Skype...

Känner dom flesta till antar jag, men jag har inte riktigt varit i kontakt med det innan! Men min Faster och Farbror som har en dotter, min kusin i Österrike och som fick en son samtidigt som jag fick Ella använder det flitigt. Blir ju lite mer nära då.
Så nu var det min tur. Vilken grej. Ella och Theo pratade och jag och Kristina pratade. Fick en rundvandring i deras hus och det var riktigt roligt faktiskt. Smidigt när man har en  Webcam monterad i datorn dock. Vår dator är för gammal.




Ser ni Kristina och Theo i datorn?  Theo hade fått tänder på samma ställe som Ella och hade precis börjat krypa lite. Roligt att jämföra deras utveckling när det bara skiljer tre dagar.

Söndagsutflykt...

en lördag?  Idag åkte vi en sväng till Veddige för T skulle kolla på en sticksåg, spännande va! Men påvägen dit råkade jag hitta två loppisar. En var inget att ha den andra hade inget att ha just idag men var sååå stor! Det var hur många kvadratmeter som helst och saker skänktes bort för kronor. Den lär jag besöka igen speciellt nu till våren när folk röjer och vill bli av med "skräp" i stugorna.
 

DAG 2
Påvägen hem tyckte T att vi skulle ta en annan lite mindre väg hem... visst! Jag var ju inte ett dugg hungrig hungrig och längtade hem till min Bar. Det blev en hel söndagsutflykt på småvägar intressant kan tyckas... men det var mest här fanns det en häst som hette så... en tjej som går Pride...  Jag var ju så hungrig. Hemma blev det en Smootie och två knäckebröd med Keso. Sen däckade jag i tre timmar och har nu vaknat! Man blir ju lite snurrig och trött men ska tydligen gå över efter dag tre. Vaknade även idag kl 7 av vår skitluftvärmepump som dånar. Så vid åtta åt jag en blåbärsbar, när T åt frukost tog jag lite Te. (Vi har nu ringt och klagat på fläktkillen som monterade den, och han säger att dom haft problem med jus den typen. Que!? Varför inte ringa och fråga då om vi har problem? Nu ska vi få en ny motor iallafall, den vi har nu orkar inte dra runt luft som är dens huvudsakliga uppgift)

Såhär såg det ut hemma hos oss i igårkväll (fredag)!



Jag testade på Potatis och purjolöksoppan. På paketen stod det häll inte i kokande vatten. Jag läste häll inte i varmt så halva soppan åt jag kall. Efter enstund tycket jag det var konstigt att folk äns gjorde detta och läste på en gång till. Och då stod det häll på varmt vatten inte kokande... typ som vällingen eller gröten ZZZzzzzZ! Så halva soppan åt jag kall... var ju hungrig ;)


 

Killen mitt över åt det här... Vi har inte rikrigt samma beskymmer.
Nutellachoklad, Västkustsallad och ostmackor. Man tackar!

MORGONVIKT 71 kg


Idag börjar jag, målet en H&M klänning!



Under två veckor eller sålänge jag pallar ska jag äta Naturdiets och Nutriletts produkter. Köpte en förpackning chicken soup och en Naturdiets drinkmix ananas. För att variera det lite så blev det några Smoothies från Naturdiet, för dom smakar riktigt gott faktiskt. Köpte även några Bars för att få tugga lite. Har fylllt flaskor i kylskåpet fulla med vatten och nu önskar jag mig själv lycka till!

Har inte testat soppan innan, men gissar att den smakar röv. Men för att bli fin ska man banne me lida pin.
Jag kommer raportera hur det går och hur jag mår. Kommer vara ännu snurrigare än vanligt. Men den 14 mars om ca två veckor ska jag på fest och då lär det bli vin så bäst att börja med mina gourmémiddagar innan.

DAG 1

Går upp kl 7 och är superhungrig eftersom jag åt sen middag igårkväll. Äter en tallrik fil och lite müsli. Tänker det är bra att inte tokstarta. Nu har jag precis tagit min första Bar. Nutriletts Milk Chocolate & Creamy Caramel. Känns konstigt att äta "godis" till middag. Men sen kommer jag på att jag gjort det många gånger förr...
Trots den lilla strorleken på middagen så blir jag mätt. Halsar vatten ur flaskan, Tror jag får i mig mer vatten då än om jag dricker fint ur ett glas.

Två veckors helvete har startat!


Ps: får väl poängtera att jag gjort denna kur än gån innan då jag praktiserade i Halmstad. Jag satt ner hela dagarna och åkte tåg hem. Visste att nått måste göras. Så snygg jag var den sommaren!




Mitt mål är att komma i denna FÖRBANNADE klänning!

Det blev Ikea...

igår och vi var där i hela sex timmar. Vi har ju drömplaner på att göra iordning vårat kök. Men det är så ont om väggar i köket att det är svårplanerat. Så vi ¨åkte upp för att få lite hjälp. Men vad man får där är vägledning inte vi-gör-skissen-åt-dig-hjälp! Så där stod vi i deras program och försökte hacka fram oss ett kök. Efter en stund kom en ängel och löste pusslet. Så nu vet vi hur vi vill ha det och då har vi fått plats med diskmaskin, kyl och frys och en inbyggd soffa. Sen kommer spisen flyttas och ett fönster försvinner. Har fått en skiss på hur det kan se ut om vi först rånar en bank. Så efter Tunisien är det dax att börja spara... Drömma kan man göra!



Här drömmer jag...




Det bästa Ella vet är titt-ut nu och efter ett tag får man hitta nya lösningar för att få fram hennes gurglande skratt.




Nya hyllplan, en papperskorg och en vit fyrkantig tv-hylla med skjutdörr till vardagsrummet blev det.
här väntar vi på att få hämta ut tv-hyllan. Först betalar man sen hämtar man ut. Hört att vissa glömmer hämta ut och kör direkt hem... ;)

Så nu från och med idag är det köpstopp! Spännande...

Nu frukost!

och byte av morgonblöjja, sen familjedag med någon form av utflykt. Ha en bra dag!

Fyndrundan slutade såhär:

Igår var vi tre fynsdugna bruttor som tog en liten ovanlig runda. Jag hittade en fantastisk liten möbel som ni ska få se lite senare. Är mycket nöjd över den. Men det är tack vare Elin och Karin den ens kom med hem. Tack tjejjer. Hittade en burk igår som påminde om två andra jag hade hemma så nu har jag en liten samling, för det blir det väl när det är tre?
Den längst till höger är nytillskottet.








En annan liten tygkudde som tilltalade mig var denna, som fick sin plats direkt.




Underbart tyg med pippifåglar... påminner lite om burkarna va? 10 kr var priset.





Den här blev jag lite extra glad när jag såg. Organisationsmöjligheter. 40 kr kostade den och får förvara mina scrapbookingdetaljer framöver.


Hittade två böcker också, två nya Edaskålar och några jakttidningar till T.


Gårdagen i bilder...



