Semestern för oss...

börjar idag! T är hemma i hela tre veckor och därför ska jag inte spendera en onödig minut framför datorn. Nu ska här plockas bär och göras saft, bakas goda pajer och hitta på utflykter. Bygga altan och få fint besök, Roadtrippa och se på djur i Borås bland annat. Så datorn får vila lite i sommar.

Nu ska jag ut och jaga in en höna som smet när jag tog in ägg.

Föresten Ella går nu!

Puss och trevlig sommar på er! allihopa så ses vi snart igen.


Ni undrar kanske...

hur det gick hos doktorn? Det ska jag berätta en anna dag men jag mår fint iallafall och har fått medecin, han tog lite testar och dom får jag svar på om sisådär en vecka kanske. Nu ska vi äta lite god kyckling i ugnen och sen ska jag inte göra något! Underbart.

igår var vi och så en riktigt rolig film. Baksmäöllan. jag skrattade från början till slut! Så befiande att bara sitta i en grupp och skratta hur mycket man bara orkade. Vi var alltså mer än tre par igår på bion, annat brukar det ju vara en lördag i Varberg. Men igår hade dom lycktas få in lite turister. Baksmällan se den! Jag skulle kunan se den igen!!!




Besök hos doktorn...

Ringde imorse och fick en akuttid. Tycker väl inte det jag söker för är särskillt akut men det var ju snällt av dom. Hoppas kunna få lite tester gjorda och lite frågor besvarade för nu orkar jag inte mer. Hoppas bara det finns något svar.

Annars är dagen fullspäckad, Ska träffa min kusin och hans fru Karolina senare och möta upp dom i Himle sen bär det vidare på fest! Men idag kommer jag vara nykter och köra hem när jag minglat klart. Ser fram emot en bra dag endå.

igår var jag superduktig och gick hela vägen ner till Kärradal, där tog jag bussen in till stan och gick vidare runt till min mor slutade och åkte med henne hem där vi sen grillade och njöt av sommarvärmen. Har fått låna mammas mp3-spelare med Liza Marklund i till mina promenader.

Nu ska jag platta håret, have a nice day! Och så ses vi på Såsen ikväll va?

I natt...

har det regnat och inte lite heller. Vakande av att det öste ner så mycket att vi var tvungna att stänga alla fönster för att inte väcka Ella. Regn behövdes och solen vill verkligen inte ge sig utan lyser precis som vanligt och som att ingenting hade hänt. SÅ nu ska vi käka frukost och göra oss klara för en promenad. Tänkte gå ner till havet och förbi campingaffären och köpa lite tidningar.

Igår hände en lustig grej T fick ett samtal... Ett mycket passande samtal mer kan jag inte säga nu. Men ibland faller alla pusselbitar bara på plats. Hoppas kunna berätta mer i helgen.

Nu ska vi ut i solen!

Veckan i bilder...



Ella har haft sin första Fajt med Leo. Leo gick segrande ut. Men han visste iof inte att han skulle bli påhoppad när han försökte få lite skönhetssömn.

Linne från PoP... Kunde inte motstå Michaela... ;) Köpte 3 år strl och den sitter super bra, lite lång kanske.




Majsplättar med sallad och Keso. Värsta bästa!




Ikeashopping. Ny blöjhink att ha utanför dörren, miniglas i plast till Ella. Rullgardiner och servetter för dukning. Den stora rullen är papper att spänna över bordet och Michelangelo vill rita med krita.



Tårtkalas hemma hos Ts Morfar. Det första jag såg när jag kom dit var att han hade färglada glas och inte vilka som helst!!! Strict av Bengt Orup från 1950-talet. Dom är värda riktigt mycket idag. Dom har alla barn druckit ur under alla år. Jag berättade att det kanske han skulle sluta med och istället se dom som finservisen numera. 300 kr glaset ligger dom på om inte mer. Han hade 12 st. Jag vågade knappt dricka ur mitt glas, jag fick ett lila.



5600 kr gick dom här på Stockholmsauktionsverk.





FÖRE & EFTER Spegel




Leo hade ingen bra dag då han välte ner våran stora spegel så den gick i kras. Men ur det dåliga kommer något bra och ramen var för fin för att slängas så den fick bli...





en griffeltavla till Ellas rum och en Menytavla när man har gäster. Lite kul att att kunna visa vad som ska serveras. Det som är bra är att den går att luta som på bilden och då kan små fingrar rita med kritor på den sittandes.

