Nu är jag tillbaka med råge!

Och jag har ljud på min dator!!! Wohooo! hallå Youtube here i come! Datorn är så snabb nu att jag knappt hinner trycka ner en tangent förens hela ordet står på skärmen! Nytt internet eller rättare sagt ny dongel och nytt batteri! Tydligen är Explorer uppgrderat likaså mitt virusprogram! Så nu ska det vl fungera att blogga!



PUSS!

En liten rättelse...

Som några av er påpekat så är tävingens slutdag den 2/11 inget annat! Tråkigt nog så har vårt nätverkskort gått sönder så jag har skickat den för återbesök till doktor PC igen, hoppas nu att det ska lösa allt strul vi haft. Så nu kommer jag gå helt amok nu utan dator... Får snylta lite internet hos vänner och familj!


Ps: Tandläkarbesöket i fredags slutade med en utdragen tand! Jag skrek som ett litet barn! Får bli en riktig redogörelse om detta senare! Jag är glad att det inte var framtanden som värkte...

Ds: Roligt att såmånga gillade priset i tävlingen!

Tävlingsdax!





Hej mina kära bloggläsare! För att ni är så fina och uppskattar min blogg så vill jag uppskatta er!
Skriv en liten kommentar nedan och vad med och tävla om ett "tjejpaket"
Oktober numret av Glamour, Boken Kaxiga tjejers Guide till att få det dom vill ha, Ett superduperbra nagellack med extra shine och tre godisluktande bodysprays!
Jag drar en vinnare 2/11.

Du som har en blogg och vill ha en extra chans (1+1 lapp med ditt namn) så länka till tävlingen på din blogg. Glöm inte att skriva med det i din kommentar!

Lycka till!

En överlevare...


Två nya kompisar!


Ella drar och tuggar och tycker det är roligt med alla färger, helt klart värd all möda igår när två trötta föräldrar gjorde allt för att få dom klara till sin lilla förkylda tjej.

Idag skulle vi egentligen fara till Läjet men en lite bacillusk kom ivägen så idag blir det mys inne och kanske en lite promenad i det friska vädret! Jag har inte blivit av med min smärta och har efter en ny natt med ont i tanden beställt en tid hos tandläkaren. Jag fick en tid kl 07.10 imorgon bitti. kan ju bli spännande. Ser inte fram emot att nån ska röra tanden alls. Men jag får bara bita ihop, ho ho.

Update Ankhuset!


Fint ska det vara! Panoramafönster från golv till tak (återanvänd glashylla från Ellas klädskåp) och nu har vi lagt halva huset med spån och en sittpinne till Maja har kommit upp! Igårkväll gjorde T en altantrappa som jag inte fotat ännu men det blir så gulligt! Ena väggen saknas fortfarande men där har vi satt plast så dom kan flytta in i kväll! Nu gäller det bara att vänja av Maja från att flyga upp på vårt hustak och istället få in henne i kärleksnästet för nu vill vi ha ankbebisar! eller inte nu men till våren bannemig! Vi misstänker att Maja fortfarande är oskuld! För hon springer så fort Knuff gör sig till...Antar att hon vill hålla sig inom fyra väggar, så är det nog.

Idag...

Händer inte mycket i Torpa, mycket skönt! Jag sitter i min mjukisdress och har precis sett en film, diskat och vart ute en sväng och försökt få ankorna att gå in i sitt nya hus. Det funkade inte... Men ska lura dom med lite mat tror jag. Väntar på att Lillevi ska komma förbi med lite utskrivna mönster så jag kan sätta igång och sy lite. Ska ge mig på en Moopy till Ella. Hon behöver ett gossedjur som ska bli hennes. Visst fick hon fina när hon föddes men dom är nästan större än henne och fyller inte riktigt snuttefunktionen. Idag är också första dagen jag är ok i munnen efter mitt tandrotsbesvärande. Behöver nästan ta igen mig efter den smärtan...

Har fått en del barnreklam i brevlådan, mycket som är rena skiten men en del rabatter dimper ner såsom 50% på valfri vara på olika klädbutiker så ska kolla upp det tänkte jag! Man kan ju köpa lite större storlekar så har hon sen. Skulle vilja ha en fin kofta till henne gärna i grått.

Ella sitter i sin Babysitter och kollar på Rachel Ray som lagar mat... Hon sprattlar så antagligen är det nått gott! Kanske borde ta tag i nått att äta då!

Usch jag e trött idag!

Imorgon ska jag vara lite mer utvilad då ska vi ner till Läjet och träffa Jess, det blir mys!


   



Detta är en Moopy!
(jag har inte gjort dessa, utan dom finns lite överallt på nätet)

Premiärbilden med nya kameran!

Visst ser man en stor skillnad! Fast alla bilder på den finaste har ju en förmåga att bli bra ;) Är otroligt nöjd över kameran och längtar efter att få testa den ute i naturen på alla fina höstfärger som finns nu.




Ett handskrivet brev kom på posten!



med mina pippifåglar som jag beställde från Michaela, tack snälla du! att man kan bli så glad för ett "vanligt brev". Fåglarna var finare än på Ikeas hemsida och kommer göra sig fint i paketträdet till jul.

Vi fick oss en fet överaskning!



Som ni ser på bilden så står det en Vespa i vår hall! En såkallad EU-moppe! Och nu ska jag förklara vad den gör där: Jo, vi åkte runt lite i stan för att leta efter den bästa kameran och efter några besök runt på diverse ställen sluttade färden på Elgiganten, mitt sista val. Men där hittade vi ingenting heller och bestämmer oss för att gå mot kassan och ut. DÅ får T syn på en moppe med en skylt, på Skylten stod det... Förläng idag och ta med mopeden hem för 1 kr. Vi tror ju det är ett skämt, så jag drar i T att nu går vi, men sen så slår det mig ändå att fan man kanske ska kolla upp det lite närmre för att T:s telenorabonemang går nämligen ut nästa månad. Så vi läser igen på skylten och HolyJesus och en massa annat och förvåning på det ser vi att det just är den abonemangsformen som T har! Så vi snackar med en av säljarna där och visst stämde det, förlänger du idag och med samma abonemang  i 24 mån så får du en Vespa för 1 kr.
Så förutom att sälja en kamera till oss som egentligen var hans avdelning så fick vi hämta släpkärran hemma och ta med oss en helt ny vespa med hjälmförvaring (ej med på bilden) Helt jävla sjukt! Vi var rätt säkra på at det skulle vara japansk skit som brinner upp så där lite oväntat, men den verkar inte vara det heller. Ibland ska man ha tur! Vi var helt uppspelta igår och glädjen över min nya kamera föll i strålkastarljuset över T:s nya leksak...Men det har jag tagit igen idag och ska göra hela kvällen... så det så ;)

Så nu kan jag köra moppe på landet! Bara en sånn sak! Det som är lite roligt är att man kan sitta två + ha en barnstol där bak så nu kom stranden lite närmre. Fräckt!

