Festligt i källaren



En polis och en jurist blev det! Och det skulle firas på annanandagen med parets vänner och familj. Alla var där även tomten som fick sig en sväng om på dansgolvet. God mat och god dricka. Trots att dansskorna var på så blev det inte mycket till dans för min del, kanske för det aldrig riktigt vart min grej. T gjorde ett försök och förstod varför och tog sig en dans med Jannike istället. Av oss fick paret ett presentkort på Mio, en fågel hade viskat i mitt öra att det stod högt på önskelistan. Jag drack gott vin och åt goda chokladtryfflar, inte alls som dom som jag försökte mig på att baka till uppesittarkvällen. Ella sov hos Moffar, dit taxin körde oss senare på kvällen. Precis lagom när jag somnat in sådär gott vaknade en liten skrålla och ville gossa. Perfekt avslutning på kvällen. Men jag hörde på en annan blogg att det vart kebabrulle... inte fy skam det heller... så det fick det bli dagen efter från Campino såklart. En perfekt utekväll med bästa vänner.

Vinter i Torpa, tur man har tak!



Vinterfrost är så vackert




och såhär ser vårt nya tak ut, tycker skorsstenen blev fin när den blev rund.
Hihi ser ni våra ankor?




Denna eken står på vår tomt och ska få belysning underifrån, kan nog bli riktigt effektfullt.

I kassarna




Tre scarfs hittade jag, men en är inte till mig utan till T som ser så bar ut som min pappa hade sagt, när han har sin skinnjacka. De andra två till vänster är till mig, första är från Divided, den andra från Indiska och T:s kommer från Stadium. Enkla "festskor" från Dinsko med skön klack och som sitter slimfit på benen. Blus i puderrosa, man blir snygg bara den kommer på! Limegrön Villervalla tröja till Ella, och en babyfilt som hon fick i julklapp och sist men inte minst en plåtburk med kors på för våra piller och plåster. Dom har jag förvarat i en plastpåse frams till nu, ännu en låda att organisera i :D

Hemma hos familjen Don (Tomaso) Vito Corleone med fru

I Söndags packade vi väskorna för att ta tåget till Göteborg och sova över hos min kusin med fru som är Ellas gudföräldrar. Dom bor i en superläcker takvåning vid Järntorget, precis runt knuten till Haga. Vi hade kokat kräftor för att ha med oss och dom packade vi in ordentligt i en stor kartong och satt dom i en påse som fick åka med i vagnen på tåget. T var lite inne på att ta med grytan... men där gick gränsen till att frakta skaldjur med SJ tyckte jag.

Väl uppe tog vi spårvagn och njöt av att komma upp till stressen och ett julpyntat göteborg. Precis innan vi skulle åka iväg fick T ett samtal från sin far att juljakten var ändrad och att den skulle bli på måndag istället, alltså dagen då vi hade tänkt gå på stan i göteborg. Men han tittade med sina snällaste hundögonen och det slutade med att T gick upp kl 06.00 för att ta spårvagnen tillbaka till stationen och Varberg där han pappa stod med jaktkläder och sen fick han sova i bilen till Boråsskogarna där dom jagar. Jag och Ella låg kvar så gott i sängen oh gjorde oss redo för en heldag med affärer.

Vi satt ändå uppe och spela spel och åt gott fram tills kl 3 på måndagsmorgonen så man var ju inte piggaste men så kan det gå när man har det supertrevligt och jag stormtrivdes verkligen i deras lägenhet, och nu lite om den:
Först och främt har Tomas jobbat på Iittala och har en och annan Marimekko och Kiwilykta... Me like! Sen har dom valt vitt som sin favoritfärg. På deras stolar har dom fyra fårfällar, hur smart var inte det! Och sen belysningen ett helt kapitel för sig! Belysning bakom swedese tree trädet i hallen, belysning under soffan ala lounge, belyst tyg i vardagsrummet, belyst bakom tv:n som var vit!  och sen massa fina ljusstakar runt om i lägenheten, sen för att toppa det.. flera takfönster och stora fönster ut mot gatorna som på dagtid släppte in massa härligt vinterljus.

På morgonen fick vi frukost och sen gick jag och Carolina iväg på en liten promenad mot stan men förbi alla fina små butiker i Haga, Carolina visade mig små guldkorn av affärer och jag hittade lite smått och gott, se nästa inlägg.
Sen slöt jag upp med Lillemor och pappa som hade tagit bilen upp och gick och åt lunch och shoppade till vio droppade. Eller pappa gjorde iallafall, jag hade ju lite barnvakt hela dagen så jag hade ju mer tid en vanligt att känna och klämma och t o m prova lite plagg. Det är nått visst med den staden.





Klickat hem från Asos!