Fint väder men kallt! En sväng om fästningen blev det. Sen lunch på Ströget.



Efter en stund på stan så gick vi upp tll Jills föräldrars lägenhet och drack te och busade lite med gullungarna. Jill hittade en leksak, träelefanten hon slöjdat till engång i tiden. Ella tyckte mycket om den.



På vår lilla promenad stack vi in med våra smidiga barnvagnar på årets bokrea på Socitén.
Jag kom ut med den här! Glad jag blev när jag såg att jag fyndat den för 49 kr när den annars kostat 368 kr.
För ett Antiklexikon måste man ju ha så som jag ränner på loppisar!
 
Tycker annars inte det var så mycket vilja-ha känsla på årets utbud. Tur är väl det! Nästa månad blir det att hålla i pengarna. Då ska jag försöka hålla i pengarna från den 27-27. Kommer bli spännande. Så imorgon är väl sista handlardagen för min del då. Köpstoppet gäller alla i familjen och vi gör det för att det är kul prövning! Vi kommer naturligtvis handla nödvändigheter såsom mat eller annat som dyker upp. Ev så får jag fribiljetter till mina loppisbesök med en hundring på fickan varje gång. Pengarna vi INTE handlar för ska gå till reskassan. Vi får vä se hur det går men man kan ju försöka iallafall. Ev kommer det bli ett annat följetong här på bloggen men jag återkommer om det om det lite längre fram när allt är klart. 

Den utlovade tävlingen...

hittar jag inget riktigt bra pris till så jag lägger den på vänt ett tag! Vill inte lotta ut nått bara för att! Utan det ska vara top notch!

imorgon är det torsdag...

och då ska vi ha en liten familjedag. Vi ska alltså vara lediga allihopa! Min första tanke var att vi skulle dra til lkea och kolla på en ny skänk/bänk under tv:n till alla stereo och dvd prylar, samt lite annat till biblioteket i sovrummet. Men sen så kännde jag bara näää gud va tråkigt. Så nu har jag lust att göra nått annat. Hade vi inte varit på Universeum så många gånger så är det typ nått sånt kul man skulle gjort. Kan ni inte komma med något kul förslag på en familjeaktivitet en mulen torsdag.



Ikväll ska jag träffa Elin en stund och idag på förmiddagen ska jag och Ella inte göra någonting. T var iväg med sin trädgårdsälskande farfar igår och kollade in vilken buske/häck vi ska plantera till våren. Han tog med en katalog med blommor också. Jag drömmer ju om en hel trädgård med bara vita blommor. Tänk så snyggt. Sen drömmer jag om en ormhassel också som ska prydas med fin marksten runt sig.

Kommer lite mer bloggande sen om vad jag sysslade med igår... Gjorde ett fynd på bokrean som har startat!

Utmanad av Sara



Sara har utmanat mig om sjätte bilden i sjätte mappen. Den hette Stranden_07. Men den bilden som var den sjätte vill jag inte visa er för då stryper Ludde mig långsamt. Så eftersom Sara har har utmanat mig så fick det bli denna bild på oss när vi solar på Sälarklippan. Vår Plats i solen varje sommar sen 13 om inte mer år tillbaka. Jag ser att jag är nypermanentad på bilden, lustigt för igår beställde jag en ny tid. 5/3 ska jag bli pudel igen. Så det är inte bara sommaren jag längtar till när jag ser bilden.


Vi har nya djur i trädgården



Ser ni dom? Tre Råddjur precis utanför fönstret. Bara på landet, bara på landet...

Då var man 27...



T hade gjort en smarrig prinsesstårta med jordgubbssmak




Ella, mamma och Jan-Eric. Mamma hade med sig vita tulpaner, så fina.



Temledax!




Scrapbookade lite kort till muffinsanra





Ella lekte med min farmors halsband





Sara, Ludde och Jonas titta förbi och högg in på tårtan.



Superfina paket fick jag! Tack så mycket. Fick pengar till en permanent som jag önskat mig! Så nu ska jag beställa tid. Längtar.

Vilken mysig dag

men så trött jag är nu efter allt fikande och underbara släktingar och vänner som varit här och delat dagen med mig. Ella har varit på topphumör och slocknade som en stock när gästerna gått hem. Jag själv skulle somna om jag blundade...
Så mer om min födelsedag kommer imorgon.

Tack så mycket för alla fina paket och alla grattisönskningar!

Puss på er!



http://maraij.blogg.se/ 


Idag har jag räknat lite matte




Det är tur att det inte är min starkaste sida. Idag blir det kalas för hela slanten. Återkommer när alla muffins och temlor ligger i magen.

Före och Efter-Städskrubb

Ett inlägg tillägnat min mor och far:





Pumprummet har fått hyllor och lite krokar och...




Badrum, Kök och Allmänt har fått sin alldeles egna hylla. Torkställningen har fått sin plats och dammsugaren står mer lätttillgänglig. Det ni!

Pappa och mamma är ni inte lite extra stolta nu när eran dotter ordnat så fint?
En organiserad städskrubb? Kom igen liten jubeldans gjorde ni allt nu!

Sju otursår nu Leokatt!


men enligt andra så har dom redan drabbat dig, dom sju svåra åren alltså. Det är tur du har nio liv mitt hjärta.
Men det blir inga nya leksaker på ett bra tag nu. Bad cat!

Pysselsugen



Och på Gekås hittade jag lite ingredienser. Snart ska ni få se vad jag tänkt göra för kul!

Vi har numera ett bageri här hemma



Fyra olika muffins. Chokladcrisp, apelsin, banancocos och hallonmuffins blev det. Några ska få äran att  bli cupcakes med härlig cream cheese på. Favoriten efter smaktestet igår blev chokladmuffinsen och banancocosen. Vill ni ha recept så hojjta till. Chokladcrispen är den som är lite mer avancerad med cream fraish och råsocker och så. Men som också blev godast också. Det skulle vara bikarbonat i den med. Tur jag hade det hemma. Visste inte att det var jäsningsmedel. Grymt mycket bättre än både bakpulver och jäst som jag annars misslyckas med. Heja Bikarbonaten!



Mammas gamla Sju sorters kakor bok som jag norpa åt mig sist jag var på hennes vind. I den hittade jag den gamla klassikern Chokladrutor.



Känner lukten ända hit för dom är nybakade as we spiiik!

In till city i snöyran

Om en timme åker vi in för en spontan lunch i stan. Jag vill inte köra min bil när det är så mycket snö hela 5 cm knappt ;) plus att det snöar mera nu. Så vi tar monstertrucken istället. Måste om posten och upp till Treativ och låna deras kopiator. Ibland saknar man en skrivare, men sällan man faktiskt använder någon.  Kan vara kul att kika upp och säga hej till arbetsmyrorna där uppe också har inte sett dom på väldigt länge. Så läser ni detta (Karin) så dyker jag upp under eran lunch, hoppas någon är där då.

