Våffeldagen

Våfflor - grundrecept

Det märks att Ella börjar bli frisk nu, idag var det dags för oss att vakna klockna 05.48. Så nu har vi mornat till oss och kollat lite nyhetsmorgon. Dom sa att det är våffeldagen idag. Så nu måste jag upp och göra våffelsmet. I julklapp fick vi ett järn för förra året när vi gjort klart smeten så fanns det inget våffeljärn, vi var ju helt säkra på att vi hade ett. Eller tog det för givet. Men nu står det ett dubbelt i köksskåpet. Man kan väl göra matiga våfflor också till middag, menar jag? 

Gameldags våfflor
Ingridienser för 8 port.

6 dl vispgrädde
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl vatten
2 msk vatten

1. Vispa grädden skummig och
sikta ned lite av mjölet i taget
så att du får en krämig smet.
Vispa ned vattnet.

2. Värm våffeljärnet och smörj
det med lite smör eller margarin.
Häll på smeten och grädda våfflorna gyllenbruna.

Tips: Räkna med att du måste smörja våffeljärnet till de första 2-3 våfflorna.


Gottis!

Våfflor (frasiga)

Det här behövs:
2 ägg
1 flaska (3 dl) vichyvatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
100 g smält smör (eller 1 dl olja)

Gör så här:
* Blanda först ägg, tillsätt sedan vichyvatten
* Tillsätt vetemjöl som är blandat med bakpulver och salt
och till sist smält smör.
* Låt stå ½ - 1 timme.
* Stek i våffeljärn.
* Servera med sylt och vispad grädde.





Kommentarer
Postat av: Lina

Jo stort är det altid. Vi har två rum på övervåningen som i princip inte har en enda möbel. Ganska nöjd med vårt fynd ändå. Passar perfekt i vårt kök nu. Du får komma hit en dag o kolla in huset. Jag är jättenyfiken på erat!! Kram!

2009-03-25 @ 07:59:48
URL: http://linagson.blogspot.com
Postat av: zzara

gör våfflor precis nu.. =) smarrigt!!

2009-03-25 @ 12:42:58
URL: http://zzarazz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0