ASOS Triple Buckle Biker BootASOS High Shine Leggings

Boots Yeah!                                                                   Me love Lack!

ASOS Bow Front Shift  ASOS Mixed Fabric Jersey & Chiffon Dress

Finaste blått i sommar                                  Finaste klänning på jobbet

ASOS Formal Harem  ASOS Taffeta Frill Front Pencil

Coola byxor till skjorta eller blus                                     Classy kjol till enkel topp

ASOS Heart Charm BraceletASOS Round Stone Encrusted Studs


 

Bling bling                                          Rosa örhängen till mina rosa pumps



Älskade Reor! Igår var vi i Göteborg och gick på stan hela dagen. Hittade lite smått och gott men fick inte riktigt köpt det jag behövde eller var sugen på. Trots ALLA kjedjors och butikers reor och utbud. Efter lite surfande på nätet hittade jag till Asos som hade börjat sin rea och som brukar ha bra priser. Så efter två timmars, (ja jag skojar inte) letande så blev det detta. Men tips är att mäta både stuss, midja och byst innan ni klickar hem något. Här är mina godbitar av allt Asos har att erbjuda. Så nu är jag redo för massa fest och massa jobb, nu ska jag både vara mamma, ledig och mammaledigt snygg!


Pappas tjej




Julen i bilder



Härliga jul... efter alla förberedelser här hemma så kom den äntligen. Dagen innan satt jag och T uppe och väntade in den ihop med Bingolottor. Jag håller hårt på mina traditioner och gjorde om köket till ett bageri, där et bakades tryffel, lakritskolor och annat gott! Juldagsmorgon var det upp tidigt för  att fira  Tomas, T:s pappa som fyllde 49. Kl 8 satt vi alla i sängen och väckte honom med jag må han leva... Av oss fick han lite jaktprylar och såklart julgodis att smaska på helt själv.

Sen bar det hem till Pappa och Lillemor för en annan tradiotion, långfrukosten. Förra året fick pappa en DVD med en brasa på som han brukar "tända" när han får besök. Så den sparkade när vi kom. Sen delade vi ut lite paket och tog åter bilen för att fira julen och doppet hemma hos T:s familj. Vi började med att doppa i grytan och Ella fick äta lite mat på sina nya jultallrikar från faster Lillevi. Sen var det dax för den obligatoriska spelstunden: Alfapet och jag och T tog hem vinsten trots Q och Z som vi inte blev av med. 

Sen kom då julaftonskväll och T andra sida av släkten slöt upp. Då blev det paketlek och förberedelser inför julbordet. Men iår hände nåot lustigt. T:s mamma som hade julen hos sig höll med allt förutom Janssonen som en familj skulle göra och Köttbullarna som en familj skulle göra. Bara det att Janssonfamiljen helt glömt bort det trots att potatis och grädde var fixat. Så det blev lite snopet, mest för Engelbertssons. Tror ingen hade märkt  endå att den var glömd så mycket mat som stod på bordet. Efter maten var det lekdax och då var det en liten fis som bestämde sig för att det var dags att sova så jag gick en liten runda och Ella somnade så gott i sin vagn. Lite senare så var det paketöppning och med så mycket släkt så blir det en del paket. Men mitt var såklart finast för i låg ett par Uggs och T hade rimmat så bra. Han hade även lyckats köpa ett par byxor och lite delar till min köpmannadisk : D Av mig fick han ett par adidas mysbyxor av det gamla stuket. En kurs i Olja och Akryl men som vi måste avboka eftersom T inte är hemma onsdagar nu i vår. Kanske går jag den själv eller så tar vi den i höst. Av svärföräldrana fick jag en boken Antik och auktion så himla perfekt! Tack för alla fina klappar ska visa er några kul sen när jag fått fotat dom.

Juldagen träffas alltid min släkt hos min farmor och farfar på kalkonmiddag. Då är vi 20 pers nästan och farmor dukar allid så fint med guld och juligaste rött. Det är kul att få träffa mina kusin och många av dom har ju barn så det är full rulle nu. I är var även min kusins svärföräldrar med som är från Tyskland så det blev en del engelska runt bordet. Ja som ni märker så har det blivit alldeles för mycket mat och roligheter för att jag skulle haft tid att blogga så nu har ni fått en liten inblick i vad vi pysslat med under julen... men mer kommer för än är den inte slut ;)

Julmys





Nu har julkänslan infunnit sig i Torpa... Julgodiset är bakad, skinkan och korven är intagen, i glasen finns julmust och på bordet ligger Bingolotter. T har slagit in mina paket och snart ska vi sätta oss och rimma ihop lite inför imorgon när tomten kommer. Undra vad som ligger i mina paket... känner att jag håller bli lite tomtesjuk... det kallade mamma mig när jag var lite och  julpirret började smyga sig på. Hoppas ni får en bra julafton allihopa.