Ella leker för fullt här på golvet har inte gett en enda signal til latt vara trött, annars brukar hon somna/slockna klockan elva/halv tolv och sova en timme. Hon får somna i bilen.

Så mycket med mitt muffinsbak. Får ta det i eftermiddag istället.


Nä nu tyckte jag att jag hörde ett gnäll...


I natt har det varit kallt

så kallt att jag vaknat av vår värmefläkt som gått igång på full effekt inatt. Lite trött nu. Ella hon vaknar också på nätterna nu. Antar att det är tänderna som spökar. Sover liksom inte sådär djupt. Kl 12 ska jag ha lunch klar och resten av dagen består av att baka till kalaset.

Igår kväll fixade vi iordning vår nya städskrubb/pumprum. Ska ladda in bilderna från kameran så ni får se. Men inte nu för jag behöver frukost för att vakna. Vi fick packat alla Traderapaket också. Skönt så nu kan jag bara skicka iväg dom runt om i Sverige och hoppas att folk blir nöjda med sina köp. 2014 kr blev slutsumman, pengar som går rätt ner i resekassan. Har fortfarande lite osålda varor ute en vecka till, men som allt jag köper på loppis så tycker jag om det och är beredd på att få behålla det om ingen vill ha det. Så det är både med glädje och sorg jag säljer en vara till rätt pris. Men alltid lika spännande och se om någon tycker om det man valt ut och fyndat. Men man kan ju inte behålla allt man tar med hem, hur skulle det se ut här hemma då. Jag har ju mitt lilla skåp, min lilla oas.

Ikväll ska vi måla det sista som ikvar i badrummet och fixa lite inför söndagen. Sen har vi bara ett tak kvar att måla och det är köket men det gör vi när väggen är nere där. Som ni hör tar det aldrig slut.





Idag får ni se en fin familjebild från svägerskans bilder som hon laddad in/back uppat på vår dator.
Härlig fredag på er!

En uppmärksam bloggläsare...

noterade att Ella hade namnsdag idag. Hennes ouppmärksamma mamma och pappa blir röda i ansiktet här. Har t o m dagens namn på bloggen, men inte hjälpte det. Skämmes Ellas föräldrar.


Så Grattis lilla stompan idag är det din dag kväll. :D





Glöm inte att...

Ikväll går auktionerna ut på Tradera så hittade ni något ni gillade så glömt inte buda.

Om ni inte vill att Pansarpungen ska vinna Spendrupsflaggan tex så är det dags att börja buda på den nu. ;) hihi



Önskar mig inget speciellt i år.



Men så kom jag och tänka på den här som fortfarande inte står i min bokhylla.
Den hade jag blivit extra glad för!

Och till er loppistokiga


Elin ringde mig igår och påminde mig om vad det var för dag. Loppisonsdag. Så det var bara att hoppa in i bilen och hämta upp Elin som ville ta sig en runda. Vi brukar hinna med tre av fyra. Den fjärde ligger så långt bort att man nästan få ta den själv. Bikupan som den heter har ju också öppet nästan varje dag lite då och då tror jag. Min mammas bästa vän jobbar extra där, blev lite avundsjuk när jag hörde det. Man jobbar såklart gratis men man får ju ta del av allt som kommer in och gå igenom och sortera. Gud så spännande. Undra om jag var en Lompatant som bodde i en container i mitt andra liv? Enligt en spådam som jag träffa så sa hon att jag levde väldigt väldigt fattigt och producerade egna saker som jag sen sålde på maknader hmmm, kanske genonsyrar det livet även detta. Trots att det var för flera hundra år sen. Men tillbaka till verkligheten och mina fynd som kommer här:


En Marimekko burk 10 kr och ett äppeltyg 5 kr som kommer klippas i bitar ihop med övriga gröna tyger jag samlar på mig till lapptäcket som jag just nu syr i hjärnan men som någon dag (läs sommar) ska bli klart.




Har börjat samla på Eda skålar. Kanske minns ni dom från 80-talets glada glassbarer där man kunde få dom fyllda med glasskulor. Dom finns väldigt många färger. För några veckor sen hittade jag den gröna och den röda.
Igår hade jag tur och hittade en genomskinlig och en limegrön på Bois och limebrun, brun och blå på Gif. Så nu har jag mig en liten samling som står i skåpet redo för efterätter och bjudningar.

Vad jag har sett när jag surfat lite är att jag saknar mörklila och grå. Någon som vet om dom finns i fler kulörer så vill jag gärna veta det.

Fatet hittade jag åtta stycken av och kostade 5 kr styck. Tyckre dom var väldigt Shabbyia och med kalas på söndag så behövs det mer asietter här hemma. Men ser dom mer som förättstallrikar på stora tallrikar till en riktig praktdukning.



En annan ska som jag fångade när jag stod i kassan var den här duken. Den är väldigt tjock och handgjord från?



Vet inte vad jag ska gissa på? Antar att tyget heter "Orzel" iallafall. Någon som kan tyda?

image253

Duken kommer göra sig fin fint till vårt blåa parasoll. Tänk en jordgubbstårta nu. Nu får det bli varmt.

Morsdag i maj förra året.

Alladin har fått en hatt



Blev mycket bättre med en skärm till loppislampan. Detta är samma lampskärm som jag köpte sist jag var på Gekås men då i brunt och tredubbelt så stor. Den är lite transparent. Det är så kul att inreda med saker som man hittar på loppis och auktioner. Sakerna är minst lika fina som nya saker och har desto mera charm. Oftast är det som produceras en ripp-off på nått som redan gjorts ibland till det bättre iof men som jag skrivit innan så gillar jag att sakerna levt innan dom hamnar hos mig.

Nu har snön nått oss med, den kom igår och öser ner just nu. Fast hur länge den stannar vet man aldrig. Men det är alltid som kallast på nyår och på min födelsedag i februari.

En tidig morgon på Gekås

Igår mosre var vi uppe tidigt oh tog oss ut i kylan till Ullared. En lång lista skulle strykas. Älskar listor. Hittade nästan allt och som vanligt lite till. Tex så fick Ella en lila mössa och en ny leksak. Men mest var vi där för att köpa tvättmedel, badrumsgrejjer och sånnt spännande. När vi åkte hem började det regna och rutan frös, så det stod flera bilar och skarapde rutorna längs med vägen. lite läskigt att det kan bli så kallt så fort. Vi körde väldigt stilla hem.



Ella sitter stadigt i korgen nu, speciellt nu när hon har sin nya limegröna flytväst. hihi





T var väldigt hungrig efter all tråkshopping och sprang bort till det obligatoriska lunchstället.




Massa mat som var så god.



Nya fina snickarbralls till nya jobbet :) Svarta såklart!



Ella fick en keyboard. Två nya skedar, jag fattar inte vad alla våra är. Saker bara försvinner här hemma.
Såklart så slank ett par krypasockar med också.



T tyckte den var minst lika rolig som Ella, speciellt när en knapp hette shotgun.