Tack! och det blev en...


(om jag inte hade glömt min kamera hos en kompis så hade jag kunnat fota min nya kamera med min gamla kamera, men kanske så får ni se mig med den i speglen lite senare när jag orkat sminka mig ;)

Säj häj till Sony! Jag hade med mig lappen med era förslag men tydligen så har det hänt mycket på marknaden och jag blev rekomenderad den här istället! Den är inte svår att lära sig, har livewiew och det som gjorde att den vann var att man kan justera plattan man tittar på bilderna med så att man kan ta grodperspektiv och inte behöver lägga sig ner på marken, plattan går att dra ut och upp, mycket fiffigt. Sen var det ett bra pris för en riktigt bra kamera! Så här har ni min nya vän. Men inte nog med det så fick vi med en anna sak hem... Men den kräver ett eget inlägg...

----------------------------------------------------------------------------------------------------

För alla tips om Kameran, idag är det dags att skrida till verket... om en stund ska jag åka in och klämma och känna som Anna så fint beskrev det ;) Kanske inte kommer hem med någon men jag är iallafall ett steg närmare min dröm om en riktig kamera! Ska ta med mig eran lista och se vilken som passar mig (oss) bäst!

Puss på er underbara bloggläsare!

Efterlängtad...


 

Gina Tricot har öppnat en webshop, ni har väl inte missat det va?


Framsteg och baksteg

I morse vakande jag av att Ella inte låg brevid mig... och jag kännde mig lite mer utvilad...Gullungen hade sovit hela natten i sin spjälis som för övrigt står i hennes rum nu. Jag hoppade upp sprang bort för att se om hon andades (ja man blir lite knäpp när rutiner ändras) och där låg hon och sov som en liten prinsessa! Antar att vända runt gymnastiken med Farmor igår var tröttande! Så nu hoppas jag att hon kommer sova nätterna igenom, kanske lite optimistiskt tänkt men man får vara glad för detta lilla framsteg!

Ett baksteg om vi ska ställa oss på 0 igen är att Leo the Katt har fått en krypa in och bajsa-kissalåda med svängdörr! Det är lätt att ta sig ur efter lite raffsande men IN! Det har jan inte riktigt hajjat ännu så om inte jag hör hans mjauande så har han bestämt sig för att korva i duschen (där lådan stod innan) Så imorse låg där tre små prydliga kattbajsar och en glad katt stod brevid! Så nu får vi se om det går att lära en gammal katt skita på rätt ställe!

Annars så kommer jag hålla mig inomhus idag... Det är mer än mina svärföräldrar som ska dra hummertinor idag i kuling! Jag skulle inte vilja byta plats just nu även fast hummer är det bästa som finns! Man kan ju förstå varför hummern är så fasligt dyr... vem fasen vill stå på en liten båt mitt i havet och dra hummertinor i kall blåst! hua! Med risk att bli sjösjuk dubbelhua!

Nu ska jag och Ella kolla på  Underbara Älskade och mysa ner i soffan!

gårdagens loppisfynd!




gårdagens loppisfynd! Mink 100 kr han ska få en given plats i holken o den gula korgen 10 kr blir fin att ha böcker i. Köpte även lite tyger o blixtlås, fårse vad jag gör av det.


Piggelina!

Just D! Idag är det en annan människa som sitter vid datorn, igår när T kom hem hade jag planer på att hugga av mig armen för att slippa smärtan... Det är verkligen inte lätt att underhålla en liten bebis samtidigt som man är sjuk! Kännde mig så sämst av alla mammor i hela världen... Men det var som hon visste att jag inte riktigt mådde bra! Så hon var så snäll hela dagen. Senare på kvällen gjorde vi potatis och morotssopa med äppelpaj och jag kännde mig mycket piggare! Efter maten stupade vi båda i sängen... T har jag ju hållt vaken en del nu det sista så han var lika trött som jag... Så nu har hela familjen sovit 11,5 timme och alla är pigga och glada igen! Tror det är Pencelinen som börjat värka! Visst gör det ont i hela högra ansiktet men den går lätt att stå ut med. Så jag har goda förhoppningar att bli frisk i helgen.

Ikväll har jag blivit bjuden på fest till Tina där det ska firas! Vi ska Fira att Karin har sagt upp sig från sitt jobb! Haha det är lite ovanligt men alla har vi jobbat på det jobbet och ingen längtar direkt dit igen så ikväll är det party i Rolfstorp! T ska hem till en kompis som också ska fira, lite mer normal grej som sin födelsedag. Ella fick välja själv var hon ville tillbringa sin lördagkväll och valde att hänga med grabbarna, smart tjej! ... så hon ska vara med pappa och polarna ikväll.

Nu ska jag ta hand om frukosten och sen gå ut till T som försöker bygga klart Ankhuset! Går lite snabbare när han gör det ;) och det ska bli frost i helgen och det tål inte små (stora) ankfötter så nu blev det lite bråttom att få det klart! Och det kommer bli så fint! Dom får t o m panoramafönster på ena sidan!

Sköt om er vänner!  

Tävling!



Missa inte tävlingen hos http://www.retroelephant.com/ där du kan vinna en fin necessär. Tävlingen pågår till den 26 oktober. Du väljer tyg själv!

Halloween fråga!