Igår natt blev den klar



Vi köpte en liten skinka som vi kunde ha till uppesittarkvällen som är ikväll. Men vi kom hem lite sent från stan igår och skinkan var inte klar förens vid 12-snåret igår, med grillgering och allt. Men vi vill ju ha vår extra torr så då får den ju stå inne lite extra. Så det är en trött man som är på jobbet idag. Jag var med fasligt trött, undrar om utekvällen i lördags fortfarande sitter i tro. Jag har slarvat med glasögonen också, dumt. Det ger mig huvudvärk känner jag.

 Köpte lite ingridienser till julgodiset också, blev inte så mycket så nu får jag se vad jag har för recept och om nått passar till det jag har. Ska iallafall göra mina saltlakritskolor.

Hann kolla in på H&Ms rea som tjuvstartat och hittade fyra tröjor som jag hände undan. Så nu kan jag bli julefin. Så dom och lite cellofan till godiset ska jag in och köpa idag, sen kan julfirandet börja. Ikväll blir det mys framför tv:n med Bingolotto haha. Men en gång om året är det kul och Lotta Engberg är inte så dum.

Nu ska jag bläddra igenom lite tidningar och sen göra mig iordning för en snabbis in till staden.
Känns bara som jag glömt något?

Titta vad jag kan!



Men, Mamma kolla nurå! Ska visa en sak.



så här gör man. Upp med rumpan, tryck ifrån med armarna.




sådär! Hängde du med? Men hur man gör sen har jag inte lärt mig än.

Istället för att göra ingenting, kan man göra någonting...



Före   



efter, och livet blir lite lättare varje morgon.

Efter 15 månaders vila...



Var det dax att se om det gamla takterna satt i. Jorå det får man väl säga. Den rätta känsla infann sig riktigt snabbt och jag var redo för fest! Tyvärr hade jag inte mycket vin hemma eftersom det inte var tänkt att jag skulle dricka. Men det löste sig ändå, fick lite vin och shots av brudarna. Jag hade med lite ingridienser till Caipirinha som vi drack, kanske lite somrigt men vad fasen.

Sen körde vi paketlek och jag hade tur och fick tre paket, 2 kondomer, rökelser och bakformar för mazariner. Kanon ju!
Maten som var helt underbar bestod av fläskfilé med vitlök och rotfrukter i ugnen och sen egenlockade trattisar. Alla åt sjukt mycket, kanske för att det fanns sjukt mycket mat.

Leila eller jag menar Sara och Ludde hade bakat julgodis. Nu kommer jag inte ihåg vad dom hette men dom var asgoda. Leilas recept tydligen och jag tycker faktiskt att Sara är lite lik henne nu när hon blivit blondare i håret. Lite likt är det allt! 
 
Japp japp... Sen bar det ner till Såsen för att möta upp Emil, Claes och Skoglund. Hade verkligen en riktig toppenkväll. Tack girls and boys.

Kusinbarnen leker och det vuxna dricker glögg








Igår var vi en sväng om min faster och min kusin och fick träffa Theo som vuxit och blivit ännu sötare än sist och mer lik sin mamma :D. Yvonne bjöd på glögg och jag åt min första lussekatt för iår. Gott. Ella var helt såld på Theos babygym och lekte som en liten toka med allt. Kristina fick en liten julklapp av mig, men eftersom det är fler som ska få likadana så visar jag er efter jul. Kristina tog så fina bilder på Ella, hon äger nämligen en bllixt eller hennes bror gör men den hade hon snott nu över jul. Jag skulle så gärna vilja ha en blixt, helt klart ett måste när man såg vilka fantastiska bilder det blev. Ska se om jag kan få tag på ett.

Nu ska jag och Ella fortsätta med vår julstädning, sen ska vi in och köpa den sista julklappen. Handla lite inför skinkan som ska lagas till för uppesittarkvällen med Lotta Engberg imorgon. Kanske om jag orkar så blir det lite julgodisbak också. Älskar dan före doppardagen! Den är nästan heligare än julafton.

Inspiration till köket



Finare att få upp böckerna än att ha dom i ett skåp. Så äntligen är min hylla uppe.



Bara Bär har jag tipsat om innan och gör det igen! Köp den. Vackraste boken om alla svenska bär. Med fina bilder och goda recept.

Julfina lådor

 

Loppislådan fick sig lite granris och mina fina flugsvampar som jag fått av snälla faster fick ståtligt stå i lådan (på två uppochner vända snapsglas) Har flyttat den till vardagsrummet nu från att först stå i köket. Men jag tyckte den blev så fin att vi skulle se den hela tiden.