Har ni inget särskillt för er...



så är ni välkomna på fika hemma hos oss på söndag. Det är öppet hus så alla är välkomna. På menyn finns nybakade Temlor, Kärleksmums och Morotskaka massa Kaffe och saft.

Välkomna till Torpa


Fram... steg...



Ella gjorde nått nytt idag, armhävningar. Krypa är så nära nu.



Zoo´t samlat för månadsmöte. Första punkten, försening av kloklippning något som drabbat alla medlemmarna.



g till Ellan. Hade kvar ett tillgodokvitto på 161 kr på Babyhuset. där var det Rea och en vårväst och Pippitröja (som jag är helt kär i) fick följa med hem slutsumma 172 kr. Fint som snus.

Som ni ser har Ella provat den. Satt som en smäck.

Nu ska jag hoppa i säng...



ihop med dessa två! (jag vet vad ni tänker;) Eller så är det bara jag som är trött. Imorgon bitti blir det Gekås då ska vi vara där när portarna öppnar kl 08.00.

Godnatt!

Minns ni leksaken...

vi köpte på Gekås, den där mobilen som också fanns på Fyndmagasinet för dubbla priset. Man kan ju spela in sin egna röst på den. Jag brukar göra det. En glad liten låt som Ella kan lyssna på om och om igen. Men hon brukar toktrycka på knappen och nu har det hänt. Knappen har antagligen blivit trött på henne eller så är det batterierna för nu låter jag (hennes mamma) helt aspackad. Min röst släpar som det kan göra om batterierna kan ta slut eller om man lagt folie i telefonen ala Stig Helmer. E det bra undrar jag? att min dotter hör sin mamma full? Nää så nu har vi tagit leksaken ur bruk. Då tänker jag för mig själv, skulle man köpt den på Fyndmagasinet då? Hade den hållt längre Gekås?

Det måste vara synden som straffar sig, där fick vi för att vi pratade in på mobilerna på fyndmagasinet.


Vi tänkte resa bort en stund...



TILL TUNISIEN DEN 7 JUNI- 14 JUNI!!! Jag är bara lite lyrisk och lite lite överlycklig över detta som ni märker!
Sooooool!. Förr förra sommaren fanns det ingen sol i Sverige och förra året var jag så tjock och tung att solen inte var direkt njutningsbar. Så nu tredje gången gillt ska jag banne mig ha lite sol och njuta av den! Hello Tunisien here i come i min itsy bitsy teenie weenie yellow polka dot bikini!

Hotellet verkar helt fantastiskt och har både affär, restaurang, bar och biljard ;) Familjevänligt och 700 m till staden och150 m till stranden. Vi får en lägenhet också så vi kan kirra frukost och så med, toppen. Sen har jag hört nått om att Tunisien ska vara rätt grymma på markader och mat. Hejja!

Så underbart tyst det kan vara...

Den där jäklans pumpen som vi har här hemma som förut stod utomhus, och som en gång stod själv i snön och frös titt som tätt och som följd på det inte gav oss nått vatten. Har det nu hänt grejjer med. Äntligen. Läs nedan och gläds med oss.

image85
Såhär såg det ut efter att vi grävt för utbyggnaden. Stackars pumpen fick stå ute med lite frigolit runt sig och invänta hösten. Innan stod den under tak i ett förråd. På bilden är det borttaget fast "någon" har glömt den röda hyllan som fortfarande har spik och glasburkar kvar haha (såg det nu)



När väl utbygget var klart fick pumpen komma in i värmen och det var ju bra men vad vi inte hörde när den stod utomhus var ju hur högt den lät varje gång den gick igång. Elle rättare sagt varje gång vi tvätta händerna, gick på toa, diska eller duscha ja t o m tvättade så donar det i hela huset och hållerp å så i ca en halv minut.



Så i helgen har vi försökt tysta ner våran pump med hjälp av isolering man har till bilar och spånskivor.
T har byggt en lucka så vi kommer in och kan ge den lite kärlek då och då men i det stora hela är den nu inbäddad och med stängd dörr så hör man bara lite lite muller. Innan har vi inte kunnat använda våra kranar efter att Ella somnat för att då skulle hon vakna och jag vaknar också av den på mornarna om T har igång kranen förlänge. Men nu är det problemet äntligen löst. Och kompisar behöver inte tro att huset rasar så fort dom spolar haha.




Nu kan jag diska, tvätt och duscha mitt i natten om lusten skulle falla på.
Halleluleja moment!

Tävling

bloggcandy.jpg

Jag är med och tävlar om ett scrapbookingpaket på House of inspirations blogg/sida.

Daa da daaaa

Daadaaaa daada da da daaaaaa da da da


Underbart att höra nya ljud från Skrållan. Och idag kommer det som en serie... ljuv musik för öronen.

En hjälpande hand...



innan bion.

Tradera

Här kommer länken på det som är ute till försäljning nu. Kanske finns det nått du gillar bland alla loppisfynd m m. Här kommer lite ögongodis.



Tradera

   

  

Bio och så till den (lite) popcorn.



Jag tog den lilla popcornmenyn  ;)  Vi är rätt bra på att raffsa i oss popcorn så vi slog på stort.
Filmen var väl ingen höjdare tyvärr, men ok. Tyvärr förstördes det hela med att ljudet var nått så in i för högt och det hjälpte ju inte att det var en polisfilm vi såg där dom pangade på rätt bra. Jag satt och höll för öronen som en pensionär lite då och då. Filmen känndes som man hade sett den förut och den gick ut på att en far var polischef och sönerna/släkten var poliser och några av dom var korruperade och sen handlade det mest om blod var tjockare än lagboken, i stora drag. Så se en annan film om ni ska gå på bio är mitt tips.

Strax bio

Farmor har anlänt och ska passa Ella hemma hos oss. Vi har bullat upp med kuddar och lagt fram kontrollen och brevid den har jag tagit fram mina finaste Allastidningar. Så Farmor har nog att göra här medans vi tittar på Pride and Glory.
Bion börjar först 21.15 så nu håller vi på att piffa till oss lite här. Jag har sovit en del idag faktiskt och T har surfat medans datorn var ledig haha. Jag somnade när jag gav Ella välling innan vid middag sen sov vi nog i två timmar.

Sen har jag spenderat den här alla hjärtansdagen med att sträckläsa både Mama och Family Living. Hur mysigt som helst, och som vanligt så har man fått massa inspiration oh idéer.

Nu blev jag sugen på en drink också.

Fasen.

♥ Vem kunde ana...







att sånna här fina blommor växer i vår gaderob, bara sådär över en natt?




Frukosten




och blommorna som hade biobiljetter i bladen, fiffig den där T.

Glad alla hjärtans dag på er!

Här är vi uppe tidigt och ska snart äta mysfrukost i sängen. Jag var och handlade igår och köpte en burk skagenröra till T, han älskar det. Själv köpte jag en lite finare yougurt haha. Man får ju fixa nått lite extra till sig en dag som denna. Ella får välling precis och jag passar på att kolla vad ni haft för er det sista. Har fått upp mina Tradera auktioner nu, så en länk kommer inom kort.