 

Var köper jag en pumpa i denna stad? Någon som vet? Den ska inte vara som på bilden "fixad" för det ska jag knåpa ihop själv! Har ett fräckt mönster! som ska appliceras. Har nämligen hittat den perfekta platsen för den på väg upp till vårt hus! Varje gång jag kör förbi där så ser det ut som något saknas.

Vi blev bjuda på Halloweenfest häromdagen så nu återstår frågan, klä ut sig eller inte?
Får nog kolla med festarrangören Anna om hur de andra ska göra!

Jag och mina ugglor...



vet inte varför jag hakat upp mig på dom, men jag antar att det är för att jag inte vet så mycket om fågelarten. Sen är det nått nostalgiskt och exotiskt över att se ugglor, dom får mig att må bra helt enkelt. Så när min faster tog fram den här gamla 70-tals tröjan så blev jag väldigt förtjust. Den ska Ella ha varje dag nu tills den är för liten... Fasen vad hon växer. Köpte 74 på byxor nu och dom sitter bättre än dom 62/68 hon har. Långbent efter sin far!

Tavelramar och en vit vägg!



Det är så synd att man inte har en braigare kamera ännu! Vill ha massa fina svartvita familjebilder i dom.
Ramarna är blandae loppisfynd, Ikea, Gallerix och 2-hands. Den Snirklia kommer från Lagerhaus och var svart förut. Det är farligt att leta ramar, mycket beroendeframkallande.

En liten ensam...



dammsugare! Men fler ska det bli! Har inte riktigt lyckats klura ut hur man gör de andra än. :D
Vill bara äta upp den på en gång!

02.33

och samma visa som igår... fast nu har jag suttit i soffan och ojjat mig för att inte väcka resten av familjen. En av dom vaknade iof, katten! Så han sitter här och tittar på mig och undrar vad jag gör uppe. Har precis letat igenom medecinskåpet i min värkabstinens. Hittade Kåvepenin som inte var uppättna sen sist jag hade bihåleinflammation... Jag kännde mig som en knarkjunkie på avväjjning när jag stoppade en i munnen.... Det stod att det funka på tandvärk eller bihåleinflammation + att det var fint för ammande. Det fanns tillräckligt för en ny kur på 10 dagar... en ljus i mörkret.

Jag skojar inte om jag säger att detta jag genomlider nu är lite lite värre än alla förvärkar i världen..

Jag grät inte en enda gång under min förlossning, faktiskt bara i början och i slutet... Glädjen av att bli igångsatt och glädjen av att se skruttan! Det är annat nu... Kanske har jag blivit vekfis efter den resan eller så är detta bland det värsta jag varit med om!

Funderar snart på om en alien ala Arkiv X hoppar ur min käke eller så är det min brist på sömn och pillertrillande som talar... Men jag skulle inte bli förvånad så som den kommer och går den JÄVLA SMÄRTAN!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE: Har precis pratat med 0771 299 299 och mer eller mindre fått konstaterat att det är bihålerna som krånglar! Jag ska nu istället äta Ibumetin som är bättre än Panodil, använda nässpray och dricka mycket! Röra på mig och sova sittandes. läste även på i min läkarbok här hemma att det är vanligt att "snoret" kan ge inflamation i en tandrot! Tjena, antagligen det jag har då ja! Så eftersom jag varken har Ibemutin eller nässpray så har jag tagit en ångande dusch och nu festar jag till det med en cider från Herrljunga! En brasa är tänd och kl är 04.40 och jag kommer vara helt död hela dagen imorgon.

Idag ska jag bara...

 

ägna mig åt att virka! Inatt vaknade jag nämligen av sjuk värk i nacke, tänder, käke och öra! Jag skrek och grät och hade mig...Ledsen som ett litet barn! Så vi åkte in till Primärvården kl 02.30 med lilla mig! Jag hade nämligen ätit min dos med Panodil och det hjälpte bara i 20 min sen satt det igång igen och mala på... så helt ensamma på akuten, konstigt kl var mitt i natten... så fick jag komma in direkt. Tog sänkan men vi hittade ingen infektion... Så nu står värken mellan Bihålsinflamation, visdomstandsajaj eller öroninflamation eller kanske rent av ett hål i en tand. Det hjälper nämligen att sitta upp och sova... så vettekatten vad det är. Ska till tandläkaren på måndag om det inte blivit bättre... Fick 4 härliga värktabletter av doktorn som tar bort värk i nerverna som han sa att det kunde vara. Panodil hjälper tydligen inte mot det. Man skulle haft en lista hemma på vilken tablett man ska ta mot vilken värk... eller så är det bara jag som inte fattat det. Men väl hemma igen så satt värke igång igen och jag har sammanlagt sovit 2 timmar inatt! Så idag blir det att sitta upprätt i soffan och virka, virka och virka... tills värken vad det nu är är borta!

Så därför ska jag ge mig på det här läckra bakelserna!
Recept hittar du här plus massa andra smarriga bilder!

japp då har man bakat lite då!

MMS

Svärmor har den andra hälften. Jag den ena. Jag åt lite för många bullar igår för mitt eget bästa. Men vad skulle jag göra... liksom.

Välkommen på fika!


Väldigt virkat!



En "modern" bok om virkeriet
Köp den här: http://www.ericalaurell.se/webshop/

Varför har inte dygnet fler timmar?

Carro, kanske något för dig?





Bild: Virkverket

Dom här måste jag göra! Blir helt lycklig när jag ser dom!

Beskrivning finns här

För mer inspiration så måste ni se denna sida:
http://virkverket.blogspot.com/



ååå vill kunna!






Ett litet steg för mänskligheten...


men ett stort steg för mig! Jag kommer i några av mina sommarkläder wohooo! dom som hade vart sköna att ha när man kom hem från BB och det var 30 grader ute, Men det är alltså nu som jag kommer i dom... Bättre sent än aldrig som dom säger... Skulle jag tagit bilden från sidan hade den visat en helt annan bild men det skiter vi i nu ;) Det viktigaste är att jag kom i kjolen! Hur såg jag ut när jag kom hem undrar jag nu och det vill jag inte veta...? För inte märker då jag var kilorna ramlar av någonstanns... Eller rättare sagt jag ser iallafall vad dom inte har "ramlat" av mig... crap!

