Gladast!

jag är nu.. har precis vunnit en auktion på tradera som jag suktat efter läänge! Vad det var får ni se imorgon, nu ska jag gå och lägga mig med ett leende på läpparna. *ler*

Inspiration barnrum



Här är tapeten! Älgar, rävar och trattisar är det på en. Fina färger som går bra ihop med rosa. Tänkte sätta upp en fågelholk med Mamma mus kråka i! Fräckt va! Och sen har lillkanin fått en mammakanin. T köpte en doppresent till Ella! Den får ni se en annan gång. Men de tu kommer göra sig fint med tapeten... Möjligt att dom får sitta på en svartmålad stubbe! Tapeten kostar 480 kr rullen och finns i lite olika färger.

Fråga på!

Om ni sitter inne på nån fråga till mig, bloggen eller bara undrar nått så hade jag tyckt det va kul att få besvara dom!
Så nu har du chansen att fråga på! Antar att dom flesta redan känner mig som läser på ett eller annat vis... men men en frågestund är roligt!  T säger att ni gärna får fråga något om han också! Sitter just nu och klurar på en kommande tävling också... Är det nått speciellt som ni vill vinna?




Puss på er!


Nu!

Glamour... så mycket bättre än Idol... men inte bättre än Desperate Houswifes...men bättre än Greys....

Tävling



Jag är med och tävlar om en illustration till Ellas rum!
Tävlingen hittar du här

Ni har väl inte missat....



En hårig variant av katt! Bild från Monologuer.

att dom surgula clementinerna finns i butik nu! Jag blir alltid lite extra glad när jag ser dom!



idéer överallt!

Just nu sprutar min hjärna ut idéer, mest kommer dom när jag lägger huvudet på kudden och lillan sover sött i spjälsängen. antar att jag kan fokusera på annat just då! Igår gick jag och la mig tidigt... och läste lite tidningar. Hur skönt som helst! Hittade ju tapeten igår... till barnrummet! 420 kr rullen så det var en snäll tapet! Ska se om jag kan få in den i datorn från mobilen bara... har tappat bort sms numret för att blogga... typiskt mig! om nån har det så får ni gärna tipsa mig om smsnumret till blogg.se!

iallafall min nya idéer är också till hallen! Ev sovrummet. Ett julklappsträd. Vi ska ta in ett litet träd och vitsprayad såklart  i en grå betongkruka (¨år vara nått stadigt). Sen ska det få hänga paket 1-24 blandat med prismor och lite julgranskulor! Idéen fick jag när jag var i Danmark i somras, såg att dom hade hängt en ormhassel full med vackra psrismor i olika storlekar. Så läckert! Och jag och T är ju väldigt barnsliga när det kommer till julklappar så nu ska här köpas små paket som sen får öppnas varje morgon fram till julafton. Vi har satt en budget på 320 kr så ett paket kan ju kosta lite mer och ett lite mindre! Så ser jag nått nu så får jag köpa på mig! Och det viktigaste här nu då... är att ha ha två fina inslagspapper och inte hundra olika färger för då faller idéen. Vita paket är läckrast!

Har ni julkalender med paket hemma?




Hittade den här bilden som kanske kan ge er en hint... lite väl stort träd kanske men ni får känslan.
Tänk en liten julgransslinga i den också!


Idag skulle vi egentligen åkt till öppna förskolan på Sörse, men en av tjejerna hade haft en helvetesnatt som hon uttryckte sig och den andre hade ett hostbarn så vi ska skjuta upp det till torsdag eller nån gång nästa vecka. Gjorde egentligen ingenting för jag har en hög med tvätt och en med disk och en maskin igång som jag borde ta hand om!
Idag kommer också en fläcktkille hit och installerar våran värmegrej som vi ska ha på väggen så vi inte fryser i vinter. Dom är riktigt snygga dom där värmepumparna, inte! 

Pianolack!

svart pianolack... Nu ska träsoffan i hallen bli coolast! Köpte rosa penslar med, 5 kr går till Cancerfonden. Och rosa penslar är ju roligare att måla med!




Tack ni/du som kom på idén att den skulle bli svart!

Jag luktar som ett herromklädningsrum....

inte svett då mer tigerbalsam... men så skönt det var, hon märket att min svank hade tagit en del stryk... sen tryckte hon på en muskel bak på låret som jag inte visste jag hade ont i. Tydligen en muskel som blir ansträngd vid graviditet. Ska dit inom en månad igen för att jobba upp cirkulationen ännu bättre i ryggen... på dagarna kan det vara upp till 25% rabatt så det e ju naajs! Kommer nog somna gott inatt!

Today

blir det massage... Fick ju äntligen bokat den där 40 minutaren... Jag kommer antagligen peka här här och här har jag ont! Laga mig! Som om en gångs massage kan det... men man kan ju vara optimistisk. Skönt ska det bli iallafall. Mamma ska gå runt fästningen med Ellan under tiden!

Annars har jag snöat in på Tradera och leder just nu några godbitar bla en babybjörn sele för 100-lappen! Så fynd finns det att göra! Vi har använt vår bärsjal men nu till vintern blir det smidigare med en sele tex om man ska handla själv. Hon börjar nämligen bli lite tyngre nu stora damen.

Idag har jag fixat i barnrummet som har varit en enda röra av idéer... vi har inte riktigt kommit underfund med hur det ska se ut där inne förens nu! Det kommer bli sagotema! Inte Emil och pippi utan mer älvor och djur och skog och svampar! Känns som vi och lite vad som faktiskt finns i butikerna nu! Så nu blir det bara att hitta en rulle med trädtapet! antar att Colorama is the place to visit!

 Svamp, Monika Backström Boda   

                                  Cole & Son tapet                                    Monica backströms svampar för Kosta Boda
                                                                                                                      (finns även som lampor)

                                                                    

Nattlampa från http://www.russinet.se/ 329 kr tillf. slut      Min samling av tomtar och troll får vaka över 
                                                                                                                          Ella på nätterna

♥ ♥ ♥ ♥ ♥



Tack ♥

Kungen nedanför kullen!



Helen (som bor genom gården ni kör igenom för att hitta till oss) Hade ingen tupp, och vi hade ju en extra efter våra kycklingar i våras. Så vi gav bort den lilla till henne, och oj vad mallig och kaxig han blev när han fick vara ensamtupp bland massa nya fina pullor! Jag vill ju gärna ha en vit höna och vi har även kollat efter Japanska silkeshönor och vad fanns i hennes hönsgård tror ni? En vit silkeshöna! Så om vår tupp sköter sig nu så kanske vi får en liten kyckling med fjäderklädda ben! Cool hon var!

Om 12 år igen... hur ser vi ut då tro?



Unga och på fest 1996!




Lite äldre och på dop! Här ser man modet som speglar 2008!

Tycker endå vi håller stilen tjejer!?


Ellas dop 28/9-2008

Jag vill börja med ett stort TACK! Speciellt till Carolina och Tomas som bar Ella så fint och till min svärmor och mamma och till min styvmor Lillemor som bakat och gjort kakor och tårtor till dopet! Så mycket gott som var uppdukat! Och vilket arbete ni lagt ner! Tack! Sen alla fina vänner och släktingar till oss som kom och ville vara med på Ellas stora dag! Fina presenter hade ni med till henne! Vi var helt tagna av alla fina ord, speciellt jag då som gråter så fort jag blir rörd! Jag får inte glömma tacka prästen heller som var så rolig, som pappa sa det var som att lyssna på Hasse Alfredsson! många trodde inte man kunde skratta i kyrkan så utan han så hade det bara blivit ett dop! Men nu var det så mycket mycket mer!
 Ella skötte sig galant i kyrkan... Lite gnäll efter badningen så jag smet ut och ammade henne lite... Prästen sa att det var lugnt om jag ville sitta kvar och  göra det... jag valde att inte visa släkt och vänner detta! Då min klänning inte var dagen till ära av amningsvänlig sort! Rolig kille den där Prästen. 76 år! Han hann med att riva lite ljus och prata om Renifeldt och vi sjöng han har öppnat pärleporten och jag och T tog nattvard... fint på nått sätt... mindre fint att vi missade att ta med pengar till kollekten... vi hade annat i tankarna denna dag, men vi har bestämmt att vi ska dit igen till jul för att få den där riktiga julstämmningen. Då ska kyrkan få sig en liten klapp!