Fåglarna utomhus fick en låda med lite julgott i! Talgbollar blandat med några äpplen.


Snart 6 månader...



och det är så mysigt nu! Nu när man har barn blir allt man gör mycket roligare också. Ser verkligen fram emot första julen med Ella. Då börjar vi dagen med att nissa hos farfar som fyller år! Japp Svärfar fyller år på julafton! Sen vidare till min far som ska bjuda på årets bästa frukost! Långfrukost fram till nästa sittning, doppet hos T:s föräldrar där vi sen stannar och tar det lungt hela kvällen. Den 2 januari blir Ellan ett halvår.

Det var inte igår...

man kom hem kl 05.00! Men oj oj oj vad roligt jag hade det. Fick ju inte med mig kameran ut... så nu hänger det på er att tjejer att här kommer upp lite bilder. Puss

Läckert!


Julgranspapper/presentpapper från inreda 85 kr för 5 rullar. Om jag hade set dom tidigare så hade jag köpit dom. Nu får vissa paket "fulpapper" istället, attans.

Här sparar vi favoriterna



och äter upp dom lite mindre goda, Yeah right!

Tomten har gjort sitt för iår!

och kom hem ovanligt tidigt för att ändå ha så många att besöka... Jag tror Tomten smuttat lite förhårt på glöggen minsann.Tomten hade problem med skorna inatt. Tomten sa att han var trött och behövde sova. Tomten tog sin tomtemage och la sig på det golvvärmda badrumsgolvet... och där kommer han nog sova till nästa år för tomten ser ut att behöva vila lääänge.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------



Men igår var det syjunta här hemma för att göra sig fina! Jonas fick låna mitt skärp (som jag inte vet varför jag sparat)  och som nu kom till användning. Två Tomtar som reder sig själv...eller?



T måttar med juleskum för att få exakta mått! ;) Jag var mest orolig för vår soffa.



I en annan del av huset satt Tomte 2 och filade lite på årets mustach. Ett hål klipptes även till för att ett sugrör skulle få plats. Såhär i efterhand kan jag tycka det var lite onödigt.




En slagen hjälte! Älskar dig Tomten och tack för att du förgyller mitt liv och vår blogg.




Och så var det fredag igen!

Ikväll ska jag slå in paket till husmusen och Jonas, dom ska iväg och tomta i Varberg! Så måste leta fram en tomtemask som borde ligga nånstanns bland julsakerna! Så kanske får ni ett besök ikväll! Och se då till att bjuda dom på något varmt och starkt! Själv ska jag och Ella sätta upp lite tomtar och ta hand vårt nya soffbord för 175 kr som T kom hem med igår efter ett besök på IKEA!  Vi hade ett i svart som var väl använt nu har vi det i vitt! Finaste vitt! Och under blev det en förvaringslösning bestående av en korg under det! Så jag kan ha alla mina tidningar och så Ella kan ha alla sina leksaker nära och bra! 

Vi har kollat på flera olika soffbord men alla är så stora till vårt vardagsrum och soffa så det fick bli en favorit i repris. Och 175 kr är ju inga pengar jämfört med 2-3000 vissa kan kosta! Fast det e klart d å får man kanske lite mer kvalité på grejerna. Detta får duga för oss. 

Sitter just nu på jobbet och väntar på att Karin ska komma ut ett möte så jag kan åka och handla! Skulle ju inte jobba mer men ibland dyker det upp mer oväntade saker!. Ella har dregglat ner hela sin tröja här och jag missade att ta med en ny så nu har hon sin molnjacka på sig bara! Bra där! 

Imorgon är det fest för min del. Då ska jag göra stan igen! Sara, Ludde och Azra och jag ska äta finmiddag och fira lite jul ihop och sen antar jag att det blir Red Room. Ska bli riktigt kul! Och så den stora frågan. Vad ska jag ha på mig? 



ha ha

MMS


Vad gör du Ella?


BORAX

Borax, dinatriumtetraborat, är en färglös mineral som man använder tex till: rengöringsmedel, skydda stål från oxidation vid vällning och håll i er till lekmaterialet Slime hahahaha!! Vem kunde ana detta! Burken får lätt stå kvar då Slime var en av 80-talets roligaste leksaker.


Nu med ny hemsida, ny lokal och blogg!




http://www.treativ.se


Två veckor utan er och jag ska försöka sumera.


  • Datorhaveriet är nu löst. Det är hålet där batterisladden ska in som strular. Så jag har fått mig en data-plattform som man sätter datorn i istället. Som en rullator, den börjar ju bli till åren nu. snyft. Får verkligen hoppas att den håller ett år eller två till iallafall.