To be continued...

Riktigt nöjd!

Över resultatet som blev när jag målade barnstolen vit! Och Traderasittdynan blev som pricken över i.et! Totalsumman blev 100 kr jämt, men då har jag inte räknat med färgen som jag redan hade!






Hyposensibilisering dax!

Hundar, katt, häst - S405095



Ja då var det kanske dax att ta upp den karusellen igen! Jag har ju en gång innan tagit tre sprutor under tre års tid mot, gråbo/pollen, hö och kvalster om jag inte minns fel! Gick i 6,7 och 8-klass. En jäkla massa sprutor i ben och armar... Gör ju inte direkt ont men man måste ju till sjukhuset hela tiden och sen sitta kvar där i 30 min efter varje behandling. (man får bara ta max 3 åt gången. Men nu med livet på landet och svärföräldrar som har hästar som största hobby och katt på det! och även min mor har katt med päls. Läkaren för hundra år sen sa nått i stil med "pälsdjur kan du alltid undvika resten av ditt liv" nja kanske inte så lätt. och varför skulle jag vilja undvika om det nu finns medecin. Så nu har jag ring till Sjukhuset och fått en läkartid till Doktor Petter som ska ta sig an min allergi. Förhoppningsvis så är jag en given kandidat och kanske kan jag klappa lite håriga djur om några år. Kanske t o m med kan rida! eller T kan få sin drömhund ...  Det hade vart nått!  Så håll tummarna för mig nu! Nästa tisdag får vi veta!

Hyposensibilisering och som går ut på att man ger upprepade sprutor regelbundet under flera års tid. Man sprutar in en lösning av det ämne patienten är allergisk mot, till att börja med i mycket låg dos, sedan höjer man dosen. Meningen är att man skall åstadkomma en tolerans mot ämnet, exempelvis gräspollen, katt eller dammkvalster

Någon som fått sprutor för katt, häst eller hund?

Sånnt här roar mig!










Gör din egna bonad på: http://www.wendelakampanj.se/

Dom där datorerna...

som alltid ska krångla, kanske är det för att jag sitter på en tattar Pc... eller för att jag aldrig vart med om att en Mac krånglat? Eller jo en gång då en brann upp på jobbet... men det är nästan bättre än att den stängs av hela tiden, total dör. Så man måste starta om, koppla upp för att vara med om samma sak igen. Slutsats: Tillbaka till farbror doktorn för återkontroll och det snarast! Så ev blir jag lite frånvarande ett tag... typiskt!


Bullbak!

Då var det en ny vecka att sätta tänderna i! I veckan ska jag få bakkurs med svärmor som är en smygbagarinna egentligen, tror jag. Hon ska lära mig göra bröd och vanliga bullar. Det brukar alltid vara kul att hitta på saker med Lillemor. Fick reda på igår att det blir julbak i år också, vi var i Linköping sist och det blir nog samma ställe iår. Detta betyder att jag inte kan använda alla andras formar så nu ska jag leta egna. Men jag vill ha lite roliga figurer, fårse vad jag hittar. Vi brukar vara där upp och julstöka den 1 dec, en rolig tradition. Killarna jagar och kvinnorna bakar... ;)

Nu ska jag ta tag i Ellas matstol som är målad en andra och sista gång. Den blev faktiskt mycket finare vit fast jag var lite osäker om jag skulle våga. Har satt maskeringstejp lite här och där och nu blir det spännande att se om jag täckt tillräckligt! Tror hennes dyna till stolen som jag fyndade på Tradera kommer idag också! Det kommer bli så fint! Och snart kan hon sitta i den alltid när vi äter...Nu sitter hon i vårt knä och det blir lite meckigt ibland. Eftersom att det bara är en som dricker kaffé i familjen och det är inte jag,) och små barn ska inte sitta i varmdrickande knän.

Nu ska vi fixa iordning oss sen så ska vi till Kusinen och hälsa på! Ringde nu och dom satt och åt frukost hela familjen så det var ju roligt att alla var hemma :D Sen ska jag hämta Ellas tapet som kommit och gå en promenad på stan. Funderar faktiskt på att gå en sväng runt fästningen. Har tänkt att sova hos mor ikväll nu när T inte är hemma. Alltid trevligt att bli lite extra omhändertagen, sen tror jag bestämt att mamma har gjort Kallops och det kan jag inte säga nej till!


Ha en bra Måndag! puss

Tävlingar!



Jag är med o tävlar om ett presentkort hos BarnParadiset i Tant Ulrikas blogg. Var med o tävla du oxå!

Vi är med och tävlar om en rosa gunga!




Jag tävlar om ett presentkort värt 150:-
hos
Pirajja i Nikitas blogg
Var med och tävla du också!

Hjälp mig hitta en ny Kamera!

Vi behöver en ny kamera, vilken systemkamera/digitalkamera ska man köpa? Vår nuvarande klarar nog bara ett hundratal bilder till sen så är det nog hejdå. Ibland går den inte att stänga av och ibland så är linsskyddet öppet fast kameran är avstängd. Skärpan är dålig och alla ser ut som spöken pgr av blixten. Känns som ska man investera i en kamera så är det nu, jag har en fin lite nyfödd bebis, jag bloggar och har massa tid att ta fina bilder!
Så snälla hjälp mig att hitta den superüberbästa kameran ni som kan sånnt här... typ KUZ , LINDA, DANIEL känn er manade... vad köpa? Märke, pixlar, funktioner... vad jag vet är att den ska ha macrofunktion. 



Ni andra bloggare med fina bilder, vad använder ni?

Säj häj till Helge & Magnus!



Nu har de tu äntligen anlänt till Torpa! Hela och fina flög dom enda ifrån Linköping in till Ellas rum.

Då var man jaktänka...

och 14 dagar frammåt ska man alltså inte plocka svamp i någon som helst skog!

Fin tävling!



På den fina bloggen http://villahemmet.blogspot.com kan du vara med och tävla om dessa fina bokstäver, tävlingen pågår t o m söndagen den 19/10.