Lördagskvällen spenderade vi i sanden...

ihop med Jonas. Det var så fint väder så köttet som vi hade marinerat fick åka ner i en kylväska och grillas på en engångsgrill istället. Vi tog med en Bag in box och en potatissallad. Vi var nere vid nio och då hade solen inte riktigt gått ner men när den väl gjorde det blev det lite kyligare. DÅ gick grabbarna ner och tog ett dopp - för det är så skönt i vattnet när det är kallt i luften. Okej? Sen stod dom upp och huttrade för ingen hade handduk. Men sen såg vi en kvarglömd brassestol som dom turades om att sitta på tills dom torkat. Under tiden grillade vi och så spelades det boll.














Sommarblommor och fint besök


Idag gick jag en runda och passade på att plocka lite blommor på vägen.Nu finns det massa fina blommor i olika färger och det blev nästan så att jag gick och letade efter nya hela tiden.  Hittade nio olika som jag satte på bordet. I eftermiddag har Ella haft besök av Godfather und Godmother som hade en fin present till sitt gudbarn. Dom fick lite frallor och ett tjog ägg med sig hem.




Ny duk från H&M... siffror som jag inte är så bra vän med men dom är snygga.



Ella fick en piggtittare som hon skulle ha sina smycken i och kanske en och annan napp.




Fina Carolina och kusin Tomas



Ella visade sina bondgårdsdjur och berättade hur det fungerar när kycklingar blir till och hur det fungerar när hönor lägger ägg.

Tomas du glömde din "En riktig Tomaströja" (som T sa), vi tar med den på torsdag. Skickar ett mess om var ni ska infinna er.









Min mamma!





Tror hon är 25 år något och är otroligt vacker, det är hon iof än. Visst är hon fin i sin solgula hatt. Lilla mamma.

Tror jag har PMS...

tycker mig känna igen känslan... Så nu ska jag gräva ner mig någonstanns. Hej

Majsplättar nya favoriten


I två dagar har vi exprimenterat med majssmet. Vi har provat med pesto coh chili och champinjoner och örter. Gud så gott det är med majsplättar. Så här kommer ett recept som ni kan testa. Bra att frysa ner och ha med till stranden också. Sen går det en del ägg med ;)






Majsplättar:

1 ½ tsk bakpulver
6  dl mjölk
4  dl vetemjöl
( eller hälften grahamsmjöl )
1  tsk salt gärna flingsalt
4 ägg
2 dl majskorn på burk går bra

Jag har också i:
En halv hackad lök
Persilja och gräslök
Champinjoner en halv burk/liten burk
Svartpeppar
Pesto mums!


Tillbehör

stekt bacon, skinka, rostbiff eller kyckling och en god sallad. Jag hade Kesoröra blandad med fetaost.

Tillagning
Blanda ägg och mjölk, vispa. Blanda torrvarorna med saltet och blanda i. Tillsätt majs och övriga örter och grönsaker. Låt stå en stund och sen kan du börja grädda. Glöm inte smör i pannan att steka med


Det regnar!

Wohoooooooooooooooooooooooo! Underbart! Hoppas på lite åska med... det är mysigt tycker jag. Nu ska vi på 78-årskalas hos T:s morfar. Har hittat ett supegott recept i helgen också som ni ska få ta del av ikväll!

Nu har det slutat regna :( attans

Snälla säg att det inte är snyggt...

Semesterskägg utan att ha semester. Jag får klippa det i sömnen. Heter det skepparkrans när det bara sitter under hakan och upp till öronen? Gubbkrans kanske?

 

Raka dig du får tomta i december!

Fredagsmyyyyyys





Med bagutter från Snappies åkte en badsugen Ella och hennes mamma ner till Läjet för att hänga med tjejjerna. Sara och Ludde skulle börja jobba klockan fyra så vi var kvar tills det var dags för dom att ta på förkläderna och bege sig in och baka pizzor till turisterna.






Ella hra precis blivit insmörjad av Sara




Efter lek och ett dop i havet så var det dags för en powenap under parasollet



Supersugna på att börja jobba, eller var ni ute igår?





