In till stan blir det nu...

ska träffa mina fina kollegor på ett litet morgonmöte, sen ska jag och Ella gå en runda i solen.
Ikväll blir det en sväng till elden för det är ju VALBORG! Härligt.

Puss på er

Nyvaken



och mamma det är verkligen dax att ni sänker min spjälsäng nu!



När jag tittar på bilden på mitt lilla hjärta så ser jag en söt liten tös med blåa ögon och blont hår. När hon låg i magen funderade vi på Juni som namn... Tyckte det var ett så fint men trodde ju inte det namnet skulle passa på en mörk liten tjej med bruna ögon. Och det kunde ju vara en liten kille i magen också. Tänk så fel man kan ha. Ella är namnet jag alltid  velat att min dotter ska heta. Lilly heter hon efter min mormor. Alma efter T:s mamma.
Hon är min finaste Ella och hon passar så bra ihop med sitt namn. Nu kan hon säga Ella själv och det är så coolt.




Puss!



när du kommer hem väntar nybakad äppelkaka!

Titta det växer ju!



att man kan bli så glad över att se små gröna blad sticka upp ur jorden. Bönorna leder just nu, efter ligger purjolöken, basilikan kommer på sista plats nu men allt kan hända. En vecka till så är dom nog redo för att få flytta ut till dom andra i landet. Jag behöver fixa ett armeringsjärn fort nu så dom har något att växa på. Såg att Rusta hade svarta "armeringsjärn" för 69 kr en sånn får det bli.

Kommer det bli 24 grader idag?

hoppas hoppas. Igår var pappa och Lillemor här och hjälpte till här hemma lite. Pappa och T satte upp lite knutar som saknas på huset och jag passade på att måla på mitt evighetsprojekt-lillstugan. Hann baka två sockerkakor med äpple och kanel också. Bra att ha i frysen. Igår var jag så himla trött i kroppen ,kan det vara att det var åska i luften? Jag brukar vara väldigt känslig för väderomslag som kyla och så annars.

I eftermiddag ska vi åka in till Second hand butikerna i stan och sen ska jag träna, då får Ella och pappsen handla lite.
Men just nu längtar jag efter 1 maj, då blir det familjetid och då ska vi packa en picnickorg och bege oss ut i det fina vädret som dom lovat. Vad ska man packa ner i en korg? Pannkakor är givet. Kanske ska baka mina oliv och parmabaugetter också? Dom är så goda så jag slänger med receptet idag så ni får prova dom själva.






såhär gör man dom:

ca 8 st

deg

50 g jäst
5 dl vatten
1 tsk socker
1 tsk salt
1/2 dl olivolja
ca 12 dl vetemjöl

fyllning

1 dl svarta oliver
100 g parmaskinka
1/2 dl olivolja
1 dl hackad färsk persilja
1 dl hackad färsk basilika
1 msk salvia, även den färsk om man har :D
och den viktigaste 1 msk hackad rosmarin

Garnering

Rosmarinskvistar och 2 msk olivolja

Gör degen genom att smula ner jäst, värm vatten till fingervärme. Rör om tll jästen är upplöst.
Tillsätt socker, salt och olivolja.
Blanda i mjölet, arbeta till en smidig deg. Täck degen med en duk i 40 min.
Hacka oliverna och skär parman i strimlor.
Dela nu degen i 8 lika stora delar. Använd mjöl på bordet under tiden.
Kavla ut varje del til len rektangel ca 12x25 cm
Pensla ytan med olivolja, Lägga på de hackade örterna och oliver och skinka.
Rulla sen ihop från långsidan och läg den på ett bakplåtspapper. Fäst det hela med en rosmarinkvist/tandpetare 4-5 st krävs för att inte brödet ska öppna sig.
Låt detta jäsa i 35 min och sött ugnen på 250 grader.
Glöm inte pensla bröden med olivolja, strö lite flingsalt på är mitt tips och grädda dessa fantastiska bröd i ca 8 minuter i mitten av ugnen.

Låt dom svalna lite och sen vrid ett fint papper om med ett lite snöre. '

Det var på tiden...



det hände något! Ella har vart/är lite trött på att den tagit upp hennes lekhörna i hennes rum. Igår röt hon till och nu ligger den på Blocket. Jag kommer ändå inte kunna köra den på 15 år pappa, sa hon. Nu vill jag hellre leka med mina gossedjur. Fattar du?

Det är bäst att lyda sin dotter så kanske man slipper att bli kallad anka...

Romantiskt










Liten ton av rosa i vardagsrummet. Zinkbokstav från L Home. Kuddar från Village.


I love IKEA

Saknar du något ur en serie som utgått från IKEA eller bara vill ha något som är slutsålt i närmaste IKEA butik, så ska du besöka den här sajten.  Tror på detta koncept, säger en del om hur stora IKEA faktiskt är... Ni har väl inte missat BEMZ va? Där kan man beställa nya klädsel till de flesta av IKEAS soffor. Fiffigt.



mysig lugn dag...

När man spenderat hela helgen  i trädgården blir huset lite lidande. Så jag ligger fett efter med tvätt och städning. Har precis betalt månadens räkningar och skickat in ett deklarationssms. så nu var det avklarat. Är det någon som är sugen på att titta ut i eftermiddag så får ni gärna göra det och hålla mig och Ella sällskap.

Nä nu blir det städning på to-do-listan.

Ps: funderar på att åka till Serholt om ett tag någon vill hänga på dit!

Före och Efter... innan påbörjad förvandling



När vi köpte huset såg baksidan ut såhär. Gräset låg väldigt högt och det var en djungel av grönsla. På den här bilden har vi t o m tagit ner höga vassliknade grejjer. Det var då vi hittade berget :D





Så vi bestämde oss för att "raka" av allt. Det tog oss TRE ÅR och nu ska vi börja om från början (galet jag vet). Idag satte jag min första växt på den rena ytan. En liten vitblommande sak som trivvs bra bland sten och ska hänga fint nerför berget. Minns knappt i vilke skåra den planterades nu haha. Här uppe kommer iallafall bli ett trädäck det är bestämt och någon sorts trätrapa upp med belysning.

Jag blir nästan lite knäpp när jag tänker på alla blommor och växter det finns och vad man ska välja?
Jag kan ju ingenting om trädgårdsskötsel, men det gör det lite extra roligt.


Gör ett besök här...

om ni gillar den lantliga, franska stilen. Med slitna härliga möbler och ting i zink, stål och rostfritt. Vackra glas och inredningsdetaljer. Det mesta är i vitt  & såklart helt i Shabby chic anda. En underbar liten butik fylld med inspiration och helt i min smak. Ni hittar den här på nätet och i verkligheten finns L Home en bit utanför Varberg strax innan Hunnestad.

Jag frågade om jag fick fota lite till bloggen och så här kommer lite härliga bilder.



Mamma köpte en fin rund lykta med kjedja att ha på sin altan. Man kan ha marshall i den eller en växt. Men finast är den nog med ljus i.  Det är Tina som håller i lyktan som äger butiken. Jag köpte bokstaven B som ni ser på fjärde bilden. B som i Berntsson...