  • Granen är som sagt inne, men alla våra julgranskulor är borta! Hur har dom kunnat förvinna undrar jag? Så granen har lideauvart nu, några små hjärtan, några kulor som jag haft i fönstret, två glittriga hjorthuvuden i brist på annat. får hoppas dom dyker upp här! Måste ju ligga nånstanns, ev hemma hos T:s mamma och då kanske dom kommer fram dagen innan julafton så vi väntar med att köpa nya kulor.

  • Jag har jobbat lite denna och förra veckan, Ella har varit hos Farmor och ibland hos Lillemor. Resten av tiden har hon varit med och det har funkat kanon. Ha fått göra massa roliga projekt och det ger oss lite klirr i kassan. Lägger dom till den nalkande resan förhoppningsvis.

  • Men den bästa julklappen är nog att T ev fått jobb i tre månader som montör och alla vet ju att en montör betyder borta på veckodagarna hemma på helgerna! Men då brukar man jobba in fredagen iof, det verkar vara ett rätt bra jobb så vi håller tummarna, plus att det kan ge lite traktamente dolares. Det skulle betyda att han har jobb till slutet av maj. Och sen hade vi tänkt oss den där resan till värmen/Grekland om vi hittar någon restresa förståss, man får ju passa på när båda är lediga. Bara bra om det inte är för varmt för lillan. Sen när vi är hemma är det ju nästan semestertider och snart höst igen och då får vi väl hoppas att folk börjar bygga. Tydligen har T:s firma massa inplanerade jobb men som ligger lite på vänt nu under jul och deppresioner så vi håller tummarna även där.

  • Jag är sjukt glad över mina julklappsinköp i år till mina nära och kära. Hoppas dom bara blir lika glada.Nu återstår det bara lite rim och paketinslagning. Och det blir nog ikväll ihop med glögg och pepparkakor. Nu har jag bloggat sen kl 10 imorse haha! Tillbaks IRL och till städning och disk, suck!



Och så Julfest med mitt jobb!


Jag börjar bli en riktig partypingla igen så som jag ränner på stan... Mycket gott har det blivit! I fredags var det dags igen. Då var det Johns Place som fick besök av oss Treativare! Karin hade aldrig varit där innan så jag skojjade med henne och sa att hon får tusen spänn om hon hittar chefens visitkort (man kan hänga upp sitt i taket) Jag hade råkat se det i sommras när jag var där och det finns några tusen uppsatta. Var tror ni att vi hamnar, jo precis bordet under visitkortet. Hur stor är chansen. Sådär satt Karin precis placerad under kortet, så jag var tvungen att säga det före hon såg det.

Några av oss åt struts jag tog pepparbiffen. Mycket god mat har det blivit, inte bra så nu ska jag börja på gymmet i källaren där vi jobbar. Det har öppet dygnet runt, kanonbra! Januari ska här svettas. Är faktiskt sugen. Just D, jag har fått akutklippa håret eftrsom det försvann mer och mer av det! Så nu är jag kortklippt men nästan snyggare :D Trivs bra i det och kommer nog ha det mer utsläppt nu. Möjligt att jag skaffar mig linser med... Back to the old days på alla sätt och vis!




Man kan lätt bli stirrandes upp i taket.



Pontus Brenner en ny förmåga hos oss.



Och en gammal förmåga, Johan Copy som kom på besök, kom tilbaks istället... miss you!



Samma make-up stylist, jag! Sotade ögon is the shit!

Mer trevligheter...


I år åker mor och Jan-Erik till Spanien igen för att fira jul så i söndags hade vi lilla julafton här med god mat och paketlek.
Vi valde ett litet lättare julbord med Grekisk sallad, vitlöksbaguetter, potatisgratäng, exotisk frukt och till det rostbiff och revbensspjäll. Reven var nog det juligaste på det bordet. Ella var kvällen till ära klädd i sin tomtedräkt. Något som Mormor blev helt lyrisk över. Leo fick sig lite julgott med då Jan-Eric delade med sig av efterätten. Jag försökte mig på att göra en Ripp-off på Jessicas efterätt fast med hallonsås på, men när jag skulle hälla den på panacottan som hade en hjort/rhen såg den mer död ut till T:s förtjusning. Så nästa år: I med såsen före och dekorera med pepparkakorna efteråt.

Lucia...


och bortbjudna till Jessica, mikael, Jonna och Nellie. Temat var Jul. Jessica hade lagat sååå god middag och vi vill ha receptet, glömde fråga om det. Men det var julmust och Ingfära i grytan. Så gott. Och så hade hon stekt grönsaker mmmm. Efterätt med pepparkakor. Så himla gott! Vi skulle egentligen avslutat kvällen med Wii men vi var så mätta så vi får ta det en annan gång. Jessica och jag kollade igenom lite gamla album och kom fram till att vi blivit är/äldre och att vi haft/har jäkligt kul! Blev en del skratt! Familjen fick en liten gå-bort-present av oss bestående av en hjortstek med ingridienser och ett litet handskrivet recept på Porterstek. Tror att den gjorde Mikael lite extra glad som älskar att laga mat! Tack för en mysig kväll!