    

 

   
 
   



 

(jennie lånade två bilder då min kamera inte hade så många kort)



Fikadax!

KAKFAT - TRÄMAT - rolig och otroligt söt leksak  Teservis

Tårta  
När Ella blir stor nog att bjuda mamma och pappa på fika! Ska hon få ett litet kit! Det underbara kakfatet kommer nog flytta in i barnkammaren tidigare ändå. Mycket svår att motstå...

Träleksakerna kommer från http://barnkammaren.e-butik.se/

Spis - 11 delar

Briospisen släng dig i väggen! Även fast du finns i vitt nuförtiden.

Anna Keramik



Bild från www.annakeramik.se

Underbara kaffekoppar och kakfat! Ovan en liten mjölkanna från Anna Keramik!
Så läckra!

Förberedelser...



Imorgon ska jag och mamma till kyrkstugan och börja duka upp för dopgästerna! Vi ska ha hösttema på bordet så vi har köpt fina pumpor och plockat höstlöv. Kaffekoppar och fat ska fram och stol och bord ska ställas ut så alla får plats! Alla som fått inbjudan har tackat ja, även många i T:s släkt som bor långt bort kommer. Riktigt kul! Prästen frågade hur många vi blir och jag sa 35, -oj oj oj då blir vi full kyrka! Ska faktiskt bli lite mysigt att gå till kyrkan mycket för att prästen var så charmig... Provade föresten min dopklänning alltså den jag ska ha på mig! Den har tydligen också krymp bara genom att hänga på galgen...mystiskt. jaja det är inte mycket att göra...jag får helt enkelt inte böja mig.... speciellt inte i kyrkan!

Köpte ett rosa band till Ellas dopklänning idag!

Nu är det bara kvar att fixa doptårta och meddela gudfadern om den lilla texten! Sen är jag redo för dop!


Mamma och pappa






Har köpt varsin dreggellapp utan att den andre visste att den andre skulle köpa en dreggellap! Snuttegulligt va!  Så går det när man jobbar i samma hus som en barnklädesbutik! Jag själv hade glömt att sätta på en och det blev ett panikköp på Mello i stan! Skulle ju kunna göra egna... men jag funderar på att lejja ut det till någon när och kär... Det går ju två-tre stycken om dagen!

Älskar mitt jobb!



av många olika skäl, men här har ni ett av dom! Free magz!

Mina fina kollegor!

Efter BVC mötet idag då vi fick träffa en Psykolog! Blev det Afterwork med jobbgänget! Nästa vecka flyttar vi till nya fina STÖRRE lokaler och ihop med oss ska det sitta tre härliga grabbar som vi träffade idag! Kommer bli naajs att börja jobba efter mammaledigheten. På lördag nästa vecka ska jag in och gästspela ihop med min chef! Då får Ella vara hemma med pappa hela långa dagen! Spännande dag för oss båda.



Nya Ad:n Brenner & brevid vår produktionsledare med ny frisyr och hårfärg... tidigare var Karin blond, det är hon inte längre.



Min chef Lolo!



Några av grabbarna! AD Lars och AD ass. Daniel!

Lars som också är ledig med barn hemma ser ut att visa vad han gör på dagarna i Läjet!
Fast grepp om barnvagnen där!


Höstpyssel!



Har dåligt med mössor till gumman, så det blev fram med virknål och garn! Det blev fint ihop med nya flugsvamps klänningen från Me&I och skor från H&M. Jag mätte först antal masker rund huvudet och sen virkade jag några hela varv. Sen var det bara att virka loss och ta in en maska för varje varv sen två sen tre... ja ni fattar!

Vi behöver en ny kattlåda

Leo har blivit stor pojk nu, och tar lite mer plats. Han har även en förmåga att sprida ut kattsand/pellets i hela badrummet. Måste hitta en lösning... och då är ju google så bäst! Hittade dessa smarta lösningar. Kanske går att komma på någon mellanlösning, vår toalett är ju inte så stor. Få disskutera detta med byggareBob.


  Bild
 
Bild    Bild


Bild

Det var la fasen med att man skulle se kistan, nu måste jag hitta en sånn liten. Den hade vi nog kunnat få in under handfatet och sååå snygg! Så loppis och auktionsdröm nu!

Har ni någon fiffig idé här? höjden får inte vara mer än 44 cm och djupet 60 cm. Kanske har ni sett nån bra låda, förvaring med lock?

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En tillsvidarelösning från Ikea kanske?

SAMLA Låda SAMLA Lock för 11/ 22 l låda
Skulle ju funka att göra hål i denna från sidan, men sätta hålet högre upp så kan man ha pellets direkt i. Det som är bra att den är genomskinlig är ju att det syns om det är nått som ska tasbort... för nu kommer antagligen lukten vara mer inkappslad. Något den INTE är idag. 29 kr med mått 39 28 28 finns lock till för 10 kr.

Idag blir det en bissi dag!


Vad ska ni göra idag?

Tradera

Har vi hittat till nu! Kommer lägga ut lite smått och gott under kvällen!

http://www.tradera.com/category/category.aspx?ftgnr=593514&listtype=0

Pyssel i Photoshop!


är så roligt! Behöver bli lite mer fingerfärdig i programmet så jag övar här i bloggen!
Glömde ju berätta hur vikt och mätningen gick på BVC sist! Så här kommer den.
Nu ska jag leka vidare!

Fin kväll i skogen!



När T kom hem igår var vädret fortfarande fint så vi beslöt oss för att ta med julklpasskorgen ut och se om svampen hade kommit. Och det hade den verkligen. Svamp överallt... men inga ätbara förens vi nådde vårt ställe. Där stod dom och vänta på oss. Vi ser oss själva som lite mer seriösa svampplockare nu när vi har korg och kniv med oss men vi e för nojjiga för att äta något annat än trattisar. Sen åkte vi hem till min mamma som var själv hemma i huset och rensa och förvällde. Sen kolla vi idol och Persbrants nya serie. Den får klart godkännt. En riktigt trevlig kväll!

Tävling!



Jag är med o tävlar om ett presentkort på 300kr hos Krumelur i Tant Ulrikas blogg. Var med o tävla du oxå!

Vi tävlar om Ida T hajmössan som är på Rea! Amplified rollingstonesbody och dreggellappar från Molo!

En promenad!

Har jag precis varit ute och gått med min Svägerska! Vi gick till kyrkan som Ella ska döpas i! Men de skulle få sorgefolk så vi var lika snabba ut som in! Men vilken vacker kyrka... Jag tog som ni förstår inga bilder inne i kyrkan. Den är så liten och helt turkos innuti, och som jag skrivit innan en medeltidskyrka från 1300-talet... Alltså en mycket mycket gammal kyrka! Hela vägen hem slog det mig att jag såååå kommer missmatcha min outfit mot kyrkans turkosa innandömme. crap!

Förlåt 1200-talet såg jag på hemsidan...



Åkermark



Svägerska



Höst



Gammal kyrka



Mitt allt!

Sådärja!

Nu är allt så snyggt det kan bli i röra! Jag har slängt i mig lite frukost! och hunnit med att duka... ( på nystruken linneduk) och förberett en kanna kaffe! Så nu kan jag sitta en liten stund vid datorn innan Prellen och min mor kommer! Hittade min Itunes CD häromdagen, har verkligen saknat programmet på min dator. Rensade datorn förra året och sen dess har Itunes vart borta. Så nu ska det in igen så jag kan lyssna på min Ipod vid promenixerna!

Igår blev det inte riktigt som vi tänkt oss... Så jag kan inte visa våran fina present! Så den får vänta till helgen för då ska Pappa och T ner till Helsingborg över dagen! Och förhoppningsvis finns den där!


Annars så kommer dagen bestå av detta pyssel! Min första bok ska fyllas i och vara med på dopet på söndag! Kan vara kul om gästerna får fylla i en liten mening till Ella! Denna är klart den bästa mina första år bok som jag sett på marknaden! Roliga saker att fylla i och plats till massa bilder!


