behandling är som bortblåst! 

Jennie! jag har även börjat packa väskan... Ska tvätta lite babykläder till BB ikväll... Här är litet smakprov på lillfisens Hout Counture plagg... har två 50 och två 56, men inga 52... typiskt! H&M idag kanske.. måste få köpt sockar med... Som ni ser är det svårt med färger och så när man inte vet vad det blir! Men grönt och orange känns ju rätt unisex, och sommrigt! Den svarta bodyn kan ni ju gissa vem som inhandlat! :) 

Återkommer senare med mer info...
  
   
                image200
                image201
      image202
      image203



I väska ligger nu: 

2 stora kexchoklad!
En halvt uppäten gott och blandat!
2 bodys
2 byxor
1 par bebissockar
tofflor till mig
en handduk i strl mindre
bindor i strl större
laddare filmkamera
filmkamera
kameraladdare
2 små nappar
mjukisbyxor
ett linne


ännu inte nedpackat:
Neccesär
amningsinlägg
schampo/duschkräm
tidningar
spel helst frågesport
bok, tips? 
plånbok
luvtröja
T-shirt till T
kameran 
frukt

Säkert missat nått... uppdaterar isåfall! 




Juice och kudden...

                                              image196  
                                  image197


Igår var jag inte piggast! Vaknade och mådde toppen, "hoppade" in i duschen och åt frukost, sen tog batterierna slut. Blev illamående och väldigt snurrig. Men åkte in till jobbet, men åkte snabbt hem igen. Fick i mig en ramlösa på vägen hem. Jag tror jag druckit alldeles för lite och bara behövde ta igen mig, för jag drack massa juice när jag kom hem... och somnade strax efter... sen var jag rätt lam hela kvällen... T var inne och köpte min favvispizza Rembranth från Stantons till mig. söt! 

Idag mår jag bra igen, men är lite slö... Kanske inte så konstigt egentligen 39 dagar kvar nu! Man bär ju runt på 12 kilo och sover dåligt, kissar mer än jag dricker tydligen så jag får skärpa mig! 

Min mobil har lagt av också, så man kan säja att våra batterier tog slut samtidigt! ;) Får gå och köpa ett nytt idag på lunchen! 

Ha en bra fredag! Idag kan man väl inte göra annat än att grilla! 


Som jag har skrattat!

                                    image190

Detta är en vält! En vält använder man för att platta ut jord före eller efter att man sått tex gräsfrön. T:s Morfar äger detta redskap, T lånade det och gjorde misstaget att ta med mig med kamera! Alltså min man är stark men en vält är inget man bara rullar upp  busenkelt på två branta bräder... Den väger ton. Denna bild togs när T redan fått lite vana på att "rulla" upp den, men ni skulle sett när han hämtade den.. hahahahahaha!!! Det krävdes en del försök... Men nu har han ju huggt lite ved och så...

Oranga detaljer

       image191           image192                                     image193                                 image194

Oranga badlakan hittade jag på Gekås för 59 kr, små handdukar för 29 kr
Tvålkopp och rund matta 329 kr från www.inreda.com
Tvål från www.bluebox.se

Det är Oranget som gäller i badrummet nu! Hanndukar inköpta, bara mattan kvar!


               

Ser ni något konstigt?

                                                    image187

Sommaren känns nära...

                  image186

Lite bilder från veckan... Ser att det blivit en del glass! Har ni smakat glassen som VeWall har? Tror den är Italiensk? Helt otrolig... Jag tog jordgubb... mmmm Går liksom inte att förklara hur den smakar och konsistensen är inte alls så mesig som vanlig glass...tror en kula kostade 22 kr. Prova!

Jag har planterat lite mer, örter och grejer...

Lisa och Elin kom på besök, riktigt skoj! Dom var här en bra stund och vi han med massa kul snack! Dom såg oförskämd fräscha ut! Leo tyckte också dom var snygga!

Har ni märk hur allt verkligen har slagit ut på nästan bara en vecka... vackert!

Räknas denna...?

                                image185

...bok som föräldrarlitteratur? Skulle Tina-barnmorska rekommendera denna? Skulle någon titta snett på mig om jag läste denna på BB istället för Mankell eller Marklund eller för den delen HN! Vad läser man när man blivit föräldrar? Dagens Industri ja just d! Ica-kuriren kanske? Land.. och det börjar brännas! 

www.bluebox.se 145 kr 


Under förlossningen...