Det ser ut att bli en kall dag idag. Jag längtar till våren. Visst blir man lite gladare så fort den där solen tittar fram?

Ta hand om varandra eller någon ni tycker om där ute. Nu ska jag äta min krämiga vailjyogurt och kolla Nyhetsmorgon.




Stor mage

Jag tyckte ju att jag hade en väldigt stor mage när jag var gravid, men här är en tjej som vinner överlägset. Fast all cred till henne för i hennes ligger åtta stycken. I min låg ju faktiskt bara en.


Ni vet vad det är för dag idag va?

Fredagen den trettonde. Undra vad dagen har att erbjuda? Näää bättre ligga kvar i sängen och inte göra nått och sen vänta in Alla hjärtans dag. Tänk om man kunde det.

Har påbörjat en makeover på min receptsamling. Alla recept har fått plastfickor och hamnat i rätt ordning. Nu är bakningen samlad och julgodiset samlat, nu ska jag bara ta tag i resten. Tänk vad mycket gott det finns som man kan laga till, ändå så har man ett tiotal-tal rätter som man väljer mellan. SKÄRPNING Berntsson.

Har ni föresten några tips på vad man kan göra på köttfärs så säg gärna till, börja få ont om idéer nu.

Ha nu en trevlig fredagen den trettonde-dag!





Faster...



kolla så stor jag ser ut på den här bilden! Hört att du har det toppen på snowboarden men kom hem nu så vi kan busa!
Jag har fått en tand ju, så jag ska allt bita dig i näsan när du kommer hit.

Lite bilder från gårdagen och nu




Stolen har fått sin plats



Clara och Ella glömde ringa varann innan dom träffades och hade råkat få på sig samma stil dagen till ära.
Även deras mammor hade lyckats med randigt, kanske något undermedvetet när man klär på sitt barn på morgonen eller? Randiga var vi iallafall helt enligt modet ;)



En helt vanlig "galen-loppis-onsdag" köbildning. Jag och Elin satt kvar i bilen tills vi vågade oss fram.



Här är lite av det jag hittade. Två nya dl liter mått en i stål, har en liten på 1 dl sen innan.
Kniven längs fram har jag ärvt av mormor och nu hittade jag syskonen till den. Sex gafflar och sex skedar med samma gammaldansk dekor. Glad jag blev då! En liten puts så är dom som nya precis som back in the days 1770.



Har inte fått upp mina Tradera auktioner men hittade ett tillskott, en Shabbylampa som jag ska lägga ut.




Just nu sitter jag vid detta skrivbord. Mitt nya pysselbord och datorbord. 150 kr kostade det och när jag kom hem såg jag att jag har en byrå i samma stil med samma beslag i Ellas rum. Tur eller? Just nu får min gamla pinnastol som jag målade i somras funka som stol, men är ute efter något mer rakt. Skönt med ett skrivbord speciellt för ryggen. Pappa blev överlycklig när jag ringde och sa att jag behövde lite lite bärhjälp bara. Tack papi!



Så min pennlåda letade jag fram och så hjälpte Ella till att sortera blyerts från färgpennor. Tror ni hon var lyrisk eller?
Fast hon slutade hjälpa till när hon hittade ett paket med pennor som prasslade. Jag sparade hälften och slängde resten, jag har nog pennor från skoltiden och när jag tänkte till lite så verkar jag ha korpat åt mig pennor från mitt fritids, att dom ens fungerar nu? borde dom inte ha torkat?

Krukan med flickan på "where did you get that hat" fick följa med hem från förra onsdagen. Porslin från Portmeirion inte fy skam. Perfekt pennställ.



40 kr kostade detta inte så just nu vackra skåp med glasdörr. Men vänta bara. Men jag undrar hur man tänker när man målar ett skåp i just den färgen just den bruna färgen? Potesial har den iallafall och jag ska ge den lite kärlek så ska den nog få nytt liv.



Sist men inte minst eller jo det var den nog jaja. Vem fan slänger iväg en Kivilykta till Second Hand? Oväntat fynd var det.
Vet inte vad färgen heter men fick jag döpa den så hade jag nog satt aquablå på den. Kuz du kanske vet?
Den får flytta in bland mina andra små Kivisar.





Jag har inte...

glömt av den utlovade tävlingen... bara så ni vet ;)

Snart får vi besök av Johanna och Clara. Dom skulle dyka upp strax efter lunch så jag ska få i mig lite mat nu. Igår lagade jag köttfärslimpa med färskost i med smak av vitlök. Till det gjorde jag klyftpotatis och lät dom ligga i samma långpanna ihop med lite thaigrönsaker. Belv riktigt gott. Kommer bli mycket mat på köttfärs nu eftersom vi fick 20 kilo nötfärs för ett tag sen. Så nu gäller det attt komma på varierande maträtter för att inte tröttna.

Ikväll ska jag in till stan och kolla loppisarna ihop med Elin, hon är som jag en av varbergs fynderskor. Hoppas på att hitta en lampskärm till min alladinlampa. Men man ska inte hoppas för mycket för man hittar aldrig det man vill ha utan allting annat.

Lilla Ella får vara en stund hos Farmor ikväll och känner jag henne rätt så kommer hon försöka sig på att lära Ella krypa lite. Det är så kul när hon välter sig fram nu och bara blir stående så, ibland med ena benet lite ikläm och för att det inte ska göra ont så gungar hon sig fram tills hon kommer loss. Men sen är det svårt igen och hon blir ståendes tills armarna inte orkar mer och hon hamnar på magen.
 
Hoppas ni har en bra onsdag.

Kram

Middagstips



Igår hittade jag lite köttbullar i frysen och blev sugen på dom ihop med mos och lingon. Fast brunsås i påse lockar inte så jag valde att ta kantarellsås och hälla på en burk med kantareller i också.

Började med att steka köttbullarna och fräste lite gullök och kantareller, sen på med påssåsen och vatten och mjölk. Vispa och ner med svartpeppar och salt och såklart lite smör. Färdigt. Låt det svalna och gotta ihop sig lite under tiden du gör moset.

Nu har potatisen kokat klart och den mosade jag ihop med en halv burk fetaost plus örterna och olivoljan med. Smör, massa vitpeppar och salt. Lite mjölk men olivoljan gör sitt) Gud så gott det blir.

Till det sallad med sockerärtor och körsbärstomater och lingon såklart.

mmm mm mm mmmm!

Nu är det lunchdax och jag ska äta upp det som blev över igår.

Välkommen upp eller ner eller upp eller ner...