   


I helgen är det bokmässan i Göteborg, det har ni inte glömt va?

Om ni aldrig....

innan har städat så där riktigt jävla ordentligt! Då rekommenderar jag att bjuda hem en präst!

Nu vet jag!



Vad jag ska göra med mina loppisfynd!



På en hylla från Ikea får det stå!

Prästen kommer...

Hem till oss imorgon... Hembesök må ni tro. joda fint ska det vara! Han verkar vara en riktigt kul präst som tur är...Undra om han tycker det är lika roligt om jag sätter på denna vita t-tröjan på Ella! Alltså det hade vart så typiskt mig att faktiskt göra det...



Vet inte riktigt hur jag ska dölja våra dödskallar på väggen på toan bara?
Jag e så nervös över detta så jag har frågat min mor om hon kan ta ledigt för att vara här när han kommer.

    

Robin sätter upp fog och jag och T tryckte in ringar från H&M. Tufft blev det. Men vem trodde man skulle få en präst på besök en vacker dag...

Min far!

   

Men Ella                                             &                                      Med mig

Inte jättemycket som hänt på 25 år! Lite mindre rutigt lite mer rynkigt...





                 


Sovmorgon!

Idag har hjärtat sovit till 10.00 hon var nog lite trött efter förrådsröjjet igår! Idag är det städning och tvättning som gäller! För hela vår friggebods innehåll låg kl 8 inne i huset för sortering! hittade massa kul grejer som jag glömt bort! Eftersom våra föräldrar tycker vi är stora nog att ta hand om allt vi samlat på oss måste vi hitta nått system där ute! Så vi ska upp med hyllor och få lite organisation på trädgårdstillbehör och sparalådor. Ikväll ska vi greja med den där överaskningen som jag hållt på! Komer bli hur bra som helst! Bildbevis kommer antagligen imorgon!

  

Någon som ser vad som hänt med mormors spegel? Denna ska få pryda väggen mellan kök och matsal.
Den har stått hos Svärföräldrarna för vi inte vetat vad vi ska göra med den. Inte förens nu!



Kaos! och ni ser bara en liten del av det.... gaaah!



Hittade dom här två i en låda! Två mycket fiffig klockor! Dom går att spela in på och man kan själv bestämma vad dom ska säga när larmet går igång på morgonen.. Kanon! Så nu slipper jag skälla på T, kan alarmklockan göra det åt mig istället! Finns på Ikea!



Den här söta soffan ska vi ha i hallen för på och avtagning för skor!
Carro gav mig idéen att sy små kuddar att sitta på i fint tyg! Hon hade nämligen gjort det till sin hall. Den ska målas vitare först bara... men sen slog det mig att jag kanske ska våga måla den i någon färg. Får nog hitta ett tyg först!

Vilken färg hade ni målat den i?


Snygg tävling!



Jag är med och tävlar om den här läckra affischen! Den fantastiskt inspirerande bloggen hittar du här!
Tävla gör du här!

Wohoooo!



Ni som läser här har nog inte missat min fetish för tidningar! Nu har det bannemig kommit en tidning om tidningar! Finner inga ord... Prssbyråns egna smarta marknadsföring som toppar det hela med att vara gratis. Tack för det.

Vad shoppade jag då?



Ett Hjorthorn till hallen för våra nycklar 219 kr från Bolagret och strumpebyxor från Indiska 59 kr

Blir fint till min stickade gula halsduk från Gina jag köpte förra året.

Är det inte fåren...

Så är det ens egna hönor som är på rymmen... Inatt har dom lycktas få upp dörren och håller just nu på och ser efter om gräset är grönare i trädgården... och det var det ju!

T hjärtat ser fram emot skratt när du ska fånga in dom i eftermiddag!






Hoppas jag uppfostrat dom bra så dom håller ihop i grupp och inte går långt ifrån hemmet.


Bilder från tjejträffen i Götet!



Karin och Milla på en spårvagn mot Carro...



och här har vi mig!

   

Caro och Nicke har flyttat till en så fin lägenhet, stor, cool och 50-tals inreddd. Kolla in den härliga tapeten, bord från Blocket och i köket en snygg lösning för kokböckerna!





Snyggingar redo för stan. Vädret var kanon!


Påväg ut från H&M upptäcker Carro att hennes påse är lite tung. Där hade utan att hon märkt det hoppade på ett par liftande barnskor. Så förvånad hon blev och vad kul det var!



Designtorget hade dessa fina mönster, bricka, grytunderlägg och kökshanddukar. Vill ha!



Lunch på fröken Ohlsson (hette det så?) Maten var väl ingen höjdare men mysigt café.



Ella och Karin mös.



 Carros halltyg har hon valt bra! När vi var på Åhlens för att kolla lite såg vi att tyget hette Ella och precis
då spelas "Ella Ella" rätt lustigt!





Tina! Vi saknade dig!





Äntligen klart!

FÖRE




Våren 06 bygger vi hönshus för fullt! Eller jag gör T gör ett vedhus ;)


EFTER



Nu börjar det likan nägot, den gula färgen jag målar på första bilden är nu ersatt med vit. Trappen är väl det enda som ska ändras, ska bli stentrappa likt entrén. Sen så ska vi Kitta om fönstret också som håller på att ge sig. Sen saknas det en eller två brädor under taket... men ja det är små pettitesser;).



Oljelampan och fin fina skylten på plats!

Nyss...

Hemkommen från en lång dag med härliga människor, shopping och pizza med svärmor och svärfar! Får bli mer om detta imorgon! Godnatt!


Göteborg!

Nu åker jag och Ella på tjejshopping i Gbg! Ska bli väldigt roligt! SOlen skiner och humöret är på topp!

Just nu...

Står min man och gör frukost till mig... Solen lyser efter regn och jag är pigg som en lärka, Ella sover frukost och jag känner mig rättså smal idag... Kommer bli en bra lördag!




Ps: Glad som en lärka är det ju...

pigg som en...


Ostbricka...

...slog vi till med igår eftersom ingen orkade laga mat och vi hade kört T:s syster till en fest... och det var inte till viket ställe som helst! Festen var i en barack på Ringhals... För mig var det första gången jag besökte stället... Alltså det är ju en stad i staden... Man kanske inte ska åka dit när det är mörkt så som vi gjorde... för det var rätt creapy. Ett stort kärnkraftverk och 1 miljon lampor överallt! Stora baracksamhällen med arbetare... nu var många släckta eftersom dom flesta var hemma hos sina familjer nu på helgen... jag tror jag och T pratade kärnkraft och dess fuktion, förstörelse och nytta i säkert en timma in till Hajen för att handla. Kännde mig som som Stina Lundberg i en närgåede intervju med typ Homer Simpson.. men jag fick endå svar på det mesta... altt från Tjernobyl till energin som utvinns hann vi med. Jag har respekt för Ringhals nu! Och dess arbetare! Ostbrickan var det ja....





Frukt och ölkorvar i olika smaker!



Ett tips är att testa det små gröna runda salsa sorterna. Ica hade fått in lite saker på besök!
Det var 4 olika för ca 24 kr och de var riktigt smarriga! Tacos cheesechips till det du!

Östra Tullhuset i mitt hjärta

Denna lilla loppis/antikshop ligger mitt inne i Varberg! Pia heter hon som har affären och är en riktigt trevlig dam. När jag kom in i hennes " jag-dammar-av-sommargästerna-och-tar-fram-julen-grejer" butik igår var det lite rörigt i röran. Men endå visste hon vad hon hade allt minsann. Jag hade lagt undan en äggskylt och den köpte jag ihop med en så snygg lamphängare till vedhuset. Sen var det raka vägen till Blomsterlandet för att hitta en väggkruka och lite perenner som skulle tåla vintern. Tänk vad lite stål kan göra en glad! Jag frågade om jag fick klicka lite bilder och det var inga problem, här kommer lite inspiration. Titta och njut!




Redan utanför möts man av vackra föremål!


Vackra emaljskyltar!




En snygg tunna med lock... att ha fina saker i!



Här finns det saker precis överallt! Från golv till tak.