Iskuberna tog slut...



när jag gjorde smakportioner, och nu har vi satt igång ordentligt med att ge Ella "riktig mat" varje dag och nu har vi kommit till smaken palsternacka. Den formen fick bli en nödlösning.. Pappan i failjen tycker det är lite extra kul att mata nu!

Lite fynd har det blivit


Under min ofrivilliga bloggpause har jag dämpat min sorg med att leta guld. varje onsdag åker jag och Elin runt och gör loppisar. Jag har hittat lite saker som jag lagt ut på Tradera t ex den oranga burken av Al & Lena Eklund som jag köpte för 10 kr och som gick för 350 kr. Kaffekopparna från Vereco för 10 kr st är miná favoritfynd och dom ska jag behålla själv. Medecinburken var rätt smutsig när jag hittade den men med lite vatten och tvål så fick den flytta in i badrummet och förvarar nu bomull och topps. Vad betyder Borax? Kanske borde kolla upp det. 1 1/2 Liter kannan i plast gör mig varm i hjärtat och kostade 5 kr. jag är för svag för måttenheter, men så fin nu till jul.

Den perfekta granen finns den?



Och iår var det dags igen... Vem hittar den finaste granen? Förra året hittade vi den fulaste granen, men det såg vi när vi kom hem. Oftast brukar en gran bli rätt fin när den kommer in och inte har massa andra granar runt sig. Men våran gran förra året tog nog priset på att vara fulast. Sne och vind, lutade nästan 45 grader på stammen. Våran lösning blev att binda den med fiskelina på två ställen för att få den något sådär upprätt. Så iår var vi på hugget (haha hugget) jaja och läängst bort såklart stod den. Jag fick övertala T lite som hade ögonen på en annan, men eftersom han valde förra året så hade han inte mycket att säga till om.

Svärföräldrarna satsar alltid på en liten söt gran eftersom dom har lågt i tak, Regine och Jörgen körde i år på skogens största gran. Regine var nöjdas av oss alla när vi gick in för att fika!
Jag som inte är ute i skog och mark speciellt ofta hade glömt både mössa och vantar. Sen fick T inte plats med Ella i sin jacka och bytte jacka med mig. Så med nöd och näppe fick jag dragit upp dragkjedjan och kunde vandra runt i skogen.
Förra året låg Ella i magen och jag satt och sov i vår bil, kanske därför vi kom hem med den granen vi gjorde också.. Kan tänka mig att jag bara sagt jaja den blir kanon du! Hugg den...

Julbord med snickarna!



Förrförra lördagen var det julbord med T:s jobb! I år var det, det lugnaste julbordet av dom alla och alla höll hela natten! Det har tydligen aldrig hänt i tofta Snickeris historia! Men det e klart vem vill festa när mer en hälften på firman är varslade. Kanske borde det blitt tvärtom, jag hade riktigt kul iallafall trots att det var kvällen utan Ella. Hon fick hänga med Farmor.

        

Julbord, julmat... inte så värst gott. Men skinkan var helt underbar. Sådär extra saltad och torr som jag vill ha den. Så den åt jag massa av. Och  till det, tre julmust!



På scen spelade ett kanonband som fick igång folk innan dom satt sig för att äta. Det kallar jag få igång en publik. Vi tog även några lotter som såldes under kvällen, flera fina vinster fanns det i potten. Vi drog hem paketet med en morgonrock och tillhörande tofflor. T trodde han var Hugh Hefner dagen efter.

Julkrans över bordet!






Fick låna två rucheringar av svärmor. Valde den större modellen.



Svärmor hade också vart snäll och plockat/klippt i sina buskar. Så i en låda låg två ringar och en massa grönt. Nu var det bara att sätta sig och pussla ihop det. Tänk midsommar.



Voila! Efter lite finjusteringar och snöre så hängdes den upp!



Och lite mer julkänsla infann sig i Torpa!


Utmanad!

Sara har utmanat mig och vill veta följande: 

 

 

 ----Tre efterrätter jag gillar-----

En stor godispåse

En liten godispåse

Vad som helst som är sött går bra! 

 

---- Tre jobb jag har haft---

ATG-ombud

Annonssäljare

Butikssäljare

----Tre platser jag bott på---

Varberg

Sörse

Ga: Köpstad

----Tre saker jag gillar att se på TV---

Gossip Girl

Surviver man

Antikrundan/Första andra tredje 

---Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu---

Thailand

Grekland

Ett gym

----Tre drömmar---

Resa runt i ett år, och ta en dag i sänder! Gärna få simma med hajar!

