Recept Limepaj/citronpaj






Du behöver:

3 dl mjöl
2 msk socker
125 g smör eller margarin
1 ägggula eller 2-3 msk vatten

Detta var pajskalet. Låt smöret bli rumsvarmt arbeta sen ihop allting utom ägget/vattnet det ska i sist. använd gärna elvisp. Tryck sen ut degen i en form och ställ in i kylen i 30 min. Under tiden gör vi fyllningen:

3 ägg
2 dl socker
2 msk
mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
1 lime
1 citron

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner resten. Riv sen skalet på citronen och limen. Dela dom och pressa i vätskan ur båda. Blanda runt så smeten blir slät. Häll smeten i pajskalet och grädda längst ner i 30 min i 200 grader. Den ska se lite ofärdigt gräddad ut när du tar ut den, den stelnar till sen.

Låt pajen svalna helt och sikta på florsocker, det gör halva kakan. garnera med citron och lime. Vi hade björbär till det var supergott.

Pajen kan man ha i två dagar innan servering i kylskåp. Perfekt inför kommande kalas.

Låt kaka smaka!


Kommentarer
Postat av: Jess

Gödde. Tack! ;)

2009-09-10 @ 21:20:05
URL: http://www.jessieholdon.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0