Här har vi han, min älskade haj som jag såg redan i somras, har t o m med fått ett specialpris på den. Den hade vart så cool i Ellas rum, tänk att ha den och hänga smycken i tänderna på när hon blir större. Hela munnen är rosa och skulle passa in så fiiint! Men T tycker det är min barndröm att få ha en haj på väggen. Jag kör med att han är fiskarsom och borde verkligen tycka den är cool... på den nivån är vi nu... Det kommer bli att vi köper den förr eller senare.



Speglar det  mest lättsålda there is! på en auktion.



Jag, Ella och Pia syns i speglen, notera hjorten i silver på väggen! Vill ha!



Fräckaste skyltarna till barnrummet! 280 kr/st, En av Pias favorit nyheter!


Älskade Kockum!


Min fina skylt som jag länge suktat efter och hängaren i silver!
Kruka och lite fina växter!
Senare idag får ni se hur fint det blev när det sitter på sina utvalda ställen.

Mamma du har bråttom nu!

Jag vet älskling, men jag ville bara visa världen hur söta dina fötter är!









Tänk att skorna passar nu, på BB var dom sååå stora gullunge!

Godmorgon!




Idag blir det mer måla nu på förmiddagen. Sen ska vi in till stan och träffa mammorna på BVC. Så det betyder mätning och vägning. Men brukar vara många som vill göra det så vi får se om vi hinner med det. Har fått ny tid till läkaren nu iallafall. SKönt!  annars har det väl inte hänt så mycket här hemma...Trist att det blir mörkt så fort, men det är väl det enda tråkiga med hösten också. Vi fick föresten en glad överaskning häromdagen... men håller på den ett tag till!
Annars på tapeten är dopet som ska äga rum den 28 denna månad! Så det blir att pyssla lite till det.
Nu ska jag pussa på Ella och klä på henne, kanske får det bli henne tuffa luvtröja... känns som det är kallt ute idag!

Blir så sugen på...

 


... på att måla på duk nu när jag klabbat i trädgården. Har länge tänkt att jag ska måla denna tavla (se nedan) Såg den i matsalen på Lindholmen där jag pluggade i två år. Men har inte blivit tid till att måla bara! Men nu när man är hemma på dagarna och lillan sover sina powernapps så kanske jag skulle ta mig an detta projekt. Vad tror ni? Får nog bli en minimjölk för vår del iof för jag har inte en enda röd detalj hemma. Men man kanske inte ska vara så färgmatchande hela tiden. Detta projekt får ta en kölapp och får fint vänta på sin tur.



Visst är detta en nostalgi-bli-glad-av-tavla!

Godbitar från Asos



Gipsy 100 Luxury Denier Tights (+)   ASOS Thick Stripe Tights (+)   ASOS Small Leopard Print Tights (+)

72 kr                                                      78 kr                                                      105 kr

ASOS Patience Bangle  ASOS Acrylic Rose BroochASOS Set Of 3 Coloured Enamel Bangles
78 kr                                               78 kr                                                131 kr



ASOS Deer Print Vest   French Connection Pussy Bow Blouse   ASOS Braces Short

183 kr                                                 459 kr                                              328 kr


ASOS Tailored Harem Trousers   ASOS Felt Beret in the style of Peaches Geldof ASOS Patent Skinny Bow Belt

      393 kr                                                          131 kr                                                    78 kr


Å vad jag bara vill klicka hem dom här till min gaderob!






Snygga jackor!...

 
                             699 kr Veromoda                                                799 kr Veromoda                       

                                         
                                  
                       
        H&M 798 kr                                                                Topshop
  


                           Zooma
                              

                                Lindex 899 kr                                                                          Ellos 899 kr

...är det tid att börja titta på. På Söndag ska jag träffa mina gamla jobbarkompisari Göteborg, och vi ska ta tåg upp för att möte upp Carro på stan. Hade vart kul att komma hem med en snygg vinterjacka! Ovan har ni några av mina favoriter som finns i butikerna just nu. Hade gärna köpt en snygg skinnjacka, men jag passar verkligen inte i det. Ska bli skitskoj att träffa alla igen!

Vilken gillar ni bäst?

Tips Massage!

Öppningserbjudande!

Under september månad lämnar vi 25% rabatt på alla våra produkter och spa behandlingar, bokade och utförda under september. Detta för att fira att vi har fått nya ägare!

Ibland ska man ha tur!

Nu var det tyvärr stängt på Kurortsstadens Spa så jag får ringa imorgon igen, kom på att det är bra att ta på Fregatten för då kan mor passa skruttfia, så kan jag verkligen slappna av helt. Perfekt!

Så priset blir 394 kr för 40 min om jag räknat rätt? Så passa på att boka du med!




Glöm inte...

...att kommentera mina kära läsare, tänk på att jag är en mammaledig kvinna på landet! Små inlägg kan göra mig MYCKET glad! Roligt när man får en dialog. Till er som redan kommenterar då och då, Tack för det... de värmer!






Idag på...

www.aftonbladet.se så kan man läsa om försäkringskassans strul... Jag förstår snabbt att våra pengar kommer dröja ännu längre nu...

Höstfint i trägården

 Ampelkrok i gjutjärn

Hängare (ska målas vit) http://www.buxus.se/ 79 kr.

krukhållare trådarbete

Krukkorg  http://www.countrystyle.se/ 169 kr

       

http://www.blomsterlandet.se/  

Mandeltörel i mitten omges av citrontimjan, rosenplister, blåsvingel, silvergirland, jordreva och revsuga.



http://spetsochsnor.blogspot.com/

Vackra slita Terracottakrukor vill jag ha!

Måla, måla fint!

     



     

Här har ni mig målandes! Det är rätt kul, speciellt när det blir så bra! Har så stora planer på mitt vedhus/hönsgård. Det ska bli gråa knutar precis som på huset och sen ska det upp en skylt om Fresh eggs. Nästa vår ska vi lägga all krut på trädgården och då ska det planteras lite fint runtomkring. Men man kan ju tjuvstarta med en kruka på väggen. Ska se vad jag hittar förnått. under taket som sticker ut kommer det bli spottar som lyser upp trädgården. Sen funderar jag på en ros av nått slag, kanske en ljusrosa klängis?

T tog fram sågen och gick loss på en En som var ivägen för målningen och mer eller mindre var helt död. Helt plötsligt fick vi plats med grejer där bak. Toppen! Det otroligt snygga staketet ni ser tillhör grannarna och vi ska fråga dom om vi kan få bygga upp ett nytt eller faktiskt ta ner det och låta det vara öppet. Dom är ju trots allt bara där 3-4 veckor om året.

Ella satt nöjt och titta på i sin nya mössa och nya vantar!

Fasen!

Precis en sånn här vill jag ha! 80 kr på Loppis också... Får leta vidare...

http://denvitaskolan.blogspot.com/2008/01/loppis-lycka.html

Hennes inlägg gör mig också väldigt glad, hon beskriver känslan av ett riktigt fynd!


Massagedax!

Under min graviditet skaffade jag mig ont i ryggen och ont i fötterna, detta har inte gått över tyvärr. Min svank smärtar verkligen om jag ligger på mage... och det vill man ju gärna göra nu efter 9 månader utan magläge. Så nu har jag äntligen bestämt mig för att göra något åt det. Nu ska jag och mina tunga bröst få lite backup!
Vet inte riktigt vad jag ska ta vägen bara? Någon som vart på någon av dessa fyra? Eller kanske har ni någon annan duktig som kan ta sig an mina krämpor!

Imorgon ringer jag och bokar! Japp nu var det bestämt.

Spa1



Kurorten Spa Comwell
Delkroppsmassage

En kraftfull och djupgående svensk klassisk massage. Välj själv vilken del av kroppen du vill ska bli avstressad och följsam.

35 min  560:-/590:-  På förmiddagar är det billigare priser månd-fred.(fetmarkerad)

Hälsobrunnen
Klassisk Massage

60 min 550 kr

Asia Spa
Aromamassage 
En mjuk och välgörande helkroppsmassage inkl. ansikte med aromatisk varm olja som har sina rötter från Indien.

50 min 695 kr

Kurortsstaden-Fregatten
Klassisk Svensk Massage
Djupgående massage av rygg, nacke, axlar och bak-eller framsidan av benen.