Den var som gjord för den platsen den fick när vi kom hem. Framför lyktan har mamma satt en glasruta för att få lite mer lä på sin altan. Jag är inte alls avundsjuk över lyktan som jag bloggade om förra våren... grrr

Bääääääää





Favoriten just nu. Bäääääättre än mamma och pappa!

Jag har fått ett trädgårdsland!



Så här såg det ut efter att grävmaskinen dragit fram...Den gula Forsytian var en stor buske innan som täckte hela ytan från husväggen till brunnen. Den är nu formad till ett träd. Och vipps fick jag lite yta att leka med.



Hjärnan har gått på högvarv och efter ett tags funderande så kom jag på vad jag skulle hitta på. Ett grönsaksland såklart. Mina bärbuskar står ju redan där. Så T ringde runt och fick tag i tre pallkragar. Hela fredagen ägnade jag åt att plantera i dom. Jag hade fixat kordgubbar, sallad, rädisor,, tomater, lök och ärtor. Lite annat har jag försått som ska i efter hand.
På jorden har vi lagt makkadam och i pallkragarna har jag markduk. Sen skitjord som vi har gått om efter att grävaren varit här, sen riktig skitjord, hönsgödsel. Efter det planteringsjord.



En stadspingla på landet





Bärbuskarna stod lite högre upp efter som vi fått sänka marken betydligt. Så dom fick vi gräva upp och plantera ner i nya hål. På med massa lass av makkadam. Ska bygga små lådor runt buskarna så dom får lite stöd allt eftersom dom växer.
Tomatplantorna får slåss ihop med ärtorna/bönorna på ett armeringsjärn.



Ikväll har jag fortsatt plantera. Jag har räddat lite saker från trädgården men ska visa er lite mer ingående sen på vad jag gjort med dom. Den stora krukan jag plnaterar i på bilden är den jag hade inne i vintras och hade mitt paketträd i.
Altanen i bakgrunden ska gå runt knuten och fram till altandörren. Där har vi vår morgonsol. Där kommer ni hitta mig från klockan 09.00-14.00 då solen går runt huset.



Lantlollan Lina igen


Fick målad väggen idag också, den var gulful innan. Detta är en liten del av vad jag kommer hitta på med mitt "grönsakland" Har som vanligt massa idéer. Lite väggar ska upp och lite annat ska byggas innan sommarens ledighet. Men just nu är jag super ûber nöjd. Och ler varje gång jag tittar på mina pallkragar.

Rosor på kinderna...

och massa fina bilder att visa er... ska bara bara natta en liten prinsessa först.

(Ps: Ella stod själv idag och toppa det med att säga sitt namn... flera gånger under dagen.)

Lördag

fint väder ute och jag sitter just nu och väntar på mina pallkragar Dom ska komma nu på förmiddagen. Sen blir det plantera för hela slanten denna helgen. Purjolöken och ärtorna jag satte för två veckor sen börjar sakta visa sig så om et ttag får dom åka ner i marken dom också. Vi har börjar pyssla lite med grönsakslandet nu, vi höll på till 22 igår kväll. Det kommer bli så fint.

Iag är jag ensam hela dahen T ska iväg och hjälpa en kompis och jag ska strax åka iväg med mamma en stund. Vi ska besöka en liten affär på landet. Den är helt i Shabby chic anda. Ska fråga henne om jag får ta lite bilder till bloggen.

Hörs lite senare...

Bokningsnummer, vilket nummer?

Ringde och kollade med Resia ang hur det fungerade med barnvagn och kilovikt och så på planet. 20 kg x 2 + en barnvagn så det var ju goda besked. Men hon hittade inte vår resa, och jag har ju inte fått något bokningsnummer på mail. Det stod att det skulle komma biljetter någon vecka innan avresa och vi betalade ju resan direkt. Blev lte nervös, men hittade inbetalningen på Swedbank så det lugnade mig lite. Sen kom det ett mail, tack snälla Lotta på Resia som hittade den. Vi åker med Apollo och dom kunde inte hitta den. skumt. Men nu är allt i sin ordning igen.

Idag har jag skickat iväg ett spännande mail så nu får vi se om det blir något av det mailet. Spännande spännande. Chansen är väldigt liten men det hade vart kul att vara med på.

Nu ska jag iväg och träna och T ska hem till sin mamma med Ella. Är inte så sugen eftersom jag är grymt PMS-ig och skulle hellre kioskat i mig en stor godispåse, magen står ut som om den vore i 5 månaden. Känner mig grymt motiverad. Men det är bara att gå dit... kan sura på bandet i min ensamhet.

Kom på nu att jag har nog tvättat mitt gymkort också... HAHA det slog mig nu för sist jag skulle träna hade jag glömt det för det låg kvar i mina byxor som jag skulle tvätta.. och nu är dom tvättade. Fan då.

Får gå och kolla det, hej hej



Lite kantsten och jord på rätt plats. Nu börjar det likna något! Ankhuset ska flyttas och stå lite längre ner, där nere finns en liten dam som bildats i berget. Dom har det för bra dom där ankorna.

Kaaa

Ella sa Kaa idag. Kan det vara KATT hon försökte med? K är ju endå en svår bokstav eller? MA och PA verkar vara väldigt svårt iallafall... ADÁ är favvoordet... det betyder ANKA, Allt heter ADÁ.


Tror våran dotter kommer jobba med djur på nått sätt!

Veckan som gick och lite från den som pågår...


Nya hela gummisar, 30 kr på loppis. Helt nya och i strl 40. Sköngt när dom är lite större och man t o m får ner en raggsocke i. Är mycket glad över dom här,



Lite härlig middag bestående av fetaoistfylld lövbiff med ungsrostade morötter och bönsalsa.




Vårt stora bord har äntligen fått sig en duk.Har letat länge feter en rosa men fick ge upp det. Hittade ingen i lagom storlek, alla var så små. Men denna från Hemtex fick mitt hjärta att hoppa högt. Den är i vaxduksmaterial men inte så tjockt och glansigt som dom brukar vara. Toppen för oss som har en liten kladdemaja här hemma.

Har ni köp Leilas nya tidning? Gör det!




I fredags var vi sugna på att gå ut och äta och hamnade på Knopen. Jag tog ett glas rött och det satt i det där glaset, säkert en timma haha, hur ofta händer det? Vi gick en promenad efter maten nere i hamnen och smälte den goda maten. Det blev inte så sent utan vi var hemma lagom till nattningen. En supermysig fredag. Varför gör man inte så oftare? Det är lugnt och skönt så tidigt och man slipper alla stora sällskap. Vi var inne redan klockan 6, fast uteserveringarna var överfulla eftersom det var så fint väder.


Så jäkla nöjd över duken. Den lila Edaskålen är ny, hittade henne på Tradera! En färg jag inte hade innan. Alla skålarna gör sig väldigt bra till duken också. Dom skulle kunna stå framme jämt. Den gröna keramikkannan är drejad i Varberg och väntar på vitsippor.


Om Ella blir gnällig så är det bara att gå fram till altandörren och visa henne lammen. Då blir hon helt lyrisk och alla beskymmer försvinner på en sekund. Det blir ju inte sämre av att herr och fru Anka står mitt i vägen.