Renovera och köpa en stor gård med plats för djur! Och där jag kan ha min Loppis/2-hand butik.

Komma i mina kläder ev köpa massa nya kläder ;)


Nu utmanar jag Elvinsmamma, Lindblom och Lina (Röjgrens Lina) 

 


Back ... för tredje gången!

Och här för att stanna! Min dator har rullstol bokstavligt talat! Men mer om det sen! Nu jobba sen blogga! 

På jobbet!

Både idag och igår! Fått kolla mail, lite andra bloggar och såklart möjlighet att blogga lite grann själv! Vilken lycka! Ska jobba en stund imorgon med ser det ut som! Igår var Ella med och skötte sig perfekt! Idag fick hon en heldag med Farmor och än har Farmor inte ringt! Så det går super... Pratade med henne vid 12 och då hade Ellalove sovit middag! Man saknar henne hela tiden när hon inte är med! Det är väldans roligt att sitta i de nya lokalerna och jobba med en riktig MAC som inte krånglar eller strular! Vet inte när jag får tillbaka min trasiga dator, som inte kommer gå att laga. Så jag vet inte om jag måste hångla upp tomten nu för en dator måste jag ha! För att betala räkningar och så ;) 

Någon som vet vad tomten bor? 

###!½&/(&()/()/%&/(#"!½½()/w()/()!"w/#/"(/!))/!!!!!!!!

Datorn är på service IGEN! = Jag har ingen dator IGEN! = Jag är så arg IGEN!
Återkommer när jag e glad!


Hotellfrukost och sen vidare till la la land!




Idag var det upp tidigt till läkaren för en diskussion som jag är kandidat för Hypersensibilisering. Kl 09.00 var jag på plats för att träffa doktorn! Han gapade frågande när jag förklarade vad mitt ärende var, drog hela historien om hästar hit och hundar dit, sprutor i armar och allergi som liten. Han trodde jag var där för morfin... E näää! Menar du pricktest då? Nää det gör ju inte ni, det får man ju bara på Allergimottagningen.. Så det hela slutade att jag fick förklara mitt ärende på tydlig svenska för en kille i telefon som jobbade på Allergimottagningen som sen fick förklara för Habbot nått i telefon vad jag mena som satt framför mig! Jag var hans första patient med detta problem. Jisses! Men det slutade med att han skulle försöka skynda på min remiss, för han kännde sig så dum stackarn. Haha Morfin...

Iallafall sen åkte jag om min mor och överaskade henne med att tigga/köpa frukost! Jag fick ett rum på hotellet, en bricka med massa godsaker och en tv med massa kanaler... passade på att se lite tv 3 och kanal 5... Där låg jag och Ella hade det gott enstund tills hon somnade. Sen kom mamma in och sa att hon var klar och surprisade oss med att vilja åka till Gekås! Så kl 12.30 idag bar det iväg till Ullared... Hittade lite julklappar faktiskt! Mycket nöjd över dom!



Femstjärnigt och det bästa omhändertagandet!



Efter denna bild kommer en säkerhetsvakt fram och säger att du får inte ta kort här, fast den kan du behålla... Men ta inga inne i butiken är du snäll! Det ryckte i mitt klickarfinger ett bra tag tills jag glömde av det och försvann in i gekås förtrollande värld!





Väl ute var det dax för obligatorisk fika! Ella var såå trött!



När vi skulle åka hem kom det snö... Den gjorde sig fin ihop med Gekås alla ljusslingor som täcker fasaden!

En glimt av vår adventskalender!





Paketträdet börjar sakta men säkert fyllas på! Imorgon är det den tredje! Jag har fått ett svart nagelack och idag låg det en Hello Kitty dusch cream! T har fått julbelysning till bilfönstret och en hårborste så han inte använder min hela tiden!
Varje morgon när snoozen ringer blir det paketmys och varsin pepparkaka, känner på mig att i trean är något riktigt fint! Fast 11 är mitt lyckonummer!


Tack Sara!





För idén med att ha två stjärnor! En för dig och en för mig! Och nu ser jag att ett par gardiner eller så hade nog inte skadat! Men men, man kan inte få allt!

Mamma gardiner! Hur göra nu?

Och där fick han använda sin älskade frysbox!



Och ska det göras på riktigt så ska det göras i långkallingar, bar överkropp och med jaktpolaren!



Mitt strå till stacken fick bli handskriva etiketter!



Och 1-adventsfika med glögg och nybakade pepparkakor såklart!