                           image184
Kan man får jävligt torra läppar! Av allt flåsande och pustande... Och istället för att använda ett trist blåvitt läppsyl så kan man köpa dessa söta små bakelser från www.bluebox.se för 29 kr! 
Alla läppbalsam smakar olika! Askul om T skulle behöva plocka upp en sånn  och smörja in mina läppar med! HAHA han hade sjunkit genom jorden. Ska nog gå in direkt och beställa! 

Hot!

                             image183
Kommer ha med min dator ute mycket nu i sommar och funderade på om jag skulle hotta upp den lite... 
Vad tror ni om den här? Jag kan ju blogga dygnet runt nu med vårt 3G-USB! 

www.bluebox.se 349 kr 

Hoho!

                   image182
Säjer ugglan! Känner mig som min penna nuförtiden... ju mer magen växer ju mer behöver man springa på toan nätterna igenom... Nu när det är så ljust ute så är det svårt att somna om... Jag och Leo läste motorbörsen tidigt imorse i brist på annat... Spännande! 

Iallafall igår var det MVC koll och Föräldrargrupp! 
Värderna var bra men hon har svårt att hitta mina vener i armvecket när hon ska ta blod, så igår tog hon i handleden.. gör ju rätt ont! Kurvan låg bra och bebisen känndes normalstor inte för liten och inte för stor! I dagsläget. Jag ligger 2 kilo + till alltså 12 kilo alltsammans, så 16+ som min mor gick upp är ju inte orimligt! 
Det är ju nu man ökar som mest! Ja just d bebisen hade fixerat sig också, misstänkte nästan det eftersom den varit så lugn. Så nu är det rumpa och fötter man känner av när det buktar ut! den ligger och tittar (om jag tittar ner mot magen då) mot höger och ligger lite på sidan, men med huvudet neråt. Måste vara asobekvämt! 

Bebisen reagerar också mycket på röster speciellt min chefs och barnmorkans, så när vi hade föräldrargruppen igår så var den helt galen... kanske kännde den av de andra 4 parens bebisar också och ville leka... 
Iallafall var det två par som inte dök upp... annars var det min fars bästa kompis dotter med sambo, Charlotte. Hon och jag har varit på massa resor när vi var små men aldrig umgåtts när vi blivit äldre. Ett annat par som verkade supertrevliga var en floristtjej och hennes sambo, de andra två paren var inte direkt någon jag tror vi har så mycket gemensamt med. 

Annars var det rätt okej information och man ställer in sig mer på äventyret efter mötet. Sen att T fick en flabbis under profylaxhalvtimmen och jag fick sparka han på benet för att inte själv börja skratta när alla satt väldigt inne i filmen. Det är säkert bra att ha lite koll på det där med andningen... Jag ska ha det  bakhuvudet.. korta och långa inandningar beroende på värk eller vila.. men jag kommer inte fylla mina armar med fusklskrift om när och hur... innan förlossningen. Litar helt på att T visar mig... ;) tjena! 

Idag blir det Gekås med mor! Ska inte ha någonting egentligen... lite handdukar och städgrejer... sockar till den lille/lilla och gojmat till Jolly! 

Hoppas ni får en bra onsdag och det är kul när ni hör av er med kommentarer, för då vet jag vilka som är inne då och då och läser! 

Har lite nya bilder som jag ska lägga upp med så fort jag får tid! 

hej!







I sommar...

Vill jag ha ett eget trägårdskit... Så mycket roligare det hade varit att påta och buffa i jorden då!


                       image180

                          

Finns på www.buxus.se 349 kr

kanonhelg och bla bla bla

Sitter på jobbet nu och längtar ut! Helgens väder var helt otroligt! Jag har haft så mycket energi och grejat för fullt!
Läste precis på Aftonbladet att helgens väder kommer bli lika fint om inte bättre! Underbart! 
Det har varit full rulle hemma med besök också! Kul! Många som är nyfikna på utbygget! Jag går runt på tomten som en turistguide och visar stolt upp allt T och (jag) pysslat med... 
han tycker det är så kul att greja, igår fick jag inte in han till stan för pizzakvällsmat utan han nöjde sig glatt med Cornflakes och macka, bara han fick hugga lite mer ved. Då var kl 20.00 och jag tyckte det var roligare att sitta och lipa till Rasmus på luffen... min astrid-favvo-film nu! Har nog aldrig sett filmen innan! 

Imorgon är det dax för ny koll och viktmätning, burr! Såg en dubbelhaka imorse... Eller jag har ju sett den innan med men inte framifrån.. mer när jag vridit huvudet... jaja... den är ju inte där för att stanna! 