Överaskningen!

Var att Jultomten kommer tidigare i år och med en mycket oväntat men oerhört uppskattat klapp!
Ett riktigt matsalsbord! Hela huset har fått ett hjärta! Och vi kan bjuda hem gäster och ha större kalas utan att behöva vela med stolar och extra bord! Tack Tack snälla tomtefar och lille-mor!



Pappa och T var och hämtade det i Helsingborg för det var slutsålt runt omkring och V 42 skulle ny leverans komma. Men väl under monteringen så saknades en hel skruvsats till en av stolarna. Tre dagra senare efter ett snack med kundtjänst så låg det här brevet i lådan. " Sorry we weren´t here to start with" och jag log lite på smilbandet! Så nu är alla stolar på plats! Och T:s fina present från Ludde och Sara lyser upp kvällarna!



Före, ett hopplock av möbler!



Efter, ett vitt STORT bord med sköna stolar som man kan sitta länge på!
Under bordet ligger en skiva som gör att de får plats 10-12 personer! Jag gör en Tom Cruise av glädje och hoppar lite i soffan!

Hur sjukt god såg inte den här ut då!




Rocky road kladdkaka


Du behöver:

150 g smör

150 g mörk choklad, 70 %

3 dl strösocker

3 ägg

3 dl mjöl

0,25 tsk salt

1 tsk bakpulver

1 msk kakaopulver

1 tsk vaniljsocker

100 g salta rostade jordnötter, grovhackade

2 dl konserverade körsbär, grovhackade (låt dem rinna av väl)


GARNERING:

1/2 påse stora Marshmallows, delade i fyra delar

50 g mörk choklad, 70 %

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en panna på 20x30 cm.

2. Smält smöret i en kastrull, dra den åt sidan. Låt chokladen smälta i smöret.

3. Vispa socker och ägg pösigt.

4. Blanda mjöl, salt, bakpulver, kakaopulver och vaniljsocker.

5. Blanda chokladsmöret och äggvispet med mjölblandningen jordnötter och körsbär. Bred ut smeten

i pannan.

6. Grädda i cirka 30 minuter.

7. Strö marshmallows över den varma kakan.

8. Smält återstående choklad (50 g) i vattenbad och ringla över kakan.


Recept och bild från http://www.aftonbladet.se/matvin/article3480710.ab




22 oktober

              

Då ska jag se den här filmen som alla andra redan sett när jag gick på övertid. Hade ju inte velat förstöra någons biobesök med att krysta fram en liten gullunge på tredje rad! 
Så nu laddar jag här hemma för DVD släppet! 

Är den värd min väntan?
 





Mammas tös...


Tänka vs Tanka!



Den här killen gjorde båda! Annars hade han ju bara kunnat vända på bilen!

Godmorgon fredag!

Idag har vi haft en skön sovmorgon jag och Ella, tror inte ens vi hörde T smyga upp till jobbet imorse. Igår kväll var familjen ute i trädgården, en byggde och en målade! Det är fantastiskt vad lite färg kan göra. Men jag måste nog gå över dom med pensel och spray  en gång till för att få bästa resultat! Men höjdpunkten igår (förutom mitt snabba tangentklick på kjolen då) var ju sopplunchen i Läjet! Igår gick vi upp väldans tidigt och gjorde oss iordning för en heldag med Jess och Nellie på öppna förskolan, vi lekte och Ella fick välja en låt i musikringen. Hon valde Imse Vimse Spindel för att göra det lätt för sig. För att göra det lätt för Mamma just d. Sen var det fika och en promenad runt i Läjet. Jess har bra koll på vad det blev av folket man en gång hängde med så nu vet jag lite om deflesta läjsingar... vi hann nog gå igenom var och varenda hus :D Varje torsdag har dom alltså lunch i församlingshemmet och alla pensionärer går dit och äter soppa för 40 kr, faktiskt väldigt mysigt och fullt med folk. Jag valde räksoppan eftersom jag aldrig lärt mig äta ärtsoppa. Det luktar som det ser ut, äckligt!

Ikväll är jag och Ella själva så är det någon som vill umgås med oss så är vi på! Vi kan sjunga imse Vimse Spindel för dig! Annars så får ni ha en trevlig helg! Nu ska jag klä på mig nått riktigt snyggt och sminka mig som om jag skulle på lokal!




Fick äntligen målat mina tavelramar också, här har vi loppisfyndet som blir vitt!



Nån tycker nog att jag e en riktigt Bitch just nu...

MEN det skiter jag som FAN i! hahaha! Tack vare min härliga vän som lärt mig Traderas fulknep! Så fick denna slutsålda läckerbit flytta hem till mig! Jag vill bara visa vilken NINJA jag e genom att ge er den här och just d, auktionen gick ut kl 19.02:



SKINNKJOL - STRL 42- OMBLOGGAD - SLUTSÅLD - H&M - MUST HAVE!

MIN!

Visst blir man lite mer sugen...



I Horred har har man gjort allt vad man kan för att få ett skitfult hus lite mer hemtrevligt! Till den person som fick det extraordinära jobbet att snickra ihop detta. Till dig vill jag bara säga, jag noterade det iallafall...

Outlet och 2-hand!



Elin är liksom jag en fynderska! Och kom med den braiga idén att vi skulle besöka lite loppisar eftersom det var onsdag. Men först åkte vi till Horred för att kolla in Villiages andragandssorteringsbutik (långt ord) Där gjorde jag två köp, ett kuddfodral och en fruktkorg i Stringstil. Ska fota dom lite bättre så fort dom fått sin placering här hemma. Elin fyndade en skopåse. Jag hittade även en SÅ sjukt cool stol som jag lagt undan. Så på lördag ska T med och kolla in den. Det som är coolt med den förutom att den är cool är att den aldrig sålds i butik- 3 st stolar har enbart funnits som  provexemplar för skylt och dekor. En fanns kvar och den ÄR min. Sen åkte vi vidare mot Bikupan 2-hand men först ett litet pit-stop på Karlsson i Veddige, vi hade ju med en fikakorg med Elins hembakade bullar. Väl på Bikupan så hittade jag lite fina tyger till mitt kommande syprojekt Fågelmobil. Det bidde lite Retrotyger från 70-talet, kommer göra ont att klippa i dom. Glömde ju nämna att vi var en sväng inne på Ekelunds Linneväveri i Horred också, Elin hittade en riktigt fin kökshanduk som hon dreggla länge över... ni förstår säkert varför.