Barnbidraget denna månaden blev lite vårkläder. Redan nu är midsommarklänningen fixad, till den världens coolaste skinnjacka. (Klänningen har en stor rosett fram) Den rutiga klänningen med rosa svalor på gick inte att låta bli och tänk så fin den blir till jackan. Colaste bruttan är Ella i vår.


Jag har fått ett pass



wiiiiiiiiii... Tunisien here i come.

En ny favorit


En gammal kundkorg står nu i vårt vardagsrum. Fin att ha tidningar i men just nu hämtar jag ägg i den. Funderar på att sy en liten dyna till den i något kyckling/höna-tyg. Om jag skulle springa på något dvs. Den gör sig bra som äggkorg.

Pinsamt Lina



Idag gick jag en halvtimme på bandet i hög takt (heter det så) hög fart kanske. En Powewalk kan vi kalla det i en halvtimme. Tycker mycket om att dom har tv på, man glömmer liksom bort var man är... man bara går...

Hittade föresten en bastu idag. Den satt jag i en stund. Sen gick jag ut och klädde på mig. Jag var själv i omklädningsrummet. Det sista jag jag gjorde var att ta på lite pafym. Sen läste jag en stooor lapp. Använd inte parfym i omklädningsrummet. Jag gick därifrån fort som tusan. Gud vad pinsamt. Borde inte jag om någon tänka på en sådan viktig sak, precis hemkommen från allergimottagningen och allt. Suck och så jäka pinsamt.

Nässpray ja tack!

Igår var jag ju hos doktorn på återbesök. Gick sådär. Värderna var sämre än när jag först kom dit för första gången. Skittrist eftersom han ville påbörjat Hypersensiahabelesering redan igår. Men nu ska jag testa kortisonspray i näsan för att få bort tätheten. Att jag har tappat smak och luktsinne beror på att jag gått med tätheten i näsan förlänge. Så nu hoppas jag den verkar. Återbesök om 3 månader då får vi se vad han säger. Han vill ge mig tre sprutor till hösten. Häst, hund och kvalster. Kvalster var ny, men när han påpekade var det var så är det kanske inte så konstigt att jag nyser som jag gör heller. Byta sängkläder varje vecka från och med nu... Byta svärföräldrar och be min karl byta ut sitt dammiga jobb var också några förslag han kom med. Jag nöjer mig med sängkläderna. Tack.

Var inne på Gina idag och provade mina Villa-ha-kläder också. HAHAHAHAHA vad dom inte satt bra! Väskan hittade jag inte men ett par korta svarta short för 149 fick följa med mig hem. Skitsnygga och kommer användas flitigt i Tunisien och här hemma i sommar.

Annars fixade jag en anna cool grej... Men den ska jag visa er sen! Nu ska jag byta en baaaasblöja... Jäklans tur man har nedsatt luktsinne säger jag bara! Vaddå Gödsel på åkrarna? Jasså kaffet är klart säger du?

Tjena hej

Får jag lov att presentera...



Årets små söta bäääbislamm, i vår trädgård. Såklart!
Knuff inte direkt supernöjd över detta. Maja tar det mer med ro. Tror hon börjar vänja sig nu såhär i vårtider.

Den ena är så söt med sin svarta lilla prick på rompen.

Riktigt sugen på...


Dessa fyra svarta godbitar från Gina. Måste dit och prova. Strumpbyxorna är redan nu favoriter. Shorts har jag blivit lite svag för nu det sista också.

Till farbror doktorn...

på återbesök för luftvägarna. Ska bli spännande att se vad han säger. Det är så mycket pollen i luften nu att jag är tät mest hela tiden och jag känner knappt någon smak på det jag äter., Så har det inte riktigt varit innan. Fast våren kom snabbt som attan iår.

Jag skriver på måfå nu för jag ser knappt på den här skärmen, och jag har kirrat dagens frisyr så jag vill inte förstöra den med en handduk. Ska gå och fixa mig en tidig lunch med lite kyckling som blev över igår och sen åker vi in till stan. I eftermiddag kommer mor hit och ska hjälpa mig lite här hemma.

Imorgon ska jag träna på da´n så jag får slänga in träningskläderna i tvätten redan nu tror jag. Tycker faktiskt det är rätt kul att träna. Jag vet ju att det fins ett slut på det. 7 juni är sista träningsdagen. Då känns det lite lättare än om man satt upp ett mål på ett halvår. Det skulle jag aldrig få för mig att göra. Skulle tappa lusten på en gång.


Härligt att solen lyser, det har den gjort mycket det sista nu! .

En ny favorit


God till sallad eller till en köttbit bara. Kan tänka mig att den är perfekt i den nygrillade hamburgaren nu i sommar också.
Spring och kööööp!

Helt sluuuut....


knappt fingrarna heller... Ska det vara så? Eller har jag tränat fel på något sätt?

Övningarna Tomas gav mig går bra att följa, men en maskin kommer jag inte ihåg vad jag skulle göra med... så jag hoppar den.Schhh säg inget! En crosstrainer, Vet ni hur jobbigt en sånn är?

Gröna fingrar


Fint ska det va! Om kungen kommer det vill säga...

Jag gjorde sånna sjuk fina fynd på loppisen ihop med Tina idag... men jag har inte hunnit fota... men hittade en bild på nätet på ett av dom...



Gustav den tredje (gustav iii) snappsglas.
Såg att fyra st gått för 400 kr på Tradera. Med karaff 650 kr.

Rätt nöjd att mitt hjärta sa till mina händer att fånga dom.

En dag i trädgården...

med pappa, Ella och Pelle. Gud så fin trädgården är nu. Ska ut och fota imorgon. Nu saknas bara lite gräsfrön så ska vi nog få en gräsmatta till sommaren. Men innan sådd blir det att ta fram den gamle kompisen välten. HAHAHAHA vad kul det var sist den skulle fram... minns ni?

Visst e det mycket kvar att göra men det börjar ta form och det känns så bra.

Nu ska vi fixa en god middag, vinet har jag redan provsmakat. Till desert blir det en hyrd film. Australia hette visst den!


Ändrade planer...

Vi skiter i att käka hemma ikväll utan snoffsar till oss och drar in till stan och äter något gott istället. Gå en runda och njuter av solen och helgen.Det  är mycket mysigare än att ta på sig trädgårdskläder och lägga sten. Fast mest är det att jag  känner mig så  snygg i mina byxor och jag inte vill ta av dom.






Ella är mest sugen på orm säger hon. Man blir så stark av det.

Den perfekta rosväggen

Mammas rosor trivdes inte så bra hemma hos henne, så dom får göra ett försök här hos oss. tror mamma ville ha vita rosor istället för rosa men jag tackar inte nej till ljusrosa. Blir fint till det vita och gråa. Fyra buskar är  nu planterade och förhoppningsvis kommer dom blomma fint i sommar. Blir som en liten rosenlund där i hörnan. Men sen kommer den svåra frågan... vad ska dom klättra på? Spalje heter det så? Det får bli aktuellt när dom växt ett tag. Men antar att det får bli två i vitt stål eller vad finns det för utbud? Jag minns bara dom där i trä som såg ut som en solfjäder. Antar att dom utvecklat dom. Solen gassar på rätt bra på den väggen, den sidan som krukorna står på brukar jag ha tomater på. Där trivs dom bra. Men iår hoppar jag det och planterar i kruka istället.




