Majsplättar nya favoriten


I två dagar har vi exprimenterat med majssmet. Vi har provat med pesto coh chili och champinjoner och örter. Gud så gott det är med majsplättar. Så här kommer ett recept som ni kan testa. Bra att frysa ner och ha med till stranden också. Sen går det en del ägg med ;)






Majsplättar:

1 ½ tsk bakpulver
6  dl mjölk
4  dl vetemjöl
( eller hälften grahamsmjöl )
1  tsk salt gärna flingsalt
4 ägg
2 dl majskorn på burk går bra

Jag har också i:
En halv hackad lök
Persilja och gräslök
Champinjoner en halv burk/liten burk
Svartpeppar
Pesto mums!


Tillbehör

stekt bacon, skinka, rostbiff eller kyckling och en god sallad. Jag hade Kesoröra blandad med fetaost.

Tillagning
Blanda ägg och mjölk, vispa. Blanda torrvarorna med saltet och blanda i. Tillsätt majs och övriga örter och grönsaker. Låt stå en stund och sen kan du börja grädda. Glöm inte smör i pannan att steka med


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0