Tadaaaaaa! Som om den alltid skulle vara där. När vi ritade på utbygget så var det osäkert rätt länge om det skulle gå att få till ett loft. Men när vi började närma oss slutet ändrade vi lite vinklar och satte in två fönster i taket så att det skulle komma in mer ljus och bli mer luftigt och framförallt få det högre i tak på loftet. Helt plötsligt blev vårat lilla kryp-in nästan en våning till och vår steglösning mot väggen känndes lite mesig om man skulle ha upp en bricka med mat eller ta sig lätt upp och ner. Så efter lite brainstorming med penna och här på bloggen slutade det så här. Med en hemmasnickrad trappa i halvblank vit färg. Efter några steg kan man ta tag i golvet och man är uppe. Det blev en riktigt bra lösning tillslut.
Nu saknas bara lite vit färg på fästanordningarna och en trälist längs med kanten.

Nästa gång får ni se hur det ser ut där uppe!

Lite bilder från sovrummet



En tv har kommit upp och jag fångade ju verkligen en passande reklam, Sovareklam från IKEA. ;)
Kandelabern har fått flytta in till sovrummet ihop med en vårblomma i en brun lerkruka som jag tror kommer från min mormor.



Denna fina tändsticksask gjorde jag i Linköping hos pysselSara.
Med lite tapet och stämplar blir vilken ask som helst fin.



Min fejkorkidé har "planterats" ner i en kruka och brevid står förra veckans loppisfynd.



En alladinlampa i glas för 40 kr. Utan hatt dock som jag får ta tag i. Men på nått sätt gillar jag den som den är också men kanske med en finare glödlampa. Nä en liten mössa får et bli. Lampan var ojordad när jag köpte den som så många lampor är, men nu är det taking care of. Kanske hittar jag en lampskärm på onsdag när jag och Elin ska kolla runt lite. Under alla saker som vi ställer i fönstrerna har vi satt " kludd" så inte Leo världens smidigaste katt inte välter ner det. Tur att det finns kludd i vitt numera.

Ella

Idag såg jag ett litet risgryn som stack upp i underkäken. En liten liten tand. I förra veckan började hon också dra sig frammåt på golvet och välta sig frammåt. Så snart är nog inte krypandet långt borta. Vet inte om jag nämt det innan men en sak som är så gullig som hon gör när hon ser nappflaskan eller gröten är att hon spottar ut nappen och gapar. hihi sötaste ungen. Måste göra sånna här små minnesanteckningar för jag ligger lite efter i mina första år boken. Och några bilder har jag inte fått framkallat heller. Bad mami.




Just det ja, datorn är ju väldans rolig med, speciellt tangentbordet som man kan knappra på. Man ska lära sig i tid.

Kallt och ruggigt som alltid i februari månad

Redan 10 februari om fyra dagar är det det alla hjärtans dag och sen om ytterligare åtta dagar fyller jag år och sen har man nästan tagit sig förbi denna månad. Men varför envisas den alltid med att vara så förbaskad kallt? Är det för att det är sportlov kanske så det finns förhoppningar om snö?

Vi har det så kallt här hemma nu, tur vi fått in en matta i sovrummet. Varje morgon bävar jag för att gå upp och tända brasan. Det är så jobbigt, mycket varmare under täcket. Vi är fortfarande lite möra här hemma. Jag har ju inte varit sjuk men "medsjuk" och det är ju tröttande ;)

Jill är också sjuk, skulle ju haft promenadtisdag med matlagning, men tydligen så har dom kräkis där borta så vi håller oss på avstånd. Vem är inte sjuk i dessa tider? Nää ge oss lite vårsol nu så man får upp förhoppningar om att Sverige kan vara varmt än då.

Stegen anlände igår kväll men fick inte komma in för den var full med jord och skit så när jag pallar så ska jag ut och tvätta rent den. Men det kommer bli bra.

Något annat som är glädjande är att JAG var uppe på loftet igår minsann. För första gången. Trappan är uppe och man kan gå upp och ner nu. Ännu ett rum att ta tag i. Så jag antar att jag har lite fotande att göra idag för ni är nog lite nyfikna va?

Hörs sen

Jaaaaaaaaa! Där är ju en gammal trästege

    


 stege.jpg

Lånade bilder, men den ser ungefär ut som på bilderna om jag minns rätt. Nått mellanting.

Ja precis en gammal trästege är ju precis vad jag velat ha till mitt andra loft, biblioteket i sovrummet. Vem har en sånn? Ingen och jag vill inte ha en ny. Vi hade pratat om att ta en stålstege från Ikea men det har inte kännts helt rätt. SÅ då kommer T på att han mor och far faktiskt har en ca 4 meter lång om inte längre som ligger längs med ladugården och som legat där i många herrans år. Bra tänkte jag då e den sleten. Så jag frågade svärmor som sa att det var inga problem alls, såga ni av det ni behöver. SÅ förhoppningsvis i kväll så får den komma in i Torpavärmen och avfukta av sig och sen får jag ta beslutet om den ska få behålla sin nötta charm eller få en ny med hjälp med lite färg.

Att man kan bli så glad. Känner att hemmets alla små pusselbitar sakta börjar lägga sig till rätta.

Återkommer med pics.

Trevlig söndagsväll i Morp




Igår åkte vi till Falkenberg för lite fika och prat med Marcus, anna och Teo som vi inte sett på ett tag nu. Dom har fullt upp med sitt nya hus och gård och det är alltid lika kul att prata planer och drömmar med dom. Jag fick mig en liten rundtur på gården och gick in en snabbis hos grisarna som hyr in sig just nu men som sen ska bo där permanent. Jag var nog där inne så länge man fick innan det satte sig i kläderna, enligt Anna haha. Sen gick vi in och åt sju sorters nybakade kakor precis som det ska vara på landet. Tanken var att vi egentligen skulle stanna över en fika men vi hade  så trevligt att vi blev kvar över en famljepizza och Beckfilmen kl 21.00. När vi åkte hem lyste månen och det var helt ljust ute. Perfekt för grisjakt ;)



Familjen i Morup, Lille Teo hr precis börjat gaga,dada... snart kommer man höra mama o papa.



Familjepizza, gott!



En lampa! Nej det är ju månen.




HAHAHA vadå "fynd"magasinet



Idag stannade vi till på Fyndmagasinet och skulle köpa lite godis till ikväll.
Gick igenom leksakerna och hittade den där mobilen som Ella har och som hon älskar för det går nämligen att spela in ett personligt meddelande och som Ella sen kan spela upp genom att rycka på den stora knappen.
MEN våran rosa mobil är köpt på Gekås och där gav jag 69 kr för den, på Fyndmagasinet skulle dom ha 139 kr så helts plötsligt ur det blå så får T ett ryck och började spela in på alla...

- Köp inte den här utan åk till Gekås där den säljs för halva priset... Ett litet tips bara.

Haha tänk så förvånad någon kommer bli.

En stillsam helg...



som vi spenderad såhär. Så skönt det var/är. T är bättre men inte bra och eventuellt så kommer detta ta tid. Det är nog inte magsjuka han haft utan en annan historia. SÅ helgen kommer spenderas vertikal så fort det finns chans och jag är inte sen på att hänga på. Februari månad! ZzzZZZZzz.... vad finns det mer i den än en viktig födelsedag ;).