Dom nya byxorna sitter som en smäck


Inga knappar och sånnt tjaffs, Underbara byxa!

Fredag

Nu börjar man se fram emot helgen igen, innan var vi ju båda hemma och då var det som vilken dag som helst. Har ju knappt sett T i veckan. Så ikväll ska vi lägga lite sten i trädgården och sen gå in och laga en god middag och kanske dela en flaska vin. På söndag börjar Fredrik oh Filips nya program också det får jag inte glömma. Tror dom slår på stora trumman. Men det gör dom iof alltid känns det som.

Nu blir det som vanligt att plocka plocka plocka och bädda och sånnt där som fyller mornarna. Sen ska vi ge oss ut på en promenad. Tror jag kanske åker in lite senare och åker med T hem från stan så det blir nog buss idag! Lite kul att åka buss igen... Gud så töntig jag är.

Sköt om er och hoppas ni får en fin helg.






Svärföräldrarna på jobbet, nu börjar snart säsongen. Jag ska med i år igen, en dag när det inte blåser och solen steker. Då ska jag fiska ål. Aldrig har jag längtat efter sommaren som i år.




Picknick vid Fästningshörnan

igår mös vi i solen vid varbergs stolthets Fästningen. Det blåste lite i början men sen så blev det bara varmare och varmare. Anna hade gjort mackor och jag hade med lite fika. Ella och Teo åt mackor och Digestivekex. Vi satt där ner i säkert tre timmar sen kom Sara ner och vi gick upp till stan och kolla en bikini som jag lagt undan. Sara  och Ludde tyckte lika mycket om den så dom köpte samma fast i två andra färger så nu kommer vi ha samma bikini i Tunisien. haha. Men den var så bra så man kunde knyta den runt nacken och runt ryggen. Ludde hade sett att det fanns mörka jeans på Gina så dit gick vi för att kolla, jag kom ut med ett par mörka fast det blev legginsvarianten. Har stentvättade sen innan som jag trivs väldigt bra i. Så idag ska jag ha mina nya byxor. Varför har ingen kommit på jeansleggins innan.
Efter shoppingen satte vi oss ner på kyrkmuren istan och bara njöt av vårsolen. Tills jag kom på att jag nog borde åka hem och förbereda inför gympasset som nästan tog död på mig.






Ludde ger Ella lite mellis och Teo är precis nyvaken.



Banan är gott!





En trött Ella efter all lek med Teo







Jag som aldrig skulle ha skinnjacka... Nu är den på nästan hela tiden.





Helt slut...

Igår klockan 18.00 stod jag redo på gymmet och väntade in Tomas som skulle instruera mig om alla maskiner och övningar som jag ska hålla på med en tid framöver... När klockan var 19.00 var jag helt död. Då hade Tomas visat ALLA maskiner och dess funktioner och då och då lämnat mig vid dom för att 10 minuter senare komma tillbaka och fråga hur det gick! Detta ska jag tydligen göra tre dagar i veckan nu framöver... harregud vad har jag gett mig in på.

Jag som tyckte jag var grym som hade gått 3 km på bandet innan han dök upp... - Det är en bra uppvärmning att börja med.

Fint från Lindex

Skor VitBikinitrosa - 82% Polyamid,18% Elastan
Bikiniöverdel RödBaddräkt Blå

Babyskor 99 kr bikinitrosa 129 kr bikiniöverdel 129 kr baddräkt 249 kr
Bilder från Lindex

Vaknade rastlös idag!

Klockan är bara 8 men det känns som jag varit vaken i flera timmar! Måste hitta på något. Ska packa en liten picnic korg och bege mig iväg med barnvagnen tror jag och så får vi se vad vi hamnar.  Anna skulle in till stan så vi möter nog upp henne och Teo och picnicar ihop. Det ska ju blir 17 grader idag så jag hoppas det stämmer.

Igår var jag på gymmet och gick 3 km på bandet. Kolla läget lite och bokade in en tid med en coach idag klockan 18. Han kommer hjälpa mig att lägga upp ett träningsprogram och förhoppningsvis putta mig i rätt rikning. Tomas hette han som fått denna härliga uppgift. 

Ikväll ska det grejjas i trädgården, min far kommer hit och ska sätta upp lite bräder här och där som inte kommit upp... T ska lägga sten så Pelle grävare kan komma hit och fortsätta piffa med vår trädgård. Jag ska så gräs när jag kommer hem. Ja det är fullt upp. Två veckor nu kommer det vara så... Gud jag längtar tills vi åker och man slipper alla måsten för en stund. Bara njuta, bada och dricka pinacolada.

Bilder från morgonpromenaden



Överallt lyser det gult...



Solen bestämde sig också för att lysa och det precis ovanför vårat hus.






En annan solstråle

Du kan inte ta mig... na naaa na naa naa naaaaa



- damn it!



Min unge...

sover hela nätterna igenom nu sen 1 ½ vecka tillbaka ungefär. Förstår ni hur fantastiskt underbart det är. När hon vaknar 06.30 så är jag pigg!. Så nu ska vi käka frulle och gå en rask promenad i Torpa hills.

Vad e det jag hör...

Dubbelavsnitt av Desperate Housewifes och en otrogen Blondibella...




Hurtig dag i solen


Idag var det tänkt att jag skulle ta bussen in till stan vid två tiden men redan vid tolv hade jag pysslat klart här hemma så jag beslöt mig för att ta en tidigare buss istället. När jag var på väg ut så ringde Jill och fråga om jag ville komma in på en promenad så det kunde ju inte passa bättre. Hon slängde ihop lite leverpastejmackor till kiddsen och några bananer så möttes vi upp vid stationen och gick ner till fästningen. Där satt vi i säkert två timmar tills det var dax för mig att möta upp T på en annan station nämligen polisstationen för Ella skulle göra pass. Det flöt på bra och Ella blev underbart söt på sitt första passkort. Det ska hämtas nästa tisdag så det får jag inte glömma. Sen åkte vi in till stan och kolla på träningskläder till mig. Det fick bli H&M för hela slanten. Så nu har jag byxor, träningslinne, sportbh och en tunn munkjacka. Byxorna är ganska tjocka men satt bäst. Man vill ju inte råka ut för en kameltå som dom andra byxorna såg ut att kunna fixa när man minst anar det. Hua. Så imorgon börjar jag! Jag e laddad till tusen, förhoppningsvis så kommer jag då också få en genomgång och ett upplagt program på hur jag ska gå till väga.
Jag ska absolut ta bussen flera gånger denna vår och sommar. Det gick ju hur bra som helst trots att man fick hålla i sig för kung och fosterland. Trodde jag var i Spanien för en stund.



halvväg till bussen idag kom postbilen förbi och jag fick min post innan den nådde lådan. fiffigt. Så i väntan på att bussen skulle komam så hade jag lite att läsa. Bara på landet bara på landet...



Ella gluffsa i sig nästan hälften av Jills goda minismörgåsar. Jill hade ny färg i håret dagen till ära också. Jag tyckte hon var superfin i den, själv var hon inte riktigt säker på vad hon tyckte.