40 min Vardag: 525 kr

Jag är så...



Jag rota igenom skafferiet och hittade Marshmallows som jag sen grillade med en majssticks över en liten eld bestående av ett värmeljus. Så gott och så nöjd min sockerdjävul blev!


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Godissugen! Så jag äter snart upp min hand! Oerhört asjobbigt nu!

Ella 10 veckor idag!



Hurra hurra hurra! Nu har vi myst alldeles förlänge i sängen! Idag ska vi måla! Har lovat T att jag ska ha påbörjat ett penseldrag iallafall! Det är vedhuset/hönshus och friggeboden som ska målas vit likt huset! Skönt att få gjort det innan det blir alldeles för kallt! Så det blir nog trädgården hela dagen.. Men föst ska jag äta lite sen frukost och kolla lite Glamouravsnitt! Mycket spännande nu! Och allt har med Brooke att göra såklart! Har man tittat förlänge på Glamour om man tycker att dockskåpsfigurerna är lika Ridge och Brooke?

 

Jag ser helt klart för mycket på Glamour eller?

Höstshopping!



Jag och mamma var inne en stund i stan igår! jag skulle byta en pyjamas som mamma köpt till Ella och valde istället lite annat från Kapphal. Tycker det är svårt att hitta bra saker som värmer till bäbisfötter om man ska vistas ute.. Sockar eller strumpebyxor räcker inte och skor är hon förliten för. MEN så sprang jag på dessa Uggs! Så coola och dessutom lätta att ta på. Mössa och vantar är nu också inhandlat. Allt är från Kappahl.




Sen var vi egentligen klara, men ni vet ju hur det är... Vi blev båda stormförtjusta i denna stickade Hello Kittyklänning, men båda tyckte den var lite för söt, så det blev en tuff svart luvtröja och under klänningen kommer hon ha en svart långärmad body. Tightsen hittade vi på Kappahl. Resten är från H&M.



Mamma var ute efter något gult att matcha till grått. Men tyvärr blev det inget köp. Men två basplagg i grått blev det. En till mig och en till mor.



Tröjan är lite längre och är långärmad, så snyggt att ha T-shirt över. Eller bara matcha till andra gråa nyanser.
Denna var lite mörkgrå och känndes inte "träningskläder" som grått kan göra på mig. 99 kr H&M.





Sen mitt bästa köp! En-lite-för-tidigt-med-jacka-tröja! nu till hösten. Denna kommer från Gina Tricot och kostar 399 kr. Fanns en medium kvar så jag var tvungen att slå till. Den har luva med en liten toffs, osäker om den kommer få sitta kvar.
Grovstickad och värmer bra, snyggt med en halsduk till och såklart mina Ellosstövlar som går i brunt som knapparna.Och hur ofta köper man vita kläder? Jag gör det sällan.

Lina testar chips!

Jag är ingen chipsälskare, äter hellre smågodis! Men till kräftskivan så köpte jag två påsar med Nyhetschips!... Men ingen var sugen på det fram åt småtimmarna så jag beslöt mig för att prova en av dom igår. Den va sååå god! Smakade inte alls sådär 80-tals-fett med konstlad eftersmak. Den här var överaskande smarrig. Sen är jag svag för salt & vitlök med. Gärna i kombination som i detta fallet.

Så betyget blir  ♥ ♥ ♥ ♥  hjärtan av 5 möjliga.




Bild på Estrella Roasted & Garlic

Nu är det Idol!


Föresten måste jag bara säga att den nya Juryn gör att man faktiskt vill se hela Idolresan inte bara uttagningarna. Anders Bagge är min Idol, sicken skön människa. De tre kompleterar varann och känns sm ett skönt kompisgäng, mot vad de förra gjorde som bara tävlade mot varandra och hade massa internt tjaffs. Hoppas den nya juryns magi och uppriktiga-kärleksfulla kommentarer håller i sig hela programmet ut.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Och jag är helt förtjust i " Jag blev full på Coca-Cola" Han måste ju både ha druckit och tagit Kola innan han gick in till Juryn!

Vill ha!

glas
Dricksglas i form av den vita-plast-muggen! Så snygga i glas...tänk vad annat material kan göra!
Du hittar dom här!

Tips!

Jag kommer införa två nya kategorier i Bloggen! Den första är Lina Tipsar och den andra är Lina Testar!

Här kommer dagens tips!


På Glamour.se kan du vara med och tycka till i deras enkät och få en ("Gentle volume mascara" från ACO (värde 109 kr). som tack för din hjälp. Enkäten hittar du här!   Det är en del frågor, men det tar max 5-7 min att gå igenom alla. Snabba dig för mascaran kanske tar slut!


 


Älskade höst!

Nu är det verkligen höst ute, och vad jag älskar det! Vi har tänd brasa två kvällar nu. Igår var jag med Anna och kolla in hennes och Markus gård i Morup. Det kommer bli så bra med lite färg och blommor, Anna är ju florist så ni kan ju tänka er vad hon kommer odla, ta sticklingar och skörda. På hennes nuvarnade balkong möttes jag av härliga kryddor i krukor som vuxit hela sommaren och blivit jättestora. Mina örter dog efter några veckor... Anna bor i Tvååker nu så vi gick över till bageriet och tog en fika... Efter en stund kom ägaren fram och fråga om det var jag som var spekulant på bageriet eftersom det var till försäljning! Som jag skratta... Hon hade nämligen pratat med en Lina med barn i telefon och trodde jag var där för att kolla in stället... haha Jag förklarade för henne att då får alla Tvååkersbor äta sockerkaka för nått annat kan jag inte baka. Men sen efter en stund kom en annan tjej in och sa hej och handlade lite, Hon heter Lina och har precis fått barn med min kompis... Hans föräldrar bor precis över så vem vet, han kanske ska sadla om. (ni som känner han måste ju tyckt att min vits va lite kul här)
Kom precis på nu att han typ gick nån bagarlinje... Dom skulle iallafall flytta till hus i närheten. Coolt isåfall!

Idag ska in till stan tänkte jag! Behöver ett par vantar till lillfisen. Så jag och mor går nog en sväng och kikar lite. Föresten kom jag i ett par byxor idag så det går åt rätt håll. Tänk om jag hade köpt ett bageri! ojojoj.

Nu ska jag plöja igenom lite tidningar och anvjuta en tallrik med micrad Korvstroganoff!

Hej hej!


En liten present!



låg i vår brevlåda igår. Den var från Vi föräldrar, egentligen skulle det vart en Pippifilm men den var slut. Så Ella fick en liten björnfilt med tillhörande skallra. Men Ella har redan en filt så kanske blir det en utlottning på den senare.

.

En helt vanlig dag i miniatyr!





Såhär ser dockskåpet ut som min mamma lekte med, hon fick det 1953 och sen renoverade hon det till mig 1985 och nu ska jag fixa det till Ella 2008. Det roliga är att originaltapeten sitter kvar underst, så nu låter jag mammas smak av tapeter bli kvar och sen kanske det håller på så tills tapetmodet är i fas.



Läckert med tegel på utsidan, det röda taket ska få lite svart/grå färg på sig och resten ska faktiskt få vara som det är. Möjligt att jag fyller i med lite vit färg här och där, men golvet har så fin patina så jag låter det vara så! Lite ljusgultglansigt!



Vardagsrummet har fått sig lite tapet! Det e så kul med klipp och klistra projekt!



Har en liten samling med tapeter, fårse om dom passar!





  

Om man är en väldigt bortskämd unge så kan man kanske önska sig detta sjuka hus! Eller så har det hänt lite sen 1953  och fram till idag. 1400 kr kostar det.

Ny favoritsida! Här finns allt i miniatyr! Det har precis gått upp för mig att folk har detta som hobby!
Hittade en inspirationsbild som gör att T ev måste bygga på en uteplats på mitt dockhus.



Chabby chic i miniatyr! Trädgård, me love!


Jag har fått en Bloggros!

Med motiveringen:

...en jättefin blogg om hus & hem som jag går in på då och då och som verkligen sprudlar av nyskaparglädje och härligt liv:

Tjejen jag fick den av har denna bloggen! Tack Katja! Nu blev jag lite stolt!