Min något för stilrena adventsljustake med äppeldoftande ljus i, fick sitt första ljus tänt också!
Allt för att komma i stämmning trots avsaknaden av mossa och pynt!


Pricken över lampfoten!



Ja i över ett år har min fina lampfot stått utan hatt! Men idag... sprang jag på den!  Guldskimmrande och med ett brunt kantband gör den sig perfekt med mitt första auktionsinrop! Tadaa!

Magenta i sin allra bästa form!




Kunde inte annat än köpa dessa skor då:

1. Det är pumps!
2. Dom går under jobbets grafiska profil.
2. Dom var på Rea!
3. Dom är så rosa!
4. En 37 var inte för liten, utan satt perfekt!

Två böcker som gör mig lite extra glad!



Loppisfynd 15 kr Original 70-tal i förbannat bra skick! Och ni som känner mig bla bla bla...



Icas nyutgivna guldklimp "Hela Sveriges Husman" slutsåld när jag skulle ha den, men min mamma hittade ett ex på Ankaret i Läjet! Sicken tur! Det kommer bli mitt kvällslektyr denna vecka!

Stor eller liten mage!

Idag har jag fått gjort massa bra saker! Tog med Svärmor in till stan och fick köpte lite bra saker till både T, svärmor och mig själv på en hälsokostaffär! Tro det eller ej! De båda har ju sånn sjuk ämnesomsättning och skulle behöva gå upp några kilon! T har gått runt här i månader och tycker byxorna kasar ner... jojo fast jag ska säga att det är säkert lika jobbigt att vara FÖR smal som att vara FÖR rund! Så när vi ändå skulle in och handla ProBion till mig (som är bra för uppsvälld mage) så passade de tu på att köpa en hink med Gainer som dom ska dela på! Chokladsmak fick det bli då de båda är tokiga i choklad! Så nu ska dom äta 1 dl om dagen blandat med vatten och förhoppningsvis bygga på sig några kilon.
De båda har ju fysiska arbeten så de är ju nästan som ett gympass för deras del när dom väl jobbar!

Jag själv ska försöka få bort min mage som sväller så fort jag äter, har nått att göra med rätt mängd av mjölksyrebakterier. Vet inte om jag har för få eller för många! Hoppas tabletterna kan göra någon nytta! För jag vill börja använda jeans snart! Som just nu är omöjligt om jag skulle få för mig äta något när jag har dom på mig!

Jag lovar meddela om något av ovantstående hjälper eller inte! Har ni provat nått liknande?  


Årets pepparkasbak i Linköping!



Vi startade kl 17.00 hemma i fredags och sen bar det iväg i monsterbilen! Det var ju barnvagn och grejer som skulle med och förhoppningsvis skulle en hjort eller älg med hem! Så i vår bil satt Lillevi, jag, T och Ella. Resan upp gick kanon! Ella sov nästan hela tiden,vi stannade två ggr för bensträckare och runt 21.00 var vi framme, lagom till sista låtarna i Idol. Har väl inte följt det där programmet jättebra men bra nog att veta att rätt person äntligen fick lämna programmet. Han är säket bra på alla sätt och vis men han är ingen IDOL än, han behöver nog några år till! Väl framme fick vi en kvällsmacka och utdelad sovplast! Resten av T släkt var redan där och satt och myste i soffan... Grabbarna slöt upp i köket oh gick i genom den kommande jakten! På morgonen vaknar jag av att T hoppar upp och ställer sig pågolvet... han tror hanharförsovit sig till jobbet haha! Upp och på med jaktkläder ochjag sussar vidare tills när jag skulle upp och baka pepparkakor... I år hade vi extra deg med oss, kanske lite väl ambitiöst då vi varklara runt sjutiden på kvällen! Ni ser ju på bildernq hur sjuukt mycket pepparkakor det blir! Men det varväldigt mysigt, julmusik och massa prat! Jag fick bakat mina kalenderpepparkakor till paketträdet och sprittsa dom med siffror!
Håkan och Sarabor supefint i Linköping! Deras hus är enormt och endå har dom två lägenheter i huset som dom hyr ut!

Många tycket och med mig att Ella är lik T pappa när han var liten, ska se om jag kan få tag i en bild!
Nu ska jagin och handla lite julklappar för igår gick vi i en jättegalleria i Linköping innanvi åkte hem, men jaghittade ingenting... bara saker till mig själv haha... Tre toppar som kostade mig 139 kr ihop! Lagom pris! Sen fyndade jag skor på Wedins som har utförsäljning då kjedjan blivit uppköpt! Och ska heta Euroshoes nått... Znark vilket tråkligt namn,nåväl ett par härliga skor hittade jag som jag ska fota av så ni får se!

 Men nu en dejt med Svärmor!

Och två hjortar fick följa med hem!


RSS 2.0