Leo blev lite inspirerad när han såg alla fina kläder, men sen kom han på att han trivs rätt bra med sin hängmage och att kunna äta precis vad han vill. Man har ju endå nio liv sa han sen.

När datorn inte kan bli konstigare...



så får väl vi bli det då... Nu daton  bestämt sig för att bara gå på energisparläge och knappen man justerar det på går inte att använda. Jag pratar ljusstyrkan på skärm. SÅ nu måste vi sitta i mörker med datorn eller med en handduk över som på bilden ovan. Vi har försökt med allt och man kan inte justera ljuset någonstanns, en anna sak som försvinner ibland är ljudet. Jag ska fasen köra denna datorn i botten, den ska inte komma här och försöka överlista mig.

Fint på bordet



Opalinhöna med godisgömma hittad på loppis. Pressglas fat med ljusägg dekorerad med sten och lull lull. En gammal trä-bärlåda också från loppis. Lådan är jag väldigt glad över och den kostade bara en tia. Skulle vara kul att veta hur gammal den är. Den har massa fina tryck och på ena sidan är det en kungakrona. På en sida står det en liter.

Har ni gjort några loppisfynd i påsk?

Godmorgon



Fixad för påskfest

Efter en lång härlig påsk med massa vila och god mat och massa godis så ska JAG in till stan i eftermiddag och köpa träningskläder. Något jag aldrig ägt innan. Det kommer bli lite klurigare att hitta träningstider nu med Ella och att T började jobba idag på sitt nya jobb. Men det kommer bli på kvällarna och gymmet har öppet till 21 dom flesta dagarna så jag ska nog hitta tider ändå. Imorgon blir första träningsdagen. Skulle ju tränat påskafton men så börjat vi såklart grejja här hemma. Drog ut allt vi hade i förrådet och slängde upp lite hyllor där inne och sen skulle vi iväg på påskfirande redan klockan 16 så jag hann inte, Men förrådet blev ju snyggt. ;)

Idag blir det röjja här hemma för huset ser inte klokt ut... sen ska jag ta bussen in till stan och möta upp T efter sin första dag på nya jobbet och så ska vi fixa pass till Ella. Fungerar det bra med bussen så kommer jag nog ta den lite oftare.

Godfather and Ella-Påskkärring



Idag blir det utflykt

Nu på morgonen har vi gräddat pannkakor och ska bege oss ut på en utflykt i det gröna. får ta vara på de sista dagarna nu innan T börjar jobba igen. Vi tar bilen och ser var vi hamnar. Kameran är nedpackad och för säkerhets skull så tar jag gummistövlar. Det har varit fullt ös här i Torpa hela påsken och jag har knappt hunnit med att sitta vid datorn. Angenämt problem kan tyckas men jag saknar er lite och ska försöka läsa ikapp i eftermiddag.





Det är lite skillnad i storlekarna på äggen... i den stora låg det två gulor. Ett jumboägg. AJ säger jag.




Detta fiskespel går varm här hemma nu... vi hittade det i förrådet när vi röjde och nu kan vi knappast slita oss från att köra några fiskekamper vid varje måltid.

inne eller ute

jag springer mellan att vara ute och inne... plantera, diska, laga mat och odla...plantera klängrosor och räffsa jord. Det är för fint väder för att sitta inne.. men jag var ju tvungen att kolla in gårdagens Robinson som jag missade.

Igår sprang jag runt i bara linne, underbara väder. Stanna.


Ensamma hemma...



var jag och Ella igår och då passa vi på att överaska pappa med att måla lite.
Flyttade även undan veden framför och la om den på lastpallen lite längre bort. Pappa flög ju som sagt hit och tittade på mig och sa - Det där är inte min dotter... men det var det ju. Mohahaha

Ska strax ut och måla lite till tänkte jag, kan inte sluta när jag börjat. Måla är kul.
Bakom veden hittade jag min gamla vägskylt som jag fått av en trafikskola.
Globen står det och så är det två fotgängare :D Lite rolig, ska se om den kan få sig sin plats i trädgården. Det gäller ju att den pekar åt rätt håll bara. Varför jag fick sånnt ryck att fixa iordning väggen var att mamma kommer hit med rosa rosor som hon inte ska ha längre och istället för att slänga dom så ska vi ge dom en chans hemma hos oss.

idag klockan tre ska vi på släkfest med påskbrasa och hela kittet kommer nog bli supermysigt. Innan dess tänkte jag som sagt måla lite och åka in och faktiskt köpa ett månadskort på friskis och svettis... ja ni hörde rätt.
Vikten är ju nästan uppnådd nu ska det bara dras ihop och stramas åt lite här och där. Det gör man tydligen bara på gym. Så tre dagar i veckan ska jag ta mig in dit och svettas lite mycket.
Det är väl om jag ska vara ärlig inte bara fåfängan utan också det att min rygg måste tränas upp. Nu klarar den inte många tunga lyft och Ella blir inte lättare om man säger så. Jag måste vara lite rädd om mig själv för jag får bara igen det sen om jag inte gör något nu.

Oväntat besök



Igår flög min pappa hit och landa på taket. Pappa kom utklädd till städkärring.

Nyfärgad och nyplattad


Blev väligt bra med håret, och det blev väldigt mycket mörkare. Testa att platttånga mina kruller för att se lättare hur det blev och få ännu mera glans. Såhär blev resultatet. Det lär ju komma bättre bilder på håret sen, kameran går rätt varm här hemma.  


Långfredag...

= promenad. Fint väder också, finns inga undanflykter... Den här dagen döper jag nu om till långpromenad.


Ps: någon som har smsnumret till blogg.se om man skulle vilja lägga upp lite mms?

Så roligt!

Ni är 10 nya läsare som följt mig sista veckan... roligt att ni hittat hit. Var det efter att ni hörde mig sjunga tro? som ni beslöt er för att stanna kvar? Det var inte ett av mina bästa framträdande men nästan faktiskt.


Glad påsk på er nya & gamla!


Påskpussar och fyra påskkärringar

Tack för en mysig dag!



ska du ha dig en påskpöss?



Passar du lite Micke så ska vi bara färga lite här...



- Vet du vad du gör nu Jess?




- Jaaaharaarå! (jag ser mycket skeptisk ut på bilden men Jess ser verkligen ut att kunna sina grejjer)

Resultatet får ni senare!



I årets påskägg


I påsk har vi blivit bjudna till lite olika ställen. Tänkte dra på T en gammal scarf och lite kajal på kinderna så får han leka påskkärring för släkt och vänner. (jag menar han gillar ju att tomta) I Ellas paket kommer det ligga skor. H&M hade igår superrea på gamla barnskor och acceoarer. skor är ju inte det lättaset att hitta till små fötter så jag tog tillfället i akt och roffa åt mig fyra par och en matchande scarf. 10 kr styck kostade dom. Som hittat!




Gladast blev jag för dom två längst bak. Dom bruna fungerar bra nu i vår och kommer även passa i höst eftersom det är 20-21 på dom. Men med en raggsocka så kan Ella ha dom redan nu. Dom med kardborre (med matchande scarf) är visseligen strl 23 på så det kommer dröja innan hon kan ha dom, men tyckte dom var så tuffa.