Men iallafall efter MVC-mötet så är det föräldrargruppsdax! Undrar hur många det blir? Sitter man i ring och andas eller i en skolbänk? Som tur är ska vi ha vår barnmorska i kursen, glada Tina! Hon e bra! Lite snurrig men bra! 

Igår och idag har bebben rört sig som aldrig förr, har mest legat och latat sig innan... men vi buffade en del igår för T ville säja hej! Då sparka hon/han tillbaka mot hans hand! mysigt! Det blir rätt verkligt då! 

Idag går jag in i V35 35+0! Galet! Kanske borde packa den där väskan alla snackar om! Jag e usel på att packa väska till mig själv när jag ska bort... Nu ska jag packa för 2 1/2 ifall T får sova över... Känner mig ännu inte nervös över maratonlopps-förlossnings-heatet! Kanske blir det efter imorgon eller efter besöket på förlossningen...
Ska man ha bedövning? Eller lustgas kanske? Jag e mest nojig över att spy för första gången i mitt liv... Hur undviker man det bäst? Min fobi nummer två alltså (nr ett är min smörja-in-mig-fobi)

Kanske kan skämma ut T lite i försäldrargruppen och fråga hur stor procent som spyr under krystvärkarna? 

Nä nu är det dax för ett extra tuggumi och jag tror nog att min pdf är klar att skicka till kund! 

Hej på er! 



 

Dammsugarsur

                                                    image177
  
                                                    image178

När T svor över att det satt fast damm i dammsugaren... så passade jag på att titta på mina fötter i liggande position! Vet inte om han var mest sur över att få använda kökspincetten och mer eller mindre operera munstycket eller av att jag låg på soffan och fotade... och flinade... och pratade med mina fötter som jag inte sett på ett ttag!

Detta hade jag när jag var liten...

                                              image174
Bambifilten har alla mina kusinbarn haft och den hade jag när jag var liten... Även den vita åkpåsen har varit utlånad i 25 år... Kul att jag nu ska ha det till mitt barn!
Har inte mycket grejer kvar sen jag var liten så detta var en glad överaskning som Lindbergs kom med idag!

Kristina var också med, hon bor i Österrike annars! Kristina ska ha en liten pojke två veckor efter mig! Henns mage var så fin! Jag tyckte nästan hon var större än mig.. men nu när jag ser bilderna så tror jag nog att jag har rätt så fel!Man ser nästan hur sprattlig hennes kille är och min bebbe mer lagt sig till rätta och bara jäser och har det gott!
Även här syns en antydan till ölmage på mig! haha. Nästa gång vi ses har vi bebisar! Spännande! 


                                                     image175
                                                     image176

Helgens projekt!

                        image173

Mycket jobb... bestående av att köra jord från ett ställe och lägga framför huset/hönsgården för att senare kunna så gräs! Marken har varit väldigt ojämn och på en del platser helt saknat gräs... Så nu var det dax att äntligen få lite ordning! All matjord jag beställt gick åt....

Svärmor på bild 1 är otrolig i trädgården och var här och visade hur man skulle göra! Hon har en jätte trädgård och har redan planterat hallon till sitt barnbarn... naaaw!

Jag passade på att sola magen när jag kastade ut gräsfrön lite på känn!
Livet på landet, jag behöver inte säja mer va!?

Jörgen och kjolen...

                           image172

kom in på kontoret i fredags! Inte riktigt så Jörgen brukar gå klädd, hans fru har lånat mig en mammakjol! Väldigt snällt! Har haft den hela helgen, hur skön som helst!

På bilden ser ni föresten mitt kontor!

Men det är ju fyra!!!

                         image171
Imorse var det upp tidigt och ut till hönan/kycklingarna för att göra ett nytt litet hus till dom. Nu bor dom så högt så risken att kycklingarna hade ramlat ner var rätt stor. Så T fixade ett hus i ena hörnan med tak och en liten dörr!

Men T vill inte lyfta i mammahönor för dom är VÄLDIGT aggresiva... så jag fick ta på mig handskar och försöka lyfta ner henne till det nya boet, då upptäcker vi att hon har TVÅ extra bebbar under sig! Antagligen har hon grävt ner två ägg... så vi har fyra små fjunbollar nu! Ni ser ju hur beskyddande hon är på bilden... man stoppar gärna inte in fingrarna till henne...

Så idag har jag malt hönsfoder i T:s mortel från auktionen. Kul att vi fick användning för den! Kycklingarna kan inte äta stora foderspellets ännu... så här ska malas!

Det roligaste av allt är att inga av kycklingarna är hennes.. hon har legat på 4 snodda ägg! tjuvmorsan!

Bortbjudna 1 maj!