När två gick på sitt pass gick en av och kom för att äta en Pizza så då var det bara att börja baka. Har ni inte smakat Pizzorna i läjet så gör det. Riktigt riktigt goda, det säger jag inte bara för att jag själv jobbat där utan för att dom har något extra än pizzeriorna i stan.




Varberg!



Efter Läjet blev det stan och en promenad längst strandpromenaden i Varberg. T ville bada och byta om från snickarbrallor till shorts. Sen gick vi en sväng och bara mööös i solen.



Ella såg gungor och gav sig inte förens hon fick gungat en stund. Notera min fina strandfläta som Anna gjorde på mig. Jag vill med kunna göra inbakade flätor.




Ella bor i sin soldräkt som för övrigt jag också kan rekommendera. Varför bara ha den på stranden. Här skålar Ella med pappa och får lite mellis.


När vi sen kom hem var vi rastlösa endå och gick ut och gick och hamnade på Fyren i Kärradal. Ella somnade nästan precis innan vi fick in ett glas vitt och en öl. Till det tog vi nachos med dip och en skål oliver.




Gott det var! Det satt helt perfekt! Vi noterade att Fyren skulle sätta igång med popquiz så det kommer vi nog gå på i sommar. Lite kul att ha campingen så nära för vill man se lite folk i Torpa så kan man alltid gå dit och spela en golf eller ta en bit mat.


Ella 1 år 2/7 2009


Fullt hus och en överlycklig Ella!



T och svärmor riggar det sista stolarna till gästerna.



Min far satte jag på att skära upp vattenmelon som T köpt. När Pappa börja skära i den så trodde T den var dålig. Han hade aldrig sett en gul vattenmelon innan, och jag hade aldrig smakat!  Den var nästan lika god som den röda ;)






av gammelfarfar på T sida så fick Ella den här fantastiska buketten från hans egna trädgård. I bakgrunden skymtar födelsedagståget från mormor.





Ballongerna var ju superoliga



och att ha fötterna på bordet och vänta på att någon skulle komma på mig. Blusen är en present från Michaela och den kommer från Polarn och Pyret.



Ellas pappa hade bakat tårtan. Inte så konstigt att det blev en anka va? Första ordet var ju ändå ANKA. Visst blev den fin!



Dax att smaka tårta!



Sen var det paketöppning och Ella blev väldigt glad över batterierna hon fick



Mormor leker med herr elefant som talar både norska och svenska.



Perfekt väder för vad skulle jag gjort av alla fina släktingar annars? När alla kom fick alla frallor med ost och skinka.



När några gäster åkt hem smet Ella in och hjälpte Farmor att diska. Ella plaskade så mycket att moffar fick torka om porslinet.


Kalasbra!

Vilken fin födelsedag Ella fick! Det var fullt hus här med massa härliga människor. Tror vi var 18 personer om jag inte räknat fel. Det bjöds på frallor och tårta och bilder kommer såklart! Nu ska jag städa upp det sista och sen ta hand om Ellas fina presenter som ligger överallt eftersom en liten dam ville testa på och klämma och känna.

När klockan närmar sig 11 ska jag om Snappies och fixa tre baguetter till tjejerna som väntar på stranden. Dom var ute igår och har beställt hemkörning. Så det blir en fredag på sälarklippan för oss. Kan ni fatta att solen snart varit framme i tre hela veckor. Det är länge för att vara i Sverige. Eller för att vara svensk sommar.

Det ska bli sååå med helg också, ska bara mysa med familjen och njuta av vädret. Underbart!



Något annat som är Kalasbra är att T fick fast jobb igår! Det säger han när vi är själva lite sådär i förbifarten. Hur kan man hålla på den ett helt kalas. Stolt och glad blev jag iallafall!

Puss på dig min lilla snickare!

hihi

När katten är borta klipper råttan gräsmattan själv. Första gången jag klipper med en elektrisk gräsklippare. Rättsåkul var det fast det dammar rätt bra, så jag gick in och hämtade en sax istället. Så nu klipper jag kanterna förhand i väntan på att T kommer hem och vi ska tokstäda i trädgården innan kalaset imorgon. Alltid ute i godaste tid.

Häj på er!

Idag började det... minns ni?