 Men i fredags kväll snygga vi till oss riktigt ordentligt och gjorde vi ett litet gästspel på Wapnö slott där vi åt trerätter och drack gott. Vi fick vara med om en mordgåta som utspelades mellan borden och mellan rätterna. Väldigt duktiga skådespelare och över förväntan bra blev kvällen. Teatern började klockan sju och man skulle vara där halv och helt plötsligt var klockan halv elva och det var dax att åka hem igen. Grymt spännande manus och otroliga vändningar. Man fick själv hålla koll på ledtrådarna som kom och det man snappa upp. Vem var mördaren och varför? Jag älskar ju sånnt här och min gärna gick på högvarv mellan måltiderna. Gillar ni också att lösa mysterier så måste ni verkligen boka biljetter. Ni kommer inte ångra er. Skulle kunna berätta hur mycket som helst som hände under kvällen men då förstör jag bara all spänning ;)

Under hösten 2008 har ett spännande mordmysterium utspelats på Wapnö. Spänningen kommer att fortsätta under 2009. Det är en medryckande teater i fem akter som spelas mellan rätterna i en 3-rätters middag. Genom att lägga ihop ledtrådar kanske du kan börja ana hur det har gått till. Efter nyår spelas föreställningen den 29 januari och varje torsdag och fredag under februari.


Köp din biljett på www.ticnet.se, 0771- 70 70 70 eller Biljettcentrum i Halmstad, 035-12 02 00. Pris per biljett 490 kr + ev serviceavgift. I biljettpriset ingår teater och 3-rätters middag. 

För ytterliggare information ring Wapnö på 0705-12 55 17 eller skicka e-post: [email protected]







En spännande meny

Mördande god skagencanapé med ruccola och dillolja


Ruskigt smaskig kryddstekt majskycklingfilé som serveras med rostad potatis, rotsaker och dragonsås 


En nervpirrande citronpaj serveras med vispad wapnögrädde och lakritssirap


mums!

Rapport innefrån huset

T äter och har precis tagit sig från soffan i duschen. Imorgon kommer han nog kunna bära sina 67 kilo igen. Killen har gått ner 6 kilo. Tydligen är det viruset lömskt och gör att man tappar matsuget och går ner ca en vecka innan det bryter ut. Ett virus som härjar fritt på sjukhus runt om i landet, och här hemma då. Men efter när man fått tillbaka matlusten igen går man upp det igen... Min man ser ut som en höjdhoppare.

Jag och Ella har bott inne i sovrummet idag och lekt med lite leksaker och så. Inga baciller än vad vi känner. Jag förstår inte vad som hänt... jag som var så nojjig förr... men det måste vara att det är T som har det och ingen annan. Men känns ju sådär schysst att åka hem till mamma och ev smitta ner henne... nää jag e allt snäll det är jag.

Var på loppis igår det glömde jag säga... när jag orkar så ska jag visa er en sak som fick följa med hem. Vill få upp dom där hyllorna som fortfarande ligger på IKEA/RUSTA (har inte bestämt mig) och väntar. Vill ju få upp sakerna nu på sin plats. Dom står ju på rätt ställe i hjärnan. Jaja allt har sin tid.

Hoppas ni är friska och krya där ute.?


Om jag hade pengar... lalala la lala la




Novalucolen hjälpte inte...

Och familjen Albertsson/Berntsson sitter i karantän i Torpa. Jag har tänt en eld till min lilla kräkis i soffan. Det måste ju vara Kärlek, inte att jag tände en eld det gör jag varje dag. MEN att jag är kvar i huset och tar hand om lilla knyttet. Det e fan den största kärleken av dem alla! Jag som annars hade tagit en restresa...


Krya på dig hjärtat.



Ellas pappa.

Buzzrapport



Nestlés färdiga barngröt i tetra

Smak: Söt smak, Ella verkar tycka den är god.
Första intryck: Bra med tetra och att den är färdigblandad, bara att värma.
Mängd: Lagom till en 6 månaders hungrig bebis.
Konsistens: Rinnig mer som välling än gröt.
Uppfattning: Svår att mata med, kladdar mycket och rinner av skeden. Bättre när man har pulver varianten och blandar själv och man kan bestämma kosistensen. Nu var den mer som välling och jag övervägde att låta Ella dricka den i sin flaska än att bli matad. Tog lång tid att få i henne så mycket att hon skulle bli mätt.
Användning: Svår att använda eftersom den var så lös i konsistensen, känndes nästan som om den var gammal, och värmde man den blev den ännu rinnigare. Detta drar ner betyget.
Produkten i sig: Bra produkt och bra att den finns men som sagt kosistensen gjorde att vi inte kommer använda den för det tar för lång tid att få i henne maten och att det kladdar och rinner ner mellan haklappen och på tröjan. Synd.

Betyg 2/5



Tävlingar


I brist på min egna tävling så tar jag och bjuder på den här fina tävlingen hos It´s a house
hon firar 10 000 besöket. coolt.









Titta Sara (H)! Jag kan vinna stämplar här kommer från Sweetish Sister
Nu skulle du allt haft en blogg ;)

Man kan inte få för många ljuskällor...



en dag kan det bli strömavbrott och då kan dom vara bra att ha här ute.

Gekås 139 kr. Är mycket glad över den speciellt när jag inte köpte den första gången och ångrade mig med sen åkte Jill dit några dagar senare och tog med en hem till mig. Tack Jill det var fint gjort! Hon tyckte jag var dum som lämnade kvar den vid kassan. Och så dum jag var! Men nu står den här så fint och brinner.

101...

besökare var ni den 2/2 och det betyder TÄVLING! Sa ju att blev ni 100 så skulle jag bjuda på en. Så nu måste jag fundera ut något bra till er... ha tålamod tänker förfullt!




Förhörskväll!

- Jag mår inte bra!
- Vad då inte mår bra?
- Känner mig illamående och fryser...
- Å fy fan, men vad har du ätit då? Vem har du träffat? Vem andades på dig sist? Hur illa mår du på en skala?
- Vet inte...
- Men du är bra överarbetad, ta lite choklad här så så..
- Vill inte...
- Men älskling, ta den här då.. (ger T en Novalucol)
- Känns det bättre?
- ......................
- Känns det bättre nu då?
- NU DÅ?
- Lite kanske... Jag går nog och lägger mig.
- Okej jag packar en väska under tiden och tar in på hotell då!

Sitter här nu i vardagsrummet som får bli min hotellsäng inatt... Jag har sånn sjuk nojja över allt ovanstående. Men Novalucolen gjorde nog susen.. japp den hjälpte, visst gjorde den?


Igår var vi i målartagen igen!