Vill inte gå in i detalj på vad alla ska få eftersom några av dom läser bloggen, men ni får tjuvkika på bilden och gissa själva. :D T fick sin imorse men han hann åka iväg med sitt innehåll så jag får fota det ikväll.

Färg är nu inhandlat

och det blev Loreáls mörkbruna :D Tack för alla tips ni kom med. Såg att jag fått ett tips om den jag köpte också från Lina så det känns ju bra. Damen i affären rekomenderade den (toning) eftersom jag ska vara i solen om en månad. Känner att jag fixar inte detta själv med att färga hår , och ha en bebis runt fötterna och sen hålla reda på tid och grejjer. ringde Ludde och fråga om experthjälp men hon hade fullt upp idag tyvärr annars är hon en hejjare på att färga hår... men så ringde Jess och ville titta hit SÅ BRA SA JAG då får du färga mitt hår och käka muffin samtidigt. Perfekt!

Dom borde dyka upp när som helst.... ska se om jag hinner med ett inlägg om vad jag hittade på stan igår.

Vad tror ni om den här idén?



Mitt hår är så torrt nu efter permanenten och jag behöver göra något åt detta känner jag. Inpackning verkar inte fungera. Vi har ju egen brunn här ute också, sådär bra mot mitt hår. Tror att jag ska slå till på att färga håret och ta en mörkare färg än jag har. Hoppas kanske kunna få lite mer glans och lyster på köpet. Jag är inte så van vid att färga håret så hur går jag vidare från tanke till handling? Vilket märke är bäst och ska jag köpa mörkbrun då? och ha i det längre eller finns det nästan-svart-färg?

Till middag idag

blir det pannbiff och kokt potatis med skysås. Blev så sugen på lingon och lök, så då passar det med pannbiff.
Är lite irreterad på att jag ännu inte lyckats få in något påskris i huset... måste ju finnas utanför dörren någonstanns? Måste ju ha påskris. Har ju t om köpt gråa fjädrar... 

ank ank

kallt och regn utanför dörren

men jag gillar det på nått sätt, inte att det är kallt men jag är svag för regn. Idag ska vi åka in till stan oh fixa lite fina påskpresenter till nära och kära. Vet vad jag ska ha men ska bara hitta det också. På påskafton ska vi på släkfest hos min faster och då kommer alla kusiner med barn. Så det kommer bli superroligt att träffa alla, vi gör ju det en gång om året annars och det på juldagen.

Inatt har Ella sovit hela natten IGEN. När vi titta ner på henne imorse så såg låg hon på mage med rumpan upp i vädret. Ursött. Hon börjar bli stor nu, man märker det på att hon är mer närvarande och vill mer. Får se om hon får sin mammas envishet eller pappas ;)

Beställde lite kul från h&m igår och hittade en kod 8374 på nätet som gav 20 % rabatt på hela ordern. Men den fungerar bara dagen ut, alltså till 8 april om ni vill beställa. Så för 500 kr var fick vi lite nytt i gaderoben. Vi valde kläder med färg nu till sommaren. Det blev visst väldigt svart haha.



ett ägg, två ägg, sex ägg...


Idag har jag påskbakat lite här. Det blev en banankaka och choklad och bananmuffins. Det smakade ljuvligt och mamma kom förbi precis i lagon tid när det var dags för provsmak. Dekorerade kakan med marsipankycklingar och florsocker så blev den fin att titta på också.

En dags äggprouktion avklarad. Dom vill nog se mig baka ihjäl mig dom däringa hönorna.


Ser tungt ut...


Ella kan du säga anka?

Innan ni klickar var beredda på att ni även får höra mig sjunga...



Trädgården 6 april 2009



April för ett år sen...

image121
V 32... och tycker jag ser väldigt färdigbakad ut nu när jag fått lite distans...
Jag var inte så stor...HAHAHA

Husmusen är här...

och grejar i trädgården med oss. Jag ska strax mata Ella med lite gröt och sen ska vi ta på oss overallen och gå ut och titta på... Det är jag och Ella ganska bra på att göra. Ella har lite ont faktiskt i sin tandrad för det kommer en ny tand där uppe. Inte en framtand som man brukar få efter huggisarna där nere utan en sidotand min lilla vampyria. Jag har nog lite ont i nacken fortfarande så det blir nog bäst att titta på tror jag bestämt. På sin höjd ta in äggen från hönsgården. 6 ägg eller fler om dagen och jag känner pressen att ta tag i bakandet. Får tokbaka en dag och frysa ner.

Ella har precis slängt ut hela min sminkväska på golvet och sitter och leker med ett läppglans. Annars brukar rougeborsten vara kul... när man sen ska använda den är den sådär lagom fuktig att rougen fastnar på kinden och fular till det. Bra att kunna skylla på Ella när man missat med rougen eller hur.


I förrgår fick våra kompisar Peter och Emma en liten Olivia 2900 g stor. Grattis till er lilla tjej.

ååå jag blev nästan knäpp här...

Igår satt vi och kollade lite på kläder på H&M webshop. T behöver lite nya sommarkläder och jag behöver väl egentligen ingenting men hittade lite småsaker :D... iallafall... när vi väl skulle komma in på mina sidor och kundkorgen så gick det inte att logga in. Jag hade kundnummer och kod framför mig och det har inte krånglat förr visseligen var det 2007 jag beställde sist men det skulle inte ha med saken och göra sa kundtjänst (som för övrigt har skrivit fel kundtjänst-telefonnummer över hela internet) Hon kom däremot in på min sida när hon fick mina uppgifter. Efter ett tag tröttnar jag på att försöka själv för jag mitt dumma nöt har ju lagt på och tror allt är frid och fröjd. På att ringa igen och då kom jag till en finlandssvenska som förklarade för mig att du har nog råkat komma in på den finska sidan. Det står på svenska på den finska men priserna är i Euro. Att det stod i Euro trodde jag bara var en ny hipp grej dom börjat med och att det gick att byta någonstanns... Är man svensk ska man logga in på den svenska sidan. ÅFAN.

Men jag hade ju BARA skrivit hm.com och då kommer den tydligen automatiskt till den finsk/svenska versionen på min dator. Så nu har hela min beställning försvunnit såklart och jag har ingen lust att börja om utan går hellre ut i solen. gaaaah!

Tunisien...

Kommer inte bara firas med min lilla familj utan med mina två närmaste vänner. Ludde och Sara kom med den roliga överaskningen i lördags att vi kommer bo 700 meter från varandra den 7 juni. Vi åker  t o m samma plan ner. Hur roligt är inte detta. Nu bor dom på ett All-inclusive hotell så det lär ju bli där vi får träffas på dagarna. På kvällarna går vi hem och myser medans partypinglorna går ut, antar att vi sens möts på stranden någonstanns i mitten och vissa kommer nog må lite bättre än andra då ;). Ser fram emot resan ännu mer nu! Gud så kul det ska bli.