Dockskåpspyssel idag!

Idag ska jag fixa lite med Ellas dockskåp! Är inne på en sida nu som har massa tuffa saker! Jag visste inte att det fans el och grejer till ett dockskåp! haha så fräckt! Det var bra priser på sidan också, ska nog beställa lite därifrån sen när tapeter och så är inne. Gud va kul, jag är typ 5 år igen. Fast jag får väl ta igen lekandet på äldre da´r. Ska lägga upp en bild på dockhuset i det skick den är i nu...



 

   

    




Allt från Ikeakopior till kända tavlor!
Den sista, min favorit En Arne Jacobsen för 375 kr/st jisses!

En bubblare:



Det blev aldrig att T fick ett musikrum, MEN nu kan ha få det i miniatyr! Denna lilla låda är klockren! Och notera ljus med el i! Asballt!

Rekord!

Igår hade jag 92 besökare, måste vara nytt rekord! Trist att dom fick läsa om ingenting för igår var jag lite trött!


Min lilla tjej!




Är äntligen frisk i sitt öga! Vi fick droppar från BVC-sköterskan som man skulle använda i 10 dagar på den nionde blev ögat helt bra. Jag är så glad. Vi hade fått en tid till läkaren förra tisdagen men hon blev sjuk, och någon ny tid har vi inte fått. Så jag vet inte vad Ella väger eller hur lång hon har blivit.... Men ska bli spännande att se nästa gång. För växer gör hon... Det är häftigt att se hur hon utvecklas, nu använder hon händerna mer och i förrgår kom hon på att man kan bubbla med salivet så nu låter hon brrrrrrrrr mest hela tiden min lill krabba på land. 10 veckor är hon nu min lilla tjej!

Kräftskiva 13 september

Det var mycke som skulle fixas inför festen! Ellas faster kom förbi och tog Ella på en promenad och då gick jag in i min teleonkiosk och blev superman, jag fick gjort massa! Kl 18.30 anlände gästerna och fick direkt sätta igång och leka lekar... Först en tipspromenad bestående av massa frågor på en lapp, för att lära känna varann. Den andra tävlingen var kasta boll på tallrikar! Den tredje han vid precis med innan mörkret föll alla skulle sätta sig till bords, här skulle man leta Rollokolor i trädgården. Hittade man en skulle man låta som sitt lags djur och en utsedd "hämtare"  i laget fick springa dit och ta hand om den. Så vi hade apor, björnar och grisar i trädgården i lördags förutom alla vanliga djur förståss! När alla hade blivit lite varma i kläderna så var det dax för kräftor och sång! Det var rätt kyligt men med ljus och en go tröja så var det rätt så blev det rätt så skönt i tältet! Kvällen gick väldigt fort och senare så flyttade några in i huset... andra satt kvar runt lägerelden. Tack för en rolig kväll! och Björnarna vann tävlingarna med 33p!





Jonas och T fixar det sista, alla kräftor ska ligga rätt!




Min 22-åring var laddad för fest! Grattis hjärtat!



Markus, Anna, Theo, Sara, Jennie, Jonas, Petr, Jessica och Nellie samlade runt elden!



Johanna, Frida, Patrik, Tommy, Jennie (ludde) och Mikael.



Petr visar vad lagets Rollo finns för "hämtaren" Jonas!



Goa vänner och god mat, kan inte bli bättre!



Havets små guldklimpar...



Läjsingarna tog god hand om Patrik!



Torpa by night! Här slutade jag tyvärr att kort... Vet att här borde finnas lite härliga bilder nämligen... ska se om dom kanske gömmer sig i någons kamera! Kanske hittar ni dom här eller här!


Istället för en Bobbycar!


Så kan man köpa denna saaben från www.playsam.se
Ella vill så hellre ha denna!

Godmorgon!

Idag är det fest! Mycket skoj ska detta bli! Vädret verkar vara med oss också! T är hemma hos sina päron och hämtar tält och sen skulle han om bygdegården och fixa stolar och bord! Sen kommer nog husmusen ner och hjälper till! Vad hade vi gjort utan vår Jonas!

Nu ska jag ta en dans med dammsugaren och sen ska jag leta upp en bild som jag saknar till bordsplaceringen. Alla får nämligen gissa var dom ska sitta, en bild är fastklistrad på bordet och kan man känna igen sig i bilden så är det varsegod. Det blir tjej-kille sittning så det kan ju hjälpa lite också :D

Ikväll ska jag ha på mig en klänning som jag snodde av mor! Det var en Lindex, men som skulle dras ända på till tuttarna, men mamma hade mest tänkt ha den på höften och ner och då tyckte jag det var bättre att man nyttjade hela klänningen! För min "vanliga" kräftklänning har typ krymt eller nått ;)

Ha en bra kväll alla och några av er ser jag redan ikväll!


På återseende.


Och vinnaren är....





Susanne! Grattis! Maila mig din adress så skickar jag dig vinsten på posten!




Visst var det kul med en liten tävling?


Lyx!



jag har det som precis smakat den första kräftan av 17 kg! Alla nykokta i vårt kök! Ångrar att jag köpte lövbiff nu!

Leo är kär!



I granntjejen! Hon kom förbi igår och gjorde sig till, Leo smälte direkt! Dom satt såhär till kl 23.00 igår tills "granntjejens" husse kom och sa att det nog var dax att gå hem nu!

Ella med Mormor!



Igår var jag och Ella hemma hos min mamma och hälsade på! Vi var uppe på vinden och letade efter mitt gamla dockskåp som jag ska "pimpa". Tänkte använda lite gamla tapetbitar och kanske ge mig på att fixa lite tuff inredning till det! Men min dotter kanske blir som mig...  Skiter i dockor och My little Ponnys. Även fast mamma köpte de fina rosa My little ponny slottet! (kommer ni ihåg det?) Det vara bara bollar som gällde när jag var liten! Och Nintendo 8-bits såklart!

Värme i natten!



På lördag är det den årliga kräftfesten! 20 personer blir vi och jag hoppas att Tone inte snackar goja när hon säger att vädret ska bli fint i västsverige! Men jag uppmanar ändå alla att ta påsig en varm tröja och "fotvänliga dojjs" då vi ska leka lite lekar för att hålla oss varma! Nedan ser ni en anordning som T kommit på! Bordsbenet är från ett gammalt Harrysbord som han hittade i Kungsbacka och järngrytan har stått i vår trädgård... med lite bultar under så blev det en fin eldstad att grilla Marshmallows över och hålla värmen om natten! Ska nog plantera något fint i den sen och ha den som trädgårdsprydnad! Så fin blev den! Vi ska låna bord och stolar från Tofta bygdegård ett tips om ni behöver grejer till en stor fest! Dom lånar ut för en billig peng! Sen blir det ett stort partytält och jag ska strax samla ihop och titta över om jag har allt för imorgon! Ska strax in och handla! Ikväll ska vi koka kräftor här hemma 17 kg har vi i frysen och jag får väl medge nu att det inte var så dumt med en STOR frysbox då! 

Ju mer jag börja tänka på imorgon kom jag på att jag kan inte sitta här och och myssurfa! 


  


Loppisfynd!



I onsdags var jag på loppis! Hittade en låda med burkar 10 kr st! Underbara färger! Ramen kostade 5 kr och ska bli vit!
Den lilla silverfågeln är ett saltkar som kommer göra sig finast på "det nya" köksbordet! Visst var den söt! 10 kr kostade hon lilla pippin!

Min svärmor...



... är otrolig när det kommer till tårtor och bakverk! Här har hon bakat fyra smörgåstortor till sin dotter 20-årsfest!
Den fjärde håll i er, laktosfri men är inte med på bild! (men bild 2)



Det tog inte lång stund innan faten var nästan tomma!



I farten hade hon slängt ihop lite "vanliga" tårtor också... Hon är såååå min idol! Den rullade varianten är laktosfri!




Jag var för mätt för att ta en efterbild här, men ni kan ju gissa hur det såg ut! Underbara underbara människa den där svärmor!

Operation tvätta hönor och tupp!

