Jag har fått ett trädgårdsland!



Så här såg det ut efter att grävmaskinen dragit fram...Den gula Forsytian var en stor buske innan som täckte hela ytan från husväggen till brunnen. Den är nu formad till ett träd. Och vipps fick jag lite yta att leka med.



Hjärnan har gått på högvarv och efter ett tags funderande så kom jag på vad jag skulle hitta på. Ett grönsaksland såklart. Mina bärbuskar står ju redan där. Så T ringde runt och fick tag i tre pallkragar. Hela fredagen ägnade jag åt att plantera i dom. Jag hade fixat kordgubbar, sallad, rädisor,, tomater, lök och ärtor. Lite annat har jag försått som ska i efter hand.
På jorden har vi lagt makkadam och i pallkragarna har jag markduk. Sen skitjord som vi har gått om efter att grävaren varit här, sen riktig skitjord, hönsgödsel. Efter det planteringsjord.



En stadspingla på landet





Bärbuskarna stod lite högre upp efter som vi fått sänka marken betydligt. Så dom fick vi gräva upp och plantera ner i nya hål. På med massa lass av makkadam. Ska bygga små lådor runt buskarna så dom får lite stöd allt eftersom dom växer.
Tomatplantorna får slåss ihop med ärtorna/bönorna på ett armeringsjärn.



Ikväll har jag fortsatt plantera. Jag har räddat lite saker från trädgården men ska visa er lite mer ingående sen på vad jag gjort med dom. Den stora krukan jag plnaterar i på bilden är den jag hade inne i vintras och hade mitt paketträd i.
Altanen i bakgrunden ska gå runt knuten och fram till altandörren. Där har vi vår morgonsol. Där kommer ni hitta mig från klockan 09.00-14.00 då solen går runt huset.



Lantlollan Lina igen


Fick målad väggen idag också, den var gulful innan. Detta är en liten del av vad jag kommer hitta på med mitt "grönsakland" Har som vanligt massa idéer. Lite väggar ska upp och lite annat ska byggas innan sommarens ledighet. Men just nu är jag super ûber nöjd. Och ler varje gång jag tittar på mina pallkragar.

Kommentarer
Postat av: Sara Larsson

En äkta husmor på bilderna. så sött!! du är så himla duktig Lina!! vill med ha trädgård som man kan pyssla i...

2009-04-26 @ 22:03:38
URL: http://zzarazz.blogg.se/
Postat av: Sara Larsson

psst.. förresten ser jag fram emot en grillkväll snart =)

2009-04-26 @ 22:04:13
URL: http://zzarazz.blogg.se/
Postat av: Anna

åååå va fint det blir vännen!!!! vill me kunna plantera i mina pallkragar men jorden måste jämnas där dom ska stå och lastartraktorn står delad på verkstan... förhoppningsvis nästa helg!!=)avis på dig!!! kramis

2009-04-26 @ 22:23:29
URL: http://mittlivpagarden.blogg.se/
Postat av: Annelie

Men, vad duktiga ni har varit! Det vart verkligen superbra!

2009-04-26 @ 22:24:59
URL: http://annielie.webblogg.se/
Postat av: Karin

Hej! Jag har lagt ut en ny modellbild i min blogg från min senaste plåtning, kika gärna in och kommentera vad du tycker!:)

2009-04-26 @ 22:32:15
URL: http://abckarin.blogg.se/
Postat av: Niffe

Söt blogg, duktigt jobbat :)



Ha det bra!



Mvh

Niffe

2009-04-26 @ 22:34:34
URL: http://accordingtoniffe.blogg.se/
Postat av: vivi

hej lina

stor din lille blivit :)

och vad fint land du fixat!



kul att jag hittade hit igen.

kram

2009-04-27 @ 22:08:55
URL: http://bubbles.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0