Puss på er sötnosar




Hemma hos Pär och Frida



I lördags var vi bortbjudna till T:s kompisar Pär och Frida. Pär är likt T snickare och har totaltrenoverat hela deras lägenhet. Det var så sjukt fint. Vi fastnade för en speciell inredningsdetalj som hängde över bordet. En mycket smart lösning och speciellt för oss som bara har spottar i taket och inte kan ha någon taklampa. Tänk så fin att ha den dekorerad med granris till jul. En sån ska fixas ihop här så fort jag hittat rätt bräda.

Det bjöds på supergod mat och jättegod efterrätt. När klockan var åtta skulle vi kolla Robinson men då satt vi och åt så då trolla Pär fram sin inspelningsbara boxer och vipps så var det på play. Vilken uppfinning. Så efter maten så kunde vi luta oss tillbaka i soffan och spola fram i pauserna. Hur bra som helst. Jag fatta inte vad tiden tog vägen men helt plötsligt hade det gått sex timmar sen vi kom och när det gått sju var vi på väg hem. Vi var två väldigt trötta föräldrar men vi hade pasat på att lämna Ella hos mina svärföräldrar och hon sov över hela natten. Och hon vaknade inte en ändå gång. Så gör hon aldrig hemma. Busunge. Men skönt för Farmor och Farfar. Mycket skönt för oss som tog sovmorgon idag. Man ska verkligen inte underskatta egentiden.

Första grävaren Ludde



I lördags var den heldag i solen och i trädgården. Pelle kom tidigt och var lika laddad som oss på att få sätta grävskopetänderna i marken. Det flöt på bra och nu är halva trädgården jämn och slät. Markduk och makadamm är utlagt och nu är det bara marksten, kantsten och lite singel som ska dit. Låter enkelt va! Pust.. det kommer ta sin tid det här. Men man börjar få en känsla av hur bra det kommer bli. Ludde kom ut och höll oss sällskap hela dagen. Men efter några timmar blev hon lite rastlös och tog tag i en skyffel och hjälpte till. Tyckte hon klagade över träningsvärk på hemvägen...

Jag har haft nackont sen vedklyvningen så jag ska nog inte säga nått.

Ludde hade med sig en glad överaskning också...

Nymålat



I lördag var jag inne på Second hand som vanligt och hittade lite härliga fynd. Är väldigt glad över korgen som jag direkt kom på vad jag skulle göra med. Vad jag skulle ha den fula griffeltavlan till kom jag på lite senare. Den ska få hänga ute i trädgården på hönshuset. Perfekt om man vill meddela var man är eller om man får oväntat besök och inte är hemma :(








Nu kan man snabbt och lätt samla upp Ellas alla leksaker som ligger över golvet varje dag. Fixa en tag som jag hängde på korgen också med texten: Mina leksaker. Har en känsla av att lappen inte kommer bli kvar sålänge bara.

Med lite kul ideér kan man komma långt med vit färg kan man komma längre.


Det tog ett år...



men sen släppte hon banne med till!
Som vi har väntat.



Plantera i pallkrage


Jag hör grävmaskinen!

Idag händer det... Idag påbörjas den stora förvandlingen av trädgården. Första skoptaget är taget och jag sitter bara här och lysnnar och njuter. Kanske iof borde gå upp och klä på mig och få i oss lite frukost. Jag ska in till stan en sväng och göra lite småärenden. Ikväll ska vi på middagsbjudning hem till Pär och Frida. Ska bli superkul. Om Ella ska med vet vi inte riktigt ännu...Men Pär är T:s kompis och gamla jobbarkompis också för den delen och vill nog fira lite så antingen får Ella ta med sin barnstol om hon ska med i taxin hem eller så skulle Farfar ha Ella ikväll efter en vecka på sjön.

Känns som ännu en lovande dag! Gud vad jag älskar Våren.

Ps: Om någon vill med in på En Second Hand runda idag vid 9 så hör av dig! Jag hämtar upp dig inom en timme isåfall.

Puss och kram och trevlig helg!

Känner ni igen mig?


inte jag heller, men gud så kul det var att klyva ved. Hade ju inte varit lika kul med en yxa precis men med en klyv. Trycka på lite knappar och spakar. Kännde mig som världens starkaste man där ett tag.
Vädret var med oss lite senare på dagen och blev jätte fint. Vi fick klyvt och sågat björken ganska snabbt, men sen tog det ett tag att lasta upp den på flaket. Åter igen så får jag väl säga att -Ja det var bra att du köpte bilen...
(sen skulle veden av också)




Ella passades av Farmor och efter att vi hämtat upp henne så åkte vi till Handelsträdgården brevid oss och handla fröer. Så nu ska jag börja föså lite och sen fick jag en kanonidé som jag ska berätta mera om så fort jag fått knåpat ihop inlägget ;)

Men det var inte bara veden vi var glada över att få igår utan det bästa som hände var att T fick ett samtal häromdagen. Mitt hjärta blev headhuntad av ett snickeriföretag här i Varberg, som hade hört att han gick hemma och dom hade t o m kontaktat hans gamla chef och frågat hur han var och så. Spännande! så i onsdags var T på sin första jobbintervju och snickeriföretagets första också haha. Man väljer lite mer nogrant i dessa stunder tydligen.
Så igår ringde dom och T fick jobbet efter en veckas intervjuer och börjar på måndag efter påsk!
Då kommer han få trä på sig Turessons bygg byxer. Har jag inte alltid sagt att han är snygg i rött?

Så  sent igår firades det med vad vi hade här hemma.
Varma mackor, chokladpudding och champange... eller mouserande vin. Men det var lika gott det!


Här kommer allt en tricky one...



Och jag är så stolt över min alldeles egna T!

Idag ska hela familjen...

iväg och klyva nästa års vedsförbrukning. Det var ju synd att det inte var sol idag då! Hoppas ni får en bra fredag.

Fint i påskriset

Har ni inte kommit på vad ni ska dekorera årets ris med så har jag ett tips

    


 



Visst är dom vackra, tygfåglar i fina färger. Såg dessa på en blogg och hittade mönstret till dom! Så har ni massa stuvbitar hemma som ni inte vet vad ni ska göra med så har jag precis löst det åt er!


Beskrivning hittar ni här!

En praktiskt möbel i hallen



och när man springer på den rätta för ynka 5 kr så blir man extra glad. Påminner lite om stringhyllan och så gillade jag att den var lite shabby. När jag kom hem såg jag att den gjorde sig otroligt bra mot tapeten också. samma tunna linjer. Måste legat i det undermedvetna.





Lite gamla bilder på hallen, den vita soffan står numera i matsalen och istället står en brun soffa där de stora ljusen står.
En brun skänk har kommit till på platsen där soffan stod. Blev bättre så.



Mitt gamla barskåp får nu ta emot gästerna som kommer, men nu utan flaskor. Svårt när det är glas... syns ju så tydligt vad det är i. Men den är fiffig med sin lilla utdragsskiva. Kanske ett passande bord till välkomsdrinken. Där sa skrev jag nått!


23.24

men fortfarande 2 april. Idag är Ella 9 månader. Det firar vi med ett telefonsamtal från Varbergs komun. Ella har idag fått en dagisplats i Bläshammar. Tänk vilken stor tjej jag har, så stor att hon ska börja med tandborsten också.



