40 000...

arbetslösa finns det nu, helt sjukt och tänk vad det drabbar familjer runt om i Sverige! Dom förutspår att vi ska tillbaka till 30-talet då vi var som fattigast. 1929 hade vi ett börsfall i Usa likt det vi upplever nu! Då kallades Sverige "lortsverige" och alla hade det kärvt! Men upp på fötter kom vi och välfärden var ett faktum, den välfärd och rikedom som speglat dom sista åren i Sverige. Hus har byggt som aldrig förr, människor har handlat och rest, unnat sig saker och lånat av bankerna! Nu har det nått sitt antiklimax och Sverige har åter hamnat i en såkallad deppresion. Varsel varsel och speciellt i två kategorier Industri och byggnads! För varje person som Volvo vasla drabbade det tre till, det blir några underleverantörer, familjer och personal i matrestaurangerna det! Visst är det fruktansvärt men man får göra det bästa utav sina föutsättningar!

Igår nådde varslet Torpahills och T och 8 till på hans firma fick lämna in hammaren! Jag vet inte varför jag inte blir ledsen eller orolig över att vi nu kommer få lite mindre pengar ett tag när T stämplar och jag är mammaledig! Kanske är det för att jag ser möjligheterna i det istället! Ska man vara hemma kan man ju vara det när den andra hälften också är det i den synpunkten att vi kan få tid med Ella som en familj, skit i pengar eller välfärd, vi får leva på glädjen över vår lilla familj! Och visst klara man sig! Det handlar om vilja! T kommer jobba fram till Januari men eftersom jag har världens driftigaste sambo så kommer han inte nöja sig med att gå hemma och kommer göra allt för att hitta ett jobb tills "krisen" är över och hans chef kan börja återanställa igen!

Så nu gäller det att hålla i sina pengar och njuta av det man har! Kanske något Sverige skulle tänkt på innan! Men bättre sent än aldrig!

Kommentarer
Postat av: Jennie

Jag sitter ju tyvärr i samma sits.. Men som du säger så får man hålla i pengarna och ta vara på den lediga tid man får till annat som tex komma och besöka er!! =)

2008-11-21 @ 13:01:57
URL: http://jenniesbollplank.blogg.se/
Postat av: Lina

Du är alltid välkommer gumman! Du, jag, Ella och T kan mysa ihop här på dagarna! puss

2008-11-21 @ 14:13:53
URL: http://linasvilladesign.blogg.se/
Postat av: Jennie

Ja det hade varit mysigt =) Eller så tar jag Ella så kan du och T mysa själva ;) puss puss

2008-11-21 @ 15:20:37
URL: http://jenniesbollplank.blogg.se/
Postat av: Jennie

Oj tråkigt!

Men egentligen ska man ju inte hålla i pengarna nu, det går inte bromsa sig upp för en uppförsbacke! Konsumera mera!

Men i sånna här tider gör man ju inte det!

puss!

2008-11-21 @ 21:22:48
URL: http://thelindbloms.blogg.se/
Postat av: zzara

Håll i pengarna vännen!! Att leva på existensminimum är inget roligt, man får vända på varenda krona.. Man önskar att alla någon gång får uppleva en sådan situation för att ens kunna uttala sig om det..... =)

2008-11-21 @ 21:54:27
URL: http://zzarazz.blogg.se/
Postat av: Mange

Om byggnadsarbetarna slutade jobba svart i så stor del som många gör så skulle det kanske se ljusare ut och mer pengar kom in till staten och kommunen.

2008-11-25 @ 22:00:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0