En gammal trälåda...



Kan bli såhär härlig med lite äpplen och potatis!

Höst... höst höst!  ♥

Chilla!



med tredjemannen Theo!



och prata hemlisar var kul!

Idag har alltså min Kuz Kristina vart här och myst! Det skiljer inte många dagar på  våra bebisar närmare bestämt tre dagar! Tydligen hade dom två redan bestämt ny lekdag innan Theo gick! Så nästa vecka ska vi leka mer och jag får träffa min kära kusin lite mer innan hon far hem till Österriket igen! :(

Idag kl 10...

image176

ska bebis i mage ett träffa bebis i mage två för första gången!
Min kusin från Österrike är hemma med lilla Theo!

------------------------------------

Ska också poängtera att detta är en gammal bild! Nu är alltså bebisarna ute och 3 månader gamlal, Karin ;) Jag är alltså INTE gravid igen Karin. Så nu blir det inte några missförstånd här inte!

----------------------------------------------------------------

Nu ska jag och Elin till Serholt outlet i Horred och se om vi kan hitta nått fint från Villiage... Skulle plockat svamp ju, men känner mig inte helt hundra frisk. Sen har jag hittat en sak jag trodde jag aldrig mer skulle se till salu... Men som jag ska Ninja hem den till mig! Vad det är får ni se om jag vinner!

Tävlingar







Tävlingsbild

Tävla hos [TUMADRE]
om ett presentkort värde 300:- hos [
CoolChildren]!

Vi är med och tävlar om en Lundmyr Pyjamas.





Tävla hos Trasdockan, tävlingen avslutas 10 okt. Man kan vinna detta fina chokladsmycke!





Jag är med i en julklappstävling, här hittar du tävlingen som innehåller fina priser!

Pyssel

     



Visst är dom vackra, tygfåglar i fina färger. Såg dessa på en blogg och hittade mönstret till dom! Så har ni massa stuvbitar hemma som ni inte vet vad ni ska göra med så har jag precis löst det åt er! En fågelmobil.

Oj vad det rycker i min pysselnerv nu!

Beskrivning hittar ni här!

Tisdagsmys!

Idag blir det inte mycket mer... ska försöka hålla mitt halsont i schakt. Känner mig inte på hugget alls. Ska krypa upp i soffan med lite te och frukostmackor... Skiter i gröten idag. Fick hem Adidasdressen igår, kan inte beskriva med ord hur tuff den var och ser helt ny ut. I Brevlådan låg också dom tuffa skorna från Elvins mamma som jag budade på, och i hade hon lagt ett par tuffa uggleskor till Ella som en liten doppresent. Tänk att man kan bli så glad. att få paket i brevlådan är nått speciellt, likaså att få ett brev skrivet förhand.

Läkarbesöket gick finfint igår, Ella mättes och vägdes och är nu en dam på 6530 g. En redig tös som min mamma säger. Hon fick även en spruta i låret och sa inte ett knyst, mammas tös. Sen gick vi runt på stan lite och sprang på Elin med vän så jag och Ella hängde på dom på en fika, det var riktigt trevlig. Elin hade massa nytt och roligt att berätta. Vi bestämde att det får bli en promenad i skogen på onsdag och förhoppningsvis står svampen där just vi går.
På Torsdag blir det ner till Läjet för öppna förskolan med Jessica och Nellie, ska bli kul att se hur det funkar. Annars så blir jag jaktänka på söndag till tisdag... Det är tydligen älgtider. Så har ni inget för er så hör av er så dyker vi upp!

Sara och Ludde vad gör ni på fredag?

Såg denna skyltdockan...

Tradera och tycket den var cool, undrade lite om den hade ben och klickade in för en större bild... Förstod snabbt att det inte var en skyltdocka! Men om jag ska vara med i hål i väggen nångång så kanske... men bara då, den döljer ansiktet bra. Kanske skulle tänkt på det innan jag träffa Ernst!

Föresten...

Ni Macanvändare... Är den svarta ramen borta nu? Ser ju inte det i min kassa PC. Hojjta till om det är en ram runt, det ska det alltså inte vara... jag tror jag fått bort den.

Har också...



kännt mig extra fin i helgen, en snäll tjej som var med på lördagen då jag var inne och jobbade hela dagen gjorde denna på mig! En inbakad fläta på ena sidan, på söndagen hade jag gjort en ihopnåpat själv fast på andra sidan. Detta är något jag måste lära mig!

Helgen i bilder



Autionsfynden denna gången blev en gammal spegel, perfekt till mig som är halvblind när jag tar av mig glasögonen och behöver sitta nära när jag sminkar mig. En Zinkhink! Den fick ta hand om  trädgårdsäpplen och står i hallen och ser höstig ut! Våra nya Auktionsvänner var helt sålda på auktion! Roligt! Så det blir fler utflykter till Heberg och då kanske Jess får sig sin spegel i guld och Mikael sin projektor...

Förkylning i kroppen...

...super irreterande! Halsont och snorighet fick jag känna på i dag när jag vakna... känner mig mycket bättre nu iof, och ska snart åka in till BVC för Ellas första doktorbesök! Har lite sköna bilder i kameran som ska lägga upp på bloggen. Känner att mitt batteri till datorn håller på att ge upp, helt plötsligt så dör bara datorn utan att varna om svagt batteri... Så har man väl skrivit något så är det puts väck, har hänt några gånger nu det sista... också irreterande. jaja!

Annars har jag vart rätt så duktig med mina promenader nu det sista och igår förstörde jag det på en McD-meny men det var sååå gott! Men vi var mitt i Heberg, och där finns ingenting förutom en magsjuke-thai eller en McDonalds så det var ett lätt beslut efter 6 timmar på auktion.