               

                       image170

På fantastisk kvällsmat hos Lillemor och pappa! T och pappa hade snickrat hela dagen och sen var det bara att göra sig fin och åka in och få 3 rätter på Söderhöjd! Vi var hemma redan 21.30 och stupade i säng!

Första jordgubbarna i år i form med pannacotta! mmmmm

Vi är med bäbisar!

                       

kycklingbebbar! 

T smsade innan: 
2 nya pipar i hönsgården, svartfläckiga! puss puss 

Tuppen fungerar alltså och nu ska jag hem och gulla med dom små, måste om granngården och köpa kycklingfoder bara! Hoppas nu bara att dom klarar sig! Skönt att det är bra väder ute och det bara var två st, hon låg iof på två plastägg också haha! (dom har vi bara för att hönorna ska veta var dom ska värpa, snodda från Liseberg) 

Heja mammahöna! 

Ps: bilder kommer inom kort! 

Det värsta jag vet...

                     image169

Är att smörja in mig med diverse krämer... Sololjor och mjukrengörande skit är värst! Men eftersom jag inte fått någon sol på ett år, och inte direkt kommer få så mycket nu i vår heller... så behövde jag en räddning! min första brun-utan-sol-gegga! Nyduschad och ren, testade jag geggan igår, fantastiskt resultat på ben och utstående mage, men va faan sysslade jag med på armarna...Kolla handen! 

Ser ut som jag har badat i vår 10 kubik jordhög på uppfarten... sexigt! 



Bröllopspresent!

                                                      image168

Denna tavlan på min kusin och hennes man Lars målade jag till deras bröllop förra sommaren igen. Jag använde en overhead och gjorde iordning en bild på de tu i photoshop. Sen målade jag ut med blyerts var toningarna skulle vara och fyllde i med gråtoner och svart.

Hörde precis att det nalkas ett bröllop i slutet av denna sommaren... Så jäkla kul! Kanske skulle damma av mina penslar! Grattis kära Kusin!

1983!

                                                 image167

Togs denna bild! Då var jag ett år! Farmor och farfar sitter längst bak ihop med Pernilla, (3 barn) min kusin.
Sen är det Sigge (farbror) och kusinen Tomas, Yvonne (min faster) med min yngsta kusin Kristina som också väntar barn nu! Ulrika brevid min pappa får sitt andra barn 2 veckor före mig! Kristina är beräknad två veckor efter mig! så spännande!

Så faster och farbror kommer ha 6 barnbarn 2008! coolt! Kanske kan vi i sommar få till en ny liknande bild! Och se vad 25 år kan göra!

Vårtecken!

                         image166

Plommonträdet blommar och lammen har flyttat ut! Så fort man kör förbi springer dom mot bilen! Dom lär sig snabbt att en bil betyder mat!

Besök hos 610 med familj!

                        image165

Åkte en sväng ner till Läjet för att hälsa på 610 och Jessica! Jonna och Mikael var också där! Fick hålla den lilla sötnosen också! Hon var så fin och lite mer lik Jess än vad Jonna var när hon var liten plutt! Hade med mig en liten tuff rosa elefant i plysh med hjul och kropp i gummi. 610 blev så glad! Hon var så liten men ändå vägde donnan 4550g när hon titta ut! Glömde titta på bebberummet kom jag på sen... får göra det nästa gång!

1 maj idag!

               image162
                             image163

Papporna arbetar därute för fullt! Nu sätt isoleringen och innetaket tar form. Nu kan man se lite mer hur högt det blir i tak och på loftet. På måndag kommer elektriken och efter det kan man börja gipsa!
T undrade vad jag ville ha mina uttag och spottar i taket, så jag fick rita ut det på en gipsskiva. Han påminde mig om min plattång och eventuella sänglampor.. fan vad man ska tänka på mycket! Jag hade ritat ut lite fler spottar en vad ni ser på bilden, men fick snällt sudda ut några onödiga då dom kostar ca 600:- st tydligen! haha! 
Men jag litar på elektriken att han verkligen reagerar om jag nu satt uttagen och dimmers helt osmart! 

                                                  image164

Sådärja

                 image160

Då har dom rosa Dalierna fått jord! Plantera dom iof förra helgen... tillsammans med vita och svarta tullilipper!
Idag öser regnet ner... typiskt! Hade gärna sett att solen var här nu när man är ledig! 1 maj och allt!

Var inne och handla på Hajen kl 8 imorse, mötte en bil på väg in och det var nog bara ett 5-tal bilar på parkeringen. Underbart! Ska snart bjuda snickarna på bullar och kaffe!

                        image161

RSS 2.0