   

Fick en gång dessa tuffa gummihandskar i present! Äntligen fick jag användning för dom! Men först behövde fjäderfäna tvättas av! Och tur att man har trädgårdsslang! Sen fick JAG hoppa in i hönsgården och plocka upp en och en som T sen pudrade på halsen och i rompen! T är livrädd för tuppen, en gång när han blev liten (på julafton) så blev han instängd eller haspen låste sig utifrån och han kom inte ut... inlåst helt själv med deras tupp som var aggresiv så in i h****** och hans pullor. Detta har satt sina men på pojken. Så han fick städa ut och jag fick lyfta hönor!



  

Så laddad! Hoppas nu alla lössissar gått upp i rök! Om 8 veckor ska vi göra om det! ASKUL! Feel free to jump in anytime!

Tjejerna!



Detta fotot hittade jag bland mina böcker som jag har packat upp! Bilden tog nog för 9-10 år gammal! Om jag inte har fel? Vi är 15 år gamla och befinner oss på en bygdegård! Detta var tider! Cidern hade trätt in i våra liv så även transpararnta kläder. På lördag ska vi samlas igen och jag hoppas på en ny bild! Ska bli spännande att se vad åren gjort med oss!

I´m back!

Nu är min bästis frisk igen, eller den var aldrig riktigt sjuk... bara lite problem med minnet och det kan vi ju alla ha ibland! SÅ... med 1,5 GB nytt frächt minne så ska den här lilla dumburk nog klara av två program samtidigt! Lina glad!

Är hos mor nu, och så fort jag kommer hem ska jag skriva så "pennan glöder" Har ju massa skoj att visa er!

Glöm inte pussa era dator från mig!

Sur jag är!

Har vart på ett BVC möte precis, idag var det lite trevligare och det här ska nog bli en bra grupp! Men den heter ju mammagrupp men endå envisas vissa sambos att följa med! Why? Jag frågade Elisabeth vad vi ska göra med Ellas öga som bara blivit sämre, hon sa att hon skulle ta en odling på måndag! MÅNDAG! Det är ju jättelänge tills dess... men hon sa att det var försent idag fredag em att göra något, men sen innan vi skulle åka så sa hon att hon tittat på Ella under mötet och noterat att det behöver behandlas snarast.. SÅ vi fick ett recpet och hon åkte själv upp med testet till sjukhuset! Snäll hon är! Idag pratade vi mat och fick se en 10 år gammal film om hur man kokar en potatis och sen mosar den! Japp 10 MINUTER! långa minuter... men till varför jag e sne...

JO... jag skulle ju till Apoteket och hämta medecinen, kommer in och det blir min tur... PRECIS då sticker nått till mig på armbågen... GÖR ONT SOM FAN! Jag skojar inte att det var ett jäkla stick! Min första tanke är att det är en jättespindel som krypit in i min tröja och att jag nu kommer DÖ... Men sen blir jag lugn och kommer på att jag är ju ändå på apoteket, bättre än inget liksom. Men iallafall.. med en unge på ena armen en svullen armbåge och en handväska emellan så ska jag nu komma ihåg Ellas födelsedagsnummer... inga problem tills jag kommer tills de sista.. Jag kan verkligen inte komma ihåg siffror... Men jag var nära.. blandade ihop dom lite bara ;)...Frågade om jag fick ringa min Sambo snabbt... Då säger tantalantan att NÄÄÄÄ då får du ta ett nytt nummer... JAG säger då att det går snabbt som attan.. (ha lite förståelse, jag har ju blitt biten av en svarta änkan ju) Men jag får alltså snällt gå och hämta en NY lapp... DET ÄR JU FÖRFAN INGEN ANNAN INNE I BUTIKEN! Så jag försöker sätta mig ner, sätta ner Ella i bilbarnstolen och se hur stor skadan är på min svullna armbåge...Ringa T och få dom rätta siffrorna.. ta en ny nummerlapp och DÅ är det helt plötsligt 5 nummer före mig och min parkeringstid har gått ut! KÄRRING!

Så 15 min senare och halvdöd kommer jag fram till disken och rabblar nummer och yrar nått om bett och skit och då säger hon att
-Vi har haft en geting här inne idag!  Som om det enda hon gjort idag är att vänta på att den enda getingen inne i lokalen skulle sticka en kund så dom fick ge lite rådgivning! TRÖTT jag blev...
Betalade mina grejer och skyndade mig till bilen, ingen p-bot thank good! Tur vi har tre Apotek i Varberg, för detta lär ju jag aldrig gå till igen...Ha lite förståelse JAG AMMAR!


eller

Min arm gör faktiskt jätte ont... faktiskt!

Godmorgon kära vänner!

Igår på Ikea började jag känna av lite huvudvärk något jag sällan har! Och idag är den värre och jag känner mig lite varm. Typiskt om man ska bli sjuk nu eller bara sådär fessjuk. Får hoppas att Ella verkligen inte känner av något! Vi ska in till mammagruppen idag, ska ge det lite mer tid och se om dom blir roligare, vi är ju endå en stor grupp. Ska be BVC-tanten ta en test på Ellas öga som vägrar sluta rinna och gegga... kan ju liksom inte vara en "trång tårkanal" om det rinner eller? Det skulle växa bort sa dom men nu har det gått längre tid och det har verklligen inte blivit bättre.

Igår var vi iallafall på Ikea och fick inhandlat det sista... Vi var iväg först och hämtade vår släpkärra som vi lånat ut så vi var inte uppe förens 18.30 något men vi fick lämnat tillbaka lampan och ätit lite köttbullar i restaurangen innan vi letade upp våra saker. När dom började ropa i högtalarna att det var dax att gå till kassan kom jag på bordet! Fasen jag måste ju visa T bordet om det är nåt tatt ha. Så vi springer upp på övervåningen, mer eller mindre ensamma, bort ... längst bort till matborden och där SÅ FINT DET VAR! regält och stabilt, snyggt lackat  och stort kunde det bli! Så det var värt sputten tillbaka till vår vagn! Men vi hade ingen tid att hämta bordet tyvärr...

Men fick köpt en bra grej som jag suktat efter länge! En nattlampa SPÖKA! En fiffig liten grej ska ni veta!




Man laddar upp den lilla filuren, sen så trycker man på huvudet... Har funnits länge i Ikeas sortiment så jag e lite sen på det, men har ju inte haft behov förens nu!




Lite efterrätt unnade jag mig, min är den påbörjade såklart! Favvon morotskaka!




Några av de andra sakerna... Nytt tyg till kuddar i soffan, för att få det lite höstfint! (brukar inte gilla Ikeas tyger, men detta var svårt att motstå. Tror det passar bra till vår gråa soffa och svarta fondvägg)
Ram, älgpasta till "det injagade" i höst och såklart en liten födelsedagspresent till Leo! En jätteråtta då Godzilla inte gick hem!


Idag Nu ska jag städa här hemma och sen ska jag plöja igenom lite recept, ska baka lite till kalaset, T fyller ju år på Söndag! Han bakade ju min tårta som han påpekat sen dess ;) Vilken 7-sorters kaka är enklast? Kan ju bara baka sockerkaka, kanske kan ge mig på att göra muffins... det är ju endå samma innehåll!

Men först en alvedon och lite utfodring!

Hoppas ni får en bra fredag!

Sista chansen...

att vinna ett presentkort på Kicks och ett fint nagelack! Imorgon dras vinnaren genom lottning! Om du inte har tävlat ännu så gör du det  här!


Ett snyggt gratistips!



      (Bild: Fixa och dona hos Mama)

Hittade den tuffa skärmsläckaren på fixa och donas blogg! Här är länken  där man kan ladda ner den gratis till både mac och pc. Fin tycker jag! Så nu var klockproblemet löst hemma hos oss, datorn står ju ändå alltid igång! :D

Ellas datum:


4 sep: Favotitljud Auuuuuuuuu!
4 sep: "Pratar" med bebisen i speglen.
4 sep: Orkar hålla upp nacken hela tiden när hon ligger på magen.
3 sep: Nu kan hon själv välja om hon ska ligga på mage eller på sidan, hon vänder själv. Men bara om hon startar i magläge.
3 sep: Kan hålla saker i handen en längre stund.
2 sep: Försöker sätta sig upp och kämpar med alla magmuskler hon har för att verkligen lyckas.
15 augusti: Skrattar när man pratar med henne. Söker också ögonkontakt mer och mer.