Idag för ett år sen klockan fyra ungefär började det kännas konstigt i magen...Var det dax tro?







FÖRLOSSNINGSBERÄTTELSE
På måndag kväll satt jag som vanligt framför min dator och grejade, och började känna av mensvärken mer och mer... T kom hem med en glass och jag satt och pratade med en kompis på msn... Vi bestämde oss för att åka in till stan och äta något ifall det kunde vara på gång! Men först skulle vi bara städa och bädda rent här hemma... T skulle täcka en sak på taket... och ju längre tiden gick ju oftare kom mensvärken... Jag föreslog att vi skulle börja klocka och så satt vi här... fram till 8-tiden något och klockade med 10 minuters mellanrum. Underbart! Så vi åkte in och fixade mat... och åka till min far på söderhöjd och äta där och sen se vad det blev av det! Så det gjorde vi och när maten var uppäten... så var värkarna nere på 6 min och klockan var ca 23.00! Då ringde vi förlossningen och vi var välkomna! Jippie!



SEN...Jag förstår nu varför sjukhuset har sååå långa korridorer... Vi fick komma in i ett rum... och jag blev kopplad till en ctg! Värkarna var riktigt rejäla och jag låg där en bra stund... men det var svårt att bestämma om det var förvärkar eller riktiga förlossningsvärkar... okidokki... så det var bara att börja vandra... stanna mot en korridorsväg... vandra.. klocka... vandra... När klockan var 01.30 nått var vi välkommna tillbaka för att försöka sova lite... då fick jag Morfin... mums! Det gjorde att jag slappnade av och att jag antagligen skulle få sova lite... eller inte.. När klockan var 03.00 stod jag inte ut och ringde och bad om att få en panodil... Istället fick jag akupunktur i pannan och såg ut som Björn Borg enligt T. Men jag fick sova...



Klockan 08.00 hade vi en tid hos läkaren, som konstaterade att gårdagen värkarbete hade gjort resultat! Öppen hela 2 cm och "mogen"  nu e det äntligen på gång! Men var var mina värkar, dom hade avtagit.. nej! Så det bestämdes att det skulle sticka hål på vattnet kl 13.00, jag grät av lycka! Kl 11.00 startade värkarna igen... och det hela var igång! Vi fick ett förlossningsrum och lite mackor att tugga i oss. Runt 13.00 kom barnmorskan och jädrar vad vatten det kom, fräckt! Det började göra mer ont nu... Jag får för mig att testa lustgasen... som senare skulle bli min bästa vän. På monitorn kunde man se att värkarna blev kraftigare och intensiva, och jag försökte klura ut hur jag skulle hinna med lustgasen, och samtidigt dra in såpass mycket att när värken var på max så skulle jag inte känna särskillt mycket, tjena! Jag bestämde mig för att ta en dusch, men bara om lustgasen fick följa med! nu är kl runt fyra och jag är nära döden... allt är annat än underbart.. och jag tänker för mig själv.. det kommer ju inte göra mindre ont sen...harregud!  lustgasen som jag trodde skulle spela på min sida... gjorde ingen nytta (än) så i min smärtorgie ropar jag... - ge mig allt knark på bygget! och barnmorskorna förstår att nu skojar jag inte... I väntan på narkosläkaren försöker jag komma underfull med hur lustgasen och jag kan samarbeta.. när jag väl förstår att man inte ska släppa den utan hålla kvar den vid munnen, får T en utskällning där jag förklarar att han kan la fan säja det! att man inte ska ta bort den från munnen för då ger den inte samma effekt, Han säjjer att han sagt det tusen ggr... aha mummel mummel!