Föresten ikväll har en liten fågel viskat i mitt öra att Första andra tredje programmet från Halmstad kommer på TV 4 kl 20.00 så vill ni se oss där så varsegooda. Vi kommer bänka oss med popcorn och skämmas ner till Kina.


Fin helg

fylld med jobb, goda vänner och Auktion såklart! mer om detta sen.

Men jag något annat som inte är fint och som stört mig hela helgen är att jag noterat att mina bilder får en svart ram runt sig, den ska ju inte vara där. Syns inte på min Pc men på jobbmacen där dök den fram, mycket irreterande! Få htmla bort den illa kvickt!

Nu ska jag läsa igenom alla 96 blogginlägg jag missat enligt bloggkoll, allt för att slippa Slaget i Poltava filem som står på i ögonvrån...


Goddag!



Sol ute och kuskakli i magen!  Idag storstädar vi här hemma! Vi ska nämligen få gäster på lördag! Och då skulle det ju vara lite olyckligt om det dök fram en dammråttt mitt i desserten. Katten har en förmåga att hitta dom man missar!

Annars blir det en lugn fredag, ska handla sen och imorgon ska jag ju jobba! Ska bli riktigt kul! Fårse hur det känns att vara borta från Ella 8 timmar bara!

Ha en bra fredag Yáll!

Oväder...

mitt i Idol, jag får skäll om inte kontakterna är utdragna... alltså ingen TV, bara en dator med kasst batteri, värmeljus och en katt som stått i samma position nu i 10 minuter. Han lyssnar nog på haglet på vårt ännu INTE lagda tak!

Nu kom T hem med McDonalds... Men bara en påse... ska jag ta det som om jag e tjock eller bara att han är snäll som inte låter mig frestas?

Jag fick ett precis ett TACK för att kontakten var utdragen, en cheeseburgare hade vart bättre.

Idag fyller Ella 3 månader!



och firar det med att prova sin vinteroverall!

Bloggkoll!

Nu har även jag skaffat Bloggkoll! En riktigt smart grej.. ska testa den ett tag nu, men känner redan att den kommer spara mig tid! Och det är ju uppskattat!

Om ni vill följa mig så klicka här! Då blir ni automatiskt meddelade när jag gjort ett nytt inlägg!


En timme på stan!

      


Igår när T kom hem stod vi klara för att åka in till stan, vi hade bara en timme på oss innan affärerna stänge men vi han ändå beställa en tapetrulle till Ellas rum och även besluta oss för vilken vi ska ha i sovrummet, den är så cool men vi ska vänta med att beställa rullar tills det är dax, vi har lite annat att fixa först. Jag fick köpt tre nya bodys till Ella som växer ur allt, hittade en söt pyjamas med fötter med så hon inte fryser i vinter. Med rosa moln på såklart! T köpte en Kiss body som dom tydligen fått in några få av. Visste inte att Lindex tog in sånnt! Sen när vi skulle åka hem började det ösregna så T fick ställa in sitt jagande och vi tog en fika istället. Älskar regn mot fönsterrutor... Sen hyrde vi 3 filmer, T säger att jag e kass som inte kan något om det största kriget norden haft, kriget i Poltava. Så den hyrde han bara i rent utbildningssyfet men som tur var så kom svärmor förbi med lite nybakat bröd och ville se Persbrant. Svärmor hade föresten bakat bröd speciellt till mig, frallor med Kuskakli! Någon som provat det? Ska tydligen sätta fart på magen massa! Hoppade gröten idag och tog en kuskaklifralla istället! Kan ju bli spännande om dom faktiskt funkar!



Räven kommer från Villiage och kostar 79 kr

Ella och Leo



Ella på ena sidan av sängen...



Leo den snarkande katten på andra sidan!

Svar på frågorna!

Hur träffades du och T? Visst skiljer det några år mellan er?

Jag skulle egentligen på fest igen med min goda vän Emil till ett ställe som heter Brunnsberg, det var otroligt fint väder när jag vaknade och min bakfylla var total från kvällen innan. Men så ringde Ludde och sa att jag istället borde följa med ut på landet närmare bestämt Torpa där det skulle grillas och spela Kubb. Så att få vara ute i det soliga vädret vann. Jag blev upphämtat utanför min lägenhet och sen åkte vi och handla kött. Jag köpte den största Iste´n som fanns och sen åkte vi runt för att hämta folk, däribland en ännu bakfullare T. Han har i efterhand sagt att han skämdes ihjäl när han såg att det satt två piffiga okända tjejer i bilen och var inte direkt beredd på det. T drack ingenting den kvällen, jag drack min Iste. Timmarna gick och vi fann varandra som det så fint heter. Han var intressant och jag var bara snygg enligt han. Sen gick vi ner mot havet och pratade massa! Sen kunde jag inte sluta tänka på den där unga intilligenta hårdrockaren. Sen blev  det tre månader med sms kontakt... Vi smsade säkert 10-15 sms om dagen låånga sms. Aldrig ringde vi varann... det var fusk. Sen började vi träffas mer och mer, men jag ville inte ha ett förhållande... Det var rätt bra som det var. Men efter ett halvår så ville T ha ett beslut på hur vi skulle göra, han ville antingen bli ihop eller skita i det! Han var Kär.  Jag sa att jag inte ville fortsätta och att jag inte var kär. Det var jobbigt. T hade en inplanerad resa til Karibien i tre veckor med sin familj och jag saknade han så det gjorde ont! Visst i helvete var jag KÄR, tokär... Så efter att inte haft någon kontakt på en månad så fortsatte vi träffas när han kom hem. Han hade fullt upp med sin nyköpta stuga och det hade ju blivit vår ute. Så jag hjälpte till så mycket jag kunde och efter ett tag så bodde jag ju här! I vårt alldeles egna hus just i Torpa. Ett stenkasst från var vi träffades. Jag startade bloggen och efter ett tag så bestämde vi för att skaffa Ella och nu blir jag helt kär igen när jag tänker på hur han kämpade.  För att göra en låång historia rätt så kort.

Och det skiljer 4 år på oss, jag antar att det är T som är vuxen och jag som är barnslig.