Natt natti

Senaste rundan var naajs



I lördags åkte jag och Ella iväg på nya jaktmarker. Men först var vi tvugna att kolla dom vanliga ställerna.
Där gjorde jag dessa tre fynd. Ett superfint lövfat på Gif, En ful-marimekko och på Bois stod lövets fru, äpplet.
Dom två är så fina ihop.




Påväg till Spannarp för att kolla in Möbler och gamla ting så hittade jag en bonnloppis i en lada. Han öppna upp stället och vad hittar jag inte dårå jo tre mini-Edas. Genomskinliga små skålar som var alldeles för söta för att jag skulle låta dom stå kvar. Jill hade tippsat om att det fanns två stora skålar i Spannarp så det var dom jag skulle ha idag. Tur jag hade som hittade tre och alla i färger jag inte hade. Den som ser ut som brun på bilden är olivgrön, dom andra är ljus ljus blå och turkosgrön på nått vis.

Ni får se alla när jag fixat deras allra egna skåpet, det kommer bli så bra.




Mor har skaffat en knopp ända ifrån Helsingborg kommer den.



6 st tallrikar till sommarmaten kunde jag inte motstå heller. Dekoren är maskros blandat med andra blommor, lite ovanligt. Stilrena tyckte jag. Skulle kunna tänka mig mer i denna serien. Någon som vet mer om dom? Det står 3NK under och en snöflinga (ser det ut som) under tryckt i porslinet. Serie 45. 



En hög med kläder...

ligger runt mina fötter, en del är tvättat och en del ska tvättas. Håller på att rensa gaderoben på vinterkläder och kläder som inte har används på ett tag. Jag tror det får bli klänningsstopp nu, men jag vet att det inte kommer bli det. Det jag skulle behöva mest är lite färglada toppar och hela strumpbyxor. Dom sista tog katten idag när jag klippte hans klor. Skit med.

Lovade ju er en glad nyhet! Den får vänta på sig, troligen till fredag. Hoppas hoppas...Idag blir det handla med hostisskrutten och sen är inget inplanerat. Känns som jag levt på enbart ägg nu det sista. Hönorna har gått äggtokiga där ute och värper 6 st om dagen. Det är 12 ägg på två dagar. Det fylls liksom bara på. Kylskåpet väller över av ägg haha.
Så jag behöver ha lite annat pålägg att variera med. Nedan bjuder jag på lite bilder från veckan som gått.




Vi har satt igång på allvar med att gå över köpmannadisken. Den kräver lite mer jobb än JAG trott men kommer nog bli finare än vad T trott så det är på gott och ont. Under spånskivan som nu är borta finns en orginalbänkskiva som är sådär härligt sliten och använd. Den ska vi försöka få fram det bästa ur. På bilden ser ni hur T skrapar bort lim och gammal färg. Jag har tänkt mig försöka få bort allt det blåa på kanterna. Men jag tar nog min Mouse till hjälp. När allt lim och gammal färg är borta tror jag den kommer se riktigt gammal och charmig ut.

I fredags var vi hemma hos Jessica och Mikael och lagade mat ihop. Nja killarna gjorde. Jag var mätt i ett dygn typ. Jessica hade fått ett paket på posten och för att stilla sin nyfikenhet så gick hon bort och kollade vad det var. En vällingsburk från Semper! Den hade hon nästan glömt att hon beställt. I bakrunden kan ni ana något med T. Han har nämligen klippt sig. Han blev så fin

Öringspremiär med Björn. Blev massa fisk. Tur med vädret. Solen lös hela dagen igår och fortsätter idag. Härligt.

Äntligen



Som passar mina former. Den klarar både tutt-trick och fick mig att känna mig riktigt fin i provrummet där för en stund.
Är lite skeptiskt till färgen och ränderna, men bikinis som passar växer inte direkt på träd. Och den blev lite finare när jag hittade hipsterstrosor istället för tantalantatrorsor som expediten kom in med i provhytten. Ett plus med den är att den har smala axelband, gav ett nättare intryck en dessa breda band dom envisa med. Visst dom fyller sin funktion men blir ju bara massa tyg överallt. Nu kommer solen åt lite mer ;)

Bikinin kommer från Feminina av märket Triumph och var helt ok prismässigt. Provade en bikini och råka se att den kosta 1300 kr och jag är jäkligt glad att den satt illa. Tunisien here i come.

Har gjort lite påskfint här och där

Påsken är verkligen min favorithögtid. Men trots det har jag knappt några påsksaker. Hittade ett stort ägg i lådan och gjorde en liten "grupp" av sten och lull-lull på ett fat av glas. Var om Blomsterlandet och köpte lite buxbom, Pensér och påskliljor och plantera i mina krukor ute i trädgården. Lite fint får det allt vara innan GRÄVMASKINEN kommer hit och vänder upp&ner på allt.

Hönshsuet har fått nystädat både inne och ute nu och där ute la vi 16-32 makkadam. Notera att jag slänger mig med fackbeteckningar vänner. By the way så blev det superfint ihop med den nyskrapade trätrappan. Vi har även förstorat hela utegården med att öppna upp under vedhuset så tuppen med sina pullor kan gå under och sprätta hejvilt. Mycket glada näbbminer av detta må ni tro.




Ella blev lite piggare...

när hon såg vad Tant Louise hade skickat till henne i brevlådan.
Ella var superduktig hos doktorn idag, lite suspekt när doktorn skulle lyssna på hennes lungor. Kolla öronen och halsen var inga problem alls, men att ta blodprov var inge kul. Då kom det stora krokodiltårar. Sänkan var lite lite förhöjt och bara ett tecken på en snäll infektion. Sån nu hoppas hennes föräldrar att det går över illa kvickt.






Tack chefen, den var väldigt Ella.

Och en liten väska...







Förvaring med dragkjedja, ett pennfack och ett fack för nappflaskan. Vet inte hur ofta jag använde pennfacket men vad sjutton. Praktiskt iallafall att kunna ha lite småsaker när man är ute och går. Saknar det på min "stora" vagn.

Min dator är tillbaka!

Men jag är halvt tillbaka... Ella blev sjuk igår eftermiddag. Hon har varit snorig ett bra tag men inte haft någon feber tills igår. Lilla skruttan var jättehängig. Hon ville inte äta så mycket men tog välling på kvällen. Somnade gott men vaknade sedan av frukstansvärd hosta som inte ville ge sig. Lillstumpan har hostat sig igenom hela natten och både hon och hennes föräldrar somnade inte förens klockan 6 nått. Då hade Ella både skrikigt, spytt och snorat ner sina föräldrar. Så imorse rinde jag läkaren och vi fick en tid klockan 14.20 idag. Lite oroväckande när hon varit sjuk så länge och nu med sån hosta. Vi får se vad läkaren säger men det är en mör mamma som sitter här.

T skulle varit på Öringspremiären idag men eftersom han inte var direkt superpigg och vi sov i skift i natt så åkte han inte förens för en timme sen. För fint väder för att inte passa på att fiska lite.

Ev så kanske jag har en glad nyhet i eftermiddag också. Ska också försöka få upp allt som hänt dom senaste dygnen... det hinner hända massa under bara några få bloggpausdagar.

RSS 2.0