Och för att orka måla hela kvällen så slängde jag bokstavligt talat ihop en morotskaka. Det var kanske inte den godaste eller den snyggaste av alla morotskakor there is. Men den gav energi och ork att måla klart matsalen och sen ett andra lager på trappan, krävs nog ett tredje tyvärr innan den kan monteras upp... Har förhoppningar på denna vecka. Börjar redan få plaer på vad jag ska göra med loftet på andra våning...

Men nu behöver jag er hjälp. Jag målade till en liten trästol som stått i Ellas rum och som var grisrosa när jag köpte den på loppis såklart! Men jag är sugen på att göra något mer med den en att bara måla den vit. Har ni några kul förslag? Det står helt still i min hjärna.







Ser ni så lik den är en konditorimorotskaka? Hög och sådär läcker...asså inte?

Promenad och sen fisk på menyn!

Igår var det Jills-dag! Efter en långpromenad runt Varberg så gick vi hem till Jill och lagade mat. Igår stod Färsk torsk på menyn som vi hämtade upp på fiskeexporten. kvinnan kan verklgen laga mat! Jag är ju inte så mycket för fisk men detta var så otroligt gott att jag bara måste laga det själv. Nästa vecka är det min tur att komma på något och då ska jag bjuda på hjortfärs har jag tänkt men inte riktigt bestämt vad jag ska göra med den ännu. Det får vi se då.


Jolly har fått en ny fröburk






Eftersom den vi har nu står framme alltid och inte direkt är den snyggaste så budade jag hem den här från Tradera. Såg den och blev föräslkad såklart. Den blev min för bara 51 kr. Fint att den har glaslock så man ser fröerna och sen är ju fåglarna rätt lika Jolly också. Helt perfekt!
Ursprungligen en chokladburk från Pix aktiebolag Gefle. Fast jag får nästan Pippilångstrumskänsla över den. Jolly blev så glad och det är huvudsaken ;)

Mitt 900 inlägg...

är alltså detta (coolt) och det firar jag med att kolla in kanal fyra. Familjer med många barn... Mycket spännande. Ella är nattad och T är på konsert och jag ska göra allt och lite till nu! Eller nää jag ska bara kolla tv och läsa posten som vuxit på hög nu under en veckas semester. Ska tänka ut några smarrig recept att baka. Sara skickade med lite goda cookiesrecept och ett recept på morotskaka. Men så såg jag dom här muffinsarna. Ser ju helt giftigt goda ut!


Ikväll planterar vi här hemma!



Drog in till stan en snabbis och handlade lite grönt till huset. Vi har brist på blommor. Eftersom vi inte har några fönsterbrädor i våra fönster så får jag hitta andra lösningar när det kommer till att pynta med blommor och grönt. Ska få upp lite hyllor i vardagsrummet med så man kan ha lite prydnadsaker framme. Hittade en plast-orkidé också som kommer bli fin i sovrummet. En dam kom framm och skällde ut mig när jag satte allt på flaket på bilen, e du inte klok unga dam... ställa en orkidé i drag den klarar sig då aldrig hem på det viset. Fick förklara snällt att det var en ful-orkidé. hihi



Jag planterade några av växterna i mina nya loppisfynd, tre opalinkrukor och brevid fick en vit opalinskål stå. Man skulle haft nått gott att fylla skålen med bara. Den passar ialllafall fint till mina Kivilyktor.


Tävling



Hos Galleri hönshuset kan man vinna denna fina griffeltavla
Avslutas 5 februari. Tänk så fin den hade varit på min vita byrå.

Nybadad och så fyller jag 7 månader också!

Grattis till mig! Mamma och jag har badat precis och sen har hon lovat mig ny gröt ikväll! Fast nu sover jag för jag toklekte så i badbaljan att jag somnade på en sekund. Vad mamma inte vet är att jag inte har någon blöja på mig under min badrock som hon lindade in mig i.. hahaha som jag ska kissa när jag vaknar eller kanske nu faktiskt? .





1


Buzzador utvald

Jag eller egentligen Ella har blivit utvalda att prova Netslés havre gröt med smak av äpple. När vi kom hem låg det en avi från posten att en försändelse skulle hämtas ut. Det hela går ut på att jag eller vänner testar som en tespanel och rapporterar tillbaka till Buzzador. Ikväll ska Ella få smaka och jag ska anteckna. Men Ella älskar ju gröt så det kommer säkert inte vara några som helst problem med att tycka om det här. Återkommer med en rapport även här med betyg på alla produkter som vi får möjligheten att prova.






 Så nu får ni komma hem till oss på fika och låta er gullunge testa gröt. Jag vill ha många testpersoner för jag har väldigt mycket gröt! Så vill ni fika med oss så hör av er i veckan.

Hemma igen!

I lördags eftermiddag efter en dag på stan i Linköping för min och Saras del och efter en heldag i skogen för T:s del så åkte vi hem mot Varberg igen. Med mat i magen och en glad unge i bilen var vi hemma på tre och en halv timme. Så ungefär kl halv 10 stod jag och piffa till mig för att möta upp Lina hemma hos henne för en kväll i min stad Varberg. Vi drog till Oscars och senmötte vi upp några av mina vänner. En mycket händelserik kväll må jag säga. Så händelserik att jag var upp e till klockan åtta söndag morgon. Så igår blev det inte mycket gjort framför datorn. Vi var bortbjudna på middag till min far för att fira att han och min styvmamma fyllt år. Jag somnade så gott efter maten på deras soffa och vaknade lagom till det hembakade semlorna. Sen sov jag hela vägen hem och T hann både tvätta bil och hämta Jolly hos sin mamma när jag vaknade upp hemma lite lite mer pigg.

Väl hemma så tog vi tag i packningen och slängde in lite tvätt, jag städade badrummet och sen dammsög vi huset. Kl nio duka vi upp med lite gott och mös ner oss i soffan till Beckfilmen. Som jag tycker var mycket bra. Ella somnade redan kl åtta på kvällen och sov runt mina vänner. Vilken natt! Hoppas detta kan hålla i sig med hela nätter. Nu lite bilder från dom sista dagarna.



Denna coola klänning hittade jag på Lindex på Rea 29 kr.



Den svartvita hallen med trädtapeten har fått sig en färgklick i form av en äppelkudde. 



En bild från den sjukt stora loppisen vi besökte i fredags. Som jag hade läst så fanns där MASSA skit. En loppis enligt mig ska inte ha majoriteten med saker med nagg och skador, det hade denna. Och när vi väl kom in var det lika kallt som ute så vi gick runt i flera minusgrader i två timmar för så lång tid tog de tatt gå igenom all "skit". Jag hittade iallafall lite billiga Tradera grejjer som jag ska lägga ut ihop med lite annat jag hittat. Hem till os fick en Verecoskål följa hem som jag prutade ner eftersom 90 kr på en loppis är ett sjukt överpris. Han var bra på att sätta priser också. Roligast när man hittade samma produkter på olika ställen med olika prislappar så det hela var lite hawaii, men det är väl så en loppis ska vara. Lägger upp en länk från Tradera när jag fått fotat och lagt upp allt.



RSS 2.0