Min fråga är var har du köpt den fina klänningen?Kram/M

Den svatvita klänningen är köpt på H&M i Halmstad faktiskt! Det var många år sen men jag minns att den hängde på ett Reaställ och kostade 100 kr.


En härlig blogg du här! Du verkar så full av energi och idéer, fattar inte hur du hinner allt samtidigt som du är mammaledig! Du skrev att du älskar ditt jobb, vad jobbar du med?

Det är antagligen för att jag är just mammaledig. Jag gillar att vara kreativ och komma på lösningar annars och det får jag ju utlopp för på jobbet. Så nu får jag stilla det på annat sätt. Jag är lite fullt ös eller ingenting tror jag. Det går i perioder. Jag gillar att inreda med fynd och handlar gärna saker som jag sen kan "göra om lite". Som nu när Ella sover så passar jag på att göra det jag tycker om... och så är jag glad och full med energi när hon är vaken. Jag jobbar annars som Originalare på Treativ och vad det betyder var jag tvungen att slå upp för att kunna förklara:

Originalare (tidigare originaltecknare[1]) är ett yrke där man gör bilder och text till ett material som är färdigt att producera. Originalare är vanligast inom tryckbranschen men förekommer även inom webb-, radio- och tv-produktion. Ofta är en originalare ett steg på vägen att bli till exempel Art director eller Illustratör.

En originalare får skisser över färdiga idéer och koncept från Art directorn och skall verkställa dessa genom att bland annat komponera ihop bilder och text, välja rätt tryckmetod, tillämpa rätt tryckmaterial och format. Originalaren ser också till att alla färger är korrekta inför tryckning. På en reklambyrå blir man samlingspunkten för de produkter som ett team beståendes av copywriter, art director och fotograf skapar.

Hoppas du fick det lite bättre förklarat, jag blev själv lite klokare. Och mamma och pappa nu vet ni kanske också vad er dotter gör på dagarna!



Jag vill ha lite tips på hur jag kan få en snyggare blogg...

Då ska vi se hur vi kan lösa det! Det bästa är att försöka sätta sig in i det här med stilmallar och kodmallar och någon som förklarar det riktigt bra är denna killen: http://www.designadinblogg.se/ här hittar du hur du byter färger och teckensnitt, fixar tex klocka och en ny banner till din sida. På photoshopskolan kan du läsa på hur du orienterar och fixar med dina bilder.

För att få en banner så behöver du först ett program likt Photoshop: Det och andra liknande program hittar du här:
Photoshop prova på i 30 dagar.
Picasa ett bildredigeringsprogram som jag inte testa men verkar helt okej att starta med.

Annars så är grundreglen att vara konsekvent i dina inlägg, använd bara kursiv när du ska betona något, feta text om du vill vara extra tydlig och ha mycket mellanrum mellan texten. (det är jag själv dålig på)
När du laddar upp bilder testa olika storlekar och försök få det jämt. Men som sagt kolla in stilmallarna och lär dig grunderna så är det lättare att piffa till bloggen.


Hoppas detta hjälper dig lite!

Det var roligt att besvara frågor.


Höstshopping!



Jag surfade in på lågpriskedja Rustas hemsida och jag får nog säga att där finns en del fina saker till en billig peng! Och jag älskar ju att göra fynd så här är mina favoriter! Överkastet är riktigt snyggt! Tänk vad fint det rosa hade blivit i ett Princessrum. Det bruna hade passat fint i ett sovrum ihop med ljusstakar i guld, kuddar i brunt och kanske blanda upp med turkost. Gummistövlarna hade jag förra säsongen., gulnar lite om dom står ute... men det gör nästan allt i gummi så tips ta in dom ;) Lyktan är fin att ha i trädgården och som tänder sig själv så fort det börjar bli mörkt. Häng upp den i en kedja eller varför inte på en järnstång.Blockljus i olika färger var det rea på 10 kr st! så många som man ändå gör av med nu om hösten.

Tycker ni om idéen med att jag tipsar om godbitar från lågpriskedjorna?

Om någon...



Ska till Ikea snart... så får ni väldigt gärna köpa dessa pippisar till mitt "träd" Sätter in pengar på ditt konto isåfall!

Dagarna går...

av bara farten! Det har varit rätt mycket nu det sista... men nu ska det nog vara lite lugnare ett tag! Skönt! Ella och jag har hittat en skön rytm och jag har samma tid som hon på hennes mat och sovklocka! Nu när jag unnade mig en massage slog det mig att det är dax att rusta upp mig själv lite. Det är ju en jävla shock kroppen går igenom efter en förlossning och inte tala om graviditet. Känner mig iallafall återställt efter förlossningen både psykiskt och fysiskt... men jag är ju lätt inte i samma form (ingen alls) som jag var innan. SÅ! Nu är det beslutat mellan mig och T att jag ska ut och springa två dagar i veckan när han kommer hem runt halv 5-snåret! Han får egentid med Ella och jag får egentid och kommer ut och kan skingra tankarna lite! Jag har 5 kilo som jag ska bli av med för att vågen ska visa samma som den gjort de senaste 5-6 åren. Och när jag tittar på bilder så ska jag vara jävligt nöjd om det går att återskapa! Så denna hösten blir det äta nyttigt och röra på sig lite mer och lite oftare! Jag äter ju fortafrande gröten och det har säkert gjort mycket. jag kommer inte banta eftersom det inte är bra för amningen eller Ella... så sånnt där får vänta till senare! Hon som masserade mig sa att en Detoxkur inte är dum alls för att rena kroppen, så en sånn får det bli sen när Ella äter själv. vet inte riktigt vad det är men man äter väl ingenting och dricker vatten i 3-4 dagar eller? Blir nog lätt!

Så från och med i dag.... börjar projekt bli mindre! Håll tummarna för mig!

Ni får gärna ge tips och motivering och jag lovar uppdatera er om hur det går!

Nu ska vi äta frukost och gå en promenad!

Jag sammanställer era frågor ikväll så är ni nyfikna så ställ dom här!

Fynden!



Mina auktioner går ut imorgon, och dom hittar ni här!

RSS 2.0