Älskade Ikea!

Hos dig kan man göra fynd! Detta skulle jag vilja komma hem med ikväll! Tänkte lura med sambon till sitt favvoställe! Kolla in den gulliga skötbädden! 59 kr. Galgarna är också något jag rekommenderar 39 kr för 8 st, gör en gaderob mycket snyggare! Är helt såld på matbordet, fårse hur det ser ut när vi kommer upp! Är det ostabilt och ser för billigt ut då får det hellre vänta tills jag springer på nått bättre!


PAX Garderob med 2 dörrar
BUMERANG Galge  KASSETT Låda för papper med lockRIBBA Ram
FABLER Skötunderlägg
NORDEN MatbordBERTIL Stol

Roligt!

Att det det säjls av lite tomter här i Torpa!
Kolla in dessa toppentomter som är till salu! 

Om ni är intresserade av att bygga hus så är detta kanske ett alternativ.
Det är 9 km till Varberg och 4 km till havet! och 5 min hem till mig! :D


 


Tävlingar!





Jag tävlar om ett presentkort värt 500:-
hos minpluddevutt i Nikitas blogg
Var med och tävla du också!

Jag vill vinna Gummistövlarna!






Jag är med o tävlar om 1 presentkort på 200kr hos LuckyLittleMe i tant Ulrikas blogg.
Var med o tävla du oxå!

Vi skulle vilja vinna leggins här!






"Jag är med i Barnparadisets ® tävling om ett mjuk, kramgo BARBAPAPA! http://www.barnparadiset.se/ är en webbutik som säljer färgglada leksaker (bl.a barbapappa med familj) och inredning till barnrum.
Tävlingen hittar du på http://barnparadiset.blogspot.com/ "



En kul grej...

hände igår... När dom sena nyheterna började ringde T:s far i panik... han skulle kolla vädret för morgondagen, något han gör varje dag. Alltid. Men så igår... var hans ljud på TV 2 borta! puts väck och fiskare som han är och rätt beroende av den dagliga rapporten, ringer han sin son.

- FUNKAR DITT LJUD PÅ TVÅÅAN?
-Jaaaa.... det tror jag
-Fan, det står över hela skärmen att jag måste ominstallera boxern...
-jasså?
-Ja och vädret börjar ju NU!
-Men tryck bara på.... (T försöker förklara...)
-NAAAJ! JAG HAR BILDEN MEN JAG HÖR JU INTE VAD HON SÄGER!!!!
-Vill du låna lite ljud då? 

T sätter sin telefon mot vår högtalare och Svärfar Tomas kan lungt lyssna på vädret och se väderflickan samtidigt!

Mycket mycket smart tänkt!


Kommer drömma om html koder inatt!

Hela eftermiddagen har jag suttit vid datorn och försökt lära mig html-kodning! Men kan jag sy i en dold dragkedja så ska la några sifror och bokstäver inte vara så svårt tänkte jag. tjena. Men hittade en sida på www.blogg.se som heter http://www.designadinblogg.se/ och där fanns mycket smått och gott! Jag gjorde min header i Photoshop och sen fanns där en lätt guide till hur man gjorde... men jag fick lite hjälp av killen som har sidan då det krånglade för mig och jag trodde min blogg var förlorade för gott! Jag hade visst ett kolon för mycket... Tänk vad två prickar kan göra.

Hoppas ni gillar den nya layouten! För den gamla vet jag inte hur jag får tillbaka och fråga mig inte hur jag har gjort den nuvarande layouten heller... Jag var seriöst rädd i sex timmar att hela bloggen skulle knasa... hade ju vart ännu en spännande natt!

Ursäkta...

Röran... vi bygger om, och flyttar lite på inredningen...

Heja mamma!







Med lite sömn och med lite envishet så blev den klar! Och Ella kan nu rulla runt och leka för fullt!

Nähää..

Nu ger jag nästan upp! T kom på att man kunde ju ha en dragkedja på sidan ifall man vill tvätta filten... Nu i efterhand var det nog den sämsta ideén han haft på länge! Men det är ju lätt att säga när man går och lägger sig när det börjar bli lite SVÅRT!! Jag ska sitta uppe hela natten och lösa detta världsproblem.

Filtjäkeln ska bli klar innan hon börjar krypa... så är det bara!

Spännande syprojekt...

Det här har jag pysslat med i eftermiddag! Hittade lite fina stuvbitar, några örngott som var på rea och sen tog jag lite rester som fanns kvar här hemma och voíla... så här ser den ut nu! När den är klar ska den förhoppningsvis funka som en liten lekfilt till Ella att ha på golvet! 


         

   

Nu ska jag stryka alla ihopsydda lappar och sen ska dom få en "ram" runt och med samma tyg blir det en botten. Kommer bli en ljusblå/turkos botten. Har två lager skummvadd i så den blir skön att ligga på. Återkommer med en färdig filt förhoppningsvis ikväll!

Nu lite körv och makaroner!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ska få spegla min dag. Har traderat lite tyger och ska in en sväng till stan och leta vidare. Men först två härliga Glamouravsnitt och lite mat!

Me and I party


Igår kväll var jag och Ella på Me and I party hos Lisa. Vi var rätt många mammor som ville se den nya höstkollektionen. Ella är ju lite liten fortfarande för många av deras strl, men den här lilla klänningen ska hon få ha i höst och vinter! Köpte strl 62-68. Den är turkos med flugsvampar. Lisa hade bakat en förträfflig äppellpaj och fixat frallor så vi satt och pratade till halv 11. Det är rätt lustig samtalämnen som dyker upp när det bara är mammor med småbarn som pratar... men om vad får ni lista ut själva ;)

flugsvampar bäbistunika



(bild från Me and I:s hemsida)    

På landet...


  


Imorgon ska jag göra nått jag aldrig gjort förut... Jag och Ella ska strax in till Granngården för att köpa Cutterspån och håll i er, lössmedel för hönor! Vi ska vi nämligen göra rent och höstfint hos våra höns och loppa av dom! Jag har märkt dom sista dagarna att dom noppat sig i fjäderdräkten och nu har jag googlat ser ni... och föstått att höns har loppar och dom kan suga blod och förstöra fjädrana på dom. Och det går jag inte med på! Vi har ju fyra "små" kycklingar som antagligen med har löss, stackarna.Så nu ska dom få bli tvångsbadade av mig ikväll, hur nu det ska gå! Spännande med tuppen som har sporrar! Men kan man tvätta en anka i duschen så kan man la tvätta en höna utomhus! Känns sådär kul det här, T vägrar att hålla i hönorna,så han får hålla i kameran.

Jag återkommer med bildbevis...

image296

Vi tvättar Knuff efter en depression i våras.

Tävling! Bloggen 1-år!

Kul att ni vill vara med! Men jag vill ha fler tävlande! Kul att få lite input om bloggen och vad ni vill läsa mer om! Det är roligt att ni vill läsa om huset och våra planer, för det är ju faktiskt därför bloggen en gång kom till.
Det är några spännande projekt på gång nu! Men vad får ni läsa er till här framöver! Sen handlar ju resten av bloggen mycket om min anpassning till livet på landet! Men i mig har nog alltid bott en liten hippie/bonnamora som inte riktigt fått komma ut! Läs vidare om vad vi ska göra idag! Ni kommer förstå vad jag menar.


Tävla här!









Ett litet paket kan bli ditt!
Tävligen pågår till den 6 sep. Fram till kl 21.00
Vinnaren meddelas på sin blogg eller mail.

I "lådorna!

Hittade vi bla detta! En st Godzilla, den här önskade jag mig när jag var liten... fick aldrig någon! Men nu har jag en jag kan leka med massa! Leo ville inte leka med Zilla! Konstigt tyckte vi, dom påminner ju lite om varandra.







En fin åkpåse i vinter hittade vi bland gömmorna, en tuff "skidtröja" och lite goa mössor!




Mina favoriter T:s hängslebyxor! Så coola! små små raggsockar och ett par mini Lions.

HAHAHAHA!



Kl är 08.30...











lördag morgon!


RSS 2.0