När Narkosläkaren väl kommit är jag så inne i min sköna dimma att jag bara minns, kryp ihop till en boll... Hon presenterar sig och ett en liten liten tjej som pratar tyska ska sätta epidralen. Det roliga här är att en barnmorska bestämmer sig för att översätta hennes svensk-tyska... Som enligt T är helt förstårbar! haha. Ryggbedövningen börjar värka och jag yrar några gånger om att jag är i himmelen... En helt annan smärta... och jag var med i matchen igen! Nu var jag öppen 3 cm och nu börjar man räkna att förlossningen startat! (ni förstår, hon var inte snabb) Nu är det lite suddigt i mitt minne, men inte i T:s, vi kämpar på där och när kl är 23.00 går tredje passet barnmorskor av och önskar oss lycka till ( jag kännder mig som  Rachel i Vänner, när alla får föda utan hon. Ny barnmorskor kommer in och presenterar sig och vi uppmärksammar snabbt att det är samma som tagit emot oss... många timmar tidigare... Vi har alltså gått runt ett helt skift! Men iallafall nu är jag öppen 8 cm! Vi firar med nyponsoppa och mer lustgas! T höjer radion efter att jag skrikit högt att den låten är aaaaassbra så jag sjunger högt till i´m yours och är helt inne i min egna värld! Nu konstateras det att epidralen vart så effektiv att mina "riktiga" värkar försvunnit och de får höja upp det värkförstärkande droppet mer och mer! För att skynda på den här nu redan lite utdrgna processen, så vill dom ha mig på en pilatesboll... jaha... där sitter jag och sjunger och försöker få ner bebis förbi sittbenen... efter en timme var jag öppen 10 cm, men bebis var fortfarande kvar på samma plats, sketunge! Så efter ytterligare en timme på boll, så tyckte dom att jag skulle stå på knä i sängen! Och då äntligen... började det som jag trodde var krystvärkar... jag skiker till T.. att jag har krystvärkar... men han säjer nej nej..och vägrar ringa på klockan som jag uppfattar det... Då skriker Lina så högt hon kan -jag har krystvärkar!!!! så han ringer snabbt på klockan... jag har såklart inga krystvärkar utan det är bara bebisens huvud som tryckerner mot mitt bäckenben! Lurad igen! Sen 10 minuter senare är jag fortfarande övertygad om att jag har krystvärkar... och så håller vi på... tillslut får jag äntligen lägga mig på rygg och då förstår jag att jag har riktiga krystvärkar! Nu är det inte långt kvar.. Vad jag inte vet här är att min ryggmärgsbedövning har tagit slut och funkar inte längre... Och lustgasen har dom tagit ifrån mig! Så nu är det upp till mig! När det väl är dax att börja krysta, känner jag ingenting.. jag e helt slut! Då kommer "hon" som jag kallar min ängel... och håller sitt finger på min mage och känner när nästa värk är på gång! Så efter 30 minuter och en urmoderkraft som inte alls gör ont konstigt nog... lägger dom upp min flicka på mitt bröst! Hon är helt sagolikt vacker och, hennnes stora nyfikna ögon tittar på oss.. och säjer nu är jag här!
Hon är det bästa som har hänt oss och både jag och T känner från denna stund en känsla som inte går att beskriva... kanske är det den känslan som kallas att bli förälder... när inget annat spelar någon roll!



Detta är vad jag minns, men enligt T finns det så mycket mer att berätta... Kanske tog det lång tid men nu i efterhand känns det som tre, fyra timmar bara... och smärtan är konstigt nog glömd.

Hon är född 3.24 den 2 Juli!  Lilla Ella Lilly Alma Albertsson!


Det kom inget regn :(

Fick iallafall städat igår och fick portionera ut vattnet till att moppa och diska med. Wohooo! Nu ska jag ta det sista och sen åka in och handla. Men hade hellre legat på stranden. Men tårtor ska bakas.här så det blir ingen playa el sol idag.

Ella har börjat säga Mamma och Pappa nu lagom till sin födelsedag. Duktig tjej. Titt ut och tack har hon sagt också. Igår försökte hon säga mjölk men det blev typ blök sitället men man förstod ändå att det  var det hon sa.

Igår slog vi också in dom sista paketen till lilltrumpan. Vi har hittat en rittavla till henne likt den här. Men den Ella ska få är ganska stor och täcker hela bordet hoppas jag. Den är från tre år men jag tror hon har lika kul med den nu som sen. Annars så får hon lite kläder som jag hittade på Gekås som hon kan ha i sommar och där hittade jag några söta hårspännen i miniformat. Hittde också en bok att fästa i barnvagnen på Fyndmagasinet. Böcker to-go är bra att ha med sig. Man börjar faktiskt märka att det hon lekt med nu et ttag inte är lika intressant längre och många bebisleksaker har jag plockat bort. På gekås hittade mormor en boll som ser ut som en nyckelpiga, den är storfavoriten just nu